• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 468
تعداد نظرات : 286
زمان آخرین مطلب : 3844روز قبل
عقاید و احکام
احكام عزادارى امام حسین علیه السلام
مقدمه:
تمام اعمال و رفتار انسانها; چه فردى و چه اجتماعى، مشمول حكمى از احكام شرعى مى‏باشد و تمام موضوعاتى كه به گونه‏اى با رفتار آدمى ارتباط پیدا مى‏كند، در فقه اسلامى داراى قانون و مقرراتى است . عزادارى سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام و امامان معصوم علیهم السلام نیز همچون سایر اعمال انسان داراى احكامى است كه در این مختصر بدان مى‏پردازیم .
لازم به ذكر است كه براى جمع آورى این احكام، از فتاوا و سخنان مراجع معظم تقلید و عالمان بزرگوار تا آنجا كه مقدور بوده است ‏سود برده‏ایم و از آنجا كه در رساله‏هاى عملیه و استفتائات همه مراجع بزرگوار، درباره عزادارى در ابعاد مختلف بحث نشده است، فقط به فتاوا و استفتائات موجود بسنده كرده‏ایم .


• احكام عزاداری

امام خمینى رحمه الله:
«عزادارى براى سیدالشهداء از افضل قربات و مایه تقویت روح ایمان و شهامت اسلامى و ایثار و فداكارى و شجاعت در مسلمین است .» (1)
سؤال: آیا بر پا كردن مراسم عزادارى [توسط زن] بدون اذن شوهر جایز مى‏باشد؟
آیت الله نورى همدانى: در صورتى كه از اموال شوهر باشد جایز نیست . (2)
سؤال: گاهى برخى از دسته‏ها كه وارد مسجد مى‏شوند، با كفش وارد مى‏شوند، كه نوعى بى احترامى به مسجد محسوب مى‏شود، لطفا بفرمائید كه این مسئله چه حكمى دارد؟
آیت الله نورى همدانى: اگر موجب هتك شود اشكال دارد . (3)
سؤال: در مورد زنجیر زنى كه منجر به سیاه شدن یا مجروح شدن بدن مى‏شود و همچنین غالبا پشت پیراهن افراد باز است و بیشتر درخیابان و معابر عمومى ظاهر مى‏شوند، نظر شما چیست؟
امام خمینى رحمه الله: مانعى ندارد، مگر اینكه موجب ضرر فاحش بر بدن شود . (4)
سؤال: آیا برهنه شدن مردان با حضور زنان براى عزادارى عیب دارد یا خیر؟
آیت الله فاضل لنكرانى: مانعى ندارد و زنها نباید به بدن مرد اجنبى نظر كنند . (5)
سؤال: در مجالس زنانه، زنان مداحى و سخنرانى مى‏كنند و صداى آنها به گوش مردان رهگذر مى‏رسد . آیا این عمل جایز است؟
آیت الله فاضل لنكرانى: شنیدن صداى ایشان اگر در معرض ریبه و التذاذ نباشد حرام نیست . (6)
سؤال: سینه زدن با تیغ و یا زنجیر زدن با زنجیرى كه داراى چاقو و یا تیغ مى‏باشد و منجر به زخمى شدن بدن و جارى شدن خون مى‏شود چه حكمى دارد؟
آیت الله مكارى شیرازى: كیفیت عزادارى باید چنان باشد كه بهانه‏اى به دست دشمنان اسلام ندهد و موجب سوء استفاده از آن نشود . (7)
جمعه 12/9/1389 - 19:16
موفقیت و مدیریت

   
ـ در زمان حال ، با درس هایی از گذشته و با امید به آینده ی بهتر ، زندگی کنید .
ـ با ناملایمات گذشته ، آشتی کنید تا زبان حال تان خوشایند باشد .
ـ زندگی خود را با دیگران مقایسه نکنید زیرا شما از حقایق زندگی آنان اطلاع ندارید .
ـ خانه را با گل تزئین کنید ، شمع روشن کنید ، از ملحفه های زیبا استفاده نمایید ، لباس راحت و زیبا بپوشید و هرگز چیزی را برای زمانی به خصوص نگه ندارید زیرا شاید فردایی نباشد .
ـ هیچ کس مسئول شادی و خوشبختی و رفع تنهایی شما نیست ، جز خودتان .
ـ هنگام برخورد با مشکلات و مصیبت ها ، آنها را با این پرسش تجزیه و تحلیل کنید که آیا بعد از چند سال هم همین قدر مهم خواهند بود ؟
ـ بهترین مسکن ، گذشت زمان است و زمان ، همه چیز را شفا می دهد .
ـ هر کس را با هرخطا و لغزشی و هر چیز را با هر بها و ارزشی ببخشید .
ـ هر موقعیتی ، چه خوب ، چه بد ، می گذرد .
ـ با دوستان خوب تان در تماس باشید و این گنجینه ی گران بها را ارج نهید . بهترین دوست ، کتاب است و هر دوست ، چون کتابی با ارزش می باشد که هر چه در آن عمیق تر شوید ، بیشتر می آموزید .
ـ خود را از قید و بند چیزهای بدون استفاده و فرسوده رها کنید .
ـ از همه ی فضاهای خانه استفاده کنید و هیچ بخش از خانه را به مهمان اختصاص ندهید چون شما عزیزترین مهمان خانه ی خود هستید .
ـ حسرت چیزهای از دست رفته را نخورید زیرا هدر دادن وقت است .شما آنچه را که مورد نیازتان است ، در اختیار دارید . بهترین ها هنوز در
راه اند .
چهارشنبه 10/9/1389 - 18:19
ازدواج و همسرداری

 

 







 

معجزه صمیمیت ...
 

در ازدواج های موفق ، زن و مرد یکدیگر را همان طوری که هستند ، دوست می دارند و اشتباه ها و عیب های یکدیگر را نادیده می گیرند . در حقیقت ، آنان چنان مجذوب یکدیگر می شوند و خود را دیگری می پندارند که احساس خوشبختی همسرشان ، سعادت آنان هم هست و آنچنان به سرنوشت یکدیگر علاقه مندند که خود را فراموش می کنند و در واقع به یاری هم ، سعادت و خوشبختی یکدیگر را تضمین می نمایند . البته این کار ، چندان ساده نبوده و نیست . در حقیقت این زن و شوهر ، شخصیت و خصوصیت های اخلاقی یکدیگر را دوست دارند ، حتی اگر با مذاق یکی سازگار نباشد . آنان بدون هیچ قید و شرطی ، یکدل و صمیمی ، تا آخر عمر از هم حمایت می کنند گر چه ممکن است این موقعیت در همه حال امکان پذیر نباشد اما آنان در حقیقت یکدیگر را دوست داشته و به هم تعلق دارند .

ویژگی های زوج های موفق :
 

ـ هر کدام از طرفین ، در راهی که برای شان معنی دار است ، قدم بر می دارند ، برای کیفیت زندگی خود ، ارزش قائل اند و می خواهند نیازها و خواسته های شان بر طرف شود . زن و مرد نه تنها برای نیازها و خواسته های یکدیگر ارزش قائل اند بلکه به کار ، تفریح و روابط خود با دیگر دوستان شان نیز احترام می گذارند .
ـ رابطه ای روشن و صریح بین زوج ها برقرار می شود ؛ طوری که هر یک به سمت رشد و تعالی در حرکت است . هر یک از دو طرف ازدواج ، حقوق دیگری را شناخته و تا حد امکان ، سعی در رعایت آن دارد . در این گونه روابط ، هر شرایطی که به نظر مناسب می آید و یکی از زوج ها برای خود می خواهد و ایده آل است را برای شریک زندگی خویش نیز طلب می کند و سعی در فراهم کردن آن را دارد . در این گونه روابط ، هر شرایطی که به نظر مناسب می آید و یکی از زوج ها برای خود می خواهد و ایده آل است را برای شریک زندگی خویش نیز طلب می کند و سعی در فراهم کردن آن دارد .
ـ افراد ، انجام کاری را که خود از عهده ی آن بر می آیند ، به دیگری محول نمی کنند .در یک رابطه ی معنی دار ، اشخاص هر کدام برای رسیدن به هویت مستقل ، تلاش می کنند .
ـ طرفین ، مسئول خوشبختی خود هستند و دیگری را سبب بدبختی شان قلمداد نمی کنند .
ـ اعضای خانواده ی سالم ، انتقادهای به جا و اصولی دیگران را با گشاده رویی پذیرا می شوند و در جهت رفع آنها بر می آیند . در خانواده ی سالم ، هر یک از اعضاء سعی دارند دیگران را در احساس ها و تجربه های مثبت و سازنده ی خود ، شریک کنند تا همگی از شادابی و سرزندگی برخوردار شوند . ابراز صادقانه ی احساس ها ، بهترین راه ایجاد رابطه ای عمیق تر در ازدواج موفق است . احترام به عزت نفس شریک زندگی ، از دیگر خصلت های زن و مرد در ازدواج سالم و موفق می باشد .
ـ طرفین از سلطه جویی بر دیگری ، اجتناب می کنند . در این رابطه ، هر دو طرف به یکدیگر احترام می گذارند و تا حد امکان ، دنیا را از دریچه ی چشم دیگری نگاه می کنند .
ـ اشخاص به خلوت و سکوتی که به آن نیاز دارند ، احترام می گذارند . به یکدیگر اجازه می دهند تا از خلوت خود برخوردار باشند . یکدیگر را زیر فشار نمی گذارند تا مسائل و جنبه های خصوصی خود را افشا کنند .
ـ زن و شوهر با هم برای حل مسائل اقتصادی ، تلاش نموده و بر اساس توافق ، کارها را بین خود تقسیم می کنند . هیچ گونه اجباری در کار نیست و همه ی امور بر مبنای علاقه ، عشق و توافق ، استوار است . هیچ یک از آنان مجبور نیستند اوامر منطقی یکدیگر را تحمل کنند . نقش ها و تقسیم کارها مشخص است و قابلیت مانور روی آنها وجود دارد . پذیرش نقش ها و وظیفه های بین دو طرف ، بر اساس آگاهی و اختیار است و هیچ گونه تحمیلی در کار نیست .
ـ گرچه طرفین ، یکدیگر را طلب می کنند ، هر کدام می توانند بدون دیگری نیز به بقای خود ادامه دهند . این ویژگی نشان می دهد که اشخاص با علاقه ی خود ، در رابطه باقی مانده اند .
ـ به امکانات مادی ، به عنوان عامل های ایمنی بخش مطلق ، نگریسته نمی شود چرا که برای بقای آن ، هیچ گونه ضمانتی در کار نیست . در ازدواج پایدار ، عشق و علاقه ، همیشه دوسویه و عمیق است و امنیت لازمه ، به وسیله ی اعضا ایجاد می شود . عشق را دو طرف با مشارکت یکدیگر ، ایجاد و ریشه دار می کنند . بسیاری از توقع ها و انتظارهای دست و پاگیر وابسته به ازدواج ، در ذهن دو طرف وجود ندارد در حالی که هدف هر دو ، رشد و تکاملی فکری است ؛ رشد و تکاملی که امنیت خاطر به وجود می آورد و آرامش لازم را به هر دو طرف می دهد .
ـ دو طرف برای رشد و بالندگی خود ، به منابع بیرونی نیز توجه دارند ، در یک رابطه ی سالم ، افراد ، تملک جو نیستند .
ـ زن و شوهر از پیش داوری در مورد شریک زندگی خود ، خودداری می کنند . دو طرف با کمال صداقت ، با هم ارتباط برقرار نموده و پیام ها و نظرهای خود را با صراحت و روشنی لازم بیان می کنند . هیچ گاه احتیاجی به حدس و گمان و پیش داوری ندارند . هر یک از آنان ، نه تنها باشریک زندگی و دیگر اعضای خانواده ی خود رو راست است ، بلکه باخود نیز صراحت و روراستی لازم را دارد . گه گاهی هر دو طرف ، خود را مورد ارزیابی قرار می دهند تا خود را بهتر بشناسند . این کار به آنان این فرصت را می دهد که بدون غرض ، فکرها و احساسات خود را مورد کنکاش قرار دهند و در صورت منفی بودن ، آنها را اصلاح کنند .
ـ هر یک از طرفین می توانند آشکارا درباره ی آنچه در رابطه شان مهم و معنی دار است ، حرف بزنند .در یک رابطه ی معنی دار ، هر دو می توانند درباره ی مسائل خود ، با یکدیگر حرف بزنند و نظریه های خود را بیان کنند . می توانند خواسته های خود را مطرح سازند و انتظار داشته باشند تا مخاطب آنان ، حرف شان را درک کند و به آن اهمیت بدهد .(برای نمونه ، اگر احساس می کنید در رابطه ی خود با همسرتان دچار مشکل هستید ، می توانید قدم اول را شما بردارید و با او درباره ی مشکل تان حرف بزنید . در این زمینه به جای اینکه به همسرتان بگویید چگونه رفتاری دارد و چه تغییری باید در خود ایجاد بکند ، با او درباره ی احساس خودتان حرف بزنید و توضیح دهید که در رابطه با او چه احساسی دارید ).
ـ هریک از طرفین ، فعالانه به دیگری توجه می کند و علاقه نشان می دهد . فقط کافی نیست بگوییم برای یکدیگر ارزش و اهمیت قائل هستیم ، باید این توجه را در عمل نشان دهیم .
ـ اصل زندگی ، بر زمان حال استوار است و هر دو طرف بر این امر واقف اند که زندگی ، هیچ گاه بر اساس شانس و تصورهای موهوم استوار نیست . بسیاری از توقع ها به دور ریخته می شود و طرفین برای آرامش بخشیدن به هم ،با یکدیگر ازدواج می کنند و دوست دارند خانواده ای سعادتمند را بنا نهند .
ـ طرفین نسبت به یکدیگر متعهدند . تعهد ، بخش حیاتی یک رابطه ی صمیمانه است .تعهد ، نشانه ی آن است که اشخاص می خواهند و مایل اند در بحران ها کنار هم باقی بمانند .
ـ موقعیت شناسی ، شنیدن و گوش دادن به حرف های همسر و همین طور شناخت فرصت مناسب برای صحبت کردن و یا درمیان گذاشتن موضوعی خاص ، از دیگر خصیصه های ازدواج موفق است . هر یک از طرفین اگر زمانی ، حوصله ی شنیدن حرف های همسر خود را نداشته باشد ، از او خواهش می کند وقت دیگری را برای این کار در نظر بگیرد .شنیدن آزادانه ی حرف های شریک زندگی ، موجب اعتماد و صداقت بیشتری بین آنان می شود .در ازدواج سالم ، برای رفع اختلاف ها ، دو طرف با مشاوره و تبادل فکرها ، بر مبنای مساوات و برابری ، به توافق منطقی می رسند و راه حل مشترک را انتخاب می کنند .
ـ پرورش و بزرگ کردن فرزند ، از وظیفه های زن و شوهر است و هر دو در این کار با هم شریک هستند و با تفاهم دو سویه و هماهنگی لازم ، بازدهی کارشان را افزایش می دهند .
ـ هر دو طرف ، خود را برابر و مساوی و موظف می دانند که به جنبه های نابرابر در رابطه ی خود ، توجه کنند و آن را از میان بردارند .
ـ هر دو طرف بدون هیچ گونه محدودیتی ، می توانند به هدف های آرمانی خود برسند و حمایت بی دریغ اعضای خانواده از هم ، موجب می شود سریع تر به هدف های شان دست یابند .گذشت زمان ، تفاهم و پیوند را قوی تر می کند و باعث می شود هیچ فشار و عامل درونی ، نتواند پیوند را از هم بگسلد . هر کس استعدادها و تجربه های فردی اش را در اختیار همسر یا دیگر اعضای خانواده قرار می دهد و موجب استحکام و دوام ازدواج می شود . در ازدواج سالم و موفق ، استقلال فردی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است .
ـ طرفین یکدیگر را تشویق می کنند تا به آن چه شایستگی اش را دارند ، برسند .متاسفانه بسیاری از اشخاص به ویژه در روابط صمیمانه ، مانع از تغییر و تحول یکدیگر می شوند .ممکن است انتظارها ، توقع ها و نیازهای آنان ، سببی باشد که از ایجاد تغییر و تحول در طرف مقابل ، جلوگیری کند . اگر این اشخاص از علت هراس های خود آگاه شوند ، می توانند این هراس ها را از بین ببرند .
ـ دو طرف ، برای خود هویتی جداگانه دارند .«جبران خلیل جبران » موضوع را به خوبی در این عبارت توضیح می دهد :«بگذارید در با هم بودن شما هم ، فاصله ای وجود داشته باشد ، بگذارید نسیم بهشت ، میان شما به رقص درآید ».
ـ هر یک از دو طرف ، رشد و بالندگی دارند ، می توانند تغییر کنند و تجربه های جدید داشته باشند .اگر یک زوج برای موفقیت خود به طرف مقابل متکی باشد، با زحمت و دشواری رو به رو می گردد . در یک رابطه ی سالم ، هر یک از دو طرف برای ایجاد شخصیت خاص خود ، تلاش می کند .
ـ اعتماد کامل ، مهمترین اصل ازدواج موفق است . این اعتماد ، یک باره به دست نمی آید بلکه با تلاش و همدلی هر دو طرف محقق می شود و یک ازدواج سالم و پویا ، همواره از این موهبت برخوردار است . بدون اعتماد ، در اصل ، ازدواج موفق معنی ندارد . با افزایش اعتماد ، ارتباطات اعضای خانواده سالم می گردد ، اعتماد به نفس و هویت فردی هر یک از آنان ، تقویت می شود و میزان رنجش و کدورت خانوادگی ، به صفر می رسد . اعتماد ، سبب ترقی و پیشرفت می شود و هر دو طرف را به یک آگاهی می رساند که بتوانند با حقیقت ها و مشکل ها ، برخوردی مناسب داشته باشند .
چهارشنبه 10/9/1389 - 18:16
اخبار
ذوالنور در گفتگو با مهر:
همسران دو استاد ترور شده جانباز محسوب می‌شوند
جانشین ولی فقیه در سپاه درباره وضعیت جانبازی همسران دو استاد ترور شده 8 آذر ماه گفت: بر اساس همه تعاریف فقهی اسلام دکتر عباسی و همسران این دو استاد به طور قطع جانباز هستند.

حجت الاسلام مجتبی ذوالنور در گفتگو با خبرنگار مهر در پی حادثه ترور دو استاد دانشگاه شهید بهشتی و شهادت دکتر مجید شهریاری گفت: همسران دو استاد دانشگاه شهید بهشتی که مورد سوء قصد قرار گرفته اند جانباز محسوب می شوند.

به گزارش مهر، همسران دو استاد دانشگاه شهید بهشتی که دوشنبه 8 آذر ماه توسط دشمنان قسم خورده انقلاب مورد سوء قصد قرار گرفتند در داخل خودروهایی حضور داشتند که سوء قصد متوجه شان شده است.

جانشین ولی فقیه در سپاه درباره جانبازی بازماندگان ترورهای جداگانه دو استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: دشمن عامدانه آنها را مورد هدف گرفته است.

وی افزود: افرادی که در حادثه ترور دو استاد دانشگاه شهید بهشتی مورد سوء قصد قرار گرفته اند نیز می دانند اگر در این عرصه برای استقلال و تعالی کشور آمدنده اند سیبل هستند. این طور نیست که ناآگاهانه وارد این عرصه شده باشند. کما اینکه شخصیت هایی در این سطح توجیه هم شده اند که باید مواظب خودتان باشید که دشمن در تعقیب شما است.

چهارشنبه 10/9/1389 - 15:25
اخبار
سوابق علمی دانشمندان هسته ای ترورشده امروز تهران
به نقل از مشرق، ترور دکتر فریدون عباسی حوالی ساعت 8 صبح امروز انجام شد و بر اساس آخرین اخبار دریافتی، این استاد دانشگاه شهید بهشتی به بیمارستان انتقال پیدا کرده است.

همچنین انفجار بمبی در شمال تهران نیز منجر به شهادت دکتر مجید شهریاری شد. بر اثر این انفجار که در بلوار ارتش رخ داد دکتر منوچهر شهریاری شهید و همسر وی بشدت مجروح شد.

هر دو استاد ترور شده امروز توسط دو موتورسوار مورد سوء قصد قرار گرفتند.
دکتر مجید شهریاری عضو هیات علمی دانشکده مهندسی هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی که صبح امروز بر اثر یک انفجار مشکوک به شهادت رسید، همراه با دکتر مسعود علیمحمدی، دکترای فیزیک ذرات بنیادی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران، از مشاوران ایران در پروژه مهم سزامی بودند.

برگزاری دوره‌هایی چون "کارگاه آموزشی آشنائی با کدهای محاسباتی راکتورهای هسته ای" از جمله سوابق دکتر شهریاری بوده است.

طرح سزامی (مرکز تابش سینکروترون برای تحقیقات و علوم کاربردی در خاورمیانه) مربوط به بهره‌برداری از یک دستگاه سینکروترون در منطقه است. سینکروترون دستگاهی است که دارای کاربردهای مختلفی در تحقیقات علوم بنیادی، فن‌آوری نانو، زیست‌فن‌آوری، باستان‌شناسی، علم ساختارشناسی، مهندسی مواد، محیط زیست، تهیه داروهای نوین و پزشکی است.

یکی از طرح های مهم دکتر شهریاری، طراحی‌های تئوریک مربوط به ساخت نسل جدید راکتورهای هسته‌ای است که بازتاب زیادی نیز در مراکز علمی جهان داشت.
نام دکتر فریدون عباسی نیز در قطعنامه 1737 شورای امنیت سازمان ملل نیز به عنوان یکی از افراد مرتبط با فعالیتهای هسته‌ای ایران ذکر شده و مشخص است که از مدتها قبل، برای حذف فیزیکی وی برنامه‌ریزی شده است.

دکتر فریدون عباسی دوانی که صبح امروز طی یک عملیات تروریستی در میدان دانشجو تهران مجروح شده و به بیمارستان انتقال پیدا کرده، از ابتدای انقلاب عضو سپاه پاسداران بوده و سه دور در جبهه جنگ عراق بر علیه ایران حضور داشته است وی بعد از جنگ دکترای فیزیک هسته ای گرفته است.

عباسی 52 ساله از متخصصین لیزری بود. فریدون عباسی ریاست گروه فیزیک در دانشگاه امام حسین سپاه پاسداران هم داشت ولی بندرت به این دانشگاه میرفت.
وی روز دهم اردیبهشت ماه 1386 توسط محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور به علت خدمات علمی به کشور، به عنوان استاد نمونه کشوری و 27 مهرماه امسال نیز در مراسمی در دانشگاه شهید بهشتی که با حضور پرویز داوودی و غلامعلی حدادعادل برگزار شد، مورد تقدیر قرار گرفت.

فریدون عباسی دوانی از سال 72 عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه امام حسین سپاه شده و در ادامه به ریاست دانشکده فیزیک این دانشگاه رسیده است.
هر دو استاد ترور شده امروز، عضو شورای مرکزی انجمن هسته‌ای ایران بوده اند که دکتر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان نیز سابقه عضویت در این انجمن را دارد و مقر آن نیز پژوهشکده کاربرد پرتو سازمان انرژی اتمی است.قافله عشق به سر منزل جاودان خویش نزدیک می شود... و این عاقبت کار عشق است.
چهارشنبه 10/9/1389 - 15:21
اخبار
   

مخبر عنوان کرد:
دانشمند بودن جرم اساتید ترور شده بود
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ترور دو استاد فیزیک دانشگاه شهید بهشتی گفت: جرم این دو نفر تنها دانشمند بودن بود همه ملتها و کشورها باید این گونه اقدامات تروریستی را محکوم کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی امروز سه شنبه در دیدار با وزیر فرهنگ فدراسیون روسیه با تاکید براینکه این تهدیدها در همه کشورها وجود دارد، گفت: همه کشورها باید در جهت مبارزه با تروریسم تلاش کنند متاسفیم که برخی از کشورها رفتار دوگانه‌ای در این زمینه دارند.

وی همچنین در این جلسه با اشاره به سوابق ایجاد شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این شورا با هدف بازسازی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی راه‌اندازی شد و با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام داد اقدام به بهبود وضعیت آموزش عالی کشور و مراکز تحقیقاتی کرد.

مخبر به تعداد مقالات علمی عرضه شده در مجامع جهانی از سوی دانشمندان ایرانی در اوایل پیروزی انقلاب اشاره کرده و گفت: در اوایل انقلاب 350 مقاله از سوی دانشمندان ایرانی منتشر شده بود اما امروز این تعداد به 20 هزار مقاله علمی که حاصل فعالیت تحقیقاتی دانشگاه‌ها و مراکز علمی است می رسد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فعالیت‌های آموزشی در بخش غیردولتی یادآور شد: علاوه بر ایجاد 120 دانشگاه جامع علمی بیش از 400 دانشگاه غیرانتفاعی و غیردولتی نیز در کشور ما راه‌اندازی شده است.

مخبر با اشاره به فعالیت‌های علمی کشور در حوزه‌های مختلف اضافه کرد: محققان کشور در حوزه علوم زیستی در زمینه سلول‌های بنیادی جزو 10 کشور برتر دنیا است این تکنولوژی ما را در شبیه سازی و تولیدات حیوانات ترنس ژنیک توانمند ساخته است که تولد رویانا و بنیانا از جمله این حیوانات هستند.

در این جلسه همچنین مخبر به تدوین نقشه جامع علمی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: ما برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی با حضور حدود 2 هزار دانشمند برنامه‌ریزی‌هایی را در خصوص ظرفیت و تنوع پذیرش در دانشگاه‌ها تا 20 سال آینده تدوین کردیم.

منبع :خبرگزاری مهر

چهارشنبه 10/9/1389 - 15:17
تاریخ

معنای لغوی و اصطلاحی مباهله

مباهله در اصل از «بَهل» به معنی رها کردن و برداشتن قید و بند از چیزی است. اما مباهله به معنای لعنت کردن یکدیگر و نفرین کردن است. کیفیت مباهله به این گونه است که افرادی که درباره مسئله مذهبی مهمی گفتگو دارند در یک جا جمع شوند و به درگاه خدا تضرّع کنند و از او بخواهند که دروغ گو را رسوا سازد و مجازات کند.

شرح مختصر واقعه مباهله

مباهله پیامبر با مسیحیان نجران، در روز بیست وچهارم ذی الحجّه سال دهم هجری اتفاق افتاد. پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم طی نامه ای ساکنان مسیحی نجران را به آیین اسلام دعوت کرد. مردم نجران که حاضر به پذیرفتن اسلام نبودند نمایندگان خود را به مدینه فرستادند و پیامبر آنان را به امر خدا به مباهله دعوت کرد. وقتی هیئت نمایندگان نجران، وارستگی پیامبر را مشاهده کردند، از مباهله خودداری کردند. ایشان خواستند تا پیامبر اجازه دهد تحت حکومت اسلامی در آیین خود باقی بمانند.

موقعیت جغرافیایی

بخش با صفای نجران، با هفتاد دهکده تابع خود، در نقطه مرزی حجاز و یمن قرار گرفته است. در آغاز طلوع اسلام این نقطه، تنها نقطه مسیحی نشین حجاز بود که مردم آن به عللی از بت پرستی دست کشیده و به آیین مسیح علیه السلام گرویده بودند.

دعوت به اسلام

پیامبر اکرم، حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلم برای گزاردن رسالت خویش و ابلاغ پیام الهی، به بسیاری از ممالک و کشورها نامه نوشت یا نماینده فرستاد تا ندای حق پرستی و یکتاپرستی را به گوش جهانیان برساند. هم چنین نامه ای به اسقف نجران، «ابوحارثه»، نوشت و طی آن نامه ساکنان نجران را به آیین اسلام دعوت فرمود.

نامه حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم به اسقف نجران

مشروح نامه پیامبر به اسقف نجران چنین بود: «به نام خدای ابراهیم و اسحاق و یعقوب. [این نامه ایست] از محمد، پیامبر خدا، به اسقف نجران. خدای ابراهیم و اسحاق و یعقوب را ستایش می کنم و شما را از پرستش بندگان به پرستش خدا فرا می خوانم. شما را دعوت می کنم که از ولایت بندگان خدا خارج شوید و در ولایت خداوند درآیید و اگر دعوت مرا نپذیرفتید باید به حکومت اسلامی مالیات (جزیه) بپردازید [تا در برابر این مبلغ، از جان و مال شما دفاع کند] و در غیر این صورت به شما اعلام خطر می شود».

عکس العمل نجرانی ها

نمایندگان پیامبر که حامل نامه دعوت به اسلام از جانب پیامبر بودند، وارد نجران شدند و نامه را به اسقف نجران دادند. او نیز شورایی تشکیل داد و با آنان به مشورت پرداخت. یکی از آنان که به عقل و درایت مشهور بود گفت: «ما بارها از پیشوایان خود شنیده ایم که روزی منصب نبوت از نسل اسحاق به فرزندان اسماعیل انتقال خواهد یافت و هیچ بعید نیست که محمد ـ که از اولاد اسماعیل است ـ همان پیامبر موعود باشد». بنابراین شورا نظر داد که گروهی به عنوان هیئت نمایندگان نجران به مدینه بروند تا از نزدیک با محمد صلی الله علیه و آله وسلم تماس گرفته، دلایل نبوت او را بررسی کنند.

گفتگوی پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم با هیئت نجرانی

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم در مذاکره ای که با هیئت نجرانی در مدینه به انجام رسانید آنان را به پرستش خدای واحد دعوت کرد. امّا آنان بر ادعای خود اصرار داشتند و دلیل الوهیت مسیح را، تولد عیسی علیه السلام بدون واسطه پدر می دانستند. در این هنگام فرشته وحی نازل شد و این سخن خدا را بر قلب پیامبر جاری ساخت: «به درستی که مَثَل عیسی نزد خداوند مانند آدم است که خدا او را از خاک آفرید». در این آیه، خداوند، با بیان شباهت تولد حضرت عیسی علیه السلام و حضرت آدم علیه السلام ، یادآوری می کند که آدم را با قدرت بی پایان خود، بدون این که دارای پدر و مادری باشد، از خاک آفرید و اگر نداشتن پدر گواه این باشد که مسیح فرزند خداست، پس حضرت آدم برای این منصب شایسته تر است؛ زیرا او نه پدر داشت و نه مادر. اما با وجود گفتن این دلیل، آنان قانع نشدند و خداوند به پیامبر خود، دستور مباهله داد تا حقیقت آشکار و دروغ گو رسوا شود.

مباهله، آخرین حربه

خداوند پیش از نازل کردن آیه مباهله، در آیاتی چند به چگونگی تولد عیسی علیه السلام می پردازد و مسیحیان را با منطق عقل و استدلال روبرو می کند و از آنان می خواهد که عاقلانه به موضوع بنگرند. بنابراین پیامبر، در ابتدا سعی کرد با دلایل روشن و قاطع آنان را آگاه کند، اما چون استدلال موجب تنبّه آنان نشد و با لجاجت و ستیز آنان مواجه گشت، به امر الهی به مباهله پرداخت. خداوند در آیه 61 سوره آل عمران می فرماید: «هرگاه بعد از دانشی که به تو رسیده، کسانی با تو به محاجّه و ستیز برخیزند، به آنها بگو بیایید فرزندانمان و فرزندانتان و زنانمان و زنانتان، و ما خویشان نزدیک و شما خویشان نزدیک خود را فرا خوانیم؛ سپس مباهله کنیم و لعنت خدا را بر دروغ گویان قرار دهیم».

دیدگاه بزرگان نجران درباره مباهله

در روایات اسلامی آمده است که چون موضوع مباهله مطرح شد، نمایندگان مسیحی نجران از پیامبر مهلت خواستند تا در این کار بیندیشند و با بزرگان خود به شور بپردازند. نتیجه مشاوره آنان که از ملاحظه ای روان شناسانه سرچشمه می گرفت این بود که به افراد خود دستور دادند اگر مشاهده کردید محمد با سر و صدا و جمعیت و جار و جنجال به مباهله آمد با او مباهله کنید و نترسید؛ زیرا در آن صورت حقیقتی در کار او نیست که متوسل به جاروجنجال شده است و اگر با نفرات بسیار محدودی از نزدیکان و فرزندان خردسالش به میعادگاه آمد، بدانید که او پیامبر خداست و از مباهله با او بپرهیزید که خطرناک است.

در میعادگاه چه گذشت؟

طبق توافق قبلی، پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم و نمایندگان نجران برای مباهله به محل قرار رفتند. ناگاه نمایندگان نجران دیدند که پیامبر فرزندش حسین علیه السلام را در آغوش دارد، دست حسن علیه السلام را در دست گرفته و علی و زهرا علیهماالسلام همراه اویند و به آنها سفارش می کند هرگاه من دعا کردم شما آمین بگویید. مسیحیان، هنگامی که این صحنه را مشاهد کردند، سخت به وحشت افتادند و از این که پیامبر، عزیزترین و نزدیک ترین کسانِ خود را به میدان مباهله آورده بود، دریافتند که او نسبت به ادعای خود ایمان راسخ دارد؛ زیرا در غیر این صورت، عزیزان خود را در معرض خطر آسمانی و الهی قرار نمی داد. بنابراین از اقدام به مباهله خودداری کردند و حاضر به مصالحه شدند.

سخنان ابوحارثه درباره مصالحه

هنگامی که هیئت نجرانی پیامبر را در اجرای مباهله مصمّم دیدند، سخت به وحشت افتادند. ابوحارثه که بزرگ ترین و داناترین آنان و اسقف اعظم نجران بود گفت: «اگر محمد بر حق نمی بود چنین بر مباهله جرئت نمی کرد. اگر با ما مباهله کند، پیش از آن که سال بر ما بگذرد یک نصرانی بر روی زمین باقی نخواهد ماند». و به روایت دیگر گفت: «من چهره هایی را می بینم که اگر از خدا درخواست کنند که کوه ها را از جای خود بکند، هر آینه خواهد کَند. پس مباهله نکنید که در آن صورت هلاک می شوید و یک نصرانی بر روی زمین نخواهد ماند».

سرانجام مباهله

ابوحارثه، بزرگ گروه، به خدمت حضرت آمد و گفت: «ای ابوالقاسم، از مباهله با ما درگذر و با ما مصالحه کن بر چیزی که قدرت بر ادای آن داشته باشیم». پس حضرت با ایشان مصالحه نمود که هرسال دوهزار حُلّه بدهند که قیمت هر حلّه چهل درهم باشد و بر آنان که اگر جنگی روی دهد، سی زره و سی نیزه و سی اسب به عاریه بدهند.

مباهله، اثبات صدق دعوت پیامبر

مباهله پیامبر با نصرانیان نجران، از دو جنبه نشان درستی و صداقت اوست. اوّلاً، محض پیشنهاد مباهله از جانب پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم خود گواه این مدعاست؛ زیرا تا کسی به صداقت و حقانیّت خود ایمان راسخ نداشته باشد پا در این ره نمی نهد. نتیجه مباهله، بسیار سخت و هولناک است و چه بسا به از بین رفتن و نابودی دروغ گو بینجامد. از طرف دیگر، پیامبر کسانی را با خود به میدان مباهله آورد که عزیزترین افراد و جگرگوشه های او بودند. این خود، نشان عمق ایمان و اعتقاد پیامبر به درستی دعوتش می باشد که با جرأت تمام، نه تنها خود، بلکه خانواده اش را در معرض خطر قرار می دهد.

مباهله، سند عظمت اهل بیت

مفسران و محدثان شیعه و اهل تسنّن تصریح کرده اند که آیه مباهله در حق اهل بیت پیامبر نازل شده است و پیامبر تنها کسانی را که همراه خود به میعادگاه برد فرزندانش حسن و حسین و دخترش فاطمه و دامادش علی علیهم السلام بودند. بنابراین منظور از «اَبْنائَنا» در آیه منحصرا حسن و حسین علیهماالسلام هستند، همان طور که منظور از «نِساءَنا» فاطمه علیهاالسلام و منظور از «اَنْفُسَنا» تنها علی علیه السلام بوده است. این آیه هم چنین به این نکته لطیف اشاره دارد که علی علیه السلام در منزلت جان و نفس پیامبر است.

دو روایت در شأن اهل بیت

در کتاب عیون اخبار الرّضا درباره مجلس بحثی که مأمون در دربار خود تشکیل داده بود، چنین آمده است: امام علی بن موسی الرضا علیه السلام فرمودند: «خداوند پاکان بندگان خود را در آیه مباهله مشخص ساخته است و به دنبال نزول این آیه، پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم ، علی و فاطمه و حسن و حسین علیهم السلام را با خود به مباهله برد. این مزیّتی است که هیچ کس در آن بر اهل بیت پیشی نگرفته و فضیلتی است که هیچ انسانی به آن نرسیده و شرفی است که قبل از آن، هیچ کس از آن برخوردار نبوده است».

در کتاب غایة المرام به نقل از صحیح مسلم آمده است: روزی معاویه به سعد بن ابی وقاص گفت: چرا ابوتراب را دشنام نمی گویی؟ گفت: از آن وقت که به یاد سه چیز افتادم که پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم درباره علی فرمود، از این کار صرف نظر کردم. یکی آن بود که وقتی آیه مباهله نازل شد پیغمبر تنها از فاطمه و حسن و حسین و علی دعوت کرد و سپس فرمود: «اللهم هؤلاء اهلی؛ خدایا، اینها خاصّان منند»...

نزول آیه تطهیر در روز مباهله

روزی که پیامبر خدا صلی الله علیه و آله وسلم قصد مباهله کرد، قبل از آن عبا بر دوش مبارک انداخت و حضرت امیرالمؤمنین و فاطمه و حسن و حسین علیهم السلام را در زیر عبای مبارک جمع کرد و گفت: «پروردگارا، هر پیغمبری را اهل بیتی بوده است که مخصوص ترینِ خلق به او بوده اند. خداوندا، اینها اهل بیت منند. پس شک و گناه را از ایشان برطرف کن و ایشان را پاکِ پاک کن.» در این هنگام جبرئیل نازل شد و آیه تطهیر را در شأن ایشان فرود آورد: «همانا خداوند اراده فرمود از شما اهل بیت پلیدی را برطرف فرماید و شما را پاکِ پاک کند.

اعمال روز مباهله

روز بیست و چهارم ذی الحجّه، روز مباهله پیامبر با مسیحیان نجران است که در نزد مسلمانان، اهمیت خاصّی دارد؛ چرا که گواه حقانیت و درستی دعوت پیامبر و عظمت شأن اهل بیت مکرّم اوست. در کتاب شریف مفاتیح الجنان، اعمال مخصوصی بدین شرح برای این روز ذکر شده است:

اول: غسل، که نشان پالایش ظاهر از هر آلودگی و آمادگی برای آرایش جان و صفای باطن است؛

دوم: روزه، که سبب شادابی درون است؛

سوم: دو رکعت نماز؛

چهارم: دعای مخصوص این روز که به دعای مباهله معروف است و شبیه دعای سحر ماه رمضان می باشد.

هم چنین در این روز خواندن زیارت امیرالمؤمنین به ویژه زیارت جامعه روایت شده است. احسان به فقرا و محرومان به تأسّی از مولی الموحدین علی علیه السلام که در رکوع نمازش به نیازمند احسان فرمود، سفارش شده است.

بخش هایی از دعای روز مباهله

خداوندا، بر محمد و آل محمد درود فرست و به من شادی و خرّمی، استقامت و گشایش، عافیت و سلامت و کرامت، روزی پاک و فراوان، و هر نعمت و وسعت که نازل شده یا از آسمان به زمین نازل می شود، قسمت کن.

خداوندا، اگر گناهان چهره مرا نزد تو فرسوده اند و میان من و تو حایل شده اند و حالم را نزد تو دگرگون کرده اند، از تو درخواست می کنم به نور آبرویت که خاموش نشود و به آبروی حبیبت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلم و به آبروی وصیّت علّی مرتضی علیه السلام و به حق اولیائت که آنها را برگزیدی که بر محمد و آل محمد درود بفرستی و هر گناه که کرده ام بیامرزی و مرا در باقی مانده عمرم حفاظت کنی.

خداوندا، من مطیع توام، پس از من خشنود باش. عملم را ختم به خیر کن و ثواب آن را برایم در بهشت مقرّر دار و آنچه خود سزاوار آنی برای من انجام ده، ای سزاوار تقوا و آمرزش. رحمت فرست بر محمد و آل محمد و به رحمت خود به من رحم کن، ای مهربان ترینِ مهربانان.

چهارشنبه 10/9/1389 - 15:12
سلامت و بهداشت جامعه

 

زندگی سالم
مادران هم باید استراحت كنند
ساعت 2 نیمه شب است، نوزاد شما هم بی‌وقفه گریه می‌كند. خستگی در چهره شما مشخص است و نمی‌دانید چطور بعد از این دوباره راحت بخوابید...

 

اگر شما هم بتازگی پدر و مادر شده‌اید، به طور حتم این تجربه را دارید. اگر چه زندگی همراه با نوزادتان سرشار از شگفتی و اتفاقات جالب است، اما سختی‌هایی هم دارد. در هر لحظه از 24 ساعت ممكن است اتفاقی بیفتد ولی ناامید نشوید. این روزها هم می‌گذرد. با این حال اگر از كمبود خواب رنج می‌برید، با كمی خلاقیت می‌توانید به اندازه كافی بخوابید و استراحت كنید.

پیشنهادهایی برای رفع خستگی

در حالی كه هیچ فرمول جادویی برای رفع خستگی و فراهم كردن امكان خواب كافی و راحت وجود ندارد، اما برخی شیوه‌ها می‌تواند به شما در این راه كمك كند.

- ‌ وقتی كودك خواب است، شما هم بخوابید. تلفن را قطع كنید. لباس‌هایی كه باید شسته شوند را نادیده بگیرید. به ظرف‌های كثیف داخل آشپزخانه توجهی نكنید و تنها استراحت كنید. این كارهای روزمره می‌توانند منتظر بمانند تا دوباره سرحال شده و به آنها رسیدگی كنید.

- ‌ مهمان‌ها و قرار ملاقات‌های خود را تنظیم كنید. وقتی دوستان و عزیزان شما به ملاقاتتان می‌آیند، مانند روزهای عادی، تنها میزبان آنها نباشید. به آنها اجازه دهید به شما در نگهداری از كودك كمك كنند تا شما هم كمی خوابیده و استراحت كنید.

- ‌ با كودك در یك تختخواب مشترك نخوابید. خوب است كودك را برای آرام كردن و پرستاری به تختخواب خود بیاورید. ولی زمانی كه خودتان آماده خوابیدن هستید، در صورت امكان او را به تخت یا گهواره مخصوص خودش برگردانید.

- ‌ وظایف نگهداری از كودك را تقسیم كنید. با همسر خود برنامه‌ای دقیق تنظیم كنید. برنامه‌ای كه به هر دو نفر شما اجازه دهد به اندازه كافی استراحت كرده و از كودك نگهداری كنید.

- ‌ هر گریه‌ای نیاز به بیدار شدن شما ندارد. گاهی گریه یا سر و صدای كودكان در نیمه شب، نشانه مشكل خاصی نیست. بجز مواردی كه شما شك می‌كنید كودك گرسنه یا ناراحت است، ایرادی ندارد اگر چند دقیقه‌ای صبر كنید و ببینید چه اتفاقی می‌افتد.

تلاش برای خوابیدن

دقت و كار بیش از حدی كه نگهداری از نوزاد نیاز دارد، ممكن است شما را چنان خسته كند كه در هر ساعت از شبانه روز و در هر مكانی براحتی به خواب بروید. اما این مساله همیشه هم درست نیست. مادرانی هستند كه با وجود این همه خستگی باز هم نمی‌توانند راحت بخوابند.اگر شما هم به‌‌رغم خستگی و كار زیاد برای خوابیدن مشكل دارید، به محیط خواب خود دقت كرده و آن را برای داشتن خوابی راحت آماده كنید.

چهارشنبه 10/9/1389 - 14:3
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

 


[تصویر: 577096_orig.jpg]

 

 


[تصویر: 577101_orig.jpg]


[تصویر: 577095_orig.jpg][


[تصویر: 577094_orig.jpg]

[تصویر: 577095_orig.jpg]

[تصویر: 577092_orig.jpg]

چهارشنبه 10/9/1389 - 13:50
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

 

بعد از مدتی وقفه نسبتاً طولانی با دو سریال جنجالی به نسبت پربیننده بازگشتید، شاید بهتر باشد در ابتدا پیرامون سریال «مختار نامه» و ایفای نقشتان در آن سریال پرسروصدا صحبت کنید؟
مختار نامه یکی از عظیم‌ترین سریال‌هایی است که تاکنون در تلویزیون ما ساخته شده است. سریالی که برای ساخت آن زحمت و انرژی زیادی صرف شد؛ چرا که مردم ما اساساً نسبت به سریال‌های تاریخی از خودشان علاقه‌نشان می‌دهند به ویژه اینکه این سریال‌های تاریخی با باورها و مسائل مذهبی گره خورده باشد. مختار کاراکتری بود که بسیار در تاریخ مذهبی کشورمان اثرگذار است و به همین خاطر است که قصه‌اش برای مردم ما جذاب است. آقای میرباقری و همه عوامل برای این کار زحمت زیادی کشیدند و خوشحالم که من هم عضو کوچکی از این مجموعه بزرگ هست.
شما در این سریال نقش مهم و اثرگذاری را ایفا کردید، همسر مختار «ناریه» کاراکتر تأثیرگذار در سریال مختارنامه بوده کمی راجع به این شخصیت صحبت کنید؟««ناریه» فردی بود که به شدت عاشق «مختار» بود اما ارزش‌های آنها با هم فاصله داشت و تنها عشق بود که آنها را به هم نزدیک کرده بود به همین خاطر در ادامه مشکلاتی برای آنها پیش می‌آید اما جدا از این مسائل من خیلی خوشحال هستم که ایفاگر نقشی به این پیچیدگی در این سریال بودم؛ چرا که در این آشفتگی اوضاع فیلم و سریال‌ها، حضور در اثری که روی تک‌تک عناصر آن فکر شده است برای من خیلی جذاب است. در هر حال تجربه ثابت کرده است که سریال‌های تاریخی در حافظه تاریخی مردم ماندگار می‌شود.
کارکردن با داوود میرباقری چطور بود؟
بسیار خوب و لذتبخش. ایشان ازکارنامه درخشانی برخوردار هستند و نشان دادند که بهتر از هر کس دیگری از پس ساخت فیلم‌های تاریخی بر می‌آیند و تماشاگران را هم پای تلویزیون می‌کشانند.
نقل از: جوان آنلاین

چهارشنبه 10/9/1389 - 13:47
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته