• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1258روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 


یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: مطابق یافته‌های جدید افرادی که به میزان کافی ویتامین D در بدنشان نداشته باشند، بیشتر به کرونا مبتلا خواهند شد.
نرگس جوزدانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره مصرف لبنیات در دوران اپیدمی کرونا، اظهار کرد: هیچ یافته علمی و مقاله‌ای در خصوص مضر بودن لبنیات به خصوص شیر برای مبتلایان به کرونا یا پیشگیری از ابتلا به این بیماری وجود ندارد.

او افزود: مقالات بسیار متعددی درباره کمبود ویتامین D به چاپ رسیده است و طبق نتایج به دست آمده کسانی که این ویتامین را به میزان کافی در بدن نداشته باشند بیشتر به کرونا مبتلا خواهند شد و طول درمان طولاتری هم خواهند داشت.

جوزدانی تصریح کرد: نسبت جذب کلسیم به ویتامین D در بدن یک به یک است یعنی اگر قصد جذب موثری از این ویتامین را در بدن داریم باید مقدار دریافت کلسیم در بدن را متعادل کنیم، بهترین منبع کلسیم در بین مواد غذایی گروه لبنیات است.

او با بیان اینکه باید جذب موثری از مکمل‌های ویتامین D داشته باشیم، تاکید کرد: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها لازم است افراد حتما بدن خود را به جذب ویتامین D از طریق مصرف مکمل‌ها یا لبنیات عادت دهند. اگر فرد روزانه دو وعده لبنیات مصرف کند در این صورت یک قرص ویتامین D با دوز مصرف ۵۰ هزار برای اوکفایت خواهد کرد، در غیر اینصورت به علت جذب بهتر لازم است تا فرد ویتامین D با دوز یک هزار مصرف کند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل کمبود ویتامین D در بدن افراد عدم مصرف لبنیات به مقدار کافی است.

او ادامه داد: در دوران ایپدمی کرونا لازم است تا افراد حداقل روزانه یک لیوان شیر و یک لیوان ماست را مصرف کنند و مصرف منابع دیگر مانند کنجد و کلم در کنار دو وعده لبنیات روش مناسبی برای تامین کلسیم و ویتامین D بدن خواهد بود.

جوزدانی بیان کرد: پوکی استخوان، درد مفاصل، کوتاهی قد حتی در بزرگسالی، عدم جذب کافی ویتامین D و کاهش سیستم ایمنی از عوارض مصرف نکردن لبنیات در افراد است که به منظور پیشگیری از این عوامل بهترین گزینه قرار دادن آن‌ها در لیست برنامه غذایی روزانه خواهد بود.

او اظهار کرد: در صورت حساسیت به لبنیات یا امتناع از مصرف آن فرد باید از کلسیم ویتامین D یک هزار استفاده کند. همچنین اگر  کودکان به دلایلی نمی‌توانند لبنیات مصرف کنند حتما باید از شربت‌های حاوی کلسیم و ویتامین D استفاده کنند.

 

سه شنبه 4/9/1399 - 14:35
اخبار

 


ناصحی گفت: اگر تدارکات سلامت به خوبی انجام شود، می‌تواند نقش مهمی در تقویت بهره وری و ایجاد اعتماد شهروندان داشته باشد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد مهدی ناصحی، مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه تأمین تدارکات خدمات نظام سلامت در زمان همه گیری‌ها یکی از وظایف نظام‌های سلامت به حساب می‌آید، اظهار کرد: در صورتی که تدارکات سلامت به خوبی انجام شوند،  می تواند نقش مهمی در تقویت بهره وری و ایجاد اعتماد شهروندان داشته باشد.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: وقوع حوادث و بحران‌هایی مثل شیوع جهانی بیماری کرونا از جمله چالش‌های اساسی حال حاضر کشور‌ها بوده و آنچه در این خصوص مهم است، شیوه برخورد مدیران ارشد، متخصصان و از همه مهمتر مردم با موضوع است که در چگونگی مواجه آن در وضعیت آینده بسیار تاثیرگذار است.

او افزود: باوجود تلاش‌های جهانی تاکنون هیچ درمانی لااقل در کوتاه مدت برای این بیماری متصور نیست و واکسن‌ها هم ممکن است بزودی در دسترس نباشد.

ناصحی بیان کرد: مسائل مربوط به رقابت، تدارکات اضطراری نگرانی‌های بهداشتی، اقدامات محصورسازی و بسته شدن مرز‌ها در همه گیری کرونا باعث ایجاد اختلال شدید در زنجیره تأمین و توزیع کالاها، کار‌ها و خدمات مورد نیاز بخش عمومی شده و تقاضا برای مواد بهداشتی ماسک صورت، دستکش‌های محافظ، دستگاه تنفس مصنوعی، تخت خواب‌ها، داروها، مواد مراقبت ویژه، آزمایشات کووید ۱۹، تجهیزات آزمایشگاهی و زیرساخت‌های بیمارستانی در ماه‌های گذشته رو به افزایش است و در بهترین حالت، ممکن است تعداد محدودی از تأمین کنندگان با ظرفیت ارائه وجود داشته باشد.

این مقام مسئول در وزارت بهداشت با اشاره به تحت فشار بودن بودجه‌های عمومی مراقبت‌های سلامت در بسیاری از کشورها، حتی پیش از شیوع کرونا گفت: این موضوع ارائه دهندگان خدمات سلامت عمومی و خصوصی را وادار به یافتن راه‌هایی برای متعادل کردن تقاضای رو به رشد در برابر منابع موجود کرده که محور اصلی اینگونه سیاست ها، تغییر کلی مراقبت‌های حاد بیمارستانی به سمت خدمات سرپایی است.

ناصحی ادامه داد: به دلیل بیماری همه گیری کووید ۱۹، رفتار غیرمعمول مصرف کننده و خرده فروشی‌ها مانند احتکار ماسک، دستکش، الکل و دیگر موارد موجب کاهش و حتی عدم دسترسی به خدمات خرده فروشی و کالا‌های پزشکی شده است.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت تأمین تدارکات برای هدایت بیماری منحوس و همه گیر کرونا به سه دلیل برای نظام‌های سلامت مهم دانست و بیان کرد: علاوه براینکه نظام‌های سلامت در آینده بهتر می‌توانند به موقعیت‌های مشابه واکنش نشان دهند، به نظر می‌رسد در حال حاضر خدمات خرده فروشی و مصرف کننده از تأمین تدارکات خدمات سلامت رنج می برند.

او افزود: ارائه دانش برای انتقال بهینه به وضعیت جدید خدمات مصرفی و خرده فروشی پس از مهار همه گیر در دوران پس از کرونا دلیل دیگری است که در تدارکات برای هدایت بیماری همه گیر کرونا نقش مهم ایفا می‌کند.

ناصحی تاکید کرد: اگر تدارکات در حوزه سلامت به خوبی انجام شود، می‌تواند نقش موثری در تقویت بهره وری و ایجاد اعتماد شهروندان داشته باشد. این بحران فرصتی برای یادگیری و تغییر شکل مجدد سیستم‌ها در مواقع اضطراری بعدی بوده و تهیه راهبرد‌ها و برنامه‌های زیرساختی عمومی در خط مقدم پاسخ کشور‌ها به بحران کرونا قرار دارد.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت تصریح کرد: دولت‌ها در حالیکه باید از مدیریت صحیح و پاسخگو بودن قراردادهایِ در حال انجامِ مورد نیاز برای اطمینان از خدمات عمومی، به شهروندان خود اطمینان حاصل کنند، باید در پاسخ سریع به بحران کووید ۱۹ محصولات و خدمات بهداشتی لازم را هم به طور فوری خریداری کنند.

او گفت: عملکرد زیرساخت‌های مهم در واکنش به کرونا نه تنها برای سلامت عمومی و ایمنی، بلکه برای رفاه جامعه نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و برخی از خدمات مهم اقتصادی و زیرساخت ها، مسئولیت ویژه‌ای برای ادامه فعالیت در این مواقع بی سابقه دارند.

 

سه شنبه 4/9/1399 - 14:33
سلامت و بهداشت جامعه


اسکیزوفرنی یک اختلال مغزی است که بر روی فکر، احساس و ادراک فرد تاثیر می‌گذارد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وب سایت تخصصی "اخبار العلوم"، روان گسیختگی یا اسکیزوفرنی یک اختلال روانی جدی است که در آن افراد به طور غریزی واقعیت را غیرعادی تفسیر می‌کنند.

تخمین زده می‌شود که یک درصد از آمریکایی‌ها از اسکیزوفرنی رنج می‌برند. افراد مبتلا به این بیماری ممکن است صدا‌های مختلف را بشنوند و صحنه‌های خیالی را ببینند، یا فکر کنند که افراد دیگر افکار آن‌ها را کنترل می‌کنند. این احساسات می‌تواند شخص را به وحشت بیندازد و او را بدخلق کند. اگرچه راهی برای درمان اسکیزوفرنی وجود ندارد، اما برخی درمان‌ها می‌توانند آن را کنترل کرده و علائم خطرناک آن را تسکین دهند. برخلاف تصور عمومی، اسکیزوفرنی با اختلال چند شخصیتی متفاوت است.

۱- علائم اسکیزوفرنی

علائم اسکیزوفرنی عبارتند از توهم، هذیان گویی، ناهنجاری‌های حرکتی (عدم تحرک؛ در این حالت فرد برای مدت طولانی در یک موقعیت ثابت می‌ماند). برخی افراد علائمی مانند کاهش لذت از زندگی روزمره، کناره گیری از فعالیت‌های اجتماعی و افسردگی را نیز داشته باشند.

۲- اسکیزوفرنی چگونه بر افکار فرد تأثیر می‌گذارد

فرد مبتلا به اسکیزوفرنی ممکن است در سازماندهی افکار یا ایجاد ارتباط منطقی بین آن‌ها مشکل داشته باشد. همانطور که مبتلایان احساس می‌کنند ذهنشان از یک ایده غیر مرتبط به ایده دیگر می‌پرد. گاهی اوقات آن‌ها احساس می‌کنند ایده‌ها از ذهنشان برداشته شده است یا آنکه قدرت تفکر آن‌ها به ناگاه متوقف می‌شود.

 

۳-  تأثیر اسکیزوفرنی بر رفتار

این بیماری بر رفتار فرد به گونه‌های مختلف تأثیر می‌گذارد. افراد مبتلا به اسکیزوفرنی ممکن است کلمات نامفهوم و بی معنی بگویند یا کلمات جدید بسازند. آن‌ها ممکن است عصبانی باشند و در زمینه تمیز نگه داشتن خود یا خانه ناتوان باشند. ممکن است برخی از رفتار‌ها مانند محکم راه رفتن را تکرار کنند؛ اما علی رغم آنچه شایع است خطر خشونت علیه دیگران بسیار کم است.

۴- چه کسانی به اسکیزوفرنی مبتلا می‌شوند؟

هر کسی می‌تواند به اسکیزوفرنی مبتلا شود. این بیماری به یک اندازه در زنان و مردان و قومیت‌های مختلف شایع است. علائم آن معمولاً از سنین ۱۶ تا ۳۰ سالگی شروع می‌شود. علائم اولیه ممکن است یک هفته، یک ماه یا یک سال قبل از اولین دوره روان پریشی (یک اختلال روانی) ظاهر شود. علائم در مردان زودتر از زنان ظاهر می‌شود. اسکیزوفرنی به ندرت در دوران کودکی یا پس از ۴۵ سالگی شروع می‌شود. افرادی که یکی از اعضای خانواده او به یکی از اختلالات روانی مبتلا هستند، بیشتر در معرض ابتلا به اسکیزوفرنی قرار دارند.

 

۵- عوامل موثر بر اسکیزوفرنی 

دانشمندان نمی‌دانند چه عواملی باعث اسکیزوفرنی می‌شود. ژنتیک و تجربیاتی که فرد و محیط پیرامون خود دارد ممکن است در این امر نقش داشته باشد. نظریه‌های مربوط به این موضوع شامل میزان فعالیت مغز و عملکرد خوب مناطق خاصی از مغز است. علاوه بر این، مشکلات شیمیایی در مغز مانند دوپامین و گلوتامات نیز در این زمینه تاثیرگذار است. علت این بیماری ممکن است تفاوت‌های ساختاری مانند از دست دادن سلول‌های عصبی و در نتیجه ایجاد حفره‌های بزرگ و پر از مایع در مغز نیز باشد.

 

۶- پزشکان چگونه این بیماری را تشخیص می‌دهند؟

هیچ گونه شیوه آزمایشگاهی برای تشخیص اسکیزوفرنی وجود ندارد، بنابراین پزشکان هنگام تشخیص به سابقه پزشکی و علائم شخص اعتماد می‌کنند تا سایر دلایل پزشکی را رد کنند. در دوران نوجوانی، مطالعه سوابق پزشکی خانواده و همچنین مطالعه برخی رفتار‌های خاص می‌تواند به پیش بینی بیماری کمک کند. به دوره بین شروع اولین علائم و وقوع اولین اختلال روانی / اپیزود روان پریشی (FEP)، دوره برآمدگی گفته می‌شود.

این دوره می‌تواند روزها، هفته‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد. گاهی تشخیص آن دشوار است، زیرا عوامل محرک خاصی وجود ندارد. دوره برآمدگی با تغییرات جزئی رفتاری به ویژه در نوجوان‌ها همراه است. این رفتار‌ها شامل انزوای اجتماعی و ابراز سوءظن غیرمعمول است؛ اما این موارد برای تشخیص این بیماری کافی نیست.

۷- راه درمان

دارو‌های تجویزی می‌توانند علائم اسکیزوفرنی مانند تفکر غیر طبیعی، توهم و هذیان گویی را کاهش دهند؛ با این حال، برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی مانند لرز و افزایش وزن را نیز تجربه کنند، همچنین می‌تواند با سایر دارو‌ها یا مکمل‌ها تداخل داشته باشد، اما در بیشتر موارد، دارو برای درمان اسکیزوفرنی ضروری است.

 

۸- نقش درمان

مشاوره با پزشک می‌تواند به افراد کمک کند تا مشکلات رفتاری و افکار آن‌ها را بهتر درک کرده و با آن‌ها ارتباط برقرار کنند. هرچه درمان زودتر آغاز شود، نتایج بهتری خواهد داشت. برای مثال، در طول درمان شناختی رفتاری (CBT)، افراد یاد می‌گیرند واقع بینی افکار خود را آزمایش و علائم را بهتر مدیریت کنند. سایر اشکال درمانی به بهبود مراقبت از خود، مهارت‌های ارتباطی کمک می‌کند.

۹- با دنیا روبرو شوید

برنامه‌های توانبخشی برای مبتلایان به اسکیزوفرنی نحوه انجام کار‌های روزمره، مانند استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، مدیریت پول، خرید کالا یا یافتن و نگهداری شغل را آموزش می‌دهد. این برنامه‌ها در صورت استفاده در گروه‌هایی مانند گروه مراقبت ویژه هماهنگ (CSC) بهترین عملکرد را دارند. این درمان شامل داروها، روان درمانی و خدمات اجتماعی و همچنین توانبخشی آسیب دیدگان برای ورود به زمینه‌های کار و آموزش است.

 

۱۰- التزام به برنامه درمان

افراد گاهی اوقات به دلیل عوارض جانبی یا اینکه بیماری خود را درک نمی‌کنند، استفاده از دارو را ترک می‌کنند. این خطر بازگشت علائم شدید و خطرناک مانند حمله حاد روانشناختی (جایی که فرد ارتباط خود را با واقعیت از دست می‌دهد) افزایش می‌دهد. مشاوره منظم می‌تواند به افراد مبتلا به مصرف دارو کمک کند و از عود بیماری یا نیاز به بستری در بیمارستان جلوگیری کند.

۱۱- چالش‌های کاری

افراد مبتلا به اسکیزوفرنی اغلب برای یافتن یا حفظ کار خود تلاش می‌کنند. این تا حدی به این دلیل است که این بیماری بر روی تفکر، تمرکز و ارتباط تأثیر می‌گذارد. اما همچنین به این واقعیت برمی‌گردد که این علائم از آغاز بلوغ شروع می‌شود، یعنی دوره‌ای که بسیاری از افراد کار خود را آغاز می‌کنند. توانبخشی شغلی می‌تواند به افراد در تقویت مهارت کاری خود کمک کند.

سه شنبه 4/9/1399 - 14:31
سلامت و بهداشت جامعه

 

 این ۱۱ کار را انجام ندهید
به گفته متخصصان علائم آنفلوانزا در مواردی مانند تب و بدن درد شبیه به ویروس جدید کروناست، اما آنفلوانزا معمولا منجر به تنگی نفس نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درست است که این روز‌ها گفته می‌شود هر بیماری کرونا است مگر اینکه خلافش ثابت شود؛ اما بدانید که آنفلوانزا مثل هر سال وجود دارد بنابراین با بروز کوچک‌ترین مشکل وحشت نکنید، چون ممکن است آنفلوانزا گرفته باشید. البته واقعیت این است که برخلاف سرماخوردگی که در عین آزاردهنده بودن خطرناک نیست، باید آنفلوانزا را جدی گرفت چون ممکن است دردسرساز شود.  

برای خلاص شدن از شر این بیماری باید مایعات بیشتری مصرف کرد، غذای سالم و مقوی خورد و به‌خوبی استراحت کرد؛ اما در کنار این کار‌ها و برای اینکه روند بهبودی زودتر طی شود لازم است برخی کار‌ها را انجام ندهید.  

۱- برای رفتن به مراکز درمانی اصرار نکنید

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده آمریکا، آنفلوانزا برای کودکان زیر ۵ سال، افراد بالای ۶۵ سال، خانم‌های باردار، افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن، افراد دچار نقص ایمنی بدن، مبتلایان به آسم و بیماران قلبی و دیابتی‌ها جدی و حتی خطرناک است. اگر جزو این گروه افراد نیستید بدنتان قادر است که با آنفلوانزا مقابله کند؛ بنابراین بهتر است در این روز‌های همه گیری کرونا برای مواردی مانند آنفلوانزا به اورژانس و مراکز درمانی مراجعه نکنید. در منزل بمانید و با استراحت و تغذیه مناسب با آنفلوانزا مقابله کنید.

۲- به دیگران نزدیک نشوید

اگر آنفلوانزا گرفته‌اید فعالیت‌های خود را کاهش دهید. به دوستان و عزیزانتان نزدیک نشوید و آن‌ها را در آغوش نگیرید. نیازی نیست خودتان را قرنطینه کنید. صرفاً بیش از اندازه به افراد دیگر نزدیک نشوید و از دست دادن، روبوسی، در آغوش کشیدن، استفاده از لوازم مشترک و ... بپرهیزید.

۳- در شستشوی دست‌ها حساست باشید

برای پیشگیری از سرایت بیماری به اطرافیان حتماً دست‌ها را به طور مرتب بشویید. با همین کار ساده نه تنها مانع از انتشار ویروس آنفلوانزا می‌شوید بلکه یکی از اقدامات اساسی برای پیشگیری از ابتلا به کروناویروس را نیز به‌خوبی انجام می‌دهید.

 

۴- تا دیروقت جلوی تلویزیون ننشینید

زمانی که احساس مریضی دارید و در خانه استراحت می‌کنید تماشای فیلم و سریال لذت‌بخش است، اما بهتر است این کار را در طول روز انجام دهید و شب تا دیروقت جلوی تلویزیون نباشید. برای کاهش دوره بیماری بهتر است شب‌ها خیلی زود به رختخواب بروید و استراحت کنید. سیستم ایمنی بدن نیاز به زمان دارد تا قدرت خود را بازیابد. استراحت و خواب خوب این فرصت را به دستگاه ایمنی داده و باعث تقویت آن می‌شود؛ بنابراین تا جایی که می‌توانید بخوابید تا بدنتان شانس بیشتری برای ترمیم و احیای سلول‌های خود داشته باشد.

۵- در جلسات کاری یا مهمانی شرکت نکنید

درست است که حوصله‌تان سر می‌رود، اما بخصوص در این روز‌ها که کروناویروس بیداد می‌کند، حتی اگر علائم آنفلوانزایتان خفیف است باز هم زندگی اجتماعی را فراموش کنید. ریز قطرات آلوده به ویروس در حین سرفه کردن تا حداقل ۲ متر در هوا پخش می‌شوند. علاوه براین خستگی و یا مصرف برخی نوشیدنی‌ها و غذا‌های نامناسب در مهمانی‌ها باعث ضعیف‌تر شدن سیستم ایمنی می‌شود و در نتیجه بدن برای مقابله با ویروس به مشکل برمی‌خورد.

۶- مایعات را فراموش نکنید

به عقیده متخصصان برای جلوگیری از دهیدراته شدن ناشی از تب لازم است که به طور مرتب مایعاتی مانند آب، چای بدون کافئین، دمنوش‌های مناسب و هر نوشیدنی سالم بدون قند بنوشید. آب می‌تواند به طور موقت مخاط را تمیز و پاک کند و باعث شود که احساس احتقان و گرفتگی بینی کمتری داشته باشید.

 

۷- در مصرف دارو زیاده‌روی نکنید

همه ما برای تسکین درد و کاهش تب خیلی زود به سراغ قرص استامینوفن می‌رویم. اما اگر دارو‌های دیگری مانند داروی ضدسرفه، قرص خواب یا داروی ضداحتقان بینی مصرف می‌کنید باید حواستان بیشتر جمع باشد. چون این دارو‌ها که برخی علائم آنفلوانزا را تسکین می‌دهند نیز حاوی استامینوفن هستند. در نتیجه مصرف همزمان باعث می‌شود که دوز دارو دو برابر شده و ممکن است به کبدتان آسیب وارد شود.

۸- از پزشک نخواهید که آنتی‌بیوتیک تجویز کند

سرماخوردگی و آنفلوانزا منشأ ویروسی دارند و آنتی‌بیوتیک‌ها صرفاً برای عفونت‌های باکتریایی مؤثر عمل می‌کنند؛ بنابراین نه تنها کمکی به درمان شما نمی‌کنند بلکه مضر نیز هستند. یادتان باشد زمانی که نیاز به آنتی‌بیوتیک ندارید، اما اقدام به مصرف آن می‌کنید احتمال افزایش مقاومت باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک‌ها بیشتر می‌شود. متأسفانه این باکتری‌ها نابود نمی‌شوند و در بدنتان باقی می‌مانند؛ بنابراین ممکن است بعد‌ها باعث بروز بیماری‌ها و عفونت‌های جدی شوند و شما مجبور شوید دارو‌های قوی مصرف کنید و یا حتی بستری شوید.

 

۹- تحرک بدنی شدید را فراموش کنید

زمانی که دچار آنفلوانزا می‌شوید داشتن فعالیت بدنی جزئی و ملایم باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن می‌شود، اما انجام ورزش‌های سنگین می‌تواند شرایط بیماری را بدتر کند. در این صورت نیز بیماری به جای بهبودی بدتر می‌شود؛ بنابراین لازم است که بخوابید و به‌خوبی استراحت کنید. اگر عاشق ورزش هستید شدت حرکات را کاهش دهید و به پیاده‌روی کوتاه بسنده کنید.

۱۰- داخل دست‌هایتان عطسه یا سرفه نکنید

بدون شک بهتر است داخل دست‌هایتان عطسه یا سرفه کنید تا اینکه قطرات آب دهانتان که آلوده به ویروس است را در هوا پخش کنید. اما بعد از این کار دست به هر چیزی که بزنید آلوده به ویروس خواهد شد. بهتر است بدانید که ویروس آنفلوانزا ممکن است ساعت‌ها روی اشیاء صاف باقی بماند و افراد دیگر را نیز آلوده کند. بهترین کار این است که داخل دستمال یا آرنجتان عطسه یا سرفه کنید.

 

۱۱- در کنار فرد سیگاری ننشینید

حتماً می‌دانید که دود سیگار برای سلامتی ریه‌ها مضر است خواه خودتان سیگاری باشید، خواه در معرض دود سیگار دیگران قرار بگیرید. بدانید که این آسیب زمانی که بیمار هستید دو برابر بیشتر است. نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۷ انجام شده است نشان می‌دهد که دود سیگار باعث ضعیف شدن ایمنی بدن در برابر ویروس‌ها می‌شود. قرار داشتن در معرض دود سیگار باعث تحریک ریه‌ها شده و گرفتگی بینی و سرفه را تشدید می‌کند.

 

سه شنبه 4/9/1399 - 14:29
خواص خوراکی ها

 

متخصصان حوزه سلامت تاکید کردند که مصرف آب بادمجان به طور منظم فواید زیادی برای سلامت بدن دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسپوتنیک، متخصصان تغذیه و حوزه سلامت اعلام کرده اند آب بادمجان یکی از نوشیدنی‌هایی است که در از بین بردن چربی شکم اثرگذاری بالایی دارد؛ زیرا حاوی بسیاری از مواد مغذی مهم مانند پتاسیم، اسکوپولیتین و سوروپارون است.

مواد مغذی موجود در بادمجان علاوه بر کمک به آرامش اعصاب، به کاهش فشار خون، بهبود عملکرد کلیه، تحریک گردش خون و کاهش کلسترول کمک می‌کند.

آب بادمجان علاوه بر اینکه به دلیل دارا بودن فیبر زیاد، یک ماده ملین کننده قوی است، باعث کاهش کلسترول، بهبود جریان خون و دفع سموم از بدن می‌شود.

آب بادمجان به دلیل دارا بودن اسکوپولتین و سوروبارون به عنوان ضد التهاب عمل کرده و باعث آرامش اعصاب می‌شود. این ماده همچنین حاوی عناصر غذایی گیاهی است که به رشد مغز کمک می‌کند و یک درمان موثر برای سندرم روده تحریک پذیر (IBS) است.

 

آب بادمجان به مهار آنزیمی که می‌تواند منجر به دیابت نوع ۲ شود، کمک می‌کند. هرگونه رادیکال آزاد در بدن را که می‌تواند به سلول‌های سالم حمله کند، کاهش داده و از تشکیل لخته خون جلوگیری کرده و مویرگ‌ها را تقویت می‌کند.

آب بادمجان با سرطان مبارزه می‌کند؛ زیرا حاوی تریپسین است، ترکیبی که می‌تواند سلول‌های ایجاد کننده سرطان را خنثی کند. همچنین به دلیل اینکه حاوی بتاکاروتن است، خطرابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.

سه شنبه 4/9/1399 - 14:28
بیماری ها

 


سرطان روده مربوط به روده بزرگ می‌شود، اغلب موارد سرطان روده بزرگ از تومور‌های غیر خوش خیم آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان علائم سرطان روده می‌تواند پنهان و نامحسوس باشد و لزوماً شما احساس بیماری نکنید با این حال، در برخی موارد، سرطان روده می‌تواند مانع عبور مواد زائد گوارشی از روده شود که به عنوان انسداد روده شناخته می‌شود.

مرکز تحقیقات سرطان در انگلیس در گزارشی تاکید کرده است که این یک عارضه جدی است که نیاز به مراقبت‌های پزشکی فوری دارد.

علائم مرتبط با انسداد روده معمولاً شدیدتر از علائم اصلی است. مرکز تحقیقات سرطان می‌گوید که یکی از علائم آشکار آن، معمولاً درد و دل پیچه است.

مشخصه دل پیچه (قولنج روده)، دردی است که می‌آید و می‌رود، شدت می‌یابد و سپس به تدریج فروکش می‌کند.این درد در بزرگسالان می‌تواند یک بار اتفاق بیفتد یا هفته ها، ماه‌ها یا حتی سال‌ها بعد از دور نخست عود کند.

طبق تحقیقات این مرکز، سایر علائم انسداد روده عبارتند از احساس نفخ و سیری، احساس بیماری، استفراغ با مقادیر زیاد (از جمله بالا آوردن غذای هضم نشده یا مایعات روده) و یبوست (که در عدم خروج گاز و صدای روده خود را نشان می‌شود).

 

اداره ملی بهداشت انگلیس گزارش داده است که بیش از ۹۰ درصد افراد مبتلا به سرطان روده از یکی از علائم زیر رنج می‌برند:

- تغییر مداوم در عادات روده - حرکات بیشتر روده همراه با مدفوع شل‌تر و گاهی اوقات همراه با درد شکم.

- وجود خون در مدفوع بدون علائم دیگر بواسیر.

درد، ناراحتی یا نفخ شکم همیشه ناشی از خوردن است که گاهی اوقات منجر به کاهش حجم غذا و کاهش وزن می‌شود. چندین مطالعه نشان داده است که خوردن مقدار زیادی گوشت قرمز و فرآوری شده خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش می‌دهد.

سه شنبه 4/9/1399 - 14:26
اخبار

 

 

 ۴ منبع برای خرید ۱۸ میلیون دوز واکسن
نمکی گفت: امیدواریم در جلسه‌ای که روز چهارشنبه داریم اجازه فاز انسانی برای واکسن کرونای ایرانی داده شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی، وزیر بهداشت در حاشیه دهمین جلسه کمیته ملی کووید۱۹، گفت: ما در کمیته واکسیناسیون با کمک دانشمندان، محققین و صاحب نظرانی که در کمیته حضور دارند کار واکسن کووید۱۹ را دنبال کرده ایم.

او افزود: ما از ۳مسیر فرایند تامین واکسن کرونا را دنبال می‌کنیم‌. اول خرید واکسن از منابعی است که در دنیا تایید شده اند، ما جزو کشورهایی هستیم که اختیار تعیین منبع با خودمان است و ۴ منبع را برای خرید انتخاب کرده ایم که حدود ۱۸ میلیون دوز را خریداری خواهیم کرد و مقداری هم از منابع دیگر و واکسن‌سازهای دنیا که مازاد برتولید بوده اند را مذاکره خرید قرار داده ایم.

نمکی تصریح کرد: در مسیر دوم تهیه واکسن باید بتوانیم در قالب قرارداد مشترک، تولید داخل و دانش فنی بیرون گام برداریم و گزارش امروز جلسه حاکی از این موضوع  بود که در این راه هم با دو و سه کشور خوب پیش رفتیم.

وزیر بهداشت  اظهار کرد: مسیر سوم ما برای تولید واکسن کرونا تکیه بر دانش و تولیدات داخلی است که ۴ مورد از این ها هفته پیش در قالب وبیناری با سازمان بهداشت جهانی مطرح و گزارشاتی از آن ارائه شد و امیدواریم که در روزهای آتی و جلسه‌ای که در روز چهارشنبه داریم اجازه  تولید ۲ مورد از واکسن های کرونا در فاز انسانی برای کلینیکال ترایال داده  شود و از روزهای آینده حداقل یکی از آن ها شروع به فعالیت کند. 

سه شنبه 4/9/1399 - 14:25
اخبار

 

یک پژوهشگر طب سنتی گفت: بیش از ۷۰ هزار فرد مبتلا به کرونا در چین با استفاده از طب سنتی درمان شده اند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی میر غضنفری، متخصص فیزیولوژی و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: امروزه در همه جای دنیا بحث ویروس کرونا مطرح است و برای درمان یا پیشگیری از ابتلا به آن باید بر اساس متون علمی و تحقیقات ثبت شده صحبت کنیم.

او افزود: طبق برخی از مطالعات به چاپ رسیده در ۶ الی ۷ ماه گذشته در نشریات معتبر به این نتیجه دست یافته ایم که طب سنتی کمک زیادی به درمان یا پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا می‌کند، برای مثال یکی از نتایج به دست آمده در کشور چین نشان می‌دهد که استفاده از داروی گیاهی برای بهبود برخی از علائم کرونا موثر است.

میرغضنفری تصریح کرد: کشور چین طبق یک مطالعه دیگر به نام پزشکی گیاهی در آگوست ۲۰۲۰ به این نتیجه رسیده که بیش از ۷۰ هزار فرد مبتلا به کرونا با استفاده از روش‌های اجرایی طب سنتی درمان شده اند و بهترین گزینه را برای پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ را استفاده از ظرفیت طب سنتی اعلام کرده اند.

او با بیان اینکه مردم نباید بدون تجویز پزشک به مصرف داروی گیاهی و شیمیایی بپردازند، تاکید کرد: داروی رمسیدیور یکی از دارو‌های موثر برای درمان کرونا از سوی آمریکا شناخته شده اما سازمان جهانی بهداشت مصرف آن را تایید نکرده است.

کمبود ویتامین D شانس ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد

این پژوهشگر طب سنتی ادامه داد: مرحله ابتلا به بیماری کرونا و مزاج فرد مبتلا بسیار مهم است. بیش از ۳۰ مقاله در خصوص ویتامین D نشان داده که کمبود آن باعث ابتلای شدید به ویروس کرونا خواهد شد؛ البته این دارو هم باید تحت نظر پزشک مصرف شود.

میرغضنفری درباره مراقبت‌های دوران بارداری با توجه به ویروس کرونا گفت: مادران باردار در صورت عدم رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی شانس ابتلایشان به این ویروس و بستری شدن آن‌ها در آی سی یو بالاتر خواهد رفت.

او ادامه داد: طبق مطالعات جدید در کشور آمریکا روی ۷۳ میلیون نفر که ۷.۵ میلیون از آنان معتاد بوده اند نشان می‌دهد که بحث قرنطینه باعث افزایش مصرف مواد مخدر به صورت معنادار در آنان شده است. باید دانست که استفاده از مواد مخدر شانس ابتلا به ویروس کرونا را ۵ تا ۶ دهم برابر بیشتر می‌کند و در این میان تریاک مقام اول و تنباکو مقام دوم را داشته است.

دورهمی‌های کوچک، مهم‌ترین عامل انتقال ویروس کرونا

این پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه در مقاله نیچر در خصوص موثرترین مداخلات جلوگیری از شیوع کووید ۱۹ مطالبی چاپ شده است، تاکید کرد: مهم‌ترین عامل انتقال ویروس کرونا دورهمی‌های کوچک است که مقام بیماریابی فعال و ردیابی ارتباطات افراد آلوده نسبت به همین دورهمی‌ها پایین‌تر آمده است.

میرغضنفری ادامه داد: یکی از مقالات که در کشور چین به چاپ رسیده است نشان می‌دهد که اگر فرد بیمار روی تخت یا زمین به حالت سجده با کمک کادر پرستار بخوابد کمک زیادی به بهبود ریه شخص کرده و تهویه و پاک سازی ریه بهتر صورت خواهد گرفت که کار تحقیقاتی روی این زمینه انجام شده است.

او اظهار کرد: مطالعه دیگر روی پلاسمای غنی از آنتی بادی ۴۶۶ بیمار نشان داده است که استفاده از پلاسما درمانی در جلوگیری از پیشرفت بیماری کرونا به نوع شدید موثر نبوده است.

این پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: مقاله‌ای روی ۴۱۸۲ نفر نشان می‌دهد که ۱۳.۳ درصد از افراد تا ۲۸ روز و ۴.۵ درصد بیش از دو هفته و ۲.۳ درصد بیش از ۱۲ هفته دچار عوارض ویروس کرونا بعد از بهبودی خواهند شد.

 

سه شنبه 4/9/1399 - 14:24
سلامت و بهداشت جامعه

 


هر روز خبر‌هایی تازه مبنی بر شیوع کرونا وعلایم جدید ابتلا به ویروس کرونا می‌شنویم، این خبر‌ها و نگرانی از ابتلا به بیماری گاهی ترس و اضطراب شدیدی ایجاد می‌کند.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، از طرف دیگر در صورت ابتلا به ویروس کرونا و اطلاع نداشتن از آن، ممکن است بیماری را به دیگران منتقل کنیم، بنابراین آگاهی از ابتلا به بیماری اهمیت قابل توجهی دارد. در این موارد انجام آزمایش کرونا می‌تواند به پیشگیری از گسترده‌تر شدن بیماری در اجتماع و همین‌طور پیگیری و درمان بهتر بیماری کمک کند.

روش‌های مختلف تست کرونا
۱. تست تشخیص عفونی (پی سی آر)

وجود ویروس فعال در بدن را نشان می­دهد و باید مراحل قرنطینه یا انزوای خود از دیگران را انجام دهید. در حال حاضر تست تشخیص عفونی به دو روش انجام می ­شود: تست PCR یا پی سی آر که مواد ژنتیکی ویروس را مورد بررسی قرار می­ دهد و تست آنتی ژن که پروتئین­‌های خاص روی سطح ویروس را مشخص می ­کند.

۲. تست آنتی بادی

تست سرولوژی یا آنتی بادی کرونا به دنبال پادتن ­هایی می­ گردد که توسط سیستم ایمنی در واکنش به عامل تهدیدآمیز، مانند نوع خاصی از ویروس، تولید می­ شود. آنتی بادی به دفع عفونت کمک می­ کند، چند روز یا چند هفته بعد از بروز عفونت ساخته می­ شود و تا چند هفته بعد از بهبود در بدن باقی می­ ماند. به همین دلیل، نباید از تست آنتی بادی برای تشخیص عفونت فعال ویروس کرونا استفاده کرد.

آزمایش کرونا برای شرکت‌ها و سازمان‌ها

علاوه بر اقداماتی که برای پیشگیری از ابتلا به کرونا در محل کار انجام می‌شود برخی از شرکت‌ها و کارخانه‌ها و سازمان‌ها از کارکنان خود آزمایش کرونا هم می‌گیرند.

تست کرونا در منزل

آزمایش کرونا زیرنظر مراکز خدمات پزشکی و آزمایشگاه‌های معتبر با رعایت موارد ایمنی و بهداشتی، در منزل و محل کار شما انجام می‌شود. همچنین انجام این آزمایش برای مسافرین بین‌المللی که نیاز به ارائه گواهی سلامت دارند، امکان‌پذیر است.

بهترین راه پیشگیری و کند کردن روند سرایت این بیماری این است که اطلاعات کافی درمورد ویروس کرونا، علائمی که ایجاد می‌کند و نحوه سرایت آن را به دست آورید و به توصیه‌های بهداشتی عمل کنید. شما می‌توانید با زدن ماسک، شستن دست‌ها یا استفاده از مواد ضدعفونی کننده حاوی الکل و دست نزدن به‌صورت، از خود و دیگران در برابر این ویروس محافظت کنید.

به خاطر داشته باشید تنها راه برای ایمن ماندن از کرونا، رعایت پروتکل‌های بهداشتی است، همچنین اگر علائمی در خود مشاهده کردید، می‌توانید برای انجام آزمایش کرونا اقدام کنید. البته توجه داشته باشید که مراجعه حضوری به آزمایشگاه‌ها برای آزمایش کرونا، می‌تواند ریسک بسیار زیادی داشته باشد. پس بهترین راه، انجام تست کرونا در محل است.

در حال حاضر آزمایش کرونا در منزل در شهر‌های تهران، کرج، قم، مشهد، همدان، اصفهان و شیراز انجام می‌شود. همچنین برای راحتی کاربران امکان استفاده از آزمایش پزشکی در منزل و خدمات پزشکی و پرستاری در منزل هم در سرویس «پزشک و مشاور» در نظر گرفته شده است.

سه شنبه 4/9/1399 - 14:23
اخبار

 


ینس اشپان وزیر بهداشت آلمان اطلاع داد واکسن بیماری کووید ۱۹ تا پایان سال جاری میلادی در دسترس سراسری خواهد بود.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، ینس اشپان وزیر بهداشت آلمان پس از صدور مجوز استفاده از اولین واکسن کرونا در اروپا از افزایش تمایل روزافزون برای واکسیناسیون در کشورش اطلاع داد.

اشپان هنگام بازدید از یک مرکز تولیدکننده واکسن در دساو واقع در ایالت زاکسن-آنهالت بیان داشت: من اطمینان دارم که وقتی این زمستان سخت و دشوار کرونا را پشت سر بگذاریم، تمایل به واکسیناسیون افزایش خواهد یافت.»

او خاطر نشان کرد: ممکن است واکسیناسیون در پایان سال جاری آغاز شود. اکنون مسئله ایجاد زیرساخت‌های لازم برای واکسیناسیون است. ما می‌خواهیم آماده باشیم و این کار با همکاری دولت فدرال، ایالت‌ها و کادر پزشکی صورت می‌گیرد.»

در نظرسنجی فورزا (Forsa) که تقریباً دو هفته پیش برای شبکه‌های تلویزیونی آر. ت. ال و ان تی وی آلمان انجام گرفت، ۴۰ درصد آلمانی‌ها گفتند که می‌خواهند هر چه زودتر علیه بیماری کووید-۱۹ واکسینه شوند. نیمی از پاسخ دهندگان نیز گفتند که احتمالاً منتظر می‌مانند تا نتیجه واکسن دیگران را ببینند.

 

سه شنبه 4/9/1399 - 14:22
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته