• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    • عبارت :
      تعداد درصفحه :
کد سوال : 54608
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : لباس جهنميان از چيست؟
پاسخ : در قرآن کريم آمده است:« فالذين کفروا قطعت لهم ثياب من نار»، « و کساني که کفر ورزيدند جامه هاي از آتش برايشان بريده شده است » همچنين مي فرمايد :« سرابيلهم من قطران»، « لباس آنان از جنس قطران مي باشد.»« قطران» ماده اي چرب، روغني و سياه است که بوي ناخوشايندي دارد اين ماده را بر روي اجساد مي ريزد که موجب اشتعال و بر افروختگي بيشتر آنها شود.
کد سوال : 54609
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : ماده سوخت آتش جهنم چيست؟
پاسخ : خود مردم و سنگ ها هستند: « يا ايها الذين آمنوا قوا انفسکم و اهليکم نارا وقودها الناس و الحجاره»، « اي کساني که ايمان آور ده ايد، خودتان و کسانتان را از آتشي که سوخت آن مردم و سنگهاست حفظ کنيد»
کد سوال : 54610
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : نام چند تن از پيامبران در قرآن کريم آمده است؟
پاسخ : پيامبراني که نام آنها در کتاب خدا آمده 25 نفرند:« آدم، ادريس، نوح، هود، صالح، ابراهيم، لوط، اسماعيل، اسحاق، يعقوب، يوسف، شعيب، ايوس، ذوالکفل، موسي، هارون، داود، سليمان، الياس، اليسع، يونس، زکريا، يحيي، عيسي، محمد، ( عليهم افضل الصلاه و السلام اجمعين)
کد سوال : 54611
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : کلمه نبي به چه معناست؟
پاسخ : « نبي» از کلمه « نبا» يعني « خبر» مشتق گرديده است. نبيء ( با همزه) به کسي مي گويند که خبري از جانب خداوند تعالي آورده است. و خداوند نيز او را به توحيد و يگانگي خود آگاه فرموده و دانش خويش را به اطلاع او رسانده و او را به نبوتش دانا ساخته باشد. برخي مي گويند اين کلمه از « نبوه» يعني بلندي مکان گرفته شده و به خاطر بلندي شان و جايگاه پيامبر در ميان مردم نام نبي بر وي اطلاق گرديده است.
کد سوال : 54612
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : چه دليلي از قرآن وجود دارد که هر پيامبري به زبان قومش بر انگيخته شده است؟
پاسخ : آيه « و ما ارسلنا من رسول الي بلسان قومه ليبين لهم»، « و ما هيچ پيامبري را جز به زبان قومش نفرستاديم تا پيامهاي خداوند را براي آنان روشن سازد. »
کد سوال : 54613
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : چه دليلي از قرآن مي توان ارائه داد که نشان دهد پيامبران (عليه السّلام) همگي معصوم بوده و سرمشق و الگوي بشر هستند؟
پاسخ : پيامبران بنا به تعبير قرآن همگي هم از لحاظ ويژگي هاي اخلاقي و علمي و هم از نظر سرشت و طينت و آفرينش کامل ترين افراد مردم بوده و در هر دو عرصه گفتار و کردار از آنان راست پيشه ترند. خداي متعال درباره پيامبران خود مي فرمايد : « وجعلناهم ائمه يهدون بامرنا و اوحينا عليهم فعل الخيرات و اقام الصلوه و ايتاء الزکوه و کانوا لنا عابدين» « و آنان را پيشواياني قرار داديم که به فرمان ما هدايت مي کردند و به ايشان انجام دادن کارهاي نيک و برپاداشتن نماز و پرداختن زکات را وحي کرديم و آنان ما را دائما مي پرستيدند.» همچنين فرموده : « اولئک الذين هدي الله فبهداهم القتده» « اينان کساني هستند که خدا هدايتشان کرده است پس، از هدايت آنان پيروي کن.»اطلاق پيروي از پيامبران و رهبري آنان بيانگر عصمت آنان است.
کد سوال : 54614
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : چه دليل قرآني وجود دارد که حضرت محمد - صلي الله عليه و آله- آخرين پيامبر الهي است؟
پاسخ : دليل ما اين آيه از قرآن کريم است: ما کان محمد ابا احد من رجالکم ولکن رسول الله و خاتم النبيين»، « محمد هيچ يک از مردان شما نيست، ولي فرستاده خدا و خاتم پيامبران است»
کد سوال : 54615
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : مهمترين نامها و لقبهايي که در قرآن کريم براي پيامبر اکرم (صلّي الله عليه و آله) ذکر شده کدامند؟
پاسخ : براي رسول اکرم (صلّي الله عليه و آله) در قرآن کريم نامها و لقبهاي فراواني ذکر شده است، از آن جمله اند:احمد، عبدالله، طه، يس، ن (نون)، المدثر، الذکر، الشاهد، الشهيد، المبشر، النظير، الداعي، السراج، المنير، رحمه للعالمين، رسول الله، خاتم النبيين، النبي ، الامي، النور، النعمه، الرووف، الرحيم، المنذر، المذکر.
کد سوال : 54616
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : خوي و منش رسول اکرم (صلّي الله عليه و آله) چگونه بود؟
پاسخ : خداوند تعالي در مقام ستايش رسول گرامي خود مي فرمايد:« و انک لعلي خلق عظيم»« و راستي که تو را خويي والاست»ايشان بسيار مهربان، دلسوز و خوش اخلاق بودند.« فبما رحمه من الله لنت لهم و لو کنت فظا غليظ القلب لا نفضوا من حولک»« پس به برکت رحمت خدا، با آنان نرم خو و پر مهر شدي و اگر تندخو و سخت دل بودي قطعا از پيرامون تو پراکنده مي شدند»
کد سوال : 54617
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : چرا به حضرت رسول اکرم (صلّي الله عليه و آله) صفت « امي» داده اند؟
پاسخ : خداي تعالي در قرآن کريم مي فرمايد: الذين يتبعون الرسول النبي الامي»، کساني که از اين فرستاده که پيامبري امي است پيروي مي کنند»اين که به پيامبر اکرم (صلّي الله عليه و آله) « امي» مي گويند يا به خاطر نسبت ايشان به « امي القري» (مکه) است يا به اين سببب مي باشد که حضرت سواد خواندن و نوشتن نداشتند. يا اينکه ايشان از ميان مردم است. در مردم، با مردم، براي مردم.