• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1281473

پرسش

سلام،دوساله که روماتیسم مفصلی دارم، همچنین اضافه وزن هم دارم،قدم۱۵۸ ووزنم ۷۱کیلو هست، لطفا راهنمییم کنید چطور میتونم وزنم رو کم کنم

پاسخ

با سلام و احترام
 
کاربر گرامی برای یک کاهش وزن موفق و سالم باید یک رژیم غذایی مناسب و برنامه ورزشی منظم روزانه را رعایت کرد. هفته ای نیم تا یک کیلوگرم کاهش وزن در هفته را به شما پیشنهاد می کنم. توصیه های زیر در کاهش اشتها و مصرف غذای شما موثر خواهد بود:
1-         در ظرف غذای خود از همان ابتدا مقدار کمی غذا بریزید.
2-         6 وعده غذایی کوچک در طول روز مصرف کنید. در میان وعده خود از دو گروه زیر استفاده کنید:
•           3 عدد بیسکویت ساقه طلایی
•           یک عدد میوه
3-         محدودیتی برای مصرف سبزیجات وجود ندارد. مثل گوجه فرنگی، خیار سبز، کاهو، کلم و ... (ترجیحاً قبل از صرف وعده غذایی، برای کاهش اشتها)
4-         مصرف ماست كم چرب: کلسیم موجود در آن می تواند در سوخت و ساز چربی ها موثر باشد و اثر کاهندگی وزن آن ثابت شده است.
5-         مصرف سالاد: به علت وجود فیبر معده شما را پر می کند و جلوی اشتها شما را می گیرد. با خوردن سبزیجات هم کالری کمتری دریافت کرده‌اید و هم سوخت و ساز بدنتان را افزایش داده‌اید. به سالادتان هم به جای سس‌های چرب بهتر است آب‌لیمو اضافه کنید.
6-         کنترل اشتهای کاذب: اشتهای کاذب یا همان هوس تنها 10 دقیقه طول می‌کشد و اگر شما بتوانید در این 10 دقیقه خودتان را کنترل کنید و به سمت خوراکی‌های پرکالری نروید، گام بزرگی به سمت کاهش وزن خود برداشته‌اید.
7-         دوری از غذاهای پرکالری: غذاهای پرکالری را در دسترس خود قرار ندهید و به جای آنها از میوه و سبزی استفاده کنید.
8- آرام غذا خوردن: آرام غذا خوردن شما را زودتر سیر می کند و جذب غذاها را بهتر می کند. وقتتان را به گونه ای تنظیم کنید که برای ناهار یا شام حداقل 30 دقیقه وقت داشته باشید. سعی کنید در فضای آرام و با آرامش غذا بخورید. در این صورت زمانی که دو سوم غذایتان را میل کردید به طور طبیعی احساس سیری می‌کنید و میل زیادی برای پرخوری ندارد. وقتی تند تند غذا می‌خورید بدنتان نمی‌تواند سیگنال‌های مربوط به سیر شدن را دریافت کند که این خود منجر به پرخوری می‌شود.
9- یکی از روش‌های موثر برای طولانی‌تر کردن وقت غذا این است: زمانی که لقمه ای در دهان دارید هیچ وقت قاشق و چنگال را در دست نگه ندارید. یک قاشق از غذا را به دهان ببرید و بعد آن را داخل بشقابتان بگذارید. لقمه را بجویید و به آرامی قورت دهید و سپس قاشق را بردارید و لقمه ای دیگر میل کنید.
10- بشقاب کوچکتر انتخاب کنید. زمانی که در بشقاب کوچک‌تر غذا می‌کشید بشقاب زود پر می‌شود و حجم غذا بیشتر دیده می‌شود. بر عکس بشقاب‌های بزرگ را هر چه پر می‌کنید احساس می‌کنید باز هم کم است؛ و به همین دلیل پرخوری می‌کنید.
11- آب بنوشید
نه تنها با نوشیدن آب به بدنتان خدمت می‌کنید بلکه جلوی گرسنگی‌تان را نیز می‌گیرید. توصیه می‌کنیم قبل از غذا یک لیوان آب بنوشید.
12- با تمرکز غذا بخورید
مقابل تلویزیون، کامپیوتر و یا زمانی که مشغول کار هستید غذا نخورید به خاطر این که در این صورت اصلاً نمی‌فهمید چه می‌خورید و امکان پرخوریتان بالا می‌رود. برای غذا خوردن وقت بگذارید. حتی اگر شده نیم ساعت. حواستان باشد کی سیر می‌شوید و زود از غذا دست بکشید.
13- از هیچ وعده‌ی غذایی صرف‌نظر نکنید
صرف‌نظر کردن از وعده های غذایی به ویژه صبحانه باعث می‌شود که در طول روز پرخوری کنید. 
هر چند ارزیابی دقیق باید از طریق آزمایش ترکیب بدن (BCA) و گرفتن شرح حال و سابقه بیماری در کلینیک تغذیه صورت گیرد. تا بر اساس آن 4 راهکار اساسی زیر توسط مشاور تغذیه به شما ارایه شود:
1-      رژیم غذایی
2-      برنامه ورزشی
3-      اصلاح روش زندگی
4-      مکمل (نه داروی شیمیایی و البته در صورت نیاز)
هر چند ارزیابی دقیق باید از طریق آزمایش ترکیب بدن (BCA) و گرفتن شرح حال و سابقه بیماری در کلینیک تغذیه صورت گیرد. تا بر اساس آن 4 راهکار اساسی زیر توسط مشاور تغذیه به شما ارایه شود:
1-      رژیم غذایی
2-      برنامه ورزشی
3-      اصلاح روش زندگی
4-      مکمل (نه داروی شیمیایی و البته در صورت نیاز)
* تذکر: با توجه به سوء استفاده برخی افراد در ارایه رژیم غذایی و کسب درآمد از آن و همچنین عوارضی که این گونه رژیم ها می تواند برای مراجعان داشته باشد، لطفا دقت فرمایید مشاور تغذیه شما دارای مدارک تحصیلی زیر طبق دستور العمل وزارت بهداشت باشد و از مراجعه به افراد با سایر مدارک تحصیلی خودداری نمایید:
مشاور تغذیه و رژیم درمانی به شخصی اطلاق می شود كه دارای مدرك لیسانس (كارشناسی)یا فوق لیسانس(كارشناسی ارشد) یا دکترای (Ph.D ) علوم تغذیه از یكی از مراكز دانشگاهی داخل یا خارج از كشور باشد.
همچنین دقت فرمایید شماره نظام پزشکی مشاور تغذیه با "ت" شروع می شود و اگر با این حرف شروع نشده باشد، این فرد مشاور تغذیه نمی باشد.
سلامت باشید

مشاور : خانم سلیمی | پرسش : يکشنبه 10/11/1395 | پاسخ : سه شنبه 19/11/1395 | | ليسانس | 31 سال | تغذيه | رژيمهاي لاغري و چاقي تعداد مشاهده: 359 بار

تگ ها : رژیم کاهش وزن

مشاوره های مرتبط

سلام خدمت جناب دکتر ارین
با عرض خسته نباشید من در سن 27 سالگی اولین رزیم غذایی خودم تحت نظر دکتر شروع کردم و خوب وزنم را کم کردم ولی نمی دانم که چرا بعد از یک دوره خسته می شوم و باز هوس خوردن می کنم ودوباره به وزن قبلی بر می گردم اکنون که 32 سال سن دارو و وزنم 83 و قدم 167 می باشد و می خواهم وزن کم کنم ولی نمی شود و من دیسک کمر دارم و ورزش های سنگین نمی توانم انجام بدم اگر میشود راهنمایی لازم را انجام دهید با تشکر

سلام وخسته نباشید میخواستم لطف بفرمایید مرا راهنمایی کنید که برای کاهش قند خون چه باید بکنم هنوز به دکتر مراجعه نکردم وهیچ دارو یی مصرف نمی کنم اما در همین هفته که قند خون خودم را چک می کردم (البته بعد ازظهرها) نامیزان بود مثلا یک روز170 یک روز112 وامروز207 بود نگران شدم خواهش می کنم مرا راهنمایی بفرمایید

با سلام و احترامات فراوان باید عرض کنم بنده +3 پروتئین از ادرارم دفع میکنم دکترم به من گفته حبوبات - گوشت- و خیلی چیزهای دیگه که خودتون میدونید رو نخورم اصلا گفت گه غذا نخور مگه میشه غذا نخورد البته باید عرض کنم که دکتر بنده پزسکی بنام هستند ولی رژیم غذایی رو برام مشخص نکردن با سپاس از شما نیما امینی

UserName