• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5528
تعداد نظرات : 628
زمان آخرین مطلب : 4160روز قبل
بیماری ها
گروهی از نورولوژیستهای آمریکایی نشان دادند که بیماری آنفلوآنزا می تواند احتمال توسعه بیماریهای پارکینسون و آلزایمر را افزایش دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، بررسیهای محققان دانشگاه هاروارد نشان می دهد که حتی یکی از شایعترین بیماریهای بشر که در مجموع سخت اما بی ضرر شناخته می شود نیز می تواند احتمال توسعه بیماریهای آلزایمر و پارکینسون را افزایش دهد.

به گفته این محققان، ویروسهای آنفلوآنزا و تبخال می توانند به ماده خاکستری مغز نفوذ کرده و با ایجاد التهاب، این ناحیه را نسبت به هجوم این دو بیماری تخریب نورونی آسیب پذیر کنند.

این نورولوژیستها به منظور بررسی ارتباط احتمالی میان عفونتهای ویروسی با آلزایمر و پارکینسون اطلاعات جمع آوری شده در همه گیری بزرگ آنفلوآنزای اسپانیایی را پردازش کردند و دریافتند که در این دوره شکل حاد اما گذرای بیماری پارکینسون افزایش یافت.

آنفلوآنزای اسپانیایی یک بیماری خطرناک بود که بین سالهای 1918 تا 1919 بیش از 20 میلیون نفر را در سراسر دنیا کشت.

براساس گزارش ساینس، این محققان در این خصوص اظهار داشتند: "ویروسها و سایر منابع التهاب می توانند فاکتورهای اولیه و برانگیزاننده برخی از شایع ترین بیماریهای نورولوژیکی باشند."

این گزارش تاکید می کند که یک حمله آنفلوآنزایی به نوبه خود نمی تواند سبب خطرات قابل توجهی شود اما در دوره وجود ویروس آنفلوآنزا آسیبهای سلولی انباشته می شوند و همراه با استرسهای محیطی می توانند منجر به بروز آسیبهای نورولوژیکی شوند.

دوره بحرانی برای سلولهای مغز، چند هفته پس از آنفلوآنزا و زمانی است که تعداد و تمرکز مولکولهای التهابی سیتوکین افزایش می یابد

سه شنبه 2/12/1390 - 18:2
آموزش و تحقيقات
کوچکترین واحد ماده به زودی به کوچکترین واحد رایانش تبدیل خواهد شد زیرا محققان به تازگی از یک تک اتم فسفر برای ساخت ترانزیستوری تک اتمی استفاده کرده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، این اولین باری نیست که ترانزیستور تک اتمی ساخته می شود، اما تک اتم در ترانزیستور جدید از موقعیت دقیقتری نسبت به ترانزیستورهای تک اتمی پیشین برخوردار است که این ویژگی کارایی ترانزیستور جدید را افزایش می دهد. شیوه های به کار گرفته شده برای ساخت ترانزیستورهای تک اتمی فسفری کاربرد آنها را در رایانه های رایج محدود می سازد اما این ترانزیستورها در آینده کاربردی خواهند بود به ویژه برای ساخت رایانه های کوانتومی می توانند کاربرد فراوانی داشته باشند.

ترانزیستور در واقع توده ای از مواد رسانا است که میان دو الکترود که عملکردی مانند کلید خاموش و روشن دارند، قرار گرفته است. پالس الکتریکی توسط یک الکترود دیگر تولید شده و با باز کردن کلید امکان جاری شدن جریان در میان ترانزیستور را به وجود می آورد. ترکیب ترانزیستورها بر روی یک تراشه می تواند منجر به ساخته شدن مدارهایی با قابلیت محاسبات رایانشی شود. این در حالی است که یکی از اهداف کلی سازندگان تراشه های رایانه ای کوچکتر شدن ترانزیستورها است تا بتوانند قدرت رایانشی بیشتری را در حجم کوچکتری بگنجانند.

محققان دانشگاه نیوساوث ولز برای تعیین موقعیت دقیق تک اتم در ترانزیستور صفحه ای سیلیکونی را با لایه ای از هیدروژن پوشش دادند. سپس با استفاده از میکروسکوپهای رویشی اتمهای هیدروژن را بر اساس الگویی دقیق از سطح لایه جدا کردند. افزودن گاز فسفین و حرارت دادن به آن باعث شد تا اتمهای فسفر که رسانا هستند با بخشهای خالی شده سیلیکونی ترکیب شده و یکی از اتمها خود را در شبکه سیلیکونی جا دهد.

نتیجه این کار شکل گیری چهار الکترود فسفری و یک تک اتم فسفر در مرکز این الکترودها بود. یک جفت از این الکترونها به واسطه فاصله ای 108 نانومتری از یکدیگر فاصله دارند و ایجاد ولتاژ میان آنها امکان جاری شدن جریان را در میان دو الکترود دیگر که به شکل عمودی و در فاصله 20 نانومتری از یکدیگر واقع شده اند را از طریق تک اتم فسفری به وجود می آورد.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، این ترانزیستور تک اتمی در دمای کمتر از یک درجه کلوین فعال شده و فرایند ساخت آن بسیار دشوار است با این همه به اعتقاد دانشمندان در صورتی که شرکتهای تولید کننده رایانه ها خواهان تراشه های ریزتر هستند باید خود را با چنین فناوری هایی انطباق دهند.

سه شنبه 2/12/1390 - 18:2
دنیای گیاهان و حیوانات
فلفلی که از مدتی قبل به عنوان تندترین فلفل دنیا طبقه بندی شده بود به دلیل آتشین بودن سرانجام توانست وارد کتاب رکوردهای جهان، گینس شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، خاستگاه این فلفل که "عقرب ترینیداد" (Trinidad Scorpion) نام دارد در "موروگا" واقع در استرالیا است.

این "عقرب آتشین" از چندماه قبل به عنوان تندترین فلفل جهان طبقه بندی شده بود اما اکنون توانسته است نام خود را در کتاب برترینهای دنیا "گینس" به ثبت برساند.

موسسه Chili Pepper دانشگاه نیومکزیکو پس از تحقیقی که درباره انواع مختلف سس های تند انجام داد، توانست این فلفل را شناسایی کند.

این فلفل که با نام کامل " Trinidad Scorpion Butch Taylor" نیز معرفی می شود از گونه فلفل به نام Capsicum chinense مشتق شده است و Butch Taylor نیز نام مالک شرکت استرالیایی The Chilli Factory است که این فلفل آتشین را به وجود آورده است.

 

 

"عقرب ترینیداد" محتوی مقادیر بالایی "کاپسایسین" است. این مولکول که مسئول خاصیت سوزان بودن در مقیاس "اسکوویل" رتبه بسیار بالایی به دست آورده است.

براساس گزارش آنسا، "اسکوویل"، مقیاس مشهوری است که برای اندازه گیری شدت سوزش زبان توسط فلفل به کار می رود.

این فلفل توانسته 1 میلیون و 463 هزار و 700 واحد اسکوویل به دست آورد که تاکنون هیچ فلفلی نتوانسته بود این رقم را ثبت کند. تمام این تندی در میوه ای به اندازه یک توپ کوچک گلف است.

در طبقه بندی 10 فلفل تند دنیا فلفل Viper Naga که جدی ترین رقیب "عقرب" است توانست تنها 1 میلیون  382 میلیون و 118 هزار اسکوویل ثبت کند.

برای درک بهتر این ارقام می توان گفت که تندترین سس های موجود در بازار بین 30 تا 40 هزار اسکوویل و تندترین فلفل قرمزهایی که برای تهیه غذاهای تند استفاده می شوند بین 2 هزار و 500 تا 8 هزار اسکوویل در فلفل تندی دارند.

مارسل دو وی، یکی از اعضای گروهی که این گیاه آتشین را توسعه داده اند درباره تجربه خود از چشیدن Trinidad Scorpion Butch T گفت: "بعد از خوردن این فلفل توهم داشتم و به خاطر سرگیجه نتوانستم تا 20 دقیقه راه بروم."

وی افزود: "این فلفل بسیار تند است. تنها چیزی که می توانم بگویم این است هرگز و هرگز دوباره آن را نخواهم خورد."

این تست کننده فلفل، برای خوردن این "عقرب" از دست کش ها و عینک محافظ استفاده کرد، چون سوزش دست با این فلفل می تواند حداقل 2 روز به طول انجامد و نزدیک کردن آن به چشم می تواند سبب کوری موقف شود.

دوشنبه 1/12/1390 - 18:16
آموزش و تحقيقات
دانشمندان بر این باورند رویای ساخت برگی مصنوعی که می تواند برق و نور خورشید را به سوخت تبدیل کند به زودی به واقعیت خواهد پیوست.

به گزارش خبرگزاری مهر، فناوری جدیدی که توسط دانشمندان دانشگاه گلاسکو در ساخت برگهای مصنوعی به کار گرفته شده است نسخه ای "آبی" از فتوسنتز، روندی طبیعی که گیاهان با کمک آن از نور خورشید انرژی تولید می کنند، به شمار می رود که از الکتریسیته برای فعال سازی این فرایند استفاده می کند.

محصول نهایی این فناوری به جای کربوهیدراتها، سوختی خواهد بود که می توان از آنها در موتور خودروها و حتی هواپیماها استفاده کرد. دانشمندان دانشگاه گلاسکو انتظار دارند طی دو سال آینده بتوانند این فناوری را تکمیل کرده و تا پنج سال آینده فناوری کاربردی ارائه کنند. در صورتی که از این فناوری در مقیاس گسترده استفاده شود می توان از آن برای تامین بخش بزرگی از نیاز سوخت جهان استفاده کرده و پس از پایان گرفتن مخازن سوخت طبیعی این سوخت را جایگزین نفت کرد.

همچنین این فناوری مانند فتوسنتز شامل جذب دی اکسید کربن است و از این رو مصرف آن نمی تواند بر روی افزایش تراکم این گاز در اتمسفر زمین تاثیری داشته باشد.

"ریچارد کاجل" که رهبری پروژه ساخت برگهای مصنوعی را در دانشگاه گلاسکو به عهده دارد می گوید برگهای مصنوعی هیچ شباهتی به برگهای طبیعی ندارند. این برگها شامل مخزن بزرگی از آب و باکتری های دست ورزی شده ژنتیکی هستند که می توانند نور خورشید را جذب کرده و در عین حال از برق تولید شده توسط سلولهای خورشیدی نیز استفاده کنند.

بر اساس گزارش تلگراف، این ویژگی می تواند کارایی برگهای مصنوعی را نسبت به گیاهان طبیعی افزایش دهد زیرا گیاهان طبیعی طی فتوسنتز تنها نیم درصد انرژی بیشتر از آنچه مصرف کرده اند تولید می کنند.

دوشنبه 1/12/1390 - 18:15
نجوم
ماهواره های ناسا به تازگی گردبادی عظیم را بر روی سطح خورشید رصد کرده اند، گردبادی که به یکی از شگفتی های سامانه خورشیدی تبدیل شده و ابعادی برابر زمین دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، رصدخانه دینامیک خورشیدی، ماهواره ای که نظاره گر فعالیتهای خورشید است مجموعه ای از تصاویر را از شعله های خورشیدی در ماه های گذشته ثبت و به زمین ارسال کرده است.

تصاویر ویدیویی جدید این رصدخانه فضایی نشاندهنده حرکت نوسانی پلاسمایی تیره تر و سردتر از حد معمول بالای سطح خورشید است که وسعتی عظیم دارد. به گفته "تری کوچرا" از مقامات پروژه "سوهو" و فیزیکدان خورشیدی در مرکز گودارد ناسا این گردباد عظیم می تواند ابعادی مشابه با سیاره زمین داشته باشد که با سرعتی برابر 480 هزار کیلومتر بر ساعت در حال وزش است.

وی می گوید حرارت در این گردباد برابر 15 هزار درجه فارنهایت است که نسبت به حرارت دو میلیون درجه ای دیگر بخشهای خورشید بسیار سرد به شمار می رود.

 

 

چنین گردبادهایی چندین دهه پیش شناسایی شده اند و فضاپیمای "سوهو" آژانس فضایی اروپا در سال 1996 شواهدی از وجود آنها را به ویژه در قطبهای شمال و جنوب خورشید به ثبت رسانده است. با وجود اینکه این گردبادهای خورشیدی از نظر ظاهری به گردبادهای زمینی شباهت دارند، به شکلی کاملا متفاوت و بر اثر نیروی مغناطیسی و نه تحت تاثیر فشار و نوسانهای حرارتی به وجود می آیند.

این توفان عظیم به واسطه نیروهای مغناطیسی به وجود آمده است که ذرات مغناطیسی بر روی خورشید را به سمت جلو و عقب هدایت کرده و توده ای چرخنده از پلاسما که خطوط میدان مغناطیسی را دنبال می کنند، به وجود آورده است. به گفته کوچرا وسعت بخش طولانی و روبان مانند این گردباد می تواند به صدها یا هزاران کیلومتر نیز برسد.

بر اساس گزارش اسپیس، تا پیش از آغاز فعالیت رصدخانه دینامیک خورشیدی، ثبت چنین تصاویری ممکن نبوده است اما اکنون با کمک دوربینهای متعدد این رصدخانه امکان عکاسی از پدیده های خورشیدی در طول موجها و فرکانسهای مختلف به وجود آمده است.

دوشنبه 1/12/1390 - 18:14
هوا و فضا
بودجه جدید ناسا باوجود افزایش 0.3 درصدی، هزینه پروژه هایی را که آژانس فضایی آمریکا قرار است در مریخ انجام دهد به میزان 40 درصد کاهش داده است و به این ترتیب آمریکا دیگر نمی تواند در پروژه "اکسومارس" با اروپا همکاری کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نظر می رسد که ناسا مریخ را نمی خواهد. درحقیقت، در روزهای اخیر سازمان فضایی آمریکایی درباره آینده اکتشافات روی مریخ تصمیمات اشتباهی را اتخاذ کرده است. به طوریکه ناسا دیگر قصد همکاری با برنامه "اکسو- مارس" آژانس فضایی اروپا (اسا) که در سالهای 2016 و 2018 اجرا خواهد شد را ندارد.

این تصمیم در پی بودجه جدیدی است که رئیس جمهور آمریکا برای ناسا در نظر گرفته است. درحقیقت، در بودجه جدید ناسا که توسط اوباما پیشنهاد شده با وجود افزایش 0.3 درصدی، هزینه های لازم برای ماموریتهای مریخ دیده نشده است.

"چارلز بولدن"، رئیس ناسا در یک کنفرانس خبری اظهار داشت: "ما پروژه ماموریتهای اکسومارس را همراه با اسا در سالهای 2016 و 2018 پیگیری نخواهیم کرد."

بولدن در توضیح برای حذف مریخ از بودجه ناسا اظهار داشت که این تصمیم برپایه پرتاب کاوشگرMars Science Laboratory و همچنین توسعه کاوشگر "ماموریت تکامل سبک و اتمسفر مریخ" که با هدف مطالعه درباره اتمسفر مریخ در سال 2013 پرتاب خواهد شد گرفته شده است.

اما اکنون بودجه تمام پروژه های مریخی ناسا به میزان 40 درصد کاهش یافته اند و اوباما قصد دارد بودجه مطالعه درباره سایر سیارات منظومه خورشیدی را هم در سالهای آینده به میزان 309 میلیون دلار کاهش دهد.

از این بودجه جدید که حدود 17.7 میلیارد دلار است و باید به تصویب کنگره برسد 3 میلیارد دلار به ایستگاه فضایی بین المللی و 3.9 میلیارد دلار به توسعه یک فضاپیمای جایگزین شاتل اختصاص یافته است.

همچنین 600 میلیون دلار متعلق به تلسکوپ فضایی "جیمز وب" که جانشین تلسکوپ فضایی هابل است. درحالی که 1.8 میلیارد دلار مربوط به پروژه هایی زمینی است.

روسها از راه می رسند
در شرایطی که ناسا قصد خروج از برنامه مریخ اسا را دارد آژانس فضایی روسیه آماده است تا با اروپاییها وارد همکاری شود.
در این راستا، علاوه بر دستگاههایی که روسیه برای بخش مدارگرد ماموریت "اکسومارس" ارائه می کند باید دو موشک "پروتون" را هم در اختیار این پروژه قرار دهد.
در نوامبر 2011 روسیه فضاپیمای Phobos-Grunt را به سمت قمر فوبوس مریخ پرتاب کرد تا پس از 20سال بار دیگر به عرصه تحقیقات فضایی بازگردد اما این ماموریت لحظاتی پس از پرتاب دچار مشکل شد.
فضاپیمای بدون سرنشین و 13 تنی فوبوس-گرانت روسها که در 9 نوامبر از پایگاه بایکنور به فضا پرتاب شده بود سرانجام پس از ماهها سرگردانی در مدار زمین در اتمسفر زمین سوخت و بخشهای دیگری از آن در میان اقیانوس سقوط کرد.
مقامات روسی خبر سقوط این فضاپیما را 15 ژانویه 2012 اعلام کردند و اظهار داشتند که این فضاپیما طی ورودی خارج از کنترل به اتمسفر زمین در هزار و 250 کیلومتری غرب شیلی در درون اقیانوس آرام سقوط کرد.
این اولین ماموریت بین سیاره ای مسکو از سال 1988 بود. آخرین موفقیت روسیه در این عرضه در سال 1986 و با پرتاب کاوشگر "وگا" برای تحقیق درباره سیاره زهره (ونوس) و ستاره دنباله دار هالی انجام شد.
از آن پس، آژانس فضایی اتحاد جماهیر شوروی سابق و پس از آن روسیه با یک سری طولانی از حوادث و شکستها مواجه شد که مهمترین آنها در سال 1996 و زمانی رخ داد که کاوشگر "مارس 96" به دلیل نقص موشک حامل در اقیانوس آرام سقوط کرد.

این درحالی بود که از آن زمان آمریکا، اروپا، چین و هند موفق شدند کاوشگرهای متعددی را به سمت مریخ روانه کنند.
بنابراین، اعلام علاقه مندی مسکو به شرکت در ماموریت اروپا بدان معنی است که روسیه همچنان به دنبال راهی برای بازگشت به سیاره سرخ می گردد.
فضاپیمای فوبوس- گرانت آژانس فضایی روسیه
ماموریت "اکسومارس"

ExoMars در ابتدا تنها یک پروژه اروپایی بود اما در سال 2009 ناسا نیز به آن پیوست. هدف این ماموریت شناسایی آثاری از زندگی در حال یا گذشته روی سیاره سرخ است.

این ماموریت از دو دستگاه مهم تشکیل شده است: یک کاوشگر مدارگرد اطراف سیاره که در اتمسفر مریخ به دنبال متان می گردد و یک روبات مریخ نورد که مستقیماً به سطح سیاره فرستاده می شود.
پرتاب این دو دستگاه به ترتیب برای سالهای 2016 و 2018 پیش بینی شده است. 1.4 میلیارد دلار این پروژه باید توسط آمریکا و 1.2 میلیارد دلار آن توسط اروپا تامین می شد.
همچنین ناسا باید در پروژه ساخت روبات مریخ نورد، سیستمهای ارتباطاتی مدارگرد و ارائه موشک اطلس 5 برای پرتاب این کاوشگرها شرکت می کرد.
کنجکاوی ناسا در راه مریخ

اواخر نوامبر گذشته کاوشگر "کنجکاوی" ناسا در ماموریت لابراتوار علمی مریخ (MSL) که به عنوان یکی از پیچیده ترین زمین شناسان روباتیک جهان نیز شناخته می شود سفر خود را به سوی سیاره سرخ آغاز کرد.
کاوشگر "کنجکاوی" یا Curiosity برای سپری کردن فضای طولانی میان مریخ و زمین در حدود هشت و نیم ماه در راه خواهد بود و در صورتی که آگوست آینده بتواند بر روی مریخ فرود بیاید، گشت زنی بر روی مریخ را آغاز کرده و به نمونه برداری از خاک و سنگهای سرخ این سیاره خواهد پرداخت تا بتواند نشانه ای از حیات یا پشتیبانی از حیات میکروبی را در محیط کنونی و پیشین این سیاره بیابد.
اجرای این پروژه 2.5 میلیارد دلار هزینه داشته است تا کاوشگر ناسا، مجهزتر از تمامی کاوشگرهایی که تاکنون راهی مریخ شده اند بتواند ساختار شیمیایی خاک و اتمسفر مریخ را بسنجد. انتظار می رود کاوشگر کنجکاوی در 6 آگوست 2012 به مریخ برسد.
به گفته دانشمندان این کاوشگر نه تنها تواناترین کاوشگری است که تاکنون به سیاره ای دیگر فرستاده شده بلکه تواناترین کاوشگر علمی است که تا کنون از مدار زمین به بیرون قدم خواهد گذاشت. کنجکاوی که ساخت آن از سال 2004 آغاز شده است در طی 23 ماه اقامتش در مریخ ده ها نمونه را از میان صخره های مریخ و یا خاک سطح سیاره استخراج کرده و مورد بررسی قرار خواهد داد.
کاوشگر کنجکاوی ناسا که هم اکنون در راه مریخ است 
محموله تجهیزات علمی که به همراه کنجکاوی روانه مریخ خواهند شد 10 برابر تجهیزاتی است که توسط دیگر کاوشگرهای مریخ به سیاره سرخ منتقل شده اند. این کاوشگر طولی دو برابر و وزنی پنج برابر وزن کاوشگرهای دو قلوی روح و فرصت که در سال 2003 به مریخ پرتاب شدند دارد و ویژگی های زیادی از این کاوشگرها را به ارث برده است که از آن جمله می توان به داشتن 6 چرخ برای حرکت و دوربینی بر روی یک تیرک برای استفاده مرکز کنترل زمینی اشاره کرد.
بر خلاف دیگر کاوشگرها، کنجکاوی تجهیزاتی را برای نمونه برداری از خاک و سنگ به همراه دارد تا پس از پردازش آنها را به درون اتاقک آزمایشی انتقال دهد و تجهیزات تحلیلی آنها را مورد آزمایش دقیقتر قرار دهند.
دوشنبه 1/12/1390 - 18:13
کامپیوتر و اینترنت
"اف. بی. آی" در تلاش برای مبارزه با برنامه مخربی که رایانه های بیش از 100 کشور را آلوده کرده است می تواند 8 مارس اینترنت را خاموش کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، سال گذشته مقامات امنیتی در استونی 6 مرد را به اتهام دست داشتن در ایجاد یک کد رایانه ای مخرب به نام "اسب تراوای DNSChanger" بازداشت کردند.

این برنامه مخرب به محض رها شدن در وب توانست رایانه های بیش از 100 کشور را آلوده کند که از این تعداد 500 هزار رایانه تنها در آمریکا بودند.

DnsChanger یکی از شناخته شده ترین ویروسهای دنیا است که به آرامی در رایانه های کاربران فریب خورده حرکت می کند و DNS (سیستم دامنه نامها) را در محل "آدرس بار" وب مرورگر تغییر می دهد.

به این ترتیب، کاربر وارد صفحاتی می شود که با آدرس نوشته شده تفاوت دارند و اغلب محتوی ویروسهای دیگری هستند که در رایانه نصب می شوند و اطلاعات شخصی قربانی را سرقت می کنند.

سازمانی که DnsChanger را ایجاد کرده است از 6 استونیایی و یک روس تشکیل شده است. "اف. بی. آی" در نوامبر گذشته این سازمان را متلاشی کرد، اما این ویروس همچنان حداقل در 4 میلیون رایانه در بیش از 100 کشور حضور دارد.

به گفته شرکت امنیت انفورماتیکی Internet Identity نیمی از 500 شرکتی که در طبقه بندی سالانه سرشناس ترین شرکتهای دنیا از نگاه مجله "فورچون" انتخاب شده اند به این برنامه مخرب آلوده هستند.

هیأت تجسس فدرال آمریکا به منظور محاصره کردن آسیبها سرورهایی را که توسط DnsChanger استفاده شده بودند با سرورهای سالم جایگزین کرد و اکنون اعلام کرده است که این عملیات 8 مارس به پایان می یابد اگر سیستمها احیا نشوند سرورهای سالم در این روز باید خاموش شوند. با قطع شدن سرورها میلیونها کاربر در سراسر دنیا دسترسی خود به اینترنت را از دست می دهند.

براساس گزارش کامپیوتر وورد، گروه هئیت تجسس که همراه با کارشناسان Dcwg (کار گروه DNSChanger) همکاری می کند به دنبال راهی برای خروج از این موقعیت بحران و جلوگیری از خاموش کردن سرورها هستند اما تاکنون کسی هیچ اظهار نظر رسمی در این خصوص ارائه نکرده است.

دوشنبه 1/12/1390 - 18:11
آموزش و تحقيقات
ابداع جدید محققان انگلیسی شاید در ابتدا به یک حافظه USB معمولی شباهت داشته باشد، اما این ابزار کوچک می تواند با اتصال به لپ تاپ توالی DNA افراد را خوانده و بر روی مطالعات پزشکی و ژنتیکی تاثیری باورنکردنی به جا بگذارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، شرکت انگلیسی "آکسفورد نانوپُرز" ابزار MinION تولید کرده و ادعا می کند این ابداع می تواند توالی ژنومهای ساده مانند ژنوم برخی از باکتری ها را در کمتر از چند ثانیه به دست آورد. ژنومهای پیچیده تر به زمان بیشتری نیاز خواهند داشت اما این دستگاه حتی در به دست آوردن سریع توالی ژنتیکی سلولهای نمونه برداری شده برای تشخیص سرطان و یا تشخیص هویت بازمانده های به دست آمده از حفاری باستان شناسان نیز کاربردی خواهد بود.

اثبات توانایی

"نیک لومن" محقق دانشگاه بیرمنگام می گوید اولین توالی ژنوم DNA که توسط این دستگاه به دست می آید به ویروسی به نام Phi X اختصاص دارد و نشان می دهد که این ابزار از توانایی محاسبه توالی ژنتیکی برخوردار است و زمانی که بتواند توالی این ژنوم را به دست آورد می تواند توالی ژنومهای بزرگتری را نیز محاسبه کند.

شرکت "آکسفورد نانوپرز" در تلاش است نمونه ای بزرگتر از این دستگاه با نام GridION را ویژه لابراتوارها تولید کند. هر دو این دستگاه ها از فناوری مشابهی برخوردارند، DNA به محلولی حاوی آنزیمهایی که به انتهای هر رشته DNA پیوند می خورند افزوده شده و زمانی که جریان برق وارد این محلول می شود، DNA و آنزیمها درون صدها حفره 10 میکرومتری در غشایی در پایین محلول غرق می شود.

در هر یک از این حفره ها نسخه ای ارتقا یافته از پروتئین "آلفا همولیسین" یا AHL وجود دارد که در مرکز آنها لوله ای توخالی به بزرگی 10 نانومتر قرار گرفته است. همزمان با غرق شدن DNA به درون حفره ها، آنزیمهای درون محلول خود را به AHL متصل کرده و آغاز به بازکردن رشته های در هم پیچیده DNA کرده و هر رشته از مارپیچ را از میان حفره ها عبور می دهد. ویژگی های الکتریکی هر یک از پایه های ژنتیکی جریان موجود در هر حفره را مختل کرده و نوع هر یک از پایه ها بر این اساس مشخص خواهد شد. هریک از این اختلالات مانند دستگاه برچسب خوان توسط دستگاه خوانده شده و توالی ژنوم به دست می آید.

رشته های ساده و طولانی

از مزایای این فناوری نسبت به شیوه های کنونی توالی سنجی، این است که در این دستگاه نیاز به تقویت DNA از بین خواهد رفت و به این شکل در مدت زمان مورد نیاز برای انجام این کار صرفه جویی خواهد شد.

 

 

بر اساس گزارش نیوساینتیست، همچنین این دستگاه می تواند توالی رشته های DNA را به طول 10 هزار پایه متناوب به دست آورد در حالی که در دیگر تکنیکها باید ابتدا DNA را به قطعات کوچکتری تقسیم کرد این به آن معنی است که پس از شناسایی هر پایه، اطلاعات به دست آمده باید با کمک نرم افزار و طی فرایندی وقت گیر مانند پازل کنار یکدیگر قرار بگیرند.

رقابت ژنتیکی

با این همه دانشمندی به نام "جاناتان روتبرگ" که شرکتی به نام Ion Torrent را راه اندازی کرده است نیز قصد دارد ماشین توالی سنجی را ارائه کند که می تواند رقیبی برای دستگاه "آکسفورد نانوپرز" به شمار رود.

بر اساس گزارش فوربس، ابزار Ion Torrent می تواند توالی ژنوم انسان را با هزینه ای برابر هزار دلار و طی دو ساعت به دست آورد. به اعتقاد وی فناوری شرکت "نانوپورز" فناوری بسیار قابل توجهی است اما فناوری شرکت Ion Torrent در حال حاضر پا به این عرصه گذاشته و فعالیت خود را از سال گذشته و با آغاز شیوع عفونت ای-کولای در جهان آغاز کرده است.

یک جیب پر از DNA

در مقابل دستگاه MinION برای محاسبه توالی ژنوم انسان به 6 ساعت زمان نیاز دارد از این رو این شرکت قصد دارد دستگاه خود را برای استفاده در شناسایی توالی ژنتیکی پدیده هایی از قبیل بیماری زاها و یا کنترل جهشهای ژنتیکی که منجر به افزایش ابتلا به بیماری هایی خاص می شوند، عرضه کند.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، به گفته لومن برترین ویژگی این دستگاه توانایی خوانش توالی رشته های طولانی DNA است که تا پیش از این در روند خوانش توالی محدودیتهای زیادی به وجود آورده بود. همچنین "دیوید رسکو" از موسسه علوم ژنوم در دانشگاه مریلند می گوید این دستگاه جدید می تواند بر روی بهداشت عمومی و تغییر مسیر علم پزشکی تاثیر قابل توجهی از خود به جا بگذارد. به گفته وی شاید در آینده پزشکانی را ببینیم که با جیبی مملو از این دستگاه های کوچک در بیمارستانها پرسه می زنند!

دوشنبه 1/12/1390 - 18:10
آموزش و تحقيقات
گروهی از ستاره شناسان چینی و فرانسوی تولد و تکامل یک کهکشان مارپیچ واقع در صورت فلکی اژدها را شبیه سازی کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان رصدخانه پاریس در شورای ملی تحقیقات فرانسه و آکادمی علوم چین برپایه شبیه سازیهایی که با ذرات میکروسکوپی، اصول گرانشی و دینامیک جریانهای اجرام بزرگی چون کهکشانها انجام دادند توانستند تولد و تکامل کهکشانی با عنوان NGC 5907 واقع در صورت فلکی اژدها در فاصله 50 میلیون سال نوری از زمین را بازسازی کنند.

حداقل 6 میلیون ذره در این شبیه سازی با هم فعل و انفعال می کنند. این محققان با کمک این ذرات توانستند در فیلمی، شکل گیری این کهکشان و حلقه های عظیم ماده ای که در اطراف آن می چرخد را نشان دهند.

برپایه اطلاعات جمع آوری شده در این بازسازی مدل، احتمالاً برخوردهای متعددی روی شکل کهکشانها اثر گذاشته اند و به نظر می رسد که حداکثر نیمی از کهکشانهای مارپیچ که 9 میلیارد سال اخیر به وجود آمده اند به همین روش شکل گرفته اند.

براساس گزارش ساینس تک دیلی، در کهکشان NGC5907 سیستمی از جریان ستاره ای که حلقه های غول پیکر را می سازند وجود دارد.

این حلقه ها بقایای برخورد عظیمی هستند که بین 8 تا 9 میلیارد سال قبل میان کهکشانهای در ابعاد مشابه رخ داده است.

دوشنبه 1/12/1390 - 18:9
کامپیوتر و اینترنت
مایکروسافت با حمله به گوگل به خاطر کنترل کاربران سافاری، اپل را به خاطر ضعف امنیتی این مرورگر مورد انتقاد قرار داد و اینترنت اکسپلورر را کلید حل مشکلات در این شرایط دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، سافاری عنوان برنامه وب مرورگر اپل است و بنابراین روی تمام دستگاههای مک، "آی- فن" و "آی- پد" نصب شده است.

روزنامه وال استریت ژورنال در روزهای اخیر فاش کرده است که گوگل از طریق یک کد ویژه تنظمیات حریم خصوصی این مرورگر، رفتار آنلاین کاربران اپل را از طریق "کوکی ها" ردیابی و ذخیره می کند. کوکی ها فایلهای کوچک متنی محتوی اطلاعات مربوط به مرورهای در وب هستند.

اکنون مایکروسافت با انتقاد از اپل به خاطر ضعف سیستم امنیتی مرورگر سافاری به گوگل به خاطر کنترل غیرقانونی کاربران این مرورگر حمله کرد.

"رایان گاوین"، مدیر کل بخش تجاری و بازاریابی اینترنت اکسپلورر در این خصوص گفت: "این نوع ردیابیها توسط گوگل مسئله تازه ای نیست. اما تازگی این اقدام جدید در اینجا است که ظاهرا گوگل حفاظتهای حریم شخصی را که در مرورگر سافاری اپل ساخته شده اند در یک عملیات عمدی به دام انداخته و در نهایت به موفقیت رسیده است."

به گفته مایکروسافت، هرچند این قبیل مسائل نمی توانند به یک هشدار تبدیل شوند اما برای کاربرانی که نگران حریم شخصی خود هستند یک راه حل ممکن وجود دارد و آن استفاده از نسخه 9 اینترنت اکسپلورر است.

به طوریکه اندازه های حفاظتی که در IE9 در نظر گرفته شده اند بسیار قویتر از سایر رقبای موجود در بازار است.

"رایان گاوین" افزود: "مایکروسافت از این شعار حمایت می کند که روی کسانی که در تلاشند تا فعالیتهای آنلاین تو را ردیابی کنند کنترل دارد. نه گوگل و نه تبلیغات چی ها. تنها خود تو!"

به بیانی ساده، اینترنت اکسپلورر 9 قادر است کاربران را از جاسوسی های گوگل و ضعف سافاری نجات دهد.

براساس گزارش وب نیوز، اظهارات مایکروسافت در شرایطی گفته شد که "راچل وتستون"، معاون ارشد رئیس گوگل در بخش ارتباطات و سیاستگذاریهای عمومی در این خصوص گفت: "ما هرگز انتظار آنچه را که رخ داد نداشتیم و اکنون حذف این کوکی های تبلیغاتی را از مرورگرهای سافاری آغاز کرده ایم."

همچنین شرکت مانتین ویوو در واکنش به گزارش وال استریت ژورنال نوشت: "ژورنال از آنچه که رخ می دهد و اینکه چرا رخ می دهد برداشت بد داشته است. ما به صورت کاربردی از مرورگر سافاری برای ارائه برخی مشخصه ها به کاربران گوگل استفاده می کنیم. اما تاکید بر این نکته ضروری است که این کوکی های تبلیغاتی اطلاعات شخصی را جمع آوری نمی کنند."

دوشنبه 1/12/1390 - 18:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته