• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1237روز قبل
اخبار

 

رئیسی گفت: ۱۰۰ هزار کیت تست تشخیص سریع کرونا به دستمان رسید که در مراکز بهداشتی توزیع شد و انجام آن به طور رایگان است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  نحوه اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا امشب یکم آذر در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با حضور علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا مورد بررسی قرار گرفت.

رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه تحقیقات نشان داده است که ۱۰ درصد مبتلایان به کرونا می‌توانند باعث ابتلای ۸۰ درصد از افراد شوند، گفت: البته همچنان مهمترین عامل سرایت بیماری، میهمانی‌های خانوادگی و جمع‌های دورهمی است.

او افزود: ستاد ملی مقابله با کرونا ۷ برنامه مشخص برای مهار بیماری دارد که یکی از این برنامه‌ها همان محدودیت‌های هوشمند است و از اول آذر در سراسر کشور شروع شده است.

سخنگوی قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: کیت تست‌های تولید داخل آزمایش سریع کرونا آماده شده و اولین روز آذر ۱۰۰ هزار عدد آن به دست ما رسیده است که بین مراکز درمانی توزیع می‌شود و طی یکی دو هفته آینده میزان تست‌ها را به مرز ۱۰۰ هزار تست در هر روز می‌رسانیم؛ این تست‌ها کمک شایانی به شناسایی زودتر و در نتیجه مهار بیماری می‌کنند.

او تصریح کرد: انجام این تست‌های سریع در مراکز بهداشت و درمان به صورت رایگان است و در کمترین بازه زمانی ممکن نتیجه اعلام می‌شود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در جلسه بعدی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره جلوگیری از افراد مبتلا به اماکن عمومی به کمک یک سیستم هوشمند تصمیم گیری می‌شود.

رئیسی اظهار کرد: از مردم درخواست می‌کنم برای رسیدن به نتیجه مطلوب و کاهش آمار‌های کرونایی تا دو هفته دیگر محدودیت‌های تردد را رعایت کنند.

اجرای منع تردد در ۴۳ شهر کشور رضایت بخش بوده است
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه باید سعی کنیم تا قبل از ساعت ۲۱ و شروع منع تردد شبانه خرید‌های منزل را انجام دهیم، افزود: اجرای منع تردد در ۴۳ شهر کشور رضایت بخش بوده است لذا حدود ۵۳ میلیون نفر در ۱۶۰ شهر کشور که در منطقه هشدار ۳ قرار دارند زندگی می‌کنند.

او با بیان اینکه جریمه تردد خودرو‌های شخصی از ساعت ۲۱ تا ۴ درسطح شهر ۲۰۰ هزار تومان تعیین شده است، اظهارکرد: منع تردد از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح در ستاد ملی موافقان و مخالفانی داشت، اما در نهایت کلیات آن را همه اعضای ستاد ملی و کرونا پذیرفتند و امشب نخستین شب اجرای این مصوبه در سطح کشور بود.

رئیسی با اشاره به اینکه خبر منع تردد شهروندان از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح سه شنبه هفته قبل توسط وزیر کشور اعلام شده بود، اظهار کرد: محدودیت‌ها راه حل اصلی نیست، اما تا زمانیکه شهر‌ها در وضعیت قرمز باشند محدودیت‌ها ادامه دارند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه طرح محله محور، رهگیری هوشمند و طرح سفیر سلامت برای کنترل بیماری و حفاظت از خانواده هاست، ادامه داد: آزمایشگاه ها، خطوط هوایی و خطوط ریلی رجا به بانک اطلاعات بیماریابی هوشمند متصل شده است.

رئیسی درباره استفاده از خودروی شخصی در موارد اضطراری بعد از ساعت ۲۱ گفت: در این شرایط مردم می‌توانند از آمبولانس، اسنپ و تاکسی استفاده کنند.

او تصریح کرد: امروز در ۴۰ شهر شاهد کاهش بیماری هستیم، در یک شهر روند نزولی شروع شده و در دو شهر دیگر هم روند صعودی بیماری متوقف شده است که نشان دهنده تأثیر محدودیت‌ها در کاهش بیماری کرونا است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: هدف ما رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی توسط مردم است تا بتوانیم بدون تعطیلی روند کاهش بیماری را شاهد باشیم و  با افرادی که در این طرح محدودیت‌ها را رعایت نکنند قطعاً برخورد خواهد شد.

رئیسی گفت: از همه مردم به دلیل همراهی و همکاری که انجام دادند قدردانی می‌کنم، دانشگاه‌ها به ما خبر دادند که همکاری مردم خوب بوده است، امیدوارم که همین روند ادامه پیدا کند تا ما بتوانیم این طرح را با موفقیت به جلو پیش ببریم.

او اظهار کرد: باید بتوانیم از ورود افرادی که کرونا مثبت هستند در محل‌های پر تردد و پر تجمع مانند اماکن مقدس و پاساژ‌ها جلوگیری کنیم، کشور به لحاظ وضعیت بیماری در یک بحران قرار دارد، حتماً باید به صورت جامع و کامل به این قضیه نگاه کنیم، اگر بخواهیم به جزئیات بپردازیم ممکن است اصل طرح را فراموش کنیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: الان در وضعیتی قرار گرفته‌ایم که هیچ کدام از اعضای ستاد ملی و مسئولین دل بخواهی نمی‌توانند اقدام به ایجاد محدودیت کنند، اصولا محدودیت‌ها در مواقعی ایجاد می‌شود که چاره‌ای غیر از آن نیست.

رئیسی گفت: آن‌هایی که شیفت شب و بیمارستان هستند مشکلشان به لحاظ تردد حل خواهد شد، اما عزیزانی که مثلاً در سوپرمارکت فعالیت می‌کنند‌ای کاش آن‌ها هم ساعت ۸شب اقدام به تعطیلی واحد کسب خود می‌کردند.

محدودیت‌ها درشهرهای قرمز ادامه دار است
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: اگر ما در اعمال این محدودیت‌هایی که الان پیشنهاد شده و در حال اجرا است، بالای ۸۵ درصد عمل کنیم قطعاً بعد از دو هفته شاهد کاهش روند بیماری خواهیم بود، اگر مردم به درستی رعایت کنند نیاز به ایجاد محدودیت نیست و اصولاً محدودیت راه حل اصلی نیست، چند ماه است که با این بیماری مبارزه می‌کنیم، هر جا در هر شهری که شیوه نامه‌ها رعایت شده، کمتر این بیماری را شاهد بودیم، زمانی که شهری در وضعیت قرمز باشد محدودیت‌ها ادامه خواهد داشت.

يکشنبه 2/9/1399 - 16:27
بهداشت روانی

 

یک متخصص روانشناس بالینی گفت: اضطراب اجتماعی به معنی ترس از قرار ملاقات‌های مختلف با افراد جدید است و اگر فردی نگرش خود را تغییر ندهد این ترس‌ها ماندگار خواهد ماند.
لیلا شقاقی، متخصص روانشناس بالینی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مقابله با مشکلات و اضطراب‌های اجتماعی اظهار کرد: بسیاری  از افراد سعی بر این دارند که از طریق دارو درمانی اضطراب خود را رفع کنند، البته اضطراب بیمارگونه را با دارو می‌توان کنترل کرد، اما نمی‌توان از بین برد.  

او افزود: اگرچه مغز، اضطراب فرد را هدایت می‌کند، اما تا زمانی که الگو و سبک نگرش مناسبی را فرد به  اطراف خودش ندهد، نمی‌تواند  اضطراب را از بین ببرد. اضطراب اجتماعی در واقع  ترس از  موارد بیرونی مثل  قرار ملاقات‌های مختلف  با افراد جدید  شروع می‌شود. تا زمانی که نگرش فرد نسبت به خود و محیط تغییر داده نشود این ترس‌ها ماندگار خواهد ماند.

این متخصص روانشناس بالینی ادامه داد: عوامل اصلی در شروع، نگهداری و درمان بیماری‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند؛ عوامل زیستی، عوامل روانشناختی و عوامل اجتماعی. زمانی که برای درمان اضطراب اجتماعی صرفا دارو استفاده می‌شود عملا یکی از این عوامل را هدف قرار می‌دهید و مطمئناً درمان موفقی نخواهید داشت.

شقاقی گفت: اضطراب اجتماعی نوعی تله است که در زندگی یک فرد خودش را در رابطه با دوستان و گروه‌ها و اجتماع نشان می‌دهد. این تله، افراد را مجبور می‌کند که احساس کنند با بقیه فرق دارند.  

این متخصص روانشناس بالینی تصریح کرد: شاید به دلیل صفات و ویژگی ها‌ی خاصی که دارید، احساس کنید که با دیگران فرق دارید، اما این تفکرات در دوران بزرگسالی شما را از ایجاد ارتباط و معاشرت کردن با دیگران گریزان خواهد کرد. برای مثال گاهی  احساس می‌کنید که از نظر اجتماعی موجودی ناخوشایند، زشت، چاق و… هستید. همین امر موجب می‌شود احساس ناکامی و به درد نخوردن کنید.

شقاقی بیان کرد: افرادی که در  دوران نوجوانی خود را مناسب دوستی با دیگران نمی‌دانستند، در بزرگسالی هم این نوع افکار را همراه خواهند داشت. افرادی که دچار اضطراب اجتماعی شده اند در محیط کار، کلاس درس یا مهمانی اغلب مضطرب و گوشه گیر خواهند شد.

او ادامه داد: یکی از ویژگی‌های این افراد، بی قراری بیش از اندازه خواهد بود. همان طور که می‌دانید مغز و ذهن، رفتار‌ها و فعالیت‌های ما را کنترل می‌کند، بنابراین زمانی می‌توانیم اضطراب اجتماعی خود را کنترل کنیم که نوع باور و نگرشمان را تغییر دهیم. افکاری که در طی زمان شکل گرفته، تثبیت شده اند و تبدیل به باور‌های ما شده اند، باور‌هایی قوی که جایی برای افکار جدید باقی نگذاشته اند.

این متخصص روانشناس بالینی گفت: در قدم اول باید خود را باور داشته و تا جایی که می‌توانیم عادت‌های بد را کنار بگذاریم. عادت‌ها به این دلیل به وجود می‌آیند که "مغز مرتب به دنبال راه‌هایی است تا سعی و تلاش را کم و در انرژی مصرفی صرفه جویی کند.  

شقاقی تصریح کرد: وقتی به کاری عادت می‌کنیم نباید برای انجام آن‌ها مدام فکر کنیم. در نتیجه می‌توانیم به خلاقیت بیشتر و افکار غنی‌تری برسیم. عادت‌های ما می‌توانند بسیار مفید عمل کنند، درصورتی که از نوع خوبشان باشند.

يکشنبه 2/9/1399 - 16:25
بهداشت روانی

یک روانپزشک درباره اختلالاتی که سلامت روان نوجوانان و جوانان را تهدید می‌کنند، توضیح داد.
بهزاد قربانی روانپزشک و عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن سینا در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره میزان شیوع اختلالات روانپزشکی در نوجوانان و جوانان اظهار کرد: این اختلالات در نوجوانان و جوانان نسبت به کودکان و سالمندان شایع‌تر هستند به طوری که نوجوانان و جوانان بیشترین تعداد مراجعان به کلینیک‌های روانپزشکی را به خود اختصاص می‌دهند.

قربانی افزود: در جوامعی همچون جامعه ایران که تا حدودی فرهنگ مرد سالاری وجود دارد و ممکن است به طور خواسته یا ناخواسته دختران در خانه، اجتماع و محیط‌های آموزشی مورد کم توجهی قرار بگیرند، به طوری که سلامت روانی یا اجتماعی کامل را نداشته باشند، بیماری‌های روانپزشکی در دختران بیشتر دیده می‌شود.

انواع اختلالات روانپزشکی

او اختلالات روانپزشکی را به سه دسته اختلالات خلقی، اضطرابی و سایکوتیک تقسیم‌بندی کرد و ادامه داد: از جمله اختلالات خلقی می‌توان به انواع افسردگی‌ها (افسردگی ماژور یا شدید، افسردگی تک قطبی (فاز‌های افسردگی و طبیعی) و دو قطبی (فاز‌های افسردگی، طبیعی و شیدایی) اشاره کرد و فوبیا، وسواس، PTSD (اضطراب پس از سانحه)، حملات پانیک و اختلال اضطرابی منتشر (مبتلایان به اختلال اضطرابی منتشر، به طور دائم بدون هیچ علت خاصی از دلشوره و نگرانی رنج می‌برند.)، نمونه‌هایی از اختلالات اضطرابی هستند. اختلالات سایکوتیک هم توهم و هذیان را در فرد به دنبال دارند. اختلالات سایکوسوماتیک (روان‌تنی) هم در نوجوانان و جوانان شایع هستند که از جمله این اختلالات می‌توان به اختلال بد ریختی بدن و تریکوتیلومانیا (وسواس کندن مو‌های بدن) اشاره کرد.

 

این روانپزشک بیان کرد: خانواده‌ها باید به فرزندان دختر و پسر خود به میزان مساوی توجه کنند و بین آن‌ها فرق نگذارند. در جامعه هم باید حقوق یکسانی را برای هر ۲ جنس قائل شد.

قربانی درباره سندروم پیش از قاعدگی (PMS) یادآوری کرد: علائم این سندروم از چند روز قبل از قاعدگی در دختران بروز پیدا می‌کند که از جمله این نشانه‌ها می‌توان به بدخلقی، عصبی و زود رنج بودن، درد‌های بدنی، احساس سنگینی و رخوت اشاره کرد که این علائم تا حدودی طبیعی هستند و با آغاز قاعدگی فروکش می‌کنند، البته در موارد شدید مراجعه به پزشک برای تسکین نشانه‌ها ضروری است.

 

يکشنبه 2/9/1399 - 16:24
سلامت و بهداشت جامعه

 

همزمان با فصل سرما برخی بیماری‌های فصلی مانند سرماخوردگی افزایش می‌یابد که برای جلوگیری از ابتلای به آنها باید تغذیه مناسبی داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به از نقل خبرگزاری عمون اردن، همزمان با کاهش درجه حرارت هوا و ورود فصل زمستان بسیاری از افراد دچار سرماخوردگی می‌شوند. این مشکل یکی از علائم زکام است که ممکن است در برخی افراد در طول هوای سرد باقی بماند.

«ما رئال منصور»، متخصص تغذیه، برای مقابله با مشکل سرماخوردگی، لیستی از غذا‌های توصیه شده برای جلوگیری از این بیماری را ارائه کرده است که در ادامه با آن آشنا می شوید.

سبزیجات: این مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان هستند که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند، بنابراین از بیماری‌ها محافظت می‌کنند.

مرکبات: ویتامین C به پیشگیری از سرماخوردگی یا بیماری‌های آنفلوانزا و همچنین کوتاه شدن مدت و شدت بیماری کمک می‌کند.

 

غذا‌های تخمیر شده: این غذا‌ها حاوی پروبیوتیک هستند. پروبیوتیک نوعی باکتری است که در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند همچنین گلبول‌های سفید خون را برای مبارزه با بیماری تحریک می‌کند. این مواد مفید، یعنی پروبیوتیک‌ها در لبنیات، شیر و برخی پنیر‌ها یافت می‌شوند.

ماهی: سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ است که باعث کاهش التهاب و محافظت در برابر سرماخوردگی می‌شود. گلبول‌های سفید به تولید پروتئین برای مبارزه با آنفلوانزا کمک می‌کنند.

آجیل: سرشار از آنتی اکسیدان و مواد معدنی سلنیوم و روی هستند؛ بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و با باکتری‌ها و ویروس‌ها از جمله آنفلوانزا و سرماخوردگی مقابله می‌کند.

 

قارچ: حاوی بتا گلوکان است که به مبارزه با ویروس و افزایش فعالیت گلبول‌های سفید کمک می‌کند.

زردچوبه: یکی از مهمترین فواید آن ضد التهاب بودن است و به مبارزه با سرما و سرماخوردگی کمک می‌کند.

يکشنبه 2/9/1399 - 16:22
سلامت و بهداشت جامعه

 

حاجی بیگی گفت: اهداکنندگان باید بدانند که ویروس کرونا از طریق خون منتقل نمی‌شود.
بشیر حاجی بیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان درباره اهدا خون در روز‌های کرونایی اظهار کرد: ترس از کرونا نباید موجب شود که اهدای خون را فراموش کنیم، نیاز به خون همیشگی است. تمام مراکز انتقال و اهدای خون و تمام تجهیزات این مراکز در کشور همیشه، ضد عفونی و استریل می‌شوند و اهداکنندگان با اطمینان خاطر، خون اهدا کنند.

او افزود: سازمان انتقال خون یک مرکز درمانی یا بیمارستانی نیست که افراد برای اهداء خون در این مراکز بترسند و مراجعه نکنند، مراجعان ما افراد سالم جامعه بوده و هیچ مشکلی ندارند. این افراد اصول خود مراقبتی را به نحو احسن انجام داده و تمام شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت کرده اند. 

سخنگوی سازمان انتقال خون ایران با اشاره به اینکه اهداکنندگان باید بدانند که ویروس کرونا از طریق خون منتقل نمی‌شود، ادامه داد: این افراد توجه داشته باشند که ویروس کرونا از طریق ترشحات بینی، بزاق و ترشحات تنفسی انتقال می‌یابد و مردم در این زمینه اصول بهداشتی و ایمنی را رعایت کنند.

حاجی بیگی با بیان اینکه اهدای خون باید بصورت روزانه و مستمر اتفاق بیفتد، گفت: تمامی ذخایر خون در دنیا از ۲ تا ۸ روز است، این یک قرارداد و یک استاندارد جهانی است. اسفند سال گذشته با آمدن بیماری کرونا میزان مراجعه مردم ۳۵ درصد کم شد؛ فروردین و اردیبهشت ۲۵ درصد و شهریور نسبت به مشاهدات سال قبل ۲۰ درصد کاهش یافت.

سخنگوی سازمان انتقال خون ایران تصریح کرد: بعضی از فرآورده‌هایی که ما از خون می‌گیریم مثل پلاکت فقط ۳ روز قابل نگهداری در کیسه است به همین دلیل گفته می‌شود اهدای خون باید به صورت روزانه باشد، چون باید جوابگو پلاکت باشیم.

او تاکید کرد: خون سالم، نجات دهنده زندگی است و همه روزه، در سراسر جهان بسیاری از افراد به خون و فرآورده‌های خونی نیاز دارند، به طوری که از هر سه نفر در دنیا، یک نفر در طول زندگی احتیاج به تزریق خون و فرآورده‌های خونی پیدا می‌کند.

 

يکشنبه 2/9/1399 - 16:22
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک متخصص تغذیه گفت: مهمترین عامل بروز دیابت نوع دو، اضافه وزن است، چرا که عامل به وجود آورنده این نوع دیابت، مقاومت به انسولین است.
به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گلبن سهراب، متخصص تغذیه و عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تغذیه دیابت نوع یک گفت: شیر مادر در پیشگیری از بروز دیابت نوع یک نقش دارد و تغذیه در بروز این نوع دیابت تاثیر چندانی ندارد.

او افزود: ۱۰ درصد موارد ابتلا به دیابت، از نوع یک و ۹۰ درصد موارد مبتلا از نوع دو است که این نوع به شیوه زندگی و تغذیه ارتباط دارد. اما مهمترین عامل بروز دیابت نوع دو، اضافه وزن است، چرا که عامل به وجود آورنده این نوع دیابت، مقاومت به انسولین است که در این مقاومت چاقی نقش بسزایی دارد.

این متخصص تغذیه و عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: در صورتی که نمایه توده بدنی (شاخص اندازه گیری وزن) بیشتر باشد، مقاومت به انسولین نیز شدیدتر می‌شود و احتمال بروز دیابت نوع دو افزایش پیدا می‌کند؛ بنابراین توصیه می‌شود به افرادی که در خانواده و بستگان درجه یک، بیمار مبتلا به دیابت نوع دو دارند، سعی در حفظ وزن خود در محدوده نرمال کنند که این مورد با تغذیه صحیح و تحت نظر متخصص تغذیه باشد و فعالیت بدنی منظم طی ۵ روز در هفته امکان پذیر است.

سهراب تصریح کرد: براساس مطالعات انجام شده، تعداد زیادی از افرادی که حداقل ۵۰ درصد کربوهیدرات دریافتی شان از انواع تصفیه نشده بوده است و از گوشت‌های قرمز و فراوری شده مثل سوسیس و کالباس و روغن جامد مصرف کردند، در بلند مدت مبتلا به دیابت نوع دو شده اند.

او علاوه بر کنترل وزن و فعالیت بدنی منظم، مصرف نان و غلات سبوس دار، انواع سبزی‌ها کلم، هویج، کرفس و ... به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی که دارند را نقش حفاظتی در بروز دیابت نوع دو دانست.

سهراب گفت: مصرف زیاد مایعات به بیماران مبتلا به دیابت در دوران کرونایی توصیه می‌شود.

این متخصص تغذیه و عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر مصرف مایعات به بیماران مبتلا به دیابت در دوران کرونایی تاکید کرد و گفت: این بیماران می‌توانند از انواع گوشت‌های سفید بخصوص ماهی که اثر ضد التهابی در بدن دارد، استفاده کنند و این افراد باید توجه داشته باشند که کربوهیدرات‌ها را از انواعی استفاده کنند که حاوی قند زیاد نباشد.

سهراب افزود: بیماران مبتلا به دیابت در دوران کرونایی از دوغ رقیق بدون نمک، چای کمرنگ، آب و انواع دمنوش‌ها استفاده کنند و سعی کنند آب میوه را با آب مخلوط و مصرف کنند. چراکه با این روش یک دفعه حجم بالای قند وارد بدنشان نمی‌شود.

او بر عدم مصرف قند‌های ساده در دوران کرونا تاکید کرد و افزود: مصرف قند‌های ساده در بدن ایجاد التهاب می‌کند و افرادی که قند ساده زیاد استفاده می‌کنند، سرعت حرکت گلبول‌های سفید شان کند می‌شود.

 

يکشنبه 2/9/1399 - 16:20
سلامت و بهداشت جامعه

 

دانستن نشانه ها و محرک‌های درد کلیه و کمر درد به شما کمک می‌کند تا تفاوت آنها را از یکدیگر تشخیص دهید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از الکوثر، از آنجایی که کلیه‌ها در پشت بدن و زیر قفس سینه قرار دارند، تشخیص اینکه دردی که در آن منطقه احساس می‌کنید از درد کمر یا درد کلیه‌ها ناشی شده دشوار است؛ اما علائمی وجود دارد که می‌تواند به تشخیص منبع درد کمک کند. محل، نوع و شدت درد از مواردی است که می‌توان براساس آن تشخیص داد که عامل درد شما چیست.

چگونه درد کلیه را تشخیص دهیم؟

کلیه‌ها مواد زائد و سموم موجود در جریان خون را فیلتر می‌کند که این باعث آسیب پذیری آن در برابر عفونت‌های می‌شود. کلسیم، اگزالات و فسفر اضافی می‌تواند در کلیه‌ها جمع شده و باعث ایجاد سنگ کلیه شود که در صورت انسداد، دردناک خواهد بود. درد کلیه اغلب در نتیجه عفونت یا وجود سنگ در لوله‌های خارجی کلیه احساس می‌شود.

اگر درد از ناحیه کلیه شما ایجاد شده باشد، دارای ویژگی‌های زیر است:

محل درد

درد کلیه در ناحیه پهلو (کمر) یا قسمت میانی کمر شما یعنی ناحیه‌ای در دو طرف ستون فقرات بین قسمت تحتانی قفسه دنده و باسن و معمولاً در یک طرف بدن ایجاد می‌شود؛ اما در هر دو طرف ممکن است بروز کند.

نوع درد

در صورت داشتن سنگ کلیه، درد آن معمولاً حاد و در صورت ابتلا به عفونت کسل کننده است (که مانع فعالیت‌های روزمره شما نمی‌شود) و بیشتر اوقات درد به صورت مداوم و عمیق خواهد بود. در حالت عفونت درد با حرکت بدتر نمی‌شود یا بدون درمان خود به خود برطرف می‌شود ام اگر سنگ کلیه باشد با حرکت سنگ ممکن است درد نوسان داشته باشد.

 

گسترش درد

گاهی اوقات درد به کشاله ران یا پایین شکم گسترش می‌یابد. اگر فقط درد شکم و بدون کمر درد دارید، پس ممکن است این درد مربوط به کلیه‌ها نباشد.

شدت درد

درد کلیه بر اساس شدتی که دارد طبقه بندی می‌شود. سنگ کلیه معمولاً درد شدیدی ایجاد می‌کند و درد ناشی از عفونت نیز معمولاً خفیف است. سنگ‌های کوچک کلیه اغلب از طریق دستگاه ادراری عبور می‌کنند بدون اینکه درد زیادی ایجاد کنند. با این حال، سنگ‌های بزرگ می‌توانند دردی شدید و حاد ایجاد کنند که وقتی از کلیه به حالب منتقل می‌شوند، بدتر می‌شود. حالب‌ها لوله‌هایی هستند که کلیه‌ها را به مثانه متصل می‌کنند و بخشی از سیستم ادراری هستند.

مواردی که درد را کسل کننده یا شدید می‌کند

معمولاً تا زمانی که مشکل برطرف نشود، هیچ چیز به صورت خودکار درد را بهتر نمی‌کند. در بیشتر موارد، درد کلیه مداوم بوده و ممکن است در طول روز کاهش یا افزایش یابد، اما به طور کامل برطرف نمی‌شود. با این وجود برخی از سنگ‌های کلیه ممکن است خود به خود و بدون درمان از بین بروند.

اگر به عفونت کلیه یا سنگ کلیه مبتلا هستید، ممکن است به موارد زیرمبتلا شوید:

تب و لرز، استفراغ و حالت تهوع، ادرار تیره، نیاز فوری به ادرار کردن، درد هنگام ادرار کردن، عفونت مثانه، مشاهده خون در ادرار (این می‌تواند در هر دو مورد عفونت یا سنگ کلیه اتفاق بیفتد) و مشاهده سنگ‌های کوچک کلیه که مانند سنگریزه در ادرار به نظر می‌رسند.

 

علائم آسیب یا مشکلات شدید ممکن است شامل موارد زیر باشد:

بوی بد دهان، تنگی نفس، ایجاد تورم در پاها، مچ پا، پا و دیگر اعضای بدن.

کمردرد را چگونه تشخیص می‌دهید؟

حدود ۸۰ درصد از بزرگسالان در دوره‌ای از زندگی خود دچار کمردرد می‌شوند. کمر درد از درد کلیه شایع‌تر است و معمولاً به دلیل وجود مشکلی در عضلات، استخوان‌ها یا اعصاب پشت شما ایجاد می‌شود.

کمر درد با ویژگی‌های زیر مشخص می‌شود:
محل درد

کمر درد می‌تواند در هر نقطه از پشت شما اتفاق بیفتد، اما بیشتر اوقات در قسمت پایین کمر یا یکی از باسن‌ها احساس می‌شود.

نوع درد

درد عضلانی احساس دردی آرام است، اما اگر عصبی آسیب دیده یا ملتهب شده باشد، درد شدید بوده و ممکن است به سمت پایین باسن، ساق پا یا حتی تمام پا را درگیر کند.

شدت درد

کمر درد براساس مدت زمان ابتلا به صورت حاد یا مزمن طبقه بندی می‌شود. درد شدید از چند روز تا چند هفته و درد مزمن بیش از سه ماه طول می‌کشد.

مواردی که درد را بهتر یا بدتر می‌کنند

کمر درد ممکن است با حرکت و یا نشستن یا ایستادن به مدت طولانی بدتر شود و اگر موقعیت خود را تغییر دهید یا کمی سرگردان شوید ممکن است بهبود یابد. عضلات کمر ممکن است خود به خود بهبود یابند و درد باید کاملاً برطرف شود.

علائم مرتبط با کمردرد

علائم دیگری که ممکن است با کمردرد تجربه کنید عبارتند از: محل درد ممکن است متورم به نظر برسد، اسپاسم عضله در ناحیه دردناک، بی حسی یا ضعف در یک یا هر دو پا (اگر درد به دلیل مشکل عصبی است).

 

اگر متوجه شدید که از کمردرد رنج می‌برید و نمی‌توانید ادرار یا اجابت مزاج را کنترل کنید، احتمالا چیزی بر روی اعصاب ستون فقرات شما فشار می‌آورد؛ در این حالت شما باید فوراً توسط متخصص معاینه شوید.

این بیماری که با نام سندرم cauda equina معرفی می‌شود، در صورت عدم درمان به موقع، می‌تواند باعث آسیب شدید عصبی در ستون فقرات در طولانی مدت شود.

چه موقع به دکتر مراجعه کنیم؟

وقتی تشخیص دادید که درد شما از کمر یا کلیه است، برای بررسی و درمان به پزشک مراجعه کنید. شاید بتوانید کمر درد خفیف را بدون مراجعه به پزشک معالجه کنید، اما اگر بهبود نیافتید و درد شما شدید بود، باید به پزشک مراجعه کنید. دانستن تفاوت بین درد کلیه و کمردرد می‌تواند موجب تشخیص زودتر و نتایج بهتر درمان شود.

يکشنبه 2/9/1399 - 16:19
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

گروهی از محققان معتقد هستند که با تولید یک اَبَر واکسن می‌توان به مقابله با کرونا و آنفلوانزا پرداخت.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان دانشگاه کاردیف بریتانیا اعلام کردند در کمتر از یک سال اَبَر واکسنی تولید خواهد شد که با یک بار تزریق افراد را در برابر آنفلوانزا و کرونا ایمن خواهد می‌کند.

رونالد اِکلس، یکی از محققان این مطالعه گفت: ساخت این اَبَر واکسن باعث می‌شود که واکسیناسیون مردم آسان‌تر شود.

اکلس افزود: ابتدا باید ایمن بودن واکسن بررسی شود و مشاهده کنیم که ترکیب دو واکسن کرونا و آنفلوانزا مشکلی را ایجاد نمی‌کند. البته ترکیب کردن واکسن‌های متفاوت در واکسناسیون کودکان بسیار اتفاق می‌افتد. یکی از مشکلاتی که ممکن است در مسیر پیش آید این است که دمای ذخیره سازی دو واکسن یکسان نباشد.

این محقق معتقد است که فناوری لازم برای تولید واکسن جدید کاملا وجود دارد و می‌توان امیدوار بود.

در گزارش‌های اخیر بسیاری از دانشمندان اعلام کردند که در فصل پاییز و زمستان به دلیل مواجه شدن همزمان با کرونا و آنفلوانزا روز‌های بسیاری سختی خواهیم داشت که اَبَر واکسن برای مقابله با این دو بیماری می‌تواند بسیار موثر و کارآمد باشد.

 

يکشنبه 2/9/1399 - 16:18
بیماری ها

 

وزیر بهداشت سنگال از ابتلای ۳۰۰ ماهیگیر این کشور پس از بازگشت از سفر‌های دریایی به یک بیماری مرموز پوستی خبر داد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از یورو نیوز، عبدالله دیوف سار، وزیر بهداشت سنگال در خصوص ظهور بیماری مرموز پوستی بین ماهیگیران اظهار کرد: دستکم ۳۰۰ ماهیگیر این کشور پس از بازگشت از سفر‌های دریایی به یک بیماری مرموز پوستی مبتلا شده اند.

به گفته وزیر بهداشت سنگال این بیماری ممکن است منشاء سمی داشته باشد.

رسانه‌های سنگال تصاویر مردان ماهیگیری را نشان داده اند که بر روی صورت، اندام و داخل دهان آن‌ها جوش‌های بزرگی دیده می‌شود. در برخی گزارش‌ها گفته شده که مبتلایان علاوه بر ضایعات پوستی از سردرد و تب خفیف نیز رنج می‌برند.

وزیر بهداشت سنگال در مورد مبتلایان به این بیماری نوظهور گفت: تاکنون ۳۰۰ مورد شناسایی کرده ایم و روند شناسایی به تدریج با بازگشت صیادان از دریا ادامه خواهد یافت. در میان موارد شناسایی شده ۱۸ نفر در بیمارستان بستری شده اند و از بقیه آن‌ها نیز در مراکز مناسب مراقبت خواهد شد.

 

او افزود: که از انستیتو پاستور و مرکز مقابله با مسمومیت‌های کشورش برای شناسایی منشاء این بیماری درخواست کمک کرده است.

این مقام مسئول درباره ارتباط احتمالی علائم مشاهده شده با بیماری کووید ۱۹ تصریح کرد: این بیماری اصلا ربطی به کرونا ندارد، زیرا نتیجه آزمایش‌ها منفی بوده است و ما هم شاهد نوعی ویروس نبوده ایم. در این تحقیقات ما بیشتر منشاء سمی را در نظر داریم.

عبدالله دیوف سار تاکید کرد: مسئولان محیط زیست این کشور آب دریا را آزمایش خواهند کرد.

به گفته وزیر بهداشت سنگال، ظن واگیردار بودن این بیماری مرموز نیز نمی‌رود، زیرا تنها ماهیگیرانی که از سفر دریایی باز می‌گردند به آن مبتلا شده اند. حتی خانواده صیادان به این بیماری نوظهور مبتلا نشده اند.

مقامات سنگال گفته اند که همزمان با تحقیق درباره منشاء این بیماری، سفر‌های دریایی را طی چند روز آینده ممنوع کرده اند.

 

هر چند وزیر بهداشت سنگال گفته که ظن واگیردار بودن بیماری جدید نمی‌رود، اما مدیر اطلاعات بهداشتی سنگال اعلام کرده است که صیادان مبتلا به این بیماری قرنطینه شده اند.

طبق برخی گزارش‌ها؛ تعداد مبتلایان بیش از ۳۰۰ نفر تائید شده از طرف وزیر بهداشت سنگال است و تعداد موارد شناسایی شده به بیش از ۵۰۰ مورد می‌رسد. مبتلایان به این بیماری همگی صیادان اهل شهر‌های نزدیک داکار، پایتخت سنگال هستند.

يکشنبه 2/9/1399 - 16:17
اخبار

 

رئیس شرکت بیوتکنولوژی آمریکا اطلاع داد که دولت‌ها باید بین ۲۵ تا ۳۷ دلار به ازای هر دوز واکسن ویروس کرونا پرداخت کنند.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، استفان بانسل، مدیرعامل شرکت مدرنا (Moderna) اظهار کرد: تمامی دولت‌ها باید بین ۲۵ تا ۳۷ دلار به ازای هر دوز واکسن ویروس کرونا هزینه کنند، این قیمت با توجه به هزینه‌های سیستم بهداشتی، وقتی شخص به بیماری کووید-۱۹ مبتلا می‌شود، عادلانه است. 

او افزود: قیمت نهایی هر دوز به‌اندازه سفارش بستگی دارد. این شرکت علاقه‌ای به "سود حداکثری" ندارد و قیمت واکسن را با قیمت واکسن آنفلوانزا مقایسه کرد.

بانسل بیان کرد: بنابراین هزینه واکسن ما تقریبا مشابه واکسن آنفلوانزاست که بین ۱۰ تا ۵۰ دلار است.

قیمت واکسن مدرنا از ماه آگوست، زمانی که شرکت مستقر در ماساچوست اعلام کرد که دوز واکسن کرونا بین ۳۲ تا ۳۷ دلار است، تغییر زیادی نکرده است.

این شرکت گفت: این مقدار کمتر از ارزش واقعی واکسن است اما هدف این است که قیمت کنترل همه‌گیری ارزان‌تر از شیوع غیرکنترل ویروس باشد.​

با این‌حال، قیمت واکسن مدرنا تقریبا دو برابر گران‌تر از نامزد واکسن کووید ۱۹ داروساز آمریکایی فایزر (Pfizer) و شرکت بیوتکنولوژی بیو اند تک (BioNTech) آلمان است. گفته می‌شود این شرکت‌ها در نظر دارند برای هر دوز ۲۰ دلار دریافت کنند.

اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا گفت: اتحادیه اروپا در نظر دارد واکسن مدرنا و همچنین واکسن تولیدشده توسط فایزر و بیو اند تک را برای واکسیناسیون تایید کند. قیمت واکسن «اسپوتنیک وی»، بسیار کمتر از واکسن های فایزر و مدرناست.

روز یکشنبه در اطلاعیه رسمی منتشر شده در توئیتر واکسن «اسپوتنیک وی» این موضوع اعلام شد. در این اطلاعیه آمده است که قیمت اعلام شده ۱۹.۵ دلار به ازای هر دوز واکسن فایزر و ۲۵-۳۷ دلار به ازای واکسن مدرنا در واقع بدان معناست که قیمت آن ها ۳۹ دلار و ۵۰-۷۴ دلار برای هر فرد است. هر فرد به دو دوز از واکسن فایزر ، اسپوتنیک وی و مدرنا احتیاج دارد. قیمت واکسن اسپوتنیک وی بسیار کمتر است.

يکشنبه 2/9/1399 - 16:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته