• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 912
تعداد نظرات : 1345
زمان آخرین مطلب : 4994روز قبل
طنز و سرگرمی

این بیماری شما باید فوری درمان بشه:
یعنی من ماه بعد قراره برم مسافرت و معالجه این بیماری خیلی ساده و سودآوره و بهتره زودتر ترتیبش رو بدم!

خوب بگید ببینم مشکلتون از کی شروع شد:
یعنی من از بیماریتون چیزی نفهمیدم و ایده ای ندارم و امیدوارم شما خودتون سرنخی به من بدین!

یک وقت دیگه از منشی برای آخرهای این هفته بگیر:
یعنی من امروز با دوستام دوره دارم، باید برم زودتر بزن به چاک!

هم خبرهای خوب و هم خبرهای بد براتون دارم:
یعنی خبر خوب اینه که من قراره یه ماشین جدید بخرم و خبر بد اینکه شما باید پول اونو بدین!

من به این آزمایشگاه اطمینان دارم بهتره آزمایشهاتون را اونجا انجام بدین:
یعنی من 40 درصد از پول آزمایش بیمارانی که به اونجا معرفی می کنم را می گیرم!

دارویی که براتون نوشتم داروی خیلی جدیدیه:
یعنی من دارم یه مقاله علمی مینویسم و میخواهم از شما مثل موش آزمایشگاهی استفاده کنم!

اگه تا یک هفته دیگه خوب نشدید یه زنگ به من بزنید:
یعنی من نمی دونم بیماریتون چیه شاید خود به خود تا یک هفته دیگه خوب بشه!

بهتره چندتا آزمایش تکمیلی هم انجام بدین:
یعنی من نفهمیدم بیماریتون چیه. شاید بچه های آزمایشگاه بهتون کمک کنن!
جوک
ابن بیماری الان خیلی شایعه:
یعنی این چندمین مریضیه که این هفته داشتم باید حتما امشب برم سراغ کتابهای پزشکی و درمورد این بیماری مطالعه کنم!

اگه این عوارض از بین نرفت هفته دیگه زنگ بزنید وقت بگیرین:
یعنی تا حالا مریضی به این سمجی نداشتم خدا را شکر که هفته دیگه مسافرتم و مطب نمیام!

فکر نمی کنم رفتن پیش فیزیوتراپیست فایده ای داشته باشه:
یعنی من از فیزیوتراپیستها نفرت دارم نرخ های ما رو شکستن!

ممکنه یک کمی دردتون بیاد:
یعنی هفته پیش دو تا مریض از شدت درد زبونشون رو گاز گرفتن!

فکر نمی کنید این همه استرس روی اعصابتون اثر گذاشته باشه:
یعنی من فکر می کنم شما دیوونه هستین و امیدوارم یک روانشناس پیدا کنم که هزینه های درمانتون رو باهاش قسمت کنم

پنج شنبه 12/1/1389 - 0:17
موبایل
بر اساس تحقیقات جدیدی که توسط Panorama Mobile Customer Monitor انجام شده و نتیجه آن توسط Nielsen Media Research منتشر شده است، انتخاب شما در رابطه با تلفن همراهتان می‌تواند معرف شخصیت شما و نوع زندگی شما باشد.


موفق‌ترین این رقبا، موتورولا بود که میزان سهم عائدی از بازار را از میزان 4/8درصد که در پایان دسامبر سال 2005 به ثبت رسیده بود به میزان 2/12درصد در پایان دسامبر سال 2006 میلادی ارتقا داده بود.
سونی اریکسون و سامسونگ از دیگر رقبایی بودند که به سرعت بر میزان سهم خود از بازار افزودند به طوری که هریک به ترتیب به میزان 4/2درصد و 7/1درصد میزان سهام خود را افزایش دادند.
هرچند که این میزان افزایش سهام از سوی رقبا، سیطره نوکیا بر بازار گوشی تلفن همراه را متزلزل نکرد ولی با این حال باعث شد تا کمپانی نوکیا در سال گذشته به میزان 7/7درصد برای دومین سال متمادی با کاهش درآمد روبه‌رو شود. تحقیقات مذکور به نتایج زیر درخصوص 5 تولید کننده برتر گوشی تلفن همراه دست یافته است:
نوکیا = انتخاب خانواده‌ها و مدیران میانسال
موتورولا= انتخاب علاقه‌مندان به مد و مورد علاقه زیر 24 ساله‌ها
سونی اریکسون = انتخاب مردان جوان بلند پروازی که قصد دارند به موفقیت دست یابند
ال جی = مورد علاقه مادران
سامسونگ = برای خانم‌های جوانی که به کار خود اهمیت می‌دهند.

پنج شنبه 12/1/1389 - 0:10
خاطرات و روز نوشت

دوستان عزیز مین می خواهم اموزش کامل HTML  که خیلی ها در خواست کرده اند را برایتان بگذارم

 

اگر مایل هستید به این تایپیک نظر بدهید 

اگر نظرات به 50 نفر رسید- یعنی 50 نفر ثبت نام کنند من این اموزش را به صورت کلاسی برگزار می کنم 

 

موفق و پیروز باشید

 

مینودر = فناوری اطلاعات

چهارشنبه 11/1/1389 - 13:5
کامپیوتر و اینترنت
ست ۲۰ نفر از ثروتمندترین مردان آمریکا که در زمینه‌ی تکنولوژی‌های مدرن و اینترنت و … ! فعالیت دارند:

۱-بیل گیتز(۵۰ میلیارد دلار ثروت):‌ که اخیرآ هم وبلاگی با سرورهای مبنی بر لینوکس راه‌انداخته است! نام اصلی‌اش “ویلیام هنری گیتز ۳″ است. خالق غول بزرگ نرم‌افزاری دنیا به نام مایکروسافت. در مورد پیشرفت مایکروسافت خیلی حرف و حدیث هست مبنی بر ضعیف کشی شرکت‌های کوچک‌تر نرم‌افزاری، ولی این موارد نمی‌تواند باعث این شود که از نبوغ بیل گیتز بگذریم( بزودی مطلبی کامل در مورد این آقا می نویسم) . بیل گیتز همچنین ثروتمند‌ترین مرد آمریکا است.بیل گیتز بعد از استعفا از سمت ریاست مایکروسافت و معرفی استیوبالمر، به همراه همسرش “میلاندا گیتز” در حال فعالیت های بشر دوستانه و کمک به مردم فقیر در جهان هستند. آنها با راه‌اندازی بنیاد مبارزه با ایدز کمک‌های زیادی به مبارزه و جلوگیری از شیوع ایدز کرده‌اند. در هر صورت الان زیاد در زمینه‌ی تکنولوژی فعالیت ندارد.

۲-لری الیسون(میزان ثروت ۲۷میلیارد دلار): قبل از هرچیز تفاوت ثروت را می‌بینید بین نفر اول و دوم!. لری الیسون مدیر و خالق کمپانی عظیم اوراکل است.لری الیسون سومین مردثروتمند در آمریکا و چهارمین در جهان است.

۳-سرگئی برین( میزان ثرت: ۱۵/۳ میلیارد دلار):‌ رفیق قدیمی‌مان است دیگر! یکی از دو خالق و بنیان‌گذار گوگل. نام اصلی اش” سرگئی میهایلویچ برین”‌است. در سن شش سالگی به آمریکا آمد و در آنجا بزرگ شد ودر دانشگاه استنفورد با لری پیچ آشنا شد. آنها برای تز دوره‌ی PhD شان برروی موتورهای جستجو کارکردند و نتیجه‌اش خلق موتور جستجوی گوگل شد. از آن پس بود که آنها توانستند ” تاریخ” خلق کنند. در سال ۲۰۰۹ برین به آکادمی ملی مهندسین آمریکا وارد شد.

۴-لری پیج: از نظر ثروت با سرگئی برین برابر است، دلیلش هم برابر بودن میزان سهام انها در گوگل است. نام کاملش “لوران پیچ” است

۵-مایکل دل( میزان ثروت: ۱۴/۵ میلیارد دلار):‌ خالق و مدیر کمپانی عظیم و دوست داشتنی Dell. یک نابغه‌ی تمام عیار. وقتی که ۱۵ سالش بود، کامپیوتر اپل را شکست و دوباره از اول سرهم کرد! می‌خواست بفهمد می‌تواند این کار را بکند یا نه! البته اگر شاید یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت این فرد وجود فردی به نام ” بیل گیتز” بود،‌چدا که مایکل دل محصولات خود را بر پلیه‌ی پرطرفدارترین سیستم عامل جهان که همان ویندوز بود طراحی و روانه‌ی بازار کرد.

۶- استیو بالمر( میزان ثروت ۱۳/۳ میلیارد دلار) :‌ مدیر حال حاضر مایکرو سافت. از قبل از سال ۱۹۸۰ به عنوان ۳۰امین کارمند در مایکروسافت استخدام شد . سپس به عنوان مدیر اجرایی این شرکت منصوب شد و پس از آن جایگزین بیل گیتز شد.

۷-پل آلن( میزان ثروت ۱۱/۵ میلیارد دلار): نام کاملش “پل گاردن آلن” که مشهور است مایکروسافت را همراه با بیل گیتز باهم راه انداختند. در حال حاضر فعالیت‌های بسیار زیادی در زمینه‌ی فعالیت‌های بشر دوستانه دارد. در سالهای ۲۰۰۷و ۲۰۰۸ از طرف مجله‌ی “تام” به عنوان ۱۰۰ فرد تاثیرگذار در جهان معرفی شد.

۸-جف بوزوس( میزان ثروت:‌۸/۸ میلیارد دلار): مدیر و خالق بزرگترین فروشگاه اینترنتی: Amazon.com. نام اصلی اش ” جفری پرستون بوزوس” است که یکی از خیران بزرگ در جهان محسوب می‌شود. در سال ۱۹۹۹ به عنوان مرد سال جهان از طرف مجله‌ی تایم معرفی شد. قبل از راه‌اندازی آمازون در سال ۱۹۹۴ او یک تحلیلگر مسائل اقتصادی بود که فکر راه اندازی آمزون به سرش زد.

۹- جیم گودنایت! (۹/۸ میلیارد دلار): خالق : انستیتو SAS” در سال ۱۹۷۶، شرکتی که در زمینه‌ی نرم افزارهای هوش تجاری و آمار فعالیت می‌کند. از طرف مدرسه‌ی عالی تجارت هاروارد به عنوان یکی ازتاثیرگذارترین مردان در زمینه‌ی تجارت در قرن بیستم معرفی شد.

۱۰- اریک اسکمیت( میزان ثروت ۵/۵ میلیار دلار) : در ابتدا مدیر CTO(مدیر تکنولوژی) در کمپانی Sun بود سپس استعفا داد و شد مدیر CEO (جایگاه ارشد سازمان) کمپانی Novel. در حال حاضر به عنوان مدیر CEO در گوگل فعالیت می‌کند. همچنین در سال ۲۰۰۶ به عنوان مدیر یکی از بخش‌های شرکت Apple معرفی شد. سپس دوباره در سال ۲۰۰۹ به گوگل بازگشت. در سال ۲۰۰۷ به عنوان یک از ۵۰ مرد تاثیر گذار در اینترنت( به همراه لری پیچ و سرگئی برین) معرفی شد.

۱۱-استیو جابز(میزان ثروت ۵/۱ میلیارد دلار) :‌ شما را نمی‌دانم ولی در لیستی که برایتان در اینجا نوشته ام این آقا را خییلی بیشتراز بقیه دوست دارم. استیو پل جابز خالق کمپانی بزرگ اپل و همچنین مدیر کمپانی Pixar ، که پیکسار را والت دیسنی در سال ۲۰۰۶ خریداری کرد. در سال ۲۰۰۷ به عنوان موفق‌ترین فرد در زمینه‌ی تجارت از طرف مجله‌ی “Fortun” معرفی شد ، همچنین همان مجله او را به عنوان موفق ترین فرد دهه‌ی اول قرن بیست و یکم در اینترنت نیز معرفی کرد.

۱۲-گوردون مور( میزان ثروت ۳/۷ میلیارد دلار) . خالق شرکت عظیم اینتل. گوردون ارل مور ۸۰ ساله که شاید یکی از مهم‌ترین دلایل موفقیت بیل گیتز بوده باشد، در سال ۱۹۶۸ کمپانی اینتل راتاسیس کرد که تا کنون یکی از بزرگترین کمپانی‌ها در زمینه‌ی طراحی و تولید قطعات سخت‌افزاری کامپیوتری است. گوردون مور در سال ۲۰۰۸ مدال IEEE را برای پیتاز بودذن در برای فعالیت در زیمنه‌ی صنعت ریزپردازنده ‌ها و نیمه رسانا هادریافت کرد.

۱۳-جان سال( میزان ثروت ۳/۴ میلارد دلار) . یکی دیگر از مدیران کمپانی SAS یود. سال به همراه گودنایت و دو نفر دیگر کمپانی SASرا خلق کردند.

۱۴-دیوید سان ( میزان ثروت:‌۲/۵ میلیار دلار) : یک مهاجر تایوانی که توانست به همراه ” جان تو” در سال ۱۹۸۷ کمپانی مشهور ” کینگ استون” را راه اندازی کند.

۱۵-جان تو( میزان ثروت: ۲/۵ میلیارد دلار) :‌یکی دیگر از خالقان و مدیران کینگشتون. که در حال حاضر بزرگترین تولید کننده‌ی مموری کارت ها در جهان محسوب می‌شود.

۱۶-جک دانجر موند( میزان ثروت:‌۲ میلیارد دلار) :‌ بنیان گذار و خالق کمپانی ESRI که در زمینه‌ی طراحی نرم‌افزارهای مختلف برای نقشه برداری فعالیت می‌کند است. او این کمپانی را در سال ۱۹۶۹ به همراه همسرش لورا بنیان گذاری کرد. کمپانی ESRI بزرگ‌ترین کمپانی در زمینه‌ی طراحی نرم‌افزارهای “سیستم‌های اطلاعاتی ژئوگرافیکی(Geographic Information Systems) در جهان محسوب می‌شود.

۱۷- مارک زوکربرگ( میزان ثروت:‌ ۲ میلیارد دلار): جوانترین فرد در میان ۴۰۰ ثروتمند برتر آمریکا، همین مارک زوکربرگ خودمان است. جوان آلمانی‌الاصلی که بنیان گذار بزرگ‌ترین شبکه‌ی اجتماعی جهان با ۳۵۰ میلیون نفر عضو است .

۱۸- توماس .ام. سیبل( میزان ثروت:‌ ۱/۷ میلیارد دلار): بنیانگذار شرکت “Siebel Systems” در سال ۱۹۹۳ است که البته بعدها ددر سال ۲۰۰۵ کمپانی‌اش را به شرکت اوراکل فروخت. او یکی از خیرترین افراد جهان است به طوریکه او در سال ۲۰۰۵ به عنوان یکی از ۵ خیر بزرگ جهان معرفی شد.

۱۹-بهارات دسایی( میزان ثروت ۱/۶۵ میلیارد دلار): بنیان گذار کمپانی Syntel که این کمپانی را از سال ۱۹۹۶ پایه‌گذاری کرد. بهارات در اصل کنیایی است و تحصیلات خود را در هندوستان سپری کرد و سپس به آمریکا مهاجرت کرده است.

۲۰-هانری ساملی ( میزان ثروت: ۱/۶۵ میلیارد دلار)‌:‌ خالق و بنیان‌گذار کمپانی Broadcom که این کمپانی را در سال ۱۹۹۱ بنیان نهاد.

چهارشنبه 11/1/1389 - 12:58
طنز و سرگرمی

چهار دانشجو که به خودشان اعتماد کامل داشتند یک هفته قبل از امتحان پایان ترم به مسافرت رفتند و با دوستان خود در شهر دیگر حسابی به خوشگذرانی پرداختند.

اما وقتی به شهر خود برگشتند متوجه شدند که در مورد تاریخ امتحان اشتباه کرده اند و به جای سه شنبه، امتحان دوشنبه صبح بوده است.

بنابراین تصمیم گرفتند استاد خود را پیدا کنند وعلت جا ماندن از امتحان را برای او توضیح دهند.

آنها به استاد گفتند: ما به شهر دیگری رفته بودیم که در راه برگشت لاستیک خودرومان پنچر شد و از آنجایی که زاپاس نداشتیم تا مدت زمان طولانی نتوانستیم کسی را گیر بیاوریم و از او کمک بگیریم، به همین دلیل دوشنبه دیر وقت به خانه رسیدیم.»…..

استاد فکری کرد و پذیرفت که آنها روز بعد بیایند و امتحان بدهند.

چهار دانشجو روز بعد به دانشگاه رفتند و استاد آنها را به چهار اتاق جداگانه فرستاد و به هر یک ورقه امتحانی را داد و از آنها خواست که شروع کنند….

آنها به اولین مسأله نگاه کردند که ۵ امتیاز داشت. سوال خیلی آسان بود و به راحتی به آن پاسخ دادند…..

سپس ورقه را برگرداندند تا به سوال ۹۵ امتیازی پشت ورقه پاسخ بدهند که سوال این بود:

کدام لاستیک پنچر شده بود….؟!!

چهارشنبه 11/1/1389 - 12:52
کامپیوتر و اینترنت

در این ترفند قصد داریم روش های بسیار جالبی را به شما معرفی كنیم كه با استفاده از آنها میتوانید سیستم خود را تنها با استفاده از چند كلید موجود بر روی صفحه كلید Standby ، Hibernate ، Logoff ، Restart ، Shutdown و Switch User نمایید. لازم به ذكر است كه كمتر كسی از این ترفندها آگاه است و همچنین با استفاده از آنها میتوانید سرعت كار با كامپیوتر را بیشتر كنید.
بدین منظور:
برای Shutdown كردن:
برای Shutdown نمودن سیستم با كیبورد ، ابتدا دكمه Win (مابین كلیدهای Alt و Ctrl) را فشار داده و پس از نمایش منوی Start حرف U انگلیسی را دوبار با اندكی مكث میزنیم. خواهید دید كه سیستم خاموش میشود.
برای Restart كردن:
برای Restart نمودن سیستم با كیبورد ، ابتدا دكمه Win (مابین كلیدهای Alt و Ctrl) را فشار داده و پس از نمایش منوی Start این بار كلیدهای U و سپس R را با اندكی مكث میزنیم. خواهید دید كه سیستم Restart میشود.
برای Standby كردن:
برای Standby نمودن سیستم با كیبورد ، ابتدا دكمه Win (مابین كلیدهای Alt و Ctrl) را فشار داده و پس از نمایش منوی Start این بار كلیدهای U و سپس S را با اندكی مكث میزنیم ، خواهید دید كه سیستم Standby میشود.
برای Hibernate كردن:
برای Standby نمودن سیستم با كیبورد ، ابتدا دكمه Win (مابین كلیدهای Alt و Ctrl) را فشار داده و پس از نمایش منوی Start این بار كلیدهای U و سپس H را با اندكی مكث میزنیم ، خواهید دید كه سیستم Hibernate میشود.


برای Loggoff كردن:
برای Loggoff نمودن سیستم با كیبورد ، ابتدا دكمه Win (مابین كلیدهای Alt و Ctrl) را فشار داده و پس از نمایش منوی Start این بار كلید L را دوبار با اندكی مكث میزنیم. خواهید دید كه سیستم Logoff میشود.


برای Switch User كردن:
برای Switch User نمودن سیستم با كیبورد ، ابتدا دكمه Win (مابین كلیدهای Alt و Ctrl) را فشار داده و پس از نمایش منوی Start این بار كلیدهای L و سپس S را با اندكی مكث میزنیم ، خواهید دید كه سیستم Switch User میشود

چهارشنبه 11/1/1389 - 12:43
کامپیوتر و اینترنت


اگر بخواهیم مروری سریع بر سیستم‌های عامل در دوران‌های مختلف تاریخ داشته باشیم، نیاز نیست خیلی دور برویم. تاریخ سیستم عامل را می‌توان به چند دوره زیر تقسیم كرد:‌


- تا دهه 70، اشتراك زمانی (1 كامپیوتر و چند كاربر)

- دهه 80، كامپیوتر شخصی (1 كامپیوتر برای هر كاربر)
- از دهه 90، محاسبات موازی (تعداد زیادی كامپیوتر برای هر كاربر)
تا پایان دهه 80، كامپیوترها بزرگ و سنگین بودند و در مركز كامپیوتر كار می‌كردند. بسیاری از سازمان‌ها فقط یك كامپیوتر داشتند. در اواخر دهه 80، قیمت‌ها تا حدی پایین آمد كه هر نفر می‌توانست یك كامپیوتر شخصی داشته باشد. این ماشین‌ها حتی قابلیت شبكه كردن با یكدیگر را نیز داشتند. به‌این ترتیب، از اوایل دهه 80 امكان اشتراك‌گذاری فایل‌ها و دسترسی از راه دور به منابع سیستمی مختلف ایجاد شد.
امروزه برخی سیستم‌ها بیش از یك پردازنده را به‌ازای هر كاربر ارائه می‌دهند. حالا این می‌تواند به‌شكل چند كامپیوتر موازی باشد و یا حتی تعداد زیادی از پردازنده‌ها كه در یك جامعه كوچك با یكدیگر كار می‌كنند.
چنین سیستم‌هایی را سیستم‌های موازی یا سیستم‌های كامپیوتری توزیع‌شده می‌گویند. این سیستم‌ها این سوال را در ذهن می‌آورند كه چه‌نرم‌افزارهایی می‌تواند در این سیستم‌ها به‌كار گرفته شود. برای پاسخ به این سوال، گروهی تحت هدایت پروفسور تنن‌باوم در دانشگاه وریژه هلند گرد هم آمده و از سال 1980 تاكنون در مورد سیستم‌های توزیع شده تحقیق می‌كنند.
نتیجه این تحقیقات، سیستم عامل توزیع‌شده جدیدی است كه آموبا (آمیب / Amoeba) نام دارد و برای محیط‌هایی طراحی شده است كه از تعداد زیادی كامپیوتر تشكیل شده است. آموبا برای دانشگاه‌ها و دیگر موسسات تحقیقاتی رایگان است.
آموبا چیست؟
آموبا سیستم عامل چند منظوره توزیع شده است. این سیستم عامل می‌تواند از چندین ماشین بهره بگیرد و با آنها طوری رفتار كند كه انگار یك سیستم واحد و یكپارچه است. به‌طور كلی، كاربران از تعداد و محل پردازنده‌هایی كه برای اجرای دستورات وی به‌كار گرفته می‌شود، مطلع نیستند. همچنین اطلاعات و محل سرورهای فایلی كه فایل‌های آنها در آن ذخیره می‌شود نیز نامشخص است.
از دیدگاه كاربر، آموبا درست همانند یك سیستم عامل سنتی اشتراك زمانی است. آموبا یك پروژه ناتمام است و هنوز در مرحله تكمیل به‌سر می‌برد. این سیستم عامل به‌عنوان بستری برای تحقیق و توسعه كد در سیستم‌های موازی و زبان‌ها و پروتكل‌های مرتبط با آن به‌كار می‌آید.
همچنین این سیستم می‌تواند یونیكس را شبیه‌سازی كند و ظاهری درست همانند یونیكس دارد. البته این سیستم به‌عنوان جایگزینی برای یونیكس نیست و تنها عملكردی مشابه دارد. این سیستم عامل برای دانشجویان و محققانی كه می‌خواهند كد منبع‌ سیستم‌عامل را مشاهده كنند و طریقه عملكرد آن را از نزدیك ببینند، بسیار مناسب است. این سیستم عامل همچنین برای برنامه‌نویسی به‌روش توزیع شده (چند كاربر به‌طور مجزا روی چند پروژه مختلف كار كنند) و سیستم‌های موازی (یك كاربر از 50 پردازنده استفاده كند تا شترنجی را به‌طور موازی بازی كند) استفاده می‌شود.
البته ایجاد نرم‌افزارها برای این سیستم‌عامل ساده است، همانند دستور make در یونیكس، یك دستور مشابه به‌نام amake وجود دارد.
هدف از طراحی آموبا
هدف اصلی از طراحی آموبا به‌شرح زیر است:
- توزیع: اتصال چندین ماشین به‌یكدیگر
- موازی‌سازی: اجرای یك كار روی چندین پردازنده
- شفافیت: كلكسیون‌كردن كامپیوترهای مختلف و نمایش آن به‌صورت یك سیستم واحد
- بازدهی: دستیابی به تمام موارد بالایی، با كیفیت مناسب.
همان‌طور كه گفتیم، آموبا سیستمی توزیع شده است و در آن چندین ماشین كه به یكدیگر متصل هستند را كنترل و مدیریت می‌كند. نیازی نیست كه این ماشین‌ها همه از یك نوع باشند. این ماشین‌ها می‌توانند در یك شبكه LAN به یكدیگر متصل شوند. آموبا از پروتكل شبكه قدرتمند FLIP استفاده می‌كند. اگر یك ماشین آموبا بیشتر از یك رابط شبكه داشته باشد، به‌طور خودكار به‌عنوان مسیریاب بین چند شبكه به‌كار گرفته خواهد شد و شبكه‌های LAN مختلف را به‌یكدیگر متصل خواهد كرد.
آموبا همچنین سیستمی موازی است. این یعنی می‌توان یك كار یا یك برنامه را با چندین پردازنده مختلف به‌طور موازی انجام داد تا سرعت بیشتری در اجرای آن به‌دست آورد. برای مثال، برای حل مساله فروشنده دوره‌گرد، می‌توان از ده و یا صد پردازنده استفاده كرد تا در فاصله زمانی بسیار كوتاه‌تری مساله را حل كرد.
هر چه تعداد ریزپردازنده‌های موجود در سیستم بیشتر باشد، نتیجه بهتری حاصل می‌شود. به این مجموعه از ریزپردازنده‌ها، موتور محاسبه گفته می‌شود.
یكی دیگر از اهداف كلیدی، بحث شفافیت است. نیازی نیست كاربر از تعداد یا محل پردازنده‌ها آگاه باشد و یا حتی بداند فایل‌هایش در كجا ذخیره شده است. همچنین مشكلاتی چون تكرر فایل‌ها در نقاط مختلف به‌طور خودكار رفع می‌شود و نیازی به دخالت دستی كاربر نیست.
به‌عبارت دیگر، كاربر به یك ماشین متصل نمی‌شود و به یك سیستم كلی متصل می‌شود. مفهومی به‌نام كامپیوتر شخصی وجود ندارد و وقتی كاربر به ماشین متصل می‌شود، كاربر دستور اتصال به سروری را وارد نمی‌كند كه از چندین پردازنده بهره بگیرد. از دید كاربر كل سیستم مثل یك سیستم اشتراك زمانی است.
در سیستم‌های عامل، پایداری و بازدهی همواره یك دغدغه كلیدی بوده. بنابراین تلاش‌های زیادی برای رفع این دغدغه‌ها انجام شده است. مكانیزم پایه ارتباطات بهبودهای زیادی داشته است و بر اساس همین تلاش‌ها، پیغام‌های ارسالی و پاسخ‌های دریافتی در كمترین تاخیر ممكن ارسال و دریافت می‌شوند. همچنین امروزه امكان انتقال داده‌ها با پهنای باند بالا میان كامپیوترها رواج یافته است. بلوك‌های داده پایه اصلی زیرسیستم‌ها و برنامه‌های با بازدهی بالا در آموبا هستند.
معماری سیستم
از آن‌جایی كه سیستم‌های توزیع شده و موازی از سیستم‌های كامپیوتر شخصی كاملا متفاوت هستند، شایان ذكر است كه در ابتدا نوع پیكربندی سخت‌افزاری كه برای استفاده از آموبا مورد نیاز است، را توضیح دهیم. یك سیستم عادی آموبا از سه كلاس اصلی عملكردی در هر ماشین تشكیل می‌شود.
نخست: هر كاربر یك دستگاه برای استفاده و اجرای رابط كاربری خود دارد، این رابط كاربری مبتنی بر سیستم پنجره‌ای X است. این ایستگاه می‌تواند یك ایستگاه كاملا معمولی باشد، یا یك پایانه بسیار خاص X. این دستگاه كاملا به اجرای رابط كاربری بر می‌گردد و كاری به باقی سیستم‌ها ندارد.
دوم: یك سبد از پردازنده‌ها وجود دارند كه به‌طور خودكار به هر كاربر تخصیص داده می‌شوند. این پردازنده‌ها می‌توانند بخشی از یك كامپیوتر با چند پردازنده و یا بخشی از یك شبكه با چند كامپیوتر باشند، حتی می‌توان مجموعه‌ای از مادربوردها را به‌هم متصل كرد و این سیستم‌عامل را روی آن اجرا كرد.
به‌طور معمول هر پردازنده چندین مگابایت حافظه شخصی دارد، این حافظه نیازی هم نیست حافظه به‌اشتراك گذاشته شده باشد، چرا كه هر پردازنده می‌تواند هر فضایی را كه می‌خواهد تهیه كند. البته حافظه اشتراكی برای پردازنده‌ها ممنوع نیست.
ارتباطات به‌این طریق انجام می‌شود كه بسته‌ها از طریق شبكه LAN ارسال می‌شود و تمام پردازش‌ها در سبد پردازنده‌ها انجام می‌شود.
سوم: سرورهای مختص یك كار خاص وجود دارند، مثلا سرورهایی وجود دارند كه به‌آن‌ها فایل‌سرور می‌گویند و كارشان فقط در مورد فایل‌ها و دیسك‌ها است. این سرورها همیشه در حال اجرا هستند. این پردازنده‌ها می‌توانند متعلق به سبد پردازنده‌ها باشند یا به‌طور مستقل فعالیت كنند. تمام این مولفه‌ها باید از طریق یك شبكه سریع به‌یكدیگر متصل شوند. در حال حاضر تنها شبكه‌های اترنت پشتیبانی شده‌است اما در آینده دیگر شبكه‌ها نیز پیاده‌سازی می‌شوند.
چهارشنبه 11/1/1389 - 12:35
کامپیوتر و اینترنت

‎‎بخش یكم ـ جرائم و مجازات‌ها

فصل یكم ـ‌ جرائم علیه محرمانگی داده‌ها و سیستم‌های رایانه‌ای و مخابراتی

 ‎‎مبحث یكم ـ دسترسی غیرمجاز

 ‎‎ماده (1) هركس به طور غیرمجاز به داده‎ها یا سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی كه به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از نود و یك روز تا یك سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

 ‎‎مبحث دوم ـ شنود غیرمجاز

 ‎‎ماده (2) هركس به طور غیرمجاز محتوای در حال انتقال ارتباطات غیرعمومی در سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی یا امواج الكترومغناطیسی یا نوری را شنود كند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

مبحث سوم ـ جاسوسی رایانه‎ای

 ‎‎ماده (3) هركس به طور غیرمجاز نسبت به داده‎های سری در حال انتقال یا ذخیره شده در سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی یا حامل‎های داده مرتكب اعمال زیر شود،‌ به مجازات‎های مقرر محكوم خواهد شد: الف) دسترسی به داده‎های مذكور یا تحصیل آنها یا شنود محتوای سری در حال انتقال، به حبس از یك تا سه سال یا جزای نقدی از بیست تا شصت میلیون ریال یا هر دو مجازات. ب) در دسترس قرار دادن داده‎های مذكور برای اشخاص فاقد صلاحیت، به حبس از دو تا ده سال. ج) افشا یا در دسترس قرار دادن داده‎های مذكور برای دولت، سازمان، شركت یا گروه بیگانه یا عاملان آنها، به حبس از پنج تا پانزده سال.

تبصره 1ـ داده‎های سری داده‎هایی است كه افشای آنها به امنیت كشور یا منافع ملی لطمه می‎زند.

تبصره 2ـ آئین‎نامه نحوه تعیین و تشخیص داده‎های سری و نحوه طبقه‎بندی و حفاظت آن‌ها ظرف سه ماه از تاریخ تصویب این قانون توسط وزارت اطلاعات با همكاری وزارت‎خانه‎های دادگستری، كشور، ارتباطات و فناوری اطلاعات و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تهیه و به تصویب هیأت دولت خواهد رسید. ماده (4) هركس به قصد دسترسی به داده‎های سری موضوع ماده (3) این قانون،‌ تدابیر امنیتی سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی را نقض کند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

 ‎‎ماده (5) چنانچه مأموران دولتی كه مسؤول حفظ داده‎های سری مقرر در ماده (3) این قانون یا سیستم‎های مربوط هستند و به آنها آموزش لازم داده شده است یا داده‌ها یا سیستم‌های مذكور در اختیار آنها قرار گرفته است بر اثر بی‎احتیاطی، بی‎مبالاتی یا عدم رعایت تدابیر امنیتی موجب دسترسی اشخاص فاقد صلاحیت به داده‎ها، حامل‎های داده یا سیستم‎های مذكور شوند، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات و انفصال از خدمت از شش ماه تا دو سال محكوم خواهند شد.

فصل دوم ـ جرائم علیه صحت و تمامیت داده‌ها و سیستم‌های رایانه‌ای و مخابراتی

مبحث یكم ـ جعل رایانه‎ای

ماده (6) هركس به طور غیرمجاز مرتكب اعمال زیر شود، جاعل محسوب و به حبس از یك تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست تا یكصد میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد: الف) تغییر داده‎های قابل استناد یا ایجاد یا وارد كردن متقلبانة داده‎ها، ب) تغییر داده‎ها یا علایم موجود در كارت‎های حافظه یا قابل پردازش در سیستم‌های رایانه‎ای یا مخابراتی یا تراشه‎ها یا ایجاد یا وارد كردن متقلبانة داده‎ها یا علایم به آنها.

ماده (7) هركس با علم به مجعول بودن داده‎ها یا كارت‎ها یا تراشه‎ها از آنها استفاده کند، به مجازات مندرج در ماده فوق محكوم خواهد شد.

 ‎‎مبحث دوم ـ تخریب و اخلال در داده‎ها یا سیستم‎های رایانه‎ای و مخابراتی

ماده (8) هر كس به طور غیرمجاز داده‎های دیگری را از سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی یا حامل‎های داده حذف یا تخریب یا مختل یا غیرقابل پردازش كند‌ به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

ماده (9) هر كس به طور غیرمجاز با انجام اعمالی از قبیل وارد كردن، انتقال دادن، پخش، حذف كردن، متوقف كردن، دستكاری یا تخریب داده‎ها یا امواج الكترومغناطیسی یا نوری، سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی دیگری را از كار بیندازد یا كارکرد آنها را مختل كند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

ماده (10) هركس به طور غیرمجاز با انجام اعمالی از قبیل مخفی كردن داده‌ها، تغییر گذرواژه یا رمزنگاری داده‌ها مانع دسترسی اشخاص مجاز به داده‎ها یا سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی شود، به حبس از نود و یك روز تا یك سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

 ‎‎ماده (11) هركس به قصد به خطر انداختن امنیت یا آسایش عمومی اعمال مذكور در مواد (8)، (9) و (10) این قانون را علیه سیستم‌های رایانه‌ای و مخابراتی كه برای ارائة خدمات ضروری عمومی به كار می‌روند، از قبیل خدمات درمانی، آب، برق، گاز، مخابرات، حمل و نقل و بانكداری مرتكب شود، به حبس از سه تا ده سال محكوم خواهد شد.

فصل سوم ـ‌ سرقت و كلاهبرداری مرتبط با رایانه

 ‎‎ماده (12) هركس به طور غیرمجاز داده‎های متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده‌ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یك تا بیست میلیون ریال و در غیر این صورت به حبس از نود و یك روز تا یك سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

ماده (١٣) هركس به طور غیرمجاز از سیستم‌های رایانه‌ای یا مخابراتی با ارتكاب اعمالی از قبیل وارد كردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف كردن داده‎ها یا مختل كردن سیستم وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل كند علاوه بر رد مال به صاحب آن‌ به حبس از یك تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست تا یكصد میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

فصل چهارم ـ جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی

ماده (١٤) هركس به وسیله سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی یا حامل‌های داده محتویات مستهجن را تولید، ارسال، منتشر، توزیع یا معامله كند یا به قصد ارسال یا انتشار یا تجارت تولید یا ذخیره یا نگهداری كند، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

تبصره 1 ـ ارتكاب اعمال فوق در خصوص محتویات مبتذل موجب محكومیت به حداقل یكی از مجازات های فوق می شود. محتویات وآثار مبتذل به آثاری اطلاق می گردد كه دارای صحنه ها وصور قبیحه باشد.

تبصره 2 ـ هرگاه محتویات مستهجن به كمتر از ده نفر ارسال شود، مرتكب به یك تا پنج میلیون ریال جزای نقدی محكوم خواهد شد.

تبصره 3 ـ چنانچه مرتكب اعمال مذكور در این ماده را حرفة خود قرار داده باشد یا بطور سازمان‌یافته مرتكب شود چنانچه مفسد فی‌الارض شناخته نشود، به حداكثر هر دو مجازات مقرر در این ماده محكوم خواهد شد.

تبصره 4 ـ محتویات مستهجن به تصویر، صوت یا متن واقعی یا غیرواقعی اطلاق می‎شود كه بیانگر برهنگی كامل زن یا مرد یا اندام تناسلی یا آمیزش یا عمل جنسی انسان است.

ماده (١٥) هركس از طریق سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی یا حامل‎های داده مرتكب اعمال زیر شود، به ترتیب زیر مجازات خواهد شد: الف) چنانچه به منظور دستیابی افراد به محتویات مستهجن، آنها را تحریك یا ترغیب یا تهدید یا تطمیع كند یا فریب دهد یا شیوه دستیابی به آنها را تسهیل كند یا آموزش دهد، به حبس از نود و یك روز تا یك سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات.ارتكاب این اعمال در خصوص محتویات مبتذل موجب جزای نقدی از دو تا پنج میلیون ریال است. ب) چنانچه افراد را به ارتكاب جرائم منافی عفت یا استعمال مواد مخدر یا روان‎گردان یا خودكشی یا انحرافات جنسی یا اعمال خشونت‎آمیز تحریك یا ترغیب یا تهدید یا دعوت كند یا فریب دهد یا شیوه ارتكاب یا استعمال آنها را تسهیل كند یا آموزش دهد، به حبس از نود و یك روز تا یك سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات. تبصره ـ مفاد این ماده و ماده (١٤) شامل آن دسته از محتویاتی نخواهد شد كه برای مقاصد علمی یا هر مصلحت عقلایی دیگر تهیه یا تولید یا نگهداری یا ارائه یا توزیع یا انتشار یا معامله می‌شود.

فصل پنجم ـ هتك حیثیت و نشر اكاذیب

 ‎‎ماده (16) هركس به وسیله سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی،‌ فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف كند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر كند، به نحوی كه عرفاً موجب هتك حیثیت او شود، به حبس از نود و یك روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد. تبصره ـ چنانچه تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، مرتكب به حداكثر هر دو مجازات مقرر محكوم خواهد شد.

ماده (17) هركس به وسیله سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او منتشر كند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی كه منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتك حیثیت او شود، به حبس از نود و یك روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

ماده (18) هر كس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله سیستم رایانه یا مخابراتی اكاذیبی را منتشر نماید یا در دسترس دیگران قرار دهد یا با همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت، رأساً یا به عنوان نقل قول، به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقام‌های رسمی به طور صریح یا تلویحی نسبت دهد، اعم از این‌‌كه از طریق یاد شده به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به دیگری وارد شود یا نشود، افزون بر اعاده حیثیت به حبس از نود و یك روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

فصل ششم ـ مسئولیت كیفری اشخاص

 ‎‎ماده (١٩) در موارد زیر، چنانچه جرایم رایانه‎ای به نام شخص حقوقی و در راستای منافع آن ارتكاب یابد، شخص حقوقی دارای مسئولیت كیفری خواهد بود: الف) هرگاه مدیر شخص حقوقی مرتكب جرم رایانه‎ای شود. ب) هرگاه مدیر شخص حقوقی دستور ارتكاب جرم رایانه‎ای را صادر كند و جرم بوقوع پیوندد. ج) هرگاه یكی از كارمندان شخص حقوقی با اطلاع مدیر یا در اثر عدم نظارت وی مرتكب جرم رایانه‎ای شود. د) هرگاه تمام یا قسمتی از فعالیت شخص حقوقی به ارتكاب جرم رایانه‎ای اختصاص یافته باشد.

تبصره ١ـ منظور از مدیر كسی است كه اختیار نمایندگی یا تصمیم‎گیری یا نظارت بر شخص حقوقی را دارد.

تبصره ٢ـ مسئولیت كیفری شخص حقوقی مانع مجازات مرتكب نخواهد بود.

ماده (٢٠) اشخاص حقوقی موضوع ماده فوق، با توجه به شرایط و اوضاع و احوال جرم ارتكابی، میزان درآمد و نتایج حاصله از ارتكاب جرم، علاوه بر سه تا شش برابر حداكثر جزای نقدی جرم ارتكابی، به ترتیب ذیل محكوم خواهند شد: الف) چنانچه حداكثر مجازات حبس آن جرم تا پنج سال حبس باشد، تعطیلی موقت شخص حقوقی از یك تا نُه ماه و در صورت تكرار جرم تعطیلی موقت شخص حقوقی از یك تا پنج سال. ب) چنانچه حداكثر مجازات حبس آن جرم بیش از پنج سال حبس باشد، تعطیلی موقت شخص حقوقی از یك تا سه سال و در صورت تكرار جرم‌ شخص حقوقی منحل خواهد شد. تبصره ١ـ مدیر شخص حقوقی كه طبق بند «ب» این ماده منحل می‎شود، تا سه سال حق تأسیس یا نمایندگی یا تصمیم‎گیری یا نظارت بر شخص حقوقی دیگری را نخواهد داشت.

تبصره ٢ـ خسارات شاكی خصوصی از اموال شخص حقوقی جبران خواهد شد. در صورتی كه اموال شخص حقوقی به تنهایی تكافو نكند، مابه‎التفاوت از اموال مرتكب جبران خواهد شد.

ماده (٢١) ارائه‎دهندگان خدمات دسترسی موظفند طبق ضوابط فنی و فهرست مقرر از سوی كمیتة تعیین مصادیق موضوع ماده ذیل محتوای مجرمانه اعم از محتوای ناشی از جرایم رایانه‌ای و محتوایی كه برای ارتكاب جرایم رایانه‌ای بكار می‌رود را پالایش كنند. در صورتی كه عمداً از پالایش محتوای مجرمانه خودداری كنند، منحل خواهند شد و چنانچه از روی بی‎احتیاطی و بی‎مبالاتی زمینة دسترسی به محتوای غیرقانونی را فراهم آورند، در مرتبة نخست به جزای نقدی از بیست تا یكصد میلیون ریال و در مرتبة دوم به جزای نقدی از یكصد میلیون تا یك میلیارد ریال و در مرتبة سوم به یك تا سه سال تعطیلی موقت محكوم خواهند شد.

تبصره «1» چنانچه محتوای مجرمانه به وب‌سایت‌های مؤسسات عمومی شامل نهادهای زیرنظر ولی فقیه و قوای سه‌گانة مقننه، مجریه و قضائیه و مؤسسات عمومی غیردولتی موضوع قانون فهرست نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی مصوب 19/4/1373 و الحاقات بعدی آن یا به احزاب، جمعیت‌ها، انجمن‌های سیاسی و صنفی و انجمن‌های اسلامی یا اقلیت‌های دینی شناخته شده یا به سایر اشخاص حقیقی یا حقوقی حاضر در ایران كه امكان احراز هویت و ارتباط با آنها وجود دارد تعلق داشته باشد، با دستور مقام قضایی رسیدگی‌كننده به پرونده و رفع اثر فوری محتوای مجرمانه از سوی دارندگان، وب‌سایت مزبور تا صدور حكم نهایی پالایش نخواهد شد.

تبصره «٢» پالایش محتوای مجرمانه موضوع شكایت خصوصی با دستور مقام قضایی رسیدگی‌كننده به پرونده انجام خواهد شد.

ماده (22)
قوة قضائیه موظف است ظرف یك ماه از تاریخ تصویب این قانون كمیتة تعیین مصادیق محتوای مجرمانه را در محل دادستانی كل كشور تشكیل دهد. وزیر یا نمایندة وزارتخانه‎های آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات، دادگستری، علوم،‌ تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان‎ صدا و سیما و فرمانده نیروی انتظامی، یك نفر خبره در فناوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و یك نفر نمایندة مجلس شورای اسلامی به انتخاب كمیسیون حقوقی و قضایی و تأیید مجلس شورای اسلامی اعضای كمیته را تشكیل خواهند داد. ریاست كمیته به عهدة دادستان كل كشور خواهد بود.
تبصره «1» جلسات كمیته حداقل هر پانزده روز یك بار و با حضور هفت نفر عضو دارای حق رأی رسمیت می‌یابد و تصمیمات كمیته با اكثریت نسبی حاضران معتبر خواهد بود.
تبصره «2» كمیته موظف است به شكایات راجع به مصادیق پالایش شده رسیدگی و نسبت به آنها تصمیم‌گیری كند. رأی كمیته قطعی است.
تبصره «3» كمیته موظف است هر شش ماه گزارشی در خصوص روند پالایش محتوای مجرمانه را به رؤسای قوای سه‌گانه و شورای عالی امنیت ملی تقدیم كند. ‎
ماده (٢3)
ارائه‌دهندگان خدمات میزبانی موظفند به محض دریافت دستور كمیتة تعیین مصادیق مذكور در مادة فوق یا مقام قضایی رسیدگی‌كننده به پرونده مبنی بر وجود محتوای مجرمانه در سیستم‌های‎ رایانه‎ای خود از ادامة دسترسی به آن ممانعت به عمل آورند. چنانچه عمداً از اجرای دستور كمیته یا مقام قضایی خودداری كنند، منحل خواهند شد. در غیر این صورت، چنانچه در اثر بی‌احتیاطی و بی‌مبالاتی زمینة دسترسی به محتوای مجرمانه مزبور را فراهم كنند، در مرتبة نخست به جزای نقدی از بیست تا یكصد میلیون ریال و در مرتبة دوم به یكصد میلیون تا یك میلیارد ریال و در مرتبة سوم به یك تا سه سال تعطیلی موقت محكوم خواهند شد.
تبصره ـ ارائه‌دهندگان خدمات میزبانی موظفند به محض آگاهی از وجود محتوای مجرمانه مراتب به كمیتة تعیین مصادیق اطلاع دهند.
ماده (٢4)
هركس بدون مجوز قانونی از پهنای باند بین‎المللی برای برقراری ارتباطات مخابراتی مبتنی بر پروتكل اینترنتی از خارج ایران به داخل یا برعكس استفاده كند, به حبس از یك تا سه سال یا جزای نقدی از یكصد میلیون تا یك میلیارد ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

فصل هفتم ـ سایر جرائم
ماده (25)
هركس مرتكب اعمال زیر شود، به حبس از نود و یك روز تا یك سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد:
الف) تولید یا انتشار یا توزیع یا معاملة داده‎ها یا نرم‎افزارها یا هر نوع ابزار الكترونیكی كه صرفاً به منظور ارتكاب جرائم رایانه‎ای به كار می‎روند.
ب) فروش یا انتشار یا در دسترس قرار دادن گذرواژه یا هر داده‎ای كه امكان دسترسی غیرمجاز به داده‎ها یا سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی متعلق به دیگری را فراهم می‎كند.
ج) آموزش نحوة ارتكاب جرایم دسترسی غیرمجاز، شنود غیرمجاز، جاسوسی رایانه‌ای و تخریب و اخلال در داده‌ها یا سیستم‌های رایانه‌ای و مخابراتی.
تبصره ـ چنانچه مرتكب اعمال یاد شده را حرفه خود قرار داده باشد، به حداكثر هر دو مجازات مقرر در این ماده محكوم خواهد شد.

چهارشنبه 11/1/1389 - 12:27
کامپیوتر و اینترنت
در صورتی که شما نیز از ویندوز XP غیر‏اصل استفاده می‏کنید حتماً با مشکلات و دردسرهای عدم قانونی بودن آن آشنا هستید. عدم امکان به‏روزرسانی ویندوز از سایت مایکروسافت از جمله این مشکلات است. حال فرض کنید ویندوز XP را از طریق برنامه‏های جانبیفعال و قانونی کرده‏اید. اکنون اگر اقدام به نصب یک ویندوز XP جدید بر روی سیستم خود کنید مجدد باید زحمت فعال‏سازی را بکشید. به خصوص اگر زود به زود ویندوز خود را تعویض می‏کنید این مشکل بسیار آزاردهنده‏تر خواهد بود. هم اکنون قصد داریم ترفندی کاربردی را برای شما بازگو کنیم که با بهره گیری از آن می‏توانید در صورتی که یکبار ویندوز XP خود را فعال و قانونی کنید، دیگر نیازی به فعال‏سازی مجدد ویندوز در صورت نصب ویندوز جدید نخواهد بود

برای این کار:
ابتدا اطمینان پیدا کنید ویندوزی که در حال حاضر از آن استفاده می‏کنید قانونی یا فعال شده است.

اکنون از طریق My Computer به درایوی که ویندوز XP در آن نصب است بروید.
سپس به پوشه Windows\System32 مراجعه کنید.
فایل wpa.dbl را یافته و آن را با راست‏کلیک و انتخاب گزینه Copy، کپی نموده و در یک درایو دیگر یا یک فلش دیسک یا یک حافظه خارجی Paste نمایید تا از آن یک فایل پشتیبان داشته باشید.
کار با ویندوز قدیمی که Active هم بود به پایان رسیده است.
حال فرض کنید اقدام به تعویض ویندوز نموده‏اید و یک ویندوز XP جدید نصب کرده‏اید.
طبعاً این ویندوز جدید دیگر قانونی نیست.
به جای طی کردن عملیات پردردسر فعال سازی ویندوز این چنین عمل کنید:
ابتدا دقت کنید در مرحله آخر نصب ویندوز XP، به هنگام رسیدن به مرحله Ready to activate Windows گزینه No را انتخاب کنید تا از این مرحله عبور کنید.
پس کامل شدن نصب ویندوز، سیستم را Restart کنید.
پس از روشن شدن سیستم کلید F8 را چندین بار بزنید تا وارد صفحه Advanced Boot Options بشوید.
با استفاده از کلیدهای جهت‏دار کیبورد گزینه Safe Mode را انتخاب کنید و Enter بزنید.
خواهید دید که ویندوز در حالت Safe Mode بالا خواهد آمد.
پس از ورود به محیط ویندوز در این حالت، کافی است فایل wpa.dbl را که از ویندوز قبلی در محلی Copy کرده بودید را مجدداً Copy نموده و در پوشه Windows\System32 در درایوی که ویندوز در آن نصب است Paste کنید و با انتخاب دکمه Yes آن ار جایگزین نمایید.
کار تمام است. (ترفندستان)
سیستم را Restart نموده و در حالت طبیعی ویندوز را اجرا کنید.
خواهید دید که ویندوز شما به طور کامل Active شده است.

نکته‏ای که در اینجا وجود دارد این است که فایل wpa.dbl فقط و فقط روی سیستم خود شما کاربرد دارد. یعنی اگر این فایل را بر روی سیستم دیگری کپی کنید و بخواهید ویندوز سیستم دیگر را به این صورت فعال کنید ناموفق خواهید بود. این فایل تحت حفاظت Hardware Fingerprint (اثر انگشت سخت افزاری) می‏باشد.

سه شنبه 10/1/1389 - 12:40
دعا و زیارت
- نپذیرفتن صدقه از علو طبع
«جنید» (1) گفت: «مبلغی درهم برای «حسین بن مصری» بردم. و فرزندش تازه به دنیا آمده بود و در صحرا می زیستند و همسایه نداشتند. از قبول پول خودداری کرد. پول را گرفتم و درون اتاقی ریختم که همسرش در آن ساکن بود و گفتم: ای زن! این مال توست. پس او چاره ای برای کاری که کردم نیافت». (2)
- بندگی غیر خدا را نکردن
گفت: صوفی آن است که نه مالک باشد و نه مملوک. مالک نابودن نشان بندگی است، و مملوک نابودن نشان بزرگ همتی است. مالک نباشند از بهر آنکه دانند که ما بنده ایم به رقی (3) که آن رق را زوال نیست و بنده را ملک محال است ...
دون همت کسی باشد که بنده همچون خودی باشد ...
بنده آن کس باشد که مالک توست نه بنده آن کس که ملک تو است، که بنده ملک خویش بودن محال است. (4)
گروهی اند ایشان که همت ایشان به خدای تعالی بسته است. ایشان را هیچ همت نیست سوی کسی دیگر جز خدای تعالی. معنی این سخن آن است که بلند همتانند، از بلند همتی که هستند در همت ایشان، جز خدای تعالی کس در نگنجد که هر کسی زیر همت خویش پنهان است، و قیمت هر کسی همت او است، و مقدار همت او در مقدار دوستان او است. تا بعضی بزرگان گفته اند: «قیمة کل امری حبیبه». (5) پس آنکه با سگ عشق بازد به صورت مردم است، لیکن همتش سگ است و کبوتر باز همچنین، و سیم و زر همچنین، و سرا و ضیاع همچنین، و آنچه بدین ماند. و این طایفه ننگ دارند که همت خویش را به چیزی مشغول دارند که آن چیز زیر ذل کن (6) درآمده است. (7)
- شناختن قدر خویش

 

سگی پای صحرانشینی گزید
به خشمی که زهرش زدندان چکید

شب از درد بیچاره خوابش نبرد
به خیل اندرش دختری بود خرد

پدر را جفا کرد و تندی نمود
که آخر تو را نیز دندان نبود؟

پس از گریه مرد پراگنده روز
بخندید کای مامک دلفروز!

مرا گر چه هم سلطنت بود بیش
دریغ آمدم کام و دندان خویش

محال است اگر تیغ بر سر خورم
که دندان به پای سگ اندر برم

توان کرد با ناکسان بدرگی
ولیکن نیاید زمردم سگی (8)

- داشتن آرزوهای بزرگ
«یعقوب لیث» (9) پیش از آنکه پادشاه شود، روزی با جوانان قبیله در جایی نشسته بود. پیری از اقربای وی به آنجا رسید. گفت: «ای یعقوب! جوانی خوبروی و رشید و رسیده ای. دست پیمانی (10) لایق سامان کن تا عروس جمیله از اعیان قبیله برای تو خواستگاری کنم». یعقوب گفت: «ای پدر! آن عروس که من می خواهم دست پیمان او مهیا کرده ام». گفت: «آن کدام است». یعقوب شمشیر از نیام برکشید و گفت: «من عروس ممالک شرق و غرب را خواستگاری کرده ام و دست پیمان او این شمشیر آبدار و این تیغ جوشن گداز است».

دریا و کوه را بگذاریم و بگذریم
سیمرغ وار زیر پر آریم خشک و تر

یا بر مراد بر سر گردون نهیم پای
یا مردوار در سر همت نهیم سر (11)

- دل بسته نبودن به دنیا
بعضی از مشایخ گفته اند: «هر که ایمان او صحیح و ایقان (12) او صریح باشد، سوی آفرینش و آنچه در اوست نظر نکند. از آنکه خساست همت از قلت معنی است، که در غیر حضرت عزت نه منفعت است و نه مضری. و اقبال بر چیزی، یا از برای جذب منفعت باشد و یا دفع مضرت. پس به حصول این ادراک، نظر از کون منقطع شود و خلاصی از خساست همت که التفات به سوی اغیار (13) است دست دهد». (14)
بعضی از همت ایشان عالی تر افتاده، به دنیا نظر نیندازند و به نعیم فانی (15) او نپردازند و از اقبال (16) او شاد نشوند و از ادبارش (17) غمگین. ولیکن از دوزخ بهراسند و نعیم بهشت را غایت مقصود شناسند. (18)
- بزرگ دانستن طینت آدمی
یکی از بزرگان به عیدگاه رفت. با جامه های کهنه و خلق. (19) یکی از حاضران گفت: «زینت تو کجاست؟» گفت: «من زینت را از آن بزرگ تر می دانم که به طینت بدخواه آمیخته کنم و طینت خود را حقیرتر از آن می دانم که زینتی بر او بربندم. تو نمی دانی که زینت نفس از زینت لباس بزرگ تر و بلندتر بود». (20)

پی نوشت ها:

1- جنید: ابوالقاسم جنید بغدادی از عرفا و صوفیان صاحب نام و پیشوای صوفیه بغداد در قرن سوم.
2- اللمع فی التصوف، ص 235.
3- رقی: بندگی، بردگی.
4- شرح تعرف، ج1، صص 135-136.
5- «ارزش هر کس به اندازه ی آن است که دوست می دارد».
6- ذل کن: پستی وجود.
7- شرح تعرف، ج 1، ص 184.
8- بوستان، ص 124.
9- ابویوسف یعقوب لیث صفار: از ملوک قرن سوم.
10- دست پیمان: اسباب دامادی.
11- لطائف الطوائف، ص 74.
12- ایقان: یقین.
13- اغیار: بیگانگان، دیگران.
14- ینبوع الاسرار، ص 181.
15- نعیم فانی: نعمت های زودگذر.
16- اقبال: رو کردن.
17- ادبار: پشت کردن.
18- ینبوع الاسرار، ص 180.
19- خلق: کهنه، ژنده.
20- اخلاق محتشمی، ص 304.

سه شنبه 10/1/1389 - 12:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته