• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5528
تعداد نظرات : 628
زمان آخرین مطلب : 4145روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
حافظه فقط خواندنی (ROM (Read-Only Memory یكی از اجزای اصلی تشكیل دهنده كامپیوتر است
فقط كامپیوتر از وجود ROM بهره‌مند نیست. بلكه در بسیاری از دستگاه‌های دیجیتالی اطراف ما از ROM استفاده می‌شود.ROM دارای پنج نوع اصلی است:

• ROM
• PROM
• EPROM
• EEPROM
• Flash Memory

هر كدام از این حافظه‌ها توانایی‌های متفاوتی دارند ولی خاصیت مشترك تمام آن‌ها این است كه اطلاعات آن‌ها با خاموش و روشن شدن كامپیوتر از بین نمی‌رود. اطلاعات این حافظه‌ها در حالت عادی غیر قابل تغییر است و برای تغییر آن نیاز به عملیات خاصی است.

ROM:

اگر از كاركرد RAM اطلاع داشته باشید ،[RAM چطور كار می‌كند؟] می‌دانید كه RAM برای ذخیره اطلاعات از جدولی كه هر سطر و ستون آن شماره خاصی دارد و آدرس هر بیت شماره و سطر ستون است، استفاده می‌كند. و RAM در هر بیت یك خازن دارد كه خالی بودن آن صفر و پر بودنش یك طلقی می‌شود و از ترانزیستور برای پر و خالی كردن خازن استفاده می‌كند. ولی ROM به جای خازن و ترانزیستور از «دیود» استفاده می‌كند. به این ترتیب كه اگر آن بیت دارای یك باشد سطر و ستون با دیود به هم متصل می‌شوند و اگر صفر باشد اصلاً به هم وصل نمی‌شوند.

همان طور كه گفته شد اطلاعات ROM هنگامی كه در كارخانه ساخته می‌شود بر روی آن قرار می‌گیرد. دیود جریان را در یك جهت هدایت می‌كند و دارای یك محدودیت برای عبور جریان است. در پردازشگر و حافظه‌ها این ولتاژ 0.6 ولت است. به این ترتیب هر جریانی كه بالا تر از این حد باشد به سطر و ستون مربوط می‌رود و یك بیتِ «یك» محسوب می‌شود. اگر بیت «صفر» باشد، اصلاً در آن بیت دیودی وجود نخواهد داشت و جریان از آن نقطه عبور نمی‌كند. همین عدم عبور جریان باعث می‌شود كه آن بیت به صورت «صفر» خوانده شود.

همان‌طور كه گفته شد اطلاعات ROM در هنگام ساختن آن در داخل خود حافظه قرار داده می‌شود و قابل تغییر نیست. اگر یك بیت از اطلاعات به صورت غلط ثبت شود باید حافظه را عوض كرد. به همین دلیل ساختن ROM كاری پر خطا است و نیاز به تست دقیق هر كدام از آن‌ها دارد. ولی ارزانی آن دلیل استفاده گسترده از ROM است. ROM همچنین برق بسیار كمی مصرف می‌كند. مثال خوبی از یك ROM ساده، عروسك‌های موزیكال است. موزیك چند ثانیه‌ای این عروسك‌ها در داخل یك ROM به كوچكی ناخن انگشت شماست و دارای اطلاعات ملودی‌هایی است كه باید از بلندگو پخش شود.

PROM:

ساختن ROM در تعداد كم وقت‌گیر و گران است. به همین دلیل ROMهایی به نام PROM (Programmable Read-Only Memory) ساخته می‌شود كه قابل اطلاعات دهی توسط خود كاربر است. این كار با استفاده از وسیله ای به نام Programmer انجام می‌شود. توجه داشته باشید كه بعد از مقدار دهی به بیت‌های PROM دیگر نمی‌توان آن را تغییر داد.

ساختار PROM مانند ROM است. با این تفاوت كه در هر بیت ( سطر-ستون) یك فیوز وجود دارد. وقتی كه PROM خالی است تمام بیت‌ها « یك» است. هنگام نوشتن اطلاعات Programmer با فرستادن ولتاژ معینی فیوز‌های مربوط به بیت «صفر» را می‌سوزاند و باقی فیوز‌ها را سالم نگه می‌دارد. PROM به شدت به الكتریسیته ساكن حساس است و قرار گرفتن آن در محیطی كه دارای بار الكتریكی ساكن است باعث سوختن فیوز‌ها می‌شود.

EPROM:

اینكه فقط می‌توان یك اطلاعات را روی ROM و PROM ذخیره كرد كمی كار را مشكل می‌سازد.(EPROM (Erasable Programmable Read-Only Memory این مشكل را حل كرده است. این نوع ROM را می‌توان بارها پر و خالی كرد. این كار نیازمند وسیله مخصوصی است كه فركانس معینی از نور فرا بنفش را از خود گسیل می‌كند.

همانند همه ROM ها ، EPROM هم از همان روش سطر و ستون استفاده می‌كند. مانند یك ماتریس.در EPROM هر خانه حافظه دارای دو ترانزیستور است كه توسط یك لایه اكسید از هم جدا شده‌اند. یكی از این ترانزیستورها Floating Gate (درگاه شناور) نام دارد و دیگری Control Gate (درگاه كنترل) نام دارد. Floating gate توسط Control gate به هر سطر مرتبط است. وقتی این ارتباط وجود دارد مقدار «یك» است. برای صفر كردن مقدار به روشی به نام Tunneling نیاز داریم. این روش برای جابجا كردن الكترون‌های درون Floating Gate كاربرد دارد. جریانی به بزرگی 10 یا 13 ولت از ستون رد می‌شود و به این درگاه می‌رود. وسیله‌ای به نام Cell Sensor جریان عبوری از Floating Gate را اندازه گیری می‌كند. اگر این مقدار بیشتر از 50 درصد جریان ورودی به سطر باشد آن بیت «یك» محسوب می‌شود. اگر این مقدار كمتر از 50 درصد باشد مقدار بیت صفر می‌گردد. برای خالی كردن اطلاعات EPROM نیاز به انرژی بالایی داریم كه الكترون‌های بین دو ترانزیستور را به حركت در بیارد و آن‌ها را تخلیه كند. معمولاً این كار توسط نور فرابنفش با فركانس 253.7 هرتز انجام می‌شود.

چون این فركانس فرابنفش توانایی نفوذ به داخل پلاستیك و شیشه را ندارد این نوع حافظه دارای صفحه‌ای از جنس كوارتز است. وقتی EPROM را پاك می‌كنیم تمام اطلاعات آن پاك می‌شود. اگر صفحه كوارتز آن بیش از حد در معرض نور فرابنفش قرار گیرد، صفحه اكسید توانایی ذخیره الكترون را از دست می‌دهد.

EEPROM و Flash Memory:

تمام دردسر‌هایی كه برای تغییر اطلاعات در EPROM انجام داده می‌شود با استفاده از این نوع ROM از بین رفته است. چون برای پاك كردن اطلاعات نیاز به جدا كردن حافظه و قرار دادن آن زیر دستگاه‌های مخصوص نداریم و می‌توان بیت‌هایی را كه برای پاك كردن نیاز داریم را مشخص كنیم و دیگر نیازی به پاك كردن تمام بیت‌ها نداریم.

برای پاك كردن هر بیت دیگر نیازی به نور فرابنفش نیست و با ایجاد یك میدان الكتریكی می‌توان الكترون‌ها را از ترانزیستور‌ها جدا كرد.

همچنین می‌توان پاك كردن را بیت به بیت انجام داد. این كار با سرعت كمی انجام می‌شود.

به همین دلیل نوعی از این حافظه كه Flash Memory نام دارد ساخته شد. این نوع حافظه اطلاعات را در ابعاد 512بیت پاك می‌كند.

نویسنده:رشید عسگری
چهارشنبه 25/6/1388 - 1:29
دانستنی های علمی
بر اساس شواهد علمی موجود و مدارک تاریخی قدیمی نظریه هایی که به احتمال نابودی جهان تا سال 2012 پرداخته است مورد بررسی قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، بسیاری از دانشمندان با توجه به شرایط کنونی زمین و بحرانهای موجود بسیار نگران حیات بشر بوده و به مطالعه بر روی حقایقی می پردازند که می تواند روزی منجر به اتمام حیات بر روی سیاره آبی شود. به اعتقاد برخی نظریه ها پایان یافتن جهان که در تقویم باستانی اقوام مایان تاریخ آن سال 2012 ذکر شده است می تواند به دلایل مختلفی به واقعیت تبدیل شود. نشریه تلگراف نیز با توجه به این نظریه ها و مدارک به بررسی برخی از این دلایل و میزان احتمال تحقق آنها تا سه سال آینده پرداخته است.

حمله بیگانگان فضایی: این پدیده در ابتدا به موضوع بسیاری از آثار هنری علمی تخیلی تبدیل شد اما به تدریج محققان دریافتند که نگرانی از حمله بیگانگان به زمین رو به افزایش است. تعداد موارد مشاهده یوفوها افزایش پیدا کرده و نشانه ها و مدارک زیادی از مشاهده این پدیده های غریب ارائه شده است. از جمله این شواهد تلاش دولتهای مختلف در سرتاسر جهان برای کنترل یوفوها طی 50 سال گذشته است. اما با وجود تمامی این شواهد و مدارک که بسیاری آنها را خیالی و زاده توهم شاهدان می دانند، احتمال وقوع حمله بیگانگان به زمین تا سال 2012 تنها 0.1 از 10 تخمین زده شده است.

برخورد با زمین: هزاران انجمن اینترنتی و سایتهای مختلف اعلام کرده اند زمانی در اوایل قرن 21 میلادی سیاره ای ناشناخته با زمین برخورد کرده و یا از فاصله ای بسیار نزدیک از کنار آن عبور خواهد کرد و در نتیجه تمدن را نابود کرده و یا خسارات و دگرگونی های عظیم و جبران ناپذیری را بر روی زمین به جا خواهد گذاشت. این سیاره با نام خیالی "نیبیرو" سیاره ای در منظومه خورشیدی فرض شده است که در مداری نامنظم در حرکت بوده و هر سه هزار و 700 سال یکبار به قسمتهای داخلی منظومه خورشیدی راه پیدا می کند. شواهد بسیار کمی برای اثبات این نظریه ارائه شده است که از آن جمله می توان به معرفی 10 سیاره توسط ناسا در سال 2005 اشاره کرد که در خارج از منظومه خورشیدی به سر می برند و شاید تا سال 2012 به قسمتهای داخلی منظومه خورشیدی وارد شده و از نزدیکی زمین عبور کنند. با این همه احتمال وقوع این برخورد 0.2 از 10 تخمین زده شده است.

بحران خورشیدی: این بحران یکی از معدود سناریوهایی است که با انتهای تقویم مایانها در ارتباط است و می تواند پایه علمی داشته باشد. در این سناریو که احتمال وقوع آن 0.3 از 10 برآورد شده است، تابشهای شدید خورشیدی و یا انفجارهای گازی در دسامبر 2012 می تواند زمین را در خود غرق کرده و نوع بشر را به همراه اکو سیستم زمین نابود سازد. تا کنون شواهدی مبنی بر وقوع چنین پدیده ای در سال 2012 ارائه نشده اما ارتباطاتی میان دوره های 11 ساله خورشیدی و چرخه زمانی تقویم مایانها یافته شده است. با این حال با وجود اینکه شعله های خورشیدی می تواند برای برخی از تجهیزات، ماهواره ها و فضانوردان مشکلاتی را ایجاد کند اما از قدرتی که بتواند زمین را حداقل تا سال 2012 ویران سازد برخوردار نخواهد بود. تنها خطر جدی که از سوی خورشید زمین را تهدید می کند، اتمام انرژی خورشید و بلعیده شدن زمین توسط این ستاره عظیم است که آن نیز تا پنج بیلیون سال آینده ممکن خواهد بود.

تغییر قطبهای مغناطیسی: بسیاری معتقدند قطبهای مغناطیسی زمین در سالهایی نه چندان دور تغییر خواهند کرد و بر الگوی چرخش مداری زمین تاثیر گذاشته و فاجعه ای بزرگ را به وجود خواهد آورد. این افراد مدارکی از تغییر قطبی زمین در گذشته ارائه کرده و معتقدند این تغییرات را می توان با مطالعه نقاط خورشیدی و تئوری میدانهای مغناطیسی مشاهده کرد. در عین حال برخی معتقدند مایانها و مصریان باستان نیز از وقوع چنین پدیده ای در آینده آگاه بوده اند اما این راز امروزه توسط دولتها مخفی باقی مانده است. محققان دانشگاه پرینستون و تولوس در فرانسه با بررسی مدارک مختلف دریافته اند که سیاره زمین در حدود 800 میلیون سال پیش دورانی را برای متعادل سازی قطبهای خود پشت سر گذاشته است. تغییر زاویه 50 درجه ای در قطب شمال طی 20 میلیون سال از جمله شواهدی است که محققان به آن دست یافته اند و بر همین اساس معتقدند امکان وقوع چنین پدیده ای وجود دارد اما طی یک میلیون سال آینده و درصد احتمال وقوع آن یک از 10 خواهد بود.

ابرآتشفشان: انفجار ابر آتشفشانی یکی از عظیم ترین انفجارهایی خواهد بود که در تاریخ بشر دیده شده و در اثر افزایش میزان ماگما در هسته زمین و عدم وجود راه فرار از این منطقه از زمین به وجود خواهد آمد. نتیجه چنین انفجاری پراکنده شدن میزان زیادی از گازهای سمی در اتمسفر زمین و پوشانده شدن قسمتهای زیادی از خشکی ها توسط ماگماها خواهد بود. تصاویری که توسط ماهواره ها طی سالهای گذشته به ثبت رسیده است نشانه هایی از تغییر را در سنگهای مذاب زیر زمینی نمایش می دهد که می تواند درصد احتمال این انفجار را یک از 10 ساخته و مدارک علمی را برای اثبات این نظریه ارائه دهد.

نقطه اوج نفتی: کاهش ذخایر نفتی جهانی قطعا واقعیتی است که می تواند به فروپاشی سرمایه گذاری و اقتصاد جهانی منجر شود. اما نظریه نقطه اوج نفتی درباره موضوع افزایش تقاضا در برابر میزان تولید بحث می کند بر اساس این نظریه زمانی فرا خواهد رسید که تقاضای این منبع انرژی از میزان تولید آن پیشی خواهد گرفت. به گزارش مهر، برخی معتقدند این پدیده در حال حاضر آغاز شده است اما برخی دیگر آغاز آن را سال 2012 اعلام کرده اند. با این همه و با وجود تلاش برای تولید منابع جایگزین انرژی احتمال وقوع این پدیده 4 از 10 محاسبه شده است.

نابودی نسل زنبورها: 36 درصد از کندوهای زنبور در ایالات متحده در زمستان 2008 به دلیل اختلالی به نام اختلال نابودی کلونی زنبورها از بین رفتند. این اختلال که طی آن تمامی زنبورهای کارگر یک کندو به صورت ناگهانی می میرند و تنها زنبور ملکه به جا می ماند در چندین کشور اروپایی از جمله فرانسه، بلژیک، ایتالیا، پرتغال و اسپانیا رواج یافته است. تا کنون دلایلی مانند آفتها، تغییرات شدید جوی و امواج تلفن همراه عوامل بروز این اختلال اعلام شده اند اما تاثیر هیچ یک از آنها تا کنون به اثبات نرسیده است و از آنجایی که تا کنون درمانی موثر نیز برای کنترل این اپیدمی ارائه نشده است، پیش بینی می شود نظریه انقراض زنبورها به زودی به واقعیتی تلخ تبدیل شود.

به گزارش مهر، با توجه به این حقیقت که پرورش بسیاری از محصولات کشاورزی از جمله سویا، پنبه، دانه های روغنی مانند بادام، انگور، سیب و گلهای آفتابگردان نیازمند حضور زنبورها بوده و فعالیتهای این حشرات کوچک بر روی تولید 30 درصد از غذای جهان تاثیری مستقیم به جا می گذارد، بالاترین احتمال نابودی حیات در اثر پدیده ای طبیعی به این نظریه ارائه شده و 7 از 10 تخمین زده شده است.

چهارشنبه 25/6/1388 - 1:27
موبایل
پس از مدتها تمركز بر روی سیستم عامل ویندوز، دیگر سیستم های عامل نیز در چند سال اخیر در معرض حمله هكرها و ویروس نویسان قرار گرفته اند. این روند به خصوص در سه سال اخیر جدی تر شده، تا آنجا كه شركت سمانتك در ژانویه سال 2009 از طراحی تروجان خطرناكی خبر داد كه برای آلوده كردن رایانه های مك شركت اپل طراحی شده بود.
البته هنوز هم اخبار مربوط به مشكلات امنیتی سیستم های عامل كم طرفدار مانند مك و لینوكس چندان مورد توجه و اقبال قرار نمی گیرد.
طراحان سیستم عامل های یونیكس و لینوكس معمولا و به طور كلی امكان ایجاد تغییر در محیط سیستم عامل را به كاربران عادی نمی دهند. این در حالی است كه كاربران ویندوز امكان اعمال چنین تغییراتی را دارند كه نتیجه آن كاهش ضریب امنیتی این سیستم عامل است.
این تفاوت در نسخه های مختلف ویندوز و لینوكس كه طی 15 سال اخیر روانه بازار شده وجود داشته و كاربران ویندوز با استفاده از حساب های كاربری administrator قادر به ایجاد تغییرات دلخواه در سیستم عامل مذكور بوده اند.
در سال 1997 اولین ویروس مشهور و خبرساز سیستم عامل لینوكس به نام Bliss منتشر شد و همین مساله زنگ خطر را برای شركت های ضدویروس و كارشناسان امنیتی به صدا درآورد و نشان داد كه اگر چه ویندوز به ظاهر از آسیب پذیری بیشتری در مقایسه با یونیكس و لینوكس برخوردار است، اما این دو محصول هم در برابر خطرات كاملا مصون نیستند.
به علت طراحی متفاوت لینوكس و یونیكس در مقایسه با ویندوز اجرای Bliss مستلزم اجرای آن توسط كاربر بود. به بیان دیگر در حالی كه ویروس های ویندوز در برنامه ها و نرم افزارهای مختلف مخفی شده و بدون اجازه كاربر و مخفیانه به فعالیت می پردازند، Bliss تنها زمانی قادر به فعال شدن بود كه توسط كاربر اجرا شود.
این ویروس همچنین تنها می توانست برنامه هایی را آلوده كند كه كاربر امكان دسترسی و ایجاد تغییر در آنها را داشت. بر خلاف سیستم عامل ویندوز كه در آن اكثر كاربران به عنوان مدیر سیستم عامل یا administrator وارد می شوند و قادر به نصب یا تغییر پیكربندی نرم افزارها هستند، در لینوكس و یونیكس كاربران چنین امكانی ندارند و بنابراین احتمال اجرای ویروس ها بسیار كمتر می شود.
در این حالت حتی اگر كاربر ویروسی را باز و اجرا كند، چون ویروس نمی تواند به برنامه ها و نرم افزارها دسترسی پیدا كند بنابراین در عمل خطری را نیز ایجاد نخواهد كرد.
با عنایت به همین نكته فنی بود كه ویروس Bliss نتوانست دست به فعالیت های تخریبی گسترده زده و به شكل وسیعی در فضای مجازی منتشر شود و خیلی زود هم فراموش شد. جالب آن بود كه خالق این ویروس بعدها كد منبع آن را نیز به طور عمومی منتشر كرد و به پژوهشگران اجازه داد در مورد نحوه عملكرد آن تحقیق كنند.
اما علاوه بر ضرورت طراحی مناسب سیستم عامل های مختلف نرم افزارها و برنامه های مختلف هم باید به گونه ای طراحی شوند تا از حداقل حفره های امنیتی و آسیب پذیری ها برخوردار بوده و زمینه نفوذ و فعالیت مخرب ویروس ها را فراهم نكنند.
امروزه بسیاری از شركت های نرم افزاری برای شناسایی مشكلات تولیداتشان به طور عمدی آنها را آلوده به كرم و ویروس كرده وسپس تلاش می كنند نرم افزارهای ساخت خود را پاكسازی كنند و در این فرایند كیفیت آنها را ارتقا بخشند.

سه شنبه 24/6/1388 - 2:3
موبایل
دزدان انفورماتیکی در یکسال اخیر با طیف وسیعی از سلاحهایی که سایتهای جعلی و خطرناک، فیشینگها، ویروسها و هرزنامه ها را شامل می شود در دریای پرتلاطم وب به غارت اطلاعات شخصی کاربران شبکه می پردازند.

به گزارش خبرگزاری مهر، تا چند سال قبل هکرهای جوان تنها برای نشان دادن سطح ایمنی سایتهای دولتی، بانکها و یا سایتهای پربیننده وارد آنها می شدند و با نوشتن یک پیام متنی حضور خود را اعلام می کردند. بعدها حملات انفورماتیکی برای هکرها به یک گردش مالی با سوددهی بالا تبدیل و همین مسئله منجر به تشکیل سازمانهای جنایتکاری انفورماتیکی شد. به این ترتیب حرفهایی درباره سرقتهای مجازی، فیشینگها و تلاش برای دستیابی به اطلاعات شخصی و حسابهای بانکی میلیونها وبگرد به میان آمد. امروزه این حملات بیش از گذشته دنیای کاربران اینترنت را در معرض تهدید قرار می دهند.

در این راستا، مرکز مطالعات IBM در گزارش شش ماهه نخست سال جاری با عنوان X-Force 2009 Mid-Year Trend and Risk Report تهدیدات حاضر در روی شبکه را معرفی کرده است. این گزارش تصویری جدید از آینده امنیت اینترنت را نشان می دهد.

ویروسهای استفاده شده برای انتقال اطلاعات شخصی، لینکهای مرتبط به صفحات وب خطرناک و پرونده های در فرمت PDF محتوی کدهای مخرب از سلاحهایی هستند که سارقان انفورماتیکی در نبرد خود در دریای شبکه از آنها استفاده می کنند.

این گزارش نشان می دهد که در یکسال اخیر 508 درصد بر تعداد لینکهای مرتبط به سایتهایی که به طور بالقوه خطرناک هستند افزایش یافته است.

در ابتدا به نظر می رسد که این لینکها به داخل سایتها، وبلاگها و مجلات آنلاین عادی و امن باز می شوند اما زمانی که کاربر روی لینک کلیک می کند بدون آنکه متوجه شوند وارد شبکه ای می شود که تحت کنترل سارقان انفورماتیکی قرار دارد.

همچنین در مدت یکسال، تعداد پرونده های در فرمت PDF که در داخل آنها محتویاتی پنهان شده اند که زیر نفوذ هکرها قرار دارند دو برابر شده است.

به علاوه، نفوذپذیری مرورگرها و سیستمهای مشتری در سرورها که اغلب با آخرین وصله های امنیتی به روز نمی شوند و بنابراین به راحتی مورد هجوم قرار می گیرند نیز نباید نادیده گرفته شوند.

از سویی دیگر هرزنامه هایی که وارد ایمیل می شوند و کاربران پست الکترونیک را تشویق به بارگذاری تصاویر می کنند نیز در شمار اولین تهدیدات روی شبکه قرار دارند.

همچنین کارشناسان IBM نگرانی زیاد خود را نسبت به حملات فیشینگها، سرقت هویت از راه اینترنت و از طریق کارتهای اعتباری، شماره حساب جاری و کدهای پرونده های مالی اعلام کرده اند.

در این خصوص "کریس لامب" مدیر مرکز IBM X-Force اظهار داشت: "وقایعی که ما تشریح کردیم به نظر یک ضعف بنیادی امنیتی را در اکوسیستم وب نشان می دهند که در آن قابلیت بین عملکردی میان مرورگرها، محتویات و برنامه های جانبی موجب شده اند تا حد غیرقابل تصوری پیچیدگی و خطرات روی وب افزایش یابد. به نظر می رسد که وب بیشتر شبیه به نوعی توفان مطلوب دیجیتالی باشد که در زیر آن فعالیتهای جنایتکاری پنهان شده اند. هیچ سایتی کاملا امن و هیچ کابری کاملا از تهدیدات به دور نیست."

نتایج این گزارش حاکی از آن است که مجرمان انفورماتیکی تنها به کاربران خصوصی توجه نمی کنند بلکه اغلب به موسسات دولتی نیز آسیب می رسانند. در سالهای اخیر در آمریکا یک سری از جرائمی رخ داده که به شدت مقامات این کشور را در مورد جرائم اینترنتی نگران کرده است.

 

به گزارش مهر، در مارس سال جاری پروژه های Marine One (پروژه های ساخت هلی کوپتر ریاست جمهوری) از سوی هکرها به سرقت رفت و برای بارگذاری غیرقانونی روی شبکه های جهانی قرار داده شد.

در ماه آوریل از رایانه های وزارت دفاع آمریکا اطلاعات مربوط به F-35 Lightning (یک بمب افکن 300 میلیون دلاری) که به عنوان تازه ترین جواهر نیروی دریایی آمریکا شناخته می شد به بیرون راه یافت.

در جولای 2007 نمودارها و آدرسهای IP شبکه ارتباطات سری پنتاگون روی شبکه های p2p (شبکه های اشتراک گذاری و بارگذاری آزاد فایل) گذاشته شد.

به گزارش مهر، مایک مک کانل مدیر سرویس مخفی آمریکا در زمان دولت بوش سال گذشته اظهار داشت که هکرها می توانند به اندازه یک بمب اتم منابع مالی آمریکا را تهدید کنند. به گفته مک کانل، یک حمله موفق به تنها یک بانک آمریکا می تواند خسارت اقتصادی جهانی بزرگتر از خسارات حوادث 11 سپتامبر را تولید کند.

به تازگی دولت آمریکا گروهی را برای انتخاب 10 هزار جنگجوی سایبری و گارد سایبری از میان جوانان با استعداد دبیرستانها و کالجها تشکیل داده است. اما به گفته برخی کارشناسان در فراسوی این تبلیغات در آماده سازی نیروی گارد سایبری هنوز تردیدهای زیادی وجود دارد. در این خصوص آلن پالریال مدیر تحقیقات موسسه سانز اظهار داشت: "در دولت آمریکا افراد زیادی هستند که درباره امنیت حرف می زنند و می نویسند اما واقعا چیزی درباره آن نمی دانند."

در اتحادیه اروپا نیز سازمانی برای محافظت از خطرات وب مشغول فعالیت است که Enisa نام دارد. این سازمان در واقع، آژانس اروپایی کنترل امنیت شبکه های اطلاعات است.

در گزارش IBM X-Force ،‌کاتالوگ تهدیدات شناسایی شده از سال 1997 تا امروز نیز ارائه شده است. این پایگاه داده ها تاکنون حدود 43 هزار ویروس را فهرست بندی کرده است.

سه شنبه 24/6/1388 - 2:1
موبایل
گسترش جهانی اینترنت به همراه دیگر تجهیزات ارتباطی جهانی به شکلی مخفیانه و آرام بسیاری از عادات روزانه زندگی و تجهیزات قدیمی و گاه دوست داشتنی را که انسان برای برقراری ارتباط و یا آگاهی از اخبار از آنها استفاده می کرده است را به دست فراموشی و نابودی سپرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، اینترنت طی 15 سالی که از توسعه جهانی اش می گذرد، تغییرات زیادی به شکل مثبت و منفی در زندگی بشر ایجاد کرده است.

اکنون با کمک اینترنت وظایفی که شاید در گذشته انجام آنها یک روز به طول می انجامید اکنون طی چند ثانیه انجام می گیرند و اکنون بسیاری از فعالیتهای سنتی و مهارتها که طی قرنها به وجود آمده اند تحت این شبکه به فعالیتهایی بیهوده و اضافی تبدیل شده اند. با این حال اینترنت همیشه صفات خوبی را به همراه ندارد. بسیاری از مردم بیگناه در جهان وجود دارند که با پخش شدن ویروسهای مهلک از طریق فایلهای مختلف در شبکه اینترنت زندگی شغلی یا حتی اجتماعی خود را ویران شده یافته اند.

به طور کلی می توان بدون در نظر گرفتن رتبه بندی خاصی اعلام کرد در جهان امروز 50 مورد از میان فعالیتها، خصوصیات، مشاغل، عادتها و تجربیات زندگی توسط اینترنت و دیگر ابزار ارتباطاتی در حال نابودی هستند که در ادامه به برخی از این موارد اشاره خواهد شد.

هنر انتقاد مودبانه از خصوصیات رو به فراموشی در میان کاربران اینترنتی است. اینترنت به صورت قطع آوای مناقشات و اختلاف عقاید را تندتر و شدیدتر کرده است به صورتی که در اغلب سایتها و وبلاگها که مکانی برای اظهار نظر کردن مخاطب وجود دارد می توان انتقادات تند و گاه به دور از ادب را مشاهده کرد.

وقت شناسی نیز خصلت دیگری است که به واسطه ظهور تلفنهای همراه رو به نابودی است. قبل از گسترش تلفنهای همراه مردم ناچار بودند به گونه ای زمان خود را تنظیم کنند که در وقت تعیین شده بر سر قرارهای مختلف خود حاضر شوند اما اکنون با ارسال یک پیام کوتاه افراد یکدیگر را از دیر رسیدن آگاه کرده و مسئولیت سر وقت رسیدن را از سر باز می کنند.

ساعت از جمله ابزارهای زیبا، دوست داشتنی و پر طرفدار بوده است که استفاده از آن به واسطه ساعتهای دیجیتال تلفنهای همراه تقریبا متوقف شده است.

نامه ها یکی از روشهای ارتباطی زیبا و نوستالژیکی هستند که نامه های الکترونیک با سرعتی بالا آن را به کل به بخشی رو به فراموشی از تاریخ تبدیل کرده و از همه مهمتر عبارات خداحافظی در انتهای نامه ها را به چند لغت سرد و کوتاه تبدیل کرده است.

به یاد سپردن اکنون به وظیفه سایتهایی مانند گوکل و ویکیپدیا تبدیل شده است. زیرا افزایش میزان اطلاعات و ذخیره آن امروزه ارزش پیشین خود را از دست داده است و آنچه مهم است نحوه استفاده از آن خواهد بود.

آلبومها و اسلایدهای عکس نیز از نسل تجهیزات و عادات روزمره رو به نابودی هستند زیرا با وجود سایتهایی مانند فیس بوک و فلیکر کاربران می توانند هر اطلاعاتی را با هزاران فرد دیگر تقسیم کنند و نیازی به عکسهای کاغذی نخواهند داشت. در ادامه همین تحول شرکت کداک به دلیل استقبال کم و کاهش تقاضا تولید فیلمهای اسلاید خود را متوقف کرده است.

تلویزیون نگاه کردن در کنار یکدیگر با ارائه برنامه هایی مانند iPlayer و Hulu به قالبی انفرادی تغییر وضعیت داده است. به این شکل یکی از جذاب ترین ابزارهای رسانه ای جهان میزبان افراد خانواده و یا دوستان به صورت مجزا خواهد بود که به صورت انفرادی برنامه های مورد علاقه خود را تماشا می کنند.

حریم خصوصی در کنار وب سایتهای اجتماعی به خودی خود توسط کاربران از بین می رود زیرا کاربران میزان زیادی از اطلاعات شخصی خود را بر روی شبکه قرار می دهند و شخصا حریم خصوصی خود را به خطر می اندازند.

تمرکز، آرشیو موسیقی، استفاده از وقت اضافه برای مطالعه، هیجان کشف نتایج مسابقات ورزشی، دفتر تلفن، اعتماد به پزشکان و یادداشت برداری که جای خود را به لینکهای اینترنتی داده است از دیگر ابزار، خصوصیات و شیوه های زندگی هستند که تجهیزات ارتباطاتی و اینترنت زمینه ساز فراموشی همیشگی آنها شده و یا خواهند شد.

سه شنبه 24/6/1388 - 2:0
موبایل
هر روز در حدود صد مطلب را از سایت‌های خبری و وبلاگ‌های مختلف از طریق Feed دریافت می‌كنم. گذشته از این‌كه می‌دانم به خواندن دقیق تك‌تك آن‌ها نمی‌رسم، حتی مرور كردن آن‌ها نیز وقت قابل توجهی می‌طلبد و برایم تبدیل به یك گرفتاری روزمره شده ‌است. چرا از مرور كردن لااقل بخشی از این محتوا صرف‌نظر نكنم؟

پاسخ برای من نیز همچون بسیاری دیگر از كاربران چندان واضح نیست. ترس از دست دادن مطالب جالب و آموزنده (بله، ترس) یكی از این دلایل است، اما تنها دلیل نیست. طبعاً مطالعه آنلاین با این حجم و سرعت، بر عادت‌های انسان تأثیر می‌گذارد.
www

معمولاً درباره آثار بازی كردن طولانی‌مدت با كامپیوتر یا تبعات فرهنگی و اجتماعی سرگرمی‌های كامپیوتری زیاد می‌خوانیم و می‌شنویم، اما آیا اندیشیده‌ایم كه كارهایی مثل «مطالعه» آنلاین یا «تحقیق» آنلاین چه اثری بر ما می‌گذارند؟ این نوع فعالیت‌ها، برخلاف سرگرمی‌های كامپیوتری متداول، در فرهنگ عمومی بار ارزشی مثبت دارند و ممكن است آن‌ها را كاملاً مفید و بی‌ضرر بدانیم. اما «پاك‌ترین» كاربران اینترنت و كامپیوتر هم از نظر ذهنی در خطرند.

مانند همیشه، شیطان در جزئیات لانه كرده‌است و این بار «سیطره كمیت»، كیفیت مطالعه و تفكر ما را تهدید می‌كند.

وقتی روی پایان‌نامه‌ام كار می‌كردم، همراه با دوستانم ساعت‌ها پشت كامپیوتر می‌نشستیم و هر بار ده‌ها مقاله دانلود می‌كردیم. می‌دانید هر كدام از ما چند تا از آن مقاله‌ها را خواندیم؟ شاید بهترین ما حداكثر در تمام دوران كار روی پایان‌نامه‌اش كمتر از سی مقاله خوانده ‌باشد.

این اشتیاق شدید برای به دست آوردن منابع، با ظرفیت رو به افول ما برای جذب محتوا، چه در قالب خواندن یا حتی دیدن یا شنیدن تناسبی ندارد. از سوی دیگر نمی‌توان موهبت‌هایی را كه فناوری جدید به ما عرضه می‌كند كنار بگذاریم، به این دلیل كه ظرفیت جذب كردن تمام آن‌ها را نداریم.

در چند سال اخیر به طور ناخوشایندی حس می‌كرده‌ام كه كسی یا چیزی در حال بازسازی مغز من، طراحی دوباره مدارهای عصبی و تغییر برنامه حافظه‌ام است. حافظه من (تا جایی كه می‌دانم) از بین نرفته، اما در حال تغییر است. دیگر به شیوه سابق نمی‌اندیشم. این مسئله را هنگام مطالعه، قوی‌تر از هر زمان دیگر حس می‌كنم.

فكر می‌كنم بدانم كه ماجرا چیست. اكنون بیش از یك دهه است كه زمان زیادی را به صورت آنلاین سپری می‌كنم، در پایگاه داده‌های بزرگ اینترنت جست‌وجو می‌كنم، چرخ می‌زنم و گاهی هم چیزی بر آن می‌افزایم. برای من به عنوان یك نویسنده، وب موهبتی خداداد بوده است. پژوهشی را كه زمانی مستلزم صرف كردن چندین روز در قفسه‌ها یا اتاق‌های نشریه‌های كتابخانه‌ها بود، اكنون در چند دقیقه می‌توان به انجام رسانید. با شمار اندكی جست‌وجو به وسیله گوگل و چند كلیك سریع بر هایپرلینك‌ها، حقیقت افشا شده یا نقل قول مختصر و مفیدی را كه در پی‌اش بوده‌ام به دست می‌آورم.
folders

اكنون ذهن من انتظار دارد اطلاعات را به همان شكلی دریافت كند كه اینترنت توزیع می‌كند: در قالب جریان سریعی از الفاظ. پیش از این، غواصی بودم در دریای واژگان. اكنون همچون شخصی كه سوار بر یك جت اسكی است، بر سطح آن دریا با شتاب در حركتم.

مطالعه‌ای روی عادت‌های كاوش‌های آنلاین كه به وسیله پژوهشگران University College لندن صورت گرفته و به تازگی انتشار یافته‌است، اشاره بر آن دارد كه ممكن است ما در میانه تحولی بنیادین در شیوه خواندن و اندیشیدنمان باشیم.

در قسمتی از این برنامه پژوهشی پنج‌ساله، محققان به بررسی logهای كامپیوتری‌ای‌ پرداختند كه نشان‌گر رفتار بازدیدكنندگان از دو سایت پژوهشی مشهور بود: یكی سایتی كه توسط كتابخانه بریتانیا اداره می‌شود و یكی هم توسط ائتلافی آموزشی در انگلیس كه فراهم‌آورنده دسترسی به مقاله‌های نشریه‌ها، كتاب‌های الكترونیكی و سایر منابع اطلاعات نوشتاری است.

آن‌ها دریافتند كه استفاده‌كنندگان از این سایت «نوعی رفتار سرسری خواندن» از خود بروز دادند: از یك منبع به دیگری جست می‌زدند و به ندرت به منبعی كه قبلاً دیده‌بودند بازمی‌گشتند؛ معمولاً پیش از «جَستن» به یك سایت دیگر، بیش از یك یا دو صفحه از یك مقاله یا كتاب را نمی‌خواندند. گاهی مقاله‌ای طولانی را ذخیره می‌كردند، اما مدركی نداریم كه نشان دهد زمانی برمی‌گشتند و واقعاً آن را می‌خواندند. نویسندگان گزارش این تحقیق اظهار می‌كنند:

به لطف حضور فراگیر متن در اینترنت و حتی محبوبیت پیام‌های متنی روی تلفن‌های همراه، امروزه ما احتمالاً بیش از دهه 1970 یا 1980 كه تلویزیون رسانه برگزیده‌مان بود، می‌خوانیم. اما این نوع متفاوتی از خواندن است و نوع متفاوتی از اندیشیدن نیز در پس آن است و شاید حتی دركی متفاوت از خویشتن. ماریان ولف، روانشناس رشد در دانشگاه Tufts و مؤلف كتاب «Proust and the Squid: The Story and Science of the Reading Brain»، می‌گوید:

«ما آنچه كه می‌خوانیم نیستیم، ما آن گونه كه می‌خوانیم، هستیم.» ولف بیم آن دارد كه شیوه خواندنی كه با اینترنت رواج می‌یابد، شیوه‌ای كه «كارایی» و «فوریت» را بر هر چیز دیگر برتری می‌دهد، در حال تضعیف توانایی ما در آن نوع مطالعه عمیقی باشد كه با فراگیر شدن آثار توسط یك فناوری قدیمی‌تر، یعنی صنعت چاپ، ایجاد شد

وقتی اینترنت رسانه‌ای را در خود جذب می‌كند، آن رسانه در قالب تصویر اینترنت بازآفرینی می‌گردد. اینترنت؛ هایپرلینك‌ها، آگهی‌های چشمك‌زن و سایر بازیچه‌های دیجیتالی را به محتوای آن رسانه تزریق می‌كند و آن محتوا را با محتوای تمام رسانه‌های دیگری كه قبلاً جذب كرده، احاطه می‌كند. برای نمونه، یك پیام ایمیل جدید ممكن است ورود خود را هنگامی اعلام كند كه در حال مرور آخرین عناوین خبری در سایت یك روزنامه هستیم. نتیجه آن پریشان كردن حواس و تمركز ما است.

تأثیر اینترنت در كناره‌های صفحه نمایشگر كامپیوتر هم پایان نمی‌یابد. همچنان كه ذهن مردم با حالت دیوانه‌وار اینترنت هماهنگ می‌شود، رسانه‌های سنتی هم ناچارند با انتظارات تازه مخاطبان سازگاری یابند. متن‌های متحرك و آگهی‌های pop-up به برنامه‌های تلویزیونی اضافه می‌شوند و مجله‌ها و روزنامه‌ها، مقالات خود را كوتاه می‌كنند، خلاصه‌های حاشیه‌ای را در متن می‌گنجانند و صفحه‌های خود را با انبوهی از خبرهای كوتاه پر می‌كنند كه مرور كردنشان آسان باشد.

هنگامی كه در ماه مارس امسال، نیویورك تایمز تصمیم گرفت صفحه‌های دوم و سوم هر شماره خود را به خلاصه‌های مقالات اختصاص دهد، سرپرست طراحی این نشریه در توضیح گفت كه این میان‌بُرها، حس سریعی از خبرهای روز را در اختیار خوانندگانی كه عجله دارند، قرار می‌دهد و آن‌ها را از شیوه ناكاراتر ورق زدن صفحه‌ها و خواندن مقالات نجات می‌دهد. رسانه‌های قدیمی چاره چندانی جز بازی بر طبق قواعد رسانه‌های تازه ندارند.

مدیرعامل گوگل می‌گوید، «گوگل شركتی است كه بر گرد علم سنجش بنا نهاده شده ‌است و در تلاش است تا همه كارهایی را كه انجام می‌دهد، قاعده‌مند كند.»

به گفته نوشته‌ هاروارد بیزنس‌ریویو، گوگل با ترسیم كار خود بر اساس چندین ترابایت داده‌ كه از طریق موتور جست‌وجوی خود و سایت‌های دیگر جمع‌آوری می‌كند، روزانه هزاران آزمایش انجام می‌دهد و نتایج را برای بهبود بخشیدن به الگوریتم‌هایی به كار می‌بندد كه به نحوی فزاینده، چگونگی یافتن اطلاعات توسط مردم و استخراج معنی از آن اطلاعات را كنترل می‌كنند.
اینترنت

این شركت اعلام كرده كه مأموریت آن «سازماندهی اطلاعات جهان و دسترسی‌پذیر و سودمند كردن آن‌ها در سراسر دنیا» است. این شركت در پی یافتن موتور جست‌وجوی بی‌نقص است كه آن را به صورت موجودی تعریف كرده كه «دقیقاً می‌فهمد منظور شما چیست و دقیقاً آن‌چه را كه می‌خواهید به شما بازمی‌گرداند.»

لری پیج چند سال پیش در یك سخنرانی گفت: «برای ما، كار كردن روی جست‌وجو، راهی برای كار كردن روی هوش مصنوعی است.»

سال گذشته پیج به همایشی از دانش‌پیشگان گفت: «گوگل حقیقتاً در تلاش است هوش مصنوعی را بسازد و آن را در مقیاسی بزرگ به اجرا درآورد.»

این گمان كه ذهن‌های ما باید مانند ماشین‌های سریع پردازش داده كار كنند، تنها در ساز و كار اینترنت تعبیه نشده، بلكه مدل تجاری حاكم بر اینترنت نیز است. هرچه تندتر در اینترنت گشت بزنیم، هر قدر بر لینك‌های بیشتری كلیك كنیم و صفحه‌های بیشتری را ببینیم، گوگل و شركت‌های دیگر فرصت بیشتری برای گردآوری اطلاعات درباره ما و خوراندن آگهی به ما به دست می‌آورند.

بیشتر مالكان اینترنت تجاری، منافعی مالی در گرو جمع‌آوری خرده داده‌هایی دارند كه هنگام پریدن از لینكی به لینك دیگر، پشت‌سر باقی می‌گذاریم؛ هر قدر خرده‌های بیشتر، بهتر

عموما مطالعه عمیق، از تفكر ژرف غیر قابل تشخیص است. اگر آن زمان‌های آرام مطالعه را از دست بدهیم یا آن‌ها را با محتوای غیر سودمند پر كنیم، چیزی را قربانی خواهیم‌كرد كه نه تنها برای خودمان، بلكه برای فرهنگ ما نیز مهم است.

در نهایت هم‌چنان كه به كامپیوترها به عنوان واسطه‌های ادراك خود از جهان تكیه می‌كنیم، هوشمندی خود ما است كه به هوش مصنوعی تنزل می‌یابد.

منبع: ماهنامه شبكه

سه شنبه 24/6/1388 - 1:58
هوا و فضا
ستاره شناسان ایتالیایی با کمک تلسکوپ XMM-Newton آژانس فضایی اروپا برای اولین بار موفق شدند یک کوتوله سفید اسرار آمیز را به طور مستقیم رصد کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان آژانس فضایی ایتالیا و موسسه ملی تحقیقات هسته ای در میلان با کمک تلسکوپ فضایی XMM-Newton توانستند این رصد مستقیم را انجام دهند.

ستاره ای که کوتوله سفید به دور آن می چرخد در کمتر از چند میلیون سال دیگر منفجر شده و به یک ابرنواختر تبدیل خواهد شد.

این رصدها نشان می دهد که این کوتوله سفید تفاوتهایی را با سایر کوتوله های سفید دارد به طوری که جرم این کوتوله دو برابر آن چیزی است که انتظار می رفت.

جرم بیشتر این اجرام آسمانی درحدود 6/0 جرم خورشید و ابعاد آنها در ابعاد زمین است. این درحالی است که جرم این کوتوله سفید در حدود دو برابر این استاندارد و قطر آن برابر با نصف قطر زمین است.

خصوصیت منحصر به فرد این کوتوله این است که با سرعتی که تاکنون هرگز مشاهده نشده بود دور خود می چرخد. زمان یک دور چرخش کامل این کوتوله به دور خودش تنها 13 ثانیه است.

براساس گزارش ساینس، ستاره شناسان ردپای این جرم آسمانی اسرار آمیز را از سال 1997 دنبال کرده اند. در سال 1997 این کوتوله سفید در حالی که پرتوهای "ایکس" تولید می کرد و در نزدیکی ستاره ای با شناسه HD 49798 می چرخید کشف شد.

اکنون این محققان به کمک حساسیت بالای دستگاههایی که روی تلسکوپ فضایی نیوتون نصب شده است موفق شدند برای اولین بار این جرم آسمانی را مستقیما رصد کنند.

دوشنبه 23/6/1388 - 7:34
دانستنی های علمی
محققان طی مطالعه بر روی خصوصیات فیزیکی مارمولکها اعلام کردند دم این جانداران پس از جدا شدن از بدن از خصوصیاتی برخوردار است که تنها در صورت داشتن ذهنی مجزا قابل توضیح خواهند بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، گونه های متعددی از مارمولکها نه تنها قادرند برای گیج کردن مهاجمان دم خود را از بدن جدا کنند بلکه حرکات دم آنها پس از جدا شدن نشان می دهد این عضو از اندام مارمولکها دارای ذهن مخصوص به خود است.

محققان کانادایی دانشگاه کالگاری دریافتند دم جدا شده مارمولکهای لئوپارد تنها از واکنشهای مداوم و ریتم دار برخوردار نیست بلکه دارای حرکات پیچیده ای مانند حرکات پرشی تا ارتفاع سه سانتیمتری است.

این حرکات به واسطه بخشی هماهنگ کننده در نخاع درون دم کنترل می شوند سیگنالهایی که این حرکات را کنترل می کند از انتهای دم آغاز شده و نشان می دهد نوعی مرکز کنترل کننده در این قسمت از اندام قرار دارد. سیگنالهای مرکز کنترل معمولا تحت پوشش مغز مارمولک قرار دارند تا زمانی که جاندار تصمیم به جدا کردن دم خود بگیرد.

به گفته دانشمندان باور کردنی ترین تئوری برای توضیح این پدیده این است که دم جدا شده بر اساس حسگرهای محیطی که بر روی سطح آن قرار دارد از خود واکنش نشان می دهد و در جهات و اشکال خاصی باعث حرکت کردن عضو جداشده بدن مارمولک می شود.

بر اساس گزارش سی بی سی، مطالعه بر روی سیستم عصبی دم مارمولکها نشان می دهد این اندام می تواند به عنوان نمونه ای مناسب برای انجام مطالعات عملکردهای پیچیده عصبی نخاع در هنگام عدم حضور سیگنالهای مغزی به شمار رود، شرایطی که هنگام قطع نخاع در موجودات به وجود می آید.

دوشنبه 23/6/1388 - 7:33
کامپیوتر و اینترنت
پژوهشگران آمریکایی در دو تحقیق مجزا موفق شدند کوچکترین و دقیقترین نانولیزر دنیا را ایجاد کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی و دانشگاه ایالتی نورفالک در ویرجینیا همزمان موفق شدند دو روش مختلف را برای متراکم کردن پرتوهای لیزری در فضایی که بزرگتر از پنج میلیاریم میلیمتر باشد ارائه کنند. به این ترتیب از این پس متراکم کردن پرتوهای نور از مقیاس میکرومتری به مقیاس نانومتری امکانپذیر می شود.

لیزرهای فعلی نمی توانند یک پرتو را در منطقه ای فشرده تر از نصف طول موج تابیده شده متراکم کنند.

طیفهای نور مرئی از نور بنفش تا نور قرمز گسترده شده اند. این نورها در طول موج بین 400 تا 700 نانومتر قرار دارند. این بدان معنی است که لیزری که در طیف مرئی نور تابش می کند نمی تواند در فضای کوچکتر از 190 نانومتر و بیشتر از 350 نانومتر متراکم شود.

به منظو افزایش دقت لیزر، این دانشمندان از گروهی از شبه ذرات به نام "پلاسمونهای سطحی" استفاده کردند. پلاسمونهای سطحی، امواج الکترومغناطیسی هستند که روی سطح یک فلز در شرایط خاص شکل می گیرند.

این شبه ذرات می توانند نور را جذب کنند، از سطح فلز عبور کنند و انرژی جذب شده در پرتوهای بسیار فشرده طول موج نور مرئی را دوباره تابش کنند.

برای استفاده از این شبه ذرات در لیزرها نیاز است که آنها را برای عمل کردن با موادی که توانایی تقویت تابشها را دارند برانگیخته کرد.

براساس گزارش نیچر، یکی از لیزرهایی که این دانشمندان توسعه دادند قادر است پلاسمونهای سطحی را در یک نانو سیم متشکل از فلزات کادمیوم و سولفور به ضخامت 50 تا 100 نانومتر تولید کند. این نانو سیم روی ورقه ای از نقره قرار دارد که با مواد عایق پوشانده شده است.

پلاسمونهای سطحی روی سطح نقره ایجاد می شوند و در نانو سیمها جریان یافته و نور را تقویت می کنند.

این محققان موفق شدند با کمک این دستگاه، دسته پرتوهای لیزری 489 نانومتری تولید کنند و سپس آنها را مجدد متراکم کرده و در یک منطقه 5 نانومتری متمرکز کنند.

لیزر دوم که spaser نام دارد و به عنوان کوچکتر نانولیزر دنیا شناخته می شود از گوی های 14 نانومتری طلا ساخته شده است. این کره با یک لایه 15 نانومتری سیلیکون پوشیده شده است. گوهای طلا پلاسمونها را تولید می کنند.

دوشنبه 23/6/1388 - 7:31
هوا و فضا
ستاره شناسان ایتالیایی و انگلیسی در تحقیقات خود کشف کردند که یک چهارم سیاه چاله های غول پیکر تاریک هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، تاکنون محاسبه تعداد سیاه چاله های نامرئی غیرممکن بود. اکنون محققان موسسه ملی فیزیک هسته ای ایتالیا و دانشگاه ساوتمپتون انگلیس بر پایه اطلاعات ماهواره نجومی پرتوهای گاما "انتگرال" موفق شدند این راز را حل کنند.

در این خصوص این ستاره شناسان اظهار داشتند: "این کشف بسیار مهم است چرا که اطلاعات مدلهای تئوریک را درباره حضور و تعداد سیاه چاله ها در کهکشانهایی که در کل جهان وجود دارند تائید و روشن می کند. با استفاده از داده های ماهواره انتگرال ما کشف کردیم که یک چهارم سیاه چاله های غول پیکر تاریک و نامرئی هستند."

براساس گزارش آسکا، تحقیقات این دانشمندان نشان می دهد که سیاه چاله های بسیار عظیم توسط توده ای از ذرات گرد و غبار و گاز احاطه شده اند.

این سیاه چاله ها با عنوان Agn Compton-thick شناخته و تنها در پرتوهای گاما رصد می شوند.

برای محاسبه صحیح این سیاه چاله ها نه تنها تعداد توده های گرد و غباری که آنها را احاطه کرده است باید ارزیابی شود بلکه فاصله آنها را هم باید محاسبه کرد.

این ستاره شناسان توضیح دادند: "به خصوص ما 88 سیاه چاله های Agn Compton-thick را یک به یک بررسی و جریان، تاریکی و فاصله آنها را بازسازی کردیم. به این ترتیب دریافتیم که بیش از 24 درصد از مجموع سیاه چاله های Agn Compton-thick تاریک هستند

دوشنبه 23/6/1388 - 7:30
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته