• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3568
تعداد نظرات : 224
زمان آخرین مطلب : 2252روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

 

پارتیشن‌, هارد‌دیسك, ترفند کامپیوتر

 

اطلاعات در دنیای امروزی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و بسیاری از مشكلات كاربران نیز به حفاظت از همین اطلاعات مربوط می‌شود. با توجه به اهمیت زیاد اطلاعات، یكی از مهم‌ترین بخش‌های یك رایانه، هارد‌دیسك و ظرفیت آن است؛ چراكه هارد‌دیسك محل ذخیره‌سازی این اطلاعات ارزشمند بوده و تنها جایی است كه شما می‌توانید با ذخیره‌كردن نتیجه روزها، ماه‌ها و حتی سال‌ها تلاش خود در آن، هنگام نیاز از آنها استفاده كنید. با توجه به همین مساله، می‌توان این‌طور نتیجه گرفت كه مدیریت روی اطلاعات جدای از مدیریت روی هارد‌دیسك نیست و كسی كه بتواند هارد‌دیسك خود را بخوبی و آن‌طور كه تمایل دارد مدیریت كند، می‌تواند مدیریت خوبی را نیز روی اطلاعات ذخیره‌شده در آن داشته باشد.

در این مقاله قصد داریم مدیر جدیدی را برای هارد‌دیسك رایانه به شما معرفی كنیم كه به كمك توانایی و مهارت‌های آن می‌توانید براحتی روی هارد‌دیسك و پارتیشن‌های آن مدیریت كنید.

مینی ابزارهای پارتیشنی
نرم‌افزار MiniTool Partition Wizard ابزاری قدرتمند برای مدیریت پارتیشن‌های هارد‌دیسك است كه به شما این امكان را می‌دهد بدون نیاز به طی مراحل پیچیده و طولانی، تغییرات مورد نیاز را روی هارد‌دیسك اعمال كنید. ویرایش‌های متفاوت این نرم‌افزار در تمامی نسخه‌های 32 و 64 بیت ویندوز قابلیت اجرا دارند و شما می‌توانید به كمك آن تغییر سایز پارتیشن‌ها، ایجاد و حذف پارتیشن‌ها، كپی و پاك‌كردن پارتیشن‌ها، تبدیل، مشاهده، پنهان‌سازی، تغییر نام و حتی بازیابی پارتیشن‌ها را پیاده كنید.

مرتب‌سازی پارتیشن‌ها
یكی از امكاناتی كه در نرم‌افزارهای مشابه دیده نمی‌شود، مرتب‌سازی پارتیشن‌ها پس از اعمال تغییرات در آنهاست. به‌ طور كلی وقتی پارتیشن‌ها تغییر سایز می‌یابد یا انتقالی در آنها رخ می‌دهد (كلاسترها از بخشی به بخش دیگر منتقل می‌شود) برای جلوگیری از خواندن و نوشتن‌های بیهوده روی بخش‌های دور از یكدیگر باید پارتیشن‌های جدید را مرتب كرد. انجام این كار در نرم‌افزار فوق براحتی و به سه روش مختلف امكان‌پذیر است و می‌توانید با استفاده از قابلیت Align all partitions موارد را پیاده كنید. همچنین در صورتی‌كه فقط بخواهید یك پارتیشن را مرتب كنید می‌توانید از گزینه Align Partition كمك بگیرید. اجرای این قابلیت، نوشتن‌های نامرتب روی هارد‌دیسك را كاهش می‌دهد و افزایش عملكرد بهینه آن را به همراه دارد.

ایجاد، حذف و فرمت
ایجاد، حذف و فرمت‌كردن یك پارتیشن ازجمله امكانات اساسی و پایه در نرم‌افزارهای مدیریت پارتیشن به ‌شمار می‌رود. نرم‌افزار فوق نیز با پشتیبانی از این امكانات، شما را قادر می‌سازد تا با چند كلیك ساده پارتیشن‌های موردنظرتان را در فایل سیستم‌های FAT12 ،FAT16 ،FAT32 و NTFS ایجاد كنید، به ‌آسانی آنها را حذف كنید یا آنها را با سایز كلاسترهای مختلف از 512 بایت تا 64 كیلوبایت فرمت كنید.

پارتیشن‌, هارد‌دیسك, ترفند کامپیوتر

كپی هارد‌دیسك‌ها
كپی‌كردن یك پارتیشن از هارد‌دیسكی به هارد‌دیسك دیگر و حتی كپی‌كردن كل پارتیشن‌های یك هارد‌دیسك در هارد‌دیسك دیگر ازجمله امكاناتی است كه در بخش‌های Disk Copy و Partition Copy در اختیار شما قرار خواهد گرفت. برای استفاده از این قابلیت تنها كاری كه باید انجام دهید این است كه ابتدا دیسك یا پارتیشن مبدا را انتخاب، سپس دیسك مقصد را مشخص كنید و در نهایت نیز روش كپی را برگزینید تا عملیات كپی اطلاعات از هارد‌دیسك و پارتیشنی به هارد‌دیسك و پارتیشن دیگر آغاز شود.

حفاظت از اطلاعات با مخفی‌سازی
گاهی اوقات بهترین روش برای حفاظت از اطلاعات این است كه وانمود كنیم اطلاعاتی برای سرقت وجود ندارد! قابلیت مخفی‌سازی پارتیشن‌ها در این نرم‌افزار نیز به شما این امكان را می‌دهد تا هر پارتیشنی را كه تمایل داشته باشید مخفی كنید و هر زمان كه به آن نیاز داشتید آن را از این حالت خارج كنید. به كمك این قابلیت می‌توانید وانمود كنید اطلاعات محرمانه‌ای ندارید و به‌این ترتیب براحتی از اطلاعات خصوصی خود محافظت كنید.

بازسازی MBR
مستر بوت ركورد یا همان MBR، یك سكتوربوت 512 بایتی و اولین سكتور (سكتور صفر) از سخت‌افزارهای ذخیره‌ساز اطلاعات همچون هارد‌دیسك است. MBR ممكن است برای نگهداری جداول پارتیشن Primary هارد‌دیسك مورد استفاده قرار گیرد و گاهی اوقات چنانچه صدمه ببیند، سیستم‌عامل بدرستی بوت نمی‌شود و مشكلات دیگری را نیز به همراه خواهد داشت. در این شرایط بازسازی MBR می‌تواند مشكل را رفع كند و این بازسازی نیز با یك كلیك توسط MiniTool Partition Wizard قابل انجام است.

تست سلامت
تست سلامت سكتورهای هارد‌دیسك از دیگر امكاناتی است كه توسط این نرم‌افزار در اختیار شما قرار خواهد گرفت. Surface Test به شما این امكان را می‌دهد تا وضع سكتورهای هارد‌دیسك را با خواندن تك‌تك آنها مورد بررسی كنید. در این شرایط چنانچه هنگام خواندن سكتور مشكلی وجود نداشته باشد، مربعی به رنگ سبز نمایش داده می‌شود و چنانچه مشكلی هنگام خواندن اطلاعات رخ دهد، این رنگ قرمز خواهد شد.

افزایش ظرفیت سیستمی‌ها بدون راه‌اندازی مجدد
اگر می‌خواهید ظرفیت پارتیشن سیستمی ویندوز را افزایش دهید و دوست دارید این كار بدون راه‌اندازی مجدد رایانه صورت گیرد، می‌توانید از نرم‌افزار فوق كمك بگیرید. این نرم‌افزار براحتی اطلاعات ذخیره شده روی پارتیشن سیستمی شما را در حالتی كه ویندوز بوت شده و فعال است، قفل می‌كند و پس از آن نسبت به افزایش ظرفیت پارتیشن مورد نظر بدون نیاز به راه‌اندازی مجدد رایانه اقدام می‌كند. در این شرایط كه برای سیستم‌های عامل ویندوز سرور 2000، 2003 و 2008 بسیار دارای اهمیت است، بدون نیاز به راه‌اندازی مجدد و بروز اختلال در عملكرد سیستم‌عامل، ظرفیت پارتیشن تغییر می‌یابد و می‌توانید به استفاده از آن با ظرفیت جدید بپردازید.

راست و چپ را جدی بگیرید!
توجه: یكی از مهم‌ترین مشكلاتی كه بسیاری از كاربران هنگام تغییر سایز پارتیشن‌ها با آن مواجه می‌شوند، ناتوانی در تغییر سایز پارتیشن‌ها بویژه پارتیشن اول یعنی پارتیشن درایو C است. در بسیاری از موارد، كاربران فضای موردنظر به منظور افزایش ظرفیت، این پارتیشن را از درایوهای دیگر همچون درایو D كسر می‌كنند، اما قادر به افزودن این فضا به درایو C نیستند.
در چنین شرایطی باید توجه داشته باشید مهم‌ترین اصل هنگام افزایش ظرفیت یك پارتیشن به كمك فضای كسرشده از پارتیشن دیگر، این است كه فضای مورد نظر را بدرستی از پارتیشن مورد نظر كسر كنید. به عنوان مثال، چنانچه قصد دارید فضای دو گیگابایت را از پارتیشن D به پارتیشن C انتقال دهید، باید حتما این فضا را از سمت چپ پارتیشن D كسر كنید؛ به عبارتی هنگام تغییر سایز پارتیشن D نشانگر ماوس را به سمت چپ نوار ظرفیت پارتیشن ببرید و با كشیدن آن به سمت راست، ظرفیت آن را كاهش دهید و فضای موردنظر را از آن كسر كنید. در چنین شرایطی براحتی می‌توانید فضای كسرشده را به پارتیشن درایو C اختصاص دهید. همچنین اگر بخواهید از پارتیشن D برای افزایش ظرفیت پارتیشن E كمك بگیرید، ‌باید این عمل را از سمت راست پارتیشن D انجام دهید.

نكات مهم دیگری كه باید به آنها توجه داشته باشید، عبارتند از:
ـ توجه داشته باشید در یك هارد‌دیسك فاقد پارتیشن Logical، فقط می‌توانید چهار پارتیشن Primary داشته باشید.

ـ اگر هارد‌دیسك شما شامل یك پارتیشن Logical باشد، می‌توانید سه پارتیشن Primary نیز داشته باشید.
ـ توصیه می‌كنیم اولین پارتیشن هارد‌دیسك خود را Primary تعیین كنید.

ـ با فرمت‌كردن یك پارتیشن، اطلاعات ذخیره شده در آن از بین خواهد رفت.

ـ چنانچه یكی از پارتیشن‌های سیستمی را حذف كنید، سیستم‌عامل رایانه بدرستی بوت نخواهد شد.
نرم‌افزار فوق در نسخه‌های مختلف رایگان، حرفه‌ای، سرور و... قابل دانلود است كه تفاوت آنها با یكدیگر نیز در پشتیبانی از برخی ابزارها و امكاناتی است كه در اختیار كاربران قرار می‌دهند. 

يکشنبه 4/8/1393 - 20:5
کامپیوتر و اینترنت

 

word 2013, ترفند کامپیوتر, فایل‌های pdf

 

یکی از امکانات جدیدی که در آفیس 2013 وجود دارد امکان مشاهده و ویرایش مستقیم فایل‌های PDF در Word 2013 است. در نسخه‌های قبلی آفیس امکان ذخیره فایل با فرمت PDF وجود داشت اما ویرایش آن امکان‌پذیر نبود. کپی کردن متون داخل فایل PDF نیز راه قابل اطمینانی برای این کار نیست چرا که معمولاً متون فارسی به صورت صحیح کپی نمی‌شوند. به وسیله این قابلیت می‌توانید فایل‌های PDF را ویرایش کرده و در نهایت آن‌ها را به صورت فایل Word ذخیره کنید. در این ترفند به نحوه انجام این کار می‌پردازیم.

بدین منظور:
کافی است نرم‌افزار Word 2013 را اجرا کنید.
سپس از طریق منوی File و کلیک بر روی دکمه Open فایل PDF مورد نظر را فراخوانی کنید.
در صورتی که فایل PDF مذبور حالت استاندارد داشته و به صورت حفاظت‌شده نباشد می‌توانید فایل PDF را در محیط Word ویرایش کرده و در نهایت آن را با فرمت دلخواه ذخیره کنید.
همچنین دیگر نیاز به نصب یک نرم‌افزار مجزا برای مشاهده فایل‌های PDF نداشته و می‌توانید این فایل‌ها را در محیط Word نیز مشاهده کنید.

يکشنبه 4/8/1393 - 20:5
کامپیوتر و اینترنت

 

تم‌ ویندوز, دسکتاپ, آموزش کامپیوتر

 

یکی از تغییراتی که در ویندوز 8 شاهد هستیم حذف حالت شیشه‌ای پنجره‌ها یا Aero Glass از ظاهر ویندوز است. هر چند که در ویندوز 8 تم جدیدی به نام Aero Lite رونمایی و جایگزین تم قبلی ویندوز 7 شده است اما این تم جدید به دلیل عدم شیشه‌ای بودن بسیار ساده به نظر می‌رسد و چندان جذاب نیست. در این ترفند قصد داریم روشی مخفی و جالب را برای شما بازگو کنیم که با استفاده از آن می‌توانید حالت Aero Glass را بر روی تم Aero Lite فعال کنید و حالت شیشه‌ای بودن را به ظاهر پنجره‌های ویندوز اضافه کنید.

بدین منظور:
ابتدا در فضای خالی از صفحه دسکتاپ راست کلیک کرده و Personalize را انتخاب کنید.
در پنجره Personalization اطمینان پیدا کنید که یکی از تم‌های موجود در قسمت Aero themes در حالت انتخاب است.
سپس از قسمت پایین پنجره بر روی Windows Color کلیک کنید.
حال بدون این که کار دیگری کنید این پنجره را Minimze کنید (دقت کنید که پنجره را نبندید و تنها بر روی دکمه Minimize کلیک کنید تا پنجره موقتاً راهی نوار تسک‌بار شود).
اکنون مجدد بر روی دسکتاپ راست کلیک کرده و Personalize را انتخاب کنید تا یک پنجره دیگر Personalization باز شود.
در این پنجره جدید در قسمت Basic and Hight Contrast Themes بر روی تم Windows Basic کلیک کنید.
اکنون چند لحظه صبر کنید تا صفحه مجدداً پدیدار شود.
حال پنجره قبلی Personalization را که Minimize کرده بودید را مجدداً باز کنید.
سپس یک‌بار تیک Enable transparency را بردارید و مجدد تیک آن را بزنید و در نهایت بر روی دکمه Save changes کلیک کنید.
کار تمام است و اکنون حالت Aero Glass به تم Aero Lite اضافه شده است.

لازم به ذکر است این ترفند بر روی نسخه Release Preview ویندوز 8 تست شده است.

يکشنبه 4/8/1393 - 20:5
کامپیوتر و اینترنت

 

آموزش ورد, آموزش تایپ, تایپ سریع

 یکی از تغییراتی که در آفیس 2013 رخ داده است تغییر نشان‌گر تایپ است. بدین صورت که نشان‌گر تایپ در محیط نرم‌افزارهایی چون Word، دیگر تنها حالت چشمک‌زن معمولی ندارد و همراه با افکتی به آرامی کم‌رنگ و پر‌رنگ می‌شود. این موضوع شاید در دید اول باعث زیبا شدن محیط نرم‌افزار شود اما در صورتی که شروع به تایپ کردن متنی طولانی کنید خواهید دید که این نشان‌گر جدید چندان هم اتفاق جالبی نیست، چرا که به هنگام تایپ سریع، از متن تایپ شده عقب می‌ماند و حالتی کند دارد. در صورتی که به این نشان‌گر جدید متحرک علاقه‌ای ندارید، در این ترفند به نحوه غیرفعال کردن آن خواهیم پرداخت.

بدین منظور:
ابتدا کلیدهای ترکیبی Win+R را فشار دهید تا پنجره Run باز شود.
سپس عبارت regedit را وارد نموده و Enter بزنید تا وارد محیط ویرایش‌گر رجیستری شوید.
اکنون به مسیر زیر بروید:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\15.0\Common\Graphics

دقت کنید در صورتی که کلید Graphics در زیرشاخه Common وجود ندارد بایستی خودتان این کلید را ایجاد کنید. برای این کار روی Common راست کلیک کرده و New > Key را انتخاب کنید. نام این کلید جدید را Graphics قرار دهید.
پس از ورود به Graphics، در قسمت دیگر صفحه بر روی فضای خالی راست کلیک کرده و New > DWORD (32-bit) Value را انتخاب نمایید.
نام این مقدار جدید را DisableAnimation قرار دهید.
حال بر روی DisableAnimation دوبار کلیک کرده و در قسمت Value data عدد 1 را وارد نموده و روی دکمه OK کلیک کنید.
با اجرای یکی از نرم‌افزارهای آفیس 2013 خواهید دید که این نشان‌گر جدید غیرفعال شده است.
برای فعال‌سازی مجدد آن کافی است به DisableAnimation مقدار 0 بدهید.

يکشنبه 4/8/1393 - 20:5
کامپیوتر و اینترنت


ترفند ویندوز, آموزش ویندوز 8, ویندوزهای 7 و 8

  یكی از امكاناتی كه در ویندوزهای 7 و 8 طراحی شده، دسترسی به بخش‌های مختلف سیستم‌عامل با تایپ عنوان آن بخش‌ها در نوار آدرس ویندوز اكسپلورر است. شاید خیلی‌ها این قابلیت را به كار نبرده باشند، اما استفاده از آن در موارد زیادی می‌تواند لذت‌بخش و سودمند باشد.

اگر دوست دارید این ترفند را امتحان كنید و به استفاده از آن بپردازید، یك پنجره ویندوز اكسپلورر (همچون MyComputer) باز كنید و در نوار آدرس، عباراتی همچون music, documents, desktop, system, network, videos, pictures و بسیاری از عبارات دیگر را كه برای ورود به بخش‌های مختلف سیستم‌عامل كاربرد دارند، وارد كنید.

 

جالب است بدانید نوار آدرس در ویندوز اكسپلورر همانند ابزار Run عمل كرده و دستورهایی همچون cmd, ncpa.cpl و... نیز با استفاده از آن قابلیت اجرا دارد.

يکشنبه 4/8/1393 - 20:5
کامپیوتر و اینترنت

هارددیسك‌, ترفند کامپیوتر, پارتیشن‌بندی هارددیسك‌های بزرگ‌

هارددیسك‌های بزرگ‌تر از دو ترابایت را نمی‌توان به شیوه معمول، یعنی استفاده از دستور fdisk پارتیشن‌بندی كرد. برای این كار باید سراغ فرمت دیگری به نام GPT رفت. اگر از دستور fdisk برای پارتیشن‌بندی هارددیسك‌های بزرگ‌تر از دو ترابایت استفاده كنیم، با پیغام زیر روبه‌رو خواهیم شد.

# fdisk /dev/sdb

Warning: invalid flag 0x0000 of partition table 4 will be corrected by w(rite)

WARNING: The size of this disk is 5.9 TB (5908688535552 bytes).

DOS partition table format can not be used on drives for volumes

larger than (2199023255040 bytes) for 512-byte sectors. Use parted(1) and GUID

partition table format (GPT).

ایجاد پارتیشن‌های 2 ترابایتی با FDisk
اندازه دیسك مثال بالا، تقریبا شش ترابایت است. می‌توان با كمك دستور fdisk پارتیشن‌های دو ترابایتی ایجاد كرد.

# fdisk /dev/sdb1

Command (m for help): n

Command action

e extended

p primary partition (1-4)

p

Partition number (1-4): 1

First cylinder (1-718357, default 1):

Using default value 1

Last cylinder, +cylinders or +size{K,M,G} (1-267349, default 267349):

Using default value 267349

همان‌طور كه مشاهده می‌كنید، روی این دیسك 718 هزار و 357 سیلندر وجود دارد (كه برابر است با شش ترابایت) و آخرین مقدار سیلندر 267 هزار و 349 است كه حدودا دو ترابایت می‌شود.
بنابراین fdisk پارتیشنی به اندازه دو ترابایت ایجاد كرده است و نمی‌تواند بیشتر از این مقدار را پارتیشن‌بندی كند.

Command (m for help): p

Disk /dev/sdb: 5908.7 GB, 5908688535552 bytes

255 heads, 63 sectors/track, 718357 cylinders

Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes

I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes

Disk identifier: 0x3dffd626

Device Boot Start End Blocks Id System

/dev/sdb1 1 267349 2147480811 83 Linux


استفاده از GPT با كمك Parted mklabel
در مثال ما، می‌خواهیم پارتیشن‌هایی بزرگ‌تر از دو ترابایت ایجاد كنیم؛ بنابراین باید از دستور Parted استفاده كنیم. پیش از آن‌كه از دستور پارتیشن استفاده كنیم، باید ابتدا لیبل دیسك را به GPT تبدیل كنیم.
گفتنی است GPT مخفف GUID partition table format است. از طریق دستور mklabel می‌توان دیسك را به GPT تبدیل كرد:

# parted /dev/sdb

GNU Parted 2.1

Using /dev/sdb

Welcome to GNU Parted! Type "help" to view a list of commands.

(parted) print

Error: /dev/sdb: unrecognised disk label

(parted) mklabel gpt

(parted) print

Model: Unknown (unknown)

Disk /dev/sdb: 5909GB

Sector size (logical/physical): 512B/512B

Partition Table: gpt

Number Start End Size File system Name Flags

ایجاد پارتیشن‌های بزرگ‌تر از دو ترابایت با كمك Parted mkpart
با استفاده از دستور parted mkpark می‌توان پارتیشن های بزرگ‌تر از دو ترابایت ایجاد کرد. در این مثال پارتیشنی درست می کنیم که حدود شش ترابایت است.

# parted /dev/sdb

(parted) mkpart primary 0GB 5909GB

(parted) print

Model: Unknown (unknown)

Disk /dev/sdb: 5909GB

Sector size (logical/physical): 512B/512B

Partition Table: gpt

Number Start End Size File system Name Flags

1 1049kB 5909GB 5909GB primary

برای درك و استفاده بهینه از Parted بهتر است به نشانی زیر بروید:

http://www.thegeekstuff.com/2011/09/parted-command-examples

حالا اگر این پارتیشن را با كمك fdisk چك كنیم، مشاهده می‌كنیم كه اندازه آن را دو ترابایت تخمین‌زده است، با این تفاوت كه در انتهای پارامتر سایز علامت + قرار دارد كه نشان می‌دهد این پارتیشن بزرگ‌تر از دو ترابایت است.

# fdisk /dev/sdb

Command (m for help): print

Disk /dev/sdb: 5908.7 GB, 5908688535552 bytes

255 heads, 63 sectors/track, 718357 cylinders

Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

Sector size (logical/physical):
512 bytes / 512 bytes

I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes

Disk identifier: 0x00000000

Device Boot Start End Blocks Id System

/dev/sdb1 1 267350 2147483647+ ee GPT

فرمت و سواركردن پارتیشن
با كمك mkfs می‌توان پارتیشن را فرمت كرد. با توجه به اندازه دیسك، زمان این عملیات بیشترخواهد شد. در این مثال، حدود 15 دقیقه فرمت كردن این دیسك طول كشید.

# mkfs /dev/sdb1

mke2fs 1.41.12 (17-May-2010)

Filesystem label=

OS type: Linux

Block size=4096 (log=2)

Fragment size=4096 (log=2)

Stride=0 blocks, Stripe width=0 blocks

360644608 inodes, 1442550528 blocks

72127526 blocks (5.00%) reserved for the super user

First data block=0

Maximum filesystem blocks=4294967296

44024 block groups

32768 blocks per group, 32768
fragments per group

8192 inodes per group

Superblock backups stored on blocks:

32768, 98304, 163840, 229376, 294912, 819200, 884736, 1605632, 2654208,

4096000, 7962624, 11239424, 20480000, 23887872, 71663616, 78675968,

102400000, 214990848, 512000000, 550731776, 644972544

Writing inode tables: 3955/44024

Writing inode tables: 5022/44024

Writing inode tables: 7218/44024

Writing inode tables: done

Writing superblocks and filesystem accounting information: done

This filesystem will be automatically checked every 23 mounts or 180 days, whichever comes first. Use tune2fs -c or -i to override.

يکشنبه 4/8/1393 - 20:4
کامپیوتر و اینترنت

دسكتاپ, ترفند ویندوز, كنترل‌پنل ویندوز 8,

یكی از تغییرات عمده در رابط كاربری مترو در ویندوز 8، مربوط به كنترل‌پنل آن است. كنترل‌پنل در این نسخه از ویندوز تغییرات زیادی داشته و ابزارهای بیشتری را نیز در خود جای داده است‌؛ اما كاربران بسیاری وجود دارند كه استفاده از كنترل‌پنل كلاسیك ویندوز 7 را ترجیح می‌دهند و به‌دنبال راهی برای استفاده آسان از این كنترل‌پنل قدیمی به‌جای كنترل‌پنل متروی ویندوز 8 هستند.

همان‌طور كه می‌دانید كنترل‌پنل مترو براحتی از نوار charm قابل دسترسی است، در صورتی كه هیچ ابزار خاصی برای دسترسی به كنترل‌پنل كلاسیك از صفحه شروع وجود ندارد. چنانچه اصرار دارید از كنترل‌پنل كلاسیك ویندوز 7 در ویندوز 8 استفاده كنید و دسترسی به این ابزار نیز برای شما آسان شود، می‌توانید با طی مراحل زیر، میانبری را برای دسترسی به این ابزار به صفحه شروع ویندوز 8 اضافه كنید:

1ـ روی دسكتاپ كلیك راست كرده و گزینه Shortcut را از منوی New انتخاب كنید.

2ـ در این مرحله پنجره‌ای به‌نمایش درمی‌آید كه ‌باید مسیر میانبر جدید را در آن مشخص كنید. مسیر زیر را در كادر مربوط وارد كرده و با كلیك روی گزینه Next مراحل كار را دنبال كنید.

%windir%\explorer.exe shell:::{26EE0668-A00A-44D7-9371-BEB064C98683}

3ـ در این مرحله ‌باید عنوانی را به میانبر جدیدتان اختصاص دهید (به‌عنوان مثال می‌توانید از عباراتی همچون Control Panel یا Classic Control Panel استفاده كنید).

4ـ به‌محض انجام این مراحل، میانبر جدید شما روی دسكتاپ ظاهر می‌شود و با دوبار كلیك روی آن می‌توانید از كنترل پنل كلاسیك استفاده كنید.

همان‌طور كه مشاهده می‌كنید آیكون این میانبر هیچ شباهتی به آیكون كنترل‌پنل ندارد. برای تغییر این آیكون ‌باید مراحل زیر را به انجام برسانید:

5ـ روی آیكون جدیدتان كلیك راست كرده و گزینه Properties را انتخاب كنید.

6ـ روی گزینه browse كلیك كرده و فایل Shell32.dll از مسیر زیر انتخاب كنید:

C:\Windows\System32

7ـ آیكون كنترل پنل را از میان آیكون‌های به‌نمایش درآمده انتخاب كنید و با كلیك روی OK انتخاب خود را نهایی كرده و با كلیك روی Apply تغییرات را اعمال كنید.
پس از طی مراحل فوق ‌باید میانبرتان را به صفحه شروع ویندوز سنجاق كنید.

8ـ روی آیكون كنترل پنل در دسكتاپ كلیك راست كرده و گزینه Pin to Start را انتخاب كنید.
اگر تمامی مراحل را بدرستی انجام داده باشید به‌شما تبریك می‌گوییم. از این پس می‌توانید كنترل پنل كلاسیك را از محیط مترو در ویندوز 8 بسادگی مورد استفاده قرار دهید.

يکشنبه 4/8/1393 - 20:4
کامپیوتر و اینترنت

 

آموزش ورد, ترفند کامپیوتر, ترفند ورد

 

نرم‌افزار WinRAR یکی از پرطرفداران نرم‌افزارها جهت فشرده‌سازی فایل‌ها در میان کاربران است. اما شاید برای‌تان عجیب باشد که بدانید به وسیله این نرم‌افزار می‌توانید تصاویر موجود در یک فایل Word را به آسانی استخراج کنید! بدین صورت که اگر قصد ذخیره تصاویر موجود در یک فایل Word را داشته باشید، دیگر نیازی به باز کردن این فایل و ذخیره تک‌تک تصاویر ندارید. بلکه با کمک WinRAR می‌توانید تمامی تصاویر را به راحتی به صورت مجزا ذخیره کنید. در این ترفند به نحوه انجام این کار خواهیم پرداخت.

برای این کار:
ابتدا اطمینان پیدا کنید در فایل Word مورد نظرتان حتماً تصویری وجود دارد تا بتوان آن را استخراج کرد. همچنین دقت کنید این ترفند فقط بر روی فایل‌های Word نسخه 2007 به بالا امکان‌پذیر است (فایل‌های با پسوند docx) و امکان اعمال این ترفند بر روی فایل‌های Word نسخه 2003 (با پسوند doc) وجود ندارد.

در قدم اول بر روی فایل Word مورد نظر راست کلیک کرده و وارد منوی Open With شوید.
در صورتی که در این منو WinRAR وجود داشت بر روی آن کلیک کنید، در غیر این صورت بر روی Choose default program کلیک کنید.
در پنجره باز شده، بر روی فلش رو به پایین کنار Other Programs کلیک کنید و از لیست نرم‌افزارهای پدیدار شده WinRAR archiver را انتخاب کنید.
سپس تیک گزینه Always use the selected program to open this kind of file را بردارید و بر روی دکمه OK کلیک کنید.
با این کار، فایل Word به وسیله نرم‌افزار WinRAR باز می‌شود.
با پدیدار شدن پنجره WinRAR، در محیط برنامه وارد پوشه word و سپس media شوید.
در این پوشه تمامی تصاویر به کار رفته در فایل Word قرار گرفته است. اکنون کافی است تصاویر مورد نظر را انتخاب کنید و با انتخاب گزینه Extarct To تصاویر را در محل دلخواه ذخیره کنید.

يکشنبه 4/8/1393 - 13:21
کامپیوتر و اینترنت

 

ویندوز 8,دسکتاپ,آموزش کامپیوتر

در ویندوز 8، دسترسی به گزینه‌های Power جهت خاموش کردن (Shutdown)، راه‌اندازی مجدد (Restart)، خروج از حساب کاربری (Log Off) و گزینه‌های مشابه همانند ویندوزهای قبلی آسان نیست و برای این کار باید ابتدا وارد نوار Charms شوید و با مراجعه به Settings و سپس Power گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید. در این ترفند قصد داریم نحوه اضافه کردن کلیه گزینه‌های Power به راست کلیک دسکتاپ ویندوز 8 را برای شما بازگو کنیم تا از این پس بتوانید بسیار آسان و سریع به این گزینه‌ها دسترسی داشته باشید.

ابتداکلیدهای ترکیبی Win+R را فشار دهید تا پنجره Run باز شود.
سپس عبارت Notepad را وارد کرده و Enter بزنید تا برنامه Notepad ویندوز باز شود.
اکنون کد زیر را عیناً درون محیط Copy ،Notepad و Paste نمایید:

 

Windows Registry Editor Version 5.00

;www.beytoote.com

[HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\Power Menu]
"MUIVerb"="Power Menu"
"SubCommands"="lock;logoff;switch;sleep;hibernate;restart;shutdown;hybridshutdown"
"Icon"="shell32.dll,215"
"Position"="bottom"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\lock]
@="Lock"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\lock\command]
@="Rundll32 User32.dll,LockWorkStation"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\logoff]
@="Log Off"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\logoff\command]
@="Shutdown -l"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\switch]
@="Switch User"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\switch\command]
@="tsdiscon.exe"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\sleep]
@="Sleep"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\sleep\command]
@="rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState Sleep"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\hibernate]
@="Hibernate"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\hibernate\command]
@="Shutdown -h"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\restart]
@="Restart"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\restart\command]
@="Shutdown -r -f -t 00"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\shutdown]
@="Shut Down"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\shutdown\command]
@="Shutdown -s -f -t 00"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\hybridshutdown]
@="Shut Down (Hybrid)"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell\hybridshutdown\command]
@="Shutdown -s -f -t 00 -hybrid"

سپس از منوی File بر روی Save as کلیک کرده و فایل را با نام دلخواه و پسوند reg. ذخیره نمایید (به عنوان مثال beytoote.reg).
در نهایت به محل ذخیره این فایل رفته و بر روی آن دوبار کلیک کنید و سپس بر روی دکمه Yes کلیک نمایید.
اکنون در صورتی که در فضای خالی از صفحه دسکتاپ راست کلیک کنید منوی Power Options را خواهید دید که با ورود به آن، به کلیه گزینه‌های مورد نیاز دسترسی خواهید داشت.

يکشنبه 4/8/1393 - 13:21
کامپیوتر و اینترنت

 

هارددیسک, ترفند ویندوز 7, افزایش سرعت ویندوز

 یکی از راه‌های بهینه‌سازی و افزایش سرعت عملکرد ویندوز استفاده از ابزار Disk Defragmenter و Defrag کردن هارددیسک است. این کار بایستی حتماً هر از گاهی انجام شود. در ویندوز 7 می‌توانید این کار را به صورت زمان‌بندی شده انجام دهید تا این عملیات به صورت روزانه، هفتگی و یا ماهیانه به شکل خودکار انجام شود. در این ترفند به معرفی نحوه انجام این کار خواهیم پرداخت.

بدین منظور:
در منوی Start عبارت Disk Defragmenter را وارد کرده و در لیست نتایج بر روی Disk Defragmenter کلیک کنید.
با باز شدن پنجره‌ی Disk Defragmenter، در قسمت Current status می‌توانید وضعیت اجرای این برنامه در هر درایو را مشاهده کرده و بررسی کنید.
اکنون بر روی دکمه‌ی Configure Schedule کلیک کنید.
در پنجره باز شده چند گزینه را مشاهده خواهید کرد:
ابتدا اطمینان پیدا کنید تیک گزینه‌ی Run on a schedule فعال است.
در قسمت Frequency می‌توانید زمان‌بندی را به صورت روزانه (Daily)، هفتگی (Weekly) و ماهیانه (Monthly) تغییر دهید.
در قسمت Day می‌توانید روز مورد نظر خود را که مایل هستید عملیات Defragment در این روز اجرا شود را انتخاب نمایید. این قسمت در حالت Daily غیرفعال می شود و در حالت Weekly به روزهای هفته تغییر می‌یابد. همچنین در حالت Monthly روزهای ماه را نمایش می‌دهد.
قسمت Time به زمان اجرا شدن عمل Defragment اشاره می کند. شما می‌توانید ساعت را از 0 تا 23 تغییر دهید تا در هر ساعتی که خواستید این عمل اجرا شود.
در قسمت Disk یک دکمه به نام Select Disks در روبروی آن قرار گرفته است. با کلیک بر روی این دکمه می‌توانید درایوهایی که قصد Defrag کردن آن‌ها را دارید را انتخاب کرده تا در همان بازه زمانی که انتخاب کرده‌اید Defrag شوند.
در نهایت بر روی دکمه OK کلیک کنید تا برنامه زمانی شما تأیید شود. این برنامه زمانی را می‌توانید در قسمت Schedule در صفحه اصلی Disk Defragmenter مشاهده کنید.
در صورتی که قصد غیرفعال کردن این برنامه زمانی را دارید می‌توانید با کلیک بر روی دکمه Configure Schedule تیک گزینه Run on a schedule را بردارید و OK کنید.

يکشنبه 4/8/1393 - 13:21
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته