• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3568
تعداد نظرات : 224
زمان آخرین مطلب : 2238روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

 

 

كاربرد دكمه پنجره به جز باز كردن منوی استارت چیه؟

 

این كلید خیلی كاربرد داره كه در زیر به چند تا از اون ها اشاره می كنم :
پنجره ویندوز + BREAK نمایش پنجره خصوصیات سیستم
پنجره ویندوز + D نمایش Desktop
پنجره ویندوز + M کوچک کردن همه پنجره ها و نمایش Desktop
پنجره ویندوز + Shift +M باز کردن همه پنجره های کوچک شده
پنجره ویندوز + E باز کردن My Computer
پنجره ویندوز + F جستجو برای فایل یا پوشه
پنجره ویندوز + F1 نمایش پنجره Help
پنجره ویندوز + L سوئیچ کردن کامپیوتر
پنجره ویندوز + R باز کردن پنجره Run
منظور از پنجره ویندوز همان WinKey یا کلید ویندوز می باشد.

يکشنبه 4/8/1393 - 13:19
کامپیوتر و اینترنت

 

خانه تکانی دیسک سخت

 
 

 


در زندگی روزمره قطعاً شما نیز در زمان های خاص اقدام به خانه تکانی منزل، اتاق یا دفتر کار خود می کنید. در این خانه تکانی وسایل غیرضروری به زباله دانی سپرده خواهند شد تا جا برای زندگی کمی بازتر شود. در صورتی که برای مدتی از این عمل غفلت کنید، ممکن است دیگر جایی برای خودتان باقی نماند. هنگام کار با کامپیوتر نیز فایل های مختلفی به صورت موقتی روی کامپیوتر ایجاد می شود که در زمان های خاص کاربرد داشته و پس از آن به عنوان فایل های زائد محسوب می شوند. این فایل ها تنها فضای دیسک سخت را اشغال کرده و هیچ کار مفیدی انجام نمی دهند. به دلیل نامشخص بودن اسامی و نداشتن یک جای خاص، امکان حذف آنها به صورت دستی نیز معمولاً وجود ندارد. بنابراین چاره کار در استفاده از برنامه Disk Cleanup نهفته است.

 

● برنامه Disk Cleanup

برنامه Disk Cleanup می تواند ضمن بررسی پارتیشن های مختلف دیسک سخت فایل های موقتی (Temporary) را شناسایی کرده و آنها را حذف کند. حتی این امکان نیز در این برنامه تعبیه شده است که حتی اقدام به حذف برنامه هایی در کامپیوترتان کنید که تاکنون اجرا نشده اند تا به این وسیله فضای دیسک سخت را آزاد کنید.

 

● انواع فایل های موقتی (Temporary)

▪ Temporary Internet Files: هنگام کار در اینترنت جهت مشاهده هر صفحه وب ابتدا کلیه محتویات صفحه اعم از تصاویر و متن ها به کامپیوتر شما منتقل شده و در فولدری به نام Temporary Internet Files که در زیرشاخه ویندوز قرار دارد، ذخیره می شود. (این فولدر در ویندوز ۲۰۰۰ و XP در شاخه کاربر استفاده کننده قرار دارد.) پس از آن شما قادر به دیدن صفحه مورد نظر خواهید بود. سیستم عامل ویندوز این فایل ها را برای سرعت عمل در مشاهده مجدد همان صفحه حفظ خواهد کرد. اگرچه با وجود این فایل ها شما با سرعت بیشتری خواهید توانست صفحاتی را که قبلاً مشاهده کرده اید، مرور کنید ولی فضای زیادی از کامپیوتر شما توسط این فایل ها اشغال خواهد شد.

 

▪ Downloaded Program Files: هنگام مشاهده صفحات مشخصی در اینترنت، ابتدا کنترلرهای ActiveX و اپلت های جاوای مورد نیاز توسط ویندوز از وب سایت مورد نظر دریافت (Download) شده و بر روی سیستم شما و در فولدر Downloaded Program Files در زیرشاخه ویندوز نصب خواهند شد. این برنامه ها قطعاً برای مشاهده همان صفحات یا صفحاتی که از همان برنامه های مشابه استفاده می کنند باعث سرعت عمل شده و مفید خواهند بود.

 

▪ Recycle Bin: همان طور که می دانید هنگام حذف یک فایل یا فولدر برای امکان بازیابی مجدد آن فایل یا فولدر به طور کامل از روی کامپیوتر حذف نشده و در Recycle Bin قرار می گیرد تا در صورت نیاز بتوانید آن را مجدداً به مکان قبلی بازگردانید. در صورتی که اقدام به خالی کردن سطل بازیافت (Recycle Bin) نکنید فضای زیادی از دیسک سخت شما صرف نگهداری از فایل ها و فولدرهایی خواهد شد که شما آنها را حذف کرده اید (جهت اجتناب از این مشکل پس از حذف اطلاعات از روی کامپیوتر، در صورت اطمینان از عدم نیاز مجدد به آنها، با خالی کردن سطل بازیافت فضای اشغال شده را آزاد کنید.)

 

▪ Temporary Files: برخی از برنامه ها هنگام کار اقدام به ساختن فایل های موقتی بر روی کامپیوتر (معمولاً در فولدر Temp در شاخه ویندوز) می کنند. این فایل ها در همان هنگام برای انجام محاسبات یا دیگر کارهای مربوطه توسط همان برنامه مورد استفاده قرار گرفته و پس از آن از روی کامپیوتر حذف می شوند. گاهی به دلیل عدم استفاده صحیح از برنامه یا... ممکن است این فایل ها روی کامپیوتر باقی مانده و به رغم غیرمفید بودن، فضای زیادی از دیسک سخت را اشغال کنند.

يکشنبه 4/8/1393 - 13:19
کامپیوتر و اینترنت

ن که این امکانات برای بسیاری از کاربران خوب هستند، برای بعضی از کاربران ممکن است دردسر درست کنند. در این مقاله، متداول ترین مسائلی را که کاربران ویندوز 7 با آنها برخورد می کنند بررسی خواهیم کرد و نکاتی را برای حل آن مسائل خواهیم گرفت.

 


مسئله: نمی دانم که نصب Upgrade را باید انجام دهم یا نصب Custom را.

راه حل: ویندوز 7 با نصب Custom، داده های دیسک سخت مقصد را پیش از نصب سیستم عامل جدید حذف خواهد کرد، که به این معنی است که همه فایل های شخصی ای را که پشتیبان گیری(1) نکرده اید از دست خواهید داد. همچنین بدین معنی است که برنامه های کاربردی و تنظیم های انجام شده در سیستم عامل پیشین همگی پاک خواهند شد.
با نصب Upgrade، دیسک نصب ویندوز 7 را می توانید در دیسک ران قرار دهید؛ دستورالعمل های روی صفحه نمایش را انجام دهید؛ و ویندوز 7 را بدون از دست دادن فایل ها، برنامه های کاربردی، و تنظیم های روی کامپیوتر فعلی خود بارکنید. با وجود این،مایکروسافت باز هم توصیه می کند که از همه فایل های تان پشتیبان گیری کنید و همه دیسک های نصب برنامه های کاربردی خود را دم دست داشته باشید، تا در صورتی که به هنگام نصب ویندوز 7 اشکالی پیش آمد داده های تان در معرض خطر قرار نگیرند.

 

حل مسائل متداول ویندوز 7

 

مسئله: ویندوز 7 یک برنامه ایمیل توکار ندارد. با پیام های ( ایمیل های) آرشیو شده توسط برنامه Outlook Express( ویندوزاکس پی) و برنامه Windows Mail( ویندوز ویستا) چه کنم؟

راه حل: برنامه Windows Live Mail را می توانید از اینترنت دریافت کنید و پیام های ( ایمیل های) موجودتان را برای آن import کنید. برنامه رایگان Windows Live Mail را می توانید از سایت وب زیر دریافت کنید:

 

حل مسائل متداول ویندوز 7

 

download.live.com
Windows Live Mail را بازکنید، روی منوی File کلیک کنید ( اگر نوار منو را ندیدید کلید Alt را بزنید تا آن را برای شما نمایان کند)،گزینه Import را انتخاب کنید، و Message را انتخاب کنید.درمیان فهرست، برنامه ایمیل اولیه خود را انتخاب کنید، روی Next کلیک کنید، و دستورالعمل های روی صفحه را برای وارد کردن (import) پیام ها انجام دهید. همچنین توجه داشته باشید که یک برنامه ایمیل دیگر، مانند Thunderbird3 محصول Mozilla را نیز می توانید به رایگان از اینترنت دریافت و نصب کنید:

اما وارد کردن پیام های پیشین به آن به چند کار اضافی نیاز دارد. اگر بخواهید پیام های ذخیره شده در Outlook Express را برای Thunderbird وارد کنید، Thunderbird را باز کنید، منوی Tools را انتخاب کنید، و Import را انتخاب کنید.دکمه رادیویی Mail را انتخاب کنید، روی Next کلیک کنید، و Outlook Express انتخاب کنید. روی Next کلیک کنید، آنگاه باید بتوانید پوشه ای را انتخاب کنید که در آن ایمیل های Outlook Express خود را ذخیره کرده اید. برای وارد کردن پیام های Windows Mail ( واقع در ویستا) به Thunderbird، لازم است که پوشه ای را که در آن Windows Mail ذخیره شده است برای ویندوز 7 copy کنید، که معمولاً در مکان زیر قرار دارد:

اگرجای ذخیره شدن Windows Mail را نمی دانید، Windows Mail را باز کنید، Tools را انتخاب کنید، و Options را انتخاب کنید. برگه Advanced را انتخاب کنید، Maintenance را انتخاب کنید، و روی دکمه Store Folder کلیک کنید. نشانی فهرست شده جایی است که در آن پیام های شما در حال حاضر بر روی کامپیوترتان ذخیره شده است.
اگر قصد دارید از یک کامپیوتر جدید استفاده کنید، پیام ها را در یک حافظه فلش یا یک دیسک سخت پرتابل کپی کنید. سپس، دستورالعمل های سایت tiny.cc/w0BdR را برای دریافت برنامه ImportExportTools اجرا کنید و سپس Thunderbird را باز کنید. روی منوی Tools کلیک کنید، Add-ons را انتخاب کنید، روی Install کلیک کنید، پوشه ای را بیابید که ImportExportTools را در آن ذخیره کرده اید، این فایل را انتخاب کنید، و روی Install Now کلیک کنید. لازم است که برای خاتمه دادن به عملیات نصب، برنامه Thunderbird را باز راه اندازی کنید. برای وارد کردن ایمیل های Windows Mail در Thunderbird، روی یک پوشه حساب در سمت چپ Thunderbird کلیک -راست کنید، و Import/Export را انتخاب کنید و روی Import EML File کلیک کنید،و ایمیل هایی را که می خواهید از Windows Mail انتقال بدهید انتخاب کنید و روی Open کلیک کنید.
بعضی از برنامه های ایمیل وبی، مانند جی میل( 2) ( رایگان) نیز به شما امکان می دهند که پیام های آرشیوی را import کنید، اما همه امکانات یک برنامه ایمیل جامع، مانند امکان دستیابی ایمیل بدون دسترسی به اینترنت را فراهم نمی کنند.

C:APPDATALOCALMICROSOFTWINDOWS MAIL http://www.mozillamessaging.com/

 

مسئله: چه بر سر Windows Movie Maker و Photo Gallery رفته است؟

راه حل: مایکروسافت در حال حاضر Windows Live Movie Maker و Windows Live Photo Gallery را به عنوان بخشی از برنامه جامع Windows Live Essentails خود ارائه می کند:

توجه داشته باشید که Windows Live Movie Maker امکانات جدیدی دارد که در برنامه Windows Movie Maker ویندوز ویستا و ویندوز اکس پی وجود نداشت. Windows Live Photo Gallery نیز امکانات جدیدی دارد که در برنامه Photo Gallery ویندوز ویستا وجود ندارد، مانند امکان ساخت پانورامیک یا انواع مختلفی از عکس های سیاه و سفید.

 

مسئله: بخش Software Explorer در برنامه Windows Defender ( در ویندوز 7) حضور ندارد.
راه حل: Software Explorer به شما کمک می کند که برنامه هایی را که به طور خودکار در زمان استارت آپ به اجرا در می آیند شناسایی و کنترل کنید، در نتیجه، سرعت عملیات بار کردن سیستم عامل را می توانید با جلوگیری از اجرای برنامه های غیر ضروری بیشتر کنید. بسیاری از مردم Software Explorer را به استفاده از System Properties ترجیح می دهند، چون Software Explorer به روشنی ناشر برنامه، اجازه یا عدم اجازه اجرای خودکار برنامه، و میزان ریسک برنامه را توضیح می دهد.


برنامه رایگان Autoruns For Windows نیز توضیحات مشابهی را فراهم می سازد و یک جایگزین خوب برای Software Explorer است:

کسانی که با Software Explorer آشنا هستند، Autoruns را کم توان تر خواهند یافت، اما باز هم کنترل کاملی را روی برنامه هایی که به طور خودکار در ویندوز 7 به اجرا در می آیند فراهم می سازد. هرگاه این برنامه را دریافت کردید، پوشه Autoruns را در دسک تاپ کامپیوترتان نافشرده( unzip) کنید. روی فایل Autoruns کلیک - دو ضرب کنید و در پنجره Do You Want To Run This File روی دکمه Run کلیک کنید و با قرارداد استفاده موافقت کنید. به برگه Logon بروید و کادرهای Autorun Entry و Publisher هر برنامه فهرست شده را برای مشخص کردن این که آیا می خواهید که آن برنامه در زمان استارت آپ به اجرا درآید یا نه بررسی کنید.
برای به دست آوردن یک نمایش کامل از پراسس هایی(3) که در زمان بوت به اجرا در می آیند، به برگه Everything بروید. اجرای بعضی از پراسس ها برای ویندوز 7 ضروری است، در نتیجه، باید درباره مسدودسازی مواردی که انتخاب می کنید احتیاط کنید. یک فکر خوب آن است که روی منوی Options کلیک کنید و Hide Windows Entries را انتخاب کنید تا نتوانید پراسس های استارت آپ ضروری را غیر فعال کنید. توصیه ما آن است که فقط مواردی را بر روی برگه Everything متوقف کنید که مطمئن هستید که اجرا شدن آنها در زمان استارت آپ ضروری نیست.

http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx

 

حل مسائل متداول ویندوز 7

 

مسئله: گزینه های Classic View در ویندوز 7 در کجا هستند؟
راه حل: در ویستا، مایکروسافت یک گزینه Classi c Start Menu و یک حالت Classic View برای Control Panel فراهم کرده است که برای کاربرانی سودمند است که صفحه آرایی نگارش های پیشین ویندوز را ترجیح می دهند. در ویندوز 7، گزینه Classic View وجود ندارد.
اگر یک نمایش فهرستی را در Control Panel می پسندید، روی آیکن پایین آمدنی در کنار View By کلیک کنید و Large Icons یا Small Icons را انتخاب کنید.
ویندوز 7 برای چهره Control Panel سه گزینه فراهم کرده است، که دو تای آنها چهره ای شبیه به حالت Classic View در ویستا دارند. مایکروسافت به طور پیش فرض Control Panel را در حالت نمایشی Category نشان می دهد، که هشت گروه اصلی را فهرست می کند که برای رسیدن به زیر گروه ها و خصوصیات ویندوز 7 می توانید انتخاب کنید. برای استفاده از یک Classic View معادل، Control Panel را باز کنید، روی منوی پایین آمدنی View By کلیک کنید، و یکی از گزینه های Large Icons یا Small Icons را انتخاب کنید. تنها اختلاف بین این دو در اندازه آیکن های روی صفحه نمایش است.
اگر به دنبال یک منوی طرح ویندوز اکس پی باشید می توانید برنامه رایگان CSMenu محصول OrdinarySoft را از اینترنت دریافت و نصب کنید:

کافی است به سایت وب سازنده بروید، روی Download Freeware کلیک کنید، و فایل نصب برنامه را به اجرا در آورید. CSMenu حاوی همه مواردی است که در آرایش منوی ویندوز 7 جدید خواهید یافت، اما همه موارد را در یک جا می توانید ببینید.

http://www.csmenu.com/

 

مسئله: برنامه های قدیمی من بر روی ویندوز 7 نصب نمی شوند.

راه حل: مایکروسافت ویندوز 7 را طوری طراحی کرده است که با برنامه های کاربردی قدیمی تر سازگاری بهتری را در مقایسه با ویستا فراهم کند؛ با وجود این، همه برنامه های کاربردی درست عمل نخواهند کرد. مایکروسافت برای کمک به حل این مسئله برنامه Windows 7 Compatibility Mode را تدارک دیده است، که به شما امکان می دهد که برنامه کاربردی مسئله دار را به روشی نصب و اجرا کنید که همواره از تنظیم های یک نگارش پیشین ویندوز بهره بگیرد. توجه داشته باشید که مایکروسافت تأکید کرده است که از برنامه Program Compatibility برای نرم افزار ضد ویروس، برنامه های خدمات دیسک، نرم افزار سیستمی، یا سایر برنامه هایی که برای امنیت داده ها به کار می روند نباید استفاده کنید، زیرا تنظیم های سازگارسازی ممکن است یک خطر امنیتی به وجود بیاورند یا داده ها را خراب کنند.
اگر در نصب یک برنامه کاربردی قدیمی در ویندوز 7 مشکل پیدا کردید، دیسک نصب آن برنامه را در دیسک ران قرار دهید( و مکان پوشه ای را بیابید که فایل نصب در آن ذخیره شده است)، و یا از Windows Explorer برای پیدا کردن فایلی که برای نصب برنامه روی آن کلیک - دو ضرب می کنید، مانند فایل Setup.exe یا Install.exe، بهره بگیرید.Windows Explorer را باز کنید، روی دیسک ران نوری ای که دیسک نصب را در آن قرار داده اید کلیک - راست کنید، و Open In New Window را انتخاب کنید. روی فایل نصب کلیک - راست کنید، Properties را انتخاب کنید، و برگه Compatibility را انتخاب کنید. در بخش Compatibility Mode، مربع کنار عبارت زیر را تیک دار کنید:

و Previous Version Of Windows را انتخاب کنید. در پاره ای از موارد، یک نگارش خاص از ویندوز، مانند Widows XP (Service Pack 3) یا Windows Vista(Service Pack 1) را می توانید انتخاب کنید.

پس از آن که برنامه نصب شد، از Program Compatibility Wizard برای اجرای آن برنامه با استفاده از تنظیم های یک نگارش پیشین ویندوز بهره بگیرید. روی دکمه Start کلیک کنید، Control Panel را انتخاب کنید، و Programs را انتخاب کنید. روی گزینه زیر کلیک کنید:

و روی Next کلیک کنید. ویندوز 7 برنامه های روی کامپیوتر شما را شناسایی خواهد کرد. در فهرست نتیجه، برنامه ای را که برای شما مسئله به وجود آورده است می توانید انتخاب کنید. اگر روی Next کلیک کنید، برنامه هدایت کننده از شما خواهد پرسید که آیا می خواهید تنظیم های توصیه شده را امتحان کنید( Try Recommended Settings)، یا می خواهید برنامه را اشکال زدایی کنید( Troubleshoot Program).
اگر گزینه Try Recommended Settings را انتخاب کنید ویندوز 7 خودش حالت سازگاری مورد استفاده را تعیین خواهد کرد. اگر ویندوز 7 نگارشی را انتخاب کند که شما معتقدید درست است، روی Start The Programs برای آزمایش این که آیا درست کار می کند یا نه کلیک کنید.
روی Next کلیک کنید، و اگر برنامه کاربردی شما درست کار کند، Yes, Save These Settings For This Program را انتخاب کنید.
اگر آن برنامه باز هم کار نکرد، روی No Try Again Using Different Settings کلیک کنید، و مربع های کنار همه موارد فهرست شده ای را که صلاح می دانید تیک دار کنید. به عنوان مثال، اگر روی گزینه زیر کلیک کنید:

یک نگارش متفاوت ویندوز به جز نگارشی را می توانید انتخاب کنید که Program Compatibility Wizard انتخاب کرد. پنجره های برنامه هدایت کننده می توانند به شما کمک کنند که مشخص کنید که چرا برنامه شما در ویندوز 7 کار نمی کند.
Program Compatibility Wizard در ویندوز 7 به شما امکان می دهد که برنامه های تان را با استفاده از پارامترهای سیستم عامل یک ویندوز پیشین نصب و اجرا کنید. Run Programs Made For Previous Versions Of Windows The Program Worked In Ealier Versions Of Windows But Wonُt Install Or Run Now Run This Program In Compatibility Mode For

 

حل مسائل متداول ویندوز 7

 

مسئله: در ناحیه توجه دهنده( Notification Area) تعداد زیادی آیکن وجود دارد.
راه حل: در ویندوز 7، روی نمایش توجه دهنده ها در مقایسه با ویندوزهای پیشین کنترل بیشتری در اختیار دارید. بسته به اهمیت امکانات هر آیکن، می توانید آیکن ها و توجه دهنده های آنها را پنهان کنید، یا آیکن ها را غیرفعال کنید اما باز هم توجه دهنده های مربوط به آنها را ببینید.
برای اداره موارد موجود در Notification Area ویندوز 7، روی دکمه Up Arrow در منتهی الیه چپ Notification Area کلیک کنید و روی Customize کلیک کنید.
در پنجره Select Which Icons And Notifications Appear On The Taskbar، همه برنامه های کاربردی و پراسس هایی را خواهید دید که ویندوز 7 می تواند نمایش بدهد. در کنار هر مورد فهرست، یک منوی پایین آمدنی وجود دارد، که در آن یکی از گزینه های زیر را می توانید انتخاب کنید:

 

Hide Icon And Notifications
Only Show Notifications

برنامه هایی که تنظیم Show Icon And Notifications دارند به طور دائم در Notification Area به نمایش در خواهند آمد.در نتیجه، لازم است که یکی از دو گزینه دیگر را برای کاستن از تعداد آیکن های Notification Area انتخاب کنید. انتخاب Hide Icon And Notifications، هم آیکن و هم توجه دهنده های آن را پنهان خواهد کرد.در بسیاری از موارد، بهترین حالت انتخاب Only Show Notifications است.
پنجره Select Which Icons And Notifications Appear On The Taskbar یک لینک Turn System Icons On Or Off را نیز فراهم می سازد، که در آن می توانید آیکن های Clock، Volume، Network، Power و Action Center ویندوز 7 را حذف کنید.
اگر یک لینک Notification Area خلوت را می پسندید، روی این لینک کلیک کنید و OFF را در منوی پایین آمدنی کنار مواردی که دیگر تمایل به دیدن آنها ندارید انتخاب کنید.

Show Icon And Notifications

يکشنبه 4/8/1393 - 13:17
کامپیوتر و اینترنت

 

 

مدیریت حافظه و بالا بردن سرعت سیستم

 

برای بدست آودن عملکرد بهتر از کامپیوتری که حداقل دارای 32 مگابایت حافظه RAM است می توان آن را بهینه کرد تا هم کامپیوتر دستورات را به راحتی انجام دهد و هم سرعت و کارایی سیستم بالا رود. اکنون قصد داریم ترفندی را به شما معرفی کنیم که میتوانید این کارها را انجام دهید و به نوعی حافظه سیستم خود را مدیریت کنید.


بدین منظور:
1- بر روی My Computer راست کلیک کنید و به Properties بروید.
2- به قسمت Proformance رفته ودکمه File System رابزنید (در ویندوز XP باید به تب Advance رفته و در قسمت Proformance دکمه Settings را بزنید).
3- در قسمت Hard Disc ودر ناحیه Setting از لیست کشویی گزینه Network Server را انتخاب کنید (در ویندوز XP از پنجره Proformance Options گزینه Adjust for best performance را انتخاب کنید).
بدین ترتیب به شکلی بهینه تر ار حافظه استفاده می کنید وسرعت سیستم شما بالا تر میرود.
اما در نگارشهای جدید ویندوز بهتراست پس از تنظیمات فوق مراحل زیر نیز طی شوند:
از منوی Start وارد Run شده و در آن عبارت regedit را تایپ کنید تا ویرایشگر رجیستری باز شود.


حال به مسیر زیر بروید:

 

HEKY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/FSTemplates

 

روی Server کلیک کنید و در ناحیه راست پنجره Regedit دو داده با عنوان NameCache و PathCache به چشم میخورند.
برای این دوداده مقادیر زیر را وارد کنید :
NameCache = 40000000
PathCache = a90a0000
در پایان سیستم را مجددأ راه اندازی کنید.

يکشنبه 4/8/1393 - 13:16
کامپیوتر و اینترنت

 

 

مخفی‏سازی اطلاعات در ویندوز XP به شیوه‏ای متفاوت

 

تاکنون جهت مخفی‌سازی اطلاعات در محیط ویندوز XP راه‌های مختلفی ارائه شده است. استفاده از نرم‌افزارهای جانبی و یا تغییرات در ویندوز، از این گونه راه‌ها بوده‌اند. اما هم‌اکنون قصد داریم به معرفی روشی جالب و ابتکاری جهت مخفی‌سازی فایل‌ها و فولدرها در محیط ویندوز XP بپردازیم که با استفاده از آن می‌توانید تا درصد بالایی از مخفی ماندن فایل‌های خود اطمینان بیابید. این روش بدون نیاز به هر گونه نرم‌افزار کمکی است و برای رمزگشایی فایل‌های مخفی شده نیاز به وارد نمودن رمز عبور خواهد بود و از این حیث نیز این روش می‌تواند در عین سادگی، بسیار کاربردی باشد.

ابتدا پیش از هر گونه اقدامی قابلیت مشاهده پسوند فایل‌ها را در محیط ویندوز XP فعال کنید. بدین منظور در My Computer از منوی Tools به Folder Options رفته و در تب View تیک گزینه Hide extensions for known file types را بردارید و OK کنید.

در قدم اول از منوی Start وارد Run شده و در آن عبارت Notepad را وارد کرده و Enter بزنید تا برنامه Notepad باز شود.
سپس کدهای زیر را عیناً درون آن Copy و Paste کنید:

cls
@ECHO OFF
title Folder beytoote
if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK
if NOT EXIST beytoote goto MDLOCKER
:CONFIRM
echo Aya shoma az makhfi sazi in folder etminan darid? (Baleh/Kheyr)
set/p "cho=>"
if %cho%==Baleh goto LOCK
if %cho%==baleh goto LOCK
if %cho%==Bale goto LOCK
if %cho%==bale goto LOCK
if %cho%==Kheyr goto END
if %cho%==kheyr goto END
echo Shoma tanha bayad Baleh Ya Kheyr ra vared konid.
goto CONFIRM
:LOCK
ren beytoote "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Folder makhfi shod.
goto End
:UNLOCK
echo Password jahateh ashkar sazi foldereh makhfi shodeh ra vared konid:
set/p "pass=>"
if NOT %pass%==www.beytoote.com goto FAIL
attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" beytoote
echo Folder ashkar shod.
goto End
:FAIL
echo Password ra ghalat vared kardeid.
goto end
:MDLOCKER
md Tarfandestan
echo Foldereh beytoote Sakhteh shod.
goto End
:End

پس از این کار، از منوی File بر روی Save as کلیک کنید. سپس فایل را با نام دلخواه و پسوند bat. و در محلی به دلخواه خود ذخیره کنید (به عنوان مثال نام آن را beyt.bat قرار دهید).

در مرحله بعد به محلی که فایل beyt.bat را ذخیره کردید بروید.
اکنون بر روی آن دو بار کلیک کنید.
پنجره ای باز شده و بسته می‌شود.
پس از آن خواهید دید در همان محل فولدری به نامbeytoote ایجاد شده است.
حال شما بایستی فایل‌ها و فولدرهای خود که قصد مخفی‌سازی آنها را دارید را Copy یا Cut کرده و در درون فولدر beytoote که تازه ایجاد شده است Paste کنید.
پس از این کار، مجدد به سراغ فایل beyt.bat بیایید و بر روی آن دوبار کلیک کنید.
پیغامی با مضمون ?Aya shoma az makhfi sazi in folder etminan darid نمایش داده خواهد شد.
در صورتی که از مخفی‌سازی فولدر مورد نظر اطمینان پیدا کرده‌اید، عبارت Baleh را تایپ نموده و Enter بزنید.
خواهید دید که پنجره بسته می‌شود.
و پس از آن فولدر beytoote محو می‌گردد (لازم به ذکر است این فولدر به حالت مخفی سیستمی تبدیل می‌شود و تنها در صورت فعال نبودن گزینه Hide protected operating system files فایلی به نام {Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D قابل مشاهده خواهد بود که البته با دوبار کلیک بر روی آن راهی Control Panel ویندوز خواهید شد).
اکنون دیگر از فولدر beytoote که فایل‌های شما در آن کپی شده بود، اثری نیست.

 

اما برای بازیابی این فولدر چه باید کرد؟
دقت کنید شما فایل beyt.bat را در همان مسیر که فولدرتان مخفی شده بود رها کرده‌اید.
حالا به آن محل رفته و مجددأ این فایل را با دوبار کلیک، اجرا کنید.
با مشاهده جمله Password jahateh ashkar sazi foldereh makhfi shodeh ra vared konid از شما درخواست وارد کردن پسورد می‌شود. پسورد به طور پیش فرض www.beytoote.com است (همگی حروف کوچک). شما می‌توانید پسورد را از خط 25 کدهایی که در Notepad وارد کردید تغییر دهید (البته پیش از این عملیات).
با وارد کردن پسورد و فشردن Enter، خواهید دید که مجدداً فولدر beytoote با کلیه محتویات درون آن آشکار خواهد شد.

يکشنبه 4/8/1393 - 13:16
کامپیوتر و اینترنت

 

راهکارهایی برای بازیابی اطلاعات

 

بعضی اوقات از دست دادن برخی فایل ها و اطلاعات خیلی دردناک و حتی فکر کردن به آن هراس انگیز است. گاهی فایل ها به صورت تصادفی و بر اثر یک سهل انگاری از دست می روند، مانند پاک کردن پوشه حاوی عکس های تعطیلات گذشته به تصور این که از آن ها پشتیبان گیری شده است. بعضی مواقع هم از دست دادن اطلاعات صرفاً به دلیل بدشانسی است، مانند زمانی که ویندوز کرش شده و بوت نمی شود و گاهی هم دلیل اصلی از دست دادن فایل ها، ویروس ها و دیگر بدافزارها هستند.


در این نوشتار به شما یاد خواهیم داد که چگونه فایل های از دست رفته را بازیابی کنید. بعضی اوقات مشکلی برای سیستم به وجود می آید که برای برطرف کردن آن باید به سراغ راهکارهای تجاری( استفاده از نرم افزارهای پولی) رفت. البته، در این نرم افزارها،روش های خوبی هم وجود دارد که می تواند به برطرف کردن این مشکل کمک بسزایی بکند. مخاطبان اصلی این نوشتار بیشتر کاربران ویندوزهای اکس پی و ویستا هستند، اما در صورتی که از سیستم عاملی غیر از این دو نیز استفاده می کنید، بد نیست بدانید راهکارها و توصیه های این نوشتار ممکن است برای شما هم مفید و کاربردی باشد.

 

سطل زباله ویندوز نخستین ایستگاه

شاید ساده به نظر آید، اما اولین جایی که پس از از دست دادن فایل ها باید بازبینی شود، سطل زباله ویندوز است. در حقیقت، این سطل زباله بخشی از هارد دیسک است که فایل های پاک شده از سوی هریک از کاربران ویندوز را پیش از حذف از روی کامپیوتر در خود جای می دهد( البته به روش استاندارد). به صورت پیش فرض فضای اختصاص یافته به سطل آشغال ده درصد از حجم هریک از پارتیشن های هارد دیسک تا سقف 3/99 گیگابایت است.
این فضا در ویستا معادل ده درصد از هر پارتیشن با حجم اولیه چهل گیگابایت به اضافه پنج درصد از فضای بالاتر از این مقدار در هر درایو است. برای نمونه، برای هارد دیسک های جدید 1/5 ترابایتی این فضا تا بیش از 75 گیگابایت متغیر باشد. بازیابی فایل ها از سطل آشغال همان طور که می دانید با راست کلیک روی فایل یا فایل های از دست رفته و استفاده گزینه Cut یا Restore امکان پذیر است برای تغییر اندازه پیش فرض سطل زباله، کافی است روی آیکون سطل زباله راست کلیک کرده و پس از انتخاب Properties از طریق دکمه لغزان در منوی باز شده، اقدام کنید.

 

در میان سایه ها

کاربران ویستا راه دیگری برای بازگرداندن فایل ها و پوشه های حذف شده دارند. Shadow Copy ابزاری است که در نسخه های Ultimate و Business ویستا وجود دارد. این ابزار به صورت دوره ای، از تمام فایل ها و پوشه های روی هارد دیسک تصویری بر می دارد. این ابزار به صورت روزانه یا گاه به گاه یک System Restore Point ایجاد می کند. به خاطر داشته باشید چنانچه System Restore غیر فعال شده باشد، این قابلیت نیز کار نمی کند.
باید مطمئن شوید که System Restore برای تمام درایورها فعال است. برای این منظور از بخش Control Panel به System Maintenance بروید، سپس System و System Protection را انتخاب کرده و پس از آن درایوهای مربوطه را تیک بزنید.
تفاوت میان نسخه های ( تصاویر) ذخیره شده، آن را به قابلیتی مؤثر و مفید تبدیل کرده است. نقطه عطف ماجرا آنجا است که می توانید نسخه های پیشین یک فایل یا فایل های گمشده را با مرور نسخه های پیشین پوشه حاوی آن بازیابی کنید. برای دسترسی به Shadow Copy روی یک فایل یا پوشه راست کلیک کرده و از منوی باز شده گزینه Restore Previous Versions را انتخاب کنید. نسخه ای از فایل یا پوشه ای را که می خواهید بازیابی کنید، انتخاب و سپس دکمه Restore یا کلید Copy را بزنید. به خاطر داشته باشید که چنانچه فایل ها و پوشه ها برای مدت طولانی تغییر نکرده باشند، ممکن است هیچ نسخه پشتیبانی در System Restore Point ثبت نشده باشد.
خبر خوش برای کاربران نسخه های دیگر ویستا این است که سرویس Shadow Copy در نسخه های Home Basic و Premium فعال شده است، اما به طور مستقیم در دسترس کاربر نیست. اگرچه ابزار رایگان Shadow Explorer(www.shadowexplorer.com) نقایص آن را اصلاح می کند و امکان استفاده از این ویژگی را برای کاربر فراهم می سازد 
متأسفانه تنها فایل های حذف شده از هارد دیسک به سطل آشغال ویندوز می روند و این اتفاق در مورد منابع دیگر مانند کارت های حافظه و حافظه های فلش رخ نمی دهد. سطل آشغال ویندوز همچنین در مورد فایل هایی که بر اثر آلودگی ویروسی یا سیستم فایل آسیب دیده از دست رفته اند، کمکی به کاربر نمی کند.
اما خوشبختانه کار به اینجا ختم نمی شود، برنامه های متعددی در دسترس هستند که می توانند در زنده کردن اطلاعات از دست رفته به کاربر کمک کنند و بسیاری از آن ها نیز رایگان هستند. برای نمونه، می توان از Recuva نام برد. این نرم افزار به جزء سی دی و فلاپی قادر به بازیابی فایل های حذف شده از هر منبعی حتی پخش کننده های همراه است. مانند همه ابزارهای بازیابی، Recuva روی منبعی که فایل ها از آنجا حذف شده اند، کار می کند. به این دلیل که در اغلب موارد فایل ها به طور کامل از روی سیستم پاک نمی شوند، حتی پس از فرمت شدن منبع میزبان، فایل ها باز هم قابل بازیابی هستند. سیستم فایلی فقط مکان فایل ها را نشانه گذاری می کند( فایل ها زمانی به صورت کامل از روی سیستم پاک می شوند که موقعیت سابق آن ها روی منبع ذخیره سازی بازنویسی شود).
هنگامی که متوجه بروز مشکل شدید از کار با هارد دیسک یا هر نوع حافظه ای که فایل ها روی آن ذخیره شده اند( بوده اند)، دست بردارید. از نصب هر نوع نرم افزار بازیابی یا هر چیزی که ممکن است به بازنویسی فایل ها روی حافظه مربوطه منجر شود، خودداری کنید. در صورتی که فایل ها روی درایو اصلی هارد دیسک هستند، شاید لازم باشد هارد دیسک را به طور موقت به یک کامپیوتر دیگر متصل کنید. یک حافظه USB در این مواقع به کاربر کمک شایانی می کند.
ساده ترین راه استفاده از Recuva کار با ویزارد آن است. با Recuva می توانید نوع فایل یا فایل هایی را که قصد دارید بازیابی شوند، مشخص کنید( برای نمونه، عکس، مدارک یا هر چیزی). به همین ترتیب می توانید منبع مورد نظر برای اسکن و بازیابی را به Recuva معرفی کنید( برای نمونه، حافظه USB، یک پوشه مشخص یا جایی که اطلاعات در آنجا بوده اند). اگر اسکن در بازیابی فایل مورد نظر شما، ناموفق بود، اسکن را دوباره تکرار کنید، اما این بار با گزینه Deep Scan که اسکن دقیق تر و عمیق تری را برای شما انجام می دهد( البته بیشتر نرم افزارهای بازیابی قادر به بازیابی از درایوهای نوری مانند سی دی و .... نیستند).
اگر به امکانات بیشتری برای اسکن نیاز دارید، برای نمونه، توانایی اسکن برای فایل هایی با پسوند مشخص( mp3). استفاده از ویزارد را فراموش کنید و از واسط کاربری خود نرم افزار استفاده کنید. هنگامی که عملیات اسکن کامل شد، فهرستی از فایل ها به کاربر نمایش داده می شود.
هرکدام با یکی از رنگ های چراغ راهنمایی و رانندگی: سبز به معنی امکان بازیابی کامل فایل، رنگ نارنجی به معنی آن که فایل به صورت ناقص قابل بازیابی است و قرمز یعنی فایل قابل بازیابی نیست. فایل های نارنجی و قرمز یعنی بخشی از فایل یا تمام فایل بازنویسی شده است. برای انجام عملیات بازیابی، فایل های مورد نظر از فهرست را علامت تیک بزنید، سپس کلید Recuva را زده و آدرس محل ذخیره فایل ها پس از بازیابی را مشخص کنید. دقت داشته باشید که محل ذخیره فایل ها همان درایو یا منبعی نباشد که قرار است فایل های آن بازیابی شوند.

 

رایگان و غیر رایگان

Recuva یکی از بهترین ها در نوع خودش است. با وجود این، اگر شما را آن طور که دوست دارید، انجام نمی دهد، می توانید نرم افزارهای پولی زیر را به کار بگیرید:

(www.softperfect.com)
PC Inspectore File Recovery
(www.pcinspector.de)
Glary Undelete
(www.glarysoft.com)
همچنین به جزء Recuva انبوهی از عناوین رایگان برای بازیابی اطلاعات در وب وجود دارد که می توانید به راحتی آن ها را دانلود و استفاده کنید.
Soft Perfect File Recovery

 

بازیابی از دیسک های نوری

متأسفانه بیشتر نرم افزارهای بازیابی قادر به بازیابی از درایوهای نوری مانند CD، DVD و ... نیستند. دیسک های نوری مانند هارد دیسک ها و حافظه های USB از سیستم های فایلی متنوع و منحصر به خودشان استفاده می کنند، مانند ISO 9660 یا UDF به جای FAT16، FAT 32 و NTFS. با وجود این، نرم افزارهای اختصاصی بسیاری برای بازیابی فایل ها از انواع دیسک های نوری در دسترس است، مانند CD Recovery Toolbox Free و ISO Buster.
ما ISO Buster را برای تست و بررسی انتخاب کردیم. در ادامه یک CD-R حاوی 250 مگابایت اطلاعات آماده کرده و روی سطح آن با پیچ گوشتی خراش های به نسبت بزرگی ایجاد کردیم. ویندوز به هیچ وجه نتوانست دیسک نوری را بخواند، اما ISO Buster با موفقیت سیستم فایلی را بررسی کرد و سپس فهرستی از فایل ها و پوشه ها را به نمایش گذاشت( تصویر 4).
از فهرست به نمایش در آمده، در مقابل بسیاری از عناوین علامت تیک قرار دادیم، سپس راست کلیک کرده و گزینه Extract Objects را انتخاب کردیم. پس از گذشت دوازده ساعت، در حالی که کمتر از 25 درصد فرآیند بازیابی کامل شده بود، روی Cancelکلیک کردم و در عوض تنها سیزده عکس از محتوای CD را برای بازیابی انتخاب کردم. این اسکن حدود نود دقیقه به طول انجامید. سه تا از عکس ها به صورت سالم بازیابی و ذخیره شدند. همین تست را با نرم افزار Active@Undelete7 ( یکی از معدود نرم افزارهایی که توانایی بازیابی از هارد دیسک و درایو نوری را دارد) تکرار کردم. این نرم افزار تنها عنوان اصلی را پیدا کرد و در بازیابی دیگر اطلاعات روی CD ناتوان بود.

CD Recovery Toolbox Free نیز عملکرد خوبی از خود نشان نداد. در صورت تمایل می توانید اسکن را دوباره و پس از رفع برخی از آسیب های جدی دیسک انجام دهید.

 

UBCD4Win، راهکاری دیگر

آیا تا به حال با مشکل عدم بوت ویندوز مواجه شده اید؟ در این حالت به احتمال زیاد بوت لودر یا رکورد اصلی بوت دچار آسیب شده است. در این مواقع چنانچه هارد دیسک را به کامپیوتر دیگری متصل کنید، قادر خواهید بود فایل هایتان را از این طریق بازیابی کنید.
در این صورت چنانچه با پیچ گوشتی به جان کامپیوترتان بیفتید، چیزی عایدتان نمی شود. در عوض راه حل بهتر استفاده از UBCD4Win( Ultimate Boot CD for Windows) است( تصویر 5). این راهکار، شامل بخشی از عملیات نصب ویندوز اکس پی است و نرم افزار بدون دخالت هارد دیسک به طور مستقیم از روی CD اجرا می شود. با استفاده از یکی از مدیر فایل های موجود، قادر هستید فایل های خود را روی یکی از منابع کارت حافظه، هارد دیسک اکسترنال یا DVD کپی کنید.
برای شروع سازنده UBCD4Win را دانلود کنید. این همان چیزی است که CD قابل بوت را می سازد. فقط دستورالعمل ها را یک به یک دنبال کنید( البته به یک CD نصب ویندوز اکس پی نیز نیاز دارید).
همچنین اگر کامپیوتر شخصی خودتان دچار مشکل شده است و ویندوز بالا نمی آید، باید نرم افزار سازنده دیسک نوری قابل بوت UBCD4Win را روی کامپیوتر دیگری اجرا کنید. پس از ساخت دیسک نوری قابل بوت UBCD4Win در تنظیمات بایوس کامپیوتر خودتان اولین بوت را به درایو نوری اختصاص دهید و سیستم را با UBCD4Win بوت کنید. آنچه مشاهده می کنید، محیط آشنای میز کار اکس پی است.
بیشتر از 150 نرم افزار رایگان برای استفاده های غیر تجاری وجود دارد. به طور قطع، یک سوئیت از نرم افزارها برای بازیابی فایل های حذف شده و همچنین نرم افزارهایی برای اصلاح اشکالات و نقایص بوت ویندوز( برای نمونه MbrFix) در این نرم افزار وجود دارد.

 

دیسک های زنده قابل بوت

یکی از اشکالات UBCD4Win این است که فقط برای کاربران ویندوز اکس پی ارائه شده است. اگر شما از ویستا استفاده می کنید، باز هم می توانید از UBCD4Win استفاده کنید( با وجود این، باید از اجرای ابزارهای تعمیر و اصلاح بوت خودداری کنید). همچنین می توانید از ابزارهای مبتنی بر ویستا مانند Vista PE( http://vistape.net) یا Windows PE( www.snipurl.com) استفاده کنید. همچنین یک ویرایش مبتنی بر لینوکس از نرم افزار Ultimate Boot CD ( www.ultimatebootcd.com) وجود دارد که کاربران لینوکس می توانند از آن استفاده کنند. لینوکس صدها توزیع زنده دارد. این توزیع های زنده مانند UBCD4Win به طور مستقیم از روی CD اجرا می شوند و نیازی به نصب ندارند.
هرکدام از این توزیع ها ابزارهایی برای بازیابی فایل ها دارند، اما این ابزارها برای بازیابی فایل ها از درایوهای با سیستم فایلی ویندوز کار نخواهند کرد، زیرا آن ها برای سیستم های فایلی لینوکس( Reiser FS، EXT 3 و ...) طراحی و پیاده سازی شده اند، اما برای پشتیبان گیری از فایل های سالم در پارتیشن های ویندوزی مشکل وجود ندارد.
تقریباً می توان گفت هریک از توزیع های لینوکس برای رفع نیازها کافی است، اما برای بازیابی فایل ها بهتر است به سراغ دانلود یکی از لینوکس های کوچک و با کاربری ساده ای که سریع دانلود و اجرا می شوند، برویم. به عنوان مثال، Puppy Linux( http://www.puppy linux.org) یا Damn Small Linux( http://damnsmalllinux.org). البته هر دو گزینه های خوبی هستند، فقط دقت کنید هنگام آزمایش توزیع های مختلف لینوکس به آن معتاد نشوید!

يکشنبه 4/8/1393 - 13:16
کامپیوتر و اینترنت

 

 

تغییر پسورد ویندوز XP بدون دانستن پسورد قبلی

 

همان طور که میدانید برای تغییر پسورد در ویندوز XP، بایستی پسورد قبلی را تایپ کرده و سپس پسورد جدید را جایگزین نمایید. شما می توانید با استفاد از این ترفند بدون نیاز به دانستن پسورد قبلی، پسورد جدیدی را بر روی حساب کاربری خود در ویندوز XP قرار دهید. البته به شرطی که در حساب کاربری خود حضور داشته باشید.

 

بدین منظور:
از منوی Start بر روی Run کلیک نمایید.
عبارت control userpasswords2 را وارد کرده و Enter بزنید.
حال لیست یوزرهای موجود را خواهید دید.
بر روی نام کاربری مذبور کلیک کرده و سپس Reset Password را انتخاب کنید.
اکنون پسورد جدید را در دو قسمت وارد کرده و Enter بزنید تا پسورد جدید برای کاربر تعریف گردد.

يکشنبه 4/8/1393 - 13:14
کامپیوتر و اینترنت

 

دکمه کیس

 

حتمأ شما نیز گاهی ناچارأ مجبور به استفاده از دکمه Power موجود بر روی کیس شده‌اید. این دکمه به همراه دکمه Reset بر روی کلیه کامپیوترهای شخصی وجود دارد. کاربرد این دو دکمه نیز تاحدودی واضح است. از دکمه Reset جهت بازنشانی سیستم و از کلید Power نیز جهت روشن کردن کامپیوتر استفاده می‌شود. اما اگر هنگامی که کامپیوتر روشن است دکمه Power را بزنید چه اتفاقی می‌افتد؟

اگر از ویندوز XP استفاده می‌کنید به طور پیش فرض کلیه برنامه‌های فعال بسته شده و ویندوز Shutdown می‌شود. اما آیا تاکنون به این موضوع فکر کرده‌اید که می‌توان با استفاده از دکمه Power ویندوز را به حالت Standby درآورد و یا حتی آن را Hibernate کرد؟ هم‌اکنون به معرفی این ترفند ساده در ویندوز XP می‌پردازیم.

 

برای این‌کار:
از منوی Start به Control Panel بروید.
بر روی Power Options دوبار کلیک کرده تا پنجره Power Options Properties باز شود.
سپس به تب Advanced بروید.
اکنون در قسمت Power Buttons و در زیر عبارت When I press the power button on my computer می‌توانید نوع کاربرد کلید Power را تعیین کنید.
اگر در حالت Standby باشد طبعأ سیستم در حالت Standby قرار می‌گیرد.
در صورتی که بر روی Hibernate تنظیم شود سیستم پس از فشردن کلید Hibernate می‌شود (نحوه فعال‌سازی Hibernate در این ترفند).
اگر به همان حالت قدیم یعنی Shutdown باشد سیستم کاملأ خاموش می‌شود.
اما اگر گزینه بر روی Ask me what to do تنظیم شده باشد پس از هر بار فشردن دکمه Power، پنجره Turn Of Computer نمایان می‌شود و شما می‌توانید هر گزینه‌ای که در آن لحظه دوست دارید را انتخاب کنید.
در نهایت اگر Do nothing را انتخاب کنید پس از فشردن کلید Power هیچ اتفاقی نمی‌افتد

يکشنبه 4/8/1393 - 12:27
کامپیوتر و اینترنت

 

کامپیوترتان را در 4 ثانیه خاموش کنید!

 

یک ترفند ساده شما می‌توانید کامپیوتر خود را در 4 ثانیه به صورت استاندارد خاموش کنید،این کار با نگه داشتن کلید پاور نیز امکان پذیر است اما در دراز مدت قطعات کامپیوتر آسیب می‌بینند در این جا به روش صحیح آن می‌پردازیم.

برای این کار:

Windows Task Manger را باز کنید(Ctrl+Alt+Del)

از منوی Shut Down در حالی که کلید Ctrl را نگه داشته اید بر روی Turn Off کلیک کنید.

حال خواهید دید که پس از 4 ثانیه کامپیوتر شما خاموش می‌شود.

نکته : این ترفند بر روی تمامی گزینه های منوی Shut Down عملی خواهد بود برای مثال می‌توان به جای خاموش کردن سریع اینبار بر روی Restart کلیک کنید تا کامپیوتر 4 ثانیه بعد Restart بشود.

 

يکشنبه 4/8/1393 - 12:27
کامپیوتر و اینترنت

 

 

مشاهده لیست کلیه نرم‏افزارهای نصب شده

 


تاکنون شده است که بخواهید جهت اطلاع خودتان یا در اختیار قرار دادن دیگران، لیستی از نرم‏افزارهایی که بر روی ویندوزتان نصب است را تهیه کنید تا مطلع شوید دقیقاً چه برنامه‏هایی بر روی ویندوزتان نصب است؟ برای این کار چه می‏کنید؟

از منوی Start به All Programs می‏روید یا در نهایت به صفحه Add/Remove Programs در Control Panel مراجعه می‏کنید؟ حال اگر بخواهید نام این برنامه‏ها را در اختیار دیگران قرار دهید چه می‏کنید؟ از صفحه عکس می‏گیرید یا شروع به تایپ نام برنامه‏ها می‏کنید؟ باید بدانید که همه این راه‏هایی که مطرح شد غیراصولی هستند. در این ترفند قصد داریم نحوه مشاهده و تهیه لیست کامل کلیه نرم‏افزارهای نصب شده بر روی ویندوز به همراه نسخه دقیق هر یک را برای شما بازگو کنیم. آن هم بدون استفاده از هر گونه برنامه جانبی و تنها از طریق خود ویندوز. این ترفند بر روی کلیه نسخه‏های ویندوز قابل اجراست.

 

 

برای این کار:
ابتدا بر روی دکمه Start کلیک کنید
سپس اگر از ویندوز XP استفاده می‏‏کنید Run را انتخاب کرده و عبارت cmd را وارد کنید و Enter بزنید. و اگر از ویندوز ویستا یا 7 استفاده می‏کنید پس از باز کردن منوی Start بلافاصله عبارت cmd را تایپ نموده و کلید Enter را از روی کیبورد فشار دهید.
پس از باز شدن پنجره Command Prompt، عبارت wmic را تایپ کنید و Enter بزنید.
اکنون دستور زیر را عیناً وارد کنید و مجدد Enter بزنید:

product get name,version
 

 

مشاهده لیست کلیه نرم‏افزارهای نصب شده

 

پس از وارد کردن این دستور، بسته به تعداد نرم‏افزارهای نصب شده بر روی ویندوز بین چند ثانیه تا چند دقیقه طول می‏کشد تا لیست برنامه‏ها همراه با نسخه دقیق هر کدام ظاهر شود.
در صورتی که می‏خواهید فقط عنوان برنامه‏ها بدون درج ورژن هر کدام نمایش داده شود به جای دستور بالا از دستور زیر استفاده کنید:

product get name

 

همچنین اگر بخواهید از لیست این برنامه‏ها خروجی بگیرید، می‏توانید به سادگی خروجی با فرمت txt و html بگیرید و بروی هارد ذخیره کنید.
برای گرفتن خروجی با فرمت txt از دستور زیر:

 
output:c:\beytoote.txt product get name,version/

 

و برای گرفتن خروجی با فرمت html از دستور زیر استفاده کنید:

 

output:c:\beytoote.html product get name,version
 

دقت کنید، دستورات فوق را کپی نکنید، بلکه تنها در محیط CMD آنها را تایپ نمایید. همچنین همانطور که مشخص شده است فایل با نام beytoote که شامل لیست برنامه‏ها است در درایو C ذخیره می‏شود. شما می‏توانید مسیر ذخیره این فایل و نام آن را در دستور تغییر دهید.

يکشنبه 4/8/1393 - 12:27
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته