• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5528
تعداد نظرات : 628
زمان آخرین مطلب : 4172روز قبل
كودك
گروهی از پژوهشگران استرالیایی در بررسیهای خود نشان دادند که از یک قرن قبل و با آغاز زندگی مدرن، کودکان شبها یک ساعت کمتر می خوابند.

به گزارش خبرگزاری مهر، 3 محقق دانشگاه جنوب استرالیا در آدلاید دریافتند که از سال 1894 با اختراع برق و لامپ، نور مصنوعی شبها را روشن کرد و به همین علت کتابخوانی قبل از خواب رواج یافت.

سپس تلفن و رادیو اختراع شد و شب بیداریهای کودکان از کتابخوانی به حرف زدن با تلفن یا گوش دادن به رادیو رسید. پس از آن، تلویزیون عرضه شد و به این ترتیب، شبهای کودکان پای برنامه های تلویزیون گذشت.

از حدود 20 سال قبل نیز با اختراع وب و رواج اینترنت، شبکه نیز به کمک تلویزیون آمد. نتیجه این شد که از یک قرن قبل تاکنون کودکان بیش از یکساعت در شبانه روز کم خوابی دارند.

این دانشمندان با بررسی آرشیوهای پزشکی 300 مطالعه مرتبط با خواب و کودک در 100 سال گذشته نشان دادند که شبهای کودکان و نوجوانان بین 0 تا 18 سال به طور متوسط 73 دقیقه کوتاه شده است.

این درحالی است که پزشکان توصیه می کنند که در اولین هفته های زندگی به 16 ساعت خواب و پس از آن تا 18 سالگی به 8 تا 9 ساعت خواب نیاز است.

برپایه این تحقیقات، کودکان و نوجوانان در سال 1897 شبها کمی بیش از 10 ساعت و 20 دقیقه می خوابیدند درحالی که خواب آنها اکنون به 9 ساعت و 10 دقیقه رسیده است. با نگاهی به گروههای سنی می توان دریافت که به ویژه خواب نوجوانان حتی کمتر از این میزان است. به طوریکه در گروه سنی 16 تا 18 سال مدت زمان خواب 91 دقیقه کمتر است.

کم خوابی موجب کج خلقی کودکان می شود و تمرکز آنها را در مدرسه و در زمان یادگیری کاهش می دهد. همچنین سیستم ایمنی را ضعیف کرده و در عملکرد هورمونهای مسئول افزایش اشتها تاثیر منفی گذاشته و در نتیجه سبب چاقی می شود.

براساس گزارش "یو. اس. ای تودی"، اگر پزشکان در سال 1897 توصیه می کردند که یک کودک 2 ساله باید 16 ساعت بخوابد، امروز این توصیه ها بین 11 تا 13.5 ساعت متغیر است و درحالی که در سال 1933 یک کودک 5 ساله 12 ساعت می خوابید امروز این میزان به 11 ساعت رسیده است.

جمعه 28/11/1390 - 14:15
نجوم
ناسا پس از مواجه شدن با خبر دردناک کاهش بودجه که منجر به متوقف شدن برنامه اکتشافات مریخی این سازمان خواهد شد، اکنون رویای ساخت ایستگاه فضایی در نزدیکی ماه را در سر می پروراند.

به گزارش خبرگزاری مهر، کاهش بودجه دوباره ناسا هر نوع برنامه و طرحی را برای آغاز اکتشافات مریخی طی سالهای آینده نقش بر آب کرد اما با وجود افزایش فشارهای مالی ناسا در حال اندیشیدن به طرحی است که با وجود نزدیک بودن به زمین، بسیار بلندپروازانه است: ساخت ایستگاه فضایی سرنشین داری در نقطه لاگرانژ EML-2 در بخش دورافتاده کره ماه!

این ایستگاه فضایی بین المللی به پایگاهی برای آغاز ماموریتهای علمی و دروازه ای برای رفتن به مناطقی دور افتاده تر از فضا، از قبیل قمرهای مریخی و حتی خود مریخ خواهد بود.

ناسا که در حال حاضر اهداف مریخی اش با توقف و تاخیر مواجه شده اند، چنین ایستگاه فضایی را ابزاری ویژه اکتشافات نزدیک فضایی می بیند که گنجایش ارائه علوم و فناوری های جدید را طی یک دهه خواهد داشت. در این پروژه فناوری ها و توانایی های جدید ناسا به همراه فناوری های دیگر کشورهای مشترک در پروژه به کار گرفته خواهند شد.

گزارشها نشان می دهند ناسا در حال جمع آوری گروهی است تا به توسعه نقشه ای برای اکتشاف در نقطه 2 نوسان یا Libration بپردازند، نقطه ای برابر نقطه لاگرانژ که ویژه زمین و ماه بوده و نیروی گرانش ماه و زمین در این نقطه به حالت تعادل رسیده است، از این رو کمابیش امکان متوقف کردن یک فضاپیما در این نقطه وجود دارد.

بر اساس گزارش اسپیس، از چنین نقطه ای انسانها می توانند ماموریتهای روباتیک از راه دوری را بر روی بخشی از ماه که کمتر شناخته شده است انجام دهند و در عین حال شرایط سکونت طولانی مدت در فضا را مورد بررسی دقیق قرار دهند.

جمعه 28/11/1390 - 14:14
نجوم
گروهی از ستاره شناسان آلمانی موفق شدند به کشفیات جدیدی در خصوص گروهی از ستارگان نوترونی به نام پالسارهای هزارم ثانیه ای دست یابند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پالسارها یا تب اختران، ستارگانی نوترونی هستند که در فواصل دوره ای مشخص پرتو ایکس ساطع می کنند.

پالسارها، بیگانه ترین اجرام آسمانی هستند که می شناسیم. این نوع از ستارگان نوترونی با قطر تنها 20 کیلومتر می توانند جرمی برابر با جرم خورشید داشته باشند.

یکی از زیرگروههای این اجرام که با عنوان "پالسارهای هزارم ثانیه ای" شناخته می شوند می توانند با سرعت چند صد برابر ثانیه به دور محور خود بچرخند.

این گروه از پالسارها نخستین بار در سال 1982 کشف شدند و تاکنون در حدود 200 پالسار هزارم ثانیه ای با دوره های چرخش بین 1.4 و 10 هزارم ثانیه شناسایی شده اند.

انتشار دوره ای و سرعت چرخشی شگفت انگیز این زیرگروه پالسارها با عملکرد این ستارگان که به شدت مغناطیسی شده اند و به طور مداوم به جمع آوری ماده از ستاره همسایه خود ادامه می دهند ارتباط دارد.

زمانی که یک ستاره همسایه هیدروژن تخلیه می کند منبسط می شود و به ستاره نوترونی اجازه می دهد که ماده را از لایه های خارجی تر آن بیرون بکشد.

در اثر برخورد این ماده به مناطق قطبی پالسار، پرتو ایکس ساطع می شود. اما این چشمه پرتوهای ایکس نیز به مرور زمان خاموش می شود و در نتیجه چرخش پالسار هزارم ثانیه آهسته شده و ستاره نوترونی به پالسار رادیویی عادی تبدیل می شود.
این انتقال زمانی رخ می دهد که ستاره همراه به طور کامل پوسته خارجی خود را از دست بدهد و دیگر نتواند فرایند تولید پرتوهای ایکس را تغذیه کند.

اینکه در مدت فاز گذار از پالسار به فاز چشمه پرتوهای ایکس چه اتفاقی رخ می دهد تاکنون به روشنی معلوم نبود.

براساس گزارش مدیا ایناف، اکنون ستاره شناسان دانشگاه بن و موسسه ماکس پلانک دریافتند به محض اینکه جریان پلاسمای ناشی از ستاره همراه شروع به تخلیه شدن می کند میدان مغناطیسی پالسار به سمت خارج حداکثر به مسافت 100 کیلومتر یا در حدود 10 برابر شعاع خود گسترده می شود.

این بدان معنی است که در چنین شرایطی فعل و انفعالات میان میدان مغناطیسی و پلاسما بسیار شدید می شود. به طوریکه، میدان مغناطیسی می تواند بخشی از ماده را به سرعت جمع آوری کند. 

همچنین، مطالعات پیشین به نتایج متناقصی دست یافته بودند که نشان می دادند بعضی از پالسارهای هزارم ثانیه ای پیرتر از خود جهان هستند و در حالی که عمر جهان 13.7 میلیارد سال تخمین زده شده است عمر این اجرام کیهانی می تواند به 15 میلیارد سال برسد.

این دانشمندان درخصوص این پارادکس توضیح دادند که تاکنون تصور می شد برای اندازه گیری سن پالسارها باید از روش معمول گذر زمان استفاده کرد این درحالی است که سن پالسارها با کاهش سرعت چرخش آنها کم می شود و بنابراین محاسبات گذشته اشتباه بوده است.

جمعه 28/11/1390 - 14:11
موبایل
یک شرکت کره ای در نمایشگاه کنگره جهانی موبایل از تبلت جدیدی رونمایی خواهد کرد که از ماه مارس وارد بازار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، کنگره جهانی موبایل از 27 فوریه در شهر بارسلونای اسپانیا آغاز به کار می کند. در این راستا، بسیاری از شرکتهای فعال در بخش ارتباطات موبایل به ارائه پیش خبرهایی از نوآوریهایی که قرار است در این نمایشگاه عرضه کنند پرداخته اند.

یکی از این شرکتها سامسونگ است که از رونمایی مدل جدیدی از تبلتهای سری گلکسی در کنگره جهانی موبایل خبر داده است.

این محصول جدید سامسونگ که "گلکسی تب 2" نام دارد، نسل جدیدی از نسخه گلکسی تب 7 اینچی است که از ماه مارس ابتدا در انگلیس و سپس در سایر کشورهای اروپایی با قیمت 350 یورو وارد بازار می شود.

درحقیقت، ابعاد کوچک سری 7 اینچی تبلتهای سامسونگ به این شرکت کره ای اجازه داده است تا با تبلتهای ارزان دیگری چون "کیندل فایر" محصول آمازون رقابت کند.

براساس گزارش وب نیوز، این تبلت جدید که به یک نمایشگر 7 اینچی WSVGA با وضوح تصویر 1024 در 600 پیکسل مجهز است 10.5 میلیمتر قطر دارد.

مدل جدید گلکسی تب از یک پردازشگر دو هسته ای 1 گیگاهرتزی و حافظه رم 1 گیگابایتی برخوردار است.

این محصول جدید سامسونگ مجهز به یک دوربین پشتی با وضوح تصویر 3 مگاپیکسل و یک وبکم جلویی  VGA است.

"گلکسی تب 7 اینچی 2" در سه مدل برپایه حافظه های 8، 16 و 32 گیگابایتی با امکان افزایش حافظه با کارت میکرو "اس. دی" تا 32 گیگابایت اضافی ارائه می شود.

این دستگاه دارای یک باتری 4000 میلی آمپر ساعت است. همچنین هر یک از سه مدل برپایه تقسیم بندی گنجایش حافظه داخلی می تواند در دو مدل اتصال "وای- فای" یا "وای- فای + نسل سوم حداکثر با سرعت 21 مگابیت درثانیه" عرضه شود.

سیستم عامل Samsung Galaxy Tab 2 آندروئید 4.0 بستنی نانی است.

 

 

مقایسه نمای جلویی و عقبی گلکسی تب 2

 

 

نمای پشتی محصول جدید سامسونگ

 

 

این محصول جدید که در کنگره جهانی موبایل رونمایی می شود با قیمت 350 یورو به بازار اروپا راه می یابد

 

 

سیستم عامل آندروئید 4.0، پردازشگر دو هسته ای 1 گیگاهرتزی و حافظه رم 1 گیگابایت از جمله ویژگیهای فنی این محصول است

پنج شنبه 27/11/1390 - 10:30
موبایل
یک شرکت تایوانی در کنگره جهانی موبایل در بارسلونا از تلفن همراه هوشمندی رونمایی می کند که به جای حافظه داخلی از یک فضای ابری برای ذخیره اطلاعات استفاده می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، این تلفن همراه هوشمند که Acer CloudMobile (ایسر موبایل ابری) نام دارد، اولین تلفن همراه هوشمندی است که برپایه فناوری AcerCloud عمل می کند.

این فناوری به این دستگاه اجازه می دهد که به جای نیاز به حافظه داخلی از یک فضای ابری برای ذخیره اطلاعات استفاده کند.

این موبایل ابری محصول شرکت ایسر که قرار است در کنگره جهانی موبایل که از 27 فوریه در بارسلونا کار خود را آغاز می کند یک تلفن همراه هوشمند مجهز به نمایشگر 4.3 اینچی و قطر 10 میلیمتری است.

کاربر می تواند روی عکسبرداری با وضوح تصویر بالا و بلندگوهای با کیفیت دالبی این دوربین حساب کند.

براساس گزارش وب نیوز، برپایه برخی شایعات، این تلفن همراه به اتصالات HSPA+ و پردازشگر 1.5 گیگاهرتزی خواهد بود.

در بخش نرم افزاری، Acer CloudMobile برپایه سیستم عامل آندروئید بستنی نانی نسخه 4.1 است.

 

 

این اولین تلفن همراه هوشمند است که برپایه فناوری AcerCloud عمل می کند

 

 

این موبایل ابری برپایه سیستم عامل آندروئید بستنی نانی نسخه 4.1 است

 

 

این تلفن همراه در نمایشگاه بارسلونا رونمایی می شود

پنج شنبه 27/11/1390 - 10:27
نجوم
گروهی از ستاره شناسان آلمانی موفق شدند به کشفیات جدیدی در خصوص گروهی از ستارگان نوترونی به نام پالسارهای هزارم ثانیه ای دست یابند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پالسارها یا تب اختران، ستارگانی نوترونی هستند که در فواصل دوره ای مشخص پرتو ایکس ساطع می کنند.

پالسارها، بیگانه ترین اجرام آسمانی هستند که می شناسیم. این نوع از ستارگان نوترونی با قطر تنها 20 کیلومتر می توانند جرمی برابر با جرم خورشید داشته باشند.

یکی از زیرگروههای این اجرام که با عنوان "پالسارهای هزارم ثانیه ای" شناخته می شوند می توانند با سرعت چند صد برابر ثانیه به دور محور خود بچرخند.

این گروه از پالسارها نخستین بار در سال 1982 کشف شدند و تاکنون در حدود 200 پالسار هزارم ثانیه ای با دوره های چرخش بین 1.4 و 10 هزارم ثانیه شناسایی شده اند.

انتشار دوره ای و سرعت چرخشی شگفت انگیز این زیرگروه پالسارها با عملکرد این ستارگان که به شدت مغناطیسی شده اند و به طور مداوم به جمع آوری ماده از ستاره همسایه خود ادامه می دهند ارتباط دارد.

زمانی که یک ستاره همسایه هیدروژن تخلیه می کند منبسط می شود و به ستاره نوترونی اجازه می دهد که ماده را از لایه های خارجی تر آن بیرون بکشد.

در اثر برخورد این ماده به مناطق قطبی پالسار، پرتو ایکس ساطع می شود. اما این چشمه پرتوهای ایکس نیز به مرور زمان خاموش می شود و در نتیجه چرخش پالسار هزارم ثانیه آهسته شده و ستاره نوترونی به پالسار رادیویی عادی تبدیل می شود.
این انتقال زمانی رخ می دهد که ستاره همراه به طور کامل پوسته خارجی خود را از دست بدهد و دیگر نتواند فرایند تولید پرتوهای ایکس را تغذیه کند.

اینکه در مدت فاز گذار از پالسار به فاز چشمه پرتوهای ایکس چه اتفاقی رخ می دهد تاکنون به روشنی معلوم نبود.

براساس گزارش مدیا ایناف، اکنون ستاره شناسان دانشگاه بن و موسسه ماکس پلانک دریافتند به محض اینکه جریان پلاسمای ناشی از ستاره همراه شروع به تخلیه شدن می کند میدان مغناطیسی پالسار به سمت خارج حداکثر به مسافت 100 کیلومتر یا در حدود 10 برابر شعاع خود گسترده می شود.

این بدان معنی است که در چنین شرایطی فعل و انفعالات میان میدان مغناطیسی و پلاسما بسیار شدید می شود. به طوریکه، میدان مغناطیسی می تواند بخشی از ماده را به سرعت جمع آوری کند. 

همچنین، مطالعات پیشین به نتایج متناقصی دست یافته بودند که نشان می دادند بعضی از پالسارهای هزارم ثانیه ای پیرتر از خود جهان هستند و در حالی که عمر جهان 13.7 میلیارد سال تخمین زده شده است عمر این اجرام کیهانی می تواند به 15 میلیارد سال برسد.

این دانشمندان درخصوص این پارادکس توضیح دادند که تاکنون تصور می شد برای اندازه گیری سن پالسارها باید از روش معمول گذر زمان استفاده کرد این درحالی است که سن پالسارها با کاهش سرعت چرخش آنها کم می شود و بنابراین محاسبات گذشته اشتباه بوده است.

پنج شنبه 27/11/1390 - 10:25
نجوم
ستاره شناسان آژانس فضایی اروپا با اعلام تازه ترین نتایج بررسیهای ماهواره پلانک نشان دادند که این رصدخانه فضایی در ماموریت خود توانسته است توده هایی بسیار سرد و یک غبار اسرارآمیز را در مرکز کهکشان راه شیری شناسایی کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، به تدریج که ماموریت پلانک آژانس فضایی اروپا (اسا) به روزهای پایانی خود نزدیک می شود، دانشمندان این امکان را به دست می آورند که با بررسی اطلاعات جمع آوری شده توسط این ماهواره جنبه های ناشناخته ای از کهکشان راه شیری را کشف کنند.

روز دوشنبه 13 فوریه، ستاره شناسان آژانس فضایی اروپا در کنگره بین المللی پلانک که با مشارکت آژانس فضایی ایتالیا، شورای ملی تحقیقات ایتالیا و موسسه ملی فیزیک نجوم تا 17 فوریه در شهر بلونیا برگزار می شود دو نتیجه مهم حاصل از بررسیهای اطلاعات جمع آوری شده توسط این ماهواره را اعلام کردند.

این بررسیها نشان می دهد که پلانک توانسته است با ردیابی انتشار منوکسید کربن، توده های عظیمی از گاز بسیار سرد را شناسایی کند که پیش از آن هرگز رصد نشده بودند.

همچنین این رصدخانه مدارگرد اسا نوعی غبار و تیرگی اسرارآمیز میکروامواج را در مرکز کهکشان راه شیری کشف کرده که هنوز توضیحی برای آن ارائه نشده است.

اولین نقشه از کل آسمان منوکسیدکربنی
توده های بسیار سردی که سازنده حوزه های گازی ستارگان ساز هستند اغلب از ترکیبات مولکولهای هیدروژن تشکیل شده اند.

این مولکولهای هیدروژن قادر نیستند پرتوهای الکترومغناطیس را به راحتی منتشر کنند و به همین دلیل ردیابی آنها بسیار دشوار است.
اما منوکسید کربن (CO) که امروز در کلان شهرهای بزرگ دنیا به یکی از شایع ترین آلودگیهای جوی تبدیل شده است یکی دیگر از مواد سازنده ابرهای بسیار سردی است که در راه شیری و سایر کهکشانها پراکنده شده اند.
هرچند توده های سرد منوکسید کربنی بسیار نادرتر از توده های هیدروژنی هستند مولکولهای CO می توانند در بسامدهایی که پلانک نسبت به آنها حساس است تشعشعات الکترومغناطیسی گسیل کنند. دانشمندانی که در پروژه پلانک همکاری می کنند نه تنها موفق شدند توده های جدید مولکولی را در مناطقی که انتظار نداشتند کشف کنند بلکه توانستند اولین نقشه سراسری از تمام آسمان را از انتشارات منوکسید کربن تهیه کنند.
این نقشه می تواند برای رادیوتلسکوپهای زمینی حساس به انتشارات CO به ابزاری بسیار دقیق برای ارائه ارزیابیهای کامل تبدیل شود.
در این عکس، غبار و تیرگی اسرارآمیز راه شیری دیده می شود
تیرگی اسرارآمیز در مرکز کهکشان
اگرچه تهیه نقشه از کل آسمان منوکسیدکربن در نوع خود اولین است اما شگفتی دانشمندان با بررسی تازه ترین اطلاعات جمع آوری شده توسط پلانک، از کشف یک غبار یا تیرگی اسرارآمیز از میکروامواج نشأت می گیرد که هر نوع توضیحی را به چالش می کشد.
غباری که توسط پلانک شناسایی شده و مرکز کهکشان راه شیری را احاطه کرده همانند نوعی انتشار است که فیزیکدانان نجوم درباره آن شناخت دارند و با عنوان "انتشار سینکروتون" شناخته می شود. این انتشار از الکترونهایی گسیل می شود که در اثر انفجارات ابرنواختری شتاب گرفته اند و از میدانهای مغناطیسی عبور می کنند.
اما ویژگیهای انتشار سینکروتونی مرتبط با این غبار کهکشانی اسرارآمیز جدید با انتشاری که تاکنون در راه شیری شناسایی شده بود متفاوت است. به ویژه، این غبار یا تیرگی طیف "سفت" تری دارد. به طوریکه به سمت انرژیهای بیشتر با بسامدهای بالاتر حرکت می کند.
همچنین شدت انتشار این غبار برخلاف آنچه که در مورد انتشار سینکروتونی استاندارد رخ می دهد به روشی ناگهانی کاهش نمی یابد.
این رفتار غیرعادی موجب شده است که دانشمندان فرضیه های غیرمحتملی چون بسامد حداکثری انفجار ابرنواختری، باد کهکشانی و نابودی ذرات ماده تاریک را مورد ارزیابی قرار دهند. اما تا به امروز هیچ یک از این فرضیات تائید نشده اند و این معما همچنان به صورت یک راز باقی مانده است.
ماهواره پلانک چیست؟
14 می 2009 موشک آریان 5 ماهواره پلانک را به همراه ماهواره هرشل به مدار برد. اولین تیمهایی که در همکاری این پروژه شرکت کردند از ایتالیا و فرانسه بودند که این پروژه را در سال 1992 در حدود 20 سال پیش آغاز کردند. بعدها از این دو کشور خواسته شد که در دو کنسرسیوم بزرگ بین المللی شرکت کنند که یکی به سرپرستی ایتالیا و دیگری به سرپرستی فرانسه بود. اما در این کنسرسیومها تقریبا تمام کشورهای اروپایی و حتی آمریکا و کانادا نیز تحت عنوان "پروژه اسا" حضور یافتند و به این ترتیب این پروژه به ماموریت ساخت این ماهواره تبدیل شد.
هدف اولیه پلانک رصد میکروامواج پس زمینه کیهانی (CMB) است که 380 هزار سال پس از بیگ بنگ گسیل شده اند و همچنین رمزگشایی اطلاعات مربوط به بخشهای پایه ای جهان و منشای ساختار کیهانی است.
درحال حاضر بیش از 450 دانشمند پلانک بی وقفه برای دستیابی به نتایج نهایی که اوایل سال 2013 اعلام می شوند مشغول کار هستند.
کارشناسان و دانشمندان اسا در ماه ژانویه اعلام کردند که "دستگاه بسامد بالا" (HFI)، یکی از دو ابزار اصلی این رصدخانه فضایی خاموش شده است. درحقیقت، با به اتمام رسیدن مایع خنک کننده این دستگاه، حسگرهای HFI پلانک دیگر قادر نیستند با تمام قوا به توان خود ادامه دهند و نور بسیار ضعیف تابیده از انعکاس آغاز جهان را نشان دهند.
این مایع در واقع ترکیبی از دو ایزوتوپ هلیم (هلیم 3 و هلیم 4) بود که اولی کمی سبکتر از دومی است. ترکیب این دو ایزوتوپ قادر است دمایی بسیار نزدیک به صفر مطلق یعنی 273 درجه سانتیگراد زیر صفر تولید کند.
پنج شنبه 27/11/1390 - 10:24
آموزش و تحقيقات
امدادگران به تازگی تخلیه 500هزار گالن سوخت از کشتی به گل نشسته "کوستا کونکوردیا" را آغاز کرده اند، حجم سوختی که می توان با کمک آن 400 بار به دور زمین چرخید.

به گزارش خبرگزاری مهر، تقریبا یک ماه از به گل نشستن کشتی تفریحی "کوستا کونکوردیا" در جزیره توسکان می گذرد، و پس از دو هفته تاخیر کارگران و امدادگران عملیات تخلیه و بازیابی نیم میلیون گالن سوخت دیزلی سمی از از مخازن این کشتی آغاز کرده اند.

این کشتی ایتالیایی با بیش از چهار هزار نفر سرنشین در تاریخ 24 دی دچار سانحه شده و به گل نشست که در اثر این حادثه دهها نفر جان خود را از دست دادند.

84 درصد از این سوخت درون 15 مخزن بزرگ ذخیره شده اند و از این رو به نظر می رسد تخلیه این حجم سوخت به خارج از کشتی در صورتی که پمپهای تخلیه 24 ساعته کار کنند، یک ماه دیگر نیز زمان صرف کند.

تخلیه سوخت از دل کشتی وارونه و بی ثباتی به بزرگی "کونکوردیا" ماموریتی ساده نخواهد بود. ابتدا باید لوله هایی به بالا و پایین هر یک از مخازن وصل شوند و سپس شلنگهایی به هر یک از این لوله ها وصل شوند، این آماده سازی ها خود به چندین هفته زمان نیاز دارند.

سپس باید سوخت به اندازه ای گرم شود که شدت چسبندگی آن کاهش پیدا کرده و آسانتر جریان پیدا کند. پس از آن سوخت از طریق لوله های بالایی بیرون کشیده می شود و به صورت همزمان آب دریا از پایین وارد مخازن خواهند شد تا خلاء ناشی از نبود سوخت را پر کنند.

با این همه، تمامی این مراحل تنها نیمی از مشکل است، پس از تخلیه کامل امدادگران باید به این فکر کنند که با 500 هزار گالن سوخت دیزلی سمی چه باید بکنند؟ برای اینکه بتوانید مقدار دقیق 500 هزار گالن سوخت را تصور کنید بهتر است بدانید 500 هزار گالن برابر است با:

- 11 هزار و 905 بشکه پر از سوخت

- 72 تانکر استاندارد

- 10 هزار وان دیزل

- 76 درصد از یک استخر المپیک با گنجایش 660 هزار گالن آمریکا

- حجمی برابر خون بدن 380 هزار انسان بالغ

- حجمی برابر کره ای با قطر 15.24 متر

بر اساس گزارش پاپ ساینس، با در نظر گرفتن قیمت 4.16 دلار برای هر گالن سوخت در نیویورک، قیمت سوختی که قرار است از این کشتی تخلیه شود بیش از دو میلیون دلار خواهد بود و در صورتی که خودروی دیزلی شما با هر گالن 32.18 کیلومتر مسافت را طی کند، با چنین حجم سوختی می توانید 400 بار زمین را دور بزنید!

پنج شنبه 27/11/1390 - 10:21
آموزش و تحقيقات
برخورد دهنده بزرگ هادرون با وجود اینکه تا به حال رکورد پرانرژی ترین برخورد دهنده ذره ای جهان را شکسته باز هم افزایش انرژی خواهد داشت به این امید که بتواند نشانه های گیج کننده وجود بوزون هیگز را تایید یا رد کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، با اینکه بوزون هیگز اصلی ترین هدف برخورد دهنده بزرگ هادرون به شمار می رود، اما افزایش یافتن انرژی برخورد دهنده می تواند به تحقیقاتی که در مورد نشانه های ابرتقارن صورت می گیرند نیز کمک بزرگی کند. برخورد دهنده هادرون در حال حاضر پدیده های زیادی را آزموده که می توانند نشانه ای از وجود بوزون هیگز باشند، اما رویدادهای دیگری نیز می توانند چنین نتایجی در پی داشته باشند و از این رو اثبات یا رد این نشانه ها نیازمند آزمایشهای بیشتر است.

اکنون مدیریت برخورد دهنده بزرگ هادرون تصمیم دارد تا انرژی برخوردها را افزایش دهد، به این شکل احتمال آشکار سازی ذرات بوزون هیگز افزایش پیدا خواهد کرد.

فرصتی برای هیگز

سال گذشته برخورد دهنده دو پرتو پروتونی را با انرژی برابر 3.5 تراالکترون ولت یا TeV به یکدیگر برخورد داد که در نتیجه این برخورد انفجاری با انرژی هفت TeV به وجود آمد. اکنون مهندسان تصمیم گرفته اند تا انرژی برخورد برای هر پرتو را به چهار TeV افزایش دهند تا انرژی حاصل از برخورد به هشت TeV برسد.

افزایش انرژی می تواند احتمال ایجاد ذرات سنگین در اثر برخورد ذرات را افزایش دهد از این رو افزایش کوچکی در انرژی می تواند در تعداد بوزونهای هیگز تولید شده افزایش قابل توجهی ایجاد کند و در نتیجه شانس رصد این ذرات یا دیگر پدیده های ناشناخته نیز افزایش خواهد یافت.

به گفته "گرگ لندزبرگ" از فیزیکدانان دانشگاه براون در سرن ایجاد برخوردی با قدرت هشت  TeV می تواند میزان حساسیت برخورد دهنده را نسبت به ذرات هیگز 30 تا 40 درصد افزایش دهد.

دیگر ذرات سنگین

افزایش میزان انرژی در برخورد دهنده می تواند میزان احتمال رصد پدیده ابرتقارن را نیز افزایش دهد. این نظریه وجود ذرات سنگینی را برای تمامی ذرات تحت اتمی شناخته شده فرض می کند. رسیدن به انرژی هشت TeV می تواند میزان تولید این پدیده را نیز تا چهار برابر افزایش دهد.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، محققان در نظر دارند طی سال جاری امکان اکتشافات جدید در برخورد دهنده را به حداکثر برسانند زیرا برخورد دهنده بزرگ در پایان سال 2012 برای دو سال خاموش خواهد شد و تعمیرها و به روز رسانی ها در این آزمایشگاه بزرگ امکان فعالیت آن را در انرژی 14 TeV فراهم خواهد آورد.

پنج شنبه 27/11/1390 - 10:20
نجوم
لکه های بزرگ و دوگانه خورشیدی که به تازگی بر چهره خورشید نقش بسته اند، آغازگر شعله های خورشیدی هستند که تا 48 ساعت آینده به سوی زمین روانه خواهند شد و می توانند منجر به اختلالاتی در روی زمین شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، با وجود اینکه هنوز میزان شدت این رویداد مشخص نشده است، بعضی از دانشمندان بر این باورند لکه های رصد شده می توانند شعله هایی در کلاس متوسط را روانه زمین سازند. این شعله ها می توانند منجر به اختلال در امواج رادیویی در مناطق قطبی زمین شوند.

 

 

بر اساس گزارشها، لکه های خورشیدی در منطقه فعال 1416 می توانند امواج پر انرژی مغناطیسی بتا-گاما را به سوی زمین شلیک کنند که در دسته شعله های کلاس M قرار دارند. این شعله ها به اندازه شعله های کلاس X  که می توانند روی ماهواره ها و شبکه های برق تاثیر گذاشته و توفانهای مغناطیسی ایجاد کنند، خطرناک نیستند.

 

 

از جمله تاثیرات شناخته شده شعله های کلاس M شفقهای قطبی است که ساکنان کشورهای نزدیک به قطب شاهد آنها خواهند بود. به گفته متخصصان هر نوع شعله ای از این لکه ها مستقیما زمین را هدف خواهد گرفت.

بر اساس گزارش "اسپیس"، سازمان ملی اتمسفر و اقیانوس شناسی احتمال وقوع شعله های خورشیدی کلاس M را طی 24 تا 48 ساعت آینده 50 درصد اعلام کرده است.

پنج شنبه 27/11/1390 - 10:10
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته