• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1283روز قبل
اخبار

 

🔻یک نکته برای پیشگیری از کرونا

🔹اگر چپ دست هستید، از دست راست و اگر راست دست هستید، از دست چپ برای باز کردن در خانه، حمام، توالت و یا درب تاکسی و میله اتوبوس استفاده کنید. چون شما این دست مخالف را معمولا به صورت‌تان نمی‌زنید. در کره جنوبی این کار را کردند و خیلی موفق بود👌

 

سه شنبه 5/1/1399 - 7:56
اخبار

 

 

90 درصد مردم تهران موافق قرنطینه هستند

👈 نظرسنجی ایسپا نشان داد:
🔹در تاریخ ۲۱ تا ۲۴ اسفند در مقایسه با ۱۲ تا ۱۴ اسفند ارزیابی مردم شهر تهران از عملکرد نهادهای عمومی در مواجعه با ویروس کرونا ۱۰ درصد بهبود یافته است.
🔸افراد جوان تر، دارای تحصیلات دانشگاهی و شهرنشین اعتماد کمتر و ارزیابی منفی تری از اقدامات و سیاست های حوزه مبارزه با کرونا دارند.
🔸افراد بالای ۵۰ سال که بیش از دیگر گروه های سنی در خطر ابتلا به ویروس کرونا می باشند، کمتر از سایرین نگران ابتلای خود و خانواده شان به ویروس کرونا هستند.
🔺در ۱۴ اسفند ۶۰ درصد مردم تهران موافق قرنطینه بوده اند که این میزان در ۲۵ اسفند به ۹۰ درصد رسیده است.

 

سه شنبه 5/1/1399 - 7:49
اخبار

 

🔻آخرین آمار ابتلا به کرونا در جهان

🔹براساس جدیدترین آمار سازمان بهداشت جهانی تا روز دوشنبه 23 مارس 2020 (4 فروردین)، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به 372 هزار و 147 نفر رسید.

🔹از این تعداد ۱۶ هزار و 310 نفر جان باخته و ۱۰۱ هزار و ۶۹ نفر بهبود پیدا کرده اند.

 

سه شنبه 5/1/1399 - 7:44
خواص خوراکی ها

⁉️ 6گیاهی که نباید ریشه و ساقه آن را هرگز مصرف کرد چیست ؟

1- ساقه و جوانه سیب زمینی
2- برگ های گوجه فرنگی
3- دانه های سیب
4- میوه مارچوبه
5- برگ های روبارب
6- برگ و گل بادمجان

 

سه شنبه 5/1/1399 - 7:38
اطلاعات دارویی و پزشکی

سه شنبه 5/1/1399 - 7:33
خواص خوراکی ها

سه شنبه 5/1/1399 - 7:31
بهداشت روانی

سه شنبه 5/1/1399 - 7:30
تاریخ

‍ ‍ ‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۵ فروردین سالروز درگذشت دکتر محمدابراهیم باستانی پاریزی

( زاده ۳ دی ‌۱۳۰۴ پاریز سیرجان در استان کرمان -- درگذشته ۵ فروردین ۱۳۹۳ تهران ) تاریخدان، پژوهشگر، نویسنده، شاعر و استاد دانشگاه

استاد باستانی پاریزی تا پایان تحصیلات ششم ابتدایی در پاریز تحصیل کرد و در عین حال از محضر پدر خود مرحوم حاج آخوند پاریزی هم بهره مند بود.
پس از پایان تحصیلات ابتدایی و دو سال ترک تحصیل اجباری، در سال ۱۳۲۰ تحصیلات خود را در دانشسرای مقدماتی کرمان ادامه داد و پس از اخذ دیپلم در سال ۱۳۲۵ برای ادامهٔ تحصیل عازم تهران شد و در سال ۱۳۲۶ در دانشگاه تهران در رشتهٔ تاریخ، تحصیلات خود را ادامه داد و دوره دکترای تاریخ را هم در دانشگاه تهران گذراند و با ارایه پایان‌نامه ‌ای درباره «ابن اثیر» دانشنامه دکترای خود را دریافت کرد. ( در خاطرات استاد آمده است که از نخستین ساکنان کوی دانشگاه تهران، واقع در امیرآباد شمالی بودند.)
استاد کار خود را در دانشگاه تهران از سال ۱۳۳۸ با مدیریت مجله داخلی دانشکده ادبیات شروع کرد و تا سال ۱۳۸۷ استاد تمام‌ وقت آن دانشگاه بود و رابطه تنگاتنگی با این دانشگاه داشت.
شوق نویسندگی وی در دوران کودکی و نوجوانی در پاریز و با خواندن نشریاتی مانند حبل‌المتین، آینده و مهر، برانگیخته شد و اولین نوشته‌های خود را در سال‌های ترک تحصیل اجباری (۱۳۱۸ و ۱۳۱۹) در قالب روزنامه ‌ای به نام باستان و مجله‌ای به نام ندای پاریز نوشت که خود در پاریز منتشر می‌کرد و دو یا سه مشترک داشت.
اولین نوشته اش در جراید آن زمان، مقاله‌ای بود با عنوان «تقصیر با مردان است نه زنان» که در سال ۱۳۲۱ در مجله بیداری کرمان درج شد و پس از آن به عنوان نویسنده یا مترجم از زبانهای عربی و فرانسه مقالات بی‌شماری در روزنامه‌ها و مجلاتی مانند اطلاعات، کیهان، خواندنیها، یغما، راهنمای‌کتاب، آینده، کلک و بخارا به چاپ رسید.
اولین کتاب دکتر باستانی پاریزی پیغمبر دزدان نام دارد. وی ۶۶ عنوان کتاب تألیف و یا ترجمه کرده‌است. کتابهای او برخی شامل مجموعه برگزیده‌ای از مقالات وی هستند که به صورت کتاب جمع‌آوری شده‌اند و برخی از ابتدا به عنوان کتاب نوشته شده‌اند.
از میان نوشته‌هایش هفت کتاب با عنوان «سبعه ثمانیه» متمایز است که همگی در نام خود عدد هفت را دارند، مانند خاتون هفت قلعه و آسیای هفت سنگ. بعدا کتاب هشتمی با عنوان هشت‌الهفت به این مجموعه هفت‌تایی اضافه شده‌است.
به جز کتب و مقالات، وی شعر هم می‌سرود و اولین شعر خود را در کودکی در روستای پاریز و در آرزوی باران سروده بود و منتخبی از شعرهای خود را در سال ۱۳۲۷ در کتابی به نام «یادبود من» به چاپ رسانده‌ است.

استاد محمد بقایی (ماکان) در روزنامه شرق می نویسد: ملك الشعراء بهار گفته است اگر از نشاط اصفهانى فقط همین یك بیت مى ماند :
طاعت از دست نیاید گنهى باید كرد
در دل دوست به هر حیله رهى باید كرد
بازهم به همین اندازه معروف مى شد. درباره استاد باستانى پاریزى هم باید گفت اگر از او فقط غزل :
"یاد أن شب كه صبا بر سر ما گل میریخت " باقى مى ماند بازهم به همین اندازه معروف می شد.
دکتر باستانی پاریزی در ۸۹ سالگی چشم از جهان فروبست و طبق وصیت خود در قطعه ۲۵۰ بهشت زهرا در کنار همسرش به خاک سپرده شد.

سه شنبه 5/1/1399 - 7:27
تاریخ

تاریخ

‍ ‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۵ فروردین سالروز درگذشت نیما پتگر

(زادهٔ ۱ اسفند ۱۳۲۵ تهران -- درگذشتهٔ ۵ فروردین ۱۳۹۴ تهران) نقاش و تصویرگر

نیما پتگر یکی از اعضای خانواده هنرمند پتگر بود. عمویش جعفر پتگر نیز از نقاشان بنام همان دوران است.
پدر وی علی‌اصغر پتگر نقاش سرشناسی بود و در سبک رئالیسم کار می‌کرد. نیما، طراحی را نزد پدرش آموخت. پدر نیما، همچنین در کنار نقاشی روابطی نزدیک با اهالی ادب داشت و در خیابان منوچهری تهران کارگاهی افتتاح کرد که محل دیدار بسیاری از شاعران و نویسندگان، از جمله شهریار، نیمایوشیج، صادق هدایت و بزرگ علوی شد. رفت‌وآمد با چهره‌های برجسته ادبیات در زندگی نیما پتگر و برادرانش نیز تأثیرگذار بود. در نتیجه او از نقاشانی شد که رابطه‌ای نزدیک با اهل ادبیات داشتند. پس از فراگیری طراحی نزد پدر خویش از سال ۱۳۳۴ به کار تدریس در کلاس‌های آزاد هنری پرداخت. در سال ۱۳۴۷ برای تحصیلات آکادمیک به ایتالیا رفت. در سال ۱۳۴۸ وارد فرهنگستان هنرهای زیبای رم در رشته مجسمه‌سازی شد و زیر نظر استادش امیلیو گرکو به آموختن هنر مجسمه‌سازی و فن طراحی با مرکب پرداخت. در سال ۱۳۵۲ از فرهنگستان هنرهای زیبای رم فارغ‌التحصیل شد. در سال‌های ۵۴–۱۳۵۳ دوره «طراحی فیگور» و در سال‌های ۵۵–۱۳۵۴ دوره «نقاشی» را گذراند و در سال ۱۳۵۵ به ایران بازگشت. او در تمام این سال‌ها در آتلیه هنری خود به خلق آثار و تدریس اشتغال داشت. نیما پتگر از سال ۱۳۴۴ تا سال ۱۳۸۳ بیش از چهل نمایشگاه گروهی در داخل و خارج از ایران برگزار کرد.
وی همچون برادر بزرگتر، نامی و تحت تأثیر پدر، نقاشی را به شیوه رئالیستی رایج در دهه سی آغاز کرد، اما در ادامه و به ویژه پس از تحصیل در فرهنگستان هنرهای زیبای رم به سبک و شیوه‌هایی مدرن و انتزاعی‌تر روی آورد. این دگردیسی در آثار برادر بزرگترش هم دیده می‌شود. مضامین تاریخ و اسطوره و پدیده‌های هستی با درونمایه‌های فلسفی از مشخصه‌های آثار نیما پتگر است.
به گفته عباس مشهدی‌زاده نقاش و مجسمه‌ساز:
علی‌اصغر و جعفر پتگر از شاگردان مکتب رئالیستی کمال‌الملک بودند و نامی و نیما نیز نقاشی را با همین سبک آغاز کردند اما در ادامه مسیرهای متفاوتی را برگزیدند و به گمان من نیما پیشروتر هم بود.

آثار :
پتگر در مجامع هنری و رسانه‌ها حضور پررنگی نداشت اما سال‌ها آموزش نقاشی و مجسمه‌سازی و تولید آثار هنری و ارائه آثار در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی جایگاه تأثیرگذار و ارزشمند او را در هنر ایران تثبیت کرد. پنج اثر نقاشی از نیما پتگر در موزه هنرهای معاصر تهران، یک اثر در موزه هنرهای معاصر آبادان قرار دارد و همچنین یک سردیس گچی به تاریخ ۱۳۵۱ امضاء شده در فرهنگستان هنرهای زیبای رم قرار دارد.
برخی از آثار وی نزد مجموعه‌داران داخل و خارج کشور است و برخی از آثار که شامل شاعر و نقاش و تابلوی دیگری از مجموعه ریشه‌ها و اثری از مجموعه صورت بزرگ‌ها و اثری دیگر از مجموعه تاریخ متعلق به موزه هنرهای معاصر تهران و تابلویی از مجموعه ریشه‌ها در موزه هنرهای معاصر آبادان نگهداری می‌شود.

نمایشگاه‌ها :
از پتگر بیش از ۵۰ نمایشگاه گروهی و ۷ نمایشگاه انفرادی در فرهنگسراها و مراکز فرهنگی و موزه‌های داخل و خارج از کشور بر پا شده است.
نیما پتگر در ۶۸ سالگی درگذشت و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

سه شنبه 5/1/1399 - 7:17
تاریخ

☘☘ برگی از تقویم تاریخ ☘☘

۵ فروردین سالروز درگذشت پرویندخت یزدانیان

( زاده سال ۱۳۰۶ نجف آباد -- درگذشته ۵ فروردین ۱۳۹۱ نجف آباد) بازیگر سینما و تلویزیون

پرویندخت یزدانیان از سال ۱۳۷۰، با ایفای نقش بی‌بی - مادر بزرگ مجید در سریال تلویزیونی قصه‌های مجید به کارگردانی فرزندش، کیومرث پوراحمد پا به عرصه بازیگری نهاد. سپس در سال ۱۳۷۱ با بازی در فیلم‌های صبح روز بعد و شرم وارد سینما شد. وی برای بازی در فیلم صبح روز بعد، برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش دوم زن از یازدهمین دوره جشنواره فیلم فجر شد. از دیگر کارهای وی می‌توان به نان و شعر (۱۳۷۲)، مهریه بی بی (۱۳۷۳)، خواهران غریب (۱۳۷۴)، شب یلدا (۱۳۷۹) و سریال سرنخ اشاره کرد.
پروین‌دخت یزدانیان در ۸۵ سالگی درگذشت و در گلستان شهدای نجف آباد در کنار همسرش به خاک سپرده شد.

فیلم‌شناسی :
سینمایی
شرم (۱۳۷۰)
صبح روز بعد (۱۳۷۱)
سفرنامه شیراز (۱۳۷۱)
نان و شعر (۱۳۷۲)
مهریه بی‌بی (۱۳۷۳)
خواهران غریب (۱۳۷۴)
شب یلدا (۱۳۷۹)

تلویزیونی :
قصه‌های مجید (۱۳۷۰)
مدرسه مادربزرگ‌ها (۱۳۷۵)
سرنخ (۱۳۷۵)
تصمیم نهایی (۱۳٨۰)

سه شنبه 5/1/1399 - 7:14
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته