• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1227
تعداد نظرات : 536
زمان آخرین مطلب : 5033روز قبل
بیماری ها

درحالی‌كه در كتب مرجع پزشكی، سن بروز سرطان مثانه 60 تا 70‌سالگی ذكر شده است، متخصصان هشدار می‌دهند كه شیوع سرطان مثانه در ایران بیش از شیوع جهانی آن شده است
و سن شروع این بیماری هم از دهه ششم و هفتم به دهه‌ سوم كاهش پیدا كرده است.

دكتر سید جلیل حسینی، متخصص اورولوژی و رئیس انجمن اورولوژی ایران معتقد است: با توجه به افزایش شیوع سرطان مثانه در كل كشور، بیمارانی كه تومور مثانه دارند عمدتاً با علائم پیشرفته به ما مراجعه می‌كنند، یعنی موقعی كه تومور بزرگ شده یا از دیواره مثانه فراتر رفته و به غده‌های لنفاوی و نقاط دیگری از بدن سرایت كرده است.

وی در ادامه با اشاره به مهم‌ترین علت ابتلا به این سرطان می‌افزاید: تومور مثانه جزو تومورهای شایع دستگاه ادراری است. یكی از علل مهم ابتلا به سرطان مثانه و در واقع مهم‌ترین علت آن‌كه در همه منابع علمی به آن اشاره شده، كشیدن سیگار است و اكثریت كسانی كه با این تومور به ما مراجعه می‌كنند سابقه مصرف سیگار در درجات بالا در آنها مشاهده می‌شود.

رئیس انجمن اورولوژی ایران ادامه می‌دهد: سیگاری‌ها 4 تا 7 برابر افراد غیرسیگاری به این نوع سرطان دچار می‌شوند. چون مواد سمی تولید شده به واسطه كشیدن سیگار باید از راه ادرار دفع شود، بنابراین، این مواد سمی برای مدت زیادی در ادرار جمع می‌شود كه میزان غلظت آن هزار برابر خون است و با تحلیل جداره مثانه باعث ایجاد سرطان مثانه می‌شود.

وی معتقد است: می‌توان گفت افزایش مصرف سیگار در ایران به‌خصوص در سنین پایین باعث كاهش سن ابتلا به تومور مثانه شده است.

همراهی سیگار و مواد‌مخدر

برخی دیگر از متخصصان، بر مصرف توأمان سیگار و تریاك به‌عنوان علت افزایش شیوع این سرطان تأكید می‌كنند.دكتر ناصر سیم‌فروش،اورولوژیست و عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران با اشاره به این موضوع می‌گوید: مطالعات در بین بعضی مشاغل مثل رانندگان كامیون نشان داده كه این افراد به‌علت اینكه سیگار و تریاك را با هم مصرف می‌كنند، شانس بیشتری برای ابتلا به تومور مثانه دارند ‌خصوصاً چون سیگار 15‌سال بعد عوارض خود را نشان می‌دهد،

بعد از گذشت این زمان ترك سیگار فایده ندارد و سرطان مثانه هم در این افراد از نوع سرطان مهاجم خواهد بود.

3 دهه جلوتریم!

دكتر علی رازی دانشیاراورولوژی دانشگاه علوم پزشكی تهران در رابطه با پایین آمدن سن شیوع این تومور به‌خصوص در ایران می‌گوید: سن شایع این سرطان در كل دنیا دهه ششم و هفتم زندگی است، یعنی بین سنین 60 تا 70‌سال.

درحالی‌كه در ایران ما متأسفانه چندین سال است با بیمارانی مواجه می‌شویم كه در سنین پایین‌تر به سرطان مثانه مبتلا می‌شوند و متأسفانه در سابقه این بیماران مصرف مواد‌مخدر به‌خصوص تریاك به كرات دیده شده است.

البته به گفته وی رابطه سرطان مثانه با مصرف تریاك و تأثیر آن روی سن بیمار نیازمند یك كار تحقیقاتی است. متأسفانه ما در كلینیك‌ها با بیماران 25 سال به بالا نیز مواجه هستیم كه تعداد آنها كم نیست البته تریاك جزء ریسك فاكتورهای شناخته شده جهانی نیست ولی در كشور ما به وفور افراد مبتلا به تومور مثانه با سابقه مصرف تریاك دیده شده است.

وی ادامه می‌دهد: این بیماری در واقع در محیط‌های صنعتی، كشورها و شهرهای صنعتی شیوع بالاتری را دارد. اگر چه امروز ثابت شده كه سیگار عامل سرطان‏زایی مثانه است ولی قرار گرفتن در معرض انگل «شیستوزوماهماتوبیوم» در محیط‌های صنعتی كه با لانه‌گزینی در بافت مثانه سبب افزایش احتمال بروز سرطان مثانه می‌شود، نیز بسیار حائز اهمیت است.

دكتر رازی با بیان این مطالب با اشاره به عوامل خطرناك دیگر تومور مثانه ادامه می‌دهد: به‌طور كلی قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی از قبیل مواد شیمیایی موجود در پارچه، لاستیك، رنگ و نقاشی و همچنین مواد شیمیایی موسوم به آمین‌های آروماتیك ریسك ابتلا به این نوع سرطان را بالاتر می‌برد.

همچنین قرار گرفتن در معرض داروی شیمیایی «سیكلوفسفامید» كه در شیمی‌درمانی از آن استفاده می‌شود از عوامل ابتلا به این بیماری به شمار می‌رود.

افزایش شیوع در زنان

دكتر محمد علی زرگر، نایب رئیس انجمن اورولوژی ایران با اشاره به اینكه تا چند سال قبل آمار زنان سیگاری خیلی كمتر از مردان بود و تعداد مردان مبتلا 5 تا 6 برابر زنان گزارش می‌شد ولی اكنون با بالا رفتن تعداد زنان سیگاری بروز این سرطان در آنها نیز افزایش یافته است، می‌گوید: حدود یك پنجم بیماران مبتلا به این بیماری جان خود را از دست می‌دهند.

همچنین افرادی كه یك بار به این سرطان دچار شده‌اند شانس بیشتری برای ابتلای دوباره به آن را دارند.وی در ادامه با اشاره به انواع سرطان مثانه عنوان می‌كند: سرطان‌های مثانه به سطحی، مهاجم و متاستاتیك تقسیم می‌شوند.

خوشبختانه اغلب سرطان‌های مثانه سطحی هستند یعنی در سطح مثانه رشد می‌كنند و معمولاً به درمان‌های تراش و سوزاندن جواب می‌دهند ولی متأسفانه 50 درصد از این سرطان‌ها در سال اول پس از تراشیدن یا سوزاندن مجدداً رشد می‌كنند، همچنین 15 درصد از این تومورهای سطحی بعد از عود عمیق می‌شوند و به داخل مثانه فرو می‌روند.

وی ادامه می‌دهد: برای ایجاد سرطان مثانه 2 تئوری وجود دارد. اگر ما فكر كنیم موادی در ادرار وجود دارد كه این مواد به هر علتی سرطان‌زا هستند چون با تمام سطح مثانه سر و كار دارند بنابراین تمام قسمت‌های مثانه را گرفتار می‌كنند، ولی به‌تدریج سرطان را در مثانه پخش می‌كنند، یعنی وقتی به قسمت A نفوذ پیدا كردند و آن قسمت توسط جراح تراشیده شد تومور در مرحله بعد دیگر آن قسمت را گرفتار نمی‌كند و به سراغ سطوح دیگر مثانه می‌رود.

این یك تئوری بود و تئوری دیگر این است كه یك سلول سرطانی ممكن است از نقطه سرطانی مثانه كنده شده و به قسمت سالم آن برود و در آنجا هم رشد كند.

همین یك علامت كافی‌است

مشاهده خون در ادرار می‌تواند نخستین علامت سرطان باشد. دكتر سید جلیل حسینی در مورد تنها علامت این بیماری تأكید می‌كند: علامت تومور مثانه خونریزی است و بیمار هیچ درد و ناراحتی را احساس نمی‌كند.

فقط در مواردی ممكن است تكرر ادرار نیز دیده شود. این خونریزی چون با ادرار تركیب می‌شود كمی تغییر رنگ می‌دهد كه ممكن است فرد به این مسئله توجه نكند چون در طول زندگی با مصرف آب یا عدم‌مصرف آن رنگ ادرار ممكن است تغییر كند.

وی اضافه می‌كند: در مراحل اولیه این خونریزی كم است و با ادرار رقیق می‌شود ولی این بیماری واقعاً علامت دیگری ندارد.رئیس انجمن اورولوژی ایران با اشاره به اینكه اگر بیمار با دیدن نخستین علامت خون در ادرار به پزشك مراجعه كند، تومور در مرحله اولیه تشخیص داده می‌شود و اقدامات درمانی روی بیمار صورت می‌گیرد، می‌گوید: در این صورت بیمار می‌تواند طول عمر كاملاً طبیعی داشته باشد.

ما برای درمان تومورهای سطحی با یك آندوسكوپی یعنی با فرستادن دستگاهی داخل مثانه تومور را كاملاً درمان می‌كنیم ولی در مراحل پیشرفته در اغلب اوقات یا باید كل مثانه را برداریم یا مجرای ادراری را. گاهی نیز باید از روده، مثانه بسازیم كه این برای بیمار بسیار مشكل خواهد بود.

چهارمین سرطان شایع در مردان

سرطان مثانه چهارمین سرطان شایع در میان مردان و هشتمین سرطان شایع در میان زنان است. تخمین زده شده در كشوری كه 250‌میلیون جمعیت دارد سالانه حدود 65‌هزار مورد جدید ابتلا به سرطان مثانه گزارش می‌شود كه 13‌هزار نفر از آنها به‌علت ابتلا به این تومور جان خود را از دست می‌دهند.

این سرطان تقریباً در مردان 5/2 برابر بیشتر از زنان گزارش شده است ولی زنان بیشتر در اثر این بیماری می‌میرند.متخصصان اورولوژی تأكید می‌كنند كه تاكنون در منابع علمی در مورد ریسك فاكتورهای ابتلا به این تومور عوامل متعددی ذكر شده است كه هنوز تأثیر آنها در ابتلا به سرطان مثانه به اثبات نرسیده است.

   

پنج شنبه 17/10/1388 - 13:38
دانستنی های علمی

دستمال كاغذی از جمله محصولاتی است كه جزو نیازهای اولیه هر خانه‌ای محسوب می‌شود. متاسفانه برخی از خانواده‌ها بدون اطلاع از ویژگی و كیفیت محصولات بهداشتی اقدام به خرید این كالا می‌كنند، بنابراین آگاهی از ویژگی‌های یك دستمال كاغذی با كیفیت مطلوب می‌تواند در سلامت افراد خانواده بسیار تاثیرگذار باشد.
به طور كلی یك دستمال كاغذی مرغوب و مناسب بعد از خیس شدن نباید پودر و ریز ریز شود. خرد شدن دستمال هنگام استفاده در زمان سرماخوردگی می‌تواند منجر به ورود پرز و یا الیاف كاغذ به مجاری تنفسی گشته و موجب عفونت سینوس‌ها گردد.

دستمال كاغذی‌هایی كه بوی نامطبوعی دارند و معمولا تیره‌رنگ هستند و روی آنها ذرات و لكه‌های ریزی به صورت تك نقطه‌ای مشاهده می‌شود از انواع مرغوب به شمار نمی‌روند. این نوع دستمال‌ها از كاغذهای غیربهداشتی تهیه شده‌اند كه در صورت تماس با دست مرطوب و یا دهان می‌توانند مخاطره‌آمیز باشند. برخی تولیدكنندگان متخلف جهت پوشاندن رنگ تیره برخی از دستمال‌ها از سفیدكننده‌ها و رنگ‌های غیرمجاز استفاده می‌كنند.

این رنگ‌ها بسیار شیمیایی بوده و می‌توانند منجر به بروز بیماری‌های خطرناك پوستی و تنفسی شوند. از سوی دیگر دستمال‌هایی كه به صورت فله‌ای و بدون مجوز بهداشتی و گاها با قیمت‌های بسیار پایین عرضه می‌شوند به دلیل مواد اولیه نامرغوب می‌توانند باعث بروز سرفه و آلرژی در مصرف‌كننده گردند.

همچنین برخی تولیدكنندگان متخلف برای كاهش هزینه تولید جهت تهیه جعبه دستمال كاغذی از مقواهای بازیافتی كه گاهی بوی نامطبوع آنها به مشام می‌رسد استفاده می‌كنند. این نوع مقواها به دلیل دارا بودن تركیبات نامطلوب در مواردی كه رطوبت هوا بالا باشد انواعی از قارچ‌ها كه با چشم دیده نمی‌شود روی آنها رشد كرده كه در اثر تماس با دست برای سلامت مصرف‌كننده زیان‌آور خواهند بود.

نكته دیگر استفاده صحیح از دستمال كاغذی در حین سرماخوردگی و آنفلوآنزا بوده كه بسیار حائز اهمیت است به طور معمول دستمال‌های كاغذی، یكبار مصرف هستند و در صورت كثیف شدن نباید در جیب یا دست نگه داشته شوند. همچنین این نكته را به یاد داشته باشیدكه از تماس مستقیم دستمال كاغذی با داخل چشم و دهان جدا خودداری كنید.

بسیار دیده می‌شود كه در اثر سهل‌انگاری برخی والدین، كودكان به بازی و خوردن دستمال می‌پردازند كه این كار می‌تواند در درجه اول موجب خفگی كودك و درجه دوم منجر به ورود شیرابه حاصل از خمیر كاغذ و تركیبات شیمیایی موجود در آن به بدن كودك شده و به طور جدی سلامت كودك را به مخاطره اندازد.

نكته آخر آن كه دستمال كاغذی را براساس نیاز خود انتخاب كنید. دستمال توالت به دلیل استحكام بالا بسیار زبر است لذا در صورت بروز آب ریزش بینی ، زبری این دستمال‌ها بر اثر استفاده مكرر باعث ایجاد خراش، قرمزی و سوزش پوست بینی می‌شود. همچنین اگر از دستمال‌های مرطوب پاك‌كننده آرایش استفاده می‌كنید صرفا برای همین منظور از آنها استفاده نمایید. استفاده نامطلوب از این دستمال‌ها به دلیل دارا بودن مواد ویژه می‌توانند منجر به بروز خطرات و آلودگی‌های جانبی در مصرف‌كننده گردند.

توجه: هنگام خرید محصولات بهداشتی به نام كارخانه تولیدكننده محصول، آدرس، تاریخ تولید و انقضا و خصوصا پروانه ساخت و مجوز بهداشت روی جعبه توجه نمایید. همچنین به یاد داشته باشید دستمال‌های كاغذی با وجود آن كه به صورت بهداشتی تولید می‌شوند صددرصد استریل نبوده لذا استفاده از آنها برای زخم‌های باز توصیه نمی‌شود.

پنج شنبه 17/10/1388 - 13:37
دانستنی های علمی

ریزش مو محدود به مردان نیست. زنان و حتی کودکان ممکن است موهای‌شان بریزد
 از جمله علل احتمالی ریزش مو اینها هستند:

 استرس ناشی از یک بیماری یا جراحی عمده. این نوع ریزش مو معمولا موقتی است.
 تغییر میزان هورمون‌ها، مانند تغییراتی که به علت بارداری یا اختلال تیروئید به وجود می‌آید.
استفاده از برخی از داروها، مانند رقیق‌کننده‌های خون، داروهای ضدافسردگی، داروهای ضدبارداری خوراکی، داروهای قلبی، داروهای ضدنقرس و ویتامین A.
عفونت قارچی پوست سر.
 بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت یا لوپوس.

پنج شنبه 17/10/1388 - 13:34
دانستنی های علمی

بهتر است هنگام دادن شربت سرماخوردگی و دیگر داروهای مایع به جای قاشق از وسیله اندازه‌گیری دقیق‌تری استفاده کنید.
یك بررسی تازه نشان می‌دهد که بسته به اندازه قاشق، افراد ممکن است داروی بیش از حد کم یا بیش از حد زیادی را به درون آن بریزند.

به گزارش لایوساینس این بررسی شامل 195 دانشجوی دانشگاه می‌شد که از آنها خواسته شده بود که تا به اندازه یک قاشق چایخوری (5 میلی‌لیتر) از یک داروی مایع را به درون یک قاشق با اندازه متوسط و یک قاشق بزرگ بزنند.

 پژوهشگران برای اینکه درک بهتری از حجم یک قاشق چایخوری ایجاد کنند، دانشجویان را واداشتند تا ابتدا با دارو را با یک قاشق چایخوری بردارند و بعد سعی کنند آن را به درون دو قاشق دیگر بریزند.

مشارکت‌کنندگان در این بررسی به طور متوسط 4.58 میلی‌لیتر از دارو را به درون قاشق متوسط یعنی حدود 8 درصد کمتر از مقدار تجویز شده ریختند و در مقابل 5.58 میلی‌لیتر یا تقریبا 12 درصد بیشتر دارو به درون قاشق بزرگ ریختند.

با این وجود این دانشجویان اطمینانی بالاتر از حد متوسط در مورد ریختن دقیق دارو ابراز می‌کردند.

 برایان واسنیک، رئیس آزمایش غذا و برند دانشگاه کورنل، سرپرست این پژوهش در این باره گفت: "12 درصد داروی بیشتر، ممکن است مقدار زیادی به نظر نرسد، اما این مقدار اضافی خر چهار تا 8 ساعت یک بار، تا چهار روز تکرار می‌شود. بنابراین واقعا ممکن است به میزان داروی دریافتی به حد خطرناکی برسد."

 از طرف دیگر مشارکت‌کنندگان در این بررسی در شرایط معمول، در اتاق با نور کافی و در میانه روز داروی سرماخوردگی داروی سرماخوردگی را به درون قاشق می‌ریختند. اما به گفته واسنیک: "اما در میانه شب، هنگام خستگی، احساس ناراحتی و در حالت عجله هنگامی که کودک گریه می‌کند، احتمالا خطا بدون شک بیشتر است."

 اساسا، خطای بصری در این مورد به وجود می‌آید اثر "تضاد اندازه" نامیده می‌شود. در این خطای بصری ما از یک شیء به عنوان یک نقطه ارجاع استفاده می‌کنیم که براساس آن اندازه یک شیء مجاور را اندازه می‌گیریم. برای مثال هنگامی یک فرد با قد متوسط در کنار یک دوست با قد بسیار بلندش می‌ایستد، کوتاه‌تر به نظر می‌رسد، اما هنگام یکه در کنار یک فرد کوتاه‌قدتر می‌ایستد، بلندتر به نظر می‌رسد.

واسنیک گفت: "همین قضیه در مورد ریختن دارو مطرح است. وقتی فرد محتوای یک قاشق چایخوری را به درون قاشق بزرگ ریخته می‌شود، مقدار آن کم به نظر برسد، بنابراین شما بیشتر دارو درون آن می‌ریزید." این امر به دادن داروی بیش از حد می‌انجامد. عکس این قضیه در مورد ریختن دارو به درون قاشق متوسط صادق است.

 بر اساس آمار مایوکلینیک 70 درصد افراد از قاشق برای دریافت داروهای مایع استفاده می‌کنند.

بنابراین واسنیک با توجه به نتایج این بررسی توصیه می‌کند که مصرف‌کنندگان از کلاهک‌های اندازه‌گیری، قاشق‌های درجه‌دار یا سرنگ و مانند آنها برای دادن داروهای مایع استفاده کنند.

   
 

 

پنج شنبه 17/10/1388 - 13:33
بیماری ها

رئیس پژوهشگاه ابن سینا جهاد دانشگاهی با اشاره به پیشرفتهای علمی دنیا برای حفظ باروری در بیماران سرطانی گفت: گروهی از محققان ایرانی توانسته اند سلولهای بنیادی اسپرم ساز انسان را از بافت بیضه جدا کرده، تکثیر و بارور کنند که این کار به حفظ باروری در بیماران سرطانی قبل از آغاز شیمی درمانی کمک می کند.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد مهدی آخوندی صبح سه شنبه در نشست خبری در محل جهاددانشگاهی افزود: تقریبا سه دهه از شروع بحث پیشرفتهای بشر در زمینه تولید مثل می گذرد که در این مدت درمان ناباروری از اهمیت قابل توجهی برخوردار بوده است.

وی ادامه داد: متاسفانه برخی از بیماران سرطانی با درمان هایی که بر روی آنان صورت می گیرد با ناباروری روبرو می شوند. داروهایی که برای شیمی درمانی مصرف می شود به دلیل تاثیر بر روی سلولهای جنسی فرد را به سمت ناباروری می برد.

وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه پیشرفتهایی که از این علم حاصل شده زمینه را برای کمتر آسیب رساندن به سلولهای جنسی فراهم آورده و ابتلای به بیماریهای خاص باعث نمی شود که احیانا فرد از باروری منع شود. با پیشرفتهایی که برای حفظ سلولهای جنسی حاصل شده، افراد می توانند در آینده و با حفظ سلولهای جنسی قبل از شروع اقدامات درمانی و در کمترین زمان بتوانند سلولهای جنسی خود را نگه داشته و فریز کنند و در آینده امکان استفاده از آن را در باروری داشته باشند.

رئیس کنگره ملی حفظ باروری افزود: این امکان برای مردان با نگهداری اسپرم و در زنان با انجماد تخمک حاصل شده است. خوشبختانه تکنولوژی به ما در این امر کمک کرده که بتوانیم با این روش سلول های جنسی را در محیط آزمایشگاه بالغ می کنیم و به صورت لقاح غیر رحمی به رحم زن منتقل می شوند.

آخوندی با اشاره به حضور متخصصان برجسته این حوزه در کنگره ملی حفظ باروری خاطر نشان کرد: پروفسور شل من سیلون در آمریکا توانسته است در امر پیوند کل بافت تخمدان به شخص دیگر اقدام کند و تاکنون 10 پیوند در این زمینه انجام داده است. از وی دعوت به عمل آمده است که در کارگاهی در حاشیه کنفرانس حضور یابد و این حوزه تخصصی را آموزش دهد.

وی با اشاره به توانایی های زنان و مردان در حفظ باروری و لزوم توجه جراحان و متخصصان برای آگاه سازی بیماران برای حفظ باروری گفت: یکی از موفقیتهای محققان ایرانی  در این زمینه که به تازگی در یک نشریه معتبر به چاپ رسیده، این است که توانسته اند سلولهای بنیادی اسپرم ساز انسان را از بافت بیضه جدا کرده، تکثیر و بارور کنند.

آخوندی افزود: برای درمان بچه های مبتلا به سرطان نیز همکاری هایی با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همکاریی نیز در حال انجام است.

وی گفت: قبل از درمان به پدر و مادر فرد مبتلا به سرطان اطلاعاتی در این زمینه داده می شود و خوشبختانه بیش از 70 درصد والدین علاقه مندی خود را جهت ذخیره بافت اعلام کرده اند تا بعد از درمان بتوانند از آن استفاده کنند.

رئیس پژوهشگاه ابن سینای جهاد دانشگاهی خاطر نشان کرد: متاسفانه شاهدیم که متخصصین آنکولوژی و شیمی درمانی اطلاعاتی در این زمینه به والدین نمی دهند و در این راستا پژوهشگاه ابن سینا اطلاع رسانی برای سرطان قبل از شروع درمان را فراهم می کند.
 

پنج شنبه 17/10/1388 - 13:29
اخبار

مجله تخصصی پزشکی دانشگاه هاروارد همه ساله فهرستی از مهمترین رویدادهای پزشکی مربوط به آن سال را منتشر می کند که امسال نیز به ارزیابی 10 موقعیت پزشکی اول در 12 ماه گذشته پرداخته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، در مجله Harvard Health Letter  مدرسه پزشکی دانشگاه هارودارد رتبه اول به آنفلوآنزای نوع A داده شد.

1- آنفلوآنزای H1N1

ویروس H1N1 در آوریل 2009 از دو گونه ویروس آنفلوآنزای خوکی، یک گونه ویروس آنفلوآنزای انسانی و یک گونه ویروس آنفلوآنزای پرندگان در مکزیک توسعه یافت. پس از یک هفته که با تردید به این نوع جدید آنفلوانزا نگاه شد سرانجام هشدارهایی درباره شیوع و همه گیر شدن آن در رسانه های دنیا منتشر شد.

علت این شیوع زود هنگام این بیماری مربوط به ماهیت خود ویروس است. به طوری که این ویروس به راحتی گسترش می یابد و سرایت می کند اما به ندرت کشنده است به طوری که تاکنون در تمام دنیا 5 هزار نفر جان خود را به دلیل ابتلا به این بیماری از دست داده اند.

2- طرح اصلاح بهداشتی باراک اوباما

دانشگاه هاروارد رتبه دوم رویدادهای پزشکی سال 2009 را به طرح اصلاح بهداشتی باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا اختصاص داده است. اکتبر گذشته، محققان هاروارد به همراه همکاران خود در مرکز بهداشت کمبریج تحقیقاتی را درباره عواقب فقدان بیمه برای کسی که از یک بیماری مزمن رنج می برند نشان دادند.

3- چربیهای خوب

رتبه سوم این رده بندی به اصطلاح "چربی خوب" و یا چربی قهوه ای اختصاص یافته است. نتایج تحقیقات دانشگاه هاروارد در سال 2009 نشان داد که 50 گرم چربی خوب می تواند حدود 500 گرم چربی بد را بسوزاند. نتایج این تحقیقات که در ژورنال علمی New England Journal of Medicine منتشر شد حاکی از آن است که یک بافت چربی که تاکنون تصور می شد تنها در حیوانات و نوزاد انسان وجود دارد در انسان بزرگسال نیز حضور دارد. این بافت چربی محتوی بیشترین میزان چربی قهوه ای است و بنابراین متابولیسم آن بسیار بالا است.

4- محدودیت هدایای شرکتهای دارویی

در سال 2009 در بسیاری از ایالات آمریکا آزادی شرکتهای داروسازی به هدیه دادن دارو به پزشکان محدود شد. هدف از این اقدام، کاهش موارد توجه به دارویی خاص بود.

5- ساخت گونه جدیدی از یک دارو

به گزارش مهر، در سال 2009 محققان موفق شدند گونه های دیگری از داروی "وارفارین" را توسعه دهند. این داروی ضد لختگی خون قادر است از تولید ویتامین K جلوگیری کند. این ویتامین برای درمان انسداد جریان خون، لختگی، اسکیمی مغز و امبولی ریه استفاده می شود اما همچنین موجب خونزیری نیز می شود.

6- کشفیات جدید درباره MicroRna

در سال گذشته مطالعات دامنه داری درباره MicroRna به عنوان یک نشانگر جدید برای تشخیص تومورها و ارائه راههای درمانی جدید انجام شد.

7- "قند عزیز"

رتبه هفتم این معرفی به تحقیقاتی که درباره "قند عزیز" (Nice-Sugar) انجام شد اختصاص یافته است. نتایج این تحقیقات رقم مرگ بسیار بالایی را در بیمارانی نشان داد که از قند کنترل شده مصرف می کردند. این تحقیقات، جامعه پزشکی را نسبت به نظریه های مربوط به خطرات سطح بالای قند خون و مزایای سطوح بسیار پایین آن دچار تردید کرد.

8- ژوپیتر

نتایج تحقیقاتی با عنوان ژوپیتر اثرات داروی "روسوواستاتین" را در پیشگیری از حملات قلبی عروقی نشان داد. این دارو با کم کردن سطح کلسترول و به خصوص با کم کردن سطح پروتیئهای "C-reactive" عمل می کند. این نتایج نشان می دهد که مصرف ثابت دوز بالای این دارو در طولانی مدت می تواند عوارض سوء بر جای  می گذارد.

9- اعتبار ماموگرافی

نتایج تحقیقاتی که در سال گذشته در ژورنال انجمن پزشکی آمریکا منتشر شد اعتبار ماموگرافی در تشخیص سرطان پروستات را در کاهش توسعه و بدخیم شدن این تومور تائید کرد.

10- نقش شبکه های اجتماعی در تغذیه بد

آخرین رتبه این رده بندی به مطالعاتی اختصاص یافته است که نقش شبکه های اجتماعی را در توسعه عادات غذایی کم مغذی بررسی کرده اند.
 

پنج شنبه 17/10/1388 - 13:28
اخبار

 

 

دو قهرمان فضایی ناسا به تازگی رصدهای قابل توجه و با ارزشی از جمله رصد اولین کهکشانهای جهان و حمله یک سیاهچاله به یک کوتوله فضایی را انجام داده اند که ارسال نتایج آنها به زمین باعث هیجان زده شدن دانشمندان در این سازمان شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، طی این دو رصد تلسکوپ دوست داشتنی هابل با نگاهی عمیق به 13.2 میلیارد سال پیش توانسته است نخستین گروه از کهکشانها را که تا به حال چشم انسان توانایی مشاهده آن را به دست نیاورده بود، رصد کند و تلسکوپ چاندرا نیز موفق به رصد یک سیاره کوتوله درست پس از زمانی شده که این سیاره توسط یک سیاهچاله متوسط از هم دریده شده است.

به گفته اخترشناسان در موسسه علوم تلسکوپهای فضایی هرچه نگاه هابل به فضا عمیق تر شود به آن مفهوم خواهد بود که به گذشته بازگشته است زیرا نور برای عبور از میان جهان قابل مشاهده به میلیاردها سال زمان نیاز دارد. این ویژگی هابل را به ماشین زمان قدرتمندی تبدیل کرده است که به اخترشناسان این امکان را می دهد که کهکشانها را در 13 میلیارد سال پیش مشاهده کنند، یعنی 600 تا 800 میلیون سال پس از زمانی که پدیده انفجار بزرگ رخ داده است.

وجود این کهکشانهایی که به تازگی مشاهده شده اند زمان را به عقب برمی گرداند، به زمانی که کهکشانها 500 تا 600 میلیون سال پس از انفجار بزرگ برای اولین بار در حال شکل گیری بوده اند. به گفته اخترشناسان این کهکشانهای نوپا می توانند ریشه در گروه های ستاره ای داشته باشند که در اوایل تشکیل جهان هستی شکل گرفته اند. جیمز دانلوپ از دانشگاه ادینبرگ در اسکاتلند معتقد است به طور حتم ساختارهای  قابل توجهی از کهکشانها در ورای محدودیت بینش هابل قرار دارد که باید برای رفع این محدودیت تلاش بیشتری کرد.

هابل این تصاویر جدید را با استفاده از دوربین جدید مادون قرمز WFC3 خود به ثبت رسانده و این تصاویر در جلسه اعضای انجمن نجوم آمریکا در واشنگتن مورد بررسی و تحلیل اخترشناسان قرار گرفت. این دوربین نسبت به دوربینهای پیشین هابل که تنها توانایی رصد کهکشانهایی را در فاصله 900 میلیون سال پس از انفجار بزرگ را داشته اند، بسیار قدرتمندتر است. این دوربین به گونه ای پا را از محدودیتهای گذشته هابل فراتر گذاشته است.

همچنین با ارسال تلسکوپ به مراتب قدرتمندتر جیمز وب در سال 2014 اخترشناسان قادر خواهند بود جزئیات طبیعت کهکشانهای آغازین را مورد بررسی قرار داده و کهکشانهای بیشتری را در گذشته های جهان کشف کنند. با استفاده از یافته های جدید هابل اخترشناسان توانسته اند دریابند که کهکشانها از خوشه های کوچک و درحشان ستاره ای به شهرهای مارپیچی عظیم ستاره ای امروز تبدیل شده اند. همچنین تصاویر نشان می دهد کهکشانهای کوچک آبی رنگ بوده اند.

محققان کشف جدید هابل را به "نگاه کردن به آلبوم عکس کودکی های جهان هستی" تشبیه می کنند. به گفته مسئولان پروژه هابل، این تلسکوپ در حال حاضر آرشیوی از 500 هزار قطعه عکس ایجاد کرده است که در دسترس 6 هزار اخترشناس در سرتاسر جهان قرار دارد.

در پروژه ای دیگر تلسکوپ پرتو ایکس چاندار با همکاری تلسکوپ زمینی ماژلان موفق به رصد ستاره کوتوله ای شده است که توسط یک سیاهچاله به دو نیم دریده شده است. این ستاره که در خوشه ای در کهکشان NGC 1399 و در فاصله 65 میلیون سال نوری از زمین قرار دارد انفجاری از نوری شدید را در مرکز این کهکشان از خود به جا گذاشته است.

به گزارش مهر، تصاویر به دست آمده از چاندرا نشان می دهد تابشهای شدید و درخشان نوری منبعی فوق درخشان از پرتو  ایکس یا ULX است، این منابع نمونه کمیابی از اجرامی هستند که نسبت به ستاره ها پرتو ایکس بیشتری از خود ایجاد می کنند اما این میزان نسبت به ابر سیاهچاله های  مرکز کهکشانها بسیار کمتر است.

چگونگی دقیق ایجاد یک منبع ULX همچنان ناشناخته باقی مانده است اما دانشمندان پیشنهاد داده اند این منابع سیاهچاله های فضایی متوسطی هستند که جرمی چند صد یا چند هزار بار بیشتر از جرم خورشید دارند.

با این همه اطلاعات به دست آمده از دو تلسکوپ ماژلان لایه ای جالب را به این داستان علمی افزوده است، طیف نور تابش داده شده از این پدیده نشان دهنده حضور اکسیژن و نیتروژن است اما هیچ نشانه ای از حضور هیدروژن در آن مشاهده نشده است. این به آن معنی خواهد بود که ستاره کوتوله بیش از اندازه مجاز به یک سیاهچاله متوسط نزدیک شده و نیروی کشش از جانب سیاهچاله باعث شده است تا از هم دریده شود.

بر اساس گزارش سی ان ان، در صورت اثبات این نظریه علاوه بر اینکه وجود سیاهچاله های متوسط به تایید خواهد رسید، بلکه تصاویر به ثبت رسیده اولین مدارک از حمله چنین سیاهچاله ای به یک ستاره خواهد بود.
 


پنج شنبه 17/10/1388 - 13:26
اخبار

بابک ضیایی محقق ایرانی دانشگاه پوردو آمریکا با استفاده از فناوری نانو موفق به ابداع جوهر مغناطیسی شده است که می توان آن را بر روی هر نوع کاغذی چاپ و بلافاصله کاغذ چاپ شده را به هر قطعه الکترونیکی از جمله یک میکرو ماشین تبدیل کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، بابک ضیائی پروفسور الکترونیک و مهندس رایانه دانشگاه پوردو با استفاده از نانو ذرات اکسید آهن که در جوهری روغنی معلق است موفق به ابداع این جوهر مغناطیسی شده است.

زمانی که جوهر بر روی کاغذ چاپ شود کاغذ مغناطیسی می شود و می تواند به صورت موثری در تجهیزات نانوبیولوژیکی مورد استفاده قرار گیرند زیرا این کاغذها بسیار نرم تر و قابل انعطاف تر از فلز بوده و به همین دلیل می توان با کمک آنها نانو انبرکهایی تولید کرد که بدون ایجاد تخریب در دیواره سلولها به تغییر و حرکت دادن آنها اقدام کرد.

ضیائی به منظور اثبات عملکرد این جوهر و کاغذ مغناطیسی، ریز اهرم مغناطیسی را با استفاده از این کاغذها به وجود آورد و آن را تحت تاثیر میدانی مغناطیسی قرار داد تا بتواند نشان دهد چگونه این مواد می توانند برای ایجاد دامنه ای وسیع از میکروماشینها بر روی یک تراشه مورد استفاده قرار گیرند.

نتایج این آزمایش ضیائی نشان داد استفاده از این مواد در تولید میکروماشینهای تراشه ای 100 بار ارزان قیمت تر از ساخت میکروماشینهای مشابه اما سیلیکونی خواهد بود.

بر اساس گزارش پاپ ساینس، بابک ضیائی معتقد است ساخت میکروماشینهای سیلیکونی بسیار پرهزینه است و در مقابل با استفاده از این جوهر مغناطیسی با قرار دادن یک قطره از جوهر بر روی کاغذ می توان به هر نوع موتور میکرو الکترونیکی دست پیدا کرد.
 


پنج شنبه 17/10/1388 - 13:24
سينمای ایران و جهان

 سه‌شنبه 15 دی‌ماه روز پركاری برای جشنواره فیلم فجر بود. اعلام شرایط خرید بلیت‌های جشنواره فیلم فجر برای وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها یكی از خبرهای جشنواره بود كه احتمالا مورد توجه بسیاری از خوانندگان این ستون قرار خواهد گرفت، چرا كه بسیاری از آنها از علاقه‌مندان حضور در جشنواره هستند و به دنبال راه‌هایی برای حضور در این رویداد می‌گردند.
براساس اعلام روابط عمومی، وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و نهادها برای پیش‌خرید بلیت‌های بیست و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر باید درخواست خود را تا تاریخ 25 دی‌ماه به معاونت امور سینمایی اعلا‌م كنند. دبیرخانه جشنواره نیز پس از بررسی این فهرست‌ها به هر نهاد و سازمانی سهمیه خاصی اختصاص خواهد داد.

رقابت سی و یك اثر پویانمایی در جشنواره فجر نیز خبر دیگری بود كه روز گذشته در سایت‌های خبری منتشر شد. اگر بنا به هر دلیلی موفق به دریافت بلیت فیلم‌های بلند جشنواره فیلم فجر نشدید، از تماشای این فیلم‌ها و نیز آثار كوتاه و مستند غافل نشوید زیرا گاه در این آثار با شاهكارهایی برخورد می‌كنید كه به مراتب از تماشای فیلم‌های بلند لذت‌بخش‌تر است.

استقبال رسانه‌های گروهی از جشنواره

طبق خبرهای روز گذشته «سینما فلسطین» نیز كه در این سال‌ها به رسانه‌های گروهی اختصاص داشت به سینمای مردمی جشنواره تبدیل شده است.

این سینما در مكانی قرار دارد كه دسترسی زیادی به آن وجود دارد. ضمن آن كه سه‌سالنه بودن آن امكان خوبی را برای علاقه‌مندان به انتخاب فیلم‌های مختلف ایجاد می‌كند. سینماهای آفریقا، استقلال، اریكه ایرانیان 1، آزادی سالن‌های 1، 2، 3 و 4، بهمن 1، جوان 1 و 2، پردیس سینمایی زندگی 1و 2و 3، سپیده 1، فرهنگ 1و 2، ماندانا 1، موزه سینما 1 و 2 و كارون 1 دیگر سینماهای مردمی جشنواره فیلم فجر هستند كه از تاریخ پنجم بهمن ماه تا 15 بهمن‌ماه فیلم‌هایی را برای علاقه‌مندان نمایش می‌دهند.

از سینمای رسانه‌ها نیز خبر می‌رسد كه بیش از یكهزار و 300 تقاضای كارت برای حضور در این سینما به دفتر جشنواره رسیده است. البته در مورد این حجم از تقاضا همیشه این نكته مطرح است كه با وجود این حجم فراوان از رسانه‌های علاقه‌مند به سینما معمولا خروجی رسانه‌ها چندان جالب توجه نیست. برای همین جشنواره از سال گذشته با یك برنامه‌ریزی منسجم، تمامی فعالیت‌های رسانه‌ها را رصد كرده و حتی مشخص كرده خبرنگاران در چه ساعتی وارد سینما شده و در چه ساعتی خارج شده‌اند، چه فیلم‌هایی را دیده‌اند و درباره هر فیلم چه میزان مطلب نوشته‌اند.

امسال تصمیم‌گیری درخصوص میزان سهمیه رسانه‌ها براساس همین جدول‌ها و نمودارهای تهیه شده صورت خواهد گرفت و به همین دلیل برخی از همكاران رسانه‌ای احتمالا به این سالن راه نخواهند یافت.

 

پنج شنبه 17/10/1388 - 13:22
موبایل

 مرورگر گوگل کروم در پایان ماه دسامبر سال 2009 با عبور از مرورگر سافاری محصول اپل توانست رتبه سوم را در این بازار کسب کند.
گزارش موسسه تحقیقات بازار Net Application در گزارش پایان ماه دسامبر خود نشان داد که در بازار مرورگرها گوگل کروم در مقام سوم ایستاد.

این بررسیها نشان می دهد که رقم گوگل کروم در بازار مرورگرها به 69/4 درصد رسید. این رقم برای مرورگر سافاری 46/4 درصد است.

این درحالی است که اینترنت اکسپلورر مایکروسافت با کسب 7/62 درصد از بازار همچنان در راس این جدول است و پس از آن فایرفاکس با در اختیار داشتن حدود 25 درصد از بازار در رتبه دوم قرار دارند.

این گزارش نشان می دهد که ماه دسامبر برای اپل در تمام بازارهای ICT ماهی دشوار بوده است به طوری که در این ماه رقم فروش سیستم "آی- فون" تنها 20 درصد رشد داشت.

در بازار رایانه های رومیزی رشد اپل همچنان آهسته است و اگر در ابتدای سال 2009 سیستم عامل OSX بر روی 71/4 درصد از رایانه ها نصب بود در پایان این سال تنها با کمی رشد به 5 درصد رسید.

 

پنج شنبه 17/10/1388 - 13:20
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته