• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 247
تعداد نظرات : 171
زمان آخرین مطلب : 5734روز قبل
خاطرات و روز نوشت

سلام تشکر فراوان دارم از همه بر و بچ که نظر می دن به خصوص از شما ghenaaty به خاطر نظر خوبت به مطلب ماست خیلی ممنونم

يکشنبه 19/12/1386 - 13:40
ادبی هنری
كبوتران حرم چقدر غمگینند، وقتی كه شهر را سیه‌پوش تو می‌بینند و آهوان رمیده دل، ضامنی جز تو ندارند. چه دلهایی كه گره خورد به پنجره ضریح تو و باز شدند و چه دلهایی كه در روز عزایت گرفته‌اند و اجازه گریستن می‌خواهند، تا باز شوند. رضایی به رضای خدا و رضاییم به رضای تو كه رضایی به رضای خدا و راضی به رضای خداییم، كه تو شفاعتمان می‌كنی به روز جزا. بركت خاك این سرزمین به خراسان است و خورشید غریبی كه در آن آرام گرفته است و آسمان در آخرین روزهای ماه صفر دلتنگ خورشید خراسان است.
يکشنبه 19/12/1386 - 9:58
دعا و زیارت

زندگی مشترك ما در جنوب آغاز شد. حاج همت، حمید قاضی را فرستاده بود تا مرا به دزفول ببرد. وسایلم را جمع و جور كردم و تمام زندگیمان را در صندوق عقب ماشین جا دادیم.

قاضی گفت: «از حالا به بعد خانه به دوشی شروع می‌شود.»

برایم آنچه اهمیت داشت، دیدن حاجی و بودن در كنار او بود. سختی سفر از همان ابتدا آغاز شد. هوا سرد بود و گرفته و جاده‌ها پوشیده از برف و اینها حركت ما را كند می‌كرد. از طرفی، توی راه ماشین خراب شد و مدت زیادی هم به خاطر همین حادثه معطل شدیم. در نتیجه، دیرتر از آنچه كه باید، به مقصد رسیدیم.

حاج همت تمام بعدازظهر جلوی ساختمان سپاه دزفول منتظر ایستاده بود. وقتی قاضی از ماشین پیاده شد، حاجی جلو آمد و با لبخند گفت: «خدا شهیدت كند، چرا این ‌قدر دیر كردی؟!»

بعد طرف من آمد و گفت: «برای اولین بار فهمیدم انتظار چه‌قدر سخت است.»

بعداز ورود به شهر، به دعوت یكی از برادران دزفولی كه از دوستان حاجی بود، سه روز در خانه ایشان بودیم. شرایط سختی بود. شهر دایم مورد هدف توپ و موشكهای دشمن قرار می‌گرفت و بسیاری از مردم خانه‌هایشان را رها كرده و به خارج شهر رفته بودند. ما هم كه نه خانه‌ای داشتیم و نه وسایل و امكاناتی.

یكی از دوستان حاجی گفت كه دو تا اتاق خالی در طبقه دوم خانه‌اش دارد و ما می‌توانیم در آن‌جا ساكن شویم. دو اتاق تودرتو بود. وقتی وارد شدم، فهمیدم كه پیش از ورود ما مرغداری صاحبخانه بوده است. با همه این حرفها، بهتر از هیچی بود.

دست به كار شدم. افتادم به جان در و دیوار و كف اتاقها. بعد از چند ساعت، همه‌جا تمیز و مرتب بود ولی بوی بد آن هنوز باقی بود. سری به بازار كه اغلب تا پیش از ظهر باز بود، زدم. مقداری وسایل از قبیل كاسه، بشقاب، توری، استكان و یك شیشه گلاب خریدم.



گلاب مصرف در و دیوار شد تا بوی بد باقیمانده در فضای اتاق را از بین ببرد. دو تا پتوی سربازی فرش كف اتاق شد و دو ملحفه سفید هم پرده‌های آن. دیگر همه چیز مرتب بود.

بالاخره بعد از گذشت حدود یك ماه از ازدواجمان، سر و سامان گرفته بودیم؛ آن هم زیر بارانی از موشك و گلوله‌های توپ. هر لحظه انفجاری رخ می‌داد و شیشه‌ها را می‌لرزاند.

یك روز حاجی یك چراغ خوراك ‌پزی و یك جعبه شیرینی خریده بود. چراغ را به خانه آورد و شیرینی را میان بچه‌های عرب چادرنشین -كه دشمن بی‌خانمان‌شان كرده بود و ناچار كنار جاده اهواز-دزفول پناه گرفته بودند- پخش كرد. فقط چند دانه آن را كه لای كاغذ پیچیده بود، برای خودمان آورد.

با شدت گرفتن موشك‌باران شهر، صاحبخانه نیز به نقطه امنی نقل مكان كرد. به این ترتیب، خانه دربست در اختیار ما قرار داشت و ما زندگی ساده خود را به طبقه پایین منتقل كردیم. حاجی، به علت مشغله زیاد، اغلب شبها مجبور بود دیروقت به خانه بیاید. در نتیجه، بیشتر وقتها تنها بودم. شبها زیر نور كم‌سوی چراغ نفتی مطالعه می‌كردم. شهر، به دور از غوغای مردم، در تاریكی فرو رفته بود. فقط هر از گاه صدای انفجاری سكوت را می‌شكست.

یك‌بار حاجی سه شب به خانه نیامد. شب چهارم، حوالی ساعت دو نیمه شب بود كه دیدم در خانه را می‌زنند. دلم گواهی می‌داد كه حاجی است. وقتی در را باز كردم، دیدم كنار در ایستاده. سراپا گل‌آلود و با چهره‌ای خسته گفت: «شرمنده‌ام. چند هفته است كه تو را به این‌جا آورده‌ام و تنها رهایت كرده‌ام. حالا هم كه با این سر و وضع به خانه برگشته‌ام.»

برای من، دیدن او مهم بود و حالا كه آمده بود، تمام غم و غصه‌ها رفته بود.

روزهای ماه اسفند، در عین سختی، شیرین می‌گذشت. تا این‌كه یك شب حاجی به خانه آمد. بعد از حرفهای معمولی، كمی راجع به اوضاع و احوال منطقه صحبت كرد. از لحنش فهمیدم كه چه قصدی دارد. می‌خواست مرا به اصفهان برگرداند و داشت مقدمه‌چینی می‌كرد. هرچه اصرار كردم كه بگذار بمانم، قبول نكرد. چاره‌ای نبود. دوری و فراق فرا رسیده بود.

* همسر شهید

 
يکشنبه 19/12/1386 - 9:54
بیماری ها
----میزان نیاز به آهن براساس سن، جنس و وضعیت فیزیولوژیكی افراد متفاوت است. مثلا زنان باردار به علت افزایش حجم خون، رشد جنین و جفت و سایر بافت‌ها به آهن بیشتری نیاز دارند. به همین دلیل بیش از سایرین در معرض خطر كم‌خونی قرار دارند. در شیرخواران در صورت سلامت مادران، میزان آهن موجود در شیر مادر برای 6ـ4 ماه اول زندگی كافی است. ولی در مورد نوزادانی كه با وزن كم متولد می‌شوند، ذخایر آهن كم بوده و باید از 3 ماهگی آهن اضافی به صورت قطره خوراكی خورانده شود. .
دلایل گوناگونی برای كمبود آهن وجود دارد كه از آن جمله می‌توان به علل زیر اشاره كرد
1 ـ دریافت ناكافی آهن به دلیل رژیم غذایی مورد استفاده كه در آن آهن كمی ‌وجود دارد، مانند بعضی از رژیم‌های گیاه خواری.
2 ـ جذب ناكافی آهن در اثر اسهال، كاهش ترشح اسید معده، مشكلات گوارشی یا تداخلات دارویی و داروهایی مثل كلستیرامین، سایمتیدین، پانكراتین، رانیتیدین و تتراسایكلین).
3 ـ افزایش نیاز به آهن برای افزایش حجم خون در دوران نوزادی، نوجوانی، بارداری و شیردهی.
4 ـ خون‌ریزی زیاد در دوران عادت ماهانه و یا در اثر جراحات یا ناشی از همورویید (بواسیر) یا بیماری‌های بدخیم و انگل‌ها. كمبود آهن در مردان بزرگسال معمولا در اثر از دست دادن خون است.
بعضی از علایم كم‌خونی فقر آهن عبارتند از:
رنگ پریدگی پوست، زبان و مخاط داخل لب و پلك چشم‌ها، خستگی زودرس، سرگیجه و سردرد، خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست و پاها، حالت تهوع و در كم‌خونی شدید گود شدن روی ناخن(ناخن قاشقی).
برای درمان كم‌خونی از چند روش استفاده می‌شود كه بهترین و كم‌خطرترین آن‌ها استفاده از مكمل‌های خوراكی است. درمان با نمك‌های ساده آهن مثل سولفات فروی خوراكی كاملا موثر بوده و به شكل قرص، كپسول یا مایع است و باید مصرف آن‌ها تا چندین ماه ادامه یابد.
چنانكه این قرص‌ها با معده خالی مصرف شوند جذب آن‌ها بهتر و بیشتر صورت می‌گیرد، ولی در این حالت سبب تحریك معده و بروز مشكلات گوارشی می‌شوند. عوارض گوارشی ناشی از مصرف آهن نظیر تهوع، دل پیچه، سوزش قلب، اسهال یا یبوست را می‌توان به حداقل رساند، به شرطی كه آهن را با میزان بسیار كم مصرف كرده و به تدریج به میزان آن افزوده تا به حد مورد نیاز بدن برسد. بهتر است قرص آهن در آخر شب قبل از خواب استفاده شود تا عوارض ناشی از آن كاهش یابند.
ویتامینC جذب آهن را افزایش می‌دهد. به همین دلیل معمولا مصرف ویتامین C به همراه آهن پیشنهاد می‌شود. علاوه بر درمان دارویی باید به میزان آهن قابل جذب در غذا نیز توجه كرد. جذب آهن غذا اغلب تحت تاثیر شكل آهن موجود در آن می‌باشد. آهن موجود در پروتئین‌های حیوانی مانند گوشت گاو، ماهی، پرندگان (آهن هم) بیشتر جذب می‌شود، در حالی كه جذب آهن پروتئین‌های گیاهی مانند سبزی‌ها و میوه‌ها (آهن غیرهم) كمتر می‌باشد. باید توجه داشت كه ویتامینC جذب آهن سبزی‌ها و میوه‌ها (آهن غیرهم) را بیشتر می‌كند. مصرف چای همراه یا بلافاصله بعد از غذا می‌تواند جذب آهن را تاحدصفر تا پنج درصد كاهش دهد.
قهوه، تخم‌مرغ، شیر و لبنیات، نان گندم، حبوبات (حاوی اسید فیتیك) و فیبرهای غذایی جذب آهن را به علت تشكیل كمپلكس‌های نامحلول كاهش می‌دهند. بنابراین فرآورده‌های حاوی آهن، طی یك ساعت قبل یا دو ساعت بعد از مصرف هر یك از این مواد نباید مصرف شود.
منابع غذایی آهن‌دار عبارتند از جگر، قلوه، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم‌مرغ، سبزی‌های دارای برگ سبز تیره مانند جعفری، اسفناج و حبوبات، مثل عدس و لوبیا همچنین میوه‌های خشك (برگه‌ها) بخصوص برگه زردآلو و دانه‌های روغنی.
عوامل افزایش دهنده جذب آهن و منابع غذایی آن‌ها:
ـ اسید سیتریك و اسید اسكوربیك یا ویتامین ث كه در آلو، خربزه، ریواس، انبه، گلابی، طالبی، گل كلم، سبزی‌ها، آب پرتقال، لیمو شیرین، لیمو ترش، سیب و آناناس وجود دارند می‌توانند عوامل افزایش دهنده جذب آهن در بدن باشند.
2 ـ اسید مالیك و اسید تارتاریك كه در هویج، سیب زمینی، چغندر، كدوتنبل، گوجه فرنگی، كلم پیچ و شلغم موجود است نیز سبب افزایش جذب آهن می‌شوند.
3 ـ محصولات تخمیری مثل سس
چهارشنبه 15/12/1386 - 10:31
بیماری ها

محققان دریافتند آپاندیس كه زائده ای كوچك در پائین شكم است در انسانهای اولیه نقش هاضم داشته است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه خبری هلث دی؛ امروزه آپاندیس را زائده ای می دانند كه تنها زمانی آن را مورد توجه قرار می دهند كه عود كند اما دانشمندان مدعی اند كاربردی برای آپاندیس یافته اند.
این گزارش می افزاید: آپاندیس به عنوان مكانیزمی برای كمك به افزایش حجم باكتری هایی می كند كه در هضم نقش دارند.
یادآور می شود: دانشمندان معتقدند وجود آپاندیس ضروری است زیرا بیماریهای خاصی از جمله اسهال خونی آمیبی به تدریج باكتریهای مفید را از بین برده و باعث اختلالات گوارشی و هضم می گردد.

دوشنبه 13/12/1386 - 13:23
بیماری ها
ماست حاوی کلسیم است. کلسیم یک عنصر2 ظرفیتی است و در هنگام جذب از دیواره ی روده، با آهن رقابت می کند یعنی کلسیم موجب کاهش جذب آهن آزاد می شود. آهن آزاد در سبزیجات، حبوبات، غلات و آهن اضافه شده به محصولات غذایی غنی شده وجود دارد، پس نباید با این مواد غذایی ماست زیادی مصرف شود، ولی ماست روی آهن گوشت، جگر و تخم مرغ تاثیری ندارد چون آهن آنها باند شده است.
دوشنبه 13/12/1386 - 13:11
آموزش و تحقيقات
 

میدانید چرا آسمان آبی است ؟ امواجی که از خورشید می آید شامل رنگهای قرمزو نارنجی و زرد و سبز و آبی و نیلی و بنفش می باشد هر چه از قرمز به طرف بنفش می رویم طول موج نور کمتر و انرژی نفوذ و پراکندگی آن بیشتر می شود به همین دلیل آبی که بیشتر پراکنده میشود بیشتر به چشم می خورد شاید بپرسید پس چرا آسمان را بنفش نمی بینیم بنفش که طول موجی کمتر از آبی دارد باید بگوییم که امواج آبی رنگ منتشر شده از خورشید بیشتر از بنفش رنگ ها هستند و همچنین چشم ما به رنگ آبی بیشتر از بنفش حساسیت نشان می دهد

شنبه 20/5/1386 - 17:48
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته