• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 141
تعداد نظرات : 120
زمان آخرین مطلب : 4798روز قبل
ایرانگردی
«سرآسیاب» از محلات قدیمی شهر تهران است كه هنوز در محله‌های آن می‌توان بافت قدیمی شهر را بخوبی دید. بازارچه‌ها و میدان میوه و تره بار آن همچنان به‌شكل سنتی برقرار است‌. این منطقه‌ در گذشته جزء زمینهای كشاورزی بود و مراكز پرورش گل و گیاه فراوان در این منطقه‌ نیز به همین سبب است.

  در محلی كه امروزه «میدان سرآسیاب» خوانده می‌شود، آسیاب بزرگی برای آردكردن گندم وجود داشت‌، همچنین موتور آبی كه آب این زمینها را تأمین می‌كرد و حدود 150 سال قدمت دارد هنوز در محل باقی است‌.

  رستم آباد:

   منطقه «رستم آباد» از شمال به «چیذر» و «فرمانیه»‌، از شرق به میدان «اختیاریه» و «پاسداران»، از غرب به میدان «پیروز» و «دیباجی» جنوبی، و از جنوب به خیابان «دولت‌»، منتهی می‌شود.

   «حمدالله مستوفی» در کتاب «جغرافیای طهران قدیم» در مورد رستم آباد چنین می گوید: اهالی رستم آباد را چهار طایفه از تبار خوزستان تشكیل می‌دهند: طایفه عرب‌، طایفه «محسنیان‌»، طایفه «نوریان»، طایفه «رحیمیان‌»، كه گاهی بر سر آب قنات و زمینهای مزروعی بین این طوایف اختلافاتی به وجود می آید.

    رستم آباد از سال 1322 به آبادی پر جمعیتی با سه منطقه رستم آباد پایین‌، رستم آباد وسط (ابتدای خیابان گرگانی تا ابتدای بزرگراه صدر)، رستم آباد بالا، تبدیل شد. از رستم آباد قدیم هنوز كوچه‌هایی به عرض سه متر و كمتر از آن هم باقی مانده است، از جمله كوچه‌هایی كه در خیابان شهید «فریدون‌خانی» واقع است‌. به طور كلی، این منطقه تا حدی بافت شهری گذشته خود را حفظ كرده است.

    در منطقه رستم آباد، دو قنات وجود داشت: یكی در رستم آباد بالا (دیباجی شمالی‌) و دیگری در رستم آباد پایین (دیباجی جنوبی‌) كه قنات رستم آباد بالا مهمتر و پرآب‌تر بود و آب آن از باغی به مساحت 10 هزار متر مربع می‌گذشت و پس از آن به چند شاخه تقسیم می‌شد؛ به گونه‌ای كه یكی از شاخه‌ها به خیابان «شهید گرگانی» می‌رود و دیگری به سمت خیابان دیباجی جنوبی و سومی نیز به خیابان «شهید فریدون‌خانی» منتهی می‌شد.

جمعه 23/12/1387 - 15:11
دعا و زیارت

انسان در همه امور محتاج خداوند است و برای برآورده شدن همه نیازهایش باید به خدا تکیه کند. هر چه هست از خداست؛ اگر چه خداوند نعمت های خود را با واسطه به بندگان می رساند. در حدیث قدسی آمده است: خداوند به موسی فرمود: «هر چه احتیاج داری از من بخواه؛ حتی علف گوسفند و نمك طعام غذایت را.».

اما بهتر است هنگامی که بنده محتاج در پیشگاه خداوندی بی نیاز می ایستد و از او درخواست می كند، نعمت های بزرگ و ارزشمند بخواهد؛ زیرا برای خداوند، اعطای نعمت هیچ زحمتی ندارد و كوچك و بزرگ آن نزد خداوند مساوی است.

برخی از دعاها که به آن سفارش ییشتری شده است، عبارت اند از:

1_ دعا برای والدین: در قرآن کریم به این دعا تصریح شده است.

2_ طلب خیر برای دیگران: پیامبر (ص) می فرمایند: «وقتی دعا می كنید برای عموم مردم دعا كنید كه سبب اجابت دعاست».

3_ داشتن فرزند صالح: در قرآن کریم به این دعا سفارش شده است.

4_ سلامتی و ظهور امام زمان (عج)

5_ برای رشد معنوی خود: در قرآن کریم به  شیوه های گوناگون به این دعا تأکید شده است.  امام سجاد  (علیه السّلام) می فرمایند: خدایا مرا به كامل ترین درجه ایمان برسان.

7_ عافیت و عاقبت به خیری: در دعاها فراوان سفارش شده است.

8_ طلب رزق حلال: قرآن كریم در موارد متعددی امر به خوردن روزی حلال كرده است.

9_  طلب علم: قرآن کریم می فرماید: «بگو: پروردگارا، علم مرا زیاد كن».

جمعه 23/12/1387 - 15:11
دانستنی های علمی

تعریف هویت

«هویت» در اصطلاح جامعه شناختی، به كوشش فرد برای تحقق یكتایی خویشتن در شرایطی كه در حال شكل دادن به رفتار خویش است، گفته می شود.

نیاز به داشتن هویت آن چنان بر روان و اندیشه جوان سایه می افكند كه او را به تكاپوی خستگی ناپذیر در راه كسب آن وادار می کند.

آرمان گرایی، عشق و محبت، تشخص طلبی، رقابت، هنرنمایی، استقلال طلبی و بسیاری از ویژگی های نوجوانی، از شاخص های مهم این حركت است.

جوان برای كسب هویت از عوامل گوناگونی همچون: خانواده، نهادهای تربیتی و پرورشی، رسانه های گروهی و مطبوعات اثر می گیرد كه در این میان، دو عامل نخست، بیشترین و پایانی ترین نقش را بر عهده دارند.

جوانان و نوجوانانی كه هویت خویشتن را می شناسند و آن را به یاری با مربیان خود احراز می كنند، قدرت تحلیل و تفسیر رویدادهای فرهنگی و در نتیجه مقابله با تهاجم فرهنگی را نیز كسب می كنند و به افرادی توانمند و نفوذناپذیر تبدیل می شوند؛ از این رو، ضرورت تلاش برای شناساندن هویت نوجوانان و جوانان آشكار می گردد.
هویت فرهنگی

برآیند هویت مذهبی، ملی و فردی را «هویت فرهنگی» می نامند.

هویت دینی

امروزه صاحبان فناوری با ابداع فرهنگ های مهاجم، در صدد مقابله با هویت دینی انسانها برآمدند و هر گونه ارتباط قدسی را در عالم انكار می كنند.

فرهنگ كنونی در كشور ایران، آمیزه ای از باورهای اسلامی و ایرانی است كه قدمت بس دیرینه ای دارد. از همان زمان كه ایرانیان، فرهنگ اسلامی را مقابل خویش یافتند، آن را به گرمی پذیرفتند و آنگاه در ترویج و نشرش كوشیدند.
منبع:

جمعه 23/12/1387 - 1:40
دانستنی های علمی
فانوس اسکندریه» در مصر اولین فانوس دریایی و یکی از عجایب هفتگانه جهان باستان بود. این برج سنگی سفید در حدود ۲۸۰ سال قبل از میلاد ساخته شد. ارتفاع‌ آن 180 متر بود و در آن زمان بلندترین‌ ساختمان‌ دنیا محسوب می شد‌ و برای‌ 16 قرن‌ پا برجا بود.

بر خلاف‌ 6 عجایب‌ دیگر، فانوس‌ اسكندریه‌ استفاده های‌ عملی‌ بسیار داشت‌. این‌ بنا به‌ كشتیهای‌ دریانوردی‌ كمك‌ می‌كرد كه‌ اسكله‌ها را براحتی‌ پیدا كنند و با ایمنی‌ كامل‌ داخل‌ آن ‌شوند. مشعلهایی که در پنجره های رو به دریا روشن می شد کشتیها را به طرف لنگرگاه هدایت می کرد.

 مدت 1600 سال از همین طرح برای فانوسهای دریایی استفاده می شد. برای نگهداری هر فانوس دریایی، سه مرد برای مدتی طولانی باید در محلی دور از دیگران با هم زندگی می کردند. البته امروزه بیشتر فانوسهای دریایی بدون حضور نگهبان  و با رایانه هایی مستقر در سرزمین اصلی اداره می شود .

جمعه 23/12/1387 - 1:35
دعا و زیارت

این جمله را حفظ کنید؛ زیرا کلید آرامش خاطر است: پیامبر اکرم (ص) چنین می فرماید: یاد خدا شفای دلهاست؛ یعنی با ذکر خدا قلب نورانی، ناراحتی معدوم، نور امید در دل هویدا می شود.

امواج کردار نیک از امواج صوت قدرتش بیشتر  و با سرعتی غیر از سرعت نور در حرکت است؛ زیرا امواج صوتی یا امواج نورانی باید از مسافتی بگذرد تا به مقصود برسد؛ مثلا نور خورشید برای روشن کردن روزنه های تاریک زمین باید از فرسنگها راه بتابد و مسافتها را بپیماید و پس از 8 دقیقه و 13 ثانیه به زمین برسد؛ اما امواج کردار نیک دل صاحبش را روشن و تابناک می کند.

اگر شما دل یتیمی را نوازش یا درمانده ای را یاری کرده باشید یا خدمت دیگری که خدا را پسند آمده باشد، هر وقت به یاد آن آیید، ضمیرتان روشن و روانتان آرام می گیرد. بدون  وقت و صرف زمان، آثار کارهای نیک در مغز انسانی منعکس می شود و روان شاد و چهره از هم باز و لبخند خوشحالی زیر گونه های شما پرتو می افکند و انبساط خاطر می یابید.

 چنانچه گفته اند اگر گلی را به کسی تقدیم کنی، لااقل دست شما بوی گلاب بر می دارد.

کارهای نیک و کمک به همنوع، علاوه بر پاداشی که نزد خدا دارد و در جهان دیگری از آن بهره برداری می شود در دنیا نیز چهره نیکوکار را شاد و جسمش را سالم و روانش را بشاش می کند.

رسول گرامی(ص) نیکویی و اعمال پسندیده را چنین توصیف می فرماید: ... خدایا، زندگی را برای من مایه افزایش نیکیها ساز و مرگ را برای من آسایش از بدیها کن.

همان گونه که هیجانات و ناراحتی ها از راه سامانه اعصاب در اعضا اثر و آنها را فلج و بیمار می کند، همان طور هم شادیها و لذتها جسم را به سمت سلامت و صحت سوق می دهد. رسول خدا (ص) چنین می فرماید: قضا جز به دعا دفع نمی شود و چیزی جز نیکوکاری عمر را افزون نمی کند.

از نظر فیزیولوژی، چون در پی انجام دادن کارهای نیک شادی روح و انبساط روانی برای نیکوکار به وجود می آید، بطبع اثر خوشحالی باعث می شود که نگرانی یا اندوه و غم یا ناامیدی و ناسازگاری درونی کمتر احساس شود. این به نوبه خود دارویی است برای آلام روحی.

لازمه تقویت نیروی جسمی ودفاعی همانا به دست آوردن روح مذهبی و پیروی از تعالیم مقدس آسمانی است. هرچه زندگی مجلل تر و مرفه تر باشد باز قانع کننده انسانها نیست، تنها چیزی که آدمی را قانع می کند پیروی از تعالیم ملکوتی است.

جمعه 23/12/1387 - 1:32
بیماری ها

با توجه به تركیبات سمی، ناخالصی‌ها، آلودگی‌ها، افزودنی‌های غذایی، رنگها و طعم ‌دهنده‌های مصنوعی، در كنار تمام جزئیات زندگی امروز، تعجبی ندارد كه پوست برای نفس‌كشیدن و احساس تازگی نیاز به كمك شما داشته باشد.

آشپزخانه ای پر از مواد سالم و مورد نیاز پوست، گنجاندن این غذاها در برنامه غذایی روزانه، رعایت برنامه غذایی مناسب برای پوست (شامل محصولات غذایی كاملا طبیعی) همه آن چیزی است كه شما به آن نیاز دارید.

 غذاهای مفید و مضر برای پوست را شناسایی كنید:

شكر، آرد سفید، غذاهای سرخ‌كردنی (مثل سیب‌زمینی سرخ‌كرده و پیاز حلقه‌ای)، غذاهای حاضری (مثل همبرگر، مرغ سوخاری، چربیهای اشباع‌ شده، چیپس سیب‌زمینی) از جمله مواد خوراكی‌ است كه خوردن آنها را باید فراموش كنید.

 این مواد ممکن است با گیر انداختن باكتری و چربی در زیر پوست سبب ایجاد بیماریهای پوستی نظیر آكنه و جوشهای سر‌سیاه شود.

غذاهایی كه باید وارد برنامه غذایی شما شود:

ماهی: هر نوع ماهی - بجز ماهی سرخ كرده! - سرشار از «امگا 3» و در عملكرد صحیح قلب نیز دخیل است.

زغال‌اخته:  زغال اخته - به سبب مواد آنتی ‌اكسیدانی كه دارد - یكی از غذاهای کامل  محسوب می ‌شود.

كرفس: با توجه به اینكه ویتامین «آ» برای داشتن پوست زیبا لازم است، كرفس یكی از بهترین این منابع است. این ماده سرشار از ویتامین «آ» و  و مواد آنتی‌اكسیدان و فیبر و پتاسیم است.

روغن بذر كتان: این روغن قوی برای موارد زیادی مفید است. این ماده سرشار از امگا 3 و كمك خوبی برای دستگاه گوارش است.

غذاهای سرشار از ویتامین «ای»: دانه‌های خردل، تخمه آفتابگردان خام، بروكلی، اسفناج، مغز بادام، روغن زیتون، گوجه‌فرنگی، كیوی

غذاهای سرشار از ویتامین «آ»: گوشت گوساله، جگر سیاه، كدو حلوایی، انبه، اسفناج، كلم پیچ، بروكلی، البته كرفس! البته به یاد داشته باشید كه میزان ویتامین «آ» مصرفی شما در روز نباید بیش از 700 میكروگرم باشد؛ زیرا این ویتامین حل شدنی در چربی است و اضافی آن از بدن دفع نمی ‌شود. این مقدار ویتامین «آ» برای بزرگسالان  و برای افراد در سنین و شرایط مختلف متفاوت است.

چای سبز: این معجزه طبیعت بهترین دوا برای مراقبتهای پیشگیرانه بوده و برای حفاظت از پوست ضروری است.

آب: آب یكی از بهترینها برای حفظ زیبایی است و برای حفظ سلامت و درخشش پوست ضروری است. روزانه 8 لیوان آب بنوشید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

جمعه 23/12/1387 - 1:29
ایرانگردی

«دیوید وایت هاوس» امریکایی, نخستین باستان شناسی بود كه بندر «سیراف» را در جنوب ایران كشف كرد. او این سرزمین را باشکوه‎تر و بسیار شگفت‎تر از افسانه‎ها می‎داند. تحقیقات او نشان داد تصویر تجارت دریایی میان خلیج فارس و خاور دور در سیراف خلاصه می‎شود.

متن پیام هاوس برای همایش بین‏المللی سیراف به این شرح است: «یکصد سال پیش، داستان‎های «سندباد بحری» برای کودکان نجوا می‏شد. سندباد هفت سفر شگفت‏انگیز انجام داد.

داستان‎های سندباد آمیزه‏ای از اسطوره و افسانه است. افسانه که به سان واقعیت‎های نیمه به یاد مانده است جلوه می‎کند؛ اما در فراسوی این افسانه‎ها، حقیقتی نهفته است.

نخستین تماس میان خلیج فارس و چین از راه دریا به  سال 185 هجری اتفاق افتاد و بندر سیراف و مردمان بازرگان آن، بازیگران این رویداد نیمه افسانه‏ای بودند و سخن من درباره کشف و دستاوردهای کاوش‎های باستان شناسی آن است.

گروهی از باستان‎شناسان بین‎المللی با همیاری همکاران ایرانی برای هفت زمستان در سیراف دست به کار شدند.

طولانی‎ترین فصل، 14 هفته طول کشید. کار با 200 کارگر و 20 نیروی متخصص آغاز شد. همه تلاش‎ها و زمان صرف حفاری در سیراف شد. در سال 185 بندر سیراف, بندری پیشرفته بود. این بندر در گذر زمان رشد و نمو بسیار کرد و «استخری» سده چهارم، آن را شلوغترین بندر خلیج فارس توصیف کرد. اما پس از آن، تجارت راه دور از خلیج فارس به دریای سرخ کشیده شد و سیراف فرو پاشید و در واپسین دم حتی جایگاه آن نیز فراموش شد.

زمانی ساختمان‎های شهر، خاکستری یا قهوه‎ای، یک, دو یا سه طبقه بودند. طبقات زیرین, درهای چندگانه داشته‎اند. در طبقات بالایی، پنجره‎های گوناگون وجود داشت که اندرونی آنها با پرده یا کرکره‎ای چوبین آراسته می‎شدند. سقفها نیز مسطح بودند. ساکنان سیراف همچون دیگر جامعه‎های مسلمان سنتی از جهان برون سادگی را برمی‎گزیدند و در اندرون ثروت خود را به رخ می‎کشاندند. همه خانه‏ها هم‎نما بودند. اتاق‎ها با دیوارهای گچکاری‎شده سفید و حاشیه و قاب‎ها آراسته به گچبری تزیینی بودند.

به علت آب و هوای خشک، تهیه آب آَشامیدنی در بندر مشکل بود؛ از این رو, سیرافیان ناگزیر به استفاده از آب انبارها و آب چاه بودند؛ بنابر این, خانه‎های آب‎انباردار به ساکنان برجسته شهر تعلق داشت. چنین خانه‎هایی بر بالای رشته‎ای برآمدگی که بیشترین چشم‎انداز شهری قرار داشت. بلندترین و سردترین بخش‎های این رشته برآمدگی با پنج اقامتگاه کاخ‎وار اشغال شده بود.

بزرگترین کاخ بیش از 150 متر طول، 45 متر عرض را می‎پوشاند و حداقل 6 ساختمان را شامل می‎شد.

نخستین مسجد جامع سیراف حدود 185 تا 190 هجری ساخته شد. در بخش شمال شرقی و شاید غرب مسجد بازار، قلب بازرگانی سیراف وجود داشت.

كوزه‎گران سیراف، سفالینه‎ها را برای مصرف محلی و همچنین, برای صادرات می‎ساختند. بعضی از محصولات شاخص آن تا به شرق افریقا و پاکستان راه یافتند.

شهر بندری سیراف نقش پایانه‎ای بین‎المللی و صدور کالا را به سوی ایران زمین و ماورای فلات ایران داشت.

حدود سال 185 هجری این شبکه بازرگانی به صورت چشمگیری گسترده شد. برای نخستین بار کشتی‏ها از خلیج فارس به سوی «چین» و «موزامبیک» بادبان کشیدند.

تجار سیراف, وارث سنت کهن تجارت هند و شرق افریقا بودند. دستاورد کاوش در بنادر افریقایی و آسیایی شگفت‎انگیز بود. همه آنها در شبکه‎ای پیچیده بازرگانی جای داشتند که تجار جسور سیرافی را ثروتمندترین بازرگان دریایی که تاکنون وجود داشته‎اند، تبدیل کرد.

جمعه 23/12/1387 - 1:19
ادبی هنری
هزار تلاش انسان به اندازه یک تقدیر کارساز نیست
سه شنبه 20/12/1387 - 23:6
دانستنی های علمی
شاید عجیب ترین عكسی باشه كه تا حالا دیدی

 
دوشنبه 19/12/1387 - 23:11
دانستنی های علمی
حتی تظاهر به شادی نیز برای دیگران شادی بخش است  چارلی چاپلین
يکشنبه 18/12/1387 - 9:12
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته