• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1245روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

پروژه‌ای برای تحقیق روی داروی لانگیداز بین بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در پلت فرم هوش مصنوعی Botkin.AI «پتروواکس» و «اینتلوجیک» شروع می‌شود.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، پروژه مشترک «پتروواکس» و «اینتلوجیک» برای آزمایش اثربخشی و ایمنی داروی لانگیداز برای اولین بار در روسیه و یکی از اولین پروژه‌ها در جهان است که در روند آن فناوری هوش مصنوعی برای تشخیص درجه آسیب دیدگی شش‌ها و از جمله در بیماران کووید ۱۹ انجام می‌شود.

مطالعه نظارتی چند مرکزی با هدف ارزیابی کارایی و ایمنی داروی اصلی لانگیداز در پیشگیری و درمان عوارض جدی بیماری کووید ۱۹، فیبروز ریوی که منجر به نارسایی تنفسی می‌شود، صورت می‌گیرد. تحقیقات در ۱۴ مرکز درمانی روسیه و قزاقستان با شرکت ۲۰۰ داوطلب انجام می‌شود.

ساختار داروی لانگیداز شامل یک آنزیم هیالورونیداز منحصر به فرد است که می‌تواند اسید هیالورونیک اضافی را از بین ببرد، از تشکیل بافت فیبری در ریه‌ها جلوگیری کرده و به بهبود قابل توجهی در وضعیت عمومی بیماران کمک می‌کند، به ویژه کسانی که مبتلا به ویروس کرونا بوده و دارای نارسایی تنفسی هستند.

واکسن ضد آنفولانزای روسی در بازار ایران

میخاییل تسیفروف، رئیس شرکت «پتروواکس» در این ارتباط بیان داشت: «در شرایط پاندمی شرکت ما برنامه تحقیقاتی گسترده‌ی دارو‌ها را آغاز کرد که می‌تواند به پیشگیری و درمان کووید ۱۹ کمک کند و همچنین در بهبود حال بیمارانی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند، موثر است. محصول Botkin.AI میزان آسیب دیدگی شش‌ها تا ده درجه را اندازه می‌گیرد که باعث می‌شود نتایج دقیق تری از معاینه سی تی اسکن دریافت شود و زمینه وسیعی از موارد استفاده دارد و می‌تواند برای آزمایشات بالینی دارو‌های ضد ویروس کرونا به کار رود. استفاده از محصول Botkin.AI در تحقیقات این امکان را برای بیمارانی فراهم می‌کند که این روش درمانی برای آن‌ها تاثیر بیشتری دارد.


یادآوری می‌کنیم که پیشتر شرکت «پتروواکس» درخواست ثبت سومین واکسن در روسیه برای پیشگیری از بیماری ناشی از ویروس کرونا تحت عنوان «کنویدتسیا» ارسال کرده است.

سه شنبه 4/9/1399 - 14:21
اخبار

 

حسینی گفت: دفترچه بیمه پایه سلامت رایگان در دوره شیوع این ویروس، بدون الزام به ارزیابی وسع در اختیار مشمولان قرار می‌گیرد.
محمد حسینی، مدیر کل اداره بیمه سلامت استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص دفترچه بیمه سلامت پایه رایگان اظهار کرد: به دلیل شیوع ویروس کرونا دفاتر بیمه پایه سلامت رایگان، بدون ضرورت به ارزیابی وسع در اختیار افراد جامعه قرار می‌گیرد.

او ادامه داد: متقاضیان پوشش بیمه رایگان اعم از صدور اولیه تا تمدید دفترچه بیمه شدگان بیمه سلامت می توانند تا پایان سال جاری بدون ثبت نام در خصوص درخواست ارزیابی وسع تحت پوشش بیمه پایه سلامت رایگان با اعتبار شش ماهه قرار بگیرند.

حسینی در خصوص پوشش بیمه‌ای متقاضیان بیمه ایرانیان گفت: به منظور استفاده از خدمات مؤسسات خصوصی، افراد می‌توانند براساس خود اظهاری و البته پرداخت کامل حق بیمه و در نهایت درخواست ارزیابی وسع با پرداخت ۵۰ یا ۱۰۰ درصد حق بیمه و رعایت قوانین مرتبط با ادوار انتظار بیمه‌ای، تحت پوشش بیمه ایرانیان قرار بگیرند.

حسینی افزود: روستاییان، عشایر و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت و عشایر می‌توانند بدون ارزیابی وسع، پوشش بیمه روستاییان رایگان با اعتبار ۶ ماهه دریافت یا پوشش فعلی خود را در صورت اتمام اعتبار تمدید کنند.

مدیر کل اداره بیمه سلامت استان تهران بیان کرد: به تمامی هموطنان توصیه می‌شود برای پیشگیری از ازدحام در دفاتر پیشخوان با ورود به پنل ISC تمامی درخواست‌های بیمه‌ای خود را در این سامانه ثبت کنند و تنها برای دریافت دفترچه بیمه خانوار به دفاتر پیشخوان مراجعه کنند.

سه شنبه 4/9/1399 - 14:19
اخبار

 

ملکی گفت: برای آموزش در شرایط کرونا مجموعه در نظر گرفتیم که تعدیل و تقلیل مطالب درسی را مدیریت می‌کند.
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن ملکی رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در جمع خبرنگاران به اقدامات این سازمان متناسب با شرایط کرونا برای تامین محتوای آموزشی اشاره و بیان کرد: در این مورد برنامه درسی را متناسب با شرایط قرمز و زرد در نظر گرفتیم تا تغییرات متناسب با آن را داشته باشیم.

او ادامه داد: مجموعه ۶ جلدی برنامه درسی در وضعیت قرمز و زرد تدوین شد که محتوا‌های دروس متناسب با هر دو وضعیت در آن موجود است و با معرفی بخشی از محتوا‌ها به‎عنوان مطالعه آزاد تعدیلی در محتوا‌های دروس انجام گرفت.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی تصریح کرد: با تقلیل زمان آموزش در هر جلسه باید در محتوای دروس هم تقلیل و تعدیل داشت و در این مجموعه به معلمان پیشنهاد شد تا متناسب با این شرایط روند تدریس و ارزشیابی خود را در نظر بگیرند.

ملکی با اشاره به اینکه در شرایط کرونا خانه به مدرسه‎ای تبدیل شد که یادگیری‎های اساسی در آنجا صورت می‎پذیرد، گفت: در شرایط کنونی خانه مدرسه‎ای محسوب شده که معلم آن پدر و مادر است و والدین باید توانایی‎های نوینی بیاموزند.

او افزود: هرچند نقش اصلی را خود دانش‎آموز باید ایفا کند، اوست که باید با رجوع به منابع متعدد و کسب اطلاعات مختلف به «خود یادگیری» بپردازد، ولی به حامی و هادی نیاز دارد و در مجموع ویژه کرونا منابع پشتیبان اعم از شبکه ملی رشد، شبکه شاد، تدریس‎های تلویزیونی ملی و محلی و ... از جمله منابع هادی دانش آموزان محسوب می‌شود.

تولید برنامه درسی متناسب با شرایط کرونا
رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با اشاره به اینکه در همین مجموعه ۶ جلدی به نقش مدیریت توجه شده است، اظهار کرد: مدیر مدرسه هماهنگ کننده و زمینه‎ساز همه‎ تلاش‎هایی است که از سوی والدین، معلمان و دانش‎آموزان صورت می‎گیرد و اقدام اصلی ما در شرایط کرونایی، تولید برنامه‎های درسی متناسب با شرایط است.

ملکی به بارکدار دار شدن صفحات کتاب‌های درسی برای سال آینده اشاره و بیان کرد: از این طریق امکان دسترسی به اطلاعات بیشتر ‎ برای دانش‎آموز فراهم می‎شود تا نقش و مهارت‎ها خود را به طور مطلوب انجام دهد.

تولید کتاب‌های درشت خط ویژه‎ مدارس استثنایی
رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با اشاره به اینکه کتاب‎های درشت خط برای دو گروه از دانش آموزان طراحی و تولید می‎شود، گفت: دانش‌آموزان هوش بهرعادی-کم‌بینا و دانش‌آموزان کم‌توان ذهنی-کم‌بینا مشمول این کتاب‌ها می‌شوند.

او ادامه داد: کتاب‎های درسی دانش آموزان عادی- کم بینا، در قطع رحلی بزرگ (۲۳/۵ در ۳۳) سانتی متر آماده سازی می‎شود و پس از هماهنگی و تایید سازمان آموزش و پرورش استثنایی، توسط سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی چاپ سپاری انجام می‎گیرد همچنین توزیع این کتاب‎ها براساس ثبت سفارش در سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی همانند دانش آموزان عادی از طریق استان، منطقه و مدرسه انجام می‎شود.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی ادامه داد: کتاب‎های درسی دانش آموزان کم توان ذهنی-کم بینا، در قطع رحلی بزرگ (۲۳/۵ در ۳۳) سانتی متر توسط سازمان آموزش و پرورش استثنایی آماده سازی و برای کنترل کیفیت فنی و چاپ سپاری به سازمان پژوهش و برنامه‎ریزی آموزشی تحویل می‎شود.

سه شنبه 4/9/1399 - 14:18
اخبار

 

در طرح شهید قاسم سلیمانى افراد بیمار و مواجهه یافته با آنان شناسایی، ردیابی و رهگیری می‌شوند و بسته به شرایط افراد در نقاهتگاه‌های از پیش تعیین شده قرنطینه خواهند شد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اولین جلسه مربوط به مدیریت فضا‌های نقاهتگاهی به منظور ایزولاسیون بیماران و قرنطینه افراد مواجهه یافته با آنان در طرح «شهید حاج قاسم سلیمانی» (مدیریت و کنترل همه گیری کرونا به شیوه محله و خانواده محور) با حضور پیرحسین کولیوند، رئیس سازمان اورژانس کشور برگزار شد.

در این جلسه کولیوند با اشاره به اینکه یکی از علت‌های افزایش بیماران مبتلا به کرونا نبود توان رعایت قرنطینه در خانواده‌هاست، گفت: این طرح بر مبنای شناسایی محیط‌هایی برای ایجاد نقاهتگاه شروع شده و به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ خواهد شد که از آن محیط‌ها برای قرنطینه افراد مبتلا به کرونا استفاده کنند.

او افزود: برای اجرای این طرح دستورالعمل‌هایی طراحی و تجهیزات و امکانات مناسب جهت استفاده در آن نقاهتگاه‌ها پیش بینی خواهد شد.

کولیوند ضمن اشاره به همکاری با سازمان‌های دیگر در اجرای این طرح گفت: از ظرفیت نیرو‌های مسلح، سازمان حج و زیارت، آموزش و پرورش، گردشگری و همچنین خیرین استفاده و از تجربیات دستگاه‌هایی که از قبل در بحث قرنطینه سوابقی داشتند بهره‌مند خواهیم کرد.

مسئول امور پشتیبانی طرح حاج قاسم سلیمانی گفت: در راستای اجرای این طرح قبل و بعد از بیمارستان استاندارد‌هایی تنطیم خواهد شد که افرادی که داوطلب قرنطینه در نقاهتگاه هستند و توان مالی ندارند از این طرح استفاده کنند.


کولیوند با اشاره به استقبال وزارت میراث فرهنگی و گردشگری با اجرای این طرح گفت: مونسان وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در نامه‌ای به وزیر بهداشت آمادگی آن وزارت خانه در راستای اجرای هرچه بهتر طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با استفاده از ظرفیت هتل‌ها و مهمانسراها، هتل‌های ایران گردی و جهان گردی در سراسر کشور را اعلام کرد.

او اضافه کرد: پس از بازدید نمایندگان سازمان گردشگری و دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور از محل‌های مورد نظر برای ایجاد نقاهتگاه، لیستی از هتل‌ها و مهانسرا‌ها که ظرفیت ایجاد محل مناسبی برای قرنطینه دارند، آماده و برای استفاده هموطنان به روسای دانشگاه‌ها ابلاغ خواهد شد.

کولیوند با اشاره به استفاده از ظرفیت مدارس و خوابگاه‌های دانشجویی در اجرای این طرح افزود: ابعاد مختلف استفاده از این محل‌ها بررسی خواهد شد و حتی از مساجد و حسینیه‌ها و ظرفیت نیرو‌های مسلح نیز بر اساس استاندارد‌های تعریف شده می‌توان استفاده کرد.

او اضافه کرد: پس از تنظیم سند این طرح و تایید توسط ستاد ملی مقابله با کرونا، دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور مکلف به اجرای این طرح خواهند شد.

کولیوند با تاکید بر این که اجرای این طرح باید در قالب الزامات قانون باشد، گفت: در تنظیم سند این طرح به چگونگی شناسایی بیماران مبتلا به کرونا، انتقال افراد به نقاهتگاه، تامین دارو و خدمات پرستاری از شناسایی تا بهبودی کامل پرداخته خواهد شد.

هدف از اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی، مدیریت و کنترل اپیدمی کووید-۱۹ از طریق مشارکت مردمی، هماهنگی بین بخشی و بهره گیری از کمک نیرو‌های بسیجی و داوطلب مردمی است.

در این طرح با ارائه مراقبت‌ها و خدمات ضروری بهداشتی، شناسایی زود هنگام کووید-۱۹ در افراد در معرض تماس نزدیک در خانوار و محل کار مبتلایان، قرنطینه خانگی و غیر خانگی و مراقبت از گروه‌های در معرض خطر، توسعه درمان سرپایی و ارتقاء کیفیت مراقبت‌های بستری سیاست گذاری شده است و به راهبرد‌هایی از جمله قطع زنجیره انتقال با افزایش رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، انجام تست گسترده هدفمند و هوشمند، بیماریابی فعال، قرنطینه و رهگیری هوشمند، آموزش و اطلاع رسانی و فرهنگ سازی، حفاظت از گروه‌های آسیب پذیر شامل سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه ای، تعیین و اعلام هوشمند و هدفمند محدودیت‌ها و تقویت فرآیند درمان سرپایی و کاهش حداکثری موارد بستری توجه شده است.

سه شنبه 4/9/1399 - 14:15
اخبار


بنیانگذار مایکروسافت در گفتگویی اعلام کرد که جهان در آینده نزدیک با بیماری همه گیر روبرو خواهد شد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بی‌شک انتشار اخبار درباره تولید واکسن ضد کرونا توسط شرکت‌های فایزربیوتیک و مدرنا و موفقیت ۹۵ درصدی این واکس امید و نوید جامعه بشری برای بازگشت به زندگی طبیعی و غلبه بر ویروس کرونا را زنده کرد، اما به نظر نمی‌رسد که این شادی همچنان ادامه یابد.

بیل گیتس بنیانگذار مایکروسافت، روز دوشنبه اعلام کرد که بشریت در آینده نزدیک با بیماری همه گیر دیگری روبرو خواهد شد.

 اما او درعین حال گفت که نسبت به توانایی جامعه بشریت برای مقابله با بیماری همه‌گیر جدید در مقایسه با بیماری کرونا بسیار خوشبین است.

گیتس در مصاحبه رادیویی با راشیده جونز و آنتونی فاوچی، متخصص بیماری‌های همه‌گیر گفت: بیماری همه‌گیر دیگری ممکن است طی ۳ سال آینده ظهور کند.

او افزود: اگر این بیماری همه‌گیر جدید، ۲۰ سال دیرتر برسد، انسان‌ها خوش شانس خواهند بود.

گیتس در سپتامبر گذشته گفته بود که انتظار دارد بیماری همه گیر کرونا تا سال ۲۰۲۲ پایان یابد.

گفتنی است که بنیانگذار «مایکروسافت» یکی از سرمایه‌گذاران عمده در بخش داروسازی است و میلیون‌ها دلار برای تولید ۷ واکسن مختلف فقط علیه کرونا اختصاص داده است.

او پیش از این گفته بود قبل از اینکه ما به بازگشت زندگی به حالت عادی پیش از ظهور بیماری کرونا امیدوار باشیم، باید ۷۰ تا ۸۰ درصد از مردم جهان را علیه ویروس کرونا واکسینه کرده باشیم.

موسس شرکت مایکروسافت پیش از این نسبت به آماده نبودن جهان برای مقابله با نوع جدیدی از یک بیماری همه‌گیر هشدار داده بود.

او این سخنان ترسناک را مطرح کرد و حالا همه این هشدار‌ها به حقیقت پیوسته است.

ویروس «ابولا» جان حدود ۱۰ هزار نفر را گرفت در حالی که کووید ۱۹ تاکنون جان صد‌ها هزار را گرفته است، اما هیچ کس در آن زمان به هشدار‌های بیل گیتس گوش نکرد.

 

سه شنبه 4/9/1399 - 14:12
خواص خوراکی ها

افزایش مصرف مواد غذایی گیاهی مانند انبه، خطر ابتلا به مرض چاقی را کاهش داده و پوست و مویی سالم را برایتان به ارمغان می‌آورد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اخبار الیوم، مطالعات انجام شده درباره انبه از مزایای آن برای سلامتی مانند بهبود دستگاه ایمنی، سلامت دستگاه گوارش و بینایی و همچنین کاهش خطرات ابتلا به انواع سرطان خبر می‌دهد.

مطالعه‌ای که اخیراً توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا انجام شده، نشان داد که انبه حاوی بتاکاروتن و آنتی اکسیدان‌هایی است که می‌توانند آسیب سلولی را به تأخیر اندازد؛ یکی از مهمترین مزایای آن‌ کاهش چین و چروک صورت زنان مسن با پوست روشن است.

این میوه گرمسیری یکی از میوه‌های بسیار خوش طعم است و عنوان "ملکه میوه ها" را به خود اختصاص داده است.

مجله علمی تخصصی نیوترنتس نوشت: زنانی که یائسه شده و چهار بار در هفته نصف فنجان انبه می‌خورند، پس از گذشت دو ماه شاهد کاهش ۲۳ درصدی چین و چروک‌های عمیق و کاهش ۲۰ درصدی آن‌ها پس از گذشت ۴ ماه بوده اند.

بر اساس یافته‌های این تحقیق به دنبال مصرف انبه بهبود چشمگیری در چین و چروک‌ها حاصل شده، اما نتایج بسیار محدود بوده و ممکن است مصرف بیش از حد این میوه نتیجه معکوس داشته و باعث افزایش چین و چروک‌ها شود.

محققان توضیح دادند که مشخص نیست چرا مصرف بیش از حد انبه منجر به افزایش شدت چین و چروک می‌شود، اما آن‌ها حدس می‌زنند که این موضوع احتمالا مربوط به مقادیر فراوان قند موجود در انبه باشد.

 

تقویت سیستم ایمنی

انبه منبع خوبی از مواد مغذی مانند ویتامین A است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. ویتامین A برای مقابله با عفونت ضروری است و عدم دریافت کافی این ویتامین با افزایش خطر بیماری همراه است.

انبه تقریباً سه چهارم نیاز روزانه شما به ویتامین C را تأمین می‌کند. این ویتامین به بدن در تولید سلول‌های سفید خون برای مقابله با بیماری کمک کرده و عملکرد آن‌ها و سیستم دفاعی پوست شما را بهبود می‌بخشد.

انبه همچنین حاوی اسید فولیک، ویتامین K، ویتامین E و بسیاری از ویتامین‌های گروه B است که به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک می‌کند.

حفاظت از سلامت قلب

انبه حاوی منیزیم و پتاسیم است که به حفظ نبض سالم و آرامش رگ‌های خونی کمک می‌کند، سطح فشار خون را پایین می‌آورد و حاوی آنتی اکسیدان‌های منحصر به فردی به نام مانگیفرین است که از سلول‌های قلب در برابر التهاب، استرس اکسیداتیو و مرگ سلولی برنامه ریزی شده محافظت می‌کند و سطح کلسترول خون و تری گلیسیرید و اسید‌های چرب آزاد را کاهش می‌دهد.

سه شنبه 4/9/1399 - 14:10
اخبار

مدیرکل آموزش و پرورش تهران گفت: تاکنون و با توجه به تعطیلی مدارس اما باز هم ۴ نوبت سرانه بهداشتی به این فضاها اختصاص داده شده است.
عبدالرضا فولادوند مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره حضور و دانش آموزان کلاس اولی و دومی در مدارس برای آموزش بهتر به این دانش آموزان اظهار کرد: در شهر تهران از ۱۵ شهریور ماه به مدت دو هفته تمام مدارس به طور کامل باز بودند و امکان حضور دانش‌آموزان در مدرسه وجود داشت بنابراین ارتباط عاطفی و شناخت لازم میان دانش آموز و معلم شکل گرفته است.

او ادامه داد: با توجه به این شرایط در شهر تهران بابت ارتباط میان دانش آموز و معلم مشکلی وجود ندارد و تصمیمی درباره آموزش حضوری به دانش آموزان ابتدایی تاکنون نگرفته‌ایم.

مدیرکل آموزش و پرورش تهران تصریح کرد: درباره سایر نقاط کشور هم باید ببینیم بعد از این دوهفته محدودیت‌های کرونایی شرایط چگونه خواهد بود و ستاد ملی کرونا در این مورد چه تصمیمی خواهد گرفت.

فولادوند با اشاره به تعطیلی دو هفته‌ای مدارس در شرایط فعلی کرونا اظهار کرد: کادر اداری مدارس هم با توجه به مصوبه ستاد ملی کرونا تعیین تکلیف می‌شوند و در شهر تهران که کادر اداری هم تعطیل هستند.

او با اشاره به آمادگی وضعیت بهداشتی و ضدعفونی کردن مدارس  بیان کرد:  بعد از این محدودیت‌ها هر تصمیمی که برای مدارس در نظر گرفته شود در شهر تهران مشکلی بابت سرانه بهداشتی نداریم و تاکنون هم چهار نوبت سرانه به مدارس تزریق کردیم هر چند که از ۱۵ مهر به بعد مدارس تقریباً بسته بودند و فقط کادر اداری در فضای آموزشی حضور داشتند.

سه شنبه 4/9/1399 - 14:6
اخبار

 

گیتی گفت: لزومی ندارد افراد بدون دلیل برای انجام سی‌تی‌اسکن به مراکز درمانی مراجعه کنند، زیرا انجام این فرآیند بدون تجویز پزشک برای سلامتی مضر است.
معصومه گیتی استاد رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: وضعیتی که بیماری کووید۱۹ در حال حاضر ایجاد کرده  هم یک تهدید بسیار جدی محسوب می‌شود، هم یک فرصت است که از امکانات فضای مجازی بیش از پیش استفاده کنیم. خوشبختانه در زمینه آموزش رزیدنت‌ها و همکاران از راه دور موفقیت‌های خوبی داشته‌ایم. 

او گفت: برخی افراد فکر می‌کنند که از سی تی اسکن می‌توان به عنوان یک تست غربالگری استفاده کرد. در حال حاضر مشاهده می‌کنیم شخصی که یکی از نزدیکانش به کووید۱۹  مبتلا شده  سی تی اسکن انجام می‌دهد تا متوجه شود خودش هم  مبتلا به بیماری است یا  خیر. این روش نه تنها روش درستی نیست، بلکه برای سلامتی افراد مضر هم هست، زیرا سی تی اسکن دارای  اشعه ایکس بوده و می تواند آسیب های جدی را به فرد و حتی کادر درمان وارد کند.

گیتی افزود: لزومی ندارد افراد بدون دلیل برای انجام سی تی اسکن مراجعه کنند، زیرا این کار علاوه بر اینکه کادر درمان را خسته می‌کند برای سلامت خود افراد نیز بسیار مضر است و تنها امکانات تصویربرداری مراکز با استفاده بیش از حد فرسوده خواهد شد. امکانات تجهیزاتی، پرسنلی و علمی دارای محدودیت‌هایی است و باید به جا و درست از آن‌ها استفاده شود.  

 

استاد رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: از مردم تقاضا می‌کنیم اگر مشکوک به کرونا هستند ابتدا به پزشک عمومی، متخصص عفونی یا متخصص اطفال مراجعه کنند تا اگر لازم بود با تشخیص پزشک سی تی اسکن انجام دهند.

دوشنبه 3/9/1399 - 13:4
سلامت و بهداشت جامعه

در تحقیقات جدید پژوهشگران سوئیسی مشخص شده است که شاید مولکول‌ گوگرد برای مقابله با کروناویروس موثر باشد.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از ساینس‌دیلی، برخی از ویروس‌ها می‌توانند به واسطه مکانیسمی که مولکول‌های آلی گوگرد را درگیر می‌کند، به درون سلول راه یابند. محققان "دانشگاه ژنو" (UNIGE) سوئیس، مهارکننده‌های موثری را کشف کرده‌اند که می‌توانند جلوی جذب کروناویروس را بگیرند.

غشای سلول برای ویروس‌ها نفوذناپذیر است. آن‌ها برای وارد شدن به سلول و عفونی کردن آن، طیف وسیعی از راهبرد‌ها را به کار می‌گیرند تا از ویژگی‌های سلولی و بیوشیمیایی غشا‌ها استفاده کنند. به دلیل استحکام واکنش‌های شیمیایی و پیوند‌های موجود، در حال حاضر هیچ مهارکننده موثری در دسترس نیست.

این محققان، مهارکننده‌هایی را شناسایی کرده‌اند که ۵۰۰۰ برابر موثرتر از متداول‌ترین نوع مهارکننده‌های کنونی هستند. آزمایش‌های پیش‌بالینی نشان می‌دهد این مهارکننده‌ها می‌توانند راه ورود ویروس‌های منتشرکننده پروتئین کروناویروس را به سلول مسدود کنند. 

پژوهشگران بخش شیمی آلی دانشگاه ژنو از سال ۲۰۱۱ به سرپرستی پروفسور "استفان ماتیل" (Stefan Matile)، استاد این دانشگاه، به بررسی راه واکنش "تیول‌ها" (Thiols) با ساختار‌های شامل گوگرد پرداختند.

ماتیل گفت: این واکنش‌ها، واکنش‌های شیمیایی خاصی هستند، زیرا می‌توانند حالت را به صورت پویا تغییر دهند. در واقع، پیوند‌های کووالانسی براساس تقسیم الکترون بین دو اتم و با توجه به شرایط، آزادانه بین اتم‌های گوگرد در نوسان قرار می‌گیرند.

ترکیبات گوگرد، در طبیعت وجود دارند و به خصوص در غشای سلول‌های یوکاریوتی و پوشش ویروس‌ها، باکتری‌ها و مواد سمی دیده می‌شوند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که ترکیبات گوگرد، نقش مهمی در یکی از مکانیسم‌ها موسوم به "جذب به واسطه تیول" (thiol-mediated uptake) بر عهده دارند که به ورود دشوار از بیرون سلول به درون آن را ممکن می‌سازد. این مرحله کلیدی، پیوند دینامیکی میان تیول‌ها و سولفید‌ها را شامل می‌شود.

ماتیل ادامه داد: هر چیزی که به سلول برسد، می‌تواند به این پیوند‌های پویای گوگرد متصل شود. آن‌ها به واسطه فرآیند "درون‌بری" یا "اندوسیتوز" (Endocytosis) و یا انتقال مستقیم از طریق غشای پلاسما، به درون سلول راه پیدا می‌کنند. پژوهش‌هایی که چند سال پیش انجام شده‌اند، نشان می‌دهند که ورود "HIV" و "دیفتری" به واسطه مکانیسمی صورت می‌گیرد که تیول‌ها را شامل می‌شود.

او ادامه داد: هیچ کس باور ندارد که این فرآیند می‌تواند در جذب سلولی نقش داشته باشد. نقش تیول‌های غشا در جذب سلولی معمولا با استفاده از "واکنشگر المان" (Ellman"s reagent) صورت می‌گیرد، اما این آزمایش همیشه قابل اطمینان نیست، زیرا واکنش نسبتا کم واکنشگر المان، با واکنش نسبتا زیاد تیول‌ها و سولفید‌ها مواجه می‌شود.

ماتیل و گروهش، جستجوی یک مهارکننده احتمالی را آغاز کردند که بتواند یک آنتی‌ویروس کارآمد در برابر کروناویروس باشد. آن‌ها به بررسی مهارکننده‌های احتمالی پرداختند و آزمایش‌های درون‌کشتگاهی جذب مولکول‌های گوگرد را با کاوشگر‌های فلورسنت انجام دادند تا حضور آن‌ها را درون سلول‌ها با استفاده از "میکروسکوپ فلورسانس" (fluorescence microscopy) ارزیابی کنند.

بررسی‌ها نشان داد که مولکول‌های گوگرد تا ۵۰۰۰ برابر موثرتر از واکنشگر المان هستند.

ماتیل گفت: این نتایج هنوز در مراحل ابتدایی هستند و این که بگوییم که داروی ضد ویروسی برای مقابله با کروناویروس کشف کرده‌ایم، فقط در حد یک حدس است.

 

دوشنبه 3/9/1399 - 13:3
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

 

نخستین داروی بهبود یک اختلال ژنتیکی نادر که رشد کودکان را متوقف و باعث پیری سریع آن‌ها می‌شود، توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تایید شد.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از یورونیوز، کودکان مبتلا به این اختلال ژنتیکی معمولا در اوایل نوجوانی به دلیل بیماری قلبی جان خود را از دست می‌دهند، اما آزمایش‌های اخیر نشان داده که آن دسته از کودکانی که داروی زوکینوی (Zokinvy) را مصرف کرده‌اند، به طور متوسط ۲.۵ سال بیشتر عمر می‌کنند.

سازمان غذا و داروی ایالات متحده بر پایه نتایج این آزمایش‌ها اثربخشی کپسول‌های زوکینوی را برای درمان بیماری پروگریا (Progeria) یا پیری زودرس تأیید کرد.

تحقیقات در مورد درمان این بیماری نادر به طور عمده توسط بنیاد تحقیقاتی پروگریا در ماساچوست و با همکاری داروسازی آیگر بایو فارماسیتیکال (Eiger BioPharmaceuticals) انجام شده است.

لسلی گوردون، مدیر بنیاد تحقیقاتی پروگریا پس از تایید داروی زوکینوی توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده گفت که این فقط گام نخست ماست و به طور قطع درمان‌های بیشتر و بهتری نیز برای این بیماری پیدا خواهیم کرد.»


گوردون که خود یک متخصص بیماری‌های کودکان است، این بنیاد را در سال ۱۹۹۹ با همکاری خواهر و همسرش ایجاد کرد. پسر آن‌ها به نام سام که به این اختلال ژنتیکی مبتلا بود، در سال ۲۰۱۴ و در سن ۱۷ سالگی درگذشت.

در حال حاضر، حدود ۴۰۰ کودک در سراسر جهان به بیماری پیری زودرس مبتلا هستند که ۲۰ نفر از آن‌ها در آمریکا ساکن هستند. این اختلال ژنتیکی با علایمی همچون توقف رشد، سفتی مفاصل، ریزش مو و پیری پوست ظاهر می‌شود. کودکان مبتلا به این بیماری دچار سکته و انسداد عروق قلب می‌شوند و به طور متوسط ​​در ۱۴.۵ سالگی فوت می‌کنند.

این اختلال ژنتیکی موروثی نیست، اما ناشی از جهش ژنتیکی است و موجب تجمع مضر در سلول‌های پروتئینی به نام پروگرین می‌شود. داروی زوکینوی مانع تجمع این پروتئین می‌شود.

شایع‌ترین عوارض جانبی داروی زوکینوی استفراغ، اسهال، حالت تهوع درد شکم و خستگی عنوان شده است.

دوشنبه 3/9/1399 - 13:0
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته