• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 38736
تعداد نظرات : 5244
زمان آخرین مطلب : 3307روز قبل
خواص خوراکی ها
کاکائو بنوشید

یک نوشیدنی کاهش دهنده ی چین و چروک امتحان کنید. در یک تحقیق مشخص شد کاکائویی که سطح بالای از دو آنتی اکسیدان (epicatechin و catechin) داشته باشد پوست را از نور آفتاب محافظت میکند،جریان خون به سلولهای پوست را بهبود میبخشد و پوست را نرم و صاف میکند.
سه شنبه 23/10/1393 - 16:45
تغذیه و تناسب اندام
ساخت عضله

ورزشکارانی که میخواهند وزن اضافه کنند باید به همان اندازه که تمرین میکنند به رژیم خود کالری و پروتئین استفاده کنند تا بتوانند عضله سازی کنند. افراد لاغر میتوانند با خوردن میان وعده های پروتئینی مانند شیر کم چرب به راحتی عضله سازی کنند.ورزشهای قدرتی در کنار چنین میان وعده هایی باعث ساخت عضله میشود و از آنجا که عضله سنگین است باعث بالا رفتن وزن میشود. از ورزشهایی هم که عضله ساز نیستند بپرهیزید.
سه شنبه 23/10/1393 - 16:45
تغذیه و تناسب اندام
 

1455887_1446604785566125_1555040721_n

بیشتر کسانی که در باشگاهای بدنسازی مشغول تمرین هستند،تمام تلاششان داشتن بازوهای بزرگ و حجیم است،اما معمولا”از اصول اولیه عضله سازی آگاهی ندارند و پس از مدتی از اینکه به نتیجه مورد نظر خود نرسیده اند ،سرخورده و درمانده می شوند.در این مقاله به 10 راهکار اشاره می کنم که با به کار گرفتن آنها می توانید بازوهایی بزرگتر و حجیم تر بسازید
1.بر روی پشت بازوها تکیه کنید:فراموش نکنید که عضله پشت بازو دو سوم بازو را تشکیل می دهد،بنابراین برای رشد بازو به پشت بازو هم اهمیت بدهید.
2.از حرکات متنوع استفاده کنید:فقط خودتان را در گیر یک نوع تکنیک خاص که به آن علاقه دارید نکنید چون پیشرفت خود را محدود می سازید.دستگاها ،کابل های کششی و وزنه های آزاد را باهم ترکیب کنید.
3.از ست های بیشتر استفاده کنید:ست های بیشتر و تکراره ای کمتر با وزنه های سنگین تر را در برنامه خود بگنجانید.مثلا” از سیستم 5*5 یا 8*8 استفاده کنید.
4.برنامه خود را تغییر دهید:اگر تا کنون هنگام تمرین بر روی بازوها ،ابتدا جلو بازو و بعد پشت بازو را کار می کردید،این بار برنامه را تغییر داده و ابتدا پشت بازو را تمرین دهید.به این ترتیب به رشد بازو هایتان کمک می کنید.
5.سیستم سوپر ست را فراموش نکنید:جلو بازو و پشت بازو را با این روش تمرین دهید.سیستم سوپر ست حقیقتا” باعث تحریک عضلات و رشد آنها می شود.
6.عظلاتتان را بچالانید!:در حالت انقباض عضله بر روی آن تمرکز کنید تا بیشترین میزان خون و مواد مقذی را به آن برسانید.
7.از حالات مختلف گرفتن وزنه در دست استفاده کنید:همه حالات دست باز ،دست جمع و مچ برعکس را امتحان کنید تا عضله جلو بازو و پشت بازو را در همه جهات تمرین داده باشید.
8.خوب بخوابید:فراموش نکنید که عظلات در هنگام استراحت رشد می کنند نه در حال تمرین!8ساعت خواب در شبانه روز برای یک ورزشکار لازم است.
9.حرکت را صحیح انجام بدهید:وقتی بتوانید وزنه ها را کنترل کنید و حرکات را به درستی اجرا نمایید به نتیجه دلخواه می رسید.
10.پروتئین بیشتری بخورید:اگر می خواهید عضلات چشمگیر و برجسته ای داشته باشد،پروتئین مهمترین ماده غذایی است که به آن احتیاج دارید.

سه شنبه 23/10/1393 - 12:10
آرایشی و زیبایی
 
Moles-on-Face
 چنانچه از نظر  زیبایی شخصی خواست خالش را بردارد، از دوران بچگی تا هر وقتی  که بخواهد می‌تواند بردارد.
 خال صورت انواع و اقسام متفاوتی دارد، خال‌های رنگی و یا مشکی رنگ ممکن است از کودکی یا بلوغ شروع شوند ولی بیشترین تعداد خال‌های رنگی بین 20 الی 30 سالگی به دلایل ژنتیکی ظاهر می‌شود و این در صورتی است که در هنگام تولد سلول اولیه آن در بدن وجود داشته باشد، که بعضی در همان کودکی ظاهر می‌شود و اکثریت آن بعد از بلوغ رشد می‌کند.
 خال‌های رنگی مشکوک به بدخیم شدن به خطرناک‌ترین و کشنده‌ترین سرطان  که ملانوم بدخیم است تبدیل می‌شود افزود: این سرطان بسیار کشنده است ولی دلیل اینکه مردم آشنایی زیادی با این نوع سرطان ندارند این است که به محض تغییرات ظاهری، خال را قبل از رسیدن به آن مرحله سریعا عمل می‌کنند.
 در صورت بی‌اعتنایی به تغییرات ظاهری خال‌های بدخیم سریعا به داخل بدن ریشه کرده و تماما ارگان‌های حیاتی را گرفتار می‌کنند.
 بزرگ شدن ناگهانی خال، تغییر رنگ (تیره و روشن)، بهم خوردن حاشیه‌ی خال، تورم و دردناک شدن ناگهانی، افتادن موی خال به طور طبیعی همه دال بر بدخیم شدن خال صورت است.
 یک سری عوامل تسریع‌کننده در ایجاد بدخیم شدن خال تأثیرگذار است که شامل بازی کردن با خال، تحت فشار بودن، به طور مستمر قرار داشتن در معرض نور خورشید و کندن موی خال تحریک‌کننده خال است به همین دلیل تأکید می‌کند که مو ترجیحا قیچی شود.
فیریز کردن، سوزاندن و لیزر کردن خال به دلیل سلول بودن خال نیز می‌تواند دلیل بر سرطانی شدن خال باشد و تنها عمل جراحی باید صورت گیرد تا خال به طور کار برداشته شود، چرا که خال سلول است و به هیچ وجه نباید به غیر از جراحی با هیچ روش دیگری درمان شود که، این کار نیز توسط متخصصین پوست و یا جراح پلاستیک انجام می‌شود ولی کک و مک و یا هر نوع لک صورت به دلیل اینکه رنگ است می‌توان لیزر کرد.
منبع- خبرنگاران جوان
سه شنبه 23/10/1393 - 12:10
بهداشت روانی
 

index

وقتی همسرتان در مقابل صحنه های سراسر پر از قتل و جنایت و خون ریزی روبرو می شود به این فکر کره اید که در جسم و روح و روان او هم اثر خواهد گذاشت ؟

 

واکنش به رسانه های خشن وابسته به مدار مغز هر فرد می تواند اثرات منفی بر روی ذهن داشته باشد.

 استفاده از اسکن مغز در افراد با سطوح مختلف، محققان دریافتند که واکنش هر فرد به تصاویر خشن وابسته به مدار مغز و سطح پرخاشگری ذاتی است و مردان بد اخلاق و پرخاشگر بیشتر تلویزیون تماشا می کنند.
 


بررسی ها نشان می دهند، بسیاری
ازافراد از صحنه های خشونت آمیز تلویزیون لذت نمی برند، ولی ناخواسته به تماشای آنها می نشینند. در واقع فیلم ها و سریال های خشن جذابیت و كششی برای جوانان بخصوص مردان دارد. بر اساس برخی تئوری ها، فیلم های خشن می توانند باعث تخلیه روانی فرد شوند. چون فرد با شخصیت های فیلم احساس همذات پنداری می كند و در نتیجه سرخوردگی هایش را با رفتارها و حركات او تخلیه می كند.

 

گفتنی است، فیلم های خشن در ذهن مردان می تواند اثرات منفی زیادی داشته باشد و خشونت را در آن ها افزایش می دهد. روان شناسان با انجام آزمایشات و مطالعاتی دریافتند دیدن های فیلم های خشن و منفی می تواند رفتار فرد را با دیگران تغییر دهد.

سه شنبه 23/10/1393 - 12:9
تست های هوش و روان شناسی و سرگرمی
 

37

عصبانیت حالتی است که در بسیاری از مواقع آن را تجربه کرده ایم ، عده ی اندکی هستند که در طول عمر خود شاید یک بار هم عصبی نشده باشند اما اکثر افراد این حس را تجربه کرده اند. مهم ترین عامل برای درمان عصبانیت ، داشتن شناخت بر روی عصبانیت خود است.

 

آیا تابه حال در موقعیتی قرار گرفته اید که حس کنید دارید از عصبانیت منفجر می شوید؟ آیا تا به حال به دلیل عصبانیت و خشم دست به کارهایی زده اید که بعدا از انجام آنها پشیمان شده اید؟

 

 

آیا تا به حال این حس به شما دست داده که همسر یا نامزدتان بیش از حد سر مسائل پیش پاافتاده عصبانی شود؟ با انجام این تست می فهمید خودتان یا اطرافیان تان شخصیت و عادات پرخاشگرانه دارند یا نه.

 

 

 

وقتی خشن می شوید

 

پرخاشگری یک هیجان و احساس منفی سرکوب شده است که فرد در موقعیت هایی که فرصت دست می دهد آن را به فرد خاص یا شیء خاص یا حتی نامشخصی بروز می دهد. این احساسات و هیجانات سرکوب شده به صورت رفتاری یا کلامی بروز داده می شود و اغلب فرد قادر به کنترل آن نیست و ممکن است پس از ارتکاب عمل از عملکرد خود پشیمان شود. به اعتقاد برخی روانشناسان، پرخاشگری شکل دیگری از افسردگی است. به عبارتی، پرخاشگری خشم علیه محیط بیرون است و افسردگی غالبا خشم علیه خود است. افراد پرخاشگر دربیشتر مواقع دارای تحمل پایینی هستند و نمی توانند آنچه را که بر وفق مرادشان نیست قبول کنند؛ درنتیجه عصبانی شده و رفتار پرخاشگرانه از خود بروز می دهند. علل پرخاشگری می تواند شخصیتی، خانوادگی، آموزشی، اجتماعی باشد.

 

راه هایی برای آرامش

 

تکنیک هایی که می توان برای کنترل پرخاشگری و عصبانیت شدید از آنها استفاده کرد شامل:

 

۱ صمیمیت با دیگران

 

۲ تامل و سکوت

 

۳ تخلیه یعنی به طور مستقیم جواب خشونت را ندادن (تحقیقات جدید نشان می دهد که پرخاشگری کلامی و حتی فیزیکی متقابل علاوه بر اینکه خشم را کاهش نمی دهد، بلکه باعث افزایش آن نیز می شود.)

 

۴ صحبت کردن در مورد مشکل: بهترین روش برای کاهش پرخاشگری، صحبت کردن در مورد آن است که به ۲ روش گفت و گو با خود در مورد نحوه مقابله و مواجهه با مشکل و گفت و گو با فردی که از دست او عصبانی شده ایم، است.

 

۵ گذشت کردن

 

۶ انتخاب های سالم برای پیشگیری از خشم (به منظور اداره و کنترل خشم به خواب منظم، غذای خوب، لذت از اوقات فراغت با ورزش، موسیقی آرام، قدم زدن در پارک، عبادت و معنویت و… نیاز داریم.)

 

۷ بپذیرید که زندگی همیشه منصفانه نیست؛ تا وقتی که نپذیریم زندگی هیچ انسانی بی عیب و نقص نیست، شاید به همه کس و همه چیز خشمگین شویم.

 

این تست به شما کمک می کند تا به میزان پرخاشگری خود یا همسرتان پی ببرید و همچنین به اینکه بیشتر از چه نوع پرخاشگری ای در طول روز استفاده می کنید.

 

به این ۳۴ سؤال براساس کلید جواب دهید

 

۱ دوستانم معتقدند من زیاد بحث می کنم.

۲ معتقدم همه مردم همیشه از قانو ن شکنی استفاده می کنند.

۳ من زود از کوره در می روم اما زود هم آرام می شوم.

۴ اغلب با دیگران مخالفت می کنم.

۵ بسیاری از مواقع، احساس می کنم که در زندگی با من ناجوانمردانه و ناعادلانه برخورد شده.

۶ زمانی که افراد با من مخالفت می کنند نمی توانم با آنها وارد بحث شوم.

۷ بسیاری از مواقع، بی دلیل عصبانی می شوم.

۸ ممکن است کسی که مرا عصبانی کرده، مورد ضرب و شتم قرار دهم.

۹ گاهی فکر می کنم که چرا درمورد بعضی مسائل اینقدر حس بد و تلخ دارم.

۱۰ می دانم که گاهی افراد دیگر را تهدید می کنم.

۱۱ کسی که به من حمله کند با او به شدت برخورد می کنم و حتما او را می زنم.

۱۲ مشکل کنترل کردن خلق خود را دارم.

۱۳ اگر به قدر کافی عصبانی باشم، ممکن است کار دیگری را نیز خراب کنم.

۱۴ وقتی که عصبانی باشم در را محکم روی کسی که در اتاق است می کوبم.

۱۵ وقتی افراد پرادعا هستند من فقط برای اینکه به آنها خودم را نشان دهم کاری که می خواهند را انجام می دهم.

۱۶ وقتی مردم با من مهربان هستند به این فکر می کنم که حتما چیزی از من می خواهند.

۱۷ گاهی آنقدر عصبانی می شوم که وسایل را می شکنم.

۱۸ گاهی اوقات درمورد افرادی که از آنها خوشم نمی آید غیبت می کنم.

۱۹ فرد آرامی هستم.

۲۰ وقتی افراد من را می رنجانند، به آنها می گویم که در موردشان چه فکر می کنم.

۲۱ گاهی فکر می کنم مردم پشت سرم و در غیابم به من می خندند.

۲۲ وقتی چیزی که می خواهم را به دست نمی آورم، عصبانیتم را نشان می دهم.

۲۳ گاهی تمایل شدید خود را برای زدن کسی نمی توانم کنترل کنم.

۲۴ بیشتر از افراد دیگر دعوا می کنم.

۲۵ اگر کسی مرا بزند من هم او را خواهم زد.

۲۶ وقتی که با دوستانم موافق نیستم کاملا صریح این موضوع را به آنها می گویم.

۲۷ اگر قرار باشد که برای دفاع از حقوق خودم از خشم و پرخاشگری استفاده کنم، این کار را خواهم کرد.

۲۸ من به افراد غریبه ای که خیلی صمیمی هستند نمی توانم اعتماد کنم.

۲۹ گاهی احساس می کنم مثل یک بمب از عصبانیت خواهم ترکید.

۳۰ وقتی که فردی من را آزرده کند فقط سکوت می کنم.

۳۱ می دانم که دوستانم پشت سرم حرف می زنند.

۳۲ بعضی از دوستانم فکر می کنند من آدم زودجوشی هستم.

۳۳ بعضی اوقات آنقدر حسود می شوم که نمی توانم به چیز دیگری فکر کنم.

۳۴ من از شوخی های غیرکلامی و هل دادن، مشت زدن، لگدزدن و… خوشم می آید.

 

 

 

نمره خشم شما چند است؟

 

سریع به مشاور مراجعه کنید

 

شما پرخاشگری عملی دارید یا نه؟

 

سؤال های ۸، ۲۳، ۲۵، ۱۱، ۲۷، ۱۰، ۲۴، ۱۷ نشانه پرخاشگری عملی (یعنی داشتن رفتار خشن و آسیب زننده) مثل دعوا و ضرب و شتم هستند که اگر جمع نمره شما به این سوال ها بین ۲۸ تا ۳۲ شود، یعنی از پرخاشگری عملی بالایی برخوردارید و به شما توصیه می کنیم که حتما برای مطرح کردن این مسئله به روانشناس مراجعه کنید. اگر جمع نمرات شما بین ۲۴ تا ۲۸ شود یعنی شما از پرخاشگری عملی متوسط برخوردارید که صحبت با یک روانشناس و مشاور به شما پیشنهاد می شود. اگر هم زیر ۲۴ بود یعنی دچار پرخاشگری عملی نیستید.

 

زبان شما خشن است؟

 

شما پرخاشگری کلامی دارید یا نه؟

 

سوال های ۱،۶، ۲۶، ۴، ۲۰ نشانه پرخاشگری کلامی (با خشم و توهین حرف زدن) هستند که اگر جمع نمرات شما بین ۱۶ تا ۲۰ شود، نشان دهنده میزان بالای پرخاشگری کلامی شماست که بهتر است از تکنیک های کنترل آن و همچنین صحبت با یک مشاور یا روانشناس بهره ببرید و اگر نمرات شما بین ۱۲ تا ۱۶ شود شما از پرخاشگری کلامی به میزان متوسط برخوردارید و بد نیست در مورد شیوه های آرام کردن خود تحقیق و مطالعه کنید.

 

با دیگران دشمنی دارید؟

 

فکر می کنید چقدر حس خصومت در شما وجود دارد؟

 

سوال های ۲۸، ۲، ۵، ۹، ۱۶، ۲۱، ۳۱، ۳۳ نشانه وجود حس خصومت هستند که اگر جمع نمرات آنها بین ۲۸ تا ۳۲ شود یعنی شما از میزان خصومت بالایی برخوردارید و به شما توصیه می شود در باورها و عقاید خود تغییر دهید و در صورت امکان به روانشناس برای کمک گرفتن در تغییر این نگرش ها مراجعه کنید و اگر جمع نمرات شما بین ۲۴ تا ۲۸ بود یعنی شما از حس خصومت متوسطی برخوردارید. (خصومت درواقع داشتن حس پرخاشگری درونی و بد بینی نسبت به دیگران است که می تواند فرد را به سمت رفتارهای خشن و پرخاشگرانه سوق دهد.)

 

چه مقدار پرخاشگری غیرمستقیم در شما وجود دارد؟

 

شما چه مقدار از مقیاس خشم را دارا هستید؟

 

سوال های ۱۵، ۳۰، ۳۴، ۱۳، ۱۴، ۱۸ نشانه مقیاس پرخاشگری غیرمستقیم هستند که اگر جمع نمره شما در این سوالات بین ۲۰ تا ۲۴ شود یعنی از میزان پرخاشگری غیرمستقیم بالایی برخوردار هستید که پیشنهاد می شود به روانشناس مراجعه کرده یا با مشاور مشورت کنید و اگر جمع نمرات شما بین ۱۶ تا ۲۰ شود شما از میزان پرخاشگری غیرمستقیم متوسطی برخوردارید که بهتر است از تکنیک های کنترل آن و آرام سازی خود کمک بگیرید.

 

پرخاشگری غیرمستقیم یعنی حالتی که علت عصبانیت و خشم خودرا نمی شناسیم؛ مثلا در اتوبوس به اشتباه به فردی برخورد می کنیم و او شروع به پرخاشگری می کند، این نوع پرخاشگری را که درواقع زمینه های قبلی دارد و درحقیقت تخلیه هیجان های قبلی است، پرخاشگری غیرمستقیم می نامند. درواقع این همان حالت خشمی است که به طور معمول به آن می گوییم: «طرف دلش از جای دیگر پر بود، اینجا خالی کرد و…»

 

خشم درونی دارید؟

 

شما چه مقدار از مقیاس خشم را دارا هستید؟

 

سوال های ۳، ۲۹، ۱۹، ۳۲، ۷، ۱۲، ۲۲ نشانه مقیاس خشم درونی هستند که اگر جمع نمرات بین ۲۴ تا ۲۸ شود این یعنی ذهن شما از خشم درونی بالایی برخوردار است. (خشم، وضعیتی هیجانی است که از ناراحتی کم و خفیف تا انفجار عصبانیت می تواند گسترده شود. نشانه های فیزیکی خشم شامل تند شدن ضربان قلب، افزایش فشارخون و بالا رفتن میزان آدرنالین در خون است. خشم درونی هر لحظه می تواند به خشم بیرونی بیانجامد)

سه شنبه 23/10/1393 - 12:9
اطلاعات دارویی و پزشکی
 

kids-cleaning-teeth

در بعضی مواقع نباید مسواک بزنید و باید صبرکنید تا زمان بگذرد و مواد اسیدی که در غذاهایتان بوده اند هضم شوند چون با  این کار به پوسیدگی دندان هایتان دامن می زنید.

 

بررسی‌ها نشان می‌دهند که مسواک زدن پس از خوردن غذاهای اسیدی عامل بسیار مهم تخریب دندان‌ها بوده که متأسفانه اغلب افراد جامعه از این موضوع بی‌اطلاع هستند.

دکتر مهیار قیوم‌آبادی در روزنامه ایران نوشت: دندانپزشکان توصیه می‌کنند پس از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های ترش و اسیدی نباید مسواک بزنیم آیا پرسیده‌اید دلیل آن چیست؟
بسیاری از افراد در خصوص زمان دقیق مسواک زدن اطلاع کافی ندارند و به همین دلیل با وجود اینکه به طور حتم مسواک می‌زنند حتی از نخ دندان نیز استفاده می‌کنند دچار مشکلات مربوط به دندان می‌شوند.
غذاهای اسیدی تأثیرات منفی قابل ملاحظه‌ای روی سلامتی دندان‌ها دارند.
بررسی‌ها نشان می‌دهند که مسواک زدن پس از خوردن غذاهای اسیدی عامل بسیار مهم تخریب دندان‌ها بوده که متأسفانه اغلب افراد جامعه از این موضوع بی‌اطلاع هستند.
در واقع غذا‌ها و نوشیدنی‌های اسیدی مانند برخی از مرکبات و آب میوه‌هایی که در وعده‌های غذایی اصلی مصرف می‌شوند، می‌توانند موجب نرم شدن مینای دندان شود که مسواک زدن بلافاصله پس از مصرف این نوع غذا‌ها و نوشیدنی‌ها باعث سایش مینای دندان و در نتیجه پوسیدگی دندان‌ها
می‌شود.
بهتر است مسواک زدن حدود یک ساعت پس از مصرف غذاهای اسیدی صورت گیرد تا احتمال بروز درد و حساسیت شدید دندانی و همچنین مشکلات زیبایی دندان‌ها و حتی پوسیدگی دندان‌ها برطرف شده و سلامتی دهان و دندان حفظ شود.

سه شنبه 23/10/1393 - 12:9
كودك
 

cope-with-teething

تنها نشانه برای دندان درآوردن در بچه ها ریزش بزاق از دهان و خارش لثه کودک است که باید در این مواقع بهداشت دهان و نظافت دستان وی را بیشتر از همیشه رعایت کنید.

 

یک متخصص دندانپزشکی کودکان گفت: رویش اولین دندان در کودکان هیچ علامتی ندارد و این مساله تنها موجب افزایش بزاق دهان می‌شود.

دکتر بهشته ملک افضلی در گفت‌و‌گو با آنا گفت: دندان شیری در کودکان از 6ماهگی آغاز به رویش می‌کند و تا حدود 2.5 الی 3 سالگی رشد آن تکمیل می‌شود که این مساله ممکن است در کودکان پسر کمی با تاخیر آغاز شود.
وی با بیان اینکه رشد دندان در کودکان هیچ علامتی ندارد گفت: رویش دندان در کودکان تنها موجب افزایش بزاق دهان می‌شود. احساس سنگینی و خارش جزو علائم طبیعی رشد دندان محسوب می‌شود و کودک ممکن است به دلیل این مساله انگشت خود را برای خاراندان لثه در دهان خود بگذارد که این مساله می‌تواند کودک را در معرض بیماری‌های میکروبی فراوانی قرار دهد.
این متخصص دندانپزشکی کودکان در ادامه درباره نظافت دهان و دندان کودکان گفت: به والدین توصیه می‌شود از همان ابتدای نوزادی با یک گاز استریل لثه کودک را شست‌و‌شو دهند زیرا این مساله علاوه بر اینکه منجر به کاهش رشد میکروب در دهان می‌شود باعث آرامش کودک نیز می‌شود.
ملک افضلی در پایان خاطرنشان کرد: به والدین تاکید می‌شود به محض رویش دندان‌های کرسی شیری و یا خلفی استفاده از مسواک را برای کودکان خود آغاز کنند.

سه شنبه 23/10/1393 - 12:8
اطلاعات دارویی و پزشکی
 

periodontitis course

 

با لقی دندان چه کنیم؟آیا دندانی که لق شد راهی برای درمان آن وجود دارد و می توان آن را بازگرداند؟

 

دکتر محمد محیط مافی با اشاره به اینکه لقی دندان علل متفاوتی دارد که شامل بیماری لثه، ضربه، شکستگی دندان، درمان ارتودنسی می‌شود، افزود: بیماری لثه در بزرگسالان اگر به موقع درمان نشود باعث تحلیل استخوان اطراف دندان و لقی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیماری لثه بسته به میزان لقی دندان جراحی و کشیده می‌شود، تصریح کرد: لقی دندان را باید جدی گرفت لقی به جز در هنگام افتادن دندان شیری در بقیه موارد یک حالت پاتولوژیک و بیماری می‌باشد که در صورت وجود لقی در دندان باید به دانپزشک مراجعه کرد.

دکتر مافی با بیان اینکه با توجه به علل مختلف لقی دندان روش درمانی بیماری متفاوت است، اظهار کرد: اگر لقی بخاطر ضربه بوده درمان فیکس کردن دندان توسط دندانپزشک انجام شده و در صورت شکستگی بسته یه خط شکستگی درمان خاصی انجام می‌شود.

این دندانپزشک گفت: دندان توسط الیاف پریودنتال به استخوان چسبیده و دور تا دور ریشه دندان استخوان می‌باشد که در صورت آسیب به الیاف یا استخوان باعث از بین رفتن، بیماری و لقی دندان می‌شود.

وی با اشاره به اینکه عوامل مستقیم و غیر مستقیمی در ابتلا به بیماری دندان موثر است، افزود: بافت نگهدارنده دندان تأثیر مستقیمی در ابتلای بیماری و لقی دندان داشته و استرس به صورت غیرمستقیم در ابتلا به بیماری لثه و در نهایت لقی دندان موثر است.

وی اظهار کرد: استرس زیاد افراد در بیشتر موارد عامل بروز افسردگی و اختلال در رعایت بهداشت بوده که این علل به صورت غیرمستقیم در بروز بیماری و لقی دندان تأثیر بسزایی دارد.

دکتر مافی به روش‌های پیشگیری از ابتلا به لقی دندان اشاره و خاطرنشان کرد: رعایت بهداشت دهان و دندان به صورت جدی و روزمره، درمان هرگونه بیماری مربوط به دهان و دندان، اجتناب از استرس و مراجعه منظم به دندانپزشک از ابتلا به لقی دندان پیشگیری می‌کند.

سه شنبه 23/10/1393 - 12:8
بهداشت روانی
 

6399d3e065558528c58657e96789cdcd

 اگر فردی پرحرف در نزدیکان و دوستان و یا افراد خانواده تان دارید حتما این مطلب را بخوانید چون می خواهیم راه و روش برخورد با این جور افراد را به شما آموزش دهیم.

 

با افراد پرحرف چه کنیم؟

یك پزشك نوشت: یک مکالمه خوب زمانی رخ می دهد که هر دو طرف به حرف همدیگر گوش داده و پاسخ دهند. در واقع زمانی که یکی از طرفین گفتگو به پرگویی می‌پردازد تعادل این ارتباط بهم می‌خورد. شاید شخصیت کارتونی Mr. Chatterbox را به یاد بیاورید. روزانه با افراد زیادی روبه‌رو می‌شویم که حتی در یک معاشرت و احوالپرسی ساده آن‌چنان در حرف زدن افراط می‌کنند که دنبال بهانه‌ای برای فرار می‌گردیم چه برسد به جلسه‌های کاری که گاه برای نمایش دانسته‌ها، آن‌قدر سخن به درازا می‌کشد که بحث اصلی دست‌نخورده باقی می‌ماند.

کمک به افراد پرگو که بیاموزند که ابتدا بشنوند و سپس پاسخ دهند همیشه آسان نیست. در طبقه‌بندی این افراد، گروهی این مشخصه خود را می‌دانند و شاید حتی به عنوان یک خصیصه مثبت سعی در حفظ آن دارند و گروهی ناخواسته در بحث‌ها پرگویی می‌کنند و شاید تنها دلیل این پرگویی آن است که نمی‌توانند منظور خود را در جملات موجز و کوتاه بیان کنند. بنابراین برای پوشاندن این ضعف بیشتر و بیشتر توضیح می‌دهند. اما در گفتگو با این افراد چه کنیم؟

قبل از آن که شروع به پرگویی کنند آن‌ها را متوقف کنید
اگر شما مخاطب خود را به عنوان فردی پرگو می‌شناسید، پیش از اتفاق افتادن یک مونولوگ طولانی از وقوع آن پیشگیری کنید. در صورت امکان به طور خلاصه مطلب خود را توضیح دهید و گفتگو را به سمتی هدایت کنید که او نیز احساس یا نظر خود را در خصوص مطلب مورد نظر خلاصه بیان کند. جان کلام را بگویید و جان کلام را طلب کنید تا نیازی به صحبت در خصوص اطلاعات تکمیلی و حواشی بحث نباشد.

پرسش‌ها نقش مهمی در مکالمه دارند و به شما این امکان را می‌دهند که گفتگو را در مسیر دلخواه‌تان نگهدارید. هنگامی که مخاطب شما از موضوع مورد بحث فاصله گرفت، با پرسیدن سوال مناسب می‌توانید مجدد قطار را به ریل بازگردانید. درنهایت اگر به اندازه کافی با هم راحت هستید به او یادآوری کنید که پرگویی می‌کند، شاید خودش متوجه این کار نباشد. با رعایت ادب برای او توضیح دهید که نیازی به گفتن بیشتر نیست و منظور او را درک کرده‌اید.

گوش دادن، درک کردن و وقفه‌های ظریف
اگر نتوانستید از ابتدا پرگویی را متوقف کنید یا در آن حد با مخاطب راحت نیستید تا در میان بحث تلاش کنید که روال را تغییر دهید، گوش دادن می‌تواند کمک کننده باشد البته گوش دادن کامل و موثر. گاهی در برخورد با افراد پرگو ما کم کم از محیط جدا می‌شویم و در ساحل رویایی خود قدم می‌زنیم. وانمود نکنید واقعا شنونده باشید. نادیده گرفتن آن‌ها موجب می‌شود که احساس کنند که باید بیشتر توضیح دهند تا شما منظورشان را درک کنید. با نشانه‌های کلامی، بصری تلاش کنید که نشان دهید که آن‌چه را که می‌خواستند انتقال دهند انتقال داده‌اند و شما نیز درک کرده‌اید.

دایان بارت در روانشناسی امروز پیشنهاد می‌کند که در زمان و موقعیت مناسب به روشی مودبانه وقفه ایجاد کنید:

ممکن است مخاطب به شما بگوید «نه، من بیش از حد صحبت کردم، شما ادامه دهید» هرگز این اعتراف صادقانه را نادیده نگیرید و از این تعارف مودبانه استفاده کرده بحث را شما ادامه دهید. یا این که بگوید «اجازه بدهید صحبت را جمع بندی کرده و خاتمه دهم» پاسخ مناسب شما می‌تواند چیزی شبیه این باشد که من فکر کردم صحبت شما تمام شده است یا مثلا در واقع آن‌چه از صحبت شما فهمیدم این است که . . . . نکات اصلی و مثبتی را که شنیده‌اید، کوتاه توضیح دهید.

 در حقیقت قطع مکالمه طرف مقابل ذاتا کار مودبانه‌ای نیست اما گاهی اوقات تنها و بهترین گزینه است. اگر شما کار خود را درست انجام دهید و در واقع بتوانید نشان دهید که منظور مخاطب را درک کرده‌اید، نقطه نظرهای مشترکی دارید و جمله‌های او را به خاطر سپرده‌اید، می‌توانید حس همدلی ایجاد کنید که کمک می‌کند که آتش پرحرفی خاموش شود.

مخاطبانشان را حذف کنید
بعضی از افراد پرحرف تشنه توجه هستند و از این که مردم به حرف آن‌ها گوش می‌دهند لذت می‌برند زمانی که روش‌های قبلی پاسخ‌گو نبود نیاز است که او را از توجه دور کنید. کوارا راه حلی دارد که با این که تا حدی دور از ادب است اما می‌تواند موثر باشد. زمانی که در یک گروه هستید و می خواهید این جلب توجه و خودنمایی را متوقف کنید با یکی از اطرافیان خود که حس می‌کنید مثل شما به دنبال راه نجاتی است در خصوص موضوعی جدید شروع به صحبت کنید.

هیچ چیز مانند از دست دادن مخاطبان برای یک فرد پرگو ناراحتی ایجاد نمی‌کند. بنابراین شنونده او نباشید و سعی کنید با یکی از اطرافیان وارد گفت‌وگو شوید.

وقت شما ارزشمند است، همه و حتی خود شما باید به آن احترام بگذارید. زمانی که دریک مکالمه دو نفره هستید می توانید توضیح دهید که به واسطه انجام کاری متاسفانه مجبور هستید بروید و ادامه بحث را در فرصتی دیگر دنبال می‌کنید. استفاده از زبان بدن برای نشان دادن عجله برای رفتن می‌تواند موثر باشد. حتی پیش از شروع بحث در مواردی که از پرگویی طرف مقابل مطلع هستید می‌توانید محدودیت زمانی خود را برای مکالمه بیان کنید مثلا با این جمله که من ده دقیقه دیگر باید برای جلسه ای از شرکت خارج شوم به مخاطب می‌فهمانید که فرصت زیادی برای مکالمه ندارید.

البته همه افراد زمان‌هایی که ناراحت، عصبانی، شاد و یا هیجان‌زده هستند از لحاظ احساسی احتیاج دارند تا با کسی شریک شوند شاید شما تنها مخاطب و شنونده حرف‌‌های آن‌ها باشید. همزمان که تلاش می‌کنید پرحرفی آن‌ها را کنترل کنید مهربان و صبور باشید. نیاز به صحبت کردن و توضیح دادن ممکن است برای همه ما پیش بیاید.

سه شنبه 23/10/1393 - 12:7
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته