• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 243
تعداد نظرات : 52
زمان آخرین مطلب : 2894روز قبل
سخنان ماندگار
حضرت محمد (ص) : انسان همراه کسی محشور میشود که او را دوست بدارد.

 

بحارالانوار جلد 17 صفحه 13

 

سه شنبه 27/10/1390 - 10:11
سخنان ماندگار
حضرت محمد (ص) فرمود كه روزى به سوى سخاوتمند تندتر میرود از كاردى كه به گلوى شتر میرود خداوند بكسى كه بر دیگران غذا میخوراند بر فرشتگانش مباهات و فخر میكند.

ارشاد القلوب جلد 1  صفحه 331

 

سه شنبه 27/10/1390 - 10:11
عقاید و احکام
نماز و شیعه
علاّمه سیّد محمّد حسین طباطبائى ؛ فرمود:
كُرُبن معتقد بود كه در دنیا یگانه مذهب زنده و اصیل كه نمرده است مذهب شیعه است. روزى به هانرى كربن گفتم : در دین مقدّس اسلام تمام زمینها و مكانها بدون استثناء محل عبادت است ، اگر فردى بخواهد نماز یا قرآن بخواند یا سجده كند یا دعا كند در هر جا مى تواند، بنابراین اگر فردى از مسیحیان در وقتى از اوقات حالى پیدا كرد مثلاً در نیمه شب در خوابگاه منزل خود است و خواست خدا را بخواند چه مى كند؟ او باید صبر كند تا روز یكشنبه ، كلیسا را باز كنند، این معنى قطع رابطه بنده است با خدا.
در پاسخ گفت : بلى این اشكال در مذهب مسیحیت هست .
همچنین روزى به كربن گفتم : اگر در دین مقدس اسلام ، انسان حاجتمند حالى پیدا كند، طبق همان حال و حاجت خدا را مى خواند امّا در دین مسیح ، خدا اسماء حسنى ندارد اگر شما مثلاً حالى پیدا كردید چه خواهید كرد؟! در پاسخ گفت : من در مناجاتهاى خود صحیفه مهدّویه علیه السّلام را مى خوانم . كربن كراراً صحیفه سجّادیه را مى خواند و گریه مى كرد.[1]

[1] . مهر تابان ، ص 48.
منبع:http://andisheqom.com
سه شنبه 27/10/1390 - 10:10
اخلاق
در حدیث مشهور (( طیر مشوی )) آمده است که پیغمبر (ص) فرمود : خداوندا بهترین دوستانت را نزد من حاضر کن تا با من در خوردن این غذا شرکت کند ، در این هنگام که پیغمبر منتظر شخص موصوف بود ناگهان امیرالمومنین (ع) وارد شدند و با او در صرف غذا شرکت کردند.  

اعلام الوری با علام الهدی صفحه 234

سه شنبه 27/10/1390 - 10:6
سخنان ماندگار
رسول خدا (ص) فرمود : ولایت و دوستی علی بن ابیطالب (ع) ولایت خداست و محبت او عبادت خداست و متابعت او فریضه خدا است و دوستان او دوستان خداوند هستند و دشمنان او دشمنان خدا هستند و جنگ با او ، جنگ با خدا است و صلح او صلح خداست. 

کاشف الاستار ترجمه جامع الاخبار صفحه 32

سه شنبه 27/10/1390 - 10:5
سخنان ماندگار
1.پیامبر (ص) از خوردن در حال جنابت نهی فرمود.

2.و از مسواک کردن در حمام نهی فرمودند.

3.و آب دهان یا بینی در مساجد افکندن را نهی فرمودند.

4.و فرمود مساجد را راه عبور قرار ندهید و از آنها مگذرید تا دو رکعت نماز در آن بگزارید.

5.و از آنکه کسی زیر درخت میوه دار یا میان راه بول کند نهی فرموده.

نصایح صفحه 447 الی  458
سه شنبه 27/10/1390 - 10:5
قرآن

سوره نحل آیه 115 : و مگوئید آنچه را که وصف میکند آنرا زبانهای شما به دروغ در احکام خدا که این حلال است و این حرام چنین می گویید و توصیف می کنید بر خلاف واقع تا افتراء بزنید بر خدا دروغ را آن کسانیکه افتراء می زنند به خدا دروغ را رستگار نمیشوند.

سوره نحل آیه 116 : برخورداری کمی است در دنیا دروغ گویان را و برای ایشان عذابی دردناک است در آخرت.

سوره زمر آیه 2 : آگاه باشید مردم که برای خداست دین خالص نه دین مخلوط با غیر خدا آنکسانیکه گرفتند سوای خدا دوستانی برای پرستش گویند نمی پرستم اینها را مگر برای آنکه نزدیک گردانند این بتها ما را به خدا نزدیکی کامل البته خدا حکم میکند میانه ایشان در آنچه اختلاف میکنند در دین خود ، خدا راه نمی نماید کسی را که او دروغگو و ناسپاس است.

 و از چند آیه قرآن استفاده میشود که دروغگو مستحق لعنت و سزاوار خشم پروردگار عالم است (از جمله سوره نور آیه 7 )
سه شنبه 27/10/1390 - 10:4
تاریخ
جایگاه شیعه در کلام پیامبر(صلى الله علیه وآله)

سؤال: سخن پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) در مورد شیعه با توجه به منابع اهل سنت چیست؟
جواب: روایات بسیارى در مصادر حدیثى اهل سنت از زبان پیامبر(صلى الله علیه وآله) در مورد شأن و منزلت شیعیان آمده که در اینجا به برخى از آن ها اشاره اى مى کنیم:
1 ـ ابن حجر از امّ سلمه نقل کرده: «کانت لیلتى وکان النبىّ(صلى الله علیه وآله) عندى فاتته فاطمة فتبعها علىّ ـ رض ـ فقال النبىّ(صلى الله علیه وآله): یا علىّ! انت و اصحابک فی الجنة، انت وشیعتک فی الجنة»؛(1) «نوبت من بود که رسول خدا(صلى الله علیه وآله) نزد من باشد، فاطمه(علیها السلام) به سراغ حضرت آمد و به دنبال او على(علیه السلام) آمد. پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمود: اى على! تو و اصحاب تو در بهشت مى باشید، تو و شیعیان تو در بهشت خواهید بود.
2 ـ حاکم حسکانى در ذیل آیه: «وَ مِمَّنْ خَلَقْنا أُمَّةٌ یَهْدُونَ بِالْحَقِّ وَ بِهِ یَعْدِلُونَ»(2) « و از آنها که آفریدیم، گروهی به حق هدایت می کنند، و به حق اجرای عدالت  می  نمایند.» از امام على(علیه السلام) نقل کرده که فرمود: « هم انا و شیعتى»؛(3)« مقصود از آن ها من و شیعیان من مى باشند».3 ـ ابن مغازلى به سندش از انس بن مالک نقل کرده که رسول خدا(صلى الله علیه وآله) فرمود: «یدخلون من امّتی الجنّة سبعون الفاً لاحساب علیهم، ثمّ التفت إلیّ علىّ فقال: هم شیعتک و انت إمامهم»؛(4) «از امّتم هفتاد هزار نفر بدون حساب وارد بهشت مى شوند. آن گاه به على(علیه السلام) توجه کرده و فرمود: اینان شیعیان توهستند و تو امام آنان هستی.
4 ـ گنجى شافعى به سندش از ابوسعید خدرى نقل مى کند که رسول خدا(صلى الله علیه وآله) به على(علیه السلام) نظر کرده و فرمود: «هذا و شیعته هم الفائزون یوم القیمة»؛(5) «این (علىّ) و شیعیان او در روز قیامت رستگارند».5 ـ خوارزمى از پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) نقل کرده که خطاب به على(علیه السلام) فرمود: «و انّ شیعتک على منابر من نور، و انّ الحق على لسانک...»؛ «و همانا شیعیان تو بر منبرهایى از نورند، و همانا حقّ بر زبان تو جاری است...».(6)
6 ـ ابن عساکر به سندش از امام على(علیه السلام) نقل کرده که رسول خدا(صلى الله علیه وآله) به او فرمود: «أنت و شیعتک فى الجنّة»؛(7) «تو و شیعیان تو در بهشتید».7 ـ سمهودى به سندش از امام على(علیه السلام) نقل کرده که رسول خدا(صلى الله علیه وآله) فرمود: «السابقون إلى ظلّ العرش یوم القیمة طوبى لهم، قیل یا رسول الله! و مَن هم؟ قال: شیعتک یا علىّ ومحبّوک»؛(8) «خوشا به حال سبقت گیرندگان به سایه عرش الهى در روز قیامت. عرض شد: اى رسول خدا! آنان چه کسانی هستند؟ فرمود: شیعیان تو اى على و محبّین تو.
8 ـ خطیب بغدادى به سند خود از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) نقل کرده که خطاب به على(علیه السلام) فرمود: «انت و شیعتک فى الجنّة»؛(9)«تو و شیعیان تو در بهشت هستید.»9 ـ هیثمى از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) نقل کرده که خطاب به على(علیه السلام) فرمود: «انت اوّل داخل الجنّة من امّتى، و انّ شیعتک على منابر من نور...»؛(10) «تو اوّل کسى هستى که از امت من داخل بهشت مى شود. و همانا شیعیان تو بر منبرهایى از نورند...».
10 ـ علامه مناوى از ام سلمه ـ رضى الله عنها ـ نقل کرده که رسول خدا(صلى الله علیه وآله) فرمود:« علىٌّ و شیعته هم الفائزون یوم القیامة»؛(11) «على و شیعیان او همان رستگاران روز قیامت هستند.»(12)

منابع
1. جامع البیان، ج 30، ص 264.
2. سوره اعراف، آیه 181.
3. شواهد التنزیل، ج 1، ص 204.
4. مناقب امیرالمؤمنین(علیه السلام)، ص 293.
5. کفایة الطالب، ص 175.
6. المناقب، باب 61.
7. ترجمة امام على(علیه السلام) از تاریخ دمشق، ج 2، ص 345، رقم 845.
8. جواهر العقدین، عقد دوم، ذکر هشتم.
9. تاریخ بغداد، ج 12، ص 289.
10. مجمع الزوائد، ج 9، ص 131.
11. کنوز الحقائق، ص 98.
12 ـ على اصغر رضوانى، دفاع از تشیع و پاسخ به شبهات، ص 42.

      منبع:http://makarem.ir/

سه شنبه 27/10/1390 - 10:3
سخنان ماندگار
حکمت 150 ضدّ ارزش‏ها و هشدارها (اخلاقى، اجتماعى، سیاسى) و درود خدا بر او، امام علی (ع) فرمود: (مردى از امام در خواست اندرز کرد.) از کسانى مباش که بدون عمل صالح به آخرت امیدوار است، و توبه را با آرزوهاى دراز به تأخیر می ‏اندازد، در دنیا چونان زاهدان، سخن می ‏گوید، اما در رفتار همانند دنیا پرستان است، اگر نعمت‏ها به او برسد سیر نمی ‏شود، و در محرومیّت قناعت ندارد، از آنچه به او رسید شکر گزار نیست، و از آنچه مانده زیاده طلب است. دیگران را پرهیز می ‏دهد اما خود پروا ندارد به فرمانبردارى امر می ‏کند اما خود فرمان نمی ‏برد، نیکوکاران را دوست دارد، اما رفتارشان را ندارد گناهکاران را دشمن دارد اما خود یکى از گناهکاران است، و با گناهان فراوان مرگ را دوست نمی ‏دارد، اما در آنچه که مرگ را ناخوشایند ساخت پافشارى دارد، اگر بیمار شود پشیمان می ‏شود، و اگر تندرست باشد سرگرم خوشگذرانی ‏هاست در سلامت مغرور و در گرفتارى نا امید است اگر مصیبتى به او رسد به زارى خدا را می ‏خواند. اگر به گشایش دست یافت مغرورانه از خدا روى بر می ‏گرداند، نفس به نیروى گمان ناروا، بر او چیرگى دارد، و او با قدرت یقین بر نفس چیره نمی ‏گردد. براى دیگران که گناهى کمتر از او دارند نگران، و بیش از آنچه که عمل کرده امیدوار است. اگر بى نیاز گردد مست و مغرور شود، و اگر تهیدست گردد، مأیوس و سست شود. چون کار کند در آن کوتاهى ورزد، و چون چیزى خواهد زیاده روى نماید، چون در برابر شهوت قرار گیرد گناه را بر گزیده، توبه را به تأخیر انداز، و چون رنجى به او رسد از راه ملت اسلام دورى گزیند، عبرت آموزى را طرح می ‏کند امّا خود عبرت نمی ‏گیرد در پند دادن مبالغه می ‏کند امّا خود پند پذیر نمی ‏باشد. سخن بسیار می ‏گوید، امّا کردار خوب او اندک است براى دنیاى زودگذر تلاش و رقابت دارد امّا براى آخرت جاویدان آسان می ‏گذرد سود را زیان، و زیان را سود می ‏پندار از مرگ هراسناک است امّا فرصت را از دست می ‏دهد گناه دیگرى را بزرگ می ‏شمارد، امّا گناهان بزرگ خود را کوچک می ‏پندارد، طاعت دیگران را کوچک و طاعت خود را بزرگ می ‏داند مردم را سرزنش می کند، امّا خود را نکوهش نکرده با خود ریاکارانه بر خورد مى‏کند خوشگذرانى با سرمایه‏داران را بیشتر از یاد خدا با مستمندان دوست دارد، به نفع خود بر زیان دیگران حکم مى‏کند امّا هرگز به نفع دیگران بر زیان خود حکم نخواهد کرد، دیگران را هدایت امّا خود را گمراه می ‏کند، دیگران از او اطاعت می ‏کنند، و او مخالفت می ‏ورزد، حق خود را به تمام می ‏گیرد امّا حق دیگران را به کمال نمی ‏دهد، از غیر خدا می ‏ترسد، امّا از پروردگار خود نمی ‏ترسد می ‏گویم: (اگر در نهج البلاغه جز این حکمت وجود نداشت، همین یک حکمت براى اندرز دادن کافى بود این سخن، حکمتى رسا، و عامل بینایى انسان آگاه، و عبرت آموز صاحب اندیشه است )
سه شنبه 27/10/1390 - 10:2
اخلاق
1.بدانید بیناترین چشم آنست که در راه خیر باز شود. بدانید شنواترین گوش آنست که برای بیداری دل سخن فرا گیرد . بدانید مصرف کردن اموال در راه باطل اسراف و تبذیر است. بدانید قناعت و تسلط بر شهوت بزرگترین پاکدامنی و تقواست.

2.بدانید دنیا منزلی است که جز با زهد و پارسایی نمی توان از آفاتش سالم ماند و هرچه طعمه ی آن شود از آن نجات نیابد.بدانید وجود شما بهایی جز بهشت ندارد مبادا به غیر از آن خود را بفروشید.بدانید تقوا مرکب راهواری است پرهیزگاران بر آن سوار شده و مهارش را به دست گرفته اند و آنان را به مقصد بهشت میرساند.بدانید گناه مرکب چموشی است گنهکاران بر گرده ی آن نشسته اند اگر مهارش گسیخته شود راکب را به پرتگاه دوزخ می افکند.بدانید امروز وقت آمادگی است فردا مسابقه است مسابقه بر سر بهشت است و سرانجام باختگان دوزخ.بدانید تهیدستی بلا است و بدتر از تهیدستی رنجوری جسم است و بدتر از مریضی بیماری قلب است.

3.بدانید مال فراوان از نعمتهای خداست بهتر از مال سلامت بدن است و بهتر از سلامت تقوای قلب است . بدانید هرکه بی اندیشه عاقبت در هر کار پانهد باید منتظر حوادث ناگهانی باشد.بدانید خردمند آن است که با فکری صائب و پیش بینی کامل با کارها روبه رو شود. بدانید کوس رحلت را زده اند و توشه را معرفی کرده اند به اندازه ای که فردا جان خود را حفظ کنید توشه برگیرید.بدانید جهاد بهای بهشت است هرکس برای خویشتن جهاد کند مالک بهشت شود و بالاترین ثواب خدا برای کسی است که خود را بشناسد.

4.بدانید احکام دین در صحت و متانت یکی است راههای دین معتدل است هرکس به راه دین رود غنیمت برد و هرکه توقف کند گمراه و پشیمان شود.بدانید کسی که نمیداند نباید از آموختن شرم کند که قیمت هرکس به قدر معلومات اوست.بیدار باشید! اینک که زبانها آزاد و بدنها سالم و عضوها در اختیار و جایگاه وسیع و مجال بسیار است و تا مرگ نرسیده عمل کنید.

( نصایح صفحه 21 الی 22 ) 
سه شنبه 27/10/1390 - 10:2
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته