• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1259072

پرسش

سلام وخداقوت
من یکسال ونیم پیش دچاربیماری سرطان رکتوم شدم وپساز پرتودرمانی وعمل جراحی 12جلسه شیمی درمانی دچارمتاستازکبدی شدم که 4جلسه شیمی درمانی وسپس عمل کبدومجددا4جلسه دیگرشیمی درمانی شدم.میخواستم بدونم حالا که مراحل شیمی درمانی تمام شده برای بهبودی کامل وجلوگیری ازعودمجدد چه نوع تغدیه ای پیشنهادمی فرمایید.ممنون ازلطف شما.

پاسخ


با سلام و احترام
الحمدلله که بر این بیماری پیروز شده اید. شما باید علاوه بر رعایت موارد تغذیه ای که در ادامه ذکر می کنم حتما زمانی از روز را به فعالیت بدنی اختصاص دهید. پژوهشگران با مطالعه بر روی رژیم غذایی افراد مبتلا به سرطان روده ‌ی بزرگ دریافته ‌اند که مصرف دو بار ماهی در طول هفته و همین طور انجام ورزش حتی به میزان 60 دقیقه در طول هفته می ‌تواند تا 50 درصد احتمال بازگشت مجدد بیماری را کاهش دهد. در واقع ورزش علاوه بر سرعت بخشیدن به حرکات روده بزرگ سبب جلوگیری از چاقی می‌شود که یکی دیگر از عوامل اصلی ایجاد سرطان روده بزرگ در افراد است.
بعد از درمان سرطان روده، تغذیه درست می ‌تواند از بروز مجدد تومورها جلوگیری کند. من در اینجا براتون مواد غذایی مضر و مفید را آورده ام.
 نبایدها:
* نتیجه ی تحقیقات حاکی از آن است که مصرف زیاد گوشت قرمز و مواد غذایی آماده در بیماران مبتلا به سرطان روده که درمان شده‌اند خطر بروز مجدد سرطان را تا سه برابر افزایش می‌دهد. پس باید در مصرف این مواد غذایی جانب احتیاز را رعایت نمایید. محققان با بررسی 1000 بیمار مبتلا به سرطان روده دریافتند داشتن تغذیه غربی که سرشار از گوشت قرمز، کالباس و سوسیس، چربی، نان سفید و شیرینی جات است در مدت زمان پنج سال خطر بازگشت و بروز تومورهای سرطانی را در بیماران مبتلا به سرطان روده که با جراحی و شیمی درمان درمان شده‌اند سه برابر افزایش می‌دهد.
 بر اساس این گزارش؛ این در حالی است که در بیمارانی که کمتر از چنین محصولات غذایی استفاده می‌کردند کمتر بازگشت مجدد تومورهای سرطانی مشاهده شد.
* در تحقیق دیگری مشخص شد مواد غذایی سرشار از نشاسته و محصولات غذایی شیرین باعث افزایش خطر عود و مرگ و میر ناشی از سرطان روده بزرگ می‌شود. نتایج پژوهش‌های اخیر نشان داده است خطر عود سرطان روده بزرگ در افرادی که انسولین خونشان بالاست به مراتب بیشتر است. تولید انسولین هم با مصرف مواد غذایی شیرین یا سرشار از قندها در ارتباط است.در یک تحقیق محققان متوجه شدند مصرف زیاد قندها و شیرینی جات خطر عود سرطان روده بزرگ را به میزان 79 درصد بالا می‌برد. متأسفانه وضعیت افرادی که دچار چاقی مفرط هستند بدتر است و خطر عود بیماری در این افراد نسبت به آن‌هایی که گلوسید کمتری مصرف می‌کنند 126 درصد بیشتر است. پس اگر وزنتان هم بالاست بهتر است آن را کم کم کاهش دهید.
تا اینجا از مواد غذایی مضر صحبت کردیم؛ در ادامه مواد غذایی ضدسرطان روده بزرگ را برایتان آورده ایم.
بایدها:
* سیر: مصرف شش حبه سیر در هفته احتمال ابتلا به سرطان کولورکتال را 30 درصد کاهش می‌دهد. این ماده‌ی غذایی جلوی رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی را می‌گیرد.
* دانه‌ی کتان و غلات کامل: نتایج یک پژوهش نشان داد مصرف روزانه حدود 35 گرم از فیبرهای غذایی، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را 27 درصد کاهش می‌دهد. فیبرها، وزن و حجم مدفوع را اضافه کرده و باعث می‌شود عمل دفع سریع‌تر انجام شود و مدفوع مدت کمتری در روده بماند. این کار باعث می‌شود مواد سرطان‌زا زودتر دفع و از بدن خارج شود. دانه‌هایی مثل تخم کتان، آفتابگردان و ...، غلات کامل، حبوبات، میوه و سبزیجات را در الویت برنامه‌ی غذایی خود قرار دهید. توصیه می‌شود روزانه حداقل 30 گرم فیبر غذایی مصرف کنید.
* کلم‌ها: کلم‌ها به خاطر دارا بودن ترکیبات فیتوشیمیایی می‌توانند از ابتلا به سرطان روده بزرگ پیشگیری کنند. بدین منظور یک یا دو بار در هفته، کلم (بروکلی، بروکسل، گل کلم و ....) را به صورت سالاد با کمی روغن زیتون میل کنید.
* زردچوبه: زردچوبه خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی دارد. علاوه بر این می‌توان از زردچوبه در درمان سرطان نیز استفاده کرد زیرا ترکیبات آن مانع از به وجود آمدن رگ‌های جدیدی می‌شود که تومورها را تغذیه می‌کنند. اگر سنگ کیسه‌ی صفرا دارید در مصرف آن مراعات کنید.
* میوه و سبزیجات: میوه‌ها و سبزیجات سرشار از فیبرها و آنتی اکسیدان‌ها هستند و نقش محافظتی فوق‌العاده‌ای در مقابل سرطان‌ها و همچنین سرطان روده بزرگ ایفا می‌کنند. محققان ثابت کرده اند افرادی که روزانه 600 گرم میوه و سبزیجات مصرف می‌کنند 25 درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار می‌گیرند.
موفق و سلامت باشید.

مشاور : خانم مراديان نيري | پرسش : چهارشنبه 12/3/1395 | پاسخ : پنج شنبه 20/3/1395 | | نا مشخص | 45 سال | تغذيه | تعداد مشاهده: 157 بار

تگ ها : سرطان رکتوم سرطان کولون سرطان کولورکتال سرطان روده بزرگ تغذیه در سرطان ها جلوگیری از عود سرطان جلوگیری از برگشت مجدد سرطان تغذیه برای پیشگیری از سرطان

مشاوره های مرتبط

با سلام خدمت سرکار خانم سلیمی
در ارتباط با مصرف مکمل پروتئین وی و همین طور مصرف مکمل آمینو اسید ها که شامل مقادیر زیر هست
Alanine
224
Arginine
410
Aspartic Acid
537
Cysteine
109
Glutamic Acid
851
Glycine
90
Histidine
102
Hydroxyproline
6
Isoleucine
559
Leucine
1092
Lysine
480
Methionine
102
Phenylalanine
166
Proline
422
Serine
294
Threonine
288
Thyptophan
83
Tyrosine
147
Valine
546
Taurine
376
سوال داشتم که مصرف پروتئین وی و آمینو اسید ها ضرری برای کبد و کلا بدن نداره و اینکه مصرف چه میزانش در روز استاندار و بی ضرر هست و سوال دیگه اینکه مصرف سفیده تخم مرغ آب پز محدودیتی داره ؟ و دیگه اینکه مصرف سفیده تخم مرغ به صورت نیمرو با مقدار خیلی کمی روغن زیتون و با حرارت خیلی کم هم باعث افزایش وزن نمیشه چون خوردم تخم مرغ آب پز تو تعداد بالا اونم هر روز واقعا سخته
من آمینو اسید هارو فقط سه بار در هفته و انم یکبار قبل تمرین مصرف میکنم و پروتئین وی رو در حال حاضر چهار روز در هفته اون هم به مقدار یک اسکوپ که شامل 25 گرم پروتئین هست مصرف میکنم که اگر مشکلی نداشته باشه میخوام مصرفش رو هر روز هفته انجام بدم اگر ضرر نداشته باشه

سلام یک کودک هشت ماهه دارم مشکل اصلی من درباره غذا خورن او این است که 1- نمیدانم حجم غذای او در هر وعده باید چه قدر باشد 2- اگر حواسش باشد دهانش را کلید می کند و غذا نمی خورد و حتما باید حواس او را به چیز دیگری پرت کرد تا غذا بخورد البته وزنش مناسب و بر روی نمودار است اما نسبت به نوزاد بودنش خیلی تپلی نیست البته این نکته را هم لازم است بگوید که 90 درصد از وقت بیداری اش را به بازی و تحرک می گذاراند الان 8 ماه 10 روزش است وزن 8کیلو و 500 گرم است و قد 71

سلام وقت بخیر. من از رژیم انلاین برای پیدا کردن وزن ایده الم استفاده کرده م و نیاز به کاهش 4 کیلو وزن برای رسیدن به وزن ایده ال دارم.ولی رژیمی که ارائه داد حفظ وزن هست و در قصد دارم تا 4 کیلو وزن کم کرده و به وزن ایده ال برسم و بخصوص شکم خود را آب کنم.برای کم کردن 4 کیلو و اب شدن شکم چه نوع رژیم و ورزشی را توصیه می نمایید.
با تشکر.
فریسا پیروز

با سلام و خسته نباشید

چند وقتی است که تصمیم به بارداری گرفتم و اولین فرزندم خواهد بود ولی بدن به شدت ضعیفی دارم و همواره احساس خستگی دارم و همینطور ترس سقط جنین بدلیل ضعف. ۲۹ سال دارم ۵۵ کیلو وزن و ۱۶۹ سانت قد.

صبحانه: یک چهارم نان تافتون، پنیر،گردو،ارده شیره،یک لیون شیر و چای،۵ عدد خرما

ناهار:۱۰ قاشق برنج و انواع خرش، و یا غذاهای حاوی نشاسته مثل ماکارونی یا کوکو سیب زمینی و ...، معمولا چیزی همراه غذا نمیخورم. همچنین وعده ناهار به دلیل شغل پراسترس و با حجم کاری بالا بصورت منقطع صرف میشود و چندین بار از سر غذا بلند میشوم.

شام هیچ چیز نمیخورم ولی عصرانه یک لیوان چای سبز و خرما و یک بشقاب انواع میوه فصل و هویج

بین وعده های غذایی معمولا میان وعده مصرف نمیشود مگر چند بیسکوئیت یا شیرینی تر یا شکلات

در ضمن چندی پیش چکاپ کامل بدن را انجام دادم و همه چیز مرتب بود.

لطفا در صورتی که برای این منظور نیاز به اضافه یا کم کردن چیزی به عادت غذایی اینجانب میباشد تا دوران بارداری سالمی تجربه کنم و فرزند سالمی به دنیا آورم راهنمایی فرمائید.

سپاس از زمانی که در اختیار اینجانب قرار داده شد.

UserName