• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1242روز قبل
اخبار

 

 

 

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: ۴ استان رکورددار بستری و ۵ استان رکورددار مرگ و میر کرونا هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به نرخ بستری و مرگ و میر کرونا در کشور اظهار کرد: میانگین بروز موارد مثبت بستری در هفته گذشته در کشور حدود ۲۴ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزارنفر جمعیت گزارش شده است.

۴  استان‌ رکورددار بستری کرونا
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به استان‌های رکورددار بستری کرونا بین کرد: بیشترین میزان بروز موارد مثبت بستری در هفته گذشته به ترتیب در استان‌های ایلام، سمنان، یزد و خراسان جنوبی بوده است که میانگین بروز در استان‌های یادشده با اختلاف قابل توجهی بالاتر از میانگین کشوری است.

۵ استان رکورددار مرگ و میر کرونا
لاری با اشاره به استان‌های رکوددار فوتی کرونا اظهار کرد:  میانگین بروز هفتگی موارد مرگ‌و میر ناشی از کرونا در کشورمان حدود ۴۴.۵ نفر به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت گزارش شده است که بیشترین میزان مرگ و میر در استان‌های یزد، خراسان جنوبی، ایلام، آذربایجان غربی و سمنان بوده است.

سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه پیروزی بر کرونا نیازمند کارزاری مبتنی بر همبستگی میان حاکمیت و شهروندان است، گفت: ما امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند تقویت عزم ملی برای مبارزه با بیماری هستیم. امیدواریم با شروع محدودیت‌های سراسری در کشور دستگاه‌های اجرایی و نهادهای متولی تمام همت و توان خود را در صیانت از مردم عزیزمان به کار گرفته و جدی‌تر و پررنگ‌تر از گذشته در کنار همکاران نظام سلامت باشند.

لاری یادآوری کرد:‌به طور حتم پرسنل نظام سلامت نیز تا زمان برچیده شدن بساط این مهمان ناخوانده از مرزهای این مرز و بوم علی‌رغم خستگی‌های فراوان خدمت‌گذار خواهند بود.

يکشنبه 2/9/1399 - 16:15
خواص خوراکی ها

 

براساس مطالعات جدید، استفاده از دمنوش مریم گلی و گیاه پریلا می‌تواند فعالیت ویروس کرونا را مهار کند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از العالم، دانشمندان انستیتوی ویروس شناسی در دانشگاه دانشگاه دویسبورگ اسن آلمان دریافتند که دمنوش مریم گلی و چای پریلا یک اثر ضد ویروسی دارند که فعالیت ویروس کرونا را کنترل می‌کند.

بر اساس گزارش وب سایت biorxiv طی این مطالعه، متخصصان سلول‌های آلوده به ویروس کرونا را با دمنوش‌های گیاهی مریم گلی، پریلا و گشنیز درمان کردند.

نتایج مطالعه نشان داد که حتی درمان سلول‌ها به مدت نیم ساعت با چای مریم گلی و پریلا می‌تواند میزان تولید ویروس کرونا را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

به گفته این ویروس شناسان، می‌توان از این نوشیدنی‌ها برای جلوگیری از کووید ۱۹ استفاده کرد. با این وجود، تأکید شده است که این مطالعه باید توسط دانشمندان دیگر نیز ارزیابی شود.

 

پیش از این، دانشمندان انستیتوی ویروس شناسی مولکولی در مرکز پزشکی دانشگاه «اُلم» در آلمان به این نتیجه رسیده بودند که توت صحرایی یا قره قاط نیز قادر به سرکوب ویروس کروناست.

 

یک ویروس شناس، به روزنامه "Fazgliad" گفته بود که برخی از انواع توت‌ها و چای سبز می‌توانند غلظت ویروس کرونا را در بدن انسان کاهش دهند، اما آن را درمان نمی‌کنند.


بیشتر بخوانید

يکشنبه 2/9/1399 - 16:14
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 فروش بدون نسخه آنتی بیوتیک ممنوع است
محمدحسینی گفت:ایران در بین ۶۵ کشور رتبه دوم جهان در مصرف غیر منطقی آنتی‌بیوتیک‌ها را داراست.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نوشین محمدحسینی سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت محور سازمان غذا و دارو در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: ۳۸ درصد دارو‌های نسخ پزشکان را آنتی بیوتیک‌ها تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی ۶۵ کشور دنیا را درباره مصرف منطقی آنتی بیوتیک‌ها مورد بررسی قرار داده است و ایران رتبه دوم جهان در مصرف غیر منطقی آنتی بیوتیک در جهان را داراست و بعد از ایران ترکیه و سودان قرار دارند.

آنتی بیوتیک‌ها ۳۹ درصد نسخ پزشکان را تشکیل می‌دهند
محمدحسینی بیان کرد: ما در سازمان غذا و دارو گروه تجویز و مصرف منطقی دارو داریم که اقداماتی برای ارتقای فرهنگ مصرف در مدارس و تهیه بروشور گرفته تا آموزش خانم‌های خانه دار و کارمندان انجام داده ایم و با همکاری انجمن بیماری‌های عفونی فیلم‌هایی برای پزشکان تولید کردیم و بررسی نسخ پزشکان و اقدامات صورت گرفته منجر شده است تا میزان آنتی بیوتیک در نسخ دارویی از آمار بالای ۵۱ به ۳۹ درصد برسد و بنابر توصیه سازمان جهانی بهداشت این عدد باید به ۳۰ درصد برسد.

آنتی‌بیوتیک‌های رکورددار مصرف در ایران
سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت محور سازمان غذا و دارو با اشاره به آنتی‌بیوتیک‌های رکوددار مصرف در ایران گفت: پرمصرف ترین آنتی‌بیوتیک در ایران مترونیدازول است و در رتبه های بعدی آموکسی سیلین، کو آموکسی کلاو، سفالکسین و سیپروفلوکساسین، سفکسیم و آزیترومایسین پرمصرف ترین آنتی بیوتیک‌های خوراکی هستند و پر مصرف ترین آنتی بیوتیک های تزریقی پنی سیلین‌ها هستند و در این بین پنی سیلین ۶.۳.۳ رکورددار مصرف است و در رتبه‌های بعدی جنتامایسین، سفازولین و سفتریاکسون قرار دارند.

محمد حسینی ادامه داد:‌مصرف آنتی بیوتیک در بیماری‌های ویروسی کمکی نمی کنند بلکه با از بین بردن میکروب‌های روده که به جذب غذا و تقویت سیستم ایمنی کمک می کنند موجب می شوند ما در برابر میکروب ها بی سلاح شویم و شرایط بدتری داشته باشیم و باید اجازه بدهیم که پزشک درباره نوع آنتی بیوتیک و زمان مصرف نظر بدهد و بعد اقدام به مصرف کنیم.

فروش بدون نسخه آنتی بیوتیک در داروخانه‌ها ممنوع است
وی با بیان اینکه فروش بدون نسخه آنتی بیوتیک در داروخانه‌ها ممنوع است،‌گفت: اگر فرهنگ مصرف را درست کنیم هیچ داروخانه‌ای به دنبال تجویز آنتی بیوتیک نخواهد رفت و مردم باید بدانند مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک مضر است و اگر فرهنگ مصرف را درست نکنیم، موفق نخواهیم بود، نظارت‌ها صورت می‌گیرد، اما باید توجه داشت که ما ۱۳ هزار داروخانه داریم و نمی‌توانیم در تمام داروخانه‌ها بازرس داشته باشیم و اگر مردم خود بر قانون نظارت کنند دیگر شاهد فروش بدون نسخه آنتی بیوتیک‌ها در داروخانه‌ها نخواهیم بود البته باید توجه داشت که درخوست بدون نسخه هم ممنوع است.

با اشاره به  هفته اطلاع رسانی داروهای آنتی میکروبیال، گفت: آنتی‌بیوتیک‌ها یکی از موثرترین و مهمترین داروهایی هستند که می‌توانند در حیات بشری نقش داشته باشند. تنها بیماری‌های عفونی به آنتی‌بیوتیک وابسته نیستند، بلکه انواع شیمی درمانی‌ها، جراحی‌ها و بسیاری از فرایندهای پزشکی به وجود آنتی بیوتیک ها و تاثیر آن‌ها وابسته است. از طرفی متاسفانه مقاومت میکروب‌ها به آنتی‌بیوتیک‌ها باعث این ترس شده است که به روزی بازگردیم که هنوز آنتی بیوتیک کشف نشده بود.

وی افزود: همزمان با پیدایش آنتی بیوتیک‌ها مقاومت میکروبی هم آغاز شده است. به عنوان مثال از اولین سالی که پنی سیلین وارد بازار شده است، بلافاصله سال بعد از آن مقاومت به پنی سیلین گزارش شده است، اما در سال‌های اول مرتبا آنتی بیوتیک‌های جدید به بازار آمده و در نتیجه مقاومت آنتی بیوتیک کمتر بوده است. اما در حال حاضر آنتی بیوتیک جدید بسیار کمی به بازار دارویی عرضه می‌شود، اما هر روز گزارش جدیدی از مقاومت میکروبی داریم و با این روند کم کم به طور کامل در مقابل میکروب‌ها خلع سلام می‌شویم.

مقاومت به داروهای ضدانگل، ضد ویروس و ضد قارچ در دوران کرونا
وی ادامه داد: بر همین اساس دنیا یک هفته را برای حفاظت از آنتی‌بیوتیک‌های باقی مانده گذاشته است تا توجه را به بحث مقاومت میکروبی جلب کند. امسال با توجه به شیوع کرونا این مشکل چندین برابر هم شده است. هر ساله در این موقع از سال به دلیل شیوع آنفلوآنزا، شاهد مصرف بی رویه و نادرست و خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها بودیم، اکنون هم با توجه به شیوع کرونا می‌بینیم که مشکلات در این حوزه چندین برابر شده است. از طرفی تا سال گذشته هفته جهانی آنتی بیوتیک‌ها را داشتیم اما امسال نام آن به  هفته داروهای آنتی میکروبیال تغییر کرده است. بر این اساس تا سال قبل فقط نگران آنتی‌بیوتیک‌ها بودند، اما امسال نگرانی به داروهای ضد انگل، ضد ویروس و ضد قارچ هم گسترش پیدا کرده است و متاسفانه در مقابل این داروها هم مقاومت ایجاد شده است.

قطع مصرف خودسرانه داروها ممنوع است
محمدحسینی درباره میزان مصرف خودسرانه دارو، گفت: باید توجه کرد که مصرف آنتی‌بیوتیک بدون تجویز پزشک، تنها مورد مصرف خودسرانه نیست، بلکه گاهی پزشکمان را مجبور و اصرار می‌کنیم که برایمان آنتی بیوتیک تجویز کند یا بسیاری از افراد به محض قطع علائم، داروی آنتی بیوتیک را قطع می‌کنند که این موارد هم جزو مصرف خودسرانه محسوب می‌شوند. باید توجه کرد که وقتی میکروب‌ها به یک سطحی در بدن می‌رسند، علائم ایجاد می‌شود، حال وقتی آنتی بیوتیک را شروع می‌کنیم، اولین گروه میکروب‌هایی که از بین می‌روند، ضعیف‌ترین آن‌ها هستند. بنابراین وقتی علائم قطع می‌شود، همه میکروب‌ها از بین نرفته‌اند، بلکه تعداد زیادی از آن‌ها که میکروب‌های ضعیف‌تر هستند، از بین رفته‌اند و میکروب‌های قوی‌تر هنوز باقی ماندند و تعدادشان کم است و فرد دیگر علامت ندارد.

وی افزود: حال اگر فرد آنتی بیوتیک را قطع کند، میکروب قوی که آنتی بیوتیک را شناختهاست، در بدن باقی می‌ماند و این بار به محیط بیشتر دسترسی دارد و چند وقت دیگر فرد دوباره بیمار می‌شود و در عین حال به آنتی بیوتیک مقاوم می‌شود و به آنتی بیوتیک قوی‌تری نیاز خواهد داشت. یکی دیگر از موارد مصرف خودسرانه این است که صرف توصیه دوست یا به دلیل شباهت علائم با یک بیماری همان آنتی بیوتیک را مصرف می‌کنیم.

مصرف خودسرانه داروهای گیاهی ممنوع
محمدحسینی درباره مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌های طبیعی گفت: از نظر مصرف غیرمنطقی وخودسرانه، فرقی بین داروی طب سنتی و طب نوین وجود ندارد. همان قدر که داروهای طب نوین می‌توانند تداخل و عوارض جانبی داشته باشند، داروهای طب سنتی هم می‌توانند عارضه ایجاد و همان قدر که مصرف غیرمنطقی داروهای شیمیایی آسیب‌زاست، مصرف نادرست داروهای طب سنتی هم می‌تواند آسیب زا باشد.

وی افزود: داروهای طب سنتی باید زیر نظر متخصصان طب سنتی تجویز شوند و متخصص باید فرد را معاینه و با توجه به نیاز فرد دارو تجویز کند. تفکر نادرستی در کشور رواجپ پیدا کرده است که داروهای طب سنتی اگر فایده نداشته باشند، ضرر هم ندارند، اما این موضوع درست  نیست و مصرف بی رویه این داروها ه ممی تواند به شدت آسیب زا باشد و به همین دلیل باید تحت نظارت پزشک مصرف شوند.

آنتی بیوتیک ها روی کرونا تاثیر ندارند
محمدحسینی درباره میزان مصرف آنتی بیوتیک در دوران کرونا در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: همه ما می‌دانیم که کرونا یک ویروس است. یکی از مهمترین مسائلی که مردم باید بدانند این است که آنتی بیوتیک‌ها به هیچ عنوان روی ویروس‌ها موثر نیستند و قابلیت شناسایی و پیدا کردن ویروس را ندارند که بتوانند روی آن تاثیرگذار باشند.

وی افزود: متاسفانه با شیوع کرونا و شایعاتی که منتشر شد، افراد زیادی به مصرف آنتی بیوتیک‌ها برای پیشگیری، روی آوردند که بسیار خطرناک است زیرا مصرف بی رویه آنتی بیوتیک‌ها سیستم ایمنی را ضعیف می‌کند. در حالی که تنها سلاح در برابر ویروس سیستم ایمنی است. باید توجه داشت که کرونا که هنوز داروی اختصاصی ندارد و برای آن از داروهای ضدویروسی که در ویروس‌های قبلی موثر بودند، استفاده می‌کنیم و باید توجه داشته باشیم که استفاده از آنتی بیوتیک‌ها در کرونا بسیار خطرناک است

وی درباره مصرف آنتی بیوتیک در برخی مراحل درمان کرونا در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: البته مواردی وجود دارد که بیماری  مبتلا به کرونا علاوه بر عفونت ویروسی دچار  یک عفونت باکتریال می‌شود و در این زمان پزشک با تشخیص نوع عفونت، آنتی بیوتیک درست را انتخاب می‌کند و بر همین اساس در برخی مراحل درمان بیماری کرونا از آنتی بیوتیک‌ها استفاده می‌شود، اما این زمانی است که پزشک مطمئن است که یک عفونت باکتریالی هم ایجاد شده است. به طور کلی آنتی بیوتیک‌ها بر روی کرونا و هیچ بیماری ویروسی دیگری، هیچگونه تاثیری ندارند.

مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک سیستم ایمنی را ضعیف می‌کند
وی تاکید کرد: مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک عوارضی مانند گسترش مقاومت میکروبی و از بین بردن میکروب‌های مفید روده دارد که جذب مواد مغذی را کاهش می‌دهد. مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک حتی به دور ریختن آنتی بیوتیک هم برمی‌گردد. این ضررها فقط به یک شخص برنمی‌گردد، بلکه جامعه جهانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

فروش داروهای تقلبی کرونا در  ناصرخسرو
سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت سازمان غذا و دارو درباره نشت رمدسیویر در ناصرخسرو، گفت: داروهایی که در بازار غیررسمی مانند ناصرخسرو به فروش می‌رسند، کاملا تقلبی هستند. از مردم خواهش می کنم که به هیچ عنوان از مسیر غیررسمی دارو تهیه نکنند. این داروها حتی در داروخانه ها هم توزیع نمی شود، بلکه صرفا در اختیار بیمارستان‌هایی قرار می‌گیرد که سانتر کرونا هستند. اگر دارویی خارج از مسیر اصلی دیده می‌شود یا تقلبی است یا فقط برچسب روی دارو مثلا رمدسیویر بوده و داروی دیگری است. اصلا نباید از بازار غیررسمی دارو بخرید زیرا ممکن است به قیمت جان بیمار تمام شود.

محمدحسینی درباره توزیع نشدن واکسن آنفلوآنزا در داروخانه‌ها، گفت: امسال واکسن آنفلوآنزا در اختیار معاونت بهداشتی قرار گرفت تا برای گروه‌های خاص به صورت رایگان تزریق شود و به همین دلیل وارد داروخانه‌ها نشد. زیرا گروه های خاص باید حتما واکسینه می‌شدند. افراد معمولی با رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک و شستن دست‌ها، نسبت به آنفلوآنزا تقریبا ایمن هستند. زیرا احتمال ابتلا بسیار کاهش می‌یابد.

افزایش مصرف داروهای ضدافسردگی در جهان و ایران
وی درباره میزان مصرف داروهای ضدافسردگی وآرامبخش با توجه به وضعیت کرونا، گفت: تجویز خانگی برای داروهای ضدافسردگی و اعصاب و روان، کاملا خطرناک، غلط و نادرست است و می‌تواند عوارض غیرقابل جبران داشته باشد. تجویز دارو صرفا باید از سوی پزشک انجام شود. آمار مصرف داروهای ضد افسردگی نه تنها در کشور ما بلکه در تمام دنیا بالا رفته است. بجای مصرف چنین داروهایی باید برای خودمان برنامه شاد گذاشته، ورزش کنیم، امید به زندگی را در خودمان بالا بریم و این موارد باعث می‌شود که نیازمان به داروهای ضدافسردگی کاهش یابد.

محمدحسینی درباره آمار مسمومیت دارویی در مبتلایان به کرونا گفت: هنوز در این زمینه آماری گزارش نشده است البته برای بیماران کرونا دستروالعمل درمانی نوشته شده و  برای تدوین دستورالعمل تداخل دارویی  بررسی می‌شود. در عین حال تداخل ها در چنین مواردی باید مدیریت شود که همکاران داروساز این تداخل ها را با تغییر ساعت یا دوز مصرف مدیریت می‌کنند. اگر تداخلی منجر به مشکل می‌شود، تداخل مدیریت نشده است.

وی درباره تاثیر نسخه نویسی الکترونیک بر کاهش تجویز آنتی بیوتیک گفت: فکر نمی کنم این موضوع تاثیری داشته باشد. زیرا نسخ فعلی هم ثبت و بررسی می‌شوند. تنها اثر نسخه الکترونیک در این حوزه این است که اگر بر اثر خط پزشک در داروخانه یا در بیمارستان، ممکن است اشتباهی را انجام دهد که این موضوع با نسخه الکترونیک کاهش می‌یابد.

وی افزود: آنچه در تجویز منطقی آنتی بیوتیک موثر است، طبقه بندی آنتی بیوتیک‌ها به سه دسته اصلی است که شامل دسته‌ای که همه پزشکان می‌توانند آن را تجویز کنند، دسته ای که باید با احتیاط تجویز شود و دسته‌ای که باید در شرایط خاص تجویز شود. این طبقه بندی در کشور ما هم انجام شده و لیست آن اعلام شده است.

يکشنبه 2/9/1399 - 16:13
بیماری ها

 

 

 

یک متخصص مغز و اعصاب در خصوص عوامل موثر در ابتلای افراد به پارکینسون توضیحاتی را ارائه کرد.
احسان شریف پور متخصص مغز و اعصاب و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: بیماری پارکینسون یکی از شایع‌ترین اختلالات حرکتی و پیش رونده‌‌ی سیستم عصبی مرکزی است که علت اصلی بروز آن پیری زود رس برخی از قسمت‌های مغز است.

علائم بیماری پارکینسون

او در خصوص علائمی که بیانگر ابتلا به پارکینسون هستند، گفت: محققان بر این باورند که بر اثر پیری زود رس مغز، سلول‌هایی که مسئول تولید دوپامین هستند از بین می‌روند و با کاهش سطح دوپامین، قسمت‌های از مغز دچار آسیب شده و در نهایت فرد به بیماری پارکینسون مبتلا می‌شود. این بیماری اغلب در سنین ۵۰ تا ۷۰ سال و با علائمی از قبیل لرزش دست‌ها، انبساط بدن، کندی حرکات، اختلال در خواب، یبوست طولانی، افسردگی و واختلال بویایی و شناختی همراه است.

این متخصص مغز و اعصاب بیان کرد: علت قطعی ابتلا به پارکینسون همچنان ناشناخته است، اما طبق تحقیقات انجام شده استفاده از آب چاه، مسمومیت با فلزات، مسمویت با سموم کشاورزی و کمبود ویتامین D می‌توانند از جمله عوامل موثر در ابتلا به این بیماری باشند.

او افزود: به دلیل ناشناخته بودن علت اصلی ابتلا به پارکینسون  متاسفانه درمان قطعی هم  برای این دسته از بیماران وجود ندارد، اما دارو‌هایی که توسط پزشک معالج برای بیماران مبتلا به پارکینسون تجویز می‌شود تا حدودی به ساخت دوپامین در مغز کمک کرده و مانع پیشرفت بیماری می‌شوند، اما باید توجه داشت که این بیماری یک بیماری پیش رونده است و در نهایت می‌تواند منجر به زمین گیر شدن فرد شود.

شریف پور گفت: برخلاف برخی از باور‌ها که مصرف چای و قهوه می‌تواند سبب تشدید این بیماری شود، بر اساس تحقیقات صورت گرفته کافین موجود در چای و قهوه می‌تواند اثر محافظتی را برای این بیماران داشته باشد.

يکشنبه 2/9/1399 - 16:12
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

پدر علم ژنتیک ایران درباره تفاوت آزمایش خون و ژنتیک قبل از ازدواج توضیحاتی داد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، داریوش فرهود، پدر علم ژنتیک ایران و بنیانگذار، استاد و مدیر گروه ژنتیک انسانی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در برنامه زنده تلویزیونی اظهار کرد: با هم زیستن یک بحث بزرگ اجتماعی و روان شناختی بوده و به عنوان مهارت زندگی شناخته شده است، اما در خیلی از کشور‌ها به خصوص کشور‌های غربی، مهارت‌ با هم زیستن را ندارند.

او افزود: ارتباطات موجود میان اعضای خانواده و مهارت با هم زیستن حتی با کودکان، باعث شروع تفاوت نگرش‌ها می‌شود و باید از دوران آموزش دبستان آن‌ها را فرا گرفت چرا که این موضوع یک مسئله بسیار مهم در خصوص سازگاری با همنوعان است و باید در دوران همه گیری کرونا آن را به فرزندان خود بیاموزیم.

فرهود تصریح کرد: اضافه وزن یکی مشکلاتی است که امروزه شاهد افزایش بی رویه آن هستیم و این موضوع به راحتی می‌تواند باعث فشار اقتصادی به بودجه خانواده‌ها برای خرید محصولات غذایی یا خورد و خوراک‌ها شود. از آن جایی که تا سال آینده ممکن است درگیر ویروس کرونا باشیم و از آن جایی که عادت کردن یک مهارت زندگی است پس باید آن را در دوران ویروس کرونا با ماندن در منزل فرا بگیریم.

او درباره ازدواج فامیلی گفت: ازدواج خویشاوندی از گذشته‌های دور بسیار انجام می‌شد و در حال حاضر بسیاری از افراد به علت ترس از بروز بیماری‌های بعد از آن در فرزندان خود، از انجام آن می‌ترسند، اما با مراجعه به مشاوران ژنتیکی می‌توان این ترس و استرس را از بین برد. از محاسن ازدواج فامیلی می‌توان به شناخت طرفین از یکدیگر اشاره کرد.

فرهود با بیان اینکه آمار طلاق در بین ازدواج‌های فامیلی تنها یک یا دو درصد است، تاکید کرد: ازدواج‌های فامیلی به علت آشنایی افراد با یکدیگر کمتر منجر به طلاق می‌شوند، اما بروز این عامل در ازدواج‌های غیر فامیلی به علت عدم آشنایی میان ۱۵ تا ۳۰ درصد اتفاق خواهد افتاد.

همه زوجین باید آزمایش ژنتیک بدهند
مدیر گروه ژنتیک انسانی دانشکده بهداشت ادامه داد: در همه بخش‌های کشور، ازدواج‌های فامیلی یا غیر فامیل با یکدیگر فرق دارند، برای مثال در استان‌های شمالی به علت تردد زیاد افراد و جذب توریست به این منطقه، شاهد ازدواج‌های غیر فامیلی بیشتری هستم.

فرهود بیان کرد: زمانی که برای ازدواج هر دو طرفین موارد زیادی از بیماری را داشتند باید به مشاوره ژنتیک مراجعه کنند حتی در صورتی که خویشاوند نباشند. آزمایش CBC برای ازدواج‌ها از زوجین گرفته می‌شود که به صورت سطحی و سریع است، اما آزمایش‌های ژنتیک با این موارد فرق دارد که نباید از آن‌ها غفلت کرد.

او درباره خطاپذیری آزمایش‌های ژنتیک برای زوجین گفت: تنها آزمایش خون، معیار ازدواج زوجین نیست بلکه گفتگو‌های صورت گرفته هم برای یک زندگی ابدی تعیین کننده خواهد بود، اما آزمایش‌های ژنتیک برای بیماری‌های معین مانند بیماری کروموزوم، بیماری‌های ژن و DNA خطا ندارند.

حدود ۲۰ هزار نوع بیماری ژنتیکی وجود دارد

او با بیان اینکه حدود ۲۰ هزار نوع بیماری ژنتیکی وجود دارد، تاکید کرد: ۱۰۰ نوع بیماری کروموزومی وجود دارد که برای مشخص شدن آن‌ها به منظور داشتن یک ازدواج موفق و فرزندانی سالم باید به انجام آزمایش‌های ژنتیکی اقدام کرد.

فرهود درباره انجام آزمایش ژنتیک برای تشخیص بیماری مارفان تصریح کرد: انجام آزمایش ژنتیک برای تشخیص بیماری مارفان بسیار لازم است و برای ازدواج هم از زوجین تست‌های مربوط به آن گرفته می‌شود. اگر در خانواده‌ای به ترتیب مواردی از بیماری‌های قلبی، عقب ماندگی ذهنی و ... دیده شود پزشکان ژنتیکی حتما بروز این موارد را برای ازدواج‌های خویشاوندی که بعد‌ها در همان خانوده اتفاق خواهد افتاد را تاکید می‌کنند. بنابراین هیچ مشاوره ژنتیکی جای آزمایشات را نخواهد گرفت، یعنی آزمایش‌ها را بر مبنای حاصل گفتگو‌های ژنتیکی تعیین می‌کنند و زوجین باید به این امر توجه داشته باشند.

او با اشاره به تفاوت آزمایش خون و آزمایش ژنتیک برای ازدواج افراد تصریح کرد: آزمایش خون یک آزمایش بسیار ساده‌ای است که در دسترس همه قرار گرفته است و در آن کم خونی یا اعتیاد را نشان می‌دهد و بسیار کم هزینه خواهد بود، اما مشاوره ژنتیک با این موضوع بسیار متفاوت است که دید افراد را نسبت به ازدواج بیشتر باز می‌کند.

يکشنبه 2/9/1399 - 16:11
اخبار

 

عضو انجمن رادیولوژی ایران گفت: برای افرادی که علائمی ندارند، آزمایش سی تی اسکن ریه انجام نمی‌دهیم، این فرآیند فقط برای بیماران کرونایی با شرایط حاد انجام می‌شود.
حمیدرضا حقیقت خواه، عضو انجمن رادیولوژی ایران و مدیر گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: مسئله‌ مهمی که در مورد همه گیری کرونا در این مدت جامعه پزشکی را درگیر کرده است،  تعداد بالا مراجعان برای انجام سی تی اسکن بوده است.

او افزود: در این فاصله مواردی که حتما باید به آن توجه می‌شد حفظ کیفیت آموزشی و ارتقا سطح علمی دستیاران رادیولوژی است. در حال حاضر باید در دانشگاه‌های علوم پزشکی و همچنین جامعه رادیولوژیست‌های کشور به خوبی آموزش های لازم داده شود تا  پزشکان و متخصصان با علائم و راه‌های تشخیصی این بیماری و نوع کار کردن با دستگاه رادیولوژی را یاد بگیرند.

حقیقت خواه ادامه داد: در این راستا انجمن رادیولوژی وبینار‌های زیادی را تشکیل دادند که طی این مدت برگزار شده و همکاران ما توانسته اند اطلاعات به روزی را دریافت کنند.

عضو انجمن رادیولوژی ایران بیان کرد: همکاران غیر رادیولوژیست، پزشکان عمومی و متخصصان  در این بین به دلیل نبود شرایط حضوری تصمیم گرفتند که وبینار‌هایی در این زمینه برپا کنند تا شرایطی برای آموزش های حضوری فراهم شود. به همین دلیل برای اینکه درس و آموزش تعطیل نشود جلساتی را به طور غیر حضوری برپا کردند.

او گفت: رسالت آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی ما در این شرایط سخت با تعیین شیوه نامه های جدید و استراتژی‌های نو  که برای تشخیص انجام می‌شد، مهم‌ترین بخش بحث آموزش خواهد بود که باید جایگاه خود را به خوبی حفظ کند تا جامع رادیولوژی کشور بتواند مباحث علمی خود را به روز نگه دارد.

عضو انجمن رادیولوژی ایران تصریح کرد: برای افرادی که علائم ساده و پیش افتاده‌ای داشته باشند و بیمار نباشند آزمایش سی تی اسکن انجام نمی‌دهیم. ما اجازه نمی‌دهیم که این افراد بی دلیل خود را در معرض خطر اشعه‌ قرار دهند. سی تی اسکن ریه فقط برای بیماران کرونایی با شرایط حاد انجام می‌شود.

او تاکید کرد: از همکاران محترم در این زمینه هم خواهش می کنیم که بیمارانی که اصرار بی دلیل دارند مانع آنها شده و آزمایش سی تی اسکن را انجام ندهند. 

يکشنبه 2/9/1399 - 16:10
اخبار

 

آخرین آمار کرونا در ایران؛ شناسایی ۱۳۰۵۳ بیمار جدید در کشور
تعداد مبتلایان ویروس کرونا در کشور به گفته سخنگوی وزارت بهداشت افزایش یافت و به ۸۵۴ هزار و ۳۶۱ نفر رسید.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا در ایران، اظهار کرد: از دیروز تا امروز (یکشنبه، ۲ آذر) و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۵۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۱۶۰ نفر از آن‌ها بستری شدند.

او افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۸۵۴ هزار و ۳۶۱ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۷۵ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۴۴ هزار و ۸۰۲ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: خوشبختانه تاکنون ۶۰۳ هزار و ۴۴۵ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند. ۵ هزار و ۷۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

او ادامه داد: تا کنون ۵ میلیون و ۷۸۸ هزار و ۱۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

وضعیت استان‌های کشور از نظر شیوع بیماری
لاری بیان کرد: استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.

او تاکید کرد: استان‌های ایلام، سمنان و یزد بیشترین میانگین بستری بیماران کرونایی در هفته گذشته را داشته اند.

يکشنبه 2/9/1399 - 16:9
سلامت و بهداشت جامعه

 

 باورهایی غلط درباره ماسک زدن
یک فوق تخصص مهندسی ژنتیک از تعداد جهش بالا و تغییر شکل ویروس کرونا نسبت به ویروس ورودی به کشور خبر داد.

علی کرمی متخصص بیوتکنولوژی پزشکی و فوق تخصص مهندسی ژنتیک در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کرونا ویروس‌های سارس و مرس اظهار کرد: کرونا ویروس سارس در سال ۲۰۰۳ میلادی در چین رواج پیدا کرد و حدود ۷۴۰ نفر از افراد بر اثر این ویروس از بین رفتند. کرونا ویروس مرس (کرونا ویروس خاورمیانه‌ای) هم در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ میلادی نخست در عربستان دیده شد و در مدت کوتاهی پایان یافت، ولی کرونا ویروس به شگفتی قرن تبدیل شده و همه جهان را فرا گرفته است.

او بیان کرد: یک ماه قبل از همه گیری ویروس کرونا، یک جشنواره ورزشی به نام «المپیک ورزشی ارتش‌های جهان» در شهر ووهان چین برگزار شد که ۳۵۰ نظامی آمریکایی در این المپیک حضور داشتند. آمریکایی‌ها از حدود پنج تا هشت سال پیش پروژه‌ای را به نام WAB NET (پروژه بررسی کرونا ویروس خفاش‌های غرب آسیا) در حال اجرا بوده‌اند که بودجه این پروژه بر عهده بخش جنگ‌های میکروبی ارتش آمریکاست و هدف از آن جمع‌آوری خفاش‌های غرب آسیا برای جاسازی کرونا ویروس‌های آن است. ایران عضو این پروژه نیست، ولی کشور‌های همسایه ایران مانند افغانستان، پاکستان و ... عضو آن هستند.

این فوق تخصص مهندسی ژنتیک از شایعه‌ ۲ سال پیش درباره خریداری لانه خفاش به قیمت ۵۰ میلیون تومان در فضای مجازی خبر داد و افزود: آمریکایی‌ها در پروژه WAB NET با جست‌وجوی غار‌های کشور‌های غرب آسیا به دنبال خفاش‌های این کشور‌ها و در نهایت کرونا ویروس بودند و به علت اینکه ایران در این پروژه مشارکت نکرده بود برای دسترسی به خفاش‌های غار‌های ایران تصمیم گرفتند که خفاش‌ها یا لانه خفاش‌ها را به قیمت بسیار بالا (ده‌ها میلیون تومان) بخرند، در حالی که خفاش اصلاً لانه نمی‌سازد پس هدف دیگری در کار بوده است.

او ادامه داد: ارتش آمریکا در مرز‌های ایران همچون قزاقستان آزمایشگاه‌های جنگ‌های بیولوژیک (لوگار) که بسیار پیشرفته هستند، راه‌اندازی کرده است، بنابراین کرونا ویروس حاصل از خفاش‌های موجود در این آزمایشگاه‌ها به آزمایشگاه‌های منطقه خاورمیانه و در نهایت به آزمایشگاه سطح چهار ویروس شناسی در شهر ووهان انتقال پیدا می‌کرد. چین و آمریکا پروژه‌های مشترکی درباره کرونا ویروس در این آزمایشگاه و آزمایشگاه‌های نظامی آمریکا داشتند که به طور قطع، اهدافی را دنبال می‌کردند.

 

کرمی تاکید کرد: آمریکایی‌ها از طریق ویروس سارس در سال ۲۰۰۳ میلادی به اقتصاد کشور چین حمله کرده بودند. اکنون یک جنگ عظیم اقتصادی بین چین و آمریکا برقرار شده است. رئیس جمهور آمریکا، کرونا ویروس را ویروسی چینی می‌داند، این در حالی است که سخنگوی دولت چین به صراحت بیان می‌کند که آمریکایی‌ها مسئول پخش کرونا ویروس در چین از طریق ورزشکاران نظامی خود هستند. کشور‌های آمریکا و چین قصد دارند که اقتصاد جهان را بین خود تقسیم کنند. پروژه‌های عظیم اقتصادی در حوزه پزشکی و زیستی وجود دارند که کشور‌های آمریکا و چین و رژیم صهیونیستی سه ضلع این پروژه را تشکیل می‌دهند.

او تصریح کرد: چین ابرقدرتی است که همه بازار اروپا و آمریکا را تسخیر کرده است. کشور‌های چین و آمریکا با وجود اینکه در ظاهر با هم جنگ می‌کنند، پشت پرده روابط اقتصادی با یکدیگر دارند. کرونا ویروسی طبیعی نیست. این ویروس از ابتدای ورودش به کشور بیش از ۲۰۰ جهش مختلف داده که تعدادی از این جهش‌ها خاص ایران بوده، بنابراین ویروس تغییر شکل داشته است. علائم این ویروس در ابتدا تنفسی بود، ولی اکنون نشانه‌های کرونا ویروس به گوارشی، پوستی و علائم دیگر تغییر پیدا کرده و قدرت شیوع آن بسیار بیشتر شده است.

چرا این روز‌ها ویروس کرونا بیشتر قربانی می‌گیرد؟
این فوق تخصص مهندسی ژنتیک گفت: اکنون قدرت سرایت کرونا ویروس حدود ۹ برابر و میزان کُشندگی آن کم شده است، بنابراین آمار بالای مرگ و میر ناشی از این ویروس به علت قدرت شیوع بالای آن و تعداد بسیار زیاد مبتلایان است. از دیگر دلایل افزایش آمار مرگ و میر می‌توان به مدیریت نادرست اپیدمی کووید-۱۹ در کشور و سهل انگاری عده‌ای در رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی اشاره کرد. با سرد شدن هوا و وارد شدن ویروس آنفلوانزا، اوضاع بدتر می‌شود، زیرا اگر فردی به ویروس‌های آنفلوآنزا و کرونا به طور همزمان مبتلا شود، بیماری زمینه‌ای داشته و سن او هم بالا باشد، احتمال زنده ماندنش بسیار پایین است، بنابراین باید این بیماری را جدی بگیریم و همه همکاری کنیم تا این همه‌گیری مهار شود.

کرمی درباره شایعات واکسن آنفلوآنزا اظهار کرد: اکنون باور‌هایی غلط درباره واکسن آنفلوآنزا در جامعه وجود دارد که از جمله این باور‌ها می‌توان به عقیم شدن افراد اشاره کرد و این در حالی است که تزریق این واکسن برای کادر درمان و گروه‌های در معرض خطر ضروری است.

 

ضرورت همکاری دولت با مردم برای ریشه‌کن کردن ویروس کرونا

او بیان کرد: مردم به شایعات فضای مجازی درباره کرونا ویروس توجه نکرده، اخبار را از منابع معتبر دنبال و شیوه نامه‌های بهداشتی را به طور کامل رعایت کنند. دولت باید برای ریشه‌کن کردن این ویروس در کشور با مردم همکاری کند و به آنها امکانات لازم را بدهد. همه نهاد‌های کشور از جمله ارتش و سپاه باید در قطع زنجیره انتقال کرونا ویروس تلاش کنند همان کاری که در ماه‌های اول انجام شد باید با قاطعیت بیشتر ادامه پیدا کند. سازمان پدافند غیر عامل هم باید به طور جدی در ستاد کرونا عضو شود.

انتظار هفت ساله مردم برای تولید واکسن آنفلوآنزای ایرانی
این فوق تخصص مهندسی ژنتیک افزود: از واکسن آنفلوآنزای ایرانی در سال ۹۲ رونمایی شد، ولی هنوز این واکسن در داخل کشور ساخته نمی‌شود.۹۵ درصد از واکسن‌های انسانی ایرانی در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و انستیتو پاستور ایران تولید می‌شوند، اما این ۲ مرکز برای تولید همه واکسن‌های برنامه ملی ایمن سازی کودکان مورد حمایت قرار نمی‌گیرند. برخی افراد تصور می‌کنند که با تزریق واکسن آنفلوآنزا، دیگر به ویروس کرونا مبتلا نمی‌شوند در حالی که این باور، اشتباه است و این ۲ ویروس متفاوت هستند.

 

کرمی یادآوری کرد: برخی اشخاص بر این باور هستند که ماسک زدن، سیستم ایمنی آنها را تضعیف می‌کند و با برگشت بازدَم افراد به ریه، آنها به هیپوکسی (افت اکسیژن خون) دچار می‌شوند در حالی که تصوری اشتباه دارند.

يکشنبه 2/9/1399 - 16:8
اخبار

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: اعتبار بخشی بیمارستان‌ها به دلیل شرایط شیوع بیماری کرونا فعلا متوقف شده است.

جلیل کوهپایه زاده اصل رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین وضعیت بیماری کرونا در تهران اظهار کرد: متاسفانه وضعیت استان تهران از لحاظ شیوع بیماری کرونا و حتی مرگ و میر مناسب نیست و مردم باید دستورالعمل‌های بهداشتی را به طور دقیق رعایت کرده و از تردد‌های غیر ضروری و برگزاری دورهمی‌های خانوادگی پرهیز کنند.

او در ادامه با اشاره به وضعیت تخت‌های بیمارستانی ادامه داد: در حال حاضر وضعیت تخت‌های بیمارستانی با توجه به شیوع بیماری کرونا در استان تهران بد نیست، اما در زمینه تخت‌های بخش مراقبت‌های ویژه ما دچار محدودیت‌هایی هستیم.

کوهپایه زاده با اشاره به ضریب اشغال تخت بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بیان کرد: در حال حاضر ضریب اشغال تخت بیماران عادی در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران بین ۶۰ تا ۷۵ درصد است و پذیرش بیماران عادی با مشکل جدی رو به رو نیست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: متاسفانه تعداد فوتی‌های ناشی از بیماری کرونا افزایش پیدا کرده است و این موضوع نشان دهنده این است که برای شکسته شدن چرخه انتقال و کاهش میزان ابتلا باید افراد شیوه نامه‌های بهداشتی را بهتر از قبل رعایت کنند.

پیگیری جدی عفونت های بیمارستانی در مراکز درمانی تحت پوشش
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه موضوع عفونت بیمارستانی به طور جدی پیگیری می‌شود، تاکید کرد: برخی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی اعتبار بخشی شان در سال گذشته انجام شده است، ولی در حال حاضر با توجه به شرایط موجود این کار متوقف شده است.

کوهپایه زاده بیان کرد: بر اساس برنامه قرار بود اعتبار بخشی بیمارستان ها از نیمه دوم سال جاری مجددا انجام شود که به دلیل شرایط موجود این کار فعلا انجام نمی شود.




رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآوری کرد: مردم باید چکاپ های ضروری خود را عقب نیندازند و با رعایت دستورالعمل های بهداشتی آزمایش های مربوطه خود را انجام دهند تا سلامتی شان به خطر نیفتد.

شنبه 1/9/1399 - 9:27
سلامت و بهداشت جامعه

 

باورهایی غلط درباره ماسک زدن
یک فوق تخصص مهندسی ژنتیک از تعداد جهش بالا و تغییر شکل ویروس کرونا نسبت به ویروس ورودی به کشور خبر داد.

علی کرمی متخصص بیوتکنولوژی پزشکی و فوق تخصص مهندسی ژنتیک در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کرونا ویروس‌های سارس و مرس اظهار کرد: کرونا ویروس سارس در سال ۲۰۰۳ میلادی در چین رواج پیدا کرد و حدود ۷۴۰ نفر از افراد بر اثر این ویروس از بین رفتند. کرونا ویروس مرس (کرونا ویروس خاورمیانه‌ای) هم در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ میلادی نخست در عربستان دیده شد و در مدت کوتاهی پایان یافت، ولی کرونا ویروس به شگفتی قرن تبدیل شده و همه جهان را فرا گرفته است.

او بیان کرد: یک ماه قبل از همه گیری ویروس کرونا، یک جشنواره ورزشی به نام «المپیک ورزشی ارتش‌های جهان» در شهر ووهان چین برگزار شد که ۳۵۰ نظامی آمریکایی در این المپیک حضور داشتند. آمریکایی‌ها از حدود پنج تا هشت سال پیش پروژه‌ای را به نام WAB NET (پروژه بررسی کرونا ویروس خفاش‌های غرب آسیا) در حال اجرا بوده‌اند که بودجه این پروژه بر عهده بخش جنگ‌های میکروبی ارتش آمریکاست و هدف از آن جمع‌آوری خفاش‌های غرب آسیا برای جاسازی کرونا ویروس‌های آن است. ایران عضو این پروژه نیست، ولی کشور‌های همسایه ایران مانند افغانستان، پاکستان و ... عضو آن هستند.

این فوق تخصص مهندسی ژنتیک از شایعه‌ ۲ سال پیش درباره خریداری لانه خفاش به قیمت ۵۰ میلیون تومان در فضای مجازی خبر داد و افزود: آمریکایی‌ها در پروژه WAB NET با جست‌وجوی غار‌های کشور‌های غرب آسیا به دنبال خفاش‌های این کشور‌ها و در نهایت کرونا ویروس بودند و به علت اینکه ایران در این پروژه مشارکت نکرده بود برای دسترسی به خفاش‌های غار‌های ایران تصمیم گرفتند که خفاش‌ها یا لانه خفاش‌ها را به قیمت بسیار بالا (ده‌ها میلیون تومان) بخرند، در حالی که خفاش اصلاً لانه نمی‌سازد پس هدف دیگری در کار بوده است.

او ادامه داد: ارتش آمریکا در مرز‌های ایران همچون قزاقستان آزمایشگاه‌های جنگ‌های بیولوژیک (لوگار) که بسیار پیشرفته هستند، راه‌اندازی کرده است، بنابراین کرونا ویروس حاصل از خفاش‌های موجود در این آزمایشگاه‌ها به آزمایشگاه‌های منطقه خاورمیانه و در نهایت به آزمایشگاه سطح چهار ویروس شناسی در شهر ووهان انتقال پیدا می‌کرد. چین و آمریکا پروژه‌های مشترکی درباره کرونا ویروس در این آزمایشگاه و آزمایشگاه‌های نظامی آمریکا داشتند که به طور قطع، اهدافی را دنبال می‌کردند.

 

کرمی تاکید کرد: آمریکایی‌ها از طریق ویروس سارس در سال ۲۰۰۳ میلادی به اقتصاد کشور چین حمله کرده بودند. اکنون یک جنگ عظیم اقتصادی بین چین و آمریکا برقرار شده است. رئیس جمهور آمریکا، کرونا ویروس را ویروسی چینی می‌داند، این در حالی است که سخنگوی دولت چین به صراحت بیان می‌کند که آمریکایی‌ها مسئول پخش کرونا ویروس در چین از طریق ورزشکاران نظامی خود هستند. کشور‌های آمریکا و چین قصد دارند که اقتصاد جهان را بین خود تقسیم کنند. پروژه‌های عظیم اقتصادی در حوزه پزشکی و زیستی وجود دارند که کشور‌های آمریکا، اسرائیل و چین سه ضلع این پروژه را تشکیل می‌دهند.

او تصریح کرد: چین ابرقدرتی است که همه بازار اروپا و آمریکا را تسخیر کرده است. کشور‌های چین و آمریکا با وجود اینکه در ظاهر با هم جنگ می‌کنند، پشت پرده روابط اقتصادی با یکدیگر دارند. کرونا ویروسی طبیعی نیست. این ویروس از ابتدای ورودش به کشور بیش از ۲۰۰ جهش مختلف داده که تعدادی از این جهش‌ها خاص ایران بوده، بنابراین ویروس تغییر شکل داشته است. علائم این ویروس در ابتدا تنفسی بود، ولی اکنون نشانه‌های کرونا ویروس به گوارشی، پوستی و علائم دیگر تغییر پیدا کرده و قدرت شیوع آن بسیار بیشتر شده است.

چرا این روز‌ها ویروس کرونا بیشتر قربانی می‌گیرد؟
این فوق تخصص مهندسی ژنتیک گفت: اکنون قدرت سرایت کرونا ویروس حدود ۹ برابر و میزان کُشندگی آن کم شده است، بنابراین آمار بالای مرگ و میر ناشی از این ویروس به علت قدرت شیوع بالای آن و تعداد بسیار زیاد مبتلایان است. از دیگر دلایل افزایش آمار مرگ و میر می‌توان به مدیریت نادرست اپیدمی کووید-۱۹ در کشور و سهل انگاری عده‌ای در رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی اشاره کرد. با سرد شدن هوا و وارد شدن ویروس آنفلوانزا، اوضاع بدتر می‌شود، زیرا اگر فردی به ویروس‌های آنفلوآنزا و کرونا به طور همزمان مبتلا شود، بیماری زمینه‌ای داشته و سن او هم بالا باشد، احتمال زنده ماندنش بسیار پایین است، بنابراین باید این بیماری را جدی بگیریم و همه همکاری کنیم تا این همه‌گیری مهار شود.

کرمی درباره شایعات واکسن آنفلوآنزا اظهار کرد: اکنون باور‌هایی غلط درباره واکسن آنفلوآنزا در جامعه وجود دارد که از جمله این باور‌ها می‌توان به عقیم شدن افراد اشاره کرد و این در حالی است که تزریق این واکسن برای کادر درمان و گروه‌های در معرض خطر ضروری است.

 

ضرورت همکاری دولت با مردم برای ریشه‌کن کردن ویروس کرونا

او بیان کرد: مردم به شایعات فضای مجازی درباره کرونا ویروس توجه نکرده، اخبار را از منابع معتبر دنبال و شیوه نامه‌های بهداشتی را به طور کامل رعایت کنند. دولت باید برای ریشه‌کن کردن این ویروس در کشور با مردم همکاری کند و به آنها امکانات لازم را بدهد. همه نهاد‌های کشور از جمله ارتش و سپاه باید در قطع زنجیره انتقال کرونا ویروس تلاش کنند همان کاری که در ماه‌های اول انجام شد باید با قاطعیت بیشتر ادامه پیدا کند. سازمان پدافند غیر عامل هم باید به طور جدی در ستاد کرونا عضو شود.

انتظار هفت ساله مردم برای تولید واکسن آنفلوآنزای ایرانی
این فوق تخصص مهندسی ژنتیک افزود: از واکسن آنفلوآنزای ایرانی در سال ۹۲ رونمایی شد، ولی هنوز این واکسن در داخل کشور ساخته نمی‌شود.۹۵ درصد از واکسن‌های انسانی ایرانی در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و انستیتو پاستور ایران تولید می‌شوند، اما این ۲ مرکز برای تولید همه واکسن‌های برنامه ملی ایمن سازی کودکان مورد حمایت قرار نمی‌گیرند. برخی افراد تصور می‌کنند که با تزریق واکسن آنفلوآنزا، دیگر به ویروس کرونا مبتلا نمی‌شوند در حالی که این باور، اشتباه است و این ۲ ویروس متفاوت هستند.

 

کرمی یادآوری کرد: برخی اشخاص بر این باور هستند که ماسک زدن، سیستم ایمنی آنها را تضعیف می‌کند و با برگشت بازدَم افراد به ریه، آنها به هیپوکسی (افت اکسیژن خون) دچار می‌شوند در حالی که تصوری اشتباه دارند.

 

شنبه 1/9/1399 - 9:23
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته