• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 177
تعداد نظرات : 31
زمان آخرین مطلب : 3813روز قبل
طنز و سرگرمی
ازدواج در کره شمالی! 
 این پست رو می گذارم که دختر خانم های محترمه این قدر آیه نحس نخونن که چرا خانواده ها با ازدواجشون مخالفن و چرا هنجارها  و رفتارها و ایده ها و انتخاب های اونها رو به رسمیت نمی شناسن. اینقدر قر نزنن که چرا ما همیشه باید انتخاب بشیم چرا نباید روزی انتخاب کنیم. البته درست هم می گویند رشد و تعالی در گرو انتخاب شدن و انتخاب کردن هم هست. اما یه نون باید خورد و صد هزار شکر فرستاد که با مقداری جنگ و دعوا خلاصه این پدر و مادرها راضی می شند و حالا اگه یکی رو رضا نشدند دومی را با تعدیل انتظارات راضی می شوند. اگه توی کره شمالی بودیم چه می کردیم....
يکشنبه 4/5/1388 - 12:39
فلسفه و عرفان
اینجانب صادق لاریجانی (آملی) در سال ۱۳۳۹ هجری شمسی در نجف اشرف دیده به جهان گشودم. پدرم مرحوم آیت الله العظمی حاج میرزا هاشم آملی «قدس سره» از اعاظم فقهاء و مراجع نجف اشرف و قم بودهاند كه شاگردان بسیاری در این دو شهر بزرگ علم و تقوا پرورانده اند.

مادرم صبیّه مرحوم آیت الله العظمی حاج سیّد محسن اشرفی «قدس سره» است كه ایشان از بزرگان شهر اشرف (بهشهر) بود و در آن شهر سمت ریاست و مرجعیت داشت و از شاگردان مبرّز مرحوم آخوند خراسانی «قدس سره» محسوب میشد كه به علت انزوا طلبی، نام چندانی از خود باقی نگذاشته است.

قریب یكسال و اندی داشتم كه مرحوم والد از نجف اشرف به شهر قم نقل مكان نمودند و بساط تدریس در این شهر گشودند.

تحصیلات اولیه:
از سال ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۶ در مراحل دبستان و دبیرستان به دروس جدید اشتغال داشته ام و بحمدالله در همه این سطوح، درسها را با موفقیّت تمام به پایان برده ام و كمتر اتفاق می افتاد كه رتبه اوّل را حائز نباشم.

نیك به خاطر دارم كه از سال اوّل دبیرستان مسیر تحقیقم از درسهای معمولی دبیرستان، بسیار فراتر رفت و كتابهای متعدّد دانشگاهی در رشته ریاضی را خود بدون كمك استاد فراگرفتم.

مثل:
Precalculus نوشته Serge lang و دو مجلّد Calculus نوشته Tom. Apostol و Mathematical Analysis نوشته Rudin و Measure Theor نوشته Monro و همه اینها قبل از وارد شدن به سال چهارم دبیرستان بود.

و با فراهم آمدن بورس تحصیلی از دانشگاه صنعتی شریف، عازم تحصیل در یكی از كشورهای غربی بودم كه ناگهان زندگیم چرخش تمام پیدا كرد و اندیشه و شوق تحصیل در علوم و معارف اسلامی و دنبال كردن مسیر تحقیقات فقهاء و مجتهدان و فیلسوفان اسلامی، حركتی دیگر را باعث شد. علل این شوق و اندیشه جدید خود داستان عجیبی دارد كه اینجا مجال بیان آن نیست.

تحصیلات علوم اسلامی:
به هر حال با تغییر مسیر علمی و فی الواقع تغییر مسیر زندگیام، از سال ۵۶ وارد عالم طلبگی شدم و با ولع و اشتیاق فراوان علوم رسمی حوزه را فرامی گرفتم، و در كنار آنها با مباحث فیلسوفان غربی هم آشنا میشدم.

اكثر درسهای دوره مقدمات و سطح حوزه را با اساتیدی مبرز و عمدتاً به طور خصوصی طی كردم . بحثهای خارج اصول و فقه را از محضر مرحوم والد آیت الله العظمی میرزا هاشم آملی«قدس سره» و آیت الله العظمی حاج شیخ حسین وحیدی خراسانی دامت بركاته كه افتخار دامادی ایشان را هم دارم، استفاده برده ام. فلسفه اسلامی را نیز مدّتی در نزد آیت الله جوادی آملی و آیت الله حسنزاده آملی استفاده كردم.

از حوالی سال ۱۳۶۸، پس از تدریس بسیاری از كتب سطح ، به تدریس خارج اصول و پس از مدّتی به تدریس خارج فقه پرداخته ام و بحمدالله تاكنون مشغول به این دو بحث هستم.

در جریان انقلاب در كنار مرحوم والد، در پارهای اقدامات شركت جسته ام و پس از چندی حس كردم تهاجم فرهنگی غرب كمی از تهاجم نظامی آن ندارد و لذا در حد وسع خویش و با بضاعتی مزجاه همّ خویش را در مقابله با این تهاجم فرهنگی قرار دادم.

تهاجمی كه ایمان مردم را هدف گرفته و قطعاً در راستای اهداف شوم استعماری است. چون نیك میدانند این كشور اسلامی با ایمان مردم زنده مانده است نه تجهیزات مادی و اقدامات نظامی.

مدتهاست كه رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای دام ظله با بیانات مختلف به این خطر عظیم اشاره كرده اند و اخیراً هم با بیانی صریح و رسا به افشاء آن پرداخته اند.
يکشنبه 4/5/1388 - 12:36
دعا و زیارت
برخی از این نشانه‌های پنج‌گانه چند روز قبل از ظهور واقع می‌شوند؛ بعضی چند ماه بعد از ظهور و بعضی قبل از قیام حضرت و در آغاز نهضت آن بزرگوار رخ می‌دهند.


اینك برخی از احادیثی را كه به صورتی مختصر بیانگر این نشانه‌ها هستند ذكر نموده آن‌گاه هر علامت را ـ با تفصیل وارد در احادیث و توضیحات مناسبی كه به ذهن می‌آید ـ متذكر می‌گردیم.


حضرت صادق ـ علیه السّلام ـ فرمودند:« پنج علامت قبل از قیام قائم ـ علیه السّلام ـ است: یمانی، سفیانی، نداكننده‌ای كه از آسمان ندا درمی‌دهد، فرو برده شدن در بیداء، كشته شدن نفس زكیه.»

يکشنبه 4/5/1388 - 12:33
دعا و زیارت

ظهور حضرت مهدی (ع)-

بیایید برای سلامتی و تعجیل در فرج مولایمان دعا کنیم

اللهم عجل لولیک الفرج

يکشنبه 4/5/1388 - 12:32
دانستنی های علمی

احمد ابن اسحاق محدث بزرگوار قرن سوم از چهره‏هاى درخشان شهر قم است كه مورد عنایت امام زمان (علیه السلام) خویش قرار گرفت. او عالمى جلیل القدر فقیهى پرهیزگار نماینده و مورد اعتماد ویژه امام عسكرى (علیه السلام) در شهر قم بود.

افزون بر آن مرجعیت دینى ویژه‏اى نیز در قم داشت، حتى زمانى متولى اوقاف و روزگارى هم كارگزار پیشواى یازدهم شد، احمد به عنوان دوست خصوصى و محرم راز امام عسكرى (علیه السلام) و رابط بین حضرت و شیعیان قم بود. او وجوهات جمع آورى شده را در سفرهاى متعدد به حضور امام (علیه السلام) تقدیم مى‏كرد. همچنین براى تحصیل علم و كمال از محضر پیشوایان معصوم مسافرتهایى به سامره و ناحیه حجاز داشته است. او به محضر سه امام (امام جواد و امام هادى و حضرت عسكرى (علیه السلام)، نیز نائل آمد. معجزاتى را از آن بزرگوار مشاهده كرد و جواب نامه هایى هم از طرف آن حضرت (كه اصطلاحا توقیع گفته مى‏شود) دریافت داشت (1).

براى شناخت شخصیت احمد بن اسحاق ناچاریم تأملى در عصرى كه وى در آن زندگى مى‏كرد و فعالیت‏هاى حضرت عسكرى علیه السلام داشته باشیم چرا كه حضرت مهمترین تأثیر را در افكار و آرمان‏هاى وى داشت.

يکشنبه 4/5/1388 - 12:30
دعا و زیارت

گزینش یاران

همه انبیا و مصلحان الهی هسته های اصلی نهضت خویش را با آزمایش برگزیده اند چرا كه راه دشوار است و آمیخته با رنجها و بدون داشتن یارانی آب دیده سرد و گرم چشیده فداكار و باوفا نمی توان خطر كرد. یاران بی وفا و نامطمئن نه تنها حركت را به جلو نمی برند كه آن را به شكست خواهند كشاند.
طالوت كه در روایات یاران مهدی به یاران او تشبیه شده اند در نبرد با جالوت لشكریانش را باتشنگی آزمود. تن پروران و ناشكیبایان نظم را برهم زدند حریصانه به آب افتادند ولی صبور مردان از آن لب تر نكردند. از این راه روشن شد كه گروه نخست ارزش و توان همراهی با طالوت را ندارند و سرانجام در رویارویی با سپاه دشمن وحشت آنان را فرا گرفت و از جنگیدن باز ماندند ولی گروه دوم كه ایمان فكری و بصیرت واقعی داشتند همه پیروزی را در اختیار خدا دیدند و صبورانه مقاومت ورزیدند.
یاران مهدی نیز برای رسیدن به درجه شایستگی همرهی از غربالهای گونه گون گذر داده میشوند و پس از پیمودن مراحل دشوار به قله رفیع «نصرت »بالا می روند.
راز نزدیك شدن به امام نه خویشاوندی كه كامیابی در آزمونهای الهی است. پاره ای از آزمایشها پیش از قیام صورت می گیرد و پاره ای پس از آن. طولانی شدن غیبت فتنه ها فریبندگیها افكار باطل جاه و مقام جلوه فروشان محراب داران دین به دنیا فروشان عالم نمایان و... بسیاری از منتظران را از راه باز می دارند مگر آنان را كه خدا راه نماید. عاشقان راستین چنگ زنندگان به ولایت جهادگران در راه خدا مخلصان و بریدگان از دنیای دنی.
امام صادق(ع) می فرماید:
«دوران غیبت قائم چنان به درازا خواهد كشید تا حق در خلوص خود رخ نماید و ایمانهای خالص از ناخالص جدا شود كسانی كه سرشت ناپاك داشته و ترس آن است كه به هنگام پیروزی دولت قائم منافقانه خود را در صف مومنان جای دهند پیش از قیام مهدی از آن جدا شوند. »(31)
به میزان درجات ایمان و گذر از آزمونها منتظران متمایز میشوند و به میزان مایه های ایمانی در یاری امام بریكدیگر پیشی می جویند.
به فرموده امام صادق(ع):
«منهم من یفقد عن فراشه لیلا فیصبح بمكه و منهم من یری یسیر فی السحاب نهارالله قلت جعلت فداك ایهم اعظم ایمانا قال: الذی یسیر فی السحاب نهارا »(32)
در وقت ظهور برخی یاران شب در بستر ناپدید میشدند و فردای آن در مكه اند و گروهی روز در آسمان ره می سپارند. گفتم: فدایت شوم كدام یك ایمانشان بیشتر است فرمود: آن كه در آسمان حركت می كند.
پس از گرد آمدن نیروهای آزمونها سخت تر میشود. امام با آزمونهای جسمی و روانی باورها را به آزمایش می گذارد. از جمله همانند طالوت كه سپاهیانش را با تشنگی آزمود یاران امام نیز با تشنگی امتحان خواهند شد. (33)
فراتر از آن امام بی پروا به باورهای خرافی و عوامانه حمله می برد و معارف به دور از دسترس و پوشانده شده در غبار فراموشی و رازناك را آشكار می سازد. در این تكانهای فكری صاحبان بصیریت و معرفت تزلزلی به خود راه نداده و استوار بر جای می مانند. ولی آنان كه در باورهای خود ناخالصی دارند و اندیشه را از سر چشمه نگرفته اند و به جای شاهراه به كوره راه رفته اند و در حقانیت امام تردید كرده اند از پیرامون حضرت پراكنده میشوند. 
يکشنبه 4/5/1388 - 12:29
دعا و زیارت

فلسفه رجعت چیست؟

1ـ رجعت از عقاید معروف شیعه است، و مقصود از آن در فرهنگ شیعه، بازگشت گروهی امت اسلامی پس از ظهور حضرت مهدی(عج) و قبل از بر پایی قیامت به دنیا است. 2ـ همان گونه که اشاره شد، در رجعت همه مردگان یا همة شیعیان به دنیا باز نمی‌گردند، بلکه عده ای مؤمنان خالص و کفار و طاغیان بسیار شرور به این جهان باز می گردند.[1]3ـ بازگشت گروهی از صالحان و یا تبهکاران به این جهان امری شگفت آوری نیست، زیرا در امت های پیشین نیز گروهی پس از مرگ بار دیگر زنده شده و پس از مدتی برای بار دوم در گذشته اند،‌[2] مانند زنده شدن عزیر پس از صد سال،[3] و موارد دیگری که قرآن مجید از آن‌ها خبر داده است.[4]4ـ در رجعت، بازگشت کنندگان به امر پروردگار عالَم زنده می شوند، هم چنان که در قیامت همگان به امر و قدرت ذات اقدس الله زنده می گردند. اگر تعدادی به دست حضرت عیسی(ع) زنده شده اند، آن هم به اذن الهی و قدرت خدادادی بوده است. قرآن می‌فرماید: "(به خاطر بیاور) هنگامی را که خداوند به عیسی بن مریم گفت: یاد کن نعمتی را که به تو و مادرت بخشیدم... و هنگامی که به اذن و فرمان من مردگان را زنده می کردی".[5] بنابراین چنانچه رجعت به دعای امام زمان(ع) صورت گیرد؛ باز به قدرت خدا انجام گرفته است؛ پس لازم نیست حتماً پیامبر باشد، بلکه به وسیلة حجت الهی و به اذن خدا نیز می‌توان صورت گیرد.5ـ پس از اعتقاد به رجعت که از عقاید شیعه است، ممکن است از تفاصیل و علت واقعی آن آگاهی نداشته باشیم، و این هیچ گونه اشکال و سستی در عقیدة ما ایجاد نمی‌کند. مثل این که به وجود ملائکه ایمان داریم، چون قرآن از آن خبر داده، ولی تعدادشان چقدر است، نحوة زندگی شان چگونه است و کارهایشان به طور تفصیل چگونه است، اطلاع دقیق نداریم.6ـ ممکن است علت واقعی رجعت برای ما روشن نباشد، ولی با توجه به روایات رجعت، چنین به نظر می‌رسد که بازگشت دو گروه از مؤمنان و کافران به زندگی دنیا، به منظور تکمیل یک حلقة تکاملی گروه اوّل "مؤمنان" و چشیدن کیفر دنیوی گروه دوم "کافران" است.به تعبیر دیگر: گروهی از مؤمنان خالص که در مسیر تکامل معنوی با موانعی در زندگی خود رو به رو شده اند و تکامل آن‌ها ناتمام مانده است، حکمت الهی ایجاب می‌کند که سیر تکاملی خود را از طریق بازگشت مجرّد به این جهان ادامه دهند؛ شاهد و ناظر حکومت جهانی حق و عدالت باشند؛ و در بنای این حکومت شرکت جویند، چرا که شرکت در تشکیل چنین حکومتی از بزرگ ترین افتخارات است.به عکس گروهی از منافقان و کافران جبار سرسخت علاوه بر کیفر خاص خود در رستاخیز باید مجازات هایی در این جهان، نظیر آن چه اقوام سرکشی مانند فرعونیان و عاد و ثمود، و قوم لوط دیدند ببینند، و تنها راه آن رجعت است.[6]انسان معتقد به حکمت و عدل الهی، همان گونه که معتقد است باطن این عالم پاک و بر اساس عدالت و درستی بنیان شده، معتقد است روزی فرا می‌رسد که ظاهر تمام این عالم همانند باطن می‌شود و همان گونه که باطن آن بر اساس عدل در جریان است، ظاهر آن نیز این گونه می‌شود و برای تحقق چنین امری، کسانی که مصداق تمام و کمال ظلم و عدل بوده اند، برانگیخته می‌شوند تا حقیقت این عالم نمایانده شود. اگر ظالمان این دنیا را با کامیابی سپری کرده اند، گمان نرود که واقعاً پایان آن‌ها همین گونه استک زیرا می دانیم که قیامت، چیزی جز ظهور و تجسم این عالم نیست، ‌پس باید سرانجام دنیای ظالمان و کافرانی که با کامیابی سپری کرده اند مانند معاویه، شکست و ذلت باشد، تا در قیامت، ذلت به صورت واقعی آشکار شود. به عبارت دیگر: همان گونه که برای مؤمنان باید مسیر تکاملی آن‌ها که با موانعی در دنیا رو به رو بوده اند، برداشته شود تا این مسیر به پایان خود و سیر تکاملی صعودی برسد، کافران خالص و ظالمان نیز باید به نهایت مسیر تکاملی نزولی خود برسند و حکومت و قدرتی که باعث شده که نهایت سیر نزولی آشکار نشود، آشکار شود و در قیامت طبق همین عذاب، یا نعمت الهی هویدا شود. باید توجه داشت هنوز کسانی مانند معاویه به عنوان انسان های درستکار نزد بسیاری از مسلمانان شناخته می‌شوند. البته این نکته که بیان شده، به عقل و دانش ما رسیده، امکان دارد مسایلی در فلسفه و علت آن بیان شده که دست نیافته ایم، یا بسیاری از مسایل طرح شود که اصولاً فلسفه آن بیان نشده و یا عقل ما نتواند به علت واقعی آن‌ها دست یابد، امام آن‌ها را به حکم عقل و منطق قبول می‌کنیم چون از جایگاه خطا ناپذیر الهی صادر شده است. این مسئله در پایان توضیح داده می‌شود.

يکشنبه 4/5/1388 - 11:31
دعا و زیارت
یاران مهدی ؛ خاستگاه و آزمایش و گزینش




یاران امام سنگهای زیرین انقلاب جهان اند. همان گونه كه پیامبر(ص) با همراهی مهاجران و انصار رسالت شكوهمندش را به انجام رساند و علی(ع) با مجاهدات افسران رشیدش حماسه های بزرگ آفرید فریادرس موعود نیز با همكاری مردان نمونه و خودساخته عدالت را به جهان باز خواهد آورد وراثت را به محرومان زمین خواهد بخشید.
منابع دینی ما بر جایگاه والای آن جوانمردان اشارتها دارد1. امامان همواره آرزومند همراهی آن حضرت بوده اند و یاوری آن چهره پنهان كرده را به دوستان خویش همه گاه یادآوری می فرموده اند:
«خدایا درود بفرست برمولا و سرورم صاحب الزمان و مرا از یاران و پیروان و حامیان او قرار ده و از آنان كه در ركابش شربت شهادت می نوشند با شوق و رغبت بی هیچ گونه كراهت. »2
عدد یاران سیصد و سیزده نفر یا ده شده است:
در موثقه مفضل بن عمر از امام صادق:
«كانی انظر الی القائم علی منبرالكوفه و حوله اصحابه ثلاث مائه و ثلاث عشر رجلا علی عده اهل البدر. »3
گویا می نگرم قائم را بر منبر كوفه و سیصد و سیزده نفر یارانش كه پیرامونش گرد آمده اند به شمار اهل بدر.
این مضمون به طور مستفیض از ائمه به ما رسیده است از جمله: روایت محمدحنفیه از علی(ع). 4 روایت عبدالاعلی 5 و ابی الجارود 6 و ابی بصیر از امام باقر7 و روایت ابن خالد 8 و ابن حضرمی 9 و ابان بن تغلب 10 و مفضل بن عمرو 11 از امام صادق و...
در متون عامه نیز در عدد یاران مهدی شمار یاد شده بارها و بارها یاد شده است. از جمله: روایت ام سلمه از پیامبر12 و روایت سیوطی از امام باقر(ع). 13
در برخی از روایات یاران مهدی ده هزار نفر یاد شده و تا آنان گرد نیایند قیام صورت نمی گیرد.
در صحیحه ابی بصیر از امام صادق:
«لا یخرج القائم(ع) حتی یكون تكمله الحلقه. قلت: كم تكمله الحلقه. قال: عشره الاف 14. »
تا حلقه كامل نگردد قائم خروج نمی كند.
گفتم: كامل شدن حلقه به چند نفر است
فرمود: ده هزار نفر.
در روایات دیگر به جای كامل شدن حلقه از كامل شدن «العقد15 »و «فئه »16 سخن به میان آمده است كه با گرد آمدن ده هزار نفر تكمیل می شوند.
در نقلهای دیگر از شمار كمتر و در برخی فزونتر از پیش نیز یاد شده است.
از جمله ابن رزین غافقی از علی(ع) روایت می كند.
«مهدی در میان دوازده تا پانزده هزار یاور قیام خواهد كرد. »17
در روایت ابن مسعود شمار بیعت كنندگان بیش از پنج هزار نفر ذكر شده است 18.
در احادیث دیگر به توده های انبوهی اشاره شده است كه از نقاط گوناگون جهان بویژه مشرق زمین به كمك امام می شتابند19.
چه بسا بشود گفت: سه دسته از گزارشهای یاد شده با یكدیگر تعارض ندارند بلكه در طول یكدیگرند. در مجموع نشانگر سیر تشكل یارانند.
سیصد و سیزده نفر نخستین گروندگان هستند كه در انتظار ظهور موعود در مكه بوده اند. با گرد آمدن این گروه دعوت آغاز می شود. پس از انتشار خبر وگزارش آن به محرمان ده یا دوازده هزار نفر كه ستونهای اصلی نیروهای انقلاب را تشكیل می دهند به سرعت به امام می پیوندند. با اجتماع آنان پاكسازی حجاز آغاز می شود. در ادامه نهضت توده های انبوه از سراسر جهان به حضرت می پیوندند و درگیری بزرگ و خونبار با مستكبران شروع می شود.
امام صادق(ع) می فرماید:
«سیصد و سیزده نفر یاران با او بیعت می كنند. او تا هنگام كامل شدن ده هزار نفر در مكه اقامت كرده سپس رهسپار مدینه میگردد. »20
امام صادق(ع) در پاسخ شخصی كه گمان می برد یاران مهدی تنها اندك شمارند و حضرت تنها با نیروی آنان به اصلاح جهان خواهد كوشید فرمود: خروج مهدی به فراهم شدن امكانات بستگی دارد
عن ابی بصیر قال سال رجل من اهل الكوفه اباعبدالله(ع) كم یخرج مع القائم(ع) فانهم یقولون انه یخرج معه مثل عده اهل بدر ثلاثمائه و ثلاثه عشررجل. »قال: و ما یخرج الا فی اولی القوه و ما یكون اولی القوه اقل من عشره آلاف 21. »
مردی از كوفیان از امام صادق پرسید: همراهان قائم چند نفرند مردم می گویند: بمانند اهل بدر سیصد و سیزده نفر بیش نیستند.
فرمود: جز به همراهی افراد قدرتمند قیام نكند آنان هم كمتر از ده هزار نفر نباشند. علامه مجلسی همین معنی را از روایات استنباط كرده و می نویسد: «یاران مهدی منحصر به سیصد و سیزده نفر نیستند بلكه این شمار یارانی هستند كه حضرت به كمك آنان حركت را آغاز می كند22. »
شاهد بر مطلب این كه در برخی از روایات به جای «اصحابه »«من اصحابه »23 آمده كه نشان می دهد شمار یاد شده طلایه یاران امام را تشكیل می دهند كه خود را به حضرت می رسانند و نهضت را می آغازند و در مقابل دشمنان مكی به دفاع از آقا می پردازند24 ».
احتمال می رود این گروه اندك فرماندهان و وزیران امام باشند كه در آغاز هسته های اصلی نیروها را برعهده دارند و پس از پیروزی برای ارشاد و دادرسی و كارگزاری به سرزمینهای دور و نزدیك فرستاده می شوند.
امام صادق(ع) می فرماید:
«گویا می نگرم به قائم بر فراز منبر كوفه یارانش در پیرامون او حلقه زده اند. آنان پرچمداران لشكرها و كارگزاران امام بر روی زمین هستند25. »
از این گروه به «نقبا «خواص »و «ذخرالله »تعبیر شده است 26.
يکشنبه 4/5/1388 - 11:29
دعا و زیارت
حدیث (28) امام حسین علیه السلام فرمودند:

مَن حاوَلَ اَمراً بمَعصِیَهِ اللهِ کانَ اَفوَتَ لِما یَرجُو وَاَسرَعَ لِمَجئ ما یَحذَرُ
آن که در کاری که نافرمانی خداست بکوشد امیدش را از دست می دهد و نگرانیها به او رو می آورد.

(بحار الانوار ، ج 3 ، ص 397)

شنبه 3/5/1388 - 12:8
ایرانگردی

بیرجند شهری در استان خراسان جنوبی است

مکان هاتی دیدنی این شهر : عمارت کلاه فرنگی

 

 

قلعه صفویه

 

 

 

بند عمر شاه

 

 

آبشار چهار ده

 

 

 

و مکان های دیدنی دیگر

لطفاً به این شهر سفر کنید

شنبه 3/5/1388 - 11:57
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته