• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 85
تعداد نظرات : 145
زمان آخرین مطلب : 4429روز قبل
اقتصاد
براساس تصمیم کمیسیون اعتباری بانک مرکزی، اعطای جوایز به سپرده قرض‌الحسنه جاری تحت هر عنوان و به هر شکل امکان‌پذیر نیست.در نامه‌ای كه مدیر کل مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پول‌شویی خطاب به مدیران عامل بانک‌های دولتی، غیر دولتی و شرکت دولتی پست‌بانک اعلام کرده، آمده است:«براساس مصوبه چهل‌وچهارمین جلسه مورخ سی شهریور ۱۳۹۰ کمیسیون اعتباری مقرر کرد در حال حاضر اعطای جوایز به سپرده‌های قرض‌الحسنه جاری تحت هر عنوان و به هر شکل امکان‌پذیر نیست!»در این بخش‌نامه که به امضای امیرحسین امین‌آزاد و بهزاد فخار رسیده، تاکید شده است كه: «این مورد باید به تمامی واحد‌های ذی‌ربط بانک‌های مذکور ابلاغ و بر حسن اجرای آن نظارت شود.»

طی سال‌های اخیر بارها مشاهده شده كه برخی بانک‌ها اعم از دولتی و خصوصی، ضمن توهین به شعور مخاطبان خویش برای ترغیب‌شان به افتتاح حساب‌های قرض‌الحسنه و بی‌توجهی به سنت پسندیده‌ای كه خداوند درقرآن از آن نام برده است ـ قرض‌الحسنه ـ انگیزه مردم را تنها جایزه معرفی کرده و در این راه زیاده روی می‌كنند!

برخی تبلیغات تلویزیونی نیز به كمك این تحقیر مشتری‌ها می‌آیند؛ ‌مثلا دربسیاری از آگهی‌های بازرگانی بانك‌ها، مردم را می‌بینیم با چشمانی گردشده از حجم جوایز، افرادی که از ذوق جوایز دچار غش و ضعف شده و کارشان به بیمارستان کشیده است(!) و به طور کلی و در یک کلام کشته‌و‌مرده‌های جوایز قرض‌الحسنه که بدون تعقل و مثل موجودات "مسخ‌شده" برای افتتاح حساب صف کشیده‌اند.

امید می رود بخش‌نامه اخیر تا حدود بسیار زیادی از ادامه روند جاری پیشگیری کند. اما اعتراف چندین‌باره بانک‌ها مبنی بر این‌که مقدار قابل توجهی از منابع مالی بانک‌ها را همین سپرده‌ها تشکیل می‌دهند، این پرسش را ایجاد کرده است که واقعا چه میزان از سپرد‌ه‌های قرض‌الحسنه در اختیار مردم قرار می‌گیرد؟ به عبارتی دیگر، این منابع به کجا سرازیر می‌شوند؟

هرچند بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری تا کنون از ارائه دقیق و شفاف میزان جذب سرمایه‌های مردمی در قالب سپرده‌های قرض‌الحسنه و همچنین محل صرف این سپرده‌گذاری‌ها و این‌که چه میزان از این منابع به صورت قرض‌الحسنه در اختیار عموم مردم قرار می‌گیرد، طفره رفته و خود را ملزم به ارائه گزارشی در این باره نمی‌دانند! اما با مراجعه‌ای ساده به بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری، می‌توان به پاسخی قانع‌کننده دست یافت و آن این‌که در عمل سهم مردم از این سپرده‌گذاری‌ها، کمی بیش از صفر است! این در حالی است که طبق قانون، منابع قرض‌الحسنه بانک‌ها تنها باید جهت ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه به مردم استفاده شود.

هرچند اکنون دولت در قالب نامه‌های مردمی و سفرهای استانی با دادن مبالغی مانند کمک‌های بلا عوض یك‌صدهزار تومانی ـ کمی کمتر یا بیشتر از این مبلغ ـ، تلاش می‌کند دردی از محرومان دوا کند، اما به نظر می‌رسد اگر دولت اهتمام ورزد تا دستورالعملی مبنی بر صرف سپرده‌های قرض‌الحسنه مردمی در قالب ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه به افراد نیازمند در بخش‌های مختلف عملی شود، دیگر نیازی به اعطای چنین کمک‌های بلاعوضی نباشد که نه تنها دردی از مردم دوا نمی‌كنند، بلکه خود سبب مشکلاتی ریشه‌ای‌تر و حرف‌و‌حدیث‌های بیشتری نیز شده و می‌شوند!

شنبه 30/7/1390 - 15:33
کامپیوتر و اینترنت

http://img.tebyan.net/Big/1390/07/10117916229746493247491614229123174157193.jpg

به مناسبت اتمام پنجمین نمایشگاه و جشنواره رسانه‌های دیجیتال در مصلای تهران

توزیع بن‌های هفت هزار تومانی در نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال
كیانا مجدی

مخاطب پنجمین نمایشگاه و جشنواره رسانه‌های دیجیتال را عموم جامعه اعلام کرده‌اند؛ اما پنجمین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال مطابق معمول هر سال مورد توجـه کـودکان و نـوجـوانان بـوده و هست. گواه این مسألـه نیز ازدحـام اطراف بخش بازی‌های رایانه‌ای است که همیشه سرشار از شور و هیجان خاصی است.
اگرچه ابزارهای دیجیتالی به عنوان رسانه‌های جدید ارتباطی در مقایسه با رسانه‌های دیگر همچون کتاب حوزه پرطرفداری محسوب می‌شود، چنان که آمار استفاده از رسانه‌های متنوع دیجیتالی از تلفن‌های همراه هوشمند تا نرم‌افزارهای گوناگون و انواع ابزارهای دیجیتالی در مقایسه با سایر رسانه‌ها مانند کتاب و فیلم قابل مقایسه نیست. اما میزان استقبال از نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال هنوز فاصله بسیاری با آمار میلیونی نمایشگاه‌ کتاب دارد.
بخش‌های مختلف نمایشگاهی نیز بدون تفاوت چندانی نسبت به سال‌های پیشین در حال برگزاری است. در یک دسته‌بندی کلی می‌توان گفت نرم‌افزارهای رسانه‌ای که تقریبا بیشترین مساحت نمایشگاه را شامل شده مورد توجه بازدیدکننده‌ها قرار گرفته است و بخش نرم‌افزارهای تلفن همراه نیز توانسته با ارایه برنامه‌های متنوع جایی برای خود باز کند، بخش بازی‌های رایانه‌ای هم که بدون شک، پیروز بلامنازع نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال بود. از سوی دیگر بخش بین‌الملل سوت و کور بود و استان‌ها خلوت، شهر دیجیتال نیز بدون حتی یک بروشور برای معرفی خدماتش گویا حرفی برای گفتن نداشت.
بازی‌های رایانه‌ای پرطرفدار
از طبقه دوم نمایشگاه که به پایین نگاه می‌کنیم، به راحتی می‌توان قضاوت کرد کدام بخش پرطرفدار است و توانسته مخاطبان را به خود جذب کند و کدام قسمت‌ها چندان مورد توجه واقع نشده‌اند. اما برای دیدن ازدحام بخش بازی‌های رایانه‌ای لازم نیست از بالا به آن نگاه کرد، سر و صدا و شور و هیجان این بخش ناخودآگاه بازدیدکنندگان را به سمت خود جلب می‌‌کند. علاوه بر شرکت‌های تولیدکننده بازی‌های رایانه‌ای، سازمان‌ها و مؤسسات مختلفی همچون بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، مؤسسه فرهنگی و اطلاع‌رسانی تبیان و... نیز غـرفه‌هـای وسیـعی را بـه خود اختصاص داده بـودند؛ مـراکزی کـه به مثـابه قطـب‌های حمایتـی تـولید و عرضه بازی‌هـای رایانـه‌ای در کشور به شمار می‌روند.
در این میان بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای که توانست نمایشگاه و جشنواره‌ مستقل بازی‌های رایانه‌ای را در سال جاری برگزار کند، امسال با تجربه بیشتری در نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال شرکت کرده است. صرامی با تاکید بر ویژگی‌های متفاوت نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای مستقل و بازی‌های رایانه‌ای به عنوان زیرمجموعه نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال، گفت: «نمایشگاه بین‌المللی رسانه‌های دیجیتال ابعاد بسیار وسیع‌تری نسبت به نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای دارد. مجموعه رسانه‌های مختلف دیجیتالی حوزه کار ماست که به تناسب بزرگ‌تر بودن آن هم کار و فعالیت بیشتری می‌طلبد. البته تولید بازی‌های رایانه‌ای فاخر جزو وظایف اساسنامه‌ای بنیاد است که ما نیز این ظرفیت‌های داخلی را به حوزه بین‌الملل می‌شناسانیم.»
جای خالی کشورهای شاخص
عنوان بین‌الملل همیشه در انتهای عنوان نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال به چشم می‌خورد؛ بخشی که در فضای نمایشگاه کمتر دیده می‌شود و معمولا غرفه‌هایش در فضایی جداگانه از سایر بخش‌ها برپا می‌شود. هر سال قرار است از کشورهای گوناگون در این بخش غرفه‌های متعددی باشد اما در نهایت شاهد حضور تعداد معدودی از کشورهای خاورمیانه یا برخی کشورهای مسلمان هستیم. امسال نیز قرار بود از 30 کشور جهان در این بخش شرکت کنند که متاسفانه شاهد حضور تنها چند غرفه از کشورهای لبنان، عراق، افغانستان، چین، هند و کوبا بودیم. صرامی معاون مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص بخش بین‌الملل نمایشگاه و تعداد اندک غرفه‌ها و کشورهای حاضر در نمایشگاه، گفت: «ما نخواستیم مانند کلیشه‌های معمول عمل کنیم و به هر کشوری یک غرفه اختصاص بدهیم. به همین علت نیز برخی غرفه‌ها از مجموعه چند کشور مختلف تشکیل شده بودند. مثلا چند کشور آمریکای لاتین با هم یک غرفه داشتند.» او در ادامه با اشاره به اینکه غرفه‌های بخش بین‌الملل به ازای محصول یا موسسه واگذار شده است،‌ افزود: «غرفه‌ها به ازای کشورها اعطا نشده بود بلکه به ازای فعالان متقاضی صرف‌نظر از اینکه از چه کشوری باشند داده شده، برای همین از کشور لبنان چندین غرفه داشتیم.»
صرامی در زمینه تفاوت آمار اعلام‌شده از کشورهای شرکت‌کننده با تعدادی که در نمایشگاه حاضر بودند یادآور شد: ‌«برخی آثار بین‌المللی تنها در بخش جشنواره رسانه‌های دیجیتال شرکت کرده بودند، بنابراین در نمایشگاه حاضر نبودند. ما آثار ارسالی برای جشنواره و نمایشگاه را در کنار هم محاسبه و در نهایت اعلام کردیم 30 کشور در این دوره شرکت کرده‌اند.»
سایر بخش‌ها
پنجمین نمایشگاه و جشنواره رسانه‌های دیجیتال در نوزده بخش مختلف و سه بخش جدید در حال برگزاری است. نرم‌افزارهای تلفن همراه که حوزه‌ای نوپا در بازار نرم‌افزار کشور به شمار می‌رود از استقبال نسبتا خوبی برخوردار بود. از مهم‌ترین تفاوت‌های آن با دیگر قسمت‌ها شور و اشتیاق مسئولان این غرفه‌ها برای توضیح و معرفی محصولات‌شان است. انواع نرم‌افزارهای مختلف شامل کتاب‌های موبایل، نقشه‌ها، روزنامه‌ها و مجلات مختلف، بخش‌های هنری مانند دیوان‌ شاعران مختلف، بسته‌های آموزشی، تقویم‌های خورشیدی و... از جمله محصولاتی هستند که برای تلفن‌های همراه طراحی و تولید شده‌ و در نمایشگاه عرضه شدند. برخی شرکت‌ها هم نرم‌افزارهایی را به سفارش سازمان‌ها و مراکز گوناگون برای اطلاع‌رسانی در سطح درون‌سازمانی تولید و عرضه کرده بودند. بخش نرم‌افزارهای رسانه‌ای نیز که شامل بسته‌های نرم‌افزاری رایانه‌ای است با اشکال مختلف محتوا همچون فیلم، پویانمایی، تصویر، صدا و متن در نمایشگاه عرضه شدند و در پی برقراری ارتباط با مخاطب هستند. پایگاه‌های اینترنتی و وبلاگ‌ها هم، بحث همچنان داغ اینترنت پاک را دنبال می‌کنند و بخش هنرهای دیجیتال نیز به دنبال پیوند زدن فرهنگ و هنر با تکنولوژی و صنعت با یکدیگر است. از سوی دیگر بخش شهر دیجیتال نیز به معرفی خدمات الکترونیکی که توسط وزارت‌خانه‌های مختلف به شهروندان ارایه می‌کند تمرکز کرده است، هرچند در این راه چندان موفق عمل نکرده است.
توزیع هدفمند یارانه‌ها در نمایشگاه
امسال نیز بن‌کارت‌هایی برای حمایت و تشویق بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است. تنها شرط لازم نیز ارایه کارت ملی به ازای هر نفر و سپس دریافت بن‌کارت هوشمند الکترونیک به مبلغ هفت هزار تومان است. البته برای افرادی که به صورت خانوادگی در نمایشگاه شرکت کنند به ازای هر سه نفر یک بن‌کارت 20 هزار تومانی اعطا می‌شود. در انتهای بازدید نیز با تمام شدن اعتبار بن‌کارت باید آن را به باجه‌های در نظر گرفته شده بازپس داد تا دوباره وارد چرخه نمایشگاه شود. معاون مرکز توسعه و فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال نیز با اعلام اینکه امسال مبلغی بالغ بر 800میلیون تومان برای اعطای بن‌کارت‌ به بازدیدکننده‌ها در نظر گرفته شده است، مهم‌ترین نکته این بن‌کارت‌ها را در توزیع هدفمند یارانه‌ها دانست و افزود: «با استفاده از این سیستم هوشمند تلاش کردیم یارانه‌ها را به صورت هدفمند روی محصولات مختلف قرار دهیم. به این صورت که به تناسب آثار تولیدی اینکه داخلی هستند یا خارجی، فرهنگی هستند یا کاربری یارانه تعلق می‌گیرد. یعنی اگر نرم‌افزاری داخلی و فاخر باشد می‌تواند تا صد‌درصد یارانه دریافت کند. اما برای محصولات خارجی به صورت هوشمند هیچ یارانه‌ای پرداخت نمی‌شود.»
رسانه‌های دیجیتال تفاهم‌ می‌کنند
یکی از برنامه‌های متداول در جریان برگزاری این نمایشگاه انعقاد قراردادها و تفاهم‌نامه‌های گوناگون میان مرکز رسانه‌های دیجیتال و سایر ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف است. تفاهم‌نامه برای همکاری در راه‌اندازی مراکز فرهنگی دیجیتال در سایر کشورها نیز یکی دیگر از این برنامه‌هاست. صرامی با اشاره به اینکه تفاهم‌نامه مذکور میان دفتر رسانه‌های دیجیتال و سازمان توسعه و تجارت و همین‌طور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در روز سه‌شنبه 19مهر منعقد شده است، در زمینه اهداف و برنامه‌های این تفاهم‌نامه گفت: «در راستای توسعه صادرات نرم‌افزارهای رایانه‌ای و فرهنگی کشور و معرفی آثار فرهنگی و فاخر دیجیتالی کشور این تفاهم‌نامه امضا می‌شود. در واقع ما در قالب بسته‌های فرهنگی مختلف سعی می‌کنیم از آثار فاخرمان برای حضور در نمایشگاه‌های تخصصی بین‌المللی حمایت کنیم.» او در ادامه افزود: «ما باید از ظرفیت‌های نمایشگاه‌های تخصصی که در سطح بین‌المللی برگزار می‌شوند، استفاده کنیم و از تولیدات داخلی برای حضور در این نمایشگاه و نمایش توانمندی‌های ایران حمایت کنیم.»

يکشنبه 24/7/1390 - 8:0
شهدا و دفاع مقدس

سروان شهید « لطیف رنجبری» در روز چهارم شهریور ماه سال 1326 در روستای «آله کبود» از توابع شهرستان بیجار گروس واقع در استان کردستان در خانواده روستایی و مذهبی از چشم به جهان گشود. مادرش زلیخا و پدرش  شریف نام داشت.

قبل از ورود به مدرسه در مكتب یكی از اساتید، كلام خدا را سه  بار دوره كرد و از همان دوران كودكی با قرآن مأنوس بود. پس از طی دوران طفولیت به تنها مدرسه ابتدایی روستای آله کبود دبستان تدین رفت و به تحصیل پرداخت.

از همان ایام نوجوانی در مراسمات مذهبی روستا شركت داشت و به انجام فرائض دینی، ارادتمندی اهل بیت(ع)، احسان و نیكی به والدین، و صله ارحام مقید بود. پس از اتمام دوران ابتدایی به دلیل کمبود امکانات مالی و آموزشی نتوانست ادامه تحصیل دهد.

پدرش در حرفه حلبی سازی مشغول به كار بود لذا چون درآمدش جوابگوی همه فرزنداش نبود شهید لطیف به همراه برادرانش به پدر کمک می کرد و پس از آن لطیف  به شکل روز مزد در روستا به کار کشاورزی مشغول گردید.

وی در کنار شش برادر به نامهای محمد، بختیار، محمود، مختار، عارف، احمد و دو خواهر به نامهای نرگس و نگار روزهای خوش نوجوانی را طی کرد و در هجده سالگی به خدمت نظام وظیفه اعزام شد.

پس از طی دوران سربازی به روستای آله کبود بازگشت و به کار کشاورزی مشغول شد. اما پس از شش ماه به دعوت برادرش محمد به تهران آمد و در آزمون ورودی ارتش شرکت کرد و با شایستگی تمام پذیرفته شد.

 وی پس از چند سال خدمت؛ به عنوان   فرمانده حفاظت از مجلس شورای ملی   انتخاب شد و در این سالها به ادامه تحصیل پرداخت و در سال1357  با اخذ مدرک دیپلم  توانست در آزمون دانشكده افسری پذیرفته شود و به ژاندارمری منتقل شود و بعنوان یكی از افراد مورد اعتماد گروههای مذهبی به شمار ‎آید. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی عهده دار سازماندهی نیروهای مخلص و انقلابی در ارتش شد.

شهید رنجبری جزو اولین گروه افسران فارغ التحصیل دانشكده افسری در زمان بدو تشكیل نظام مقدس جمهوری اسلامی بود كه به درجه ستوان دومی نائل آمد.

وی پس از دریافت درجه افسری به عنوان مسئول آموزش و فرمان صبحگاهی و پرچم پادگان دوآب مازندران (شهید شفیعی) منصوب شد. از آغاز دفاع مقدس تا سال1360 آموزش و سازماندهی گروه كثیری از نیروهای اعزامی به جبهه‎ های حق علیه باطل به عهده ایشان بود.

 دو سال بعد در سال 1361   با داشتن همسر و چهار فرزند به دلیل علاقه وافری که جهت حضور در خطوط مقدم مناطق جنگی و عملیاتی داشت با درخواست خودش به عنوان   فرمانده گروهان سه  از گردان رزمی  707 حضرت ابوالفضل(ع)  ، دفاع از آبهای نیلگون خلیج فارس و  منطقه اروندکنار  را تقبل كرد  و حدود یك سال و نیم در برابر تجاوز ارتش بعث عراق از وطن محبوب و مالوفش مردانه  و جانانه دفاع كرد.

لیاقت، شجاعت و كاردانی او باعث شد تا پس از چهارماه به یكی از مناطق جبهه غرب (منطقه عملیاتی و مرزی عراق پایگاه ولی آباد بانه) كه تحت كنترل ضد انقلاب در استان كردستان بود، منتقل شود. در مدت چهارماهه حضور مقتدرانه و فرماندهی مدبرانه در بانه توانست امنیت بالایی را در منطقه ایجاد کند و بسیاری از آن مناطق را از لوث وجود اشرار ضد انقلاب كومله و دمكرات پاك نمود .

ماموریت شهید لطیف رنجبری در بانه به اتمام رسیده بود. او قرار بود فرمانده جایگزین خود را با منطقه استحفاظی آشنا کند.

در جریان یکی از این شناسایی ها از مناطق پاكسازی نشده و در درگیری، سه نفر از اشرار كومله را به هلاكت می رساند و از فاصله  1500   متری با اسلحه سیمینوف (قناسه)   از ناحیه پشت و اصابت گلوله به قلب مورد حمله كمین نیروهای گروهك ملحد كومله قرارگرفت و حتی قصد به سرقت بردن پیكر مطهر ایشان را داشتند كه البته با اطلاعی كه شهید قبل از شهادت از طریق بی سیم به پایگاه در خصوص جریان كمین رسانده بود، نیروهای امدادی به منطقه درگیری اعزام و حلقه محاصره شكسته شده و اشرار موفق به این امر نشدند.

اهمیت شهادت ایشان به اندازه ای بود كه همان شب خبر شهادتش را در «رادیو كومله» اعلام و از آن به عنوان یك پیروزی یاد نمودند، غافل ازآنكه شهادت در راه حق نه مرگ بلكه زندگی جاوید است ( ولا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله  امواتا بل احیاء عند ربهم یرزقون).

سرانجام آن امیر رشید اسلام در نبـردی ناجوانمردانه، در«مورخ 6/10 /1362»  دعوت خداوند متعال را همانند مقتدا و سالار شهیدان لبیك گفت و به مهمانی لاله های سرخ انقلاب و دیدار  معبود خود  شتافت و مفتخر به درجه رفیع شهادت شد.

دوشنبه 4/7/1390 - 15:40
اخبار
فرمانده سپاه قدس : دعا کنید شهید بشوم

امروز در اجلاس بین المللی بیداری اسلامی مشغول تهیه گزارش بودم ، هنگامی که رئیس جمهوری آمد در راهروی پشتی سالن دکتر ولایتی ، ابراهیم جعفری نخست وزیر سابق عراق و شهاب الدین صدر به استقبال رئیس جمهور آمده بودند ، ناگهان چشمم به یک مرد لاغر اندام افتاد که کت شلواری مشکی که معروف است به کت احمدی نژادی تنش بود ، قیافه اش خیلی برایم آشنا بود اما هرچه فکرمی کردم یادم نمیامد تا اینکه بالاخره فهمیدم این مرد کیست، این مرد لاغر اندام همان سرداری است که دشمنان و معاندان جمهوری اسلامی با شنیدن اسمش لرزه بر اندامشان میفتد ، او کسی نبود جز سردار سلیمانی فرماده سپاه قدس ایران.

 اول شک کردم ، دویدم طرفش ، ازجوانی که به نظرم همراه سردار بود و پشت سرش راه می رفت پرسیدم : سردار سلیمانی اند دیگه ؟ گفت : بله ،ناگهان میکروفن من را دید و تصویربردارم را که یکهو جا خورد و گفت نزدیک نشوید و اصلاً فیلم نگیرید ، سریع میکروفن را دادم به تصویر بردار و دویدم سمت سردار که داشت از پله ها می رفت بالا ، سلام کردم و خودم را معرفی کردم ، چهره محجوبی داشت جوابم را داد ، گفتم :سردار خیلی دلم می خواهد که از شما یک مستندی بسازم ، حیفه که شما گمنام بمونید ، سردار گفت : دعا کن شهید بشوم آن وقت می توانی مستندت را بسازی ، گفتم : نه دیگه ، همیشه تا شماها شهید میشید میان سراغتون ، حیفه گمنام باشید به خدا ،ما دجوونا نیاز داریم به شماها، سردار خنده ای زد و در آغوشم گرفت و شروع کرد به بوسیدن و گفت : تو رو خدا دعا کن شهید بشم ، دعا کن شهید بشم و من دیگر هیچ حرفی برای گفتن نداشتم ، سردار رفت با همان چهره محجوب و آرام ، انگار نه انگار که او همان کسی است که پشت خیلی از دشمنان اسلام و ایران را به خاک مالیده است .
سه شنبه 29/6/1390 - 11:0
سينمای ایران و جهان

به‌نام خداوند محمد (ص)
چون سید چهل سال تمام شد، حق‌تعالا او را برانگیخت از بهر رحمت عالمیان و سعادت جهانیان، و به رسالت به كافه‌ی خلق فرستاد تا به واسطه‌ی وی خلق از ظلمتِ ضلالت بیرون آیند و از حدِ جهالت قدم به‌ در نهند، و كافه‌ی خلق را بفرمود تا طاعتِ وی برند و ایمان به وی آورند و نصرتِ دین وی دهند.
سیرت رسول‌الله (رفیع‌الدین اسحاق‌ابن‌محمد همدانی)

   در آستانه‌ی فرارسیدن عید بعثت نبی‌‌اكرم صلوات‌الله‌علیه‌وآله، روز درخشش نور مصطفوی و جاری شدن رحمت محمدی، روابط عمومی پروژه‌ی سینمایی محمد (ص) با صدور اولین اطلاعیه‌، آغاز به‌كارش را اعلام می‌كند. دست‌اندركاران رسانه‌های داخلی و خارجی می‌توانند از این پس برای دریافت اخبار و اطلاعات این پروژه، با روابط عمومی در تماس باشند.
□ پروژه‌ی محمد (ص) پس از طی نزدیك به سه سال مراحل مقدماتی و پیش‌تولید، به‌لطف حضرت پروردگار در آستانه‌ی آغاز مرحله‌ی فیلمبرداری قرار دارد. اولین مرحله‌‌ی شروع به‌كار این فیلم از مهرماه سال 1386 با فعالیت گروه تحقیق آغاز شد تا اولین نسخه از فیلمنامه در نوروز سال 1388 آماده شود. طبق پیش‌بینی و برنامه‌ریزی گروه سازنده، دوره‌ی پیش‌تولید پروژه از خردادماه 1389 تا شهریورماه 1390 تعیین شد، تا در پایان این مرحله، فیلمبرداری آغاز شود، كه حالا امید می‌رود با توجه به روند مطلوب پیشرفت كار، فیلمبرداری زودتر از تاریخ پیش‌بینی‌شده شروع شود. مرحله‌ی فیلمبرداری 6 ماه به طول خواهد انجامید و تخمین زده می‌شود فیلم، برای ماه‌های پایانی سال 1391 آماده‌ی نمایش باشد. در طول مدتی كه مرحله‌ی پس از تولید سپری می‌شود، فعالیت‌های لازم برای انجام پیش‌تبلیغات و آماده‌سازی مقدمات پخش جهانی اثر انجام خواهد شد.
□ بناست سه‌گانه‌ای سینمایی و مستقل از هم تولید شود كه به مقاطع مختلف حیات پیامبر اسلام (ص) بپردازد. در اولین فیلم، قصه از دوران جاهلیت و شرایط اجتماعی زمان تولد حضرت آغاز می‌شود و در 12 سالگی ایشان به‌پایان می‌رسد.
□ آن‌چه از ابتدا مورد نظر بوده، عرضه‌ی این فیلم در ابعاد بین‌المللی و طراحی اثر برای تماشاگر جهانی است. بنا نیست بیننده‌ی این فیلم لزوماً مسلمان باشد؛ هر تماشاگری با هر دین و آیینی می‌تواند مخاطب فیلم محمد (ص) باشد. بنابراین منطقی است برای تولید اثر نیز از مشاركت و حضور سینماگران بین‌المللی استفاده شود. برای مدیران پروژه، بدیهی به نظر می‌رسید كه وقتی قرار است فیلمی درباره‌ی والاترین موضوع نزد ما مسلمانان ساخته شود، باید از برجسته‌ترین سینماگران بین‌المللی و ایرانی دعوت به‌كار شود. از همین رو، جمعی از عوامل بین‌المللی برای به‌سامان رساندن این پروژه دعوت به همكاری شده‌اند و اینك در كنار همتاهای ایرانی‌شان مشغول به‌كارند. در این شكل از همكاری، هدف دیگری نیز تأمین خواهد شد: تبادل علم و تجربه میان سینماگران تراز اول بین‌المللی و ایرانی. به همین جهت برای برآورده كردن این مقصود، از هر سینماگر خارجی كه دعوت به‌كار شده، همتای ایرانی‌اش نیز در كنار او قرار گرفته تا امكان همكاری مشترك مهیا شود.
□ با توجه به تنوع جغرافیایی كشورمان، كلیه‌ی لوكیشن‌های فیلم نیز در ایران انتخاب شده تا با تمركز تولید، استاندارد كیفی مطلوب‌تری حاصل شود. پس از تحقیقاتی كه درباره مشخصات جغرافیایی شهرهای مقدس مكه و مدینه انجام شد، مكان‌هایی كه مشابهت لازم را با مختصات فیزیكی این دو شهر داشتند در ایران انتخاب شد، مكانی برای احداث مكه و مدینه در نظر گرفته شد، و در حال حاضر كل شهر مكه با مشخصات 1400 سال قبل، در اندازه‌ی یك به یك (مختصات واقعی) طراحی و ساخته شده است. انشالله پس از پایان فیلمبرداری، این دكور عظیم، تحت عنوان شهرك سینمایی پیامبر اعظم (ص) به تمام پروژه‌های سینمایی جهان درباره‌ی تاریخ اسلام امكان بهره‌برداری خواهد داد.
□ فهرست برخی از عوامل فیلم سینمایی محمد (ص) از این قرار است:
كارگردان: مجید مجیدی/ نویسنده‌ی فیلمنامه: كامبوزیا پرتوی، مجید مجیدی، با همكاری حمید امجد/ مشاور كارگردان: رضا میركریمی/ كارگردان‌های یونیت دوم: بیژن میرباقری، سیروس حسن‌پور/ دستیار اول كارگردان و برنامه‌ریز: لوكا لاچین/ دستیاران كارگردان: علی سبزواری، حسن نجفی، بهزاد رفیعی، محسن قرائی/ مدیر فیلمبرداری: ‌ویتوریو استورارو، فیلمبردار:‌ حمید خضوعی ابیانه/ طراح تولید (مدیر طراحی صحنه، دكور و آكسسوار): میلژن كركا كلژاكویچ، مدیران و طراحان هنری: محسن شاه‌ابراهیمی، حمید قدیریان، بابیك برانمیر (بانه)/ طراحی هنری: اصغر نژاد‌ایمانی، بهزاد آدینه/ طراحی آكسسوار: فرانكو فوماگالی/ طراحی لباس: مایكل اوكانر/ طراحی گریم: جیانتو دروسی/ جلوه‌های ویژه كامپیوتری: اسكات اندرسون، هماهنگ‌كننده: امیررضا معتمدی/ جلوه‌های ویژه میدانی: كوریدوری، جواد شریفی‌راد/ مستندسازی پروژه: محمد مقدم، مهتاره علیزاده/ امور بین‌الملل: رضا تشكری/ امور مالی:‌ مهدی نیرومند/ هماهنگی امور مدیریت پروژه: نریمان شاداب/ مدیران تولید:‌ مجتبی متولی، محمد رضا منصوری، فرهاد كی‌نژاد/ تهیه‌كننده‌های اجرایی: پروانه پرتو، علیرضا رضاداد/ تهیه‌كننده: محمد مهدی حیدریان/ سرمایه‌گذار: مؤسسه‌ی سینمایی نور
با توجه به این‌كه علاوه بر كارگردان، بازیگران از اصلی‌ترین شاخصه‌های تعیین‌كننده‌ی هویت یك فیلم به‌شمار می‌آیند، همه‌ی بازیگران فیلم محمد (ص) ایرانی هستند. به همین دلیل تلاش شده در طی نزدیك به یك سال جست‌وجو، تمام بضاعت بازیگری كشور در همه‌ی شهرها و شهرستان‌های مختلف شناسایی شود تا از میان آنها هنرپیشه‌های مناسب برای نقش‌های مختلف انتخاب شود. در حال حاضر، كل گروه بازیگری فیلم تعیین شده‌اند و به زودی فهرست اسامی‌شان اعلام خواهد شد. سایر عوامل و دست‌اندركاران ایرانی و خارجی فیلم نیز در اطلاعیه‌های بعدی معرفی خواهند شد.
ضمناً روند شكل‌گیری و به انجام رسیدن این پروژه در سه قالب كتاب، فیلم مستند و مولتی‌مدیا ثبت خواهد شد تا این تجربه‌ی منحصر به‌فرد در آینده برای علاقه‌مندان كاركرد آموزشی پیدا كند.

سه شنبه 7/4/1390 - 12:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته