• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    • عبارت :
      تعداد درصفحه :
کد سوال : 54618
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : آيه « تطهير» درباره چه کساني نازل شده است؟
پاسخ : خداوند تعالي در اين آيه مي فرمايد: « انما يريد الله ليذهب عنکم الرجس اهل البيت و يطهرکم تطهيرا»، « خدا فقط مي خواهد آلودگي را از شما خاندان پيامبر بزدايد و شما را پاک و پاکيزه گرداند» در مورد پنج تن يعني ÷يامبر ، حضرت علي، حضرت زهرا، امام حسن و امام حسين (عليهم اليلام).
کد سوال : 54619
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : در کجاي قرآن در مورد امامت امامان معصوم (عليه السّلام) بحث شده است ؟
پاسخ : آيه « انما وليکم الله و رسوله والذين آمنوا الذين يقيمون الصلوه و يوتون الزکاه و هم راکعون»، « دوست و سرپرست شما تنها خدا و پيامبر اوست و کساني که ايمان آورده اند: همان کساني که نماز برپا مي دارند و در حال رکوع زکات مي دهند. »
کد سوال : 54620
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : لقمان (ع ) که بود؟
پاسخ : لقمان حکيم دانشمندي بود که مي گويند در زمان حضرت سليمان (عليه السّلام) مي زيست. درباره شخصيت نيکوي او همين بس که خداوند تعالي او را در قرآن مورد ستايش قرار داده و فرموده است: « ولقد آتينا لقمان الحکمه ان اشکر الله»، « و به راستي، لقمان را حکمت داديم که خدا را سپاس بگذار»دانشمندان در مورد اين که لقمان پيامبر بود يا تنها بنده اي صالح؟ اختلاف عقيده پيدا کرده اند. در هر صورت به طور قطع او جزو کساني بود که نسبت به خداوند و فرمانبرداري او و نيز درباره دعوت به سوي خدا به گونه اي که هدايت آور، آرام و قانع کننده باشد آگاهي و شناخت کافي داشتند.
کد سوال : 54621
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : فرشتگان بر چند نوعند؟
پاسخ : فرشتگان - عليهم السلام- متناسب با مسئوليتي که خداوند به خاطر آن خلقشان فرموده، به چند دسته تقسيم مي شوند:- گروهي از آنان عرش الهي را به دوش مي کشند. آنان از شريف ترين فرشتگان هستند. «اسرافيل» - عليهم السلام- نيز يکي از آنان است. خداي متعال مي فرمايد: « و يحمل عرش ربک فوقهم يومئذ ثمانيه»، « و عرش پروردگارت را آن روز هشت فرشته بر سر خود بر مي دارند.» - بعضي ديگر از آنان کروبيان هستند، يعني کساني که اطراف عرش قرار دارند. آنان نيز به همراه حاملات عرش ارجمندترين فرشتگانند. از جمله ايشان « جبرئيل» و « ميکائيل» هستند. خداي تعالي مي فرمايد: « و تري الملائکه حافين من حول العرش يسبحون بحمد ربهم»، « و فرشتگان را مي بيني که پيرامون عرش به ستايش پروردگار خود تسبيح مي گويند»عده ديگر، آنانند که در آسمانهاي هفتگانه سکونت دارند. کساني که با عبادت مستمر و مداوم خود شب و روز موجب آباداني آسمانهاي هفت گانه مي شوند. خداوند تعالي مي فرمايد: « يسبحون الليل و النهار لا يفترون»، « شبانه روز، بي آنکه سستي ورزند تسبيح مي گويند»يکي از آنان کليد دار و مسئول بهشت است و همانطور که در برخي احاديث به وضوح آمده به او « رضوان» گفته مي شود.دسته ديگر آنان ماموران و نگهبانان دوزخ مي باشند که به « زبانيه» مشهورند و در راس آنها نوزده فرشته قرار دارند. خداي تعالي مي فرمايد:بعضي از آنان مامور مراقبت از بني آدم هستند: خداي تعالي مي فرمايد: « له معقبات من بين يديه و من خلفه يحفظونه من امر الله»، « براي او فرشتگاني است که پي در پي او را به فرمان خدا از پيش رو از پشت سرش پاسداري مي کنند»گروه ديگر نيز مسئوليت ثبت و ضبط اعمال بندگان را برعهده دارند. خداي تعالي مي فرمايد:« و ان عليکم لحافظين* کراما کاتبين* يعلمون ما تفعلون»، « قطعا بر شما نگهباناني گماشته شده است. بزرگواراني که نويسنده اعمال شمايند و آنچه را انجام مي دهيد مي دانند»
کد سوال : 54622
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : آيا از « عزرائيل» (عليه السّلام) در قرآن کريم با اين نام ياده شده است؟
پاسخ : هيچگاه در کتاب خدا از« عزرائيل» (عليه السّلام) با اين لفظ ياد نشده بلکه تنها از او با عنوان « ملک الموت» سخن به ميان آمده است. خداي سبحان مي فرمايد: « قل يتوفاکم ملک الموت الذي و کل بکم ثم الي ربکم ترجعون»، « بگو فرشته مرگي که بر شما گمارده شده، بالاخره جان شما را تماما مي ستاند، آنگاه به سوي پروردگارتان بازگردانده مي شويد»
کد سوال : 54623
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : علت دشمني ميان شيطان وانسان چيست؟
پاسخ : خودبزرگي بيني و منيت شيطان. « انا خير منه خلقتني من نار و خلقته من طين»« من از بهترم؛ چون مرا از آتش آفريده اي و او را از گل آفريده اي»
کد سوال : 54624
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : شيطان بر چه کساني نفوذ و سلطه ندارد؟
پاسخ : خداوند تاکيد فرموده که تنها بندگان خالص شده اش هستند که ابليس و ياران او بر ايشان تسلطي ندارند.« فبعزتک لا غوينهم اجمعين* الا عبادک منهم المخلصين»« پس به عزت تو سگوند که همگي راجدا ازراه به در مي برم مگر آن بندگان پاکدامن تو را»
کد سوال : 54625
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : راههاب نفوذ و تسلط شيطان بر انسان کدام است؟
پاسخ : از خلال آيات قرآن کريم مي فهميم که براي شيطان راه هاي متعددي وجود دارد که از آن طرق در بني آدم نفوذ نموده و تاثير مي گذارد. طبعا اين امر ممکن نيست مگر آن که انسان خود بيراهه را بر راه هدايت ترجيح داده و برگزيند. راه هاي نفوذ شيطان عبارتند از :1- نزغ: « و اما ينزغنک من الشيطان نزغ فاستعذ بالله انه سميع عليم»، « و اگر از شيطان وسوسه اي به تو رسد به خدا پناه بر زيرا که او شنواي داناست»2- وسوسه: « فوسوس اليه الشيطان»، « پس شيطان او را وسوسه کرد» 3- طائف: « ان الذين اتقوا اذا مسهم طائف من الشيطان تذکروا فاذا هم مبصرون»« در حقيقت، کساني که از خدا پروا دارند، چون وسوسه اي از جانب شيطان به آنان رسد خدا را به ياد آورند و ناگهان بينا شوند»4- خطوه: « يا ايها الذين آمنوا لا تتبعوا خطوات الشيطان»، « اي کساني که ايمان آورده ايد پا جاي پاي شيطان نگذاريد» « خطوه» چيزي است که شيطان به ذهن انسان القا مي کند و او را براي اجراي آن تشويق مي نمايد. 4- مس: « الذين ياکلون الربا لا يقومون الا کما يقوم الذي يتخبطه الشيطان من المس»، « کساني که ربا مي خورند از گور بر نمي خيزند مگر مانند برخاستن کسي که شيطان بر اثر تماس آشفته سرش کرده است.
کد سوال : 54626
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : براي برطرف کردن تاثير شيطان چه بايد کرد؟
پاسخ : اول: بستن راه هاي بزرگي که شيطان از آن راه ها به قلب انسان نفوذ مي کند مانند: خواهش نفساني، خشم، زياده خواهي، حسد، دشمني، خودپسندي، کينه، خودبزرگ بيني، طمع، خست، سبک عقلي، ترس، و دوست داشتن کالاي کم ارزش دنيايي.دوم: آباد نمودن قلب با به کارگيري صفات نيک همچون اخلاق پسنديده، خداترسي، تقوي و مواظبت در عبادت. سوم: فراوان ياد کردن خداوند با قلب و زبان . خداي تعالي مي فرمايد:« ان الذين اتقوا اذا مسهم طائف من الشيطان تذکروا فاذا هم مبصرون»« در حقيقت کساني که از خدا پروا دارند چون وسوسه اي از جانب شيطان به آنان رسد خدا را به ياد آورند و ناگهان بينا شوند»
کد سوال : 54627
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : آيا شيطان در قيامت از پيروان خود حمايت مي کند؟
پاسخ : در سوره ابراهيم صحنه عذاب را براي ما به تصوير مي کشد وقتي که ياري طلبي ها و آه و ناله هاي کفار بالا گرفته و سرزنش آنها بر ابليس که آنان را به اين روز انداخته زياد مي شود در اين هنگام پاسخي عجيب دريافت مي کنند. آيه مذکور چنين مي گويد:« و قال الشيطان لما قضي الامر ان الله وعدکم وعد الحق و وعدتکم فاخلفتکم و ما کان لي عليکم من سلطان الا ان دعوتکم فاستجبتم لي فلا تلوموني و لوموا انفسکم ما انا بمصرخکم و ما انتخم بمصرخي ائي کفرت بما اشرکتمون من قبل ...»وقتي داوري ميان خلايق به پايان رسيده و اهل بهشت به بهشت و جهنمايان به آتش دوزخ وارد مي شوند، شيطان مي گويد: خداوند شما را به حق وعده داد. وعده هايي که در مورد زنده شدن مجدد و جمع شدن مردم براي حساب و دريافت ثواب و عقاب داده بود و در مقابل، من به شما وعده دادم که نه بعث است و نه نشور و نه حساب و نه بهشت و جهنم هيچ کدام حيقت ندارد. نسبت به وعده هاي خودم وفا نکردم من شما را به اکراه و اجبار به کفر ورزيدن و انجام گناهان وادار نکردم و تنها از طريق وسوسه وفريب به شما وعده دادم و شما با انتخاب بد خود از اختيارتان سوء استفاده کرده و دعوت مرا پذيرفتيد. پس مرا ملامت نکنيد به خاطر عذابي که خودتان با گزينش بد بر خويش حلال نموديد و خودتان را سرزنش کنيد به خاطر آن زمان که از امر الهي سرباز زده و به سمت پيروي از وسوسه بدون دليل و برهان راهتان را کج کرديد من فريادرس شما نيستم و شما نيز دادرس من نيستيد، من اکنون منکر اين هستم که در آنچه مرا شريک گرفتيد با خداي تعالي شراکت داشته ام، همانا براي ستمگران رنجي دردآور پيش بيني شده است.