• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 641
تعداد نظرات : 683
زمان آخرین مطلب : 4303روز قبل
ادبی هنری

خواجه شمس الدین محمد حافظ شیرازی شاعرغزل سرای بلند آوازه ایرانی در قرن هشتم قمری(726-791) به گفته بسیاری از ادب پژوهان و صاحب نظران بزرگترین غزل سرای ایران در طی تاریخ هزار و دویست ساله شعر فارسی است . غزل ناب حافظ هنوز پس از ششصد سال چون گوهری درخشنده در آسمان ادبیات فارسی جلوه گری می کند و به جرات می توان گفت پس از این هم هیچگاه  از فروغ این گوهر کاسته نخواهد شد .

حافظ در سال 726 ه . ق در شیراز چشم به جهان گشود و هم در آنجا زیست.

خواجه دوران کودکیش در فقر و تنگدستی سپری شده است چون بعد از فوت پدرش مجبور شده برای گذراندن و امرار معاش خود و مادرش در نانوایی به خمیرگیری مشغول شود؛با این همه این تهی دستی مانع نشد که او به مکتب خانه پای نگذارد و با علوم فقهی و ادبی عصر خود آشنایی پیدا کند . و در همان زمان به آموختن قرآن این کتاب آسمانی همت بسته و آنرا بقول خود در چهارده روایت از بر داشته :

عشقت رسد به فریاد از خود بسان حافظ

                                                         قرآن زیربخوانی در چهارده روایت

بی شک همین آشنایی با کتاب رستگاری بخش قرآن بوده است که به شخصیت و ذات او ویژگی خاصی بخشیده،و اشعارش را نغز و زیبا و پربار و پرمحتوا و جاودانی ساخته است .

و به دلیل شیوائی سخن و کلامش بر حافظ شیرین سخن و حافظ خوش کلام معروف می باشد .

حافظ در اواسط عمر خود ازدواج نموده و صاحب دو فرزند شد که یکی در کودکی در شیراز در گذشته و دیگری به نام شاه نعمان که در سفر هندوستان دارفانی را وداع گفت. همسر خواجه نیز پیش از او به دیار باقی شتافت .

حافظ در سال 791 ه . ق  دارفانی را وداع گفت و در خاک مصلی شیراز مدفون گشت .

يکشنبه 26/8/1387 - 7:53
سينمای ایران و جهان

مونگار هنوز با صدای مونگا مونگا از این درخت به آن درخت    می ‌پرد

 چه سرسبز بود جنگل ما  

یك نغمه سرخ‌پوستی... یك چشمه با آب سرد و زلال... هوای سبک... کوه، جنگل، خورشید... دارم به این‌ها فکر می‌کنم. دوست دارم نقاشی کنم. دوست دارم با رنگ‌ها بازی کنم. دلم هیچ کسی را نمی‌خواهد. رد پاها را آرام‌آرام با رنگی سبز مثل یک راه قدیمی در میان جنگل پاک می‌کنم و تنهای تنها به درون تصویر می‌دوم. به درخت‌هایی که می‌کشم، نگاه می‌کنم و می‌دانم روی هر یک از آن‌ها یک سنجاب مثل مونگار دارد زندگی می‌کند و با صدای مونگا مونگا از این درخت به آن یكی می‌پرد. شاید چند درخت آن‌طرف‌تر هم لانة مارجی پیر و مارمولك‌اش باشد. دلم می‌خواهد درخت‌هایی را بكشم كه بلفی و لی‌لی‌بیت و باقی آدم كوچولوها لابه‌لایشان زندگی می‌كردند. حتما لابه‌لای درخت‌ها جایی می‌گذارم كه آدم كوچولوها بتوانند خانه درست كنند. دهكده‌شان باید آن‌قدر فضای خالی بین درخت‌ها و آن‌قدر سوراخ سمبه داشته باشد كه بلفی و لی‌لی‌بیت و ناپو و چونا و ماكی و بقیه بتوانند بازی كنند. هیچ چیزی به اندازة بازی كردن و شادی و سرزندگی این بچه‌ها برایم جالب نبود. برگ هم می‌خواهم، زیاد. برای بچه‌ها این برگ‌ها همه چیزی می‌تواند بشود، از سورتمه روی برف تا معدن آب شبنم‌ها. یك كوه هم می‌خواهم كه بابای لی‌لی‌بیت، آن‌جا بتواند تونل‌ بكند. یك کلبة دورافتاده هم باید بکشم و آن‌جا را خانة جادوگر پیر و عجیب و غریب بکنم تا بتوانم در بزنم و بروم کنار پیرمرد بنشینم و با هم یکی از آن معجون‌های ناشناخته‌ را بخوریم... كودكی من با همین‌ها سپری شده. حالا چه اشكالی دارد باز هم بچه بشوم و بروم به‌ آن دنیای شاد فارغ از غم و غصه و دغدغه؟

 بلفی و لی لی ‌بیت (The Littl" Bits) 1980
يکشنبه 26/8/1387 - 7:20
سينمای ایران و جهان
كوهستان سرد 

« داستانی درباره تلخی ‌های زندگی، عشق، تنفر و بخشش...»، خیال می ‌کنید این جمله‌ها راجع به داستانِ فیلمِ مثلا «21 گرم» است؟! نه، اشتباه نکنید، این‌ها درباره داستانِ «گنجینه‌های برفی» نوشته پاتریشیا سَنت جان، نویسنده‌ای است که برای بچه‌ها داستان می ‌نویسد و سری کارتونی مشهور «قصه‌های آلپ: آنِتِ من»، محصول کمپانی «نیپون» که اولین بار در سال 1983 و در شبکه «فوجی» نشان داده شد و ما آن را با عنوانِ «بچه‌های کوه آلپ» دیده‌ایم، از روی داستان آن ساخته شده است. سنت جان، نویسنده انگلیسی ‌تبار، دوران نوجوانیی اش را به خاطر کار پدرش، در یکی از دهکده‌های دامنه کوه آلپ و در سوئیس گذراند و به همین خاطر بیشتر نوشته‌هایش درباره مردم آلپ و نوع زندگی روستایی آن‌جا است.

 لابد یادتان مانده که ماجرا از چه قرار بود، آنت دخترِ تینیجری است که برادری کوچک و شیرین به اسم دنی دارد، آن‌ها با پدرشان توی مزرعه‌ای در دامنه‌های آلپ زندگی می ‌کنند و مادرشان بعد از به دنیا آوردن دنی کوچولو مرده، در همسایگی آن‌ها لوسین با خانواده‌اش زندگی می ‌کند که با آنت خیلی صمیمی است و خلاصه همه چیز، خیلی خوب است تا این که از بد روزگار لعنتی، طی حادثه‌ای دلخراش، دنی کوچولو از پرتگاهی می ‌افتد و پایش فلج    می ‌شود، مقصر لوسین است و طبیعتا تمام دوستی بین او و آنت به تنفر و دشمنی مبدل می ‌شود و... متوجه هستید که، با یک ملودرام ناب طرف هستیم که کلیشه‌ها را خوب رعایت کرده و شخصیت‌پردازی قرص و محکمی دارد. اتفاقا کمپانی «نیپون» و سازندگان ژاپنی ‌تبار این سری کارتونی، بهترین کار ممکن را انجام دادند و تا می ‌شده همه چیز را غمناک و غلو شده نشان دادند، ملودی غمگین و زیبایی موسیقی ‌اش یادتان است؟ به خاطر همین، هر چقدر هم از پخش این کارتون بگذرد، تصویرهایش شفاف، در ذهنمان باقی مانده، مثل آن قسمت‌هایی که لوسین بیچاره توی برف و یخما بلند می ‌شد و می ‌رفت پیش آن پیرمردی که تنها توی کوهستان زندگی می ‌کرد و از او تراشکاری یاد می ‌گرفت، یادتان هست چقدر کاراکتر آن پیرمرد جذبه داشت؟ یا این قسمت که اگر بمیریم هم از ذهنمان پاک نمی ‌شود که آنت از روی بدجنسی، اسب چوبی ای را که لوسین با بدبختی تراش داده بود، انداخت و شکست، تازه قبل از آن هم کشتی چوبی خوشگلی را که لوسین برای دنی ساخته بود، خوردِ خاک شیر کرد! این چه وضعش بود دیگر؟!  

 

يکشنبه 26/8/1387 - 7:14
دعا و زیارت

بهترین کارها در نزد خدا نماز به وقت است ، آنگاه نیکی به پدر و مادر ، آنگاه جنگ در راه خدا.

حضرت محمد (ص)

کنزالعمال ، ج7 ، ص285 ، ح 18897

يکشنبه 26/8/1387 - 6:58
سياست

امت اسلام و ملت ایران امروزه بیش از همیشه به هدایت ، بشارت و اندرز

پیامبر اعظم (ص)

نیازمند است . بنابراین نام امسال بطور طبیعی نام مبارک پیامبر اعظم (ص) است.

يکشنبه 26/8/1387 - 6:52
آموزش و تحقيقات

نظر به سخنان مقام معظم رهبری و اعلام سال 1387 به عنوان سال نوآوری و شکوفایی ، مرکز تحقیقات صدا و سیما رسالت خود می داند با تدارک برنامه گسترده ای در این زمینه ، بستری مناسب برای ارتباط با نوآوران ، مبتکران ، پژوهشگران و استادان دانشگاه در حوزه رسانه ، جامعه شناسی ، مردم شناسی ، تبلیغات بازرگانی و... فراهم آورد.

 از این رو پایگاهی به نشانی www.rcirib.ir/noavari که به همت کارشناسان فناوری اطلاعات واحد انتشارات و اطلاع رسانی و با همکاری دیگر واحدهای مرکز تحقیقات ، طراحی و راه اندازی شده است.

علاقه مندان می توانند با ارائه مطالب و ایده های خود ما را در عمل به این رسالت یاری رسانند .

جهت ارتباط با ما و نیز ارسال ایده ها ، مقالات و تجربیات خود می توانید با پست الکترونیک crspa@irib.ir تماس برقرار نمائید.  

يکشنبه 26/8/1387 - 6:45
سياست

امسال باید فضای نو آوری ، کشور را فرا گیرد و همه مسئولان خود را موظف بدانند با بهره گیری از امکانات مادی و معنوی ، کارهای نو و ابتکاری و راهای میان بر را در سایت مدیریت صحیح ، تدبیر درست و حکمت در فعالیت کشور وارد کنند تا کار مردم از ثمره این تلاش ها شیرین شود.

      مقام معظم رهبری

 

يکشنبه 26/8/1387 - 6:25
شعر و قطعات ادبی

چه خوش است حال مرغی که قفس ندیده باشد

 

چه نکوتر آنکه مرغ‍‍ــی ز قفـس پریده باشد

 

پـر و بـال ما بریدند و در قفـس گشـودند

 

چه رها چه بسته مرغی که پرش بریده باشد

 

من از آن یکی گـزیدم که بجـز یکـی ندیدم

 

که میان جمله خوبان به صفت گزیده باشد

 

عجب از حبیـبم آید که ملول می نماید

 

نکند که از رقیبان سـخنی شـنیده باشد

 

اگر از کسی رسیده است به ما بدی بماند

 

به کسی مبـاد از ما که بدی رسـیده باشد

شنبه 25/8/1387 - 8:36
ادبی هنری

همه هستی من آیه تاریکی است

 که ترا در خود تکرار کنان

به سحرگاه شکفتنها  و رستنهای ابدی خواهد برد

من در این آیه ترا آه کشیدم آه

من در این آیه ترا

به درخت و آب و آتش پیوند زدم

شنبه 25/8/1387 - 8:31
شعر و قطعات ادبی

 در خلوت شبانه من بود
برایم آ رزوی رسیدن به تو
چه کنم قسمت این است
من که داده بودم قلبم به تو

شنبه 25/8/1387 - 8:26
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته