• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5028
تعداد نظرات : 1664
زمان آخرین مطلب : 3948روز قبل
دعا و زیارت

سالروز شهادت ابو جعفر محمد بن علی (ع) امام پنجم از ائمه اثنی عشر (ع) و هفتمین معصوم از چهارده معصوم (ع)، که در سال 114 ق. در مدینه رخ داد

شكر و سپاس بى منتها، خداى بزرگ را، كه ما را از امّت مرحومه قرار داد و به صراط مستقیم ، ولایت اهل بیت عصمت و طهارت صلوات اللّه علیهم اجمعین هدایت نمود. بهترین تحیّت و درود بر روان پاك پیامبر عالى قدر اسلام صلى الله علیه و آله، و بر اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، مخصوصاً پنجمین خلیفه بر حقّش حضرت ابو جعفر، امام محمّد باقر علیه السلام و لعن و نفرین بر دشمنان و مخالفان اهل بیت رسالت كه در حقیقت دشمنان خدا و قرآن هستند.

 

 مادر او حضرت فاطمه دختر امام حسن مجتبی (ع) است كه مكنی به ام عبد الله یا ام الحسن بود و با این ترتیب آن حضرت هم از جانب مادر و هم از جانب پدر فاطمی و  علوی بوده است، لقب ایشان به دلیل دانش بیكران باقر یا باقر العلوم بوده است … صدوق و طوسی در امالی خود روایت كرده اند كه رسول الله (ص) آن حضرت را باقر نامید و به جابر بن عبد الله انصاری فرمود: « ای جابر زمان یكی از اولاد مرا كه از فرزندان حسین است درك خواهی كرد، او هم نام من است و علم را با مهارت بسط میدهد و میشكافد، وقتی او را دیدی سلام مرا به او برسان».  

 

۩  شخصیت اخلاقی:

در گفتار راستگو ترین و در دیدار گشاده رو ترین و در بذل جان در راه خدا بخشنده ترین و در اخلاق متواضع ترین مردمان بود.

 از خوف خدا بسیار میگریست و هنگام مشكلات اهل بیت را جمع میكرد و با هم به ذكر و استغفار میپرداختند. قسمت عمده درآمد خود را در راه خدا انفاق می فرمود و خود مانند غلامانش در مزرعه كار میكرد. در زهد و فضل و تقوی و آشنایی با رموز قرآن و سنت و تفسیر و احكام شرع سرآمد همگان بود … علی بن عیسی اربلی در كتاب كشف الغمه و انب طلحه در مطالب السوول و سبط ابن جوزی در تذكره الائمه و سایر محدثین اهل سنت از عبد الله بن عطاء مكی روایت كرده اند كه گفته است: علماء را نزد هیچكس حقیر تر از آن ندیدم كه در محضر ابو جعفر محمد بن علی دیدم …  امام محمد باقر (ع) در مورد نمونه ای از اخلاق امام باقر روایت است که مردى از اهل شام در مدینه ساكن بود و به خانه ‏امام بسیار مى‏آمد و به آن گرامى مى ‏گفت: «...در روى زمین بغض و كینه ا‏ى كسى را بیش از تو در دل ندارم و با هیچكس بیش از تو و خاندانت دشمن نیستم! و عقیده ‏ام آنست كه اطاعت‏ خدا و پیامبر و امیر مؤمنان در دشمنى با توست، اگر مى ‏بینى به خانه  تو رفت و آمد دارم بدان جهت است كه تو مردى سخنور و ادیب و خوش بیان هستى!» در عین حال امام علیه السلام با او مدارا مى‏ فرمود و به نرمى سخن مى ‏گفت. چندى بر نیامد كه شامى بیمار شد و مرگ را رویا روى خویش دید و از زندگى نومید شد، پس وصیت كرد كه چون در گذرد ابو جعفر «امام باقر» بر او نماز گزارد. شب به نیمه رسید و بستگانش او را تمام شده یافتند، بامداد وصى او به مسجد آمد و امام باقر علیه السلام را دید كه نماز صبح به پایان برده و به تعقیب نشسته است، و آن گرامى همواره چنین بود كه پس از نماز به ذكر و تعقیب مى ‏پرداخت. عرض كرد: آن مرد شامى به دیگر سراى شتافته و خود چنین خواسته كه شما بر او نماز گزارید.  فرمود: او نمرده است... شتاب مكنید تا من بیایم.

پس برخاست و وضو و طهارت را تجدید فرمود و دو ركعت نماز خواند و دستها را به دعا برداشت، سپس به سجده رفت و همچنان تا بر آمدن آفتاب، در سجده ماند، آنگاه به خانه‏ شامى آمد و بر بالین او نشست و او را صدا زد و او پاسخ داد، امام او را برنشانید و پشتش را به دیوار تكیه داد و شربتى طلبید و به كام او ریخت و به بستگانش فرمود غذاهاى سرد به او بدهند و خود بازگشت. دیرى بر نیامد كه شامى شفا یافت و به نزد امام آمد و عرض كرد: «گواهى مى ‏دهم كه تو حجت ‏خدا بر مردمانى

 

۩  اصحاب امام باقر (ع)

 آوازه علوم و دانش امام باقر (ع) چنان اطراف و اكناف پیچیده بود كه ملقّب به باقرالعلوم; یعنى شكافنده دانش ها گردید. در مكتب امام ابوجعفر باقر العلوم -كه درود فرشتگان بر او- شاگردانى نمونه و ممتاز پرورش یافتند كه اینك به نام برخى از آنان اشاره مى ‏شود:

1- ابان بن تغلب: او محضر سه امام - امام زین العابدین، امام محمد باقر و امام جعفر صادق علیهم السلام - را درک نمود . ابان از شخصیتهای علمی عصر خود بود و در تفسیر، حدیث، فقه، قرائت و لغت تسلط بسیاری داشت. والایی دانش ابان چنان بود که امام باقر علیه السلام به او فرمود: در مسجد مدینه بنشین و به رای مردم فتوا بده، زیرا دوست دارم، مردم فردی چون تو را در میان شیعیان ما ببینند.

2- زراره: دانشمندان شیعه از میان شاگردان امام باقر و امام صادق علیهما السلام، شش تن را فقیه تر می شمرند  که زراره یکی از آنها است. از امام صادق نقل است که فرمود: اگر "برید بن معویه"، "ابوبصیر"، "محمد بن مسلم" و "زراره " نبودند، آثار پیامبر (معارف شیعه) از میان می رفت، آنان بر حلال و حرام خدا امین هستند. باز فرمود: برید، زراره، محمد بن مسلم و احول در زندگی و مرگ نزد من محبوبترین مردمان هستند.

3- کمیت اسدی: شاعری سر آمد بود و زبان گویایش در دفاع از اهل بیت، اشعاری پر مغز می سرود. اشعارش چنان کوبنده و رسواگر بود که پیوسته از طرف خلفای اموی تهدید به مرگ می شد.

4- محمد بن مسلم: فقیه اهل بیت و از یاران راستین امام باقر و امام صادق علیه السلام بود. چنان که گفته شد، امام صادق او را یکی از آن چهار تن به شمار آورده که آثار پیامبر به وجودشان پا برجا و باقی است.

۩  شخصیت علمی:
بی تردید چنان که بسیاری از علمای اهل سنت، نیز گفته اند، امام باقر علیه السلام در زمان حیات خویش شهرت فراوانی داشته و همواره محضر او از دوست دارانش، از تمامی بلاد و سرزمینهای اسلامی، پر بوده است. موقعیت علمی ایشان، به مثابه شخصیتی عالم و فقیه، به ویژه به عنوان نماینده علوم اهل بیت، بسیاری را وا می داشت تا از محضر او بهره گیرند و حل اشکالات علمی و فقهی خود را از او بطلبند. در این میان، اهل عراق که بسیاری از آنان شیعه بودند بیش از دیگران مفتون شخصیت آن حضرت شده بودند.

مراجعه کنندگان، خضوعی خاص نسبت به شخصیت علمی امام داشتند چنان که عبدالله بن عطای مکی گوید: علما را در محضر هیچ کسی کوچکتر از زمان حضور در محضر امام باقر علیه السلام ندیدم. حکم بن عینیه با تمام عظمت علمی اش در میان مردم، در برابر آن حضرت مانند دانش آموزی در مقابل معلم خود به نظر می رسید.

شهرت علمی امام، در حد تعبیر ابن عنبة، مشهورتر از آن است که کسی بخواهد آن را بیان کند. این شهرت در زمان خود ایشان، نه تنها در حجاز که «کان سید فقهاء الحجاز» بلکه حتی در عراق و خراسان نیز به طور گسترده فراگیر شده بود. چنانکه راوی می گوید: دیدم که مردم خراسان دور حضرت حلقه زده و اشکالات علمی خود را از ایشان می پرسیدند.

ذهبی درباره امام باقر علیه السلام می نویسد: ایشان از کسانی است که بین علم و عمل، سیادت و شرف و وثاقت و متانت جمع کرده و برای خلافت اهلیت داشت.

ابرش کلبی از هشام بن عبدالملک پرسید: این کیست که مردم عراق او را در میان گرفته و مشکلات علمی خود را از وی می پرسیدند؟ هشام گفت: این پیامبر کوفه است، خود را پسر رسول خدا و شکافنده علم و مفسر قرآن می داند.

 

۩  دوران زندگی و شهادت ایشان:

امام باقر (علیه السلام) با پنج خلیفه از خلفاى بنى امیّه معاصر بود كه عبارتند از: ولید بن عبد الملك (96 ق) و سلیمان بن عبد الملك ( 99 ق) و عمر بن عبد العزیز (101 ق) و یزید بن عبد الملك (107ق) و هشام بن عبد الملك ( 125 ق) معاصر بوده است. و همه آنان جز عمر بن عبدالعزیز در ستمگرى و استبداد و خودكامگى دست كمى از نیاكان خود نداشتند و پیوسته براى امام باقر (علیه السلام) مشكلاتى فراهم مى نمودند.
ولى در عین حال، او از طریق تعلیم و تربیت، جنبشى علمى به وجود آورد و مقدّمات تأسیس یك مركز علمى اسلامى را در دوران امامت خود پى ریزى كرد كه در زمان فرزند بزرگوارش امام جعفر صادق (علیه السلام) به نتیجه كامل رسید.
روش كار پیشوایان ما به ویژه امام سجّاد و امام باقر (علیهم السلام) كه در اوضاع فشار و خفقان به سر مى بردند به شیوه مخفى و زیرزمینى بود، شیوه اى كه موجب مى شد كسى از كارهاى آنان مطّلع نشود. همین كارهاى پنهانى، گاهى كه آشكار مى شد، خلفا را سخت عصبانى مى نمود در نتیجه، وسایل تبعید و زندانى آنها فراهم مى شد.
سرانجام، امام باقر (علیه السلام) كه پیوسته مورد خشم و غضب خلیفه وقت، هشام بن عبدالملك بود، به وسیله ایادى او مسموم شد و
در روز دوشنبه 7 ذیحجّه سال 114 هجرى قمرى در 57 سالگى به شهادت رسید. بدن مطهر آن دریای بیکران دانش خدایی در خاک بقیع، در کنار پدر و جد بزرگوارش امام حسن مجتبی و امام سجاد علیهما السلام به خاک سپرده شده است.

 

۩  كلماتی از آن بزرگوار:
1 - همانا خداوند عز و جل نگاه دارد بوسیله تقوی بنده را از آنچه عقلش بدان دسترسی ندارد.
2 - بردباری جامه شخص دانا و عالم است مبادا خود را از آن برهنه كنی.
3 - خدا بر خویش مهرورزی را لازم كرده و رحمت او بر خشمش پیشی جسته  و از روی راستی و درستی به انجام رسیده، پس چنان نیست كه خداوند به بندگان خشم آغاز كند پیش از آنكه آنان او را به خشم آورند...

4 - هر ملتی كه كتاب خدا را به پشت سر انداخته خدا نیز علم كتاب را از آنها بگیرد …

5- حریص بر دنیا، همچون کرم ابریشم است که هر چه پیله را بر خود بیشتر بپیچد، بیرون آمدنش مشکل تر می شود.

از رساله امام محمد باقر علیه السلام، سعد الخیر / روضه كافی ج اول (ص 79 – 75 )
پنج شنبه 14/9/1387 - 10:22
دانستنی های علمی

تبریک روز دانشجو


 

 

 شانزدهم آذر روز دانشجو را گرامی داریم

 بعد از كودتای 28 مرداد 1332، رژیم وابسته پهلوی كه توانسته بود با كمك اربابان آمریكایی بر اریكه قدرت باز گردد، درصدد برآمد تا پایه های حكومت خود را تثبیت كند، اما غافل از اینكه مقاومت مردم بطور كامل از بین نرفته و ایران در اولین فرصت خشم و انزجار خویش را نشان خواهد داد.

نیكسون معاون رئیس جمهور آمریكا در سال 1332، راهی ایران گردید. در حقیقت او می آمد تا نتیجه سرمایه گذاری بیست و یك میلیون دلاری را كه سازمان جاسوسی آمریكا، سیا، در راه كودتا و سرنگونی دولت مصدق هزینه كرده بود، از نزدیك مشاهده كند. ملت در حال افسردگی و از نفاق و تفرقه ای كه استبداد توانسته بود در میان او ایجاد كند، ناراحت بود.

رهبری نهضت مقاومت، قصد رساندن صدای اعتراض مردم را به گوش جهانیان داشت و تلاش لندن و واشنگتن را كه می خواست با مشروع جلوه دادن رژیم كودتا، امتیازات مورد نظر خود را در محیط آرام بدست آورد، خنثی كند. اجرای این برنامه به عهده كمیته هماهنگی دانشگاه تهران واگذار شده بود.

تظاهرات دانشجویان دانشگاه تهران، به عنوان اعتراض به ورود دنیس رایت، كاردار جدید سفارت انگلیس در ایران، از روز 14 آذر 1332، آ‎غاز گردید. دانشجویان دانشكده های حقوق و علوم سیاسی، علوم دندان پزشكی، فنی، پزشكی، داروسازی در دانشكده های خود تظاهرات پرشوری علیه رژیم كودتا برپا كردند. رژیم پهلوی كه به خوبی از خشم ملت و خصوصاً دانشجویان نسبت به خود و اربابان آمریكا از پیش آگاه بود، با تمام قوا متوجه دانشگاه شد.

روز 15 آذر تظاهرات به خارج از دانشگاه كشیده شد و مأموران انتظامی، در زد و خورد با دانشجویان، شماری را مجروح و گروهی را دستگیر و زندانی كردند. صبح روز 16 آذر 1332، گارد تا دندان مسلح رژیم پهلوی برای اولین بار وارد صحن دانشگاه شد تا فریاد مخالفان را در گلو خفه كند.

در یكی از كلاسهای درس دانشكده فنی، چند تن از دانشجویان در اعتراض به حضور ماموران گارد رژیم شاه در صحن دانشگاه، آنها را به مسخره می گیرند و همین بهانه كافی بود تا وارد كلاس درس شوند و با ایجاد جو رعب و وحشت، محیط را برای بهره برداری و گرفتن زهر چشم دانشجویان آماده سازند. مأموران گارد با حمله به دانشجویان بی پناه سه تن از آنان را به شهادت می رسانند.

حادثه 16 آذر 1332، بعنوان یك روز (مقاومت تاریخی) در تاریخ دانشگاه تهران ثبت شد. از آن پس، همه ساله به رغم كوشش رژیم و ساواك، دانشجویان دانشگاه تهران و دیگر دانشگاههای سراسر ایران مراسم و تظاهراتی به یاد شهیدان آن روز برپا می كردند.

 

شهید چمران در ر ابطه با حادثه 16 آذر می گوید:

وقایع آن روز چنان در نظرم مجسم است كه گویی همه را به چشم می بینم، صدای رگبار مسلسل در گوشم طنین می اندازد، سكوت موحش بعد از رگبار، بدنم را می لرزاند، آه بلند و ناله جانگداز مجروحین را در میان این سكوت دردناك می شنوم. دانشكده فنی خون آلود را در آن روز و روزهای بعد به رای العین می بینم........

نیكسون معاون رئیس جمهور آمریكا به ایران می آید تا نتیجه بیست و یك میلیون دلار خرج كودتا را ببیند.

« خصوصیت بالقوه دانشجویان در این است كه با تحرك گرایش، استنباط و فهم خود فضا را تغییر می دهند.»

شرط اصلی در تضمین امروز و فردای دانشجو میزان برخورداری او از معنویات است. فارغ التحصیل دانشگاه ما باید نسبت به كشور و میهن خود وفادار و متعهد باشد. با رافت و عطوفت با انسان ها برخورد كند و تنها در اندیشه پر كردن جیب خود نباشد و برای رسیدن به این هدف، انس با خدا و چشیدن لذات ذكر و دعا و تضرع اجتناب ناپذیر است و این هدیه بزرگ را تشكل ها و انجمن های اسلامی باید به دانشجویان تقدیم كنند.»

 

پنج شنبه 14/9/1387 - 10:16
دعا و زیارت

در روز ششم ذیحجه سال 1407 هجری قمری هنگامی كه بیش از 150 هزار زائر در خیابانهای مكه برای شركت در مراسم برائت از مشركین حركت كردند، مأمورین دولت سعودی با انواع سلاحهای سرد و گرم به سركوبی تظاهر كنندگان پرداختند. در این واقعه حدود 400 نفر از حجاج ایرانی، لبنانی، فلسطینی، پاكستانی، عراقی و دیگر كشورها به شهادت رسید و حدود 5000 نفر مجروح و عده ‎ای بی‎گناه دستگیر شدند.

حرمت حرم امن الهی در روز جمعه در ایام مبارك حج، در ماه حرام شكسته شده بود. آثار خشم امام خمینی (ره) از این جسارت و اندوه عمیق ایشان از این كه مصالح امت اسلامی و شرایط جهان اسلام مانع از اقدام عمومی می‎شد، تا روزهای آخر عمر امام در كلام و پیامش آشكار بود.

"ادب حج، برادرى و ایجاد محبت و وحدت است. فرصت ایجاد وحدت بین ملتهاى اسلامى و شعوب اسلامى، فقط در حج فراهم مى شود. این همه انسان از اقصى نقاط عالم، همه به عشق كعبه، به عشق مرقد پیغمبر، به عشق ذكر الهى، به عشق طواف و سعى، خود را به آن جا رسانده اند؛ این فرصتِ برادرى، مغتنم است.

امروز یكى از اهداف اساسى استكبار جهانی در دنیاى اسلام ایجاد اختلاف است؛ بهترین وسیله هم ایجاد اختلاف بین شیعه و سنى است.

تلاش دانشمندان اسلامی همواره این بوده است كه جامعه به سوی اجرای درست و كامل عبادات اسلامی رهنمون شود. از جمله این عبادات اعلام برائت از مشركان در موسم حج است این موضع گیری معنوی جهان اسلام در برابر نظام سلطه و شیاطین شرق و غرب، اساسی ترین اصل سیاست خارجی امت اسلامی را در برابر كفار و مشركان و منافقان تشكیل می دهد كه نمایندگان واقعی امت اسلامی یعنی همان حجاج و زائران خانه خدا در سراسر جهان اسلام آن را به گوش سران مستكبر خصوصاً آمریكا می رسانند، گرچه مسلمین همواره با كارشكنی دشمنان خصوصاً حكومتهای به ظاهر اسلامی اما در باطن ستیزه جو با اسلام روبرو بوده اند و حج بیش از سایر عبادات در معرض توطئه ها ودسیسه های عوامل سلطه جو قرار گرفته است."

از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی

 

از جمله این توطئه ها فاجعه جمعه 6 ذیحجه 1407 ه.ق. است كه ضمن آن حضرت امام خمینی (ره) پیامی در خصوص شهدای بیت الله الحرام بیان فرموده اند كه به فرازهایی از آن اشار می كنیم:

 « زائران شریف ایرانی امسال پیام انقلاب و برائت خود را به جهان و به امت اسلام ابلاغ نمودند و با تقدیم شهدای بزرگ به پیشگاه مقدس حق از سازندگان و بانیان سیاست نه شرقی و نه غربی كعبه خداوند گشتند...

ملت بزرگ ایران نیز با تجلیل گسترده خود از شهدا و شركت میلیونی خود در راهپیمایی و اعلان برائت از كفر به وظیفه انقلابی و الهی خود عمل نموده اند كه در اینجا لازم است از حضور گسترده آنان و همه اقشار و خواهران و برادران تشكر كنم....

اكنون نوبت زائران دیگر كشورها و خصوصا علما و روشنفكران و گویندگان است كه پیام مظلومیت ما را به جهان ابلاغ كنند. انشاء الله زائران محترم ایرانی  با گامهای محكم و دلی آرام و قلبی سرشار از رضا و لبی خندان، شادی پیروزی خون بر شمشیر و شهادت در كنار خانه خدا را جشن بگیرند و افرادی كه به مدینه منوره مشرف می شوند سلام شهیدان به خون خفته كعبه و مجروحین خانه امن را به رسول خدا و ائمه هدی علیهم السلام ابلاغ كنند و این توفیق بزرگ را به محضرشان تبریك بگویند و به راه خود با صلابت و اطمینان ادامه بدهند……

از اینكه خداوند هدیه ها و قربانیان هاجر وار و اسماعیل گونه این ملت بزرگ را در كنار خانه خود پذیرفته است سپاسگزار و شاكر باشند كه انشاء الله خداوند شهدای بزرگ ما را با شهدای صدر اسلام محشور و به بازماندگان آنان صبر و اجر و به مصدومین و مجروحان شفا عنایت فرماید و شر متجاوزان را به خودشان بازگرداند و آنان را به عقوبت خود كیفر دهد.

از خداوند مسئلت می كنم كه در این زمان كه همه كفر و همه شرك دست به دست هم داده اند و تصمیم و عزم خود را برای شكست امت اسلام جزم كرده اند و همه ضربه ها  را علیه ما به كار  گرفته اند ما را در حصار محكم خود و در لوای مرحمت و لطف خود حفاظت فرماید. »

 

پنج شنبه 14/9/1387 - 10:10
دعا و زیارت
اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر و اجعلنا من خیر اعوانه و انصاره و المستشهدین بین یدیه
تصاویری از مکه مکرمه از دیروز تا ...

بدون شرح!

رمی جمرات

رمی جمرات. این تصویر مربوط به حدود ۵۰ سال پیش است. دیدن آرم کوکاکولا در بزرگترین مراسم مسلمین

 آن هم در ۵۰ سال قبل، برایتان جالب نیست!

مسجد الحرام

قدمت این تصویر به بیش از یکصد و پنجاه سال قبل بر می گردد. زمانی که مطاف (محل طواف خانه ی خدا)

هنوز عبارت بود از خاک و ماسه.

مسجد الحرام

دروازه ای که در تصویر مشاهده می شود، باب فتح است که معروف است پیامبر بت های بزرگ قریش را در زمان

فتح مکه در این مکان دفن کرده و مستحب است حجاج برای ورود به مسجدالحرام از این باب وارد شوند

تا بر بت های جاهلیت پای بکوبند. البته امروزه دیگر از این دروازه خبری نیست فقط یکی از درهای

مسجد الحرام به نام باب فتح نام گذاری شده است. بنای کنار دروازه نیز بنای ساخته شده بر چاه زمزم است

که بعدها تغییرات اساسی کرد که در ادامه خواهیم دید.

این تصویر هم همانگونه که زیر آن به عربی نوشته شده، در سال ۱۸۸۰میلادی، یعنی حدود ۱۲۸ سال

 قبل گرفته شده است.

همانگونه که در تصویر می بینید، بنای مقام ابراهیم به تدریج به شکل یک استوانه طلایی

رنگ (تقریبا در مرکز عکس) در آمده، باب فتح برداشته شده و بنای ورودی چاه زمزم نیز تخریب

 و مسیری برای رفتن به سمت چاه که اینک در زیرزمین مسجد قرار گرفته، تعبیه شده است. البته

این مسیر هم امروز مسدود و از چاه لوله هایی به اطراف مسجد کشیده شده که حجاج از آن استفاده می کنند.

سیل

این تصویر و تصویر بعدی نیز یکی از سیل های ویرانگر مکه است که در طول تاریخ بارها باعث

 تخریب کعبه و تجدید بنای آن شده است. حجم آب وارد شده به مسجدالحرام قابل توجه می باشد.

سیل

این هم تصویری از همان سیلاب است. همانگونه که می بینید آب تا پای درب کعبه را که حدود ۲ متر از سطح زمین ارتفاع دارد، گرفته است و برخی حجاج هم با شنا مشغول طوافند. در پایین سمت چپ تصویر نیز گوشه ای از حجر الاسود را می توان دید.

کعبه

و این هم کعبه ی امروز. با تاریخی شاید بلندتر از خود تاریخ! از آدم تا خاتم، و از خاتم تا قیام قیامت.

خدا نصیب کند هر که آرزو دارد!

پنج شنبه 14/9/1387 - 9:8
خواستگاری و نامزدی

 

 

پنج شنبه 14/9/1387 - 9:0
دعا و زیارت
پنج شنبه 14/9/1387 - 8:52
محبت و عاطفه
پنج شنبه 14/9/1387 - 8:47
اخبار
در خبرها آمده بود که شهردار محترم تهران مبلغ 3 میلیارد تومان را برای بازسازی لبنان اختصاص دادن.
آقای شهردار این تصاویر را قبلا دیده اید؟
تصاویر کودکانی که بخاطر آتش سوزی در مدرسه و به خاطر نبود بخاری گازی و امکانات گرمایشی مناسب به این شکل افتادن ...
آیا ما کم حافظه شده ایم؟ آیا جناب شهردار یادی از این عزیزان کرده اند؟
آیا کمک به مردم روستایی و به دور از امکانات مملکت خودمون از بذل بخشش برای کشورهای دیگه واجب تر نیست؟
و خیلی پرسش های بی پاسخ دیگه ...





ثمانه عظیمی دانش آموز حادثه دیده

ثمانه عظیمی دانش آموز حادثه دیده بر اثر آتش سوزی مدرسه روستایی از توابع شیراز

رضا حقیقی دانش آموز حادثه دیده


دستان نرگس حیدری دانش آموز حادثه دیده
نظافت دستان نرگس حیدری دانش آموز حادثه دیده بر اثر آتش سوزی بخاری نفت سوز توسط مادر


نرگس برای عکاس نمی‌خندد

برق نگاه معصومشان ‌با قاب‌های چوبی در دست که در آن ‌چهره‌هایی متفاوت از تصویر فعلی‌اشان را نشان‌ می‌داد، آتش به دلمان زد.
عمق نگاه نافذشان شرمسارمان کرد که چرا نباید یک بخاری استاندارد در کلاسشان می‌بود، و انگشت‌های ذوب شده‌ نرگس در کنار کتاب فارسی کلاس سوم ما را ناخودآگاه به یاد حسنک کجایی، تصمیم کبری، روباه و خروس و ده‌ها درس خاطره‌انگیز دیگر این دوره انداخت.
نمی‌دانیم وقتی به درس پترس فداکار می‌رسند، چه تصویری از انگشت پترس در ذهنشان شکل خواهد گرفت و حتی نمی‌دانیم آیا به خاطر گرمی مشعل دهقان فداکار، او را دوست می‌دارند.
دخترکان و پسرکانی با قاب‌های بزرگ در دست که حسرت و رنج در چشمانشان موج می‌زند، بچه‌هایی که رنگ نداشته دیوار خانه‌اشان حکایت از جیب خالی والدینشان برای هزینه‌های سرسام‌آور درمان دارد و نمی‌دانیم چرا تا به امروز گره‌های چروک چهره‌‌هایشان که قرار بود ترمیم شوند، هنوز باز نشده است و این پرسش که آیا در میان سیل پزشکان این مرز و بوم کسی حاضر است با ظرافت انگشتانش مرهمی برای صورتکان این بچه‌ها باشد، ما را به خود مشغول کرده است.
نرگس در روستایشان می‌ماند، به دنبال مرغ خانه‌اشان می‌دود تا شاید با سر و صدای مرغ و خروس‌های خانه بتواند اندکی خود را تخلیه کند.
نرگس در کنار دیگر بچه‌های قربانی غفلت ما در کنار بچه‌های روستا برای گرفتن یک عکس حاضر می‌شود اما او برای عکاس نمی‌خندد.
نرگس دفتر مشقش را باز می‌کند، به زحمت و با کمک دست دیگر مداد سیاه را در دست می‌گیرد و در سطر اول می‌نویسد: ای کاش کلاسمان آتش نمی‌گرفت

پ.ن : خیلی از دوستان عنوان داشتن که میخوان به هر شکل ممکن به این عزیزان کمک کنند من اطلاعات کاملی ندارم از این عزیزان اما شاید اطلاعات زیر به کمک تون بیاد:
این کودکان ساکن روستای درودزن مرودشت از توابع شیراز و استان فارس هستند
خبرگزاری فارس تا حدودی پی گیر این قضیه بوده که آقای فرامرز میر احمدی خبرنگار فارس این تصاویر رو تهیه کردن
پنج شنبه 14/9/1387 - 8:41
هوا و فضا

 

متن كامل:
تنها چند روز از برخورد شهاب سنگی به زمین با ابعادی در حد و اندازه یك خودرو می‌گذرد و خوشبختانه ساكنان زمین همچنان زنده‌اند، چون نباید آن را با آپوفیس، شهاب سنگی كه ابعادی در حدود تگزاس آمریكا دارد و البته به احتمال بسیار ضعیفی در سال ۲۰۳۶ با زمین برخورد خواهد كرد، مقایسه نمود؛ اما برخورد اخیر ۳ TC دو هزار و هشت به منطقه‌ای در شمال آفریقا، پرسش‌ها و مسائل گوناگونی از جمله لزوم تخصیص بودجه‌های كلان بین‌المللی برای بررسی دقیق این اجرام آسمانی و تبعات ورود آنها به اتمسفر زمین را مطرح كرده است.
اخترشناسان با استفاده از رصدخانه‌ای واقع در آریزونای آمریكا برخورد شبانه ۳ TC دو هزار و هشت با زمین را رصد كردند. آنها گرچه معتقدند شهاب سنگ‌هایی از این دست و با ابعاد خرد خطری برای زمین و ساكنان آن در برندارند اما می‌توانند انگیزه مناسبی برای اخترشناسان جهان و مراكز و سازمان‌های تحقیقاتی به منظور سرمایه‌گذاری ‌های كلان تحقیقاتی در شناخت دقیق این اجرام مرموز و ساختار آنها تلقی شوند.
زمانی كه شهاب سنگ كوچكی وارد اتمسفر زمین می‌شود، هوای مقابل آن بشدت فشرده می‌شود. این فرآیند موجب بالارفتن شدید حرارت هوای اطراف آن و در ادامه ذوب و تبخیر شدن شهاب سنگ می‌شود و معمولا تنها تكه‌های كوچك‌تری از آن روی زمین می‌افتند. از این‌رو، اخترشناسان معتقدند درخصوص شهاب سنگ‌های نه چندان بزرگ كه راهی زمین هستند نباید چندان نگران بود.
مدت‌ها پیش از این برخورد، دانشمندان مركز تحقیقات سیاره‌شناسی (MPC) اتحادیه بین‌المللی اخترشناسی در ماساچوست نزدیك شدن و برخورد جرم آسمانی در ابعاد یك خودرو با زمین را محاسبه كرده بودند، هرچند در زمان برخورد آن با شمال سودان، تنها شمار معدودی از اخترشناسان برای مشاهده دقیق این رویداد خود را به این محل رسانده بودند.
طی روزهای اخیر این نگرانی در ذهن بسیاری از علاقه‌مندان اخترشناسی ایجاد شده كه اگر این شهاب سنگ از ابعاد بزرگ‌تری برخوردار بود، زمین این بار با سناریوهای غیرقابل تصوری روبه‌رو می‌شد. البته درخصوص شهاب سنگ ۳ TC دو هزار و هشت گرت ویلیامز از مركز MPC می‌گوید: برآورد ما این است كه۳ TC دو هزار و هشت بین ۲ تا ۵ متر طول داشته و احتمالا حیات آن در اتمسفر زمین بسیار كوتاه بوده، اما مهم این است كه وارد اتمسفر شده است.
● نخستین مشاهدات زمینی از شهاب سنگ‌ها
جوزپه پیازی در ژانویه ۱۸۰۱ از كشف جرم آسمانی خبر داد كه ابتدا تصور می‌كرد دنباله‌دار تازه كشف شده‌ای باشد؛ اما با بررسی دقیق‌تر مدار آن مشخص شد این جرم آسمانی نه یك دنباله‌دار، بلكه بیشتر شبیه سیاره‌ای كوچك است.
پیازی آن را كرس نامید و در پی آن با كشف نمونه‌های دیگری نظیر پالاس و وستا شمار چنین اجرام آسمانی كه در ادامه شهاب سنگ نام گرفتند تا پایان قرن نوزدهم میلادی به صدها مورد رسید.
سالانه هزاران مورد از شهاب سنگ‌ها كشف می‌شوند و بی‌شك صدها هزار مورد نیز در فضا وجود دارند كه به دلیل كوچكی بیش از حد، از روی زمین قابل روِیت نیستند.
با این حال ۲۶ شهاب سنگ عمده كه دارای قطری بیش از ۲۰۰ كیلومتر هستند، شناسایی شده‌اند و به گفته اخترشناسان بیش از یك میلیون شهاب سنگ نیز وجود دارند كه دارای قطری حدود یك كیلومتر هستند.
در كل شهاب سنگ‌های نزدیك زمین به ۳ دسته Aten‌ها كه كوچك‌تر از زمین و Apollo و Amor تقسیم می‌شوند و طی سال‌های اخیر، اخترشناسان بر اساس اندازه و تناسب مداری كه با زمین دارند. آخرین تحولات حركتی آنها را مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهند.
● شهاب‌سنگ‌ ۲۰۶۲ Aten
این شهاب‌سنگ در میان صدها شهاب سنگ نزدیك به زمین و نسبتا بزرگ شناسایی شده از اهمیت خاصی برای اخترشناسان برخوردار است.
۲۰۶۲ Aten كه با استفاده از رصدخانه كوهستانی پالمور شناسایی شده است، نخستین شهاب سنگ از نوع شهاب سنگ‌های دارای محور مداری نیمه بزرگ است كه سرآغازی برای نامگذاری دستهAten روی گروه وسیعی از شهاب‌سنگ‌ها بوده است. تاكنون ۱۶ شهاب‌سنگ در این گروه قرار گرفته و بیش از ۲۰۰ مورد دیگر نیز در صف انتظار برای ورود به آن هستند.
● شهاب سنگ آپوفیس‌
در كنار تمامی ‌نگرانی‌های مطرح شده درخصوص احتمالات مربوط به برخوردهای شهاب سنگی با زمین، شهاب سنگ آپوفیس خبرها و جنجال‌های خاص خود را دارد. نام كامل این شهاب سنگ كه در ژوئن ۲۰۰۴ كشف شد آپوفیس ۹۹۹۴۲ نام دارد كه در دسامبر سال ۲۰۰۴ برای مدت كوتاهی نگرانی‌های گسترده‌ای را درخصوص احتمال برخورد با زمین در ۲۰۲۹ ایجاد كرده بود.
مشاهدات اولیه این احتمال را مطرح كرده بودند كه با احتمال ۷/۲ درصد این شهاب سنگ در سال ۲۰۲۹ به زمین برخورد خواهد كرد. با این حال مشاهدات بیشتر و دقیق‌تر این احتمال را از میان برده، اما این‌گونه مطرح شده كه عبور نزدیك به زمین این شهاب سنگ در سال ۲۰۲۹ پایه‌گذار برخورد آن با سیاره مادر در ۷ سال پس از آن یعنی در سال ۲۰۳۶ باشد.
با مطرح شدن این احتمال اخترشناسان این شهاب سنگ را از حیث خطرناك بودن ابتدا در سطح یك و در ادامه در سطح دو قرار دادند. در آن سال اعلام شده همه چیز به آینده و انجام تحقیقات و محاسبات بیشتر منوط است.
اخترشناسان كاشف كه این شهاب سنگ، وجود منطقه‌ای مرموز در فضا موسوم به حفره جاذبه‌ای را از جمله مقدمات برخورد احتمالی آپوفیس با زمین در سال ۲۰۳۶ گفته بودند.
این منطقه تنها ۶۰۰ متر پهنا داشته اما تاثیری شگرف در بالارفتن احتمال برخورد آپوفیس با زمین دارد. با این حال با انجام مشاهدات و محاسبات بسیار دقیق‌تر مشخص شد كه این حفره به احتمال فراوان ناپدید شده و در نتیجه در پنجم آگوست سال ۲۰۰۶ اعلام شد درجه خطرناك بودن این شهاب سنگ برای زمین به «صفر» تغییر یافته است.
همان سال نیز اخترشناسان اعلام كردند با احتمال یك در ۴۵ هزار، امكان برخورد آپوفیس با زمین در سال ۲۰۳۶ وجود دارد. البته اخترشناسان احتمال بسیار ضعیف‌تری نیز برای برخورد آن با زمین در سال ۲۰۳۷ مطرح كرده‌اند كه یك در ۳/۱۲ میلیون خواهد بود.
برخورد شهاب سنگ ۳ TC دو هزار و هشت با اتمسفر زمین طی روزهای گذشته، باز هم نجوم و تحولات فضایی را به سوژه داغ رسانه‌های خبری و از جمله محافل علمی ‌جهان تبدیل كرد. با این حال نكته بارز این رویداد، پیش‌بینی دقیق و محاسباتی اخترشناسان در برخورد آن با زمین بوده است.
دكتر تیموتی، مدیر MPC معتقد است: ما می‌خواهیم اعلام كنیم این شهاب سنگ با توجه به ابعاد خردی كه داشته، تهدید چندانی برای زمین و ساكنان آن نبوده، اما به این نكته توجه كنید كه برای نخستین بار توانسته‌ایم پیش‌بینی كنیم جرم آسمانی در زمان تعیین شده وارد اتمسفر زمین شود.
پنج شنبه 14/9/1387 - 8:21
موبایل
رادیو اینترنتی : صدای آسمان، شماره 36 فارسی
 
رادیو اینترنتی

36 مین برنامه فارسی رادیو اینترنتی صدای آسمان، اولین رادیوی فارسی نجومی با موضوعات هوا-فضا، هفته فضا و گفتگوی ویژه با استاد سیروس برزو (مدیر مسئول سابق مرزهای بیکران فضا) آماده شد. مجید نعمتی، با ترانه "بی قرار" صدای آسمان را همراهی می کند.

 

 

رادیو اینترنتی

35 مین برنامه فارسی رادیو اینترنتی صدای آسمان، اولین رادیوی فارسی نجومی با موضوعات هوا-فضا، هفته فضا، گفتگوی ویژه و معرفی مرکز پژوهشهای فلکی وخانه نجوم قم آماده شد. محمد اصفهانی، با ترانه ای از تیتراژ پایانی فیلم "اخراجیها" برنامه صدای آسمان را جلوه ای زیباتر می بخشد.

رادیو اینترنتی

34 مین برنامه فارسی رادیو اینترنتی صدای آسمان، اولین رادیوی فارسی نجومی این بار سرمست از عطر رمضان با همکاری اشکان صادقی، بهاره رفیعی، محمد آکوچکیان، حمید رضا مصلحی، آوا نصیری، سروش پور بازرگان و محمود دارابی آماده شد. مهدی رحیمی هم رویدادهای آسمان را در هفته های آینده به تصویر می کشد. ویژه برنامه این هفته رویت هلال رمضان است که در گفتگو با مهدی رحیمی اجرا می شود. احسان جواجه امیری، با ترانه ای از تیتراژ ابتدای سریال "مثل هیچکس" برنامه صدای آسمان را حلاوتی دوچندان می بخشد.

پنج شنبه 14/9/1387 - 8:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته