• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1324757

پرسش

سلام علیکم
روایات هست که گناه فقر می آورد
آیا این امر ناظر بر جوامع مسلمین است چون خیلی از افراد را همه مان میشناسیم که غرق در فسادند(یا غیرمسلمانان حتی) ولی از تمکن مالی خیلی خوبی برخوردارن آیا منظور این است که یکی از عواملی که موجب فقر می شود کثرت گناه است ولی لزوما یا حتمی نیست؟
با تشکر

پاسخ

با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
احتمال اخیری که داده‌اید، پاسخ شما است. ما هم یک نکته اضافه می کنیم. نکته اضافی این است که نحوه تاثیر امور معنوی بر امور مادی بر ما معلوم نیست.
شاید به این شکل باشد که امر معنوی اقتضای قطعی داشته باشد، ولی با مانعی مواجه می‌شود که مانع تأثیر آن می‌شود. مثلا درست است که گناه فقر می آورد، اما راست‌گویی یا مخالفت با ظلم ممکن است تأثیر فقرآوری گناه را خنثی کند.
شاید هم به این شکل باشد که امر معنوی تأثیر قطعی بالفعل هم داشته باشد، ولی اسباب دیگری هم برای ثروت، غیر از آن امر، وجود داشته باشد؛ به این معنا که اگر گناه نبود، ثروتمند امروز ثروتمندتر می‌بود.
با آرزوی توفیق.
موسسه ذکر ـ قم.
باستانی.

مشاور : موسسه ذکر | پرسش : يکشنبه 2/6/1399 | پاسخ : جمعه 14/6/1399 | | ليسانس | 33 سال | معارف اسلامي | تعداد مشاهده: 89 بار

تگ ها : گناه فقر حدیث

مشاوره های مرتبط

سلام و خسته نباشید
رسول گرامی اسلام(ص) فرمودند: إِنَّ الرَّجُلَ لَیَكُونُ لَهُ الدَّرَجَةُ عِنْدَ اللَّهِ لَا یَبْلُغُهَا بِعَمَلِهِ. حتَی ُبْتَلَى بِبَلَاءٍ فِی جِسْمِهِ فَیَبْلُغُهَا بِذَلِكَ
اولا بفرمایید آیا این حدیث صحیح و معتبر است؟ و ضمنا بفرمایید مقصود از این حدیث چیست؟ یعنی خداوند بنده ای که لایق بهشت است ولی گناهانی دارد که امکان ورود به بهشت را ندارد با ابتلای به گرفتاری و مصیبت ها و یا امراض جسمانی در دنیا تنبیه می کند تا پس از مرگ او را وارد بهشت کند؟ اگر کسی گناهانی داشته باشد چطور لایق بهشت است؟ ممنون

سلام و عرض ادب...
کسی ک قصد ترک گناهاشو داره و سالها براش تلاش میکنه؛ اما هیچ وقت موفق نمیشه؛ چون تو درونش نیرویی ب نام اراده نیس...
حالا بعد سالها به خداوند بدبینی عمیقی پیدا کرده؛ یعنی به این نتیجه رسیده ک خداوند به هر کسی اجازه ترک گناه نمیده؛ اگه اجازه بده دیگه پاکی و ناپاکی، خوبی و بدی، مومن وکافر، شهید و قاتل، بهشت وجهنم و خیلی چیزای دیگه معنی ندارن، وهمه چی از ارزش میفته...
حالا تکلیف چه!؟ این آدم تکلیفش چیه!؟

با سلام، من ۱۰ سال بیماری داشتم که با خانه نشینی میشد آن را تحمل کرد، با نظر پزشک که مشکل کامل رفع می شود عمل جراحی کردم و متاسفانه دکتری که عمل کرده بود باعث ایجاد مشکل دیگر شد که آن را هم میشد تحمل کرد ولی در شرایطی که سنم کم بود و زخم عفونت و قارچی شده بود خسته شدم و تصمیم گرفتم مجدد عمل کنم که خیلی بدتر شد و پس از آن عمل ۳ عمل جراحی دیگر هم شدم که آنها بصورت فوری و بدون حق انتخاب من انجام شد و الان شرایط و تحمل درد و زندگی برایم غیرقابل تحمل شده است. حال نمیدانم تصمیم من در این مشکلات دخیل بوده نفرین شدم یا خواست خداوند بوده است؟ آیا درد کشیدن تا آخر عمر بدون انجام هیچ فعالیتی باعث رسیدن من به کمال خواهد شد؟! به عنوان مثال لاله و لادن که سالم بودند و خودشان انتخاب کردند که ریسک عمل را بپذیرند و فوت شدند آیا گناهی مرتکب شدند؟ نظر دین در مورد این موارد چیست؟

با سلام
بنده نذر كرده ام كه اگر فلان گناهی را انجام دهم تعدادی روزه بگیرم ولی بعد از چند مدت كه به نظر خود عمل كردم دیگر خسته شدم و با خود گفتم كفاره اش را میدهم و همچنان به گناه خود ادامه میدهم و با خود میگویم كفاره اش را میدهم حال چكار كنم كه دوباره به نظر خود عمل كنم و حالت باز دارنده ای باشد برای گناه

سلام علیکم در احادیث درباره بی نماز داریم که اگر کسی بی نماز را به دادن طعامی یا لباسی یاری کند مثل این است که هفتاد پیامبر را کشته است* یا اینکه اگر لبخندی به بی نماز بزند مثل این است که هفتاد مرتبه خانه کعبه را خراب کرده است آیا این احادیث صحیح السند است اگر صحیح است حال به توجه به این اوصاف مثلا اگر با بی نمازی برخود میکنیم مخصوصا اگر فامیل نزدیک باشد تکلیف ما چیست ؟ آیا فقط بیشتر از یک سلام خیلی معمولی و سرد نباید کاری دیگر برایش انجام بدهیم یا حتی آیا اصلا به او سلام هم کنیم یا خیر ؟ حتی اگر کاری یا چیزی از ما بخواهد ؟یا حتی اگر برادر یا خواهر زاده یا برادر زاده ما باشد چطور ؟
البته باتوجه به این که خداوند عالمیان در آیه 8 سوره ممتحنه مراوده و نیکی کردن با مشرکین و کفاری که با ما سر جنگ ندارند را اجازه داده است حال با توجه به اینکه مشرک یا کافر از بی نماز بدتر است حال این دو آیه و حدیث چگونه قابل جمع است ؟
به نظر شما در صورتی که احادیث معتبر باشد آیا دلیلش این نمی تواند باشد که همان طور که مسلمان زمانی که مسیحی یا یهودی میشود دیگر حرمتی ندارد و مرتد به حساب می آید ولی اگر از قبل مسیحی میبود مرتد واقع نمی شد حال آیا حکم کسی که نماز را ترک کرده آیا این می تواند باشد که چون نماز را ترک کرده است یک نوع کافر به حساب می آید و برای همین اینگونه با او رفتار می شود چون در احادیث هم داریم که عبید بن زرارة می گوید : از امام صادق (ع ) از سخن خدای عز و جل «هر کس به ایمان کافر شود به تحقیق عملش نابود شده و او در آخرت از زیانکاران است »( المائدة (5)، آیه 5) پرسیدم ، فرمود: ترک کردن نماز است چنان نمازی که به آن اقرار کرده است .»( بحارالأنوار ج : 79 ص : 219)
سند حدیث کسی که بی نمازی را طعامی دهد
*لئالی الاخبار ص 395
*جامع‏الأخبار ص : 74
*کتاب گناهان کبیره شهید دستغیب بخش ترک عمدی نماز قسمت مهمترین واجب الهی

UserName