• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 153
تعداد نظرات : 594
زمان آخرین مطلب : 5676روز قبل
سينمای ایران و جهان
یک کم دلتون به حال من بسوزه.100تا مطلب با همین قدر نظر.چرا نظر نمی دید؟ 
يکشنبه 2/10/1386 - 15:59
سينمای ایران و جهان

چندتا عکس از محمد رضاگلزار

.لطفا نظرتونو  نسبت بهش بگیدتا من بفهمم  چه جوریند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نظریادتون نره.

يکشنبه 2/10/1386 - 15:38
سينمای ایران و جهان
یک علامت سئوال بزرگ؛ نگاهی به کیفیت فیلم‌های تلویزیونی
رویکرد اخیر رسانه ملی به تولید کمی فیلم تلویزیونی به نوعی کیفیت این آثار را به خصوص به واسطه تعجیل در روند تولید زیر سئوال برده و حضور سینماگران در این رسانه هم نتوانسته کیفیت آثار را ارتقاء دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، چندی پیش وقتی در مطلبی به تعاملات سینما و سیما بخصوص در رویکرد جدید تلویزیون به تولید تله فیلم پرداختیم، هنوز پخش گسترده این فیلم‌ها در رسانه ملی آغاز نشده بود و طبعاً آنچه مطرح شد به عنوان پیش‌فرض‌هایی ارائه شد که می‌توانست به قطعیت نرسد.

اما امروز که سومین ماه پائیز را به پایان می‌رسانیم، تله فیلم بدل به عضو ثابت عصرهای جمعه شبکه اول و مناسبت‌های تقویمی و غیرتقویمی سایر شبکه‌ها شده و طبیعتاً آنچه مطرح می‌شود نه فرضیه بلکه انعکاس بازخورد پخش این آثار در رسانه ملی و ارزیابی آنهاست.

گزارش یک اعدام

مهمترین مسئله ای که درباره رویکرد جدید تلویزیون مطرح شد، ارتقاء سطح کیفی آثار تلویزیونی به واسطه حضور سینماگران در تلویزیون بود که در شکل ایده آل خود باعث بالا بردن سطح سلیقه مخاطب تلویزیونی و در وجه مقابل می توانست فرهنگ سهل الوصول و از تولید به مصرف رسانه ملی را فراگیر کرده و به این آثار تسری دهد.

امروز با پخش گسترده این آثار به نظر می آید این نگرانی اصلی ترین معضلی است که گریبان فیلم های تلویزیونی را گرفته و به جای در اختیار گرفتن وسواس و سلیقه سینمایی و انعکاس آن در تلویزیون، به نوعی علیه خود عمل و از کارگردانان حرفه‌ای سینما هم حضور کم مایه و ضعیف ثبت کرده است.

به عنوان مثال کافی است حضور کارگردانانی چون سیروس الوند در "ستاره‌های سوخته"، ابراهیم شیبانی در "گزارش یک اعدام"، محمدرضا آهنج در "سکوت"، کامران قدکچیان در "اسکن"، کاظم معصومی در "پریش" و ... را با ضعیف‌ترین فیلم سینمایی کارنامه‌شان مقایسه کنیم تا این فرضیه به اثبات برسد که حضور گسترده فیلمسازان سینمایی در عرصه تلویزیون نتوانسته به ارتقاء سطح کیفی تولیدات این رسانه بینجامد.

وقتی کار به بررسی و تحلیل کیفی تله فیلم‌های کارگردانان جوان و تازه‌کار می افتد، از آنجا که ملاکی برای قیاس این آثار در مجموعه کارهایشان وجود ندارد، به جای اینکه به نتیجه‌ای بهتر منجر شود تأسف‌بارتر می شود. فیلم‌هایی که از همه وجوه فنی، ساختاری، تصویری، روایی، بازی و ... لطمه دیده و در واقع نقطه قوت برای دفاع ندارند. پس نقطه مثبت رویکرد رسانه ملی در ساخت تله فیلم کجاست؟

واقعیت این است که متأسفانه ویژگی سهل الوصول بودن آثار تلویزیونی آنچنان پتانسیل قوی دارد که به نوعی همه خلاقیت، وسواس، دقت نظر و ... فیلمسازان را در سایه قرار داده و نتیجه کار هم چیزی می‌شود که کارگردان آن را توجیه، تهیه‌کننده انتقاد و بازیگر اعتراض می‌کند و نهایتاً مخاطب تلویزیون به این نتیجه می‌رسد که احتمالاً اسامی عوامل را در تیتراژ اشتباه دیده است!

کافی است یک بازنگری در گپ و گفت‌های انجام شده با کارگردان، تهیه‌کننده یا فیلمنامه‌نویس این آثار پس از پخش از تلویزیون داشته باشیم. علاوه بر رویکردهای اشاره شده، نکته مشترک در حرف همه آنها این است که در بهترین شکل ممکن، فیلمنامه را در فرصتی حداکثر دو هفته‌ای و تولید را حداکثر در یک ماه به نجام رسانده و همه معتقدند اگر فرصت بیشتر برای تولید داشتند، کار از کیفیت بهتری برخوردار می شد.

همه و همه این نکات یک علامت سئوال بزرگ را در ذهن ایجاد می‌کند که این همه تعجیل برای ساخت یک فیلم تلویزیونی از  کجا می‌آید و بنا به کدام مصلحت است؟ می توان این رویکرد را در مورد فیلم های مناسبتی که باید در مقطع زمانی خاص مانند هفته نیروی انتظامی یا روز خاص پخش شوند، تا حدی توجیه کرد. ولی وقتی موضوع فیلم‌ها نه مناسبتی است و نه نیاز کوتاه‌مدت مخاطب را برطرف می کند، این همه تعجیل از کجا می آید؟

این وجه انکارناپذیر است که تعجیل زیانی اساسی به کیفیت این فیلم ها وارد کرده و هیچ پاسخ منطقی هم برای این نقص آگاهانه وجود ندارد. آگاهانه از این وجه که با وجود روشن شدن لطمه به فیلم‌ها از این وجه، ولی همچنان این پروسه با سهل انگاری در حال پیگیری است و مسئولان رسانه ملی هنوز به فکر آسیب شناسی این روند نیفتاده‌اند.

همانطور که در مطلب قبل هم اشاره شد فرصت کمی که برای نقد و تحلیل و آسیب‌شناسی تولیدات تلویزیون وجود دارد، به نوعی فیلمسازان را به سوی بی‌تفاوتی نسبت به بازخورد کارشان پیش می برد. حتی نشست‌های نقد و بررسی که شبکه‌ها برای به اصطلاح تحلیل کارهای انتخابی خود برگزار می‌کنند، به قدری از پیش تعیین‌شده و غیرکاربردی است که بیشتر مواقع عوامل اصلی کار در زمان ارزیابی حداقل یکی دو کار را پشت سر گذاشته اند.

قرار است این ارزیابی ها پاسخگوی نیاز امروزمان باشد یا چند سال آینده؟ با این روند به نظر می آید یک چنین ارزیابی ریشه‌ای که باید سیستم روتین تلویزیون را مورد بازنگری قرار دهد، حداقل تا یک سال آینده عملی نشود! چرا که این رسانه برنامه‌های طولانی‌مدت خود را حداقل برای یک سال آینده طراحی و اجرا می‌کند و چنین نقد و نظرهای کوتاه مدتی راه به این سیستم ندارد.

سکوت

وجهی دیگر که در این روند رخ می‌نماید، همان نکته‌ای است که در مطلب قبل به آن اشاره کردیم. اشاعه فرهنگ فرصت‌طلبی و دوری از شفافیت که برخاسته از اصل حاکمیت رابطه بر ضابطه در تلویزیون است. در همه انتقادهایی که از روند تولید فیلم از سوی عوامل مطرح می‌شود، کارگردانان یا نقدها را می‌پذیرند یا توجیه می‌کنند. تهیه‌کنندگان هم معمولاً انتقاد را به بقیه عوامل وارد می‌کنند.

در نهایت حتی اگر نقد روند بی‌دلیل پرسرعت تولید مطرح می‌شود، به قدری ملایم و غیرکاربردی است که نتیجه ندارد. چرا؟ چون فیلمساز یا تهیه‌کننده در اندیشه کار بعدی است که در مرحله ساخت دارد یا تولید شده و در آستانه پخش است! اینچنین است که در نهایت روندی شکل می‌گیرد که همه با فاصله گرفتن از انتقاد کاربردی به نوعی یکدیگر را تأیید می‌کنند. حکایت همان چاقویی که این بار از وجهی دیگر دسته خودش را نمی‌برد!

شنبه 1/10/1386 - 18:32
سينمای ایران و جهان
فقدان یک مفهوم زیرساختی
"هندوانه شب یلدا" که جمعه 30 آذرماه از شبکه یک پخش شد، مهمترین ضربه را از فقدان یک مفهوم زیرساختی در کلیت کار دریافت کرده و حتی نمی‌تواند به کاری متوسط برای پاسداشت یک شب یلدا معمولی بدل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، بالاخره تلویزیون ایران در اقدامی جالب تصمیم گرفت در میان حجم عظیم فیلم‌هایی که تولید می‌کند، یک کار را هم به پاسداشت سنن و آداب و رسوم فرهنگ اصیل ایرانی اختصاص دهد و بلندترین شب سال را با یک فیلم طنز برای مخاطب خود خاطره انگیز کند.

طبعاً در نظر گرفتن مولفه‌های ریشه‌ای چنین مراسمی، تفکر پشت شکل‌گیری جزئیات آن، آنچه امروز از این مراسم به فراموشی سپرده شده و ... از نکاتی است که در مورد چنین فیلمی می‌تواند مورد توجه قرار بگیرد و با دراماتیزه شدن بدل به نقاط قوت کار شود.

تله فیلم "هندوانه شب یلدا" با این انگیزه اولیه بر اساس فیلمنامه سعید آقاخانی به عنوان نخستین تجربه کارگردانی وی با سرعتی ماورایی ساخته شد و به شب یلدا رسید. یک خطی فیلم که از ابتدا در شناسنامه کار منعکس شد حکایت از آن داشت که فیلم درباره هندوانه ای است که شب یلدا دست به دست آدم‌های مختلف می چرخد و وارد زندگی‌ آنها می شود.

واقعیت این است که کلیت فیلم بر اساس همین ایده یک خطی شکل گرفته و تصور حرکت و تولید طبق یک فیلمنامه نوشته شده و کامل به نظر دور از ذهن می آید. فیلم به گونه ای این ایده ساده و سهل الوصول را به عنوان یک اصل تغییرناپذیر سرلوحه کار قرار داده که به نظر می آید کمتر توجهی به منطق این حرکت و حتی پرداخت اتفاقات عرض مسیر داشته است.

در نظر گرفتن یک هندوانه (نماد آشنا شب یلدا) به عنوان نخ تسبیح که با جابجایی خود به نوعی آدم‌های مختلف را به هم پیوند می‌دهد، علاوه بر اینکه ارجاعی ساده و در عین حال ملموس برای پرداختن به مسائل آدم‌های مختلف در چنین شبی است به نوعی سهل و ممتنع هم به نظر می‌آید. این رویکرد تمهید نوشتاری آشنایی است که در فیلم‌های مختلف کارکردهای متفاوت پیدا کرده و به آن خواهیم پرداخت.

این شیوه روایت را می توان به روایت دایره‌ای نزدیک دانست. روایتی که در انتها با رسیدن به نقطه آغازین، به نوعی یک دایره بسته از روابط را درون خود ترسیم می کند و به همین ترتیب مفاهیم درونی خود را هم به نوعی برخاسته از هم می داند. در "هندوانه شب یلدا" هر چند انتهای فیلم به ابتدا پیوند نمی خورد، ولی از برخی قوانین این نوع روایت استفاده می کند.

مانند حضور کاراکترهای خطوط فرعی قبلی به عنوان گذری در مقاطعی دیگر و ... که البته سهل‌ترین رویکرد را به این وجه هم دارد چون در ادامه کاربردی ندارد. وقتی مبنای فیلم ایده ای یک خطی با همه گستردگی که می تواند داشته باشد قرار می‌گیرد، در این صورت چنین رویکردی به خطوط و کاراکترهای فرعی هم چندان عجیب به نظر نمی آید.

هر چند هندوانه به عنوان نخ تسبیح برای پیوند خرده قصه های پراکنده در نظر گرفته شده، اما این نوع روایت امکانی در اختیار نویسنده قرار می دهد تا این سیر را با دراماتیزه کردن همان خطوط فرعی به نوعی جذاب کند و به مولفه مفهومی مشترکی فراتر از هندوانه برسد.

اما در "هندوانه شب یلدا" چنین وجهی مورد بی توجهی قرار گرفته و همه خرده داستان‌ها و کاراکترهای فرعی به منزله آیتم هایی پراکنده و جدا از هم مورد توجه قرار گرفته اند که حتی در پرداخت کاراکترها هم ظرافت ندارند. کاراکترهایی که بیش از هر چیز به تیپ پهلو می‌زنند و حرف‌هایی که می‌زنند نه تابع یک دیالوگ‌نویسی ساده بلکه یک بداهه‌پردازی صرف است با چند کدگذاری خاص.

بسیاری از کاراکترهای فرعی چنین حضوری باری به هر جهت دارند و حتی روابط منطقی و علت و معلولی بر مسائل و ماجراهای کوتاه و بلند آنها حاکم نیست. مثلاً پدری خسیس که خواستگار را به خاطر جهاز ندادن به دخترش دست به سر می کند، دزدانی ساده لوح که گیر مأموران می افتند، پسری شاعر که به نیابت از پدر به شب شعر یلدا می رود، شوهری خیانتکار که دستش برای زن رو می شود، کارگردان تئاتر که از تعطیلی تئاتر می گوید و ...

در واقع آقاخانی با برگ برنده خود با بی‌توجهی برخورد کرده و اینگونه است که زندگی‌های مختلف که در عرض مسیر جابجایی هندوانه به تصویر درمی‌آیند، نه جذابیت دارند، نه بامزه‌اند و نه اصلاً هویت دارند. شاید اگر این تعداد خط فرعی کمتر می‌شد و در عوض تمرکزی بیشتر بر پرداخت کاراکترها و جزئیات بیشتر خط قصه‌هایشان صورت می‌گرفت، این مشکل کمرنگتر می‌شد.

فیلم از جهت پرداختن به رسوم خاص چنین شبی هم نمی تواند واجد امتیاز خاص شود. شاید تنها بتوان آن مجلس شعرخوانی را که هجویه ای در مدح هندوانه است، از این حیث مورد توجه قرار داد و در بقیه موارد نشانی از شب یلدا ایرانی نزد طبقات مختلف مردم نیست.

مجلس خواستگاری، ماجرای دو دزد و همسایه فضول، گدایی که زنش خدمتکار شب شعر است، شب شعر و پسر شاعر که از بدهکاری پدرش را دق داده، سرایدار آپارتمان، پیرمرد و پیرزنی که منتظر تلفن پسرشان هستند، مردی که خیانتش به همسر افشا می‌شود، سپوری که در خانه قمرخانومی زندگی می‌کند، کارگردانی که از برچیده شدن تئاتر می‌گوید و در نهایت شب یلدا قشر کم‌درآمد بر سر سفره تئاتر با همان هندوانه ... برخی از خطوطی هستند که نیم خطی آنها هم نمی تواند در یک امتداد قرار بگیرد.

تله فیلم "یک روز معمولی" حسن فتحی که از تله فیلم‌های اولیه رسانه ملی بود، مثالی جالب برای مقایسه‌ای کوتاه است. در آن فیلم گردش یک چک پول از صبح تا شب باعث سر زدن به زندگی افراد مختلف می‌شد و شب چک پول سر جای خود بازمی‌گشت. در این میان آنچه توانسته بود کار را جذاب کند همین مقاطع میانی و کاراکترهای برجسته هر یک بود که همه در جهت پررنگ کردن معضلات اجتماعی مختلف قرار می گرفتند.

"سفره ایرانی" کیانوش عیاری هم کاری بود که گردش یک اسکناس هزار تومانی تقلبی را در سطح کشور ایران محور قرار می‌داد و اینگونه به فرهنگ و رسوم اقوام مختلف می‌پرداخت. با چنین نمونه‌هایی به نظر می‌آید "هندوانه شب یلدا" مهمترین ضربه را از نبود یک مفهوم زیرساختی در کلیت کار دریافت کرده و در ادامه حتی نمی‌تواند به یک کار متوسط برای پاسداشت یک شب یلدا معمولی بدل شود. هر چند مایه‌های مستعد پرداختن به وضعیت اقشار مختلف جامعه در چنین شبی را دارد.

فیلم تلویزیونی "هندوانه شب یلدا" به نویسندگی و کارگردانی سعید آقاخانی با بازی سیامک انصاری، مریم امیرجلالی، امیر جعفری، مهران غفوریان، محسن قاضی مرادی، رضا فیض نوروزی، حسین رفیعی، شهرام قائدی، امیر نوری، علی صادقی و ... جمعه 30 آذرماه از شبکه اول سیما پخش شد.

شنبه 1/10/1386 - 18:29
سينمای ایران و جهان
اکران هفته اول دی /
اکران "عاشق" بدون سرگروه
آغاز اکران "عاشق" بدون سینمای سرگروه و چند جابجایی در سینماهای نمایش‌دهنده از نکات مهم اکران سینماهای تهران در هفته اول دی‌ماه 86 است.

به گزارش خبرنگار مهر، "عاشق" هفتمین فیلم سینمایی افشین شرکت یک موزیکال کودکانه با برداشتی آزاد از فیلم "اشک‌ها و لبخندها" رابرت وایز است. این فیلم محصول سال 85 است و بازیگرانی چون هانیه توسلی، ایرج نوذری، شمسی فضل‌اللهی، مهری ودادیان، مهدی صباغی، امیر نوری، مونا فرجاد، لادن سلیمانی، کیانوش گرامی، ترلان پروانه و روژان آریامنش در آن بازی کرده‌اند.

از دیگر عوامل فیلم می‌توان به تورج اصلانی مدیر فیلمبرداری، مجید میرفخرایی طراح صحنه و لباس، مهری شیرازی طراح چهره‌پردازی، احمد کلانتری صدابردار، فرهاد آئیش بازیگردان، فردین خلعتبری آهنگساز، حسن ایوبی تدوین، علی نیکرفتار عکاس و عباس شوقی مسئول جلوه‌های ویژه اشاره کرد.

عاشق

"عاشق" در جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان همدان جایزه بهترین موسیقی را از آن خود کرد و برای بهترین جلوه‌های ویژه نیز مورد تقدیر قرار گرفت. همچنین این فیلم در اولین نمایش خود در این جشنواره 2/95 درصد آراء تماشاگران را از آن خود کرد. این فیلم از چهارشنبه 28 آذرماه در سینماهای پایتخت 2، حافظ 1، اریکه 1، کانون، جوان 1، کارون 2، قیام، فردوسی، گلریز 1، عصر جدید 2، بهمن 2 و جی 2 به اکران درآمده است.

"چهارانگشتی" هشتمین فیلم سینمایی سعید سهیلی و روایتگر قصه جوانی شهرستانی به نام فواد است که برای کار به تهران می آید. او در ایستگاه راه آهن با دختری به نام الهام آشنا می شود که برای مراسم تدفین برادرش که از افراد نیروی انتظامی است و به دست اشرار به شهادت رسیده، راهی تهران است ...

بهرام رادان، جمشید هاشمپور، اندیشه فولادوند، لیلا ارشادی، طناز طباطبایی و مهدی ماهانی بازیگران این فیلم هستند که نویسندگی، کارگردانی و تهیه‌کنندگی آن را سهیلی انجام داده و با مشارکت موسسه ناجی هنر تولید شده و پخش آن هم بر عهده امید فیلم است.

"چهارانگشتی" در دومین جشنواره فیلم پلیس برنده جایزه بهترین کارگردانی شد. این فیلم از چهارشنبه 14 آذرماه در سینماهای فلسطین 2، پردیس تماشا 3، اریکه 2، جی 1، حافظ 2، مرکزی 3، سروش، آرش، المپیا، سپیده 2 و جمهوری 1 اکران شده است.

فیلم سینمایی "هدف اصلی" به کارگردانی قدرت‌الله صلح میرزایی بر اساس فیلمنامه محمد نشاط و حسن انصاریان در ژانر رزمی تولید شده و اکبر عبدی، سیروس گرجستانی، حدیث فولادوند، پوراندخت مهیمن، جمشید شامحمدی، زهره حمیدی، کامران پیرنیا، امیرحسین آرمان و امیر مرتضوی در آن بازی کرده‌اند و هدایت فیلم پخش آن را بر عهده دارد.

در خلاصه داستان فیلم آمده: در شب خواستگاری دختر یراقچی که حالا مردی ثروتمند شده، امیر خواستگار سابق دختر که یک رزمی‌کار است مراسم را به هم می‌زند. پس از آن سامان خواستگار جدید تصمیم می‌گیرد تلافی کند. "هدف اصلی" از چهارشنبه هفتم آذرماه در سینماهای فرهنگ 2، قدس، اروپا، میلاد، پردیس تماشا 1، تهران 2، پارس 1، شیدا، جی 3 و شهرقشنگ به نمایش درآمده است.

"بچه‌های ابدی" هشتمین فیلم سینمایی پوران درخشنده است روایتگر زندگی دختری به نام نگار است که در آستانه ازدواج با جوانی به نام سعید درمی‌یابد او تعهدی در زندگی دارد که نمی‌تواند آن را به خاطر ازدواج نادیده بگیرد. نگار در مورد پذیرفتن این تعهد و اینکه تا چه اندازه توانایی آغاز زندگی مشترک با نفر سومی را دارد، دچار تردید می شود.

شهاب حسینی، الهام حمیدی، پانته‌آ بهرام، هادی مرزبان، آهو خردمند، فرزانه کابلی و فلور نظری بازیگران این فیلم هستند و مهری شیرازی، یدالله نجفی و بهزاد کزاری به ترتیب به عنوان طراح چهره‌پردازی، صدابردار و طراح صحنه و لباس در این پروژه همکاری داشته‌اند.

"بچه‌های ابدی" در جشنواره فیلم فجر پارسال جوایز بهترین موسیقی متن و بازیگر نقش مکمل زن را گرفت و در جشنواره فیلم کودک و نوجوان همدان نیز جایزه بهترین فیلم را برد. این فیلم از چهارشنبه هفتم آذرماه در سینماهای عصر جدید 1، شقایق، دهکده المپیک، جمهوری 2 و مرکزی 2 اکران شده است.

"گوشواره" پنجمین فیلم سینمایی وحید موسائیان بر اساس قصه و فیلمنامه ای از هوشنگ مرادی کرمانی ساخته شده است. داستان فیلم درباره دختری فقیر به نام مهین است که گرانترین هدیه تولد را برای دوستش می خرد. حضور او در این جشن تولد ماجراهای جدیدی را برایش پیش می آورد که ...

اکبر عبدی، مسعود رایگان، رویا تیموریان و فریبا خادمی بازیگران، شهریار اسدی مدیر فیلمبرداری، ژیلا مهرجویی طراح صحنه و لباس و سعید ملکان طراح گریم فیلم هستند. تهیه‌کنندگی "گوشواره" را روح‌الله برادری به عهده دارد که در جشنواره فجر پارسال برای بازیگر نقش اول زن نامزد جایزه شد. "گوشواره" از چهارشنبه 30 آبان اکران شده و به نمایش در سینما ناهید ادامه می دهد.

"اتوبوس شب" هفدهمین فیلم کیومرث پوراحمد در ژانر دفاع مقدس ساخته شده است. داستان فیلم درباره عیسی رزمنده نوجوان 15 ساله ای است که مأموریت پیدا می کند عده ای اسیر عراقی را با یک اتوبوس قدیمی به قرارگاه برساند. "اتوبوس شب" در جوایز فیلم آسیا پاسیفیک جایزه ویژه هیئت داوران را برد.

این فیلم بر اساس فیلمنامه مشترک پوراحمد و حبیب احمدزاده ساخته شده و در جشنواره فجر و جشن خانه سینما در رشته‌های کارگردانی، فیلم، فیلمنامه و بازیگری جایزه برده است. خسرو شکیبایی، محمدرضا فروتن، مهرداد صدیقیان، الناز شاکردوست، احمد کاوری و امیرمحمد زند بازیگران "اتوبوس شب" هستند که از 24 آبان اکران شده و به نمایش در سینماهای فرهنگ 1 و شهرتماشا 2 ادامه می دهد.

"توفیق اجباری" ششمین فیلم کارنامه محمدحسین لطیفی است. این فیلم با فیلمنامه ای از خود لطیفی در ژانر کمدی ساخته شده که داستان بازیگری به نام رضا گلزار است که از همسر خود جدا شده است. رضا و همسرش یکدیگر را دوست دارند، اما برخی ارتباطات رضا نارضایتی همسرش را به دنبال دارد.

در این فیلم محمدرضا گلزار، رضا عطاران، باران کوثری، بهاره رهنما، نیوشا ضیغمی، احمد پورمخبر و ... بازی می‌کنند. از دیگر عوامل "توفیق اجباری" می‌توان به مدیر فیلمبرداری محمدرضا سکوت و تهیه‌کننده سیدکمال طباطبایی اشاره کرد. این فیلم از چهارشنبه 16 آبان در آفریقا، سعدی، پیروزی، سپیده 1، پایتخت 1، پردیس تماشا 2، فلسطین 1، آستارا، مرکزی 1، ملت، صحرا، ماندانا، کارون 1، شاهد، اریکه 3، ایران 3، بهمن 1 و گلریز 2 اکران شده است.

فیلم سینمایی "رفیق بد" اولین ساخته عباس احمدی مطلق بر اساس فیلمنامه ایرج طهماسب به تصویر درآمده و داستان دو دوست به نام‌های حبیب و عزیز است که از بچگی با هم بزرگ و حالا هم که صاحب خانواده ‌شده اند با یکدیگر رابطه دارند. این دو کارمند بانک کارشان انتقال پول بین شعب بانک‌هاست. یک روز حین مأموریت پول‌ها به سرقت می‌رود و ...

ایرج طهماسب، حمید جبلی، هما روستا، ژاله صامتی، ریما رامین‌فر، مهدی باطنی و الناز حبیبی دیگر بازیگران "رفیق بد" هستند. این فیلم به تهیه‌کنندگی حمید و مجید مدرسی در شرکت صحرا فیلم تولید و از چهارشنبه نهم آبان ماه اکران شده و به نمایش در سینماهای استقلال، فلسطین 3، آسمان آبی، بلوار، تهران 1 و ایران 2 ادامه می دهد.



اتوبوس شب

فیلم سینمایی "کلاغ پر" که پیش از این "بازی کلاغ پر" نام داشت اولین فیلم بلند سینمایی شهرام شاه حسینی است. فیلم بر مبنای فیلمنامه حسن انصاریان در موسسه سینمایی پویا فیلم ساخته شده و محمدرضا گلزار، مهناز افشار، حسام نواب صفوی، بهنوش طباطبایی، سحر ریحانی، مریم سعادت، شیوا خنیاگر، رحمان مقدم و اکبر عبدی در آن بازی می‌کنند.

"کلاغ پر" داستان فردی به نام رضا است که در تعقیب عشق از دست رفته راهی شمال می شود. از دیگر عوامل می توان به فرج حیدری مدیر فیلمبرداری، مستانه مهاجر تدوینگر، احمد احمدی عکاس و عبدالله علیخانی و حسین فرحبخش تهیه‌کنندگان اشاره کرد. این فیلم از 18 مهرماه اکران شده و به نمایش در عصر جدید 3، پارس 2، پیام انقلاب، پیوند، ایران 1 و آسیا ادامه می دهد.

"فستیوال فیلم های ایرانی" در سینماهای سارا، نادر و رودکی در حال نمایش است. فیلم های "کلاهی برای باران"، "رویای خیس" و "طلسم" هم به ترتیب در سینماهای شهر تماشا 1، فرخ و شیرین به اکران ادامه می دهند.

شنبه 1/10/1386 - 18:25
سينمای ایران و جهان
"مصائب دوشیزه" بهمن‌ماه به سینما می‌آید
فیلم سینمایی "مصائب دوشیزه" به کارگردانی مسعود اطیابی بیست و سوم بهمن‌ماه در گروه سینمایی فرهنگ اکران می‌شود.

غلامرضا موسوی در این باره به خبرنگار مهر گفت: "قرارداد پخش فیلم را با پخش فیلمیران بسته‌ایم تا "مصائب دوشیزه" بعد از جشنواره امسال روز بیست و سوم بهمن‌ماه در گروه سینمایی فرهنگ به نمایش عمومی درآید."

تهیه‌کننده "مصائب دوشیزه" افزود: "پیمان خاقانی تیزر فیلم را ساخته که یک هفته قبل از اکران فیلم از تلویزیون پخش خواهد شد. در همان زمان هم تبلیغات محیطی و مطبوعاتی فیلم را آغاز می کنیم."

"مصائب دوشیزه" نخستین تجربه بلند اطیابی است که در بیست و پنجمین جشنواره فیلم فجر در بخش مسابقه سینمای ایران به نمایش درآمد. احمد رفیع‌زاده فیلمنامه را نوشته و بهنوش طباطبایی، مهدی پاکدل، پوریا پورسرخ، بهزاد فراهانی، جمشید شامحمدی، فهیمه رحیمی‌نیا و مهسا کرامتی در آن بازی کرده‌اند.

شنبه 1/10/1386 - 18:15
سينمای ایران و جهان
 
محمدحسین لطیفی که این روزها "توفیق اجباری" را روی پرده دارد، فیلمسازی است که ژانرهای مختلف را در سینما و تلویزیون تجربه کرده و ویژگی برجسته کارنامه او موفقیت عمده کارهایش و پرکاری مفرط است.

به گزارش خبرنگار مهر، در کارنامه کارگردانی لطیفی نام شش فیلم "سرعت"، "عینک دودی"، "دختر ایرونی"، "خوابگاه دختران"، "روز سوم" و "توفیق اجباری" به چشم می خورد.

وی مجموعه‌های تلویزیونی موفق "همسایه ها" با بازی گوهر خیراندیش، علی نصیریان، امین حیایی و محمدرضا شریفی نیا، و "سفر سبز" با بازی امین تارخ، پارسا پیروزفر، لادن مستوفی و آزیتا حاجیان و مجموعه‌های مناسبتی پرمخاطب "وفا" با بازی فرهاد قائمیان، پوریا پورسرخ و هانیه توسلی و "صاحبدلان" با بازی حسین محجوب، محمد کاسبی و باران کوثری را هم در کارنامه خود ثبت کرده است.

با نگاهی به آثار سینمایی او به نظر می آید حداقل در این چند فیلم مولفه مشترک و به نوعی شخصی که بتوان امضا ویژه لطیفی را به آن نسبت داد، به چشم نمی خورد. هر چند معتقد است همان گونه که هر انسانی چند دغدغه مختلف دارد که در آن میان یکی از بقیه برجسته تر است، او هم در هر کدام از فیلم هایش به یکی از دغدغه هایش پرداخته است.

اکشن و هیجان در "سرعت"، کمدی در "عینک دودی"، "دختر ایرونی" و "توفیق اجباری"، وحشت و کمدی در "خوابگاه دختران" و دفاع مقدس در "روز سوم". در این میان او "روز سوم" را برخاسته از دغدغه های مهم خود می داند و ابایی ندارد از تجربه کردن.

"سرعت" با فیلمنامه حسن نجاریان، مهرداد خوشبخت و حمیدرضا محسنی به مسابقات رالی و اتومبیلرانی می پرداخت. فیلمی اکشن و مهیج که به جهت پرداختن به این وجه تازگی خاصی در زمان خود داشت و بدل به فیلمی شد که ادعایش هم چندان زیاد نبود. فیلمی با تکیه بر قصه کلیشه ای و مطابق با فیلمنامه های اینچنینی که الگویی خاص دارند و معمولاً بر مبنای رقابتی چیده می شوند که به رویارویی دو قطب می انجامد.

پرداختن به جنگ و دفاع مقدس از حاشیه هایی است که به خاطر ایرانی کردن قصه، روابط و مسائل آدم ها وارد فیلم شده و نهایتاً جذابیت های بالقوه مسابقه، رالی و ... باعث شد فیلم بدون آنکه ارزش هنری خاصی برای سازنده اش به ارمغان بیاورد، دیده و به عنوان فیلمی برای ورود به سینما در کارنامه لطیفی تحلیل شود.

"عینک دودی" با فیلمنامه اصغر عبداللهی نویسنده مستقل سینمای ایران ساخته شد. یک کمدی که در زمان خود توانست مخاطب را به سینماها بکشاند و از قابلیت‌های زوج معتمدآریا ـ طهماسب استفاده خوبی کند. فیلم توانست با یک قرینه پردازی سهل بین زوج های حاضر در فیلم، به نوعی این سهل بودن را در وجوه کمدی کمرنگ کند.

به علاوه جذابیت کلیشه زدایی از برخی تیپ ها و پایان تا حدی غیرقابل پیش بینی از نقاط قوت "عینک دودی" بود. به عنوان مثال تیپ لمپن و جاهل که معمولاً قطب منفی فیلم هاست با وجود پررنگ نمودن وجوه لمپنی وی کاراکتری منفی نیست و در انتهای فیلم دختر هم متوجه می شود به او علاقمند شده است. به این ترتیب لطیفی سعی کرده با تیپ‌های هر چند کلیشه، کلیشه‌ای رفتار نکند و عرصه کمدی را برای تلطیف برخی رفتارهای منفی چون خودکشی و ازدواج اجباری به کمک بطلبد که نتیجه هم داده است.

حتی فیلم را می‌توان به نوعی هجویه فیلم‌های فمینیستی چون "هزاران زن مثل من" رضا کریمی یا عمده فیلم‌های تهمینه میلانی محسوب کرد. زنی که می‌خواهد با وکیل گرفتن حقش را از مرد بگیرد و زنان دیگر را هم علیه مردان می شوراند و اصولاً هر جمع زنانه که به اندیشه براندازی مردان تشکیل می‌شود و ... در انتها همسویی با مردانی که علیه آنها بسیج شده بودند این هجویه را تکمیل می‌کند.

"دختر ایرونی" با فیلمنامه ایرج طهماسب و با تکیه بر ایده جذاب و سنت‌شکن در جامعه هنوز سنت‌زده ایران ساخته شد. فیلمی که با بهره بردن از حضور ستارگانی چون هدیه تهرانی و امین حیایی در نقش کاراکترهای اصلی توانست در قالب کمدی این رفتار سنت شکنانه را باورپذیر جلوه دهد.

خواستگاری رفتن دختر برای پسر رفتاری است که در فرهنگ عامه و خاصه ایران غیرقابل هضم تعبیر می‌شود و حضور بازیگران در قالب این شخصیت‌ها و طراحی و پیچش‌های داستانی توانست این رفتار را شدنی جلوه دهد. "دختر ایرونی" از نگاهی دیگر به بازی در بازی شخصیت‌های اصلی مانند علی شوتی و مریم می‌انجامد که هر کدام به مصالحی دیگری را به بازی می‌گیرند و طراحی خاص قصه و پرداخت آن موجب لو نرفتن کاراکترها و در نتیجه گره گشایی کارآمد می شود.

"خوابگاه دختران" هم با فیلمنامه ایرج طهماسب ساخته شد. این فیلم پس از "شب بیست و نهم" حمید رخشانی دومین فیلم ایرانی در ژانر وحشت است که با صلاحدید سازندگان به تلفیقی از کمدی و وحشت رسیده است. فیلم با تکیه بر مولفه‌های ایرانی وحشت به ترس‌آفرینی از نوع ایرانی می پردازد و از مقوله جن، ناپدید شدن دختران در شب عروسی و ... نهایتاً به قاتلی زنجیره‌ای می‌رسد که عامل عینی ترس‌آفرینی است.

فیلم به گونه ای پاسخ عینی و واقعی به ترس ایجاد شده می دهد و آن را واگذار به ماوراء و روح نمی کند. هر چند از پرداخت کمدی فیلم به عنوان محملی استفاده شده که اطمینان نداشتن نویسنده و فیلمساز را از نوع برخورد مخاطب با فیلم نشان می دهد، این رویکرد به خاطر متکی بودن بر یک بازیگر طنز (مجید صالحی) یک وجهی شده است.

"روز سوم" را لطیفی سال 85 با فیلمنامه مهدی سجاده چی درباره حصر خرمشهر با موضوعی مستند ساخت. فیلمی که با قرار گرفتن در مقطع روزهای سقوط خرمشهر به نوعی دفاع مقدس ایران را نشانه می رود، ولی واقعیت این است که جنگ ایران و آنچه دفاع مقدس را ویژه ایران و ایرانی کرد در فیلم کمترین حضور را دارد. واقعاً اگر چند مولفه ابتدایی چون اسم بردن از جهان آرا و وقوع قصه در خرمشهر در حال سقوط را از فیلم بگیریم، دفاع مقدس کجاست؟

فیلم بدون آنکه اثری نمادپردازانه باشد و چنین تلقی از آن شود، قصد دارد از سمیره نمادی از مام وطن بسازد تا رها کردن جنگ و نجات او از سوی سربازان ایرانی بدل به دفاع از میهن شود. اما مسئله این است که این وجه نمادپردازانه در کلیت اثر به چشم نمی خورد و نمی توان به چنین تعبیر فرامتنی هم از آن رسید. به علاوه قصه نقاط خالی دارد که به محدودیت های سینمای ایران بازمی گردد و از جهت دراماتیک به آنها پرداخته نشده است.

"توفیق اجباری" محصول سال 86 است که با فیلمنامه ای از خود لطیفی در ژانر کمدی ساخته و بدون آنکه در انتظار نمایش در جشنواره فیلم فجر بماند از امروز چهارشنبه 16 آبان ماه روانه اکران سینماها شد. این فیلم داستان بازیگری به نام رضا گلزار است که از همسر خود جدا شده، رضا و همسرش یکدیگر را دوست دارند، اما برخی ارتباطات رضا نارضایتی همسرش را به دنبال دارد.

در این فیلم محمدرضا گلزار، رضا عطاران، باران کوثری، بهاره رهنما، نیوشا ضیغمی، مجید یاسر، لیلا عباسی، احمد پورمخبر و نعیمه نظام دوست به ایفای نقش می پردازند. از دیگر عوامل فیلم "توفیق اجباری" می‌توان به مدیر فیلمبرداری محمدرضا سکوت، صدابردار سیامک نیازی، طراح صحنه و لباس محسن نوروزی، طراح چهره‌پردازی محسن بابایی، مدیر تولید مجید یاسر و تهیه‌کننده سیدکمال طباطبایی اشاره کرد.

به نظر می آید لطیفی در این فیلم هم کمدی را به درستی نشانه رفته و با خلق زوج جدید عطاران ـ گلزار، به عرصه‌هایی جذاب در حیطه کمدی دست یافته است. فیلمی که پیش‌بینی می‌شود بتواند در فروش رکوردزنی کند.

لطیفی در حالی که این روزها مجموعه طنز تلویزیونی "سه در چهار" را برای گروه خانواده شبکه اول کارگردانی می‌کند و رضا عطاران و مجید صالحی هم با او همکاری می‌کنند، همراه با سیدسعید رحمانی در حال تکمیل فیلمنامه مجموعه تاریخی "نردبامی بر آسمان" است که به زندگینامه غیاث‌الدین جشمید کاشانی در قرن نهم می‌پردازد و با پایان مرحله نگارش کارگردانی آن را آغاز می‌کند.

شنبه 1/10/1386 - 18:11
آموزش و تحقيقات

با این حساب واقعا هر گردی گردو نیست
 یکی از مواد غذایی که در گروه مغزها قرار می­گیرد و مخصوصا این روزها اغلب زینت بخش سفره های افطار است گردو می باشد. اما آیا جدای از طعم و مزه مطبوع این ماده غذایی به خواص فوق­العاده آن توجه کرده­اید؟ این مطلب را بخوانید تا شما هم تایید کنید که هر گردی گردو نیست! ، خوردن گردو از تشكیل سنگ كلیه و سنگ كیسه صفرا جلوگیری کرده و خوردن آن با انجیر و موز مقوی حواس و مغز است . چون گردو دارای مس می باشد بنابراین به جذب آهن در بدن كمك می كند گردو از بروز حمله قلبی جلوگیری می‌كند.
گردو از جمله مواد مغذی است که به دلیل طبیت گرم آن از دوران کهن در تغذیه بسیار مورد توجه بوده اما تحقیقات درباره این ماده مغذی کهن همچنان ادامه دارد . عناصر و مواد موجود در مغز گردو شامل آب، پروتئین ، مواد چربی ، مواد نشاسته ای، كلسیم ، فسفر، آهن، سدیم، منیزیم، پتاسیم، ویتامین A، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامینB3، ویتامین C. و ویتامین E است. مقدار فسفر موجود درگردو با ماهی و برنج و حتی تخم مرغ نیز برابری می‌کند.
مسكن دل پیچه است مربای گردو، ملین بوده و آپاندیس را تقویت می كند
گردو حاوی آرژینین، یک آمینو اسید است که بدن از آن برای تولید اکسید نیتریک استفاده می کند. وجود این ماده برا ی حفظ خاصیت انعطاف پذیری قلب لازم است .
گردو همچنین حاوی آنتی اکسیدان ها و اسید آلفا-لینولئیک (ALA)- یک نوع اسید چربی امگا3 نباتی با خواص بهداشتی است. به گفته محققان و كارشناسان تغذیه مصرف بالای این اسید چرب فرد را در برابر حمله قلبی محافظت می‌كند.
به گزارش هلث سنترز، محققان دانشگاه لومالیندا دریافته‌اندكه با افزودن چند گردو به رژیم غذایی روزانه می‌توان از خطر بیماری قلبی كاست.
 تحقیقات نشان می دهد اكسیداسیون چربی‌ها در جریان خون به سلامت فرد آسیب می‌زند و منجر به آترواسكلروزیس (‌تصلب شرائین) می‌شود و رژیم حاوی گردو اكسیداسیون لیپیدهای­خون را كاهش می‌دهد.
به علاوه گردو حاوی فلاونوئیدی بنام اسید الاژیك است كه این ماده می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی را مسدود كند.
علاوه برخواصی که مغز گردو دارد پوست درخت و پوست سبز گردو و همچنین برگ درخت گردو به صورت جوشانده خواص بسیاری­دارند­ برگها و پوست آن بخصوص بخاطرماده تلخ وتانن آن­درمداوای بیماری‌های پوستی مفید واقع می‌شوند.
 گردو با داشتن مواد مغذی زیاد غذای بسیار خوبی است ولی مانند هر چیز دیگر نباید در خوردن آن اسراف كرد و از پنج عدد در روز بیشترمصرف بشود زیرا برای سلامتی زیان آوراست. زیاده روی در مصرف گردو ، باعث ورم لوزه و زخم دهان می شود. مخصوصا گردو برای گرم مزاج ها خوب نیست و معمولا بهتر است اینگونه افراد بعد از خوردن گردو دهان خود را بشویند و یا انار ترش و یا كمی سكنجبین یا سركه بخورند. کسانی که ناراحتی معده و کبد دارند نباید گردو بخورند. افراد چاق نیز باید ازآن پرهیز کنند. مغز گردو لطیف است و در اثر ماندن كهنه می شود و رنگ آن زرد یا قهو ه ای و طعمش تند می شود و باعث مسمومیت خواهد شد و نباید از آن استفاده شود . خوابیدن در زیر درخت گردو به علت صدور فراوان گاز کربنیک در شب خطر ناک است .

شنبه 1/10/1386 - 18:2
هوا و فضا
لباس فضانوردی
شما ممکن است بتوانید مدتی بدون بارانی، زیر باران یا بدون لباس زمستانی زیر برف باشید ولی مطمئنا" هیچ کدام از ما قادر نیستیم در اتمسفر خشن یا فضا حتی برای یک ثانیه هم بدون لباس مناسب جان سالم بدر ببریم. فضانوردان هنگامی که داخل ایستگاه فضایی یا در شاتل مشغول کار و زندگی هستند، به پوشیدن لباس مخصوص نیازی ندارند و گذشته از فقدان گرانش در داخل شاتل یا ایستگاه فضایی، آنها تفاوت دیگری را با زمین احساس نمی کنند. فضانوردان آنجا با لباسهای راحت و شلوار راحتی و اغلب بدون کفش هستند؛ اما هنگامی که یکی از آنها برای کار مجبور شود به بیرون از سفینه برود، اینجا مشکلات شروع میشوند.

ضرورت استفاده از لباس فضانوردی
اگر انسان بدون پوشش مخصوص وارد فضا شود ظرف پانزده ثانیه بیهوش میشود و مغز او در مدت 4 دقیقه نابود میشود. حداقل دما در یک روز سرد زمستان در مناطق مسکونی زمین20-30 درجه زیر صفر است است، اما در فضا این دما میتواند به کمتر از 100درجه زیر صفر هم برسد؛ با وجود این اختلافات دمای فاحش، خیلی مهم است که فضانوردان لباس محافظ را قبل از خارج شدن از ایستگاه فضایی یا شاتل بپوشند.

از دیگر عوامل بیرونی که برای فضانوردان ایجاد خطر میکند، گردش زباله های فضایی و اجرام آسمانی است با سرعتهای بالا که میتوانند جراحات جدی ایجاد نمایند. بعلاوه تششعات خورشیدی میتوانند به چشمها آسیب بزنند. تششعات فضایی میتوانند باعث بروز بیماری شده و ریسک ابتلا به سرطان در مود آنها خیلی بالا است. اما یک دلیل مهم دیگر برای حفاظت فضانوردان نیاز آنها به اکسیژن است؛ مقدار اکسیژن در فضا بسیار کم است و فشار هوا نیز خیلی پایین، این مقدار کم اکسیژن منجر به خفگی و فشار کم هم باعث میشود بدن ابتدا ذوب و سپس تبخیر شود که هر دو کشنده هستند.

لباس فضانوردی
بخش کنترل ماموریت ناسا (NASA) هیچ مایل نیست حتی کمترین ریسک غیر ضروری برای فضانوردان وجود داشته باشد. هر کدام از فضانوردان یک دست (یونیت) لباس مخصوص برای داشتن ایمنی در فضا دارند که (Extravehicular Mobility Unit (EMU یا در اصطلاح عامه لباس فضانوردی (space suit) نامیده می شود.

EMU دمای بدن را کنترل می کند و تهویه هوا درآن بوسیله یک لوله که در لباسهای داخلی تعبیه شده انجام میشود. لوله های آب گردان، فضانوردان را موقع کار در فضا در راحتی نگه میدارند، این لباس همچنین شامل یک کیف آب برای ذخیره آب و یک مخزن نگهداری آب کثیف است. بعلاوه یک هدفون و یک میکروفون برای برقراری ارتباط و یک سری وسایل ضروری دیگر از جمله تجهیزات این لباسها است.

تعداد زیادی از فضانوردان مختلف میتوانند از این لباسها استفاده کنند، بخشهای مختلف آنها قابل تعویض بوده ودر سایز های مختلف وجود دارند. تجهیزات اختصاصی این یونیتها مانند گرمکن های نوک انگشت، سیستمهای خنک کننده، قسمتهایی که روی کلاه متصل شده و برای جلوگیری از بخار تنفس و عرق و ...هستند. همچنین کوله پشتی هایی که میتوانند به فضانورد در مسیر برگشت به سفینه اش در صورتی که طناب اتصالشان با سفینه پاره شود کمک کنند.

EMU از فضانوردان در زمانهای بحرانی کاری خارج از محدوده امن ایستگاه فضایی با این لباسهای بی نظیر حمایت میکند و فضانوردان میتوانند در حد ایده آلهای ناسا کار کنند و محیط خشن فضا را دوستداشتنی تر ساز کنند.
شنبه 1/10/1386 - 17:54
دانستنی های علمی

 سرتیپ خلبان «احمد كشوری»(1359ش)

شهید احمد كشوری در تیرماه 1332ش در شمال به دنیا آمد. وی در سال1351 وارد هوانیروز شد و دوره‌های آموزش خلبانی با هلی‌كوپتر را با موفقیت به پایان رساند. او از سال‌های قبل از انقلاب فعالیت‌های ضدرژیم خود را آغاز كرده بود و در دوران نخست‌وزیری بختیار با همراهی دوستان خود، قصد انجام كودتا و ساقط كردن حكومت پهلوی را داشت كه با پیروزی انقلاب فعالیت‌های مختلفی در پاكسازی كردستان از لوث عناثر ضدانقلاب انجام داد. وی پس از آغاز جنگ، فرماندهی هوانیروز منطقه ایلام را به عهده گرفت و با دل و جان به انجام وظیفه پرداخت. این شهید بزرگوار سرانجام در15 آذر سال1359 در حالی كه از یك مأموریت بسیار مشكل، اما پیروز باز می‌گشت، در منطقه میمك در ایلام، مورد حمله مزدوران بعثی قرار گرفت. در این میان، در حالی كه هلی‌كوپترش در اثر اصابت راكت هواپیما، به شدت می‌سوخت، آن را تا موضع خودی هدایت كرد و آنگاه در خاك وطن سقوط كرد و به آرزوی دیرینه‌اش  دست یافت و شربت شهادترا مردانه سركشید. پیكر پاك او را به تهران انتقال داده و در بهشت زهرا به خاك سپردند.

شنبه 1/10/1386 - 17:51
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته