• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1243روز قبل
اخبار

کرونا

درخواست روسیه از آمریکا برای برداشتن تحریم‌هایی که مانع مبارزه ایران با کرونا می‌شود

🔹وزیر امور خارجه روسیه در گفت‌وگو با وزیر امور خارجه ایران از درخواست روسیه از آمریکا برای برچیدن تحریم های ایران که مانع مبارزه این کشور با اپیدمی کرونا می شود خبرداد.

 

چهارشنبه 6/1/1399 - 9:53
بیماری ها

این روزها جای ماسک روی صورت کادر درمانی، یک نماد جهانی است. ارزش‌های انسانی، سرمایه‌ی مشترک بشریت است در برابر تهدیدی مشترک.

 

چهارشنبه 6/1/1399 - 9:51
تاریخ

‍ ‍ ‍ ‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۶ فروردین سالروز درگذشت اِسماعیل اَدیب خوانساری

(زاده ۱۲۸۰ اصفهان – درگذشته ۶ فروردین ۱۳۶۱ تهران) نخستین خواننده مرد رادیو ایران

اسماعیل ادیب خوانساری فرزند روحانی و خوشنویس برجسته محمود خوانساری و شاگرد عندلیب خوانساری، رحیم اصفهانی، حبیب شاطر حاجی، نایب اسداله (و غیرمستقیم: طاهرزاده) بود.
او در سال ۱۳۰۹ وارد خدمات دولتی شد و در بلدیه ""شهرداری تهران"" به کار پرداخت و در سال ۱۳۱۹ به عنوان نخستین خواننده مرد به رادیو رفت و با نوازندگانی چون ابوالحسن صبا، علی اکبر شهنازی، حسین یاحقی، حبیب سماعی، عبدالحسین شهنازی، مهدی خالدی و مرتضی محجوبی همکاری می‌کرد.
از او در صفحات گرامافون ۷۸ دور (صفحات سنگی)، آثار زیادی از آوازها و تصانیف به‌جا مانده‌است. از آوازهای محلی بختیاری (اجرا شده با ارکستر انجمن موسیقی ملی) شلیل و خون دل قابل ذکر است، خوانساری دربرنامه برگ سبز و گل‌های جاویدان هم چندین اجرا داشته‌است.
او برای هنرش ارزش قائل بود، خودش در این باره می‌گوید: «هیچگاه از کسی در ازای خواندن نوا پول نگرفته‌ام؛ زیرا این کار را دون شخصیت یک هنرمند می‌دانم.»
در فروردین ۱۳۸۶ کتاب ادیب خوانساری: آوای جاویدان در موسیقی ایران نوشته دخترش، شیرین ادیب در ۵ فصل شامل زندگی‌نامه، فعالیت‌های هنری، گفته‌ها، نوشته‌ها و خاطرات ادیب ارائه شد که توسط مؤسسه فرهنگی و هنری آوای هنر و اندیشه انتشار یافت.
ادیب خوانساری ۴ دوره ضبط صفحه دارد:
۱۳۰۶ کمپانی هیز مسترز ویس ۱۰ روی صفحه اولین اثر با تار قوام شیرازی
۱۳۰۸ با کمپانی هیز مسترز ویس
۱۳۰۹ با کمپانی بایدافون با تار موسی معروفی
۱۳۲۶ با کمپانی هیز مسترز ویس
مجموعا ۸۰ روی صفحه با هنرمندانی چون حسین یاحقی،. مهدی نوابی، موسی معروفی و میثاقیان سنتور دارد.
همچنین در سال ۱۳۵۶ یک دوره ردیف آوازی با تار ابراهیم سرخوش به ضبط می‌رساند.

تدریس و شاگردان :
ادیب خوانساری مدتی در مدرسه عالی موسیقی خالقی به تدریس آواز مشغول شد که از جمله احمد ابراهیمی از شاگردان او بود. با پایه‌گذاری مرکز حفظ و اشاعه موسیقی توسط داریوش صفوت در سال ۱۳۴۹ از وی برای تدریس آواز دعوت شد.
در سال‌های ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۵ هوشنگ ابتهاج، مدیر موسیقی رادیو، از او برای آموزش دعوت کرد و حسن کسایی، هنگامه اخوان، فخری ملکپور و اکبر گلپایگانی از او بهره گرفتند. ""محمد گلریز"" برادر اکبر گلپایگانی نیز از او بهره بسیار برده است.
ادیب خوانساری در ۸۱ سالگی درگذشت و در بهشت زهرا، قطعه ۹۱ به خاک سپرده شد.

☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘

 

چهارشنبه 6/1/1399 - 9:47
تاریخ

ت

‍‍ ‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۶ فروردین زادروز علیرضا افضلی‌پور

( زاده ۶ فروردین ۱۲۸۸ تهران – درگذشته ۱۸ فروردین ۱۳۷۲ تهران ) مهندس شیمی
و ( انسانی نیکوکار )

افضلی پور پس از تحصیلات ابتدایی و دبیرستان، در سال ۱۳۱۰ برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت و از دانشگاه بوردو لیسانس شیمی گرفت و برای دوره کارشناسی ارشد در رشته شیمی کشاورزی به لیل رفت.
وی در سال ۱۳۱۶ پس از پایان دوره تحصیلات عالی به میهن بازگشت و بعد از خدمت سربازی در سال ۱۳۱۹ در بانک کشاورزی استخدام شد. او پس از ۶ سال کار دولتی، بانک را به قصد تجارت در رشته برق رها کرد و در شغل جدید موفق شد و به ثروت رسید. در سال ۱۳۴۸ زمانی‌که ۶۲ سال داشت، با فاخره صبا ازدواج کرد، اما هرگز صاحب فرزندی نشدند.
فاخره صبا خواننده اپرا، نویسنده و فرهنگ‌نویس ایرانی، دوره تحصیلات خود را در فرانسه گذرانده بود. او سال ۱۳۲۶ پس از فارغ‌التحصیلی به ایران بازگشت و در هنرستان عالی موسیقی ایران مشغول به کار شد و همزمان در گروه‌های موسیقی کلاسیک در اداره کل هنرهای زیبای ایران به عنوان مدرس و مجری فعالیت داشت.
افضلی پور در دوران زندگی، همواره پند پدر را به خاطر می‌آورد که “پسرم برو تحصیل کن همه چیز را بیاموز و بعد که برگشتی به فرهنگ مملکتت خدمت کن!”
او یک سال پس از ازدواجش، تصمیم بزرگ خود را با همراهی همسرش عملی کرد. آنها دارایی خود را صرف خدمت در راه علم کردند و تصمیم گرفتند که دانشگاهی در یک منطقه محروم بسازند. این زوج نیکوکار در سال ۱۳۵۰ تصمیم به ساخت دانشگاه کرمان گرفتند و در نهایت این دانشگاه در سال ۱۳۶۴ به نام دانشگاه شهید باهنر کرمان افتتاح شد.
پس از آن، این زوج به بنای دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز کمک شایانی کردند و به پاس قدردانی از زحمات آنها، این بنا “دانشکده پزشکی مهندس افضلی‌پور” نامگذاری شد. علاوه‌ بر این بیمارستانی ۳۵۰ تخت‌خوابی آموزشی درمانی نیز به نام وی در کرمان موجود است.
علیرضا افضلی پور در ۸۴ سالگی درگذشت. همسرش بانو فاخره صبا نیز در تیر ۱۳۸۶ و در ۸۷ سالگی درگذشت.

 

چهارشنبه 6/1/1399 - 9:43
تاریخ

☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۶ فروردین زادروز ناصر مسعودی

( زاده ۶ فروردین ۱۳۱۴ رشت ) قدیمی‌ترین خواننده اشعار گیلکی

ناصر مسعودی، کوچکترین فرزند خانواده است. در سه‌سالگی پدر خود را از دست داد و همراه خانواده و سه خواهر و سه برادر خود به گذر سوخته تکیه کوچه مستوفی نقل مکان کردند. در آن زمان خواهر بزرگتر با خیاطی مخارج خانه را تهیه می‌کرد.
او در سال ۱۳۲۸ همراه خانواده به تهران آمد و توانست در خدمت علی‌اکبرخان شهنازی به شاگردی پذیرفته شود و سپس در سال ۱۳۳۴ به گیلان بازگشت و در رشته تئاتر به فعالیت پرداخت و همزمان با آغاز به کار رادیو گیلان در سال ۱۳۳۶ به رادیو آمد و به عنوان یکی از نخستین خوانندگان در این رادیو به اجرای برنامه پرداخت.
در سال ۱۳۳۹ توسط یکی از دوستان خانوادگی به احمد عبادی و ملوک ضرابی معرفی شد و این آشنایی یکی از مهم‌ترین اتفاقات زندگی او به‌شمار می‌رود و تأثیر بسیاری در زندگی او گذاشت.
او در سال ۱۳۴۲ با دختری گیلک ازدواج کرد که حاصل آن دو دختر به نام‌های بنفشه و بیتا و یک پسر به نام علی است.
بعد از انقلاب، سال‌ها انتشار آثار او ممنوع بود؛ ولی تبحر او در موسیقی فارسی و گیلکی موجب شد که سرانجام با ترانه‌های جدیدی به فعالیت خود ادامه دهد.
از او در بیش از ۵۰ سال فعالیت هنری بیش از ۵۰۰ ترانه به جا مانده‌است که بیش از ۲۰۰ آهنگ فارسی و سنتی ۱۵ برگ سبز و ۱۰ شاخه گل و بیش از ۲۵۰ ترانه محلی گیلکی است.


☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘

چهارشنبه 6/1/1399 - 9:40
تاریخ

 

‍ ‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۶ فروردین زادروز علی‌اکبر شکارچی


 

( زاده ۶ فروردین ۱۳۲۸ لرستان ) نوازنده کمانچه

شکارچی در سال ۱۳۵۰ با ساز تخصصی کمانچه به دانشگاه هنرهای زیبای تهران وارد شد. کمانچه‌نوازی را تحت تأثیر کمانچه نوازان لرستان شروع کرد و اولین کسی بود که با ساز تخصصی کمانچه به تحصیل موسیقی در دانشگاه تهران پرداخت.
اولین کنسرت را در شیراز در سال ۱۳۵۴ به سرپرستی حسین علیزاده اجرا کرد. در ۱۳۵۶ نفر اول کمانچه‌نوازی ایران در آزمون "باربد" به دبیری هوشنگ ابتهاج و داوری علی‌اکبر شهنازی، مهدی فروغ، مهدی برکشلی، داریوش صفوت و علی تجویدی شد.
در ۱۳۵۸ اولین اجرای صحنه‌ای را در دانشکده هنرهای زیبا با حسین علیزاده و بهمن رجبی به صورت سه‌نوازی داشت که با توجه به استقبال فراوان تبدیل به اولین کارش به‌عنوان "موسیقی خلق لر " منتشر شد. بعد از آن کارهای زیادی را به صورت انفرادی به انجام رساند که از جمله آنها تدوین و انتشار تکخوان با گروه کر و سرنا‌نوازی شامیرزا مرادی و نیز آلبوم «خونین شهر» با همکاری «عطا جنکوگ».
در سال ۱۳۷۱ «ردیف‌های میرزاعبداله» را برای اولین بار به عنوان یک شیوه آموزشی و یک منبع مرجع ضبط کرد. بعد از آن اجرای قطعاتی از موسیقی لری به یاد «علیرضا حسین‌خانی» و «بیست ترانه لری» بود که از سوی آوای شیدا به سرپرستی «محمدرضا لطفی» در دسترس عموم قرار گرفت.
این نوازنده کمانچه و ردیف‌دان سپس کتاب آن تحت عنوان "بیست ترانه کهن لری" و دو کتاب دیگر با عنوان‎های "وزن خوانی جلد یک" و "وزن خوانی جلد دو" نیر منتشر شد.
بعد از این دوره به اجرای تعدادی تکنوازی می‎رسیم، نظیر: "خواب شقایق"، "عاشقانه"، "بهار باد"( به همراه ارکستر سمفونیک و سازهای محلی با اجرای ایرج رحمانپور)
شکارچی نزد استادانی چون بهاری، صفوت، ذوالفنون و نورعلی‌ برومند به فراگیری موسیقی پرداخت و کارهای آوازی را نزد استادانی چون کریمی، فروتن و هرمزی فراگرفت
او بعد از فارغ‌التحصیلی در همان دانشکده هنرهای زیبای تهران به تدریس پرداخت و سپس حدود هشت سال در دانشگاه هنر و سوره کمانچه‌نوازی درس داد.
وی به همراه "حسین علیزاده" کنسرت‌های مختلفی را در کشورهای اروپایی از جمله اتریش و آلمان اجرا کرد. و نیز همراه دخترش "آساره شکارچی" که نوازنده تنبک است، کنسرت‌هایی را در کشورهای متعدد: سوئد، سوئیس، نروژ، بلژیک، فرانسه، اسپانیا، انگلستان، کلمبیا، استرالیا و چندین کشور دیگر به صحنه بردند.
در ایران نیز از سال ۹۴ در شهرهای اهواز، اندیمشک، بهبهان، دورود، کوهدشت، اراک و خرم آباد به صورت تکنوازی و یا به همراه گروهی بنام "کمان آوا" که از بهترین استادان کمانچه‌نواز ایران تشکیل شده است، به اجرای کنسرت پرداخت.

آثار :
موسیقی خلق لر (این اجرا در تیرماه ۱۳۵۸ انجام شد و به نام آلبوم موسیقی خلق لر به بازار آمد، ولی چندی بعد توقیف شد) (با همکاری حسین علیزاده)
جرس
کوهسار
بیست ترانه کهن لری
کاروانه
خونین‌شهر (کار مشترک با عطاجنگوک)
قطعاتی از موسیقی لری
بهارباد (با صدای ایرج رحمانپور)
خواب شقایق
کارهای پژوهشی آلبوم ردیف میرزا عبداله با کمانچه (۱۳۷۲)
موسیقی فیلم خون بس (۱۳۶۹)
عاشقانه (۱۳۸۶) (با تنبک آساره شکارچی)
ایل بانگ (با تنبک آساره شکارچی)
آلبوم چراغ افروخته (به همراهی تنبک آساره شکارچی) - دو سی دی تصویری (نواختن کامل ردیف موسیقی ایرانی)
و همچنین انتشار ۲ جلد کتاب وزن خوانی را می‌توان نام برد و نیز تجزیه و تحلیل بیست ترانه کهن لری که در دست انتشار است.

☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘

چهارشنبه 6/1/1399 - 9:37
اخبار

❌علت توقف ارائه آمار استانی ابتلا به کرونا

وزارت بهداشت:

توقف ارائه آمار تفکیک شده استانی به دلیل ایجاد رقابت بیشتر بین استان‌ها برای بیماریابی فعال کرونا و جلوگیری از سفر به استان‌های با آمار کمتر انجام شده است.

سه شنبه 5/1/1399 - 9:24
اخبار


مخالفت وزارت بهداشت با وضع جریمه مالی و افزایش عوارض بزرگراهی برای افرادی که محدودیت تردد و مسافرت را رعایت نمی‌کنند.

سه شنبه 5/1/1399 - 9:22
اخبار

چقدر سخت و دردناکه
کرونا چه کرد😪😪😪😪

 

سه شنبه 5/1/1399 - 9:20
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

‎ 🔴 نکاتی درباره ویروس کرونا

➖➖➖➖

سه شنبه 5/1/1399 - 9:17
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته