• Nombre de visites :
  • 395
  • 8/4/2013
  • Date :

Türkiye’nin İran’dan robotik yardımlar alması!

türkiyenin irandan robotik yardımlar alması!

Türkiye Yıdız Üniversitesi öğretim üyelerinden biri “Maalesef bizim robotik alana yönelik mali destekler çok düşük düzeyde. Biz bu doğrultuda İran’dan bazı destekler aldık”‌ dedi.

Türkiye Yıldız Üniversitesi öğretim üyesi ve aynı zamanda Robotik Arama Kurtarma Takımı lideri Sırma Yavuz, İran’da daha önce düzenlenen Robocup yarışmalarının 6 turuna katıldıklarını hatırlatarak “Bütün ülkeler ve özellikle de İran robotik bilim üzerine yoğunlaşmış durumdalar ve büyük bir hızla da ilerleme kaydediyorlar. Bu da bizim, deprem bölgesi gibi gerçek yerlerde robot kullanmamıza sebep oluyor”‌ dedi. 

Yavuz ayrıca “İran bu alanda düzenlediği yarışmalara çok güzel imkanlar sağlıyor. Bu yıl da, arama-kurtarma yarışmaları için ayrılan alan çok geniş ve çok iyiydi. İran’ın Robocup Komitesi belli ki bu alanda büyük çaba harcamış ve bir hayli yatırım yapmış”‌ ifadesini kullandı. 

Yıldız Üniversitesi hocası Yavuz daha sonra Türkiye’de robotik bilimin halen ne düzeyde olduğundan söz ederken “Türkiye’yi, İran’la kıyasladığımızda maalesef çok zayıf kaldığımızı görüyoruz. Bizin bu alanla ilgili imkanlarımız çok kısıtlı. Bize yapılan mali finansman çok düşük bir seviyede. Biz bu doğrultuda İran’dan bazı yardımlar aldık”‌ şeklinde konuştu. 

Türkiye Robotik Arama Kurtarma Takımı lideri Sırma Yavuz ayrıca, İran’a yaptığı seyahatinden çok memnun olduğunu dile getirdi.

Farsnews


  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)