• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4085روز قبل
تاریخ
درگذشت استاد حسین قوامی
حسین قوامی از استادان پرآوازه موسیقی اصیل ایرانی در چنین روزی از سال ۱۳۶۸ هجری شمسی درگذشت.
حسین قوامی (فاخته‌ای) یکی از اولین خوانندگان دوره جدید موسیقی ایرانی در ۱۲۸۸ش به‌دنیا آمد. وی فرزند رضاقلی قوامی بود. او از دوران کودکی به موسیقی علاقه داشت. حسین‌خان اسماعیل‌زاده - همان کسی که صبا، مرتضی‌خان محجوبی، رضا محجوبی، حسین یاحقی و حسین تهرانی را آموزش داده بود - در همسایگی خانواده قوامی بود. هنگامی که اسماعیل‌زاده صدای حسین قوامی را در سنین ده - دوازده سالگی شنید، از پدرش خواست تا به وی اجازه دهد آموزش آوازی حسین نوجوان را عهده‌دار شود که با مخالفت پدر او مواجه شد.
در آن زمان به‌درستی به موسیقی نگریسته نمی‌شد و دلیل مخالفت پدر قوامی نیز همین بود، از آنجا که حسین به خوانندگی علاقه داشت و اسماعیل‌زاده نیز مشوق او بود، دلسرد نشد. وی به‌آهستگی با گوش دادن آثار خوانندگان روز و تقلید از ایشان به تجربه‌اندوزی پرداخت و با رسیدن به سن بلوغ، محرمانه نزد عبدالله حجازی آموزش دید، حجازی به ردیف‌های آوازی مسلط بود.
در سال ۱۳۲۵ش از سوی مستعان رئیس وقت رادیو به قوامی پیشنهاد کار در رادیو داده شد، حسین به‌دلیل شرایط خانوادگی و مخالفت پدر، این پیشنهاد را به‌شرطی قبول کرد که در رادیو با نام اصلی خود معرفی نشود. قوامی در چنین شرایطی، آغاز به‌کار نمود. پس از شش ماه، روح‌الله خالقی نام مستعار «فاخته» را برای وی برگزید.
قوامی مجموعاً ۲۹ سال از ۱۳۲۵ش تا ۱۳۵۴ش در رادیو به فعالیت پرداخت و آپار ماندگاری از خود به یادگار گذاشت. از شاگردان نامی او می‌توان به مجید نجاهی و علی تحریری اشاره کرد. قوامی تا سال‌های پایانی عمر نیز قادر بود به‌خوبی بخواند.
در سال ۱۳۶۷ش، شورای ارزشیابی مشاغل هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نشان درجه یک هنری معادل دکتری به او اعطا کرد. استاد حسین قوامی، سرانجام در ساعت ۲۰:۳۰ پنج‌شنبه هفدهم اسفندماه سال ۱۳۶۸ هجری شمسی در سن هشتاد سالگی در بیمارستان ایران‌مهر درگذشت. مزار او در امام‌زاده طاهر کرج در جوار غلامحسین بنان و مرتضی حنانه قرار دارد. «تو ای پری کجایی» اثر جاودانه استاد قوامی است.
چهارشنبه 17/12/1390 - 14:19
تاریخ
زادروز مجید انتظامی؛ آهنگساز شهیر
مجید انتظامی آهنگساز مشهور سینمای ایران در چنین روزی از سال ۱۳۲۶ هجری شمسی متولد شد.
مجید انتظامی سازنده موسیقی متن فیلم‌های سینمائی، نوازنده ابوا و مدرس موسیقی در تاریخ هفدهم اسفندماه سال ۱۳۲۶ هجری شمسی در خانواده‌ای هنرمند در تهران به‌دنیا آمد. وی فرزند عزت‌الله انتظامی بازیگر شناخته‌شده سینمای ایران است.
انتظامی در دوره ابتدائی شروع به فراگیری موسیقی کرد و یک سال پس از گرفتن دیپلم هنرستان وارد ارکستر سمفونیک شد و زیر نظر آنتوان کاتلوس ابوا آموخت. وی سلفژ و تئوری و هارمونی را نزد ثمین باغچه‌بان و مصطفی کمال پورتراب آموزش دید و نخستین نت موسیقی را به کمک پورتراب نوشت.
انتظامی سپس برای معالجه بیماری کلیه و ادامه تحصیل به آلمان سفر می‌کند و در آنجا به دانشگاه می‌رود. وی فارغ‌التحصیل کنسرواتوار برلین است. او در آلمان نزد اساتیدی چون کارل اشتاین تحصیل موسیقی را ادامه می‌دهد و با ارکسترهای زیادی هم‌چون ارکستر سمفونیک برلین و ارکستر فیلارمونیک آلمان همکاری می‌کند.
سال ۱۳۵۳ش پس از بازگشت به ایران در ارکستر سمفونیک تهران استخدام شده و تدریس در دانشگاه تهران و هنرستان عالی موسیقی را نیز از همین سال آغاز می‌کند و قطعاتی را برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می‌سازد.
اولین تجربه آهنگسازی‌اش در سینما، ساخت موسیقی فیلم کوتاه «زال و سیمرغ» در سال ۱۳۵۶ش بود و با ساخت موسیقی فیلم «سفر سنگ» به‌طور حرفه‌ای کار ساخت موسیقی متن فیلم‌های سینمائی را آغاز کرد. انتظامی یکی از فعال‌ترین آهنگسازان سینما در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی است. وی نزدیک به ۱۰۰ موسیقی فیلم و حدود ۱۰ موسیقی صحنه‌ای نوشته که در اجرای بعضی از آن‌ها به‌عنوان نوازنده حضور داشته است.
وی هم‌چنین ساخت و اجرای سمفونی‌های «ایثار»، «انقلاب اسلامی»، «مقاومت»، «خرمشهر»، «این فصل را با من بخوان» و «صلح» را در کارنامه خود دارد. انتظامی در دانشکده موسیقی دانشگاه هنر تدریس می‌کند. همسرش، آذرنوش صدرسالک نیز نوازنده هارپ، پیانو و مدرس موسیقی می‌باشد.
انتظامی، برنده چهار سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن از دوره‌های مختلف جشنواره فیلم فجر برای فیلم‌های سینمائی «ترن»، «بایسیکل‌ران»، «روز واقعه» و «آژانس شیشه‌ای» بوده و برای ساخت موسیقی فیلم‌های «از کرخه تا راین» و «راز خنجر» نیز از همین جشنواره، دیپلم افتخار دریافت کرده است.
«خط قرمز» (۱۳۶۰)؛ «سناتور» (۱۳۶۲)؛ «عقاب‌ها» (۱۳۶۴)؛ «دستفروش» (۱۳۶۵)؛ «کانی‌مانگا» (۱۳۶۶)؛ «زرد قناری» (۱۳۶۷)؛ «وصل نیکان» (۱۳۶۹)؛ «ناصرالدین‌شاه آکتور سینما» (۱۳۷۰)؛ «بوی پیراهن یوسف» (۱۳۷۳)؛ «اعتراض» (۱۳۷۸)؛ «من ترانه پانزده سال دارم» (۱۳۸۰) و «دوئل» (۱۳۸۲) از مهم‌ترین آثاری به‌شمار می‌روند که انتظامی برای آن‌ها موسیقی متن ساخته است.
وی توانست در ششمین و هفتمین جشن خانه سینما به‌خاطر فیلم‌های «نورا» و «دیوانه‌ای از قفس پرید»، تندیس زرین بهترین موسیقی متن را کسب کند. او در بیست و نهمین و سی‌امین دوره جشنواره فیلم فجر جزو هیئت داوران بود. هم‌چنین، مجید انتظامی از جمله برگزیدگان هشتمین همایش چهره‌های ماندگار در سال ۱۳۸۹ش است.
چهارشنبه 17/12/1390 - 14:18
تاریخ
شورش اصفهانی‌ها علیه "ظل‌السلطان"
شورش اصفهانی‌ها علیه "ظل‌السلطان"

۱۷ اسفند

● اصفهانی‌ها در چنین روزی از سال ۱۲۸۵ هجری شمسی با تحصن در تلگرافخانه شهر، خواهان برکناری هرچه سریع‌تر ظل‌السلطان از حکومت اصفهان شدند.
در تاریخ هفدهم اسفندماه سال ۱۲۸۵ هجری شمسی، مردم اصفهان که از دیرزمان بر ضد ظل‌السلطان والی این خطه شورش کرده بودند، در تلگرافخانه‌ شهر متحصن شدند و اعلام کردند که تا محمدعلی‌شاه قاجار پاسخ تلگرام آنان را ندهد و ظل‌السلطان (مسعودمیرزا) را عزل نکند، تلگرافخانه را ترک نخواهند کرد. اصفهانی‌ها از ظلم و تعدی و رفتار استبدادی ظل‌السلطان به تنگ آمده بودند.
شورش اصفهانی‌ها از شانزدهم اسفندماه شدت یافته بود. محمدعلی‌شاه که سرگرم تعیین ولیعهد و برگزاری مراسم مربوطه بود، پاسخ دادن به تلگرام مردم اصفهان را به تأخیر انداخته بود؛ این تعلل باعث شد گروهی از اصفهانی‌ها که به ستوه آمده بودند در کنسولگری انگلستان در آن شهر متحصن شوند.
در آن زمان، تحصن در سفارتخانه‌ انگلستان در تهران و کنسولگری‌های این کشور در شهر‌ها تشویق می‌شد تا وسیله‌ مداخله‌ هرچه بیش‌تر انگلیسی‌ها فراهم شود و مقامات بالای کشور بیش‌تر بترسند. از زمان امضای قرارداد ۱۹۰۷م سن‌پترزبورگ (تقسیم ایران به مناطق نفوذ میان روسیه و انگلستان) کار تحصن تشویق بیش‌تری می‌شد و مردم بی‌خبر از سیاست، فریب می‌خوردند و نمی‌دانستند که اقدام آنان مغایر منافع وطن است.
سرانجام هشت روز بعد یعنی در بیست و پنجم اسفندماه همان سال، محمدعلی‌شاه، این شاهزاده‌ ستمگر قاجاری را از حکومت اصفهان برداشت - و بعداً او را حاکم فارس کرد - و بدین‌ترتیب، شورش اصفهانی‌ها پایان یافت و مردم از شر سال‌ها ظلم و تعدی و رفتار استبدادی ظل‌السلطان آسوده شدند.
• سلطان مسعودمیرزا، فرزند ارشد ناصرالدین‌شاه قاجار در حدود سال ۱۲۲۸ش به‌دنیا آمد. وی سه سال از مظفرالدین‌شاه بزرگ‏‌تر بود ولی چون مادرش از خاندان قاجاریه نبود، به ولایت‌عهدی منصوب نگشت. مسعودمیرزا در ابتدا با لقب یمین‌الدوله، حکومت مازندران و استرآباد و سپس فارس و اصفهان را به عهده گرفت تا این‌که لقب ظل‌السلطان یعنی سایه‌ پادشاه را اخذ کرد.
در زمان حکومتش بر فارس به‌خاطر ظلم فراوان، عزل شد ولی مدتی بعد به اصفهان رفت و تا ۳۴ سال بعد با ستم حکم‌رانی نمود. ظل‌السلطان، قشون مجهز و منظمی پدید آورد و با باج‏گیری و اخذ مالیات‏های سنگین از رعیت، ثروتی افسانه‏ای گرد آورد که به اعتراف خودش، برای ده نسل پس از او هم کافی بود. وی، املاک مردم را با زور و قهر، غصب و تصرف می‌‏کرد و شورش‏‌ها را با سنگدلی سرکوب می‌‏نمود.
در حدود سال ۱۲۵۹ش - که به اوج قدرت رسیده بود - به پشتوانه‌ ارتش محلی خود، اوامر حکومت مرکزی را نادیده می‌‏انگاشت و در سال ۱۲۶۱ش به ناصرالدین‌شاه پیشنهاد کرد که حاضر است در ازای دریافت مقام ولایت‌عهدی، مبلغ هنگفتی پیشکش نماید. وی اندکی بعد به فکر تصاحب سلطنت افتاد و تا پایان عمر درصدد یافتن آن بود که هیچ‏گاه به این آرزوی خویش نرسید.
ظل‌السلطان افزون بر بیست و یک هزار سرباز در اختیار داشت و اصرار می‌‏کرد تا وزارت جنگ به او واگذار شود. وقتی که خبر مظالم او به گوش ناصرالدین رسید، شاه قاجار درصدد سفر به اصفهان و بررسی اوضاع آنجا برآمد. در این هنگام، ظل‌السلطان بیمناک به تهران آمد و به شاه و درباریان هدایای نفیسی تقدیم نمود. با این‌همه، شاه پس از مدت کوتاهی با صدور فرمانی، او را از سراسر قلمرو حکومتی غیر از اصفهان برکنار نمود.
او در تمام دوران سلطنت مظفرالدین‌شاه نیز حاکم اصفهان بود و با مشروطه‏خواهان به‌شدت برخورد می‌‏کرد. از دیگر کارهای جنون‏آمیز او، تخریب آثار و ابنیه‏های باارزش دوران صفوی در اصفهان بود تا شاه به این شهر توجهی نداشته باشد و او مطلق‌العنان آن دیار گردد. مسعودمیرزا در اواخر عمر، مدتی را در اروپا گذراند تا این‌که پس از دچار شدن به اختلال حواس، در دهم تیرماه ۱۲۹۷ش (برابر با بیست و دوم رمضان ۱۳۳۶ق) در حدود هفتاد سالگی به کام مرگ افتاد.

چهارشنبه 17/12/1390 - 14:17
تاریخ
زادروز محمدعلی‌شاه قاجار
محمدعلی‌شاه قاجار در چنین روزی از سال ۱۲۸۹ هجری قمری متولد شد.
محمدعلی‌شاه، ششمین پادشاه از دودمان قاجار بود. او در ۱۲۸۵ش به سلطنت رسید و به مخالفت با مشروطه پرداخت، مجلس شورای ملی را به توپ بست و آزدی‌خواهان را به قتل رساند. این رویداد‌ها به استبداد صغیر معروف است. او پس از فتح تهران توسط مشروطه‌خواهان، به سفارت روس پناهنده شد و با فشارهای داخلی و خارجی مجبور به ترک ایران شد. مشروطه‌خواهان پس از وی پسر خردسالش احمدشاه را به سلطنت انتخاب کردند.
محمدعلی‌شاه قاجار، یکم تیرماه ۱۲۵۱ش (سال ۱۲۸۹ هجری قمری) در تبریز به‌دنیا آمد. پدرش مظفرالدین‌شاه و مادرش تاج‌الملوک، دختر امیرکبیر و عزت‌الدوله (خواهر ناصرالدین‌شاه و دختر مهدعلیا) بود و پس از تولد محمدعلی‌میرزا به ام‌الخاقان ملقب شد. محمدعلی‌میرزا با ملکه‌جهان دختر کامران‌میرزا و نوه ناصرالدین‌شاه ازدواج کرد. احمدشاه، محمدحسن‌میرزا، سلطان‌محمودمیرزا و سلطان‌مجیدمیرزا، آسیه و خدیجه شش فرزند آن‌ها بودند.
پس از ترور ناصرالدین‌شاه و تاج‏گذاری مظفرالدین‌شاه، محمدعلی‌میرزا والی آذربایجان شد. در همین زمان بود که عثمانی، میرزا آقاخان کرمانی و عده دیگر از طرفداران سیدجمال‌الدین اسدآبادی را به جرم شراکت در قتل ناصرالدین‌شاه به ایران سپرد. محمدعلی‌میرزا آنان را سر برید و پوست کاه‌اندودشان را برای پدرش به تهران فرستاد. او پیش از رسیدن به سلطنت، به‌دلیل ترس از احتمال نزدیکی مشروطه‏‌خواهان به عمویش ظل‌السلطان و نصب وی به سلطنت، از مشروطه‏خواهان حمایت می‌کرد.
او تحت تعلیم و تربیت آموزگار روسی خود، سرگی مارکوویچ شاپشال (ملقب به ادیب‏السلطان) زبان و فرهنگ روسی را آموخت. شاپشال نفوذ زیادی بر محمدعلی‌میرزا داشت و او را علاقه‏مند به روسیه کرد. در انقلاب مشروطه تصویری از محمدعلی‌میرزا با لباس قزاقی به دست مردم افتاد که موجب رنجش مشروطه‏‌خواهان و مردم شد.
محمدعلی‌شاه از روز تاج‌گذاری سر مخالفت با مشروطه را گذاشت. در روز تاج‌گذاری‌اش نمایندگان مجلس را دعوت نکرد. هم‌چنین زمانی که حکم سلطنت مشروطه را نزدش آوردند، از امضای آن خودداری کرد. پس از آن به ستیز با مشروطه پرداخت و پس از چندی کش و قوس سرانجام شمشیر را از رو بسته و دستور به توپ بستن مجلس را داد.
آن‌گاه تنی چند از مشروطه‌خواهان سر‌شناس چون میرزاجهانگیرخان صوراسرافیل و ملک‌المتکلمین و تنی دیگر را کشت و یا به بند کشید و دیگران را نیز به گریز واداشت. ولی سرانجام مقاومت کسی به‌نام ستارخان در یکی از کوی‌های شهر تبریز و آنگاه پیوستن بختیاری‌ها، داشناک‌ها، مجاهدان قفقاز، محمدولی‌خان تنکابنی و مردم گیلان به قیام علیه وی... به گشوده شدن تهران و گریختن محمدعلی‌شاه به سفارتخانه‌ روسیه و پناه جستن به خاک این کشور انجامید.
روز بیست و پنجم تیرماه ۱۲۸۸ش محمدعلی‌شاه قاجار با ورود به باغ سفارت روسیه در منطقه زرگنده‌، رسماً از روس‌ها تقاضای پناهندگی سیاسی کرد. این رویداد یک سال پس از به توپ بستن ساختمان مجلس و دو ماه قبل از فرار وی از ایران به وقوع پیوست‌. وی به‌اتفاق اعضای خانواده‌، رجال، شخصیت‌های دولتی طرفدار رژیم استبدادی و ۵۰۰ قزاق مسلح وارد سفارت روسیه شد. محمدعلی‌شاه پس از آن‌که لیاخف روسی فرماندار نظامی تهران نیز از نمایندگان مجلس درخواست تأمین جانی برای خروج از ایران کرد، به سفارت روسیه درخواست پناهندگی داد.
وی دو ماه پس از درخواست پناهندگی و در اوج قیام مردم‌ - هجدهم شهریورماه ۱۲۸۸ش - با راهنمایی سفارت روسیه و همراهی ۱۲۰ قزاق ایرانی‌، سه سوار هندی‌، سه سوار روسی و نمایندگان سفارتخانه‌های روس و انگلیس تا مرز روسیه همراهی شد. وی روز هفتم مهر از بندرانزلی راهی بندر ادسا در روسیه و از آنجا رهسپار اروپا شد.
طبق توافق‌، قرار شد دولت ایران سالانه یک‌صدهزار تومان به او و خانواده‌اش پرداخت کند و در عوض او هم املاکش را به دولت واگذار کرده و جواهرات سلطنتی را پس دهد. یک روز پس از خروج محمدعلی‌شاه از کشور - هشتم مهرماه ۱۲۸۸ش - مادر وی ام‌الخاقان درگذشت‌.
محمدعلی‌شاه، روز بیست و ششم تیرماه ۱۲۹۰ش از منطقه گمش تپه‌ در شمال ایران و به کمک برادرش برای تصرف تهران به حمله نظامی متوسل شد که این حمله نیز سرکوب شد و عده زیادی از رجال‌، نمایندگان و مقامات طرفدار وی در دولت‌، بازداشت و یا اخراج شدند.
محمدعلی‌شاه قاجار سرانجام در شانزدهم فروردین‌ماه ۱۳۰۳ش در سن پنجاه و چهار سالگی براثر دیابت درگذشت‌. مرگ او ۱۵ سال پس از خروج وی از ایران و یک سال قبل از انقراض سلسله قاجار واقع گردید‌. در مراسم تشییع پیکر محمدعلی‌شاه‌، احمدشاه آخرین پادشاه قاجار که در فرانسه اقامت داشت، همراه با عده زیادی از شاهزادگان و سران کشورهای اروپایی شرکت داشتند. مرگ وی و احمدشاه، به فاصله شش سال از یکدیگر رخ داد.

چهارشنبه 17/12/1390 - 11:55
تاریخ


شورش اصفهانی‌ها برضد ظل السلطان

در این روز دراسفند ماه 1285 مردم اصفهان كه از دیر زمان بر ضد ظل السلطان والی این خطه شورش كرده بودند در تلگرافخانه شهر متحصن شدند و اعلام كردند كه تا محمد علی شاه قاجار پاسخ تلگرام آنان را ندهد و ظل سلطان (مسعود میرزا) را عزل نكند تلگرافخانه را ترك نخواهند كرد. اصفهانی‌ها ظل سلطان را متهم به ظلم و تعدی و رفتار استبدادی كرده بودند. شورش اصفهانی‌ها از 16 اسفند ماه شدت یافته بود. محمد علی شاه كه سرگرم تعیین ولیعهد و برگزاری مراسم مربوط بود دادن پاسخ به تلگرام اصفهانی‌ها را به تاخیر انداخته بود.

سرانجام 25 اسفندماه محمد علی شاه ظل سلطان را از حكومت اصفهان برداشت و بعداً او را حاكم فارس كرد و شورش اصفهانی‌ها پایان یافت.



تصویب قانون شورای عالی معارف

در این روز در سال 1300 قانون تاسیس «شورای عالی معارف» كه بعدا به شورایعالی فرهنگ تغییر نام داد از تصویب مجــلس شورای ملــی گذشت و اختیار تنظیم و تصویب آیین نامه‌های مدارس و موسسات فرهنگی و هنری، تاسیس مدارس تازه، صدور پروانه نشریات، دادن نشان و مدال فرهنگی و مراقبت و حفاظت از آثار ملی به آن واگذار شد. این شورای مهم پس از تاسیس وزارت علوم در دهه 1340و بعدا وزارت فرهنگ و هنر به سه شورای عالی تقسیم شده بود. علی اكبر دهخدا، دكتر امیر اعلم، ذكاء الملك فروغی، محمد تدین، مجیر شیبانی و غلامحسین رهنما از جمله اعضای نخستین دوره شورای عالی معارف ایران بودند.



مطلقه شدن ثریا

در پی جلسه مشورتی 27 بهمن ماه 1336 و جلسات 10، 17 و 19 اسفند این سال با حضور شاه و تنی چند از رجال وقت و یكی ازسران ایل بختیاری تصمیم به طلاق ثریا اسفندیاری بختیاری دومین زن شاه گرفته شد و اعلامیه ای در این ارتباط صادر شد كه در آن دلیل طلاق، فرزنددار نشدن ثریا و نیاز به داشتن ولیعهد برای شاه ذكر شده بود. ثریا از مدتها پیش از طلاق نزد مادر آلمانی خود در این کشور بسر می‌برد. طلاق در تهران انجام گرفت و اسناد مربوطه در نیمه فروردین 1337 در آلمان به ثریا ابلاغ شد و وی 42 سال بقیه عمر خود را بدون شوهر زندگی كرد تا اینکه در پاریس درگذشت. پس از انجام طلاق طولی نکشید که شاه با فرح دیبا که قبلاً دانشجوی ایرانی مدارس عالی فرانسه بود ازدواج کرد.



ایلدرم بایزید در قفس امیر تیمور مرد

ایلدرم بایزید یکم سلطان عثمانی كه در جنگ آنكارا در ژوئیه 1402 میلادی به اسارت امیرتیمور گوركان در آمده بود و تیمور او را در قفس آهنین قرار داده و همانند طوطی همه جا با خود می‌برد هشتم مارس 1403 میلادی در 42 سالگی درگذشت. وی پس از درگذشت پدرش مراد اول سلطان عثمانی شده بود.

بایزید در طول حكومت خود سالونیك را در یونان تصرف كرد، بلغارها را شكست داد و هشت سال قسطنطنیه (استانبول) را در محاصره داشت، ولی موفق به تصرف آن نشد.

امیر تیمور احتمالا قصد جنگ با بایزید را نداشت. تیمور هنگامی كه در شام (سوریه) سرگرم تاخت‌وتاز بود برای بایزید نامه‌ای فرستاده بود كه بایزید پاسخی بی ادبانه و سراسر افترا به تیمور نوشته بود و همین امر باعث حمله تیمور به قلمرو او شد و با این كه نیروهای تیمور از نظر شمار به مراتب كمتر از نظامیان بایزید بودند پیروز شدند و بایزید اسیر شد.

تیمور به خاطر اهانتی كه در نامه به او كرده بود بایزید را در قفس آهنین قرار داد و بایزید از آن قفس آزاد نشد تا درگذشت.

www.iranianshistoryonthisday.com
چهارشنبه 17/12/1390 - 11:54
شعر و قطعات ادبی
فکر بلبل همه آن است که گل شد یارش

گل در اندیشه که چون عشوه کند در کارش

دلربایی همه آن نیست که عاشق بکشند

خواجه آن است که باشد غم خدمتكارش

جای آن است که خون موج زند در دل لعل

زین تغابن که خزف می‌شکند بازارش

بلبل از فیض گل آموخت سخن ور نه نبود

این همه قول و غزل تعبیه در منقارش

ای که در کوچه معشوقه ما می‌گذری

بر حذر باش که سر می‌شکند دیوارش

آن سفرکرده که صد قافله دل همره اوست

هر کجا هست خدایا به سلامت دارش

صحبت عافیتت گر چه خوش افتاد ‌ای دل

جانب عشق عزیز است فرومگذارش

صوفی سرخوش از این دست که کج کرد کلاه

به دو جام دگر آشفته شود دستارش

دل حافظ که به دیدار تو خوگر شده بود

نازپرورد وصال است مجو آزارش
چهارشنبه 17/12/1390 - 11:53
سلامت و بهداشت جامعه
به گزارش ایمنا به نقل از وب دا، کارشناس مواد غذایی معاونت بهداشتی استان یزد ضمن بیان این مطلب گفت: آجیل ترکیبی از میوه‌های خشک ‌شده و مغزهای مختلف است که مطالعات و پژوهش‌های علمی نشان داده که مصرف آجیل می‌تواند اثرات مثبتی بر سلامت بدن داشته باشد. البته به شرطی که آجیل را به شکلی منطقی و به عنوان جزئی از یک برنامه غذایی متعادل مصرف شود.
زارع گفت: مواد تشکیل‌دهنده آجیل منبع سرشاری از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌های آنتی‌اکسیدان به شمار می‌آیند. مغزها در هرم غذایی در گروه گوشت‌ها قرار می‌گیرند و پروتئین، آهن، روی، کلسیم، پتاسیم و بسیاری از دیگر مواد معدنی ارزشمند را در خود جای داده‌اند.
این کارشناس تغذیه در خصوص ترکیبات آجیل گفت: آجیل شور یکی از این انواع است، این نوع آجیل تشکیل شده از پسته، تخمه کدو، تخمه ژاپنی، مغز بادام، مغز فندق و بادام هندی. متاسفانه این نوع آجیل، رایج‌ترین و پرطرفدارترین نوع آجیل در ایام نوروز است.
وی افزود: آجیل شیرین شامل مغز گردو، کشمش، توت خشک، مغز فندق، مغز پسته، مغز بادام و بادام هندی است گرچه از این نوع آجیل کمتر از بقیه آجیل‌ها در ایام نوروز استقبال می‌شود اما حضور مغز گردو در این ترکیب یک مزیت بسیار بزرگ به حساب می‌آید.
زارع با اشاره به آجیل چهار مغز گفت: این آجیل از مغز بادام، مغز پسته، مغز فندق و بادام هندی تشکیل شده است.
این کارشناس گفت: آجیل مشکل‌گشا ( شامل؛ مغز فندق، مغز پسته، مغز بادام، توت خشک، کشمش، نخودچی و نقل) از دیگر انواع آجیل است؛ بعضی‌ها معتقدند که حضور آجیل مشکل‌گشا، حتی در حجم کم، در کنار ظرف اصلی آجیل یا روی سفره هفت‌سین، برای صاحبخانه خوش‌یمن خواهد بود و به همین خاطر، کمی هم از این نوع آجیل تهیه می‌کنند.
وی توصیه کرد: اگر آجیل‌ نوروزی‌تان زیاد آمد و ‌خواستید آن را برای استفاده‌‌های بعدی کنار بگذارید، سعی کنید آجیل را با پوست درون ظرف‌های دربسته قرار بدهید. البته در این حالت هم نمی‌توانید آجیل را بیشتر از ۶ ماه داخل یخچال نگه‌داری کنید. اما در همین شکل می‌توانید آنها را برای ۱ سال و در فریزر منزل نگه‌داری کنید. همچنین اگر آنها را از پوست‌شان جدا کنید، چیزی بیشتر از دو هفته تازه نمی‌مانند البته به شرطی که آنها را در یک محل خشک و خنک قرار داده باشید
چهارشنبه 17/12/1390 - 11:52
تاریخ

امروز (چهارشنبه) برابر با هفدهم اسفند 1390 و چهاردهم ربیع الثانی1433 هجری قمری و هفتم مارس سال 2012 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

1390/12/16 - 10:45

17 اسفند 1377

آیت الله سید محمد صدر، فقیه بزرگ و عالم مجاهد توسط رژیم بعث عراق در نجف اشرف به شهادت رسید. او نخستین كسی بود كه در زمان دیكتاتوری حزب بعث عراق، در مسجد بزرگ كوفه، نماز جمعه را اقامه كرد و در خطبه‏هایش، به انتقاد از رژیم بعثی پرداخت. وی به توصیه دولتیان عراق مبنی بر دعا و حمایت از حكومت صدام وقعی ننهاد و در برابر تهدیدات مزدوران بعث ایستادگی كرد.

 

17 اسفند 1356

روزنامه "فایننشال تایمز" نوشت: اشاره "محمدرضا پهلوی" به اینكه ایران تحت شرایط خاصی حاضر است صدور نفت به رژیم صهیونیستی را محدود یا قطع كند، به این معناست كه وی تایید می‌كند كه كشورش اكنون نفت مصرفی آنها را تامین می‌كند.

 

17 اسفند 1352

سفارتخانه‌‌های ایران در استكهلم و بروكسل توسط دانشجویان ایرانی عضو كنفدراسیون دانشجویی، در حالیكه نقاب بر چهره داشتند، اشغال شد. این دانشجویان در اعتراض به دادگاه های نظامی و روند سركوب و اختناق در ایران بطور همزمان در چند شهر اروپا دست به این اقدام زدند.

 

اسفند 1345

آیت‌‌الله سید "حسن قمی" با ارسال تلگرامی از مشهد برای "هویدا" نخست‌وزیر نسبت به لایحه حمایت از خانواده اعتراض كرد. این لایحه شامل بندهایی بود كه مخالف شرع اسلام بود.

 

17 اسفند 1345

عده‌ای از طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در آستانه سفر "عبدالرحمان عارف" رییس جمهوری عراق به تهران وی را از موارد متعدد نقض حقوق بشر توسط دولت ایران آگاه ساختند. رییس جمهوری عراق قراربود در تاریخ 27 اسفند به ایران سفر كند.

 

17 اسفند 1342

كابینه "امیراسدالله علم" كه در 28 تیر 1341 تشكیل شده بود، به دستور "محمدرضا پهلوی" و با بركناری علم، سقوط كرد. در همین روز "حسنعلی منصور "دبیركل حزب ایران نوین مامور تشكیل كابینه شد.

 

17 اسفند 1337

موافقتنامه نظامی ایران و آمریكا به تصویب مجلس شورای ملی رسید. این موافقنامه كه در 14 اسفند به امضا رسیده بود، رابطه ساختاری ارتش ایران را با ماشین نظامی آمریكا و سیاست های منطقه ای آن كشور، مستحكم می كرد.

 

17 اسفند 1332

روزنامه اطلاعات نوشت: اختلاف آمریكا و انگلستان بر سر چهار درصد سهام، مانع اصلی پیشرفت مذاكرات نفت لندن بود. این مذاكرات از اواخر بهمن ۱۳۳۲ در لندن با حضور نمایندگان كمپانی‌های بزرگ نفت آمریكا، شركت نفت انگلیس و شركت‌های فرانسوی و هلندی و بدون حضور نماینده ایران جهت به جریان انداختن دوباره نفت ایران و تقسیم آن، در جریان بود.

 

17 اسفند 1329

اجتماع بزرگی در حمایت از اعدام انقلابی "رزم‌آرا " نخست وزیر وقت در میدان بهارستان برگزار و در آن اعلامیه "نواب صفوی" قرائت شد. در این اعلامیه تاكیده شده بود كه اگر "خلیل طهماسبی" آزاد نشود عده زیادی از مقامات حكومتی به سرنوشت "رزم‌آرا" دچار می‌شوند.

 

17 اسفند 1308

قانون تثبیت سكه رایج كشور و تبدیل واحد آن از نقره به طلا به تصویب مجلس شورای ملی رسید از این پس واحد پول ایران ریال و طلا پشتوانه آن اعلام شد.

 

17 اسفند 1300

دولت در اعلامیه شدید‌اللحنی مطبوعات مخالف و منتقد را به اشد مجازات تهدید كرد.

 

17 اسفند 1295

شیخ "محمد خیابانی" در تبریز حزب دمكرات آذربایجان را بنیان نهاد.

 

17 اسفند 1289

"میرزا حسن خان مستوفی‌الممالك" كه در 30 تیر گذشته مامور تشكیل كابینه شده بود، از سمت رییس‌الوزایی كناره‌گیری كرد.

چهارشنبه 17/12/1390 - 11:50
موبایل

هفت صبح:


1

سامسونگ

Chat 222

124 هزار

2

سامسونگ

C3322

133 هزار

3

سامسونگ

C3560

136 هزار

4

نوکیا

Asha 200

185 هزار

5

نوکیا

X2-05

135 هزار

6

نوکیا

C2-03

186 هزار

7

ال.جی

A133

125 هزار

8

ال.جی

A258

125 هزار

9

ال.جی

A230

113 هزار

10

آلکاتل

OT-808

155 هزار

چهارشنبه 17/12/1390 - 11:49
کامپیوتر و اینترنت
هفت صبح: با پایان نمایشگاه بارسلونا از همین حالا لحظه شماری برای ورود هیجان انگیزترین محصولات دیجیتالی به بازار آغاز شده است. یکی از بهترین های این نمایشگاه مدل تازه ای از سری تبلت های گلکسی که سامسونگ برای آن نامی شبیه به تلفن همراه Note انتخاب کرد. تبلت Note صفحه نمایش بزرگ تری دارد اما از نظر فناوری های به کار رفته می توان در آن وجود تشابه بسیاری با موبایل Note پیدا کرد.



پردازنده: جهان دیوانه پردازنده های دو هسته ای شده است. سامسونگ نقش مهمی در نقش بستن این ذهنیت دارد و با سرعتی که از آنها سراغ داریم هیچ بعید نیست تا آخر سال جاری میلادی پردازنده های 256 هسته ای! را روی بیلبورد ببرند. گلکسی Note کاملا متناسب با سلیقه بازار طراحی شده چون به پردازنده ای دو هسته ای ساخت Intel و سرعت 1/4 گیگاهرتز مجهز است. سامسونگ در کنار این پردازنده از یک حافظه موقت یک گیگابایتی هم کمک گرفته تا رضایت کاربران خود را تضمین کند.

صفحه نمایش: به احتمال خیلی زیاد اپل چند روز دیگر نمونه تازه ای از ipad را معرفی می کند. پیش بینی می شود صفحه نمایش این محصول بسیار خیره کننده خواهد بود. تا آن زمان می توانیم روی برتری های صفحه نمایش Galaxy Note شرط بندی کنیم. سامسونگ همچنان اعتقاد زیادی به صفحه های Capacitive با کیفیت PLSTET دارد. باید کمی منتشر بمانیم و کارایی این صفحه را در اندازه 10/1 اینچ امتحان کنیم. نکته مهم این است که صفحه نمایش Note برای تجربه ای بهتر از فیلم های مخصوص بهینه سازی شده است. آنها می گویند برنامه های مخصوصی طراحی کرده اند که توانمندی قلم Note را به خوبی نمایش می دهد.

امکانات: از همین حالا تبلت گلکسی Note یک امتیاز ویژه برای خود ثبت کرده است. ممکن است شما حس خوبی از بلندکردن یک صفحه 10 اینچی و گرفتن آن کنار گوشتان برای مکالمه تلفنی نداشته باشید اما از نظر ما که همیشه مجبور بودیم برای شارژ کردن اینترنت همراه مدام سیم کارتمان را عوض کنیم این خبر جذابی به حساب می آید. علاوه بر این می توان روی هندزفری هم حساب باز کرد. به غیر از این تبلت Note قابلیت دسترسی به اینترنت را از طریق GRPS، wifi،

3G و EDGE امکان پذیر می کند. همچنین می توان به کمک بلوتوث به نقل و انتقال فایل ها پرداخت.



دوربین: تبلت Note به دو دوربین مجهز است، اولی که در پشت دستگاه قرار دارد یک دوربین سه مگاپیکسلی با همان کیفیت همیشه سامسونگ است و می توان با کمک آن فیلمبرداری HD انجام داد. دوربین جلویی هم دو مگاپیکسل کیفیت دارد و برای انجام مکالمه های تلفنی به کمک سیم کارت های اپراتور سوم عالی است.

سیستم عامل: وقتی Note به بازار می آید به طور پیش فرض یک آندروید نسخه 4 رویش نصب شده است. همه ما با این سیستم عامل آشنایی داریم و از کارکردن با آن راضی به نظر می رسیم. در بازی اپلیکیشن های آندروید هم از نظر وسعت و هم از نظر عمق دلایل مهمی برای احساس رضایت ما ردیف می کند. کاربران خاص هم می توانند از همین حالا خودشان را آماده کار کردن با نسخه مخصوص فتوشاپ کنند که به صورت پیش فرض روی تبلت جدید نصب می شود.

+ آندروید نسخه 4، وزن سبک، درگاه مخصوص کارت حافظه

- کیفیت صفحه نمایش توانایی رقابت با آی پد را ندارد

ویژگی ها: پردازنده 2 هسته ای، صفحه نمایش 10/1 اینچی، دوربین سه مگاپیکسلی
چهارشنبه 17/12/1390 - 11:48
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته