• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1774
تعداد نظرات : 506
زمان آخرین مطلب : 3514روز قبل
آلبوم تصاویر

عکس؛ مراسم تشییع پیکر نادیا دلدار گلچین





























پنج شنبه 26/5/1391 - 13:49
سينمای ایران و جهان
پیکر «نادیا دلدارگلچین» تشییع شد/ مراسم یادبود در مسجد نور

خبرگزاری فارس: پیکر زنده یاد «نادیا دلدار گلچین» در میان غم و اندوه والدینش و تعدادی از هنرمندان، از مقابل تالار وحدت تا بهشت زهرا(س) و قطعه هنرمندان بدرقه شد.

خبرگزاری فارس: پیکر «نادیا دلدارگلچین» تشییع شد/ مراسم یادبود در مسجد نور

به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، در این مراسم، «نادر گلچین» پدر آن مرحوم که در عرصه موسیقی فعالیت دارد، حضور داشت و یادداشت کوتاهی را قرائت کرد.

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی نیز در این مراسم به همراه تعدادی از هنرمندان و عموزادگان وی مرجانه و منیژه گلچین نیز از حضور هنرمندان و مردم هنردوست تشکر کردند.

مراسم یادبود این هنرمند روز شنبه 28 مردادماه در مسجد نور واقع در میدان فاطمی  از ساعت 16 تا 17:30 در مسجد نور برگزار خواهد شد.

بر پایه این گزارش، نادیا دلدار گلچین بر اثر بیماری‌های قلبی، کلیوی و ناراحتی تنفسی از 16 مردادماه به کما رفته بود و صبح دیروز (چهارشنبه 25 مردادماه) دار فانی را وداع گفت. 

پنج شنبه 26/5/1391 - 13:48
اخبار

راه‌اندازی بانک پیامک‌های مذهبی در کشور

پایگاه فرهنگی اطلاع‌رسانی راسخون وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه، بانک پیامک‌‎های مذهبی را با بیش از 16 هزار و 600 پیامک مناسبتی شمسی و قمری به صورت رایگان در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد.


1x1.trans راه‌اندازی بانک پیامک‌های مذهبی در کشورپایگاه فرهنگی اطلاع‌رسانی راسخون وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه، بانک پیامک‌‎های مذهبی را با بیش از ۱۶ هزار و ۶۰۰ پیامک مناسبتی شمسی و قمری به صورت رایگان در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجییتال، راسخون پیامکهای خود را برای تمامی مناسبت‌های مذهبی، ملی و جهانی درنظر گرفته که بر اساس آن موضوعات خاص، کاربران می‌توانند از این پیامکها استفاده کنند.

جملات قصار اندیشمندان جهان با موضوعات متنوع با قابلیت ارسال رایگان از دیگر قابلیت‌های این سامانه اینترنتی است؛ همچنین این سامانه این امکان را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد که پس زمینه‌های دینی و مذهبی را به صورت رایگان دریافت و در تلفن همراه خود اجرا کنند.

راسخون بیش از ۱۰۰ هزار مقاله در شاخه‌های دین پژوهی، مهدویت، پزشکی، خانه و خانواده، حکومت دینی، فرهنگ و اندیشه جهان را در اختیار کاربران خود قرار داده که روزانه بیش از ۸۰ مقاله به این تعداد افزوده می‌شود.

این سامانه، همچنین بخش ویژه‌ای را به معرفی پایگاههای اینترنتی اختصاص داده که ۱۰۰ها سایت اینترنتی از قبیل پایگاههای دینی، آموزشی، علمی، هنری، خبری و سیاسی را به کاربران معرفی کرده تا پایگاههای مورد نیاز خود را به راحتی شناسایی کنند.

امکان مشاوره دینی و روانشناسی از دیگر امکانات این پایگاه است که به صورت کاملا خصوصی پاسخ‌ها را در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد و جوابها را به صورت محرمانه به ایمیل اشخاص ارسال می‌کند.

آشنایی با اماکن مذهبی و تاریخی و بازدید از مقالات مرتبط با این اماکن به صورت مجازی از دیگر قابلیتهای این سامانه است.

پنج شنبه 26/5/1391 - 13:23
کامپیوتر و اینترنت

فراخوان: ترجمه توییتر به فارسی
۹۰/۱۱/۰۷

دسته‌بندی: آرشیو، وب و اینترنت

شبکه اجتماعی توییتر اخیرا اقدام به ترجمه توییتر به زبان های مختلف کرده است ، و خبر خوب اینکه زبان فارسی نیز در لیست مورد نظر قرار دارد .


شبکه اجتماعی توییتر اخیرا اقدام به ترجمه توییتر به زبان های مختلف کرده است ، و خبر خوب اینکه زبان فارسی نیز در لیست مورد نظر قرار دارد .

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از مانی، این ترجمه که توسط کاربران انجام میشود 

1x1.trans  فراخوان: ترجمه توییتر به فارسیبدین ترتیب که کاربر با حساب توییتر خود وارد شده ، زبان مورد نظر برای ترجمه را انتخاب میکند و سپس شروع به ترجمه مینماید.

اگر عبارتی از قبل ترجمه شده باشد شما تنها کافیست به ترجمه بهتر رای دهید و یا اگر لازم دیدید ترجمه مورد نظر خود را اضافه کنید.

در این گیر و داد که سرویس های اینترنتی یکی پس از دیگری برای ایرانیان تحریم میشوند،‌ این اقدام توییتر میتواند حرکتی دلگرم کننده برای کاربران فارسی باشد. لذا با مشارکت خود در این طرح به سرعت پیشرفت آن کمک کنید.

آخرین اخبار مربوط به این پروژه را نیز میتوانید دنبال کنید
پنج شنبه 26/5/1391 - 13:22
کامپیوتر و اینترنت

۷ برتری توییتر بر فیس‌بوک
۹۱/۰۵/۲۵

دسته‌بندی: آرشیو، معرفی 

توییتر و فیس‌بوک دو شبکه اجتماعی قدرتمند و پرکاربر می باشند که رقابت خاصی با هم دارند. البته...


توییتر و فیس‌بوک دو شبکه اجتماعی قدرتمند و پرکاربر می‌باشند که رقابت خاصی با هم دارند. البته کاربران ایرانی بیشتر در فیس‌بوک عضو هستند و توییتر محبوبیت خاصی در ایران ندارد اما طبق جدیدترین آمارهای منتشر شده ، بسیاری از کاربران فیس بوک (کاربران غیر ایرانی) این شبکه را ترک کرده و در توییتر فعالیت می کنند.

1x1.trans 7 برتری توییتر بر فیس‌بوکپایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام در این بخش ۷ برتری شبکه اجتماعی توییتر بر فیس بوک را مورد بررسی قرار می‌دهد. به گفته کارشناسان ، این هشت مورد از دلایلی اصلی کاهش کاربران فیس بوک می‌باشند.

۱- امروزی بودن توییتر
به پست‌هایی که در توییتر منتشر می‌شود ، “توییت” می‌گویند. از نظر کاربران ، توییت‌های منتشر شده در توییتر امروزی‌تر می‌باشند و نظر دادن به آنها سریع‌ و پیشرفته‌تر می‌باشد.

۲- چک کردن اخبار
توییتر این امکان را به کاربران می‌دهد که بدون نیاز به ورود با اکانت (Log In) ، اخبار روز را بخوانند و در این صورت چک کردن اخبار در توییتر بسیار سریع می‌باشد و این در حالی است که فیس‌بوک چنین امکانی را برای کاربران قرار نداده است.

۳- اظهار نظر های شخصی و سیاسی
همانطور که می دانید ، فیس‌بوک مکانی برای پیدا کردن دوستان و ارسال پست‌های شخصی از قبیل عکس ها و خاطرات می‌باشد. اما توییتر به غیر از این مورد ، امکان ارسال توییت‌های نظری بیشتری را دارد. منظور از توییت‌های نظری ، بیان احساسات و علایق خود در زمینه‌های اجتماعی ، سیاسی و… می‌باشد.

۴- بین المللی بودن
فیس بوک و توییتر هردو بین المللی می‌باشند اما ارسال توییت در توییتر تنها برای دوستان نیست. بلکه تمام دنیا نوشته‌هایتان را می بینند. پس حرف‌های معقول و دقیق خود را توییت کنید.

۵- فعالیت های رسمی
آمارها نشان می‌دهند که بیشتر کمپانی‌ها ، برندها ، باشگاه‌های ورزشی و همچنین هنرمندان در توییتر فعالیت می‌کنند و این در حالی است که در فیس‌بوک تنها کانون‌های هواداران آنها فعال هستند.

۶- مکالمات با بحث های مشخص
در شبکه توییتر امکان انجام مکالمات می‌باشد. مکالماتی بین کاربران در زمینه‌های مختلف . این بخش طوری طراحی شده است که صحبت‌ها از حیطه بحث مورد نظر دور نمی‌شود.

۷- ارتباط لحظه به لحظه با دوستان
در توییتر گروه‌های مختلفی وجود دارد که اعضای این گروه‌های می‌توانند کارمندان یک شرکت ، افراد یک خانواده بزرگ و… باشند. با انتشار نسخه گوشی توییتر ، افراد می‌توانند لحظه به لحظه با دوستانشان در تماس باشند و جدیدترین رویدادها را اطلاع بدهند و یا از جدیدترین رویدادها باخبر شوند. البته برنامه نسخه گوشی های هوشمند فیس بوک نیز منتشر شده است اما محبوبیت توییتر در این بخش نیز بیشتر می باشد.

این دلایل بسیار ساده بودند اما از نظر کاربران و کارشناسان همین دلایل باعث محبوب شدن این شبکه در جهان شده اند. البته تفاوت های دو شبکه فیس بوک و توییتر بسیار کم می باشد
پنج شنبه 26/5/1391 - 13:20
کامپیوتر و اینترنت

نرم افزارهایی که باید روی سیستم همه باشد
۹۱/۰۵/۲۵

دسته‌بندی: آرشیو، نرم‌افزار

در دنیایی زندگی می کنیم که تکنولوژی هر روز آن را تغییر می دهد. مهم است که بدانم چه نرم افزاری نصب کنیم تا بتوانیم با این تغییرات خود همراه ...


1x1.trans نرم افزارهایی که باید روی سیستم همه باشددر دنیایی زندگی می کنیم که تکنولوژی هر روز آن را تغییر می دهد. مهم است که بدانم چه نرم افزاری نصب کنیم تا بتوانیم با این تغییرات خود همراه کنیم.

۱ ) مرورگر

اگرچه ویندوز به همراه مرورگر پیش فرض Intetnet Explorer انتشار می‌شود. اما دانلود دیگر مروگرهایی همانند: Mozilla Firefox و Google Chrome به شما اجازه می‌دهد که امکانات مختلفی را در محیط اینترنت پیدا کنید. البته مرورگرهای دیگر همانند Safari و Opera هم وجود دارد که می‌توانید آنها را هم تجریبه کنید.

۲ ) آنتی ویروس

امنیت جستجو در اینترنت به همراه یک آنتی ویروس خوب عملی می شود. در حالی که آنتی ویروس های AVG, Avira به طور محانی ارائه می شوند اما بهتر است آنتی ویروسی خریداری کنید که امنیت کامل کامپیوتر شما را تامین کند.

۳ ) نگهداری دیسک و تمیز کردن نرم افزار

استفاده از اینترنت و جستجو از طریق مروگر به نظر تفریح خوبی می‌باشد اما این مهم می‌باشد که سیستم خود را همیشه چک کنید. یک برنامه خوب نصب کنید تا سیستم شما را پاکسازی کند و از نبود هیچ گونه خطا اطمینان پیدا کنید.

۴ ) مبدل پی دی اف

هر کاری که انجام می دهید یا اینکه از کامپیوتر استفاده می‌کنید مطمعنا به PDF Reader و مبدل آن نیاز پیدا خواهید کرد. شما به سادگی می‌توانید فرمت‌های MS Word, MS Excel, MS PowerPoint و دیگر فایل‌ها را به پی دی اف تبدیل کنید.

۵ ) بخش کننده مالتی مدیا

اگر چه ویندوز به همراه برنامه پیش فرض Windows Media Player انتشار شده است، نصب برنامه جایگذین همانند VLC می‌تواند کمک خوبی به شما کند مخصوصا اگر فیلم‌ها آنلاین نگاه می‌کنید. حتی کیفیت موزیک در VLC بهتر از هر برنامه دیگر جواب می‌دهد.

۶ ) برنامه رایت دیسک

از گوش دادن به موزیک لذت می برید؟ ویدئو کلیپ چطور؟ شاید به این فکر افتادید که سی‌دی برای خود رایت کنید و یا اینکه دی‌وی‌دی برای اداره رایت کنید. پس یک برنامه برای رایت نیاز دارید برنامه هایی همانند Nero یا IMG Burn.

7 ) برنامه‌های گرافیکی

اگر یک کم خلاق باشید یا حتی نیاز به ویرایش عکس یا کار گرافیکی دارید نصب برنامه Adobe Photoshop می‌تواند بهترین انتخاب شما باشد. برنامه‌های دیگر همانند CorelDraw, Adobe Illustrator and InDesign هم وجود دارد که می‌توانید از آنها در صورت نیاز استفاده کنید.

یک لیست بسیار ساده از برنامه‌های مورد نیاز هر کامپیوتر در بالا بیان شد. برای کسانی که به دنبال برنامه خاصی می‌باشنداز فرد آگاهی سوال کنید و هر برنامه‌ای که در دسترس دارید نصب نکید. به یاد داشته باشید که سرمایه گزاری بر روی برنامه و خرید آن فواید بیشتری دارد.

پنج شنبه 26/5/1391 - 13:17
اخبار

چگونه بدون کامپیوتر زندگی کنیم
۹۱/۰۵/۲۵

دسته‌بندی: آرشیو، فن‌آوری اطلاعات

مردم امروز نمی‌توانند به طور عادی زندگی بدون کامپیوتر را تصور کنند. اما بیایید نگاهی به این موضوع کنیم که چه اتفاقی می‌افتد اگر کامپیوتر در کنار ما نبود؟ شما ..


1x1.trans چگونه بدون کامپیوتر زندگی کنیممردم امروز نمی‌توانند به طور عادی زندگی بدون کامپیوتر را تصور کنند. اما بیایید نگاهی به این موضوع کنیم که چه اتفاقی می‌افتد اگر کامپیوتر در کنار ما نبود؟ شما چه کار می‌کردید؟

۱ ) لیست‌بندی

پایه صحبت کردن می‌باشد که شما توضیح دهید که چه کارهایی را قبل از اینکه به کامپیوتر دسترسی پیدا کنید انجام می‌دادید. بعلاوه جمع بندی تمام این حرف‌ها می‌تواند در سازماندهی احتیاجات و رضایت شما تا قبل از استفاده از کامپیوتر مفید باشد. این کار باعث می‌شود که بتوانید برنامه خود را تجذیه تحلیل کنید و دنیای خود را بدون گجت ها ببینید. این لیست می‌تواند شامل نوشته، ویدئو کلیپ، فیلم، موزیک، بازی، اینترنت و شبکه های اجتماعی باشد.

۲ ) تغییر شغل

بله به نظر یک کم سخت می‌آید که عادت کنید. اما به کاری فکر کنید که نیاز شما را به اینترنت قعط کند. پس دلتان برای کامپیوتر در محل کار تنگ نخواهد شد.

۳ ) بخوانید و بنویسید

این می‌تواند جواب شما برای تمامی سوال‌هایی باشد که فکر می‌کنید از دست داده اید. بدون کامپیوتر عادت به خواندن کنید. کتاب‌های جیبی خریداری کنید. میل خود را به دانش زیاد کنید. همچنین شما می توانید یک لیست تهیه کنید که در آن چیزهایی که برای شما مهم است نوشته شود. نوشتن نحوه فکر کردن شما می‌تواند شروع خوبی باشد.

1x1.trans چگونه بدون کامپیوتر زندگی کنیم۴ ) فیلم را از دست ندهید

فیلم مورد علاقه خود را خریداری کنید و یا هر چند مدت یک بار به سینما بروید و فیلم را بر روی صفحه نمایش بزرگ تماشا کنید.

۵ ) ترانزیستور قدیمی خود را پیدا کنید

الان وقت آن رسیده که کاری را انجام دهید که بدون موزیک انجام می دادید. پس رادیو خود را تعمیر کنید و آن را با خود حمل کنید و در صورت نیاز روشن و به اخبار گوش کنید.

1x1.trans چگونه بدون کامپیوتر زندگی کنیم۶ ) فعال باشید

تمام این بازی‌های ورزشی که در زمان کودکی به آن علاقه داشتید بازی کنید. به زمین تنیس یا فوتبال بروید و کمی بازی کنید. ورزش کردن هم یکی از چیزهایی می‌باشد که شما را مشغول می‌کند. شروع به باشگاه رفتن کنید و یا اینکه ۳ یا ۴ بار در هفته به استخر برای شنا بروید. تمرین کردن باعث می‌شود که ذهن ورزشکار همیشه تازه باقی بماند و به فکرهای نا مناسب مشغول نشود.

۷ ) شروع به نوشتن کنید

بدون کامپیوتر، فیسبوک یا تویتر شما دارای موبایل هستید به دوستان خود اس ام اس بدهید و مکالمه اس ام اس خود را ادامه دهید.

در آخر می‌توان بیان کرد که راه‌های زیادی برای دوری از گجت وجود دارد شما فقط کافی است کمی تلاش کنید و مطمعن باشید در زندگی شما تاثیر خواهد گذاشت.

پنج شنبه 26/5/1391 - 13:16
كودك
 كودكان بیش‌فعال *** دكتر كتایون خوشابی *** فوق‌تخصص روانپزشكی كودكان و نوجوانان  


 

بیش‌فعالی اختلالی است كه در آن كودك دارای علایمی همچون پرتحركی، پر فعالیتی، انجام حركات و عملكرد ناگهانی، كمبود توجه و یا تمركز است.
 6 درصد دانش‌آموزان مقطع ابتدایی تهران دارای اختلال بیش‌فعالی هستند.
معمولا علایم این اختلال بعد از 3 سالگی آغاز و معمولا تا قبل از 7 سالگی تشخیص داده می‌شود، اظهار كرد: اختلال بیش‌فعالی از 12 سالگی به بعد تا 20 سالگی رو به بهبود می‌رود و درصد كمی از علایم اختلال در بعضی از این كودكان و نوجوانان تا بزرگسالی ادامه پیدا می‌كند.


 بیش‌فعالی در پسران شایع‌تر از دختران است

وی با بیان اینكه اختلال بیش‌فعالی در پسران بیشتر از دختران دیده می‌شود، خاطرنشان كرد: این اختلال در پسران 3 تا 5 برابر شایعتر از دختران است.

 اختلال بیش‌فعالی با سه نوع مختلف در كودكان بروز می‌كند، توضیح داد: در نخستین نوع از این اختلال، علاوه بر بیش‌فعالی، عملكرد تكانی (انجام كارهای ناگهانی) در كودك دیده می‌شود.

 دومین و شایع‌ترین اختلال بیش‌فعالی نوعی است كه در آن بیش‌فعالی و پر تحركی مشاهده نمی‌شود و كودك فقط دارای علایم مربوط به كمبود توجه و تمركز است كه معمولا این نوع اختلال دیرتر و در سنین مدرسه تشخیص داده می‌شود.

 در نوع سوم اختلال بیش‌فعالی، كودك هم دارای علایم بیش‌فعالی، عملكردهای ناگهانی و هم كمبود توجه و تمركز است.


 كودك بیش‌فعال آرام و قرار ندارد

در خصوص علایم بالینی اختلال بیش‌فعالی نوع سوم باید خاطرنشان كرد: این كودكان به طور مرتب در حال جنب و جوش هستند و معمولا آرام و قرار ندارند حتی اگر برای تماشای تلویزیون نشسته‌اند مرتبا با دستهای خود بازی می‌كنند. این كودكان در مدرسه به دلیل این كه مرتب در حال حركت هستند غالبا نظم كلاس را بر هم می‌ریزند.


 كودكان بیش‌فعال حادثه می‌آفرینند

 این كودكان اغلب به جای راه رفتن می‌دوند؛ بسیار جسور هستند و دست به كارهای خطرناكی مانند پریدن از روی بلندی، دست زدن به گاز، چاقو، كبریت و ... می‌زنند و بعد از انجام اعمال خطرناك هم عبرت نمی‌گیرند و مرتبا همان اعمال خطرناك را تكرار می‌كنند.


 این كودكان موجب آزار دوستان خود می‌شوند
  این كودكان بدون هیچ فكر قبلی، دست والدین را در خیابان رها كرده و وسط خیابان می‌پرند بدون آنكه عواقب عملشان را فكر كرده باشند و یا مرتبا موجب آزار دوستان و زدن آنها به صورت یكی نمادهای پرخاشگری می‌شوند.


 كودكان بیش‌فعال از انجام تكالیف درسی اجتناب می‌كنند

 این كودكان همیشه قادر به پیگیری دستورات نیستند كارهای خود را نیمه كاره رها می‌كنند و به دلیل مشكل تمركز، فراموش كار هستند و از انجام اعمالی مانند تكلیف درسی كه نیاز به تمركز دارد پرهیز و اجتناب می‌كنند.

  این كودكان به دلیل علایم كم توجهی، وسایل مهد كودك و یا مدرسه خود را مرتب گم می‌كنند و در خانه جای وسایل شخصی خود را فراموش می‌كنند و در مدرسه به دلیل مشكل توجه و تمركز بیشترین مسئله را در دروس «دیكته» و «ریاضی» دارند.

 اشتباهات و غلط های این كودكان در دروس ریاضی و دیكته كاملا ناشی از بی‌دقتی آنهاست،  ‌غلط‌های املایی شایع در این كودكان شامل نگذاشتن نقطه، تشدید و دندانه و سركش است و یا یك كلمه را در یك قسمت دیكته درست می‌نویسند و همان كلمه را ممكن است در جای دیگر اشتباه بنویسند.

 غلط‌های ریاضی این كودكان هم ناشی از بی‌توجهی است، تاكید كرد: این كودكان علایم ریاضی مانند جمع و تفریق را با هم اشتباه می‌كنند و یا ممكن است راه حلی را درست بنویسند ولی در زمان نوشتن اشتباه منتقل كنند؛ در هر حال این كودكان از نظر معلمان، بی انضباط و مداخله گر در صحبت‌های آنان هستند؛ حتی ممكن است این كودكان در طی ساعت مدرسه چندین بار محل كلاس را ترك كنند.


تشخیص زودرس و درمان به موقع مانع از برچسب زدن به این كودكان می‌شود

  تشخیص زودرس و درمان به موقع مانع برچسب زدن به این كودكان تحت عنوان كودكان شرور، پرخاشگر، فضول، بی‌توجه و بی انضباط می‌شود.

  ‌دارو درمانی، رفتار درمانی برای كودك یا نوجوان بیش‌فعال و آموزشهای رفتاری به والدین از جمله روشهای درمانی این اختلال است.

 درمان دارویی در كنترل علایم این اختلال بسیار مؤثرست،   این داروها هم علایم پرتحركی و هم علایم مربوط به بی‌دقتی و كم تمركزی را كنترل می‌كند.


 داروهای بیش‌فعالی در دو نوبت به كودك داده ‌شود

  معمولا كودكان دو نوبت در روز باید از این داروها استفاده كنند؛ یك نوبت برای حضور در مدرسه و یك نوبت بعدازظهر در منزل برای كنترل رفتارهای مربوط به پرتحركی و نیز برای افزایش تمركز و انجام تكلیف درسی به كودك داده می‌شود.

 تشخیص و درمان به موقع از بسیاری عواقب احتمالی اختلال بیش فعالی در آینده جلوگیری می‌كند.

  از اختلالات همراه با بیش‌فعالی می‌توان به اضطراب، افسردگی و كاهش اعتماد به نفس در این كودكان و نیز اختلالات یادگیری در دیكته‌نویسی، روخوانی و ریاضی اشاره كرد.

پنج شنبه 26/5/1391 - 13:8
كودك

عوامل بروز پیش فعالی در کودکان

از نگاه بعضی از والدین دیدن کودکی آراسته و زیبا که در حال بازی است و در همان حین اشعار کودکانه خود را می‏خواند یا اتومبیل‏های کوچک و رنگارنگش را در ردیفی منظم به جلو هدایت می‏کند، رویایی بیش نبوده و کاملا تصنعی است. به نظر آنان عصر کودکان طلایی به سر رسیده و زمان استیلای کودکان بیش فعال آغاز شده است. برخورد چنین والدینی با کودکان بیش فعال خود پیش از آن‏که ناشی از آگاهی‏های علمی باشد برگرفته از تجارب غیرحرفه‏ای و گاهی توام با باورهای غلط است. از این رو قصد نگارنده از نگارش و ترجمه چنین مقاله‏ای کاستن از ناتوانی خانواده دربرخورد با این کودکان و افزایش توجه آنان به درمان‏های مکمل است. درمان‏هایی که متاسفانه به دلیل ناشناخته بودن همواره مورد غفلت قرار گرفته و جایگاه خاص و واقعی خود را باز نیافته‏اند.

به نظر روانشناسان بیش فعال کودکی است با ویژگی‏های رفتاری خاص و متمایز. اما این به معنای ایجاد یک چارچوب سنی مشخص نیست. برخی از روانشناسان علائم بیش فعالی را در بزرگسالان نیز تعقیب کرده‏اند و سعی کرده‏اند تا سیر تکامل آن را در گروه‏های سنی مختلف نیز باز شناسند. به نظر آنان بزرگسالان نیز می‏توانند تجارب کودکان بیش فعال را درک کنند. تجاربی همچون تصمیم‏گیری‏های آنی، عبارات غیرمنطقی، انجام رفتارهای کلیشه‏ای نمونه‏ای مشابه از احساسات کودکان بیش فعال است که می‏توان بروز آن را در بزرگسالان نیز مشاهده کرد. در ضمن برخی از افراد الکلیک و بیماران مبتلا به مانیک نیز به نوعی تجارب حسی و ادراکی کودکان بیش فعال را دارا هستند. البته هدف از طرح نظرات فعلی صرفا آشناسازی والدین گرامی با احساسات یک کودک بیش فعال است، نه ایجاد یک نگرانی مضاعف در فضای خانواده. از این رو اجازه می‏خواهم برای ملموس‏تر کردن توضیحات ذکر شده از مثالی استفاده کنم تصور کنید جوانی در حال رانندگی و مشغول ویراژ دادن است. او شدیدا تحت تاثیر محرک‏های محیطی پیرامون خود قرار گرفته و از درک واقعیت فعلی که در آن قرار دارد ناتوان است. سرعت خودرو او آستانه حس و درک او را شدیدا محدود کرده و از عملکرد منطقی وی کاسته است. او صرفا به پیش می‏رود و مملو از هیجان است. بعد از لحظه‏ای کوتاه طبیعتا در محاسبه فاصله جانبی خود اشتباه کرده و به خودرو بغلی اصابت می‏کند. در یک لحظه سکوت و دقیقا درست زمانی که هر دو خودرو متوقف شده‏اند دو سوال اصلی مطرح می‏شود. نخست احساس راننده جوان در خصوص عملکردش و دوم ارزیابی راننده خسارت دیده از سلامت روانی فرد جوان. راننده جوان چه توجیحی برای رفتار خود دارد؟ آیا از ناگهانی و سریع بودن حوادث، ابراز تعجب نمی‏کند؟ چرا در بازبینی منطقی رفتار پیش از تصادف، خود را سرزنش می‏کند؟ آیا راننده خسارت

       
 

" در سال 1970 پژوهشگری به نام فین کولد اهمیت تاثیر برخی خوراکی‏ها را در افزایش علائم بیش فعالی مورد مطالعه قرار داد. او تحقیقات خود را در مقاله‏ای به همین عنوان به چاپ رساند، ولی چندان مورد توجه قرار نگرفت... "

 
 
دیده توضیحات او را خواهد پذیرفت؟ از نظر روانشناسی شرایط ایجاد شده نوعی واکنش بیش فعالی و بسیاری از نشانه‏های این بیماری را دارا است. عدم کنترل بر احساسات و حرکات و عدم تطابق با شرایط موجود اساسی‏ترین نشانه‏های بیش فعالی است. هر چند باید اضافه کرد شواهدی نیز در کاهش توجه و پایین آمدن مهارت‏های ذهنی و شناختی وجود دارد که در جای خود بیشتر در خصوص آن صحبت خواهیم کرد. فقط آنچه به احتمال باید اضافه کرد این است که با درک صحیح از احساس خودمان می‏توانیم تصور بهتری از واکنش‏های یک کودک بیش فعال داشته باشیم و سعی بنده از طرح توضیحات ذکر شده نیز دقیقا ایجاد چنین احساس مشترکی بوده است. پس به خاطر داشته باشیم ما بزرگسالان گاهی خود بیش فعال‏تر از هر کودکی می‏شویم.
بیش فعالی اصطلاحی است برای بیان خصوصیات رفتاری که به صورت عمده عبارتند از خستگی‏ناپذیری، پرتحرک بودن، هیجان پذیری، بی‏قراری، پریشانی و ... همانطور که ملاحظه کردید نمی‏توان از عبارات بالا به مفهوم دقیق بیش فعالی دست یافت. به همین دلیل به سراغ راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی چهارمین تجدید چاپ می‏رویم تا با علائم این بیماری بیشتر آشنا شویم.
گردآورندگان این مجموعه معتقدند زمانی می‏توان عبارت بیش فعالی را به کار برد که کودک یا نوجوان 6 علامت (یا بیشتر) از موارد ذیل را به مدت حداقل 6 ماه داشته باشد. طبیعتا موارد یاد شده تناسبی با شرایط رشدی وی نیز نخواهد داشت.
الف) مدام در حال حرکت دادن دست‏ها و پاهای خود است و حتی در حین نشستن نیز پیچ و تاب می‏خورد.
ب) اغلب در محیط‏هایی که انتظار می‏رود بنشیند، مثل کلاس درس، بر می‏خیزد و راه می‏رود.
ج) عموما در حال دویدن و بالا رفتن است و توجهی به شرایط پیرامونش نمی‏کند.
در نزد نوجوانان و افراد بالغ این نشانه‏ها به صورت یک احساس ذهنی بی‏قراری ظاهر می‏شود.
د) در کنترل و آرام‏سازی خود در حین بازی‏ها یا فعالیت‏های دیگر مشکل دارد.
ز) در اغلب اوقات به صورت خستگی‏ناپذیر پرتحرک است، گویی فنری او را به جلو هل می‏دهد.
ه) خیلی تند و سریع صحبت می‏کند.
در کنار علائم فعلی، 3 عامل تکانشی نیز وجود دارند که به صورت اختلال در رفتارهای محاوره‏ای و اجتماعی ظاهر می‏شوند. هر چند به ظاهر این عوامل از گروه نخست جدا شده‏اند، اما همراهی آنان با 6 نشانه نخستین ناممکن نیست. اگر روانشناس در تشخیص رفتار کودک یا نوجوان از وجود نشانه‏های ششگانه یقین حاصل کند، نوع تشخیص داده شده بیش فعالی خواهد بود. اما در صورتی که علائم گروه نخست با تعدادی از نشانه‏های گروه بعدی همراه شود، تشخیص ارائه شده بیش فعالی تکانشی بوده و روانشناس با ترکیبی از رفتارهای حرکتی و تکانش‏های محاوره‏ای مواجه خواهد شد. البته باید اضافه کرد عموما در بیش فعالی کودکان و نوجوانان از هر دسته علائم نشانه‏هایی وجود دارد. علائم تکانشی بودن عبارتند از:
و) کودک یا نوجوان سریعا به سوالی که تمام نشده پاسخ می‏دهد.
ن) اغلب در انتظار کشیدن و رعایت نوبت مشکل دارد.
ی) غالبا صحبت دیگران را قطع می‏کند یا حضور خود را بر دیگران تحمیل می‏کند مثلا در مکالمات دیگران مداخله کرده یا وارد بازی‏ها می‏شود.
بخش دیگری از نگرانی‏های والدین مربوط به کاهش توجه کودکان بیش فعال است. از نظیر آنان بی توجهی بر میزان ریسک و خطرپذیری کودکشان می‏افزاید، به نحوی که گاهی موجب اشتباهات مکرر و انجام رفتارهای مخاطره‏آمیز می‏شود. اشتباهات رفتاری، خراب کردن‏ها، شکستن‏ها و بروز صدمات جسمانی غالبا بزرگترها را کلافه و ناتوان می‏کند و این در حالی است که کودک بیش فعال هیچگونه قصدی از انجام رفتاری مخاطره‏آمیز خود ندارد. او همانند همسالان خود به میزان قابل توجهی از درک متقابل رسیده است. اما به دلیل عوامل چندی در کنترل مطلوب واکنش‏های خود با مشکل مواجه است و این نیازمند درک صحیح والدین از شرایط نامتعارف وی است. به نظر روانشناسان بهترین اقدام والدین
       
 

" تا دهه 1980 فین کولد و برخی از اندیشمندان دیگر فهرستی از برخی مواد موثر بر واکنش‏های بیش فعالی فراهم کردند که از جمله می‏توان به انواع بستنی‏‏های تزئین شده به رنگ‏های فسفری و قرمز، بعضی از میوه‏ها همچون زردآلود، تمشک، خیار و گوجه فرنگی اشاره کرد... "

 
 
پیش از استفاده از داروهای شیمیایی بررسی علل ابتلای کودک به بیش فعالی است، زیرا تحقیقات اخیر ثابت کرده‏اند والدینی که در کنار بهره‏‏گیری از داروها به تامین شرایط بهداشت روانی و جسمانی کودک خود نیز توجه داشته‏اند به مراتب از والدینی که صرفا به داروها اکتفا کرده‏اند در تداوم درمان موفق‏تر عمل کرده‏اند. از جمله عللی که خانواده‏های گرامی باید پیش از دارو درمانی توجه لازم را به آنها معطوف دارند عبارتند از:
1-مراقب آسیب‏های مغزی و عصب‏شناختی باشند.
هر چند به نظر برخی از فیزیولوژیست‏ها چنین آسیب‏هایی می‏توانند باعث ایجاد بیش فعالی شوند ولیکن هنوز تحقیقات لازم در این باره به نتایج قطعی نرسیده‏اند. از این رو ایجاد ارتباط بالینی بین این آسیب‏ها و بیش فعالی با تردید همراه است.
2-تاثیر عوامل محیطی و خانوادگی را در ایجاد واکنش های بیش فعالی نادیده نگیرند. هر چند شرایط حاضر نیز نیازمند تحقیقات گسترده‏تری است، ولیکن نتایج آماری از وجود برخی علل محیطی و خانوادگی موثر بر بیش فعالی حکایت دارد. به عنوان نمونه افزایش میزان سرب و یون‏های مثبت در هوا، کوچکی محیط‏های زندگی، وجود والدین سیگاری، عدم توافق در الگوهای تربیتی، عدم توجه به نیازهای عاطفی کودک، وجود تعارض‏ها و مشاجره‏های مداوم در بین اعضای خانواده، اضطراب والدین، متارکه، وجود روش‏های استبدادی و محدودکننده یا اجرای الگوهای افراطی کودک محوری و ...
3-متوجه عوامل پیش از تولد و حین تولد باشند.
مادرانی که در زمان بارداری از رژیم‏های غذایی نامطلوب پیروی می‏کنند، بدون مشورت با پزشک معالج اقدام به مصرف دارو می‏کنند، سیگار می‏کشند، شدیدا مضطرب یا افسرده می‏شوند، الکل مصرف می‏کنند و بدون توجه به سلامت جنین اقدام به فعالیت‏های مداوم و سنگین می‏کنند از جمله مادرانی هستند که خطر ابتلا کودک خود را به بیش فعالی افزایش می‏دهند، البته باید اضافه کرد زنجیره عوامل پیش از تولد همچون وراثت و تغذیه هنوز نیز نیازمند بررسی و پژوهش بیشتر است.
4-در انتخاب رژیم‏های غذایی مطلوب دقت کنید.
در سال 1970 پژوهشگری به نام فین کولد اهمیت تاثیر برخی خوراکی‏ها را در افزایش علائم بیش فعالی مورد مطالعه قرار داد. او تحقیقات خود را در مقاله‏ای به همین عنوان به چاپ رساند، ولی چندان مورد توجه قرار نگرفت. بعد از گذشت یک دهه و انجام پژوهش‏‏های مداوم صحت نظرات فین کولد آشکار شد و توجه اندیشمندان به خاصیت برخی خوراکی‏ها معطوف شد. در ابتدا فین کولد متوجه رنگ‏های مصنوعی شد که به صورت گسترده در تزئین مواد خوراکی مورد استفاده قرار می گرفتند. به نظر او کودک در حین مصرف چنین موادی علائمی از مسمومیت یا حساسیت از خود نشان می‏دهد. او عقیده داشت بیش فعالی نوعی علائم آلرژیک نسبت به مواد رنگی موجود در خوراکی‏هاست. اما تحقیقات بعدی از محدوده مطالعات وی فراتر رفته و متوجه ماهیت خود خوراکی‏ها شد. امروزه بنا به حساسیت کودک اقدام به حذف برخی خوراکی‏ها می‏کنند تا تاثیر آن را بر کاهش بیش فعالی وی مورد مطالعه قرار دهند.
تا دهه 1980 فین کولد و برخی از اندیشمندان دیگر فهرستی از برخی مواد موثر بر واکنش‏های بیش فعالی فراهم کردند که از جمله می‏توان به انواع بستنی‏‏های تزئین شده به رنگ‏های فسفری و قرمز، بعضی از میوه‏ها همچون زردآلود، تمشک، خیار و گوجه فرنگی اشاره کرد. اما امروزه با گسترش پژوهش‏های تغذیه‏ای و روان‏شناختی بر میزان فهرست غذایی موثر بر بیش فعالی افزوده شده است. البته والدین گرامی توجه داشته باشند هدف از ارائه فهرست مورد نظر حذف تمامی غذاهای مطرح شده نیست. بلکه یافتن عاملی است که در تشدید حالات بیش فعالی موثر است. پس اقدام اصلی یافتن ماده حساسیت‏زا است نه حذف تمام مواد غذایی و میوه‏ها. خانم آماندا اورسل متخصص تغذیه، برخی از پرهیزهای غذایی کودکان بیش فعال را به قرار زیر می شمارد. شکر و غذاهای حاوی شکر مانند بیسکویت، کیک، نان روغنی، شیرینی، نوشابه‏های شیرین که سریعا قند خون را افزایش می‏دهند، کشمش بی‏دانه، زیتون، زردآلود، سیب، توت، سیب زمینی، هادداگ، آدامس، فرآورده‏های کنسرو شده، چای و قهوه. هر چند فهرست کامل غذاهای مورد نظر را می‏توانید در کتب مربوط به کودکان بیش فعال بیابید.
پنج شنبه 26/5/1391 - 13:7
كودك
این نشانه های روانی را در کودک خود جدی بگیرید  
 
  وقتی بینی اش کمی آب ریزش دارد یا دلش درد می کند، سریع گوشی تلفن را برمی داریم و از بهترین دکتری که می شناسیم، وقت می گیریم که مبادا خطری جسم کوچکش را تهدید کند؛ ولی آیا به روان کودک مان هم همین قدر توجه می کنیم؟ اگر گوشه گیر یا مضطرب باشد، درست مثل وقتی که سرش درد می کند، به فکر دوا و درمان می افتیم؟  
 
     
 
 
 
 
   
 
 
این نشانه های روانی را در کودک خود جدی بگیرید  
 
 
 
 
     
 
   
 

وقتی بینی اش کمی آب ریزش دارد یا دلش درد می کند، سریع گوشی تلفن را برمی داریم و از بهترین دکتری که می شناسیم، وقت می گیریم که مبادا خطری جسم کوچکش را تهدید کند؛ ولی آیا به روان کودک مان هم همین قدر توجه می کنیم؟ اگر گوشه گیر یا مضطرب باشد، درست مثل وقتی که سرش درد می کند، به فکر دوا و درمان می افتیم؟

گاهی، روح، عواطف و احساسات کودکان هم مثل بزرگ ترها، دچار مشکل شده و او، به کسی احتیاج دارد که کمکش کند، ولی ما پدرها و مادرها، معمولا نمی دانیم که در این شرایط، باید به کجا مراجعه کنیم؛ روان شناس، مشاور یا روان پزشک؟ شما چه فکر می کنید؟ اصلا تفاوت میان این تخصص ها را می دانید؟

 

 

● از کجا شروع کنیم؟

روان شناسی، شاخه ای از علوم انسانی است که هدفش، مطالعه رفتار انسان هاست؛ یعنی همه فرآیندهای ذهنی ما را مورد مطالعه قرار می دهد و مختص رفتارهای غیرعادی یا مرضی نیست. وقتی ما، در زمینه تربیت فرزندمان، به مشکل یا سوالی برمی خوریم یا حتی در وجود او، نشانه هایی می بینیم که درک شان نمی کنیم، در قدم اول، می توانیم با مراجعه به یک مشاور، راه کارهای خوبی برای برخورد با این مساله خاص پیدا کنیم؛ اما اگر در این مرحله، مشکل فرزندمان، در این مرحله و با راه حل هایی که مشاور می دهد، حل نشود، وقت مراجعه به یک روان شناس کودک است.

 

 

● حرف بزن، نقاشی بکش، درمان شو

رفتن نزد روان شناس کودک، شبیه مراجعه به پزشک اطفال نیست؛ این جا، خبری از تخت معاینه، قرص، آزمایش خون و... نیست. روان شناسان برای کمک به فرزند شما، احتیاج به چند سرنخ دارند تا بدانند مساله، از کجا و چه طور آغاز شده است و برای این کار، از روش سوال و جواب، نقاشی، طرح کردن معماهای ساده، بازی با کودک و... استفاده می کنند.

اگر فرزند شما، خجالتی است یا در مهدکودک و مدرسه، ارتباط خوبی با بچه های دیگر برقرار نمی کند، اگر ناخن می جود یا همیشه نگران و مضطرب است، یک روان شناس، به خوبی می تواند با او ارتباط برقرار کرده و به احساساتش پی می برد.

 

 

● وقتی سیستم بدنی، به هم می خورد

مراجعه به روان شناس می تواند خیال ما را درباره این که فرزندمان، دچار یک بیماری جدی شده، راحت کند، اما گاهی هم نتیجه بررسی های روان شناسان، حاکی از وجود نوعی اختلال در مغز، مثل اختلالات هورمونی است. این جاست که یک روان پزشک می تواند به او کمک کند و برای این کار، از روش های مختلف دارویی و غیردارویی کمک می گیرد. به طور معمول، ما، وقتی کودک را نزد روان پزشک می بریم که تمام مراحل، از روان شناس و مشاور را گذرانده باشیم.

 

 

● این نشانه ها را جدی بگیرید

۱. شب ادراری یا تخلیه بی اراده ادرار که معمولا از سه تا چهار سالگی شروع می شود، یکی از شایع ترین نشانه های مشکلات هیجانی بچه ها در دوران کودکی است.

۲. مکیدن شست: این رفتار، معمولا قبل از سه سالگی شروع می شود و علت آن، به طور معمول، رویارویی با فشار روانی مشکلات هیجانی و اضطراب است.

۳. جویدن ناخن: این واکنش، در همه گروه های سنی اتفاق می افتد، ولی به طور معمول، از پنج سالگی شروع می شود و بیش تر، زمانی اتفاق می افتد که کودک، فشار روحی یا اضطراب یا عصبانیت داشته باشد.

۴. ترس از جدایی: معمولا از دو تا ۲/۵ سالگی شروع می شود و ریشه آن، در مواقعی است که کودک، احساس ناامنی داشته باشد.

۵. حسادت: به طور معمول، حسادت در کودکان، از سن ۲/۵سالگی شروع می شود که برای یک کودک، بسیار آزاردهنده تر از بزرگسالان است و بیش تر این کودکان، چون به مادر و پدر خود، وابسته ترند، به همین دلیل، علاقه چندانی به افراد بیرون از حلقه خانواده ندارند.

   
   
 
 
      مجله شهرزاد
پنج شنبه 26/5/1391 - 13:5
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته