• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5528
تعداد نظرات : 628
زمان آخرین مطلب : 4195روز قبل
بیماری ها
نتایج بررسیهای دانشمندان آمریکایی نشان می دهد که پس از 70 سالگی پرخوری و کالری زیاد خطر کاهش حافظه را افزایش می دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان کلینیک مایو در آریزونا که قرار است نتایج تحقیقات خود را در کنکره سالانه آکادمی نورولوژی از 21 تا 28 آوریل 2012 در نیواورلئان ارائه کنند با مطالعه روی هزار و 233 فرد در سنین 70 تا 89 سال دریافتند که مصرف روزانه بین 2 هزار و 100 تا 6 هزار کالری خطر کاهش حافظه یا "اختلال شناختی خفیف" (MCI) را دو برابر می کند.

MCI یک مرحله میانی بین کاهش طبیعی حافظه به سبب کهولت سن و بیماری آلزایمر در مرحله اولیه است. نتایج این بررسیها نشان داد که از مجموع افراد تحت مطالعه 163 نفر MCI داشتند.

شرکت کنندگان براساس پرسشنامه ای که در مورد رفتار غذایی خود پر کردند و برپایه مصرف کالری روزانه، به سه گروه مساوی تقسیم شدند.

یک سوم شرکت کنندگان بین 600 تا هزار و 526 کالری در روز، یک سوم بین هزار و 526 تا 2 هزار و 143 کالری در روز و یک سوم بین 2 هزار و 143 تا 6 هزار کالری در روز مصرف می کردند.

براساس گزارش هافینگتون پست، نتایج این تحقیقات نشان داد احتمال بروز MCI در افرادی که کالری بیشتری مصرف می کردند دوبرابر کسانی بود که کالری کمتری مصرف می کردند.

پنج شنبه 27/11/1390 - 10:9
آموزش و تحقيقات
تعامل انسان و رایانه در سالهای آینده وارد مرحله ای خواهد شد که هم به انسان و هم به رایانه اجازه می دهد با درک صداهای کلامی طبیعی و مصنوعی هم بتوانند احساسات یکدیگر را درک و به روشی موثرتر باهم تعامل کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، 10 سال پس از اینکه "آرتور کلارک" در رمان "اودیسه فضایی 2001" خود ابررایانه ای به نام HAL 9000 را به تصویر کشید که در شاتل فضایی "دیسکاوری- وان" نصب شده بود و می توانست واژگان انسان را بخواند این توانایی به واقعیت بدل شد.

در این رمان که "استنلی کوپریک" نیز فیلم جاودانه خود را براساس آن ساخت زمانی که کادر فضاپیما که به سمت سیاره مشتری در حرکت بود به دلیل خرابی سیستم اتصال در کابین خود زندانی شدند ابررایانه HAL 9000 توانست با دوربینهایش حرکت لبهای آنها را بخواند و به فرمانده مطلق "دیسکاوری- وان" تبدیل شود.

VIDAS؛ سیستمی که افسردگی را درک می کند
در طول دهه های اخیر، سیستمهای رایانه ای پیشرفته ای ساخته شده اند که می توانند واژگان و حتی احساسات انسان را درک کنند.
یکی از تازه ترین این سیستمها VIDAS (سیستم آنالیز دیجیتالی یکپارچه با صدا) نام دارد که قادر است حالت روحی افراد با زبان مادری انگلیسی و اسپانیایی (دو زبان بسیار رایج در آمریکا) را با دقت 79 درصد درک کند و حتی با دقت کمتری احساسات افرادی را هم که اسپانیایی و انگلیسی زبان دوم آنها است تشخیص دهد.
در تحقیقات این سیستم که نتایج آن در مجله علمی Voice & Emotion (صدا و احساس) منتشر شده است، محققان موسسه Seguro Social در مکزیک شرح دادند که این سیستم توانایی پردازش رایانه ای تشخیص صدا را دارد و می تواند با سرعت بالایی بیماران افسرده را نسبت به بیماران غیر افسرده در بدو ورود به بیمارستان شناسایی کند.
به گفته این پژوهشگران، به کمک این سیستم می توان بیماران را به روشی صحیح به بخشهای تخصصی مناسب هدایت کرد.
اثر مک- گرک و توانایی انسان در درک صداهای رایانه ای
"اثر مک- گرک"، اصطلاحی است که عنوان خود را از نام "هری مک- کرگ" گرفته است. این دانشمند انگلیسی دانشگاه سوری همراه با "جان مک دونالد" در تحقیقی با عنوان "شنیدن لبها و دیدن صدا" که در مجله "نیچر" منتشر کرد، برای اولین بار نشان داد که قدرت بینایی چگونه در درک ما از صدا اثر می گذارد.
این اثر بیان می دارد اگر ما به لب کسی که دو هجای "با- با" را تلفظ می کند، نگاه کنیم به نظرمان می رسد که دو هجای "گا- گا" را تلفظ می کند اما آن را به صورت دو هجای "دا- دا" می شنویم.
در واقع این اثر نشان می دهد که تحریکات دیداری و شنیداری در درک یک واژه با هم در درگیری مداوم هستند. بنابراین، اگر بدون تماشای یک فیلم تنها به صدای آن گوش دهیم هجای "با" را می شنویم درحالی که اگر تنها فیلم را بدون صدا کنیم هجا را به صورت "گا" درک می کنیم.
رمزگذاری صدا (vocoding)
در ادامه می توان موقعیت متضادی را هم متصور شد. در حقیقت، ما در درک صدای سنتزی و مصنوعی باید از عملکردی استفاده کنیم که در اصطلاح فنی به آن "رمزگذاری صدا" (vocoding) گفته می شود. در این مورد، تنها درک ویژگیهای صدا کافی نیست بلکه به توانایی تشخیص یک ساختمان قابل فهم از صدا هم نیاز است.
گروهی بین المللی که نتایج یافته های خود را در مجله "بیو مد سنترال نوروساینس" منتشر کردند در تحقیقات خود نشان دادند که فضای گیجگاهی مغز ما که توانایی تمایز دادن میان زبان قابل فهم، زبان غیرمفهوم و اصوات محیطی را دارد چگونه در مواجهه با صدای مصنوعی رایانه ای فعال می شود تا بتواند پیام شنیده شده را درک کند.
این بررسیها نشان داد اگر جمله رایانه ای مفهوم باشد تنها فضاهای گیجگاهی عقبی و کناری مغز فعال می شوند این نواحی زمانی که زبان مفهوم نباشد (برای مثال در مورد زبانی که با آن آشنایی نداریم) فعال نمی شوند. در عوض زمانی که ما به اصوات پیچیده ای که ویژگیهای یک پیام کلامی را ندارند (اصوات محیطی) گوش می دهیم نواحی گیجگاهی قدامی روشن می شوند.
صدای رایانه ها بخش احساسی ندارد
بخش احساسی که در انتقال یک پیام کلامی نقشی بنیادی ایفا می کند مسئله ای است که در مورد صدای یک رایانه وجود ندارد.
به همین علت، معلولانی که برای مثال از بیماری فلج مغزی رنج می برند و از سیستمهای ارتباطات صدای سنتزی استفاده می کنند با قبول این مسئله که چرا با گوش دادن به این صدا ردپای احساسی آن درک نمی شود مشکل دارند، حتی اگر این صدای مصنوعی به طور مطلوبی قابل درک باشد.
یکی از بهترین راه حلهایی که برای رفع این مشکل ارائه شده سیستمی به نام EDVOX است. در این سیستم به راحتی می توان صدا را به بیش از 30 شخصیت کلامی ممکن مناسب و براساس سن، جنسیت و ... مختلف تغییر داد.
دو محقق اسکاتلندی به نامهای "یان مورای" و "جان آرنو" از دانشگاه کامپیوتر دوندی در تحقیقاتی که نتایج آن را در "ژورنال انجمن آکوسیتال آمریکا" منتشر کردند ارتباط میان نوع صدا و حالت روحی انسان را نشان دادند و کشف کردند که هر یک از ما هر بار که به حرف زدن کسی گوش می دهیم در اندازه های متغیری آن را درک می کنیم.
بنابراین نه تنها هر یک از ما کارشناسان بزرگ صدا هستیم و آن را تولید و درک می کنیم بلکه می توانیم یک سری از اطلاعاتی را که از نظر اجتماعی، محتواهای عمیق تری از بخشهای غیر زبانی را ارائه می کنند از لایه های صدای گفتاری استخراج کنیم. کاری که ابررایانه معروف HAL 9000 فضاپیمای دیسکاوری- وان اودیسه فضایی 2001 هرگز توانایی انجام آن را به دست نیاورد.
KINECTC 2؛ فناوری غول نرم افزاری دنیا
"کینکت" (Kinect) عنوان فناوری است که مایکروسافت در نوامبر 2010 ویژه کنسول بازی "ایکس باکس 360" ارائه کرد. این فناوری به بازیکن اجازه می دهد که حرکات بدن خود را به شخصیتهای بازی ویدیویی منتقل کند و از راه دور تنها با حرکت دستها و بدن، عملکردهای "ایکس باکس" را کنترل کند.
نسخه آینده "کینکت" که قرار است بر روی نسل جدید کنسول "ایکس باکس" نصب شود نه تنها قادر است حرکات دست را تشخیص دهد، بلکه می تواند با دقت بسیار بالایی لبخوانی کرده و حرکات لبهای بازیکن را برای دریافت فرامین کنترل درک کند.
علاوه بر این، "کینکت 2" قادر است لحن صدای کاربر را درک و حالات مختلف چهره را برای اندازه گیری حالت روحی تجزیه و تحلیل کند.
تلاش برای احساساتی کردن رایانه‌ها 
تیم تحقیقاتی پروفسور پیتر رابینستون از دانشگاه کمبریج از سال گذشته تلاشهایی را آغاز کرده اند تا بتوانند احساسات انسان را برای روباتها و رایانه ها تعریف کنند. به این ترتیب، انسان در آینده می تواند با ماشینهای "طبیعی تری" تعامل کند.
این دانشمندان با تحقیقات خود قصد دارند به سه سئوال جواب دهند: آیا رایانه ها می توانند احساسات را درک کنند؟ آیا می توانند احساسات خود را بیان کنند؟ آیا می توانند احساسات را حس کنند؟
شدت نگاه، لحن صدا و تغییر حالت صورت علائمی هستند که می توانند حالت روحی ما را نشان دهند و به ما کمک کنند که با افراد تعامل کنیم.
به گفته این محققان، اگر روباتها و رایانه ها نیز موفق شوند این علائم را درک کنند می توانند گام بلندی را برای ارائه یک زندگی بهتر به انسانها بردارند.
در این راستا، پیتر رابینسون و تیم تحقیقاتی اش یک سر روباتیک به نام چارلز را ساختند که به یک "جی. پی. اس" در داخل یک دستگاه شبیه ساز مجهز بود. در فیلمی که از تعامل احساسی میان رابینسون و چارلز تهیه شده است این دانشمند کمبریج به راحتی با روبات در هدایت خودرو و پیدا کردن مسیر ارتباط برقرار می کند.
رابینسون در این خصوص اظهار داشت: "روشی که از طریق آن من و چارلز می توانیم باهم ارتباط برقرار کنیم به ما نشان می دهد که افراد در آینده چگونه با روباتها تعامل خواهند کرد. ما در حال ساخت رایانه های هوشمند احساساتی هستیم که می توانند ذهن من را بخوانند و بفهمند من چطور احساس می کنم. رایانه ها واقعا برای درک اینکه چه کسی درحال تایپ کردن و یا درحال حرف زدن است خوب هستند، اما آنها نیاز دارند بفهمند که فقط کافی نیست بدانند من چه می گویم بلکه باید درک کنند که من چگونه حرف خود را می گویم."
پنج شنبه 27/11/1390 - 10:9
آموزش و تحقيقات
لارو مگس میوه ای که از سال 2011 در درون مخزنی منجمد شده بود و در خواب زمستانی فرورفته بود، اکنون دوباره بیدار شده و رشد و نمو خود را از سر گرفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان در جمهوری چک می گویند این حشره پس از بلوغ می تواند زاد و ولد کرده و فرزندانش نیز از سلامت کامل برخوردار خواهند بود. "ولادیمیر کشتال" محققی که اجرای این پروژه را به عهده داشته می گوید مگسهای میوه می توانند پس از انجماد در حرارت 23 درجه فارنهایت نجات پیدا کنند، البته در صورتی که پیش از انجماد از غذای ضد انجمادی محتوی آمینواسیدهای حشراتی که در قطب زندگی می کنند، تغذیه کنند.

از گذشته مقاومت در برابر انجماد در جانداران فرایندی بسیار پیچیده به شمار می رفت، فرایندی که تنها چند نوع حشره قادر به انجام آن بودند در حالی که متراکم شدن ذرات یخ در بدن اکثر مهره داران ضررآفرین و حتی مرگبار است.

محققان برای درک این روند به مگسهای میوه، یکی از مهمترین ارگانیزمهای تحقیقاتی در بیولوژی مدرن رجوع کردند تا دریابند چه عاملی می تواند به آنها در نجات از سرما کمک کند. نتایج نشان داد تا زمانی که این حشرات پیش از ورود به دوران انجماد از محلولی ضد یخ تغذیه می کنند می توانند از انجماد نجات بیابند.

گونه ای از مگسهای میوه قطبی می تواند در حرارت منفی 320 درجه فارنهایت از انجماد جان سالم به در ببرند و محققان دریافتند این توانایی به واسطه جمع شدن آمینواسیدهایی به نام L-Proline ایجاد می شود. از این رو محققان به گونه های معمولی مگسهای میوه معمولی از این نوع آمینو اسید به همراه گلیسرول خوراندند و سپس آنها را منجمد کردند.

لارو این حشرات توانست در حالی که نیمی از مایعات بدنش منجمد شده بود برای 75 درقیقه حرارت منفی 5 درجه سلسیوس را تحمل کند. به علاوه پس از گرم شدن و احیا این لارو توانست به زندگی خود ادامه داده و زاد و ولد کند و حشرات سالم دیگری به وجود آورد.

بر اساس گزارش پاپ ساینس، درک چگونگی دوام و بقای جانداران در درجه انجماد می تواند به محققان کمک کند تا توانایی انسانها را در چنین شرایطی بالاتر ببرند، به این شکل می توان میزان مقاومت اندامهای پیوندی را در درجه انجماد نیز افزایش داد تا بتوان آنها را برای مدت زمان طولانی تری نگهداری کرد.

پنج شنبه 27/11/1390 - 10:8
آموزش و تحقيقات
استاد فلسفه دانشگاه انتاریوی غربی با اشاره به اینکه روش نیوتن مبتنی بر استقراء بر پدیده‌های مشاهدتی است گفت: روش نیوتن برخی از مسائل افلاکی را توضیح و تبیین می‌کند و هنوز قابل کاربرد است.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب "روش علمی آیزاک نیوتن" اثر ویلیام هارپر به تازگی از سوی انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر شده است.

دکتر ویلیام هارپر استاد دانشگاه انتاریوی غربی در کانادا در مورد فرضیه خود در این کتاب به خبرنگار مهر گفت: در ابتدا باید توجه داشت که در مدل استقرایی، محقق بر اساس گزاره‌های مشاهدتی دست به استقرا می زند و حکم کلی می‌دهد.

وی افزود: بر این اساس موفقیت در علوم تجربی محدود و منوط به پیش بینی دقیق از پدیدارهای مشاهدتی است.

این استاد فلسفه در ادامه یادآور شد: استنتاجهای نیوتن از پدیدارها تصدیق کننده موفقیت در علوم تجربی است. در واقع روش نیوتن در نظریه به گونه‌ای است که بر اساس مشاهدات و پدیدارهای مشاهدتی قابل اثبات است. در واقع آنچه به صورت تعمیم آمده برای گزاره‌های مشاهدتی صادق است.

استاد دانشگاه انتاریوی غربی افزود: گزاره‌هایی که بر اساس پدیدارهای قابل مشاهده در روش نیوتنی حاصل شده راهنمایی برای تحقیقات بعدی نیز به شمار می‌روند.

وی تصریح کرد: در واقع روش نیوتن بیشتر مبتنی بر مشاهده بود. به این معنا که او به جای آنکه به تعمیم و استقراهای نظری توجه داشته باشد بر اساس پدیدارهای قابل مشاهده دست به استقرا و استنتاج می زد.

هارپر تصریح کرد: آنچه در مورد روش نیوتنی باید مورد توجه قرار گیرد این است که روش نیوتن باعث شد تا بتوانیم به فیزیک انیشتنی حرکت کنیم.

وی در پایان یادآور شد: در حال حاضر نیز برخی از روشهای نیوتن در افلاک و ستاره شناسی قابل کاربرد است و بر اساس آن می‌توان برخی از موارد را توضیح و تبیین کرد.

پنج شنبه 27/11/1390 - 10:8
کامپیوتر و اینترنت
جستجوی معادله ای ویژه در موتور جستجوی گوگل که از قابلیت تجزیه فرمولهای ریاضی برخوردار است، نمودار این فرمول را که به معادله "عشق" شهرت پیدا کرده نمایش خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، موتور جستجوی مشهور گوگل نتایجی فراتر از صفحات ساده وب را برای کاربرانش فراهم می آورد، گوگل می تواند زبانهای مختلف را ترجمه کند و یا مقیاسهای اندازه گیری مختلف را به یکدیگر تبدیل کند. اکنون با کمک گرفتن از قدرت تجزیه بالای معادلات ریاضی این موتور جستجو، گوگل توانسته است یکی از مرموزترین نیروهای موجود در جهان، نیرویی، یعنی عشق را مصور سازد.

موتور جستجوی گوگل با تجزیه و تحلیل معادله زیر توانسته آن را به شکل نمادینی از عشق مصور سازد:

sqrt(cos(x))*cos(300x)+sqrt(abs(x))-0.7)*(4-x*x)^0.01, sqrt(6-x^2), -sqrt(6-x^2) from -4.5 to 4.5

این معادله به منظور نمایش دادن فضایی در میان یک دایره یا مثلث طراحی نشده است، بلکه فضایی انتزاعی را نمایش می دهد که می توان آن را مرزهای قلب انسان توصیف کرد.

 

 

"رابرت پگو" استاد علوم ریاضیات دانشگاه کارنگی ملون می گوید این معادله خطوطی توپُر را تخمین می زند که منطقه ای قلب مانند را اشغال کرده اند. این فرمول نموداری را ایجاد می کند که تمامی نقاط موجود در این منطقه را به عنوان منطقه ای رنگ آمیزی شده نمایش می دهد، درست مانند اینکه کودکی داخل طرحهای کتاب نقاشی خود را با مداد شمعی رنگ آمیزی کرده باشد.

پگو می گوید معادله گوگل نشان می دهد که چگونه ریاضیات و علوم رایانه ای بیشتر و بیشتر با یکدیگر پیوند می خورند تا به موضوعات زندگی روزمره انسانها متصل شوند. به گفته "آدی آویدور" یکی از مهندسان گوگل این نمودار مثالی ساده است که نشان می دهد ریاضیات می تواند از بسیاری از صنایع در حال توسعه از جمله انیمیشن سازی رایانه ای پشتیبانی کند.

بر اساس گزارش فاکس نیوز، با این همه پگو می گوید هدف از نامیدن این فرمول به عنوان فرمول عشق تنها نمایان ساختن شکل نموداری است که گوگل با تجزیه معادله ترسیم کرده است، زیرا هیچ فرمولی برای عشقی که ما می شناسیم وجود ندارد.

برای دیدن نمودار این قلب شکل تنها کافی است معادله را در موتور جستجوی گوگل جستجو کنید.

سه شنبه 25/11/1390 - 17:24
آموزش و تحقيقات
گروهی از زمین شناسان آمریکایی با ارائه مدل جدیدی نشان دادند که ظرف 50 تا 200 میلیون سال آینده سه قاره آسیا، آمریکا و اروپا در هم ادغام خواهند شد و ابَرقاره ای به نام "آماسیا" را به وجود خواهند آورد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این ایده که بیان می دارد قاره های فعلی ثمره از هم گسیختگی یک ابَرقاره قدیمی به نام "پانگئا" هستند یک قرن قبل توسط "آلفرد وگنر" ارائه شد.

آلفرد وگنر (1930- 1880) زمین شناس، هواشناس و مکتشف آلمانی در 6 ژانویه 1912 فرمول نظریه اشتقاق قاره ها را مطرح کرد که از آن، تئوری تکتونیک صفحه ای مشتق می شود.

کشف "وگنر" در سال 1912 برپایه مشاهداتی به دست آمد که درباره لبه های قاره های آمریکای جنوبی و آفریقا انجام شد و از تحقیقاتی که روی فسیلها و سنگها جمع آوری شده بود حمایت کرد. اما این نظریه تا نیمه دهه 60 نتوانست به تئوری غالب در زمین شناسی تبدیل شود تا اینکه در 1967 مورگان، مک کنزی و پارکر، نظریه تکتونیک صفحه ای را پردازش کردند.

این نظریه بازنویسی فرضیه ای بود که دو سال قبل از آن توسط "توزو ویلسون" ارائه شده بود. برپایه فرضیه، لیتوسفر که به پلاکها تقسیم می شود شناور است و روی قسمت نیمه گداخته جبه حرکت می کند.

 

 

بازسازی ابرقاره های روئینیا در 800 میلیون سال قبل و پانگئا در 200 میلیون سال قبل

این فرضیه بیان می کند که 7 صفحه بزرگ، 12 صفحه کوچک و دهها میکروصفحه در لیتوسفر وجود دارند. این صفحات می توانند هم از نوع قاره ای و هم از نوع اقیانوسی باشند.

حرکت آنها منجر به زمین لرزه، تشکیل رشته کوههای آتشفشانی (آند)، باز و بسته شدن اقیانوسها و ساخت رشته کوههایی چون آلپ و هیمالایا می شود.

این حرکات را گرمای ناشی از داخل زمین هدایت می کند که به شکل حبابهای سنگی مایع از درون سیاره بالا می آید. اما علاوه بر بازسازیهای گذشته، دانشمندان در خصوص اینکه در میلیونها سال آینده قاره ها به چه شکلی در خواهند آمد نیز تحقیقاتی را انجام داده اند و در این راه، فرضیه های مختلفی را ارائه کرده اند. این فرضیه ها تشکیل یک ابَرقاره جدید را پیش بینی می کنند و حتی این قاره یکپارچه را با عنوان "آماسیا" نامگذاری کرده اند.

درحقیقت، در تمام مدلهایی که تاکنون توسعه یافته اند پیش بینی می شود که این ابَرقاره نتیجه همجوشی و گداخت آمریکا با آسیا و در ادامه با آفریقا، استرالیا و حتی شاید جنوبگان خواهد بود.

تاکنون دو فرضیه بیشترین اعتبار را کسب کرده اند که برپایه فرضیه اول با عنوان "مدل درون- برگشت گرایی"، آماسیا در جایی که در گذشته "پانگئا" وجود داشته است شکل می گیرد و اقیانوس اطلس مسدود می شود.

در مدل دوم که با عنوان "مدل برون- برگشت گرایی" شناخته می شود اقیانوس آرام مسدود می شود و ابرقاره در جهت مخالف ابرقاره قدیمی شکل می گیرد.

 

 

مقایسه ابرقاره آماسیا و قاره های فعلی

اکنون به نظر می رسد که زمین شناسان دانشگاه ییل فرضیه سومی را هم ارائه کرده اند. این دانشمندان در پژوهشی که نتایج آن در مجله "نیچر" منتشر شده است مدل سومی با عنوان "مستقیم- برگشت گرایی" را نشان دادند.

برپایه این مدل جدید، آمریکا در ائتلاف با موقعیتی به نام "کمربند آتش" که در مرز میان شمال اقیانوس آرام و قاره ها قرار دارد باقی خواهد ماند و در اثر حرکت صفحات تکتونیکی به سمت شمال، دریای کارائیب و سپس اقیانوس منجمد شمالی مسدود می شود.

این محققان به منظور آزمایش این سه مدل، جغرافیای تاریخی توسعه قاره ها از پانگئا به بعد را بازسازی کردند و توانستند مراکز توده ابرقاره ها و فاصله زاویه ای برپایه اطلاعات دیرینه مغناطیس را اندازه گیری کنند. 

نتایج این بررسیها حاکی از آن است که این مدل سوم می تواند از سد مشکلاتی که دو مدل قبلی در مواجهه با بازسازی تاریخ ابرقاره های قدیمی دارند عبور کند و نشان دهد که بین 50 تا 200 میلیون سال آینده دریای کارائیب ناپدید شده و آمریکا با آسیا و اروپا ادغام می شود و در اطراف قطب شمال ابرقاره آماسیا شکل می گیرد.

سه شنبه 25/11/1390 - 17:22
هوا و فضا
موشک پرتاب گر وگا آژانس فضایی اروپا در ساعت 11:00 به وقت مرکزی اروپا از پایگاه فضایی "کوئورو" در گویان فرانسه پرتاب شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، امروز دوشنبه 13 فوریه در ساعت 11:00 به وقت مرکزی اروپا (13:30 به وقت ایران) موشک پرتاب گر وگا از پایگاه فضایی "کوئورو" در گویان فرانسه به همراه 2 ماهواره و 7 مینی ماهواره پرتاب شد.

همانطور که پیش بینی شده بود این موشک 1 دقیقه و 58 ثانیه پس از پرتاب خاموش و موتور زنیت 233 وارد عمل شد.

 

 

اولین ماموریت وگا که VV01 نام دارد و هدف آن بررسی کل سیستم پرتاب است، 2 ماهواره به نامهای "لارس" و "آلما- ست 1" را به همراه 7 مینی ماهواره از دانشگاههای اروپا به مدار حمل کرد.

براساس گزارش آنسا، پروژه ساخت این موشک آژانس فضایی اروپا که 766 میلیون یورو هزینه داشته با همکاری کشورهای ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، بلژیک، هلند، سوئیس و سوئد اجرا شده است.

سه شنبه 25/11/1390 - 17:17
آموزش و تحقيقات
محققان سنگاپوری نمونه آزمایشی یک روبات اندوسکوپی به شکل خرچنگ را توسعه داده اند که می تواند در جراحی تومورهای معده که به موقع تشخیص داده شده اند نقش مهمی ایفا کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دو پژوهشگر به نامهای "لارنس هو" و "لوئیس فی" از بیمارستان دانشگاه ملی سنگاپور نوعی اندوسکوپی میکروسکوپی شبیه به خرچنگ را ساخته اند که به ابزارهای جراحی مجهز شده است.

پزشکان می توانند این لوازم جراحی را به روش کنترل از راه دور هدایت کنند. این دستگاه می تواند به عنوان یک روش جایگزین عملهای جراحی باز در موارد سرطان معده با تشخیص به موقع به کار رود.

 

 

این روبات خرچنگ مانند از راه دهان وارد دستگاه گوارش بیمار می شود و به معده می رسد. در معده، یک میکرو پنس می تواند توده تومور را نگه دارد و یک چاقوی جراحی آن را از بافت سالم جدا کند و همزمان با لخته کردن زخم مانع خونریزی شود.

براساس گزارش CNET، میزان اثربخشی این دستگاه در مواردی که در آن، سرطان معده در فازهای توسعه اولیه تشخیص داده می شوند بسیار بالا است.

این روبات خرچنگ تاکنون در 5 عمل جراحی آزمایشی در هند و هنگ کنگ آزمایش شده است. سرطان معده پس از سرطان ریه دومین عامل مرگ ناشی از سرطان در دنیا است.

سه شنبه 25/11/1390 - 17:15
آموزش و تحقيقات
ساختارهای کاغذی که بر اساس اصول اریگامی (هنر تا زدن کاغذ) ساخته شده اند می توانند منجر به تولید روباتهایی ارزان قیمت شوند که ساخت آنها بسیار ساده بوده و با اقوام فلزی خود تفاوتهای فراوانی دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه هاروارد تکنیک ساخت روبات سیلیکونی با الهام از ماهی های مرکب و استفاده از پمپ های هوا برای انرژی رسانی به این روبات را با مواد اولیه کاغذی، پارچه ای و توری ترکیب کرده و مجموعه ای از سازه های کاغذی را با قابلیت خم شدن، پیچیدن و حتی بلند کردن بارهای سنگین به وجود آورده اند.

کاغذ قابل انعطاف است اما بر خلاف پلاستیک از قابلیت ارتجاعی برخوردار نیست، از این رو دانشمندان با ترکیب کاغذ و بستهای لاستیکی سیلیکونی و تا زدن آنها به سبک اریگامی موفق به ساخت سازه ای شده اند که تنها هشت گرم وزن دارد اما می تواند یک کیلوگرم بار را بلند کند.

 

 

وصل کردن چند قطعه از این ساختارهای کاغذی امکان ایجاد شکل U مانند را در روباتهای کاغذی ایجاد کرده و می توان با افزایش بیشتر طول، آنها را دچار پیچش کرد. همچنین نیروی حرکتی این روباتهای کاغذی و ساده نیز از فشار هوا از هر منبع کوچک یا بزرگی، حتی از یک سرنگ تامین خواهد شد.

بر اساس گزارش وایرد، این طراحی های ساده می تواند شیوه های ساخت روباتهای سبک و ساده ای که قادر خواهند بود در آینده در کنار انسانها کار کنند را بهبود ببخشد. محققان بر این باورند از این سبک ساخت روبات می توان برای ایجاد روباتهای کمک جراح و یا روباتهایی برای حمل اجسام شکننده مانند تخم مرغ یا میوه استفاده کرد.

سه شنبه 25/11/1390 - 17:13
کامپیوتر و اینترنت
نتایج بررسیهای یک موسسه تحقیقات بازار انفورماتیک نشان می دهد که در آمریکا سهم دستگاههای ثبت شده برپایه سیستم عامل iOS اپل در بازار وب از سهم دستگاههای مجهز به سیستم عامل مک بیشتر شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، زمانی سیستم عامل Mac OS X تنها مشخصه اپل در دنیای سیستم عاملها بود. سپس انقلاب موبایل رخ داد و اپل سیستم عامل iOS را در ابتدا برای "آی- فن" و سپس برای "آی- پاد لمسی" و "آی- پد" ارائه کرد.

امروز به فاصله تنها 5 سال از عرضه اولین نسخه iOS سهم این سیستم عامل از سهم Mac OS در بازار ترافیک وب آمریکا بیشتر شد. این آمارها بیانگر تغییرات ساختاری اپل سالهای اخیر هستند.

درحقیقت اطلاعاتی که موسسه Chitika Ad Network در آمریکا با مطالعه روی 100 هزار وب سایت در دوره زمانی آگوست 2011 تا فوریه 2012 جمع آوری کرده است نشان می دهد که برای اولین بار در یک ماه گذشته اخیر سهم iOS در بازار ترافیک وب به 8.15 درصد و سهم سیستم عامل مک به 7.85 درصد رسیده است.

 

 

اطلاعات این موسسه تحقیقاتی نتایج بررسیهایی که توسط موسسه IDC انجام شده است را تائید می کند. برپایه این اطلاعات، 93.2 میلیون "آی- فن" و بیش از 40 "آی- پد" که مجهز به سیستم عامل iOS هستند در سال 2011 فروش رفته است.

براساس گزارش در سه ماهه پایانی سال گذشته، iOS روی 28 میلیون دستگاه ثبت شد درحالی که این رقم برای سیستم عامل مک تنها 4.89 میلیون بود.

به گفته تحلیلگران، با عرضه "آی- پد 3" و "آی- فن 5" انتظار می رود که  این سیستم عامل در بازار سهم بیشتری را به دست آورد.

همچنین این بررسیها نشان می دهد که در مدت 6 ماه گذشته، سهم iOS در بازار در حدود 50 درصد رشد و سهم مک 25 درصد کاهش داشته است.

سه شنبه 25/11/1390 - 17:12
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته