• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 48
تعداد نظرات : 7
زمان آخرین مطلب : 5704روز قبل
رمضان
خودسازى از خودشناسى آغاز مى‏شود. نخست‏باید خود را شناخت تا بتوان خود را ساخت; چرا كه با خودشناسى، خداشناسى‏تحقق مى‏یابد و اگر خدا را شناختیم، خود را ساخته‏ایم.

در آغاز باید دید چرا پدید آمده‏ایم؟ و هدف از پیدایش و خلقت ما چیست؟خداوند در قرآن كریم تصریح كرده‏است كه:«و ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون; من جن و انس را نیافریدم، جز براى این‏كه عبادت كنند».

در تفاسیر زیادى «لیعبدون‏» به معناى «لیعرفون‏» آمده‏است; یعنى هدف از خلقت‏شناخت است و گرنه عبادت فقط نماز و روزه و در سجاده نشستن و خدا را نیایش كردن‏نیست. نماز و روزه و ...، شعبه‏اى از عبادت است كه شاید از عبادت اجتماعى اهمیتش‏كم‏تر باشد، زیرا در آن جا انسان فقط به خود مى‏اندیشد، و عبادت در معناى‏گسترده‏تر با دیگران و به دیگران اندیشیدن است. عبادت، دردشناسى و دردزدایى است.

عبادت، در جمع زیستن و براى جمع زیستن است.این كه عبادت بیش‏تر به صورت جمعى مطرح مى‏شود و بر مسجد و جمعه و جماعت تاكیدمى‏شود، براى این است كه شناخت انسان به خویش منحصر نشود و به دیگران نیز سرایت‏كند. ما آفریده نشده‏ایم كه تنها گلیم خود را از آب بیرون بكشیم بلكه باید درمتن قرار بگیریم نه در حاشیه. در جمع زندگى كنیم نه در دیر. به فكر چاره‏جویى ازدیگران باشیم نه تنها چاره‏جویى از خویشتن. به هرحال، بحث ما درباره شناخت نیست‏كه بحثى است طولانى و از آن مى‏گذریم. اما آن‏چه گفتنى است، این است كه انسان‏چگونه باید خود را بسازد و چگونه باید خود را آماده كند تا انسانى الهى گردد;تا قابلیت‏خلیفه الله شدن پیدا كند. خودسازى به این است كه منش خود را به‏گونه‏اى تغییر دهیم كه پروردگار مى‏خواهد، و به عبارت دیگر: اگر هم طبیعت ما مایل‏به تكبر و خودخواهى است، باید نفس خویشتن را چنان ریاضت دهیم كه از فراز كبر ونخوت فرودآید و به تواضع و فروتنى گراید. اگر طبیعت ما، به بخل تمایل بیش‏ترى‏دارد، چون این صفت مورد نكوهش خداوند و تمام پیامبران و اولیا و خردمندان‏مى‏باشد، پس باید از آن دست‏برداشت و سخاوت‏مند شد. خلاصه باید صفات سلبیه (منفى)

را از قلب زدود، چنان كه صفات ثبوتیه را چون جامه‏اى تمیز و زیبا در بر كرد.

باید قلب را از آن چه در نظر مولا و پروردگارمان ناخوشایند و مكروه است، پاك‏كرد و باید تمام اعضا و جوارح را در راه رضایش به كار گرفت.

خویشتن را باید با حلم و بردبارى عادت داد كه درجه و مقام آدمى را والا كند ودر میان مردم مایه شرف و عزت باشد و با نیكان و بزرگان هم صحبت‏شود و از هرچه‏مایه پستى و تن‏پرورى و تنبلى است دور سازد و آن چه كه انسان را به خدایش نزدیك‏و مقرب مى‏كند، به آن سوى سوق دهد و عاقبت‏خیر و نیك فرجامى، ثمره و نتیجه‏اش‏باشد.

باید به عفت و پاكدامنى روى آورد و از آن‏چه مایه نفرت و خجلت‏باشد و شخصیت‏انسان را لكه‏دار و ننگ بار سازد، دورى جست. باید صبر را پیشه خود ساخت تا به‏یقین و رضا برسد و تسلیم در برابر اوامر حق باشد و تنگناها و محنت‏ها و رنج‏ها وسختى‏ها و تنگدستى‏ها و رویدادهاى تلخ روزگار، او را از پاى درنیاورد.

باید به سوى تكامل عقل و روح گام برداشت و با تكیه بر دو بال تقوا و عمل، به‏اوج عزت و عظمت و خداخواهى رسید. باید در مقابل لذات زودگذر دنیایى به سلاح‏تقوا، ورع، پارسایى و زهد مسلح شد تا رستگار شویم و به بهشت رضوان نایل آییم كه:

«و رضوان من الله اكبر».

باید آن چنان بر خویشتن مسلط بود و نفس سركش را مهار كرد كه نه مدح و دروددیگران و نه فحش و ناسزاى آنها در روحیه فولادین و باصلابتش تاثیر گذارد.

باید خود نگهدار بود از آن‏چه نارضایتى حق در بردارد، نه آن‏چه خویشتن بخواهدیا نخواهد كه در برابر امر مولا خودى نیست كه مطرح باشد. باید از شر و بدى ورذایل اخلاقى و عادت‏هاى ناپسند و منش‏هاى زشت و كارهاى قبیح، دور شد چنان‏كه به‏خیرخواهى و راست‏گویى و امانت و فضیلت و اخلاق نیكو و خصال پسندیده، متخلق شد.

باید به فكر امروز و فرداى خود بود و براى فردا كه دیرهم نیست آماده شد وبراى جهان جاویدان و ابدى، توشه برداشت.

باید با استقامت و پایدارى، نه از حوادث و رویدادهاى تلخ ترسید و نه از ملامت‏ملامت كنندگان و سرزنش نادانان، خم به ابرو آورد، بلكه فقط خدا را در نظر داشت وراه خدا را دنبال كرد و پیوسته از او خواست كه توفیق هدایت در صراط مستقیمش به‏وى بخشد: «اهدنا الصراط المستقیم‏».

باید محبت، دوستى، همكارى، غم‏خوارى، ایثار، گذشت، بخشش و نرمش را جاى‏گزین‏نفرت، خشم، كینه، خودپسندى، خودمحورى، آز و تندخویى نمود.

باید از زندگى دیگران عبرت گرفت، نه خود عبرت دیگران شد. و ده‏ها باید و نبایددر این جا خودنمایى مى‏كند كه اگر انسان به فطرت و سرشت‏خویش بنگرد، به آنها پى‏خواهدبرد، و ماه رمضان، هنگام آن است كه انسان را متوجه خویشتن كند و فطرت‏خفته‏اش را بیدار سازد و از راه تفكر و اندیشیدن كه برترین عبادت است او رابه خودسازى وادارد. برادران ! خواهران ! ماه خدا فرا رسیده است; جا دارد كه‏بیش‏ترین استفاده را از آن بنماییم. نگذارید ساعتى، بلكه لحظه‏اى از این ماه‏مبارك به هدر رود. در این ماه سرنوشت‏یك ساله، بلكه سرنوشت تمام عمر تعیین‏مى‏شود.

هشیار باشیم، مبادا ساعتى بى‏انگیزه، بى‏توجه و بى‏هدف بگذرد و از عیدى و جایزه‏الهى در روز عید فطر خداى نخواسته بى‏بهره و محروم بمانیم كه هیچ زیانى از آن‏سخت‏تر و زیان‏بارتر نیست! در روایت آمده است كه رسول خدا صلى‏الله علیه و آله وسلم قبل از ماه رمضان خطبه‏اى خواند و در آن خطبه فرمود:

«اى مردم! جبرئیل به دیدار من آمد و گفت: یا محمد! هركه نام تو را بشنود وبر تو صلوات نفرستد، از رحمت‏خدا دور باشد. یا محمد! هر كه ماه رمضان را دریابدو مورد مغفرت و آمرزش پروردگار قرار نگیرد و از دنیا برود، خداوند او را ازرحمتش دور خواهد كرد. اى پیامبر آمین بگو. من هم آمین گفتم‏» (1) .

در این ماه خودسازى درهاى بهشت‏بر روى مومنان گشوده مى‏شود و درهاى جهنم بسته‏مى‏شود، نباید كارى كرد كه در اثر آن كار، درهاى بهشت‏بر رویمان بسته و درهاى‏دوزخ گشوده شود.

در این ماه پربركت چنان كه از روایات استفاده مى شود بهشت را زینت مى‏دهندو پاداش كارهاى خیر و عبادت ها و راز و نیازها دوبرابر مى‏گردد.

رسول خدا صلى الله علیه و آله وسلم فرمود: «شهر رمضان شهر الله عز و جل وهو شهر یضاعف الله فیه الحسنات و یمحو فیه السیئات، و هو شهر البركه، و هوشهرالانابه، و هو شهر التوبه، و هو شهرالمغفره، و هو شهرالعتق من النار و الفوزبالجنه.

الا فاجتنبوا فیه كل حرام و اكثروا فیه من تلاوه القرآن و سلوا فیه حوائجكم واشتغلوا فیه بذكر ربكم و لا یكونن شهر رمضان عندكم كغیره من الشهور فان له‏عندالله حرمه و فضلا على سائر الشهور، و لایكونن شهر رمضان، یوم صومكم كیوم‏فطركم‏» (2) .

ماه رمضان، ماه خداى عزوجل است كه در آن پاداش كارهاى نیك دوبرابرمى‏شود و گناهان زدوده مى‏شود.

ماه رمضان، ماه بركت و افزایش است.

ماه رمضان، ماه بازگشت و انابه است.

ماه رمضان، ماه توبه است.

ماه رمضان، ماه آمرزش گناهان و مغفرت است.

ماه رمضان، ماه آزادى و رهایى از جهنم و دست‏یابى به بهشت است.

پس اى مردم! درماه رمضان از هر كار بد و حرامى دورى كنید و در آن بسیار قرآن بخوانید و تمام‏اوقاتش را به یاد و ذكر پروردگارتان مشغول شوید. مبادا ماه رمضان نزد شما ماننددیگر ماه‏ها باشد، چرا كه بر دیگر ماه‏ها حرمت و برترى دارد. حضرت امیرالمومنین‏علیه‏السلام مى‏فرماید: «علیكم فى شهر رمضان بكثره الاستغفار و الدعاء، فاماالدعاء فیدفع البلاء عنكم و اما الاستغفار فتمحى به ذنوبكم (3) ; بر شما باد، در ماه‏رمضان، به بسیار دعاكردن و استغفارنمودن چرا كه دعا بلا را از شما دور مى‏سازد واستغفار، گناهانتان را مى‏زداید». به‏هر حال، ماه رمضان ماه خودسازى است وكم‏ترین خودسازى به این است كه انسان خودى را براى خویشتن نشناسد و خدا را مالك‏خود بداند كه اگر چنین بود، خدا را خواهد شناخت و حق عبودیت پروردگار را اداخواهد كرد و از هر چه رنگ ضد خدایى دارد، دور خواهد شد. خودسازى و جداشدن ازتعلقات و هواهاى نفسانى، منشا تمام كمالات و ملكات و فضائل انسانى است و اگر كسى‏توانست‏خود را از تعلقات مادى برهاند، و به ظواهر زودگذر دنیا بى‏اعتنا باشد،بى‏گمان به خدا توجه خواهدكرد و به سوى تكامل روانه خواهد شد و این بالاترین‏پیروزى و سرفرازى انسان است. خدا مى‏داند تمام مفاسد جهان و ظلم‏ها و تعدى‏ها وتجاوزها و گردن كشى‏ها در اثر خودبینى و هواپرستى است، لذا در قرآن كریم همواره‏تزكیه و تربیت مقدم بر تعلیم وآموزش ذكرشده‏است و خودسازى; یعنى تزكیه نفس وماه‏رمضان به حق ماه تزكیه و تطهیر نفس است. پس بیایید باهم در این ماه بزرگ‏آهنگ تقرب به خدا را بجوییم تا در درگاهش ره یابیم و در روز رستاخیز سفید روى گردیم.

در پایان فرازى زیبا از نیایش‏هاى امام سجاد سلام الله علیه را یادآورمى‏شویم، باشد كه صحیفه سجادیه همواره الگوى ما در زندگى باشد:

«اللهم و انت جعلت من صفایا تلك الوظائف، و خصائص تلك الفروض شهر رمضان،الذى اختصصته من سائر الشهور و تخیرته من جمیع الازمنه و الدهور، و آثرته على كل‏اوقات السنه بما انزلت فیه من القرآن و النور و ضاعفت فیه من الایمان، و فرضت‏فیه من الصیام، و رغبت فیه من القیام، و اجللت فیه من لیله القدر التى هى خیرمن الف شهر، ثم آثرتنا به على سائر الامم و اصطفیتنا بفضله دون اهل الملل، فصمنابامرك نهاره، و قمنا بعونك لیله، متعرضین بصیامه و قیامه لما عرضتنا له من‏رحمتك و نسبتنا الیه من مثوبتك و انت الملى بما رغب فیه الیك، الجواد بما سئلت‏من فضلك القریب الى من حاول قربك (4) ; خداوندا! از كارهاى برگزیده و واجبات ویژه،ماه رمضان را قرار دادى; ماهى كه آن را از میان دیگر ماه‏ها برگزیدى، و از میان‏تمام زمان‏ها و روزگاران، آن را انتخاب نمودى، و بر جمیع اوقات سال برتریش‏بخشیدى و انتخاب آن به دلیل قرآن و نورى است كه در آن ماه فرو فرستادى، و ایمان‏را در آن دو برابر ساختى و روزه‏اش را واجب و شب زنده‏دارى را براى عبادت در آن‏ترغیب فرمودى و شب قدر را كه از هزار شب برتر است در آن عظمت‏بخشیدى و گرامى‏داشتى، سپس ما را به وسیله آن ماه بر تمام امتها برگزیدى و به سبب فضیلتش ما رانه دیگر پیروان ادیان را برترى بخشیدى، پس به فرمان تو روزش را روزه مى‏داریم‏و به یارى تو شبش را به عبادت مى‏پردازیم، در حالى كه با صیام و قیامش، خویش رامشمول دعوتى كه ما را در معرض آن قرارداده‏اى، مى‏سازیم، و آن را سبب دریافت‏پاداش تو مى‏سازیم و تو برآن چه از درگاهت درخواست‏شود، توانایى و به آن چه كه‏از فضل و احسانت مسالت گردد بخشاینده‏اى و به كسى كه آهنگ تقرب به تو جویدنزدیكى‏». آخرین سخن این كه رسیدن این ماه سراسر خیر و بركت را به محضر مبارك‏ولى الله الاعظم روحى و ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداء، و محضر مقام معظم‏رهبرى و علماى بزرگ و تمام اقشار ملت‏شریف و سرفراز ایران اسلامى و عموم شیعیان‏جهان تبریك و تهنیت مى‏گوئیم و امیدواریم خداوند ما را توفیق عبادت خصوصا در این‏ماه مبارك بخشد و مستوجب مغفرت و آمرزش درگاهش قرار دهد.

پى‏نوشت‏ها:

1- المقنعه، ص 308

2- فضائل الاشهر الثلاثه، ص‏95

3- وسائل الشیعه، ج‏7، ص‏220

4- دعاى 45، صحیفه سجادیه

چهارشنبه 6/6/1387 - 11:42
دعا و زیارت

عوامل حسادت و راه‌های پیشگری و درمان آن
به نظر روانشناسان هر صفتی كه در وجود انسان به صورت عادت در می‌آید،علل و عواملی دارد كه شناخت آنها در ارائه راهكارهای درمان مؤثر است.دلیل حسادت نیز ممكن است یكی از عوامل زیر می‌باشد:

1.كوردلی(ضعف فكری):حسود خود را ناتوان‌تر از دیگران می‌بیند و سعی می‌كند دیگران را به عقب برگرداند.

2.ضعف و نقص ایمان:یعنی ایراد به اینكه چرا خداوند به دیگران نعمت عطا فرموده است؟

3.اخلاق‌های شخصیتی:تنگ‌نظری،كوته بینی،رزالت شخصیتی،عقده حقارت و عدم اعتماد به نفس می‌تواند انسان را به مسیر حسادت بكشاند.

4.پلیدی نفس (بدون دشمنی)

6.شهرت‌طلبی.

7.علاقه به ریاست و مقام و تحمل حقارت،دستور و نصیحت شنیدن را نداشتن.

8.دنیاخواهی و منفعت طلبی:كه علت اصلی حسد است.

9.تكبّر:حسادت اكثر كفار با پیامبر اكرم(ص) از این قبیل بود،زیرا می‌گفتند:چرا قرآن بر مرد عظیم الشأنی از اهل این دو شهر [مكه و طائف] نازل نشده است؟ (سوره زخرف،آیه 31)

عزیزان،همیشه پیشگیری راحت‌تر از درمان است،دیدیم كه حسادت بیماری روحی خطرناكی است،پس قبل از مبتلا شدن از آن پیشگیری كنیم.

راه‌های پیشگیری از حسادت
1.پرهیز از حسادت؛به محض احساس حسادت در دل یا ذهن‌مان آن را از بین ببریم، تا برای ما به صورت عادت در نیاید.

2.راضی به رضای خدا باشیم؛بدانیم كه هر چه خدا بخواهد همان می‌شود.

خداوند در قرآن می‌فرماید:هر كسی از زن و مرد كار نیكی به شرط ایمان به خدا به جای آورد… اجری بسیار بهتر از عمل نیكی كه كرده به او می‌دهیم.(سوره نحل،آیه 97)

3.بدانیم كه از حسادت ما به كسی ضرر نمی‌رسد:مانند شیطان كه ضرر حسادتش به خودش رسید،از درگاه خداوند رانده شد و حضرت آدم(ع) برگزیده شد.

4.حسادت را به زبان نیاوریم و به مقتضای آن عمل نكنیم،تا در اعمال و رفتار ما ظاهر نشود.

5.برای جلب محبّت مردم حسادت را ترك كنیم؛تا شریك خوبی‌ها و شادی‌های مردم باشیم.

6.استغفار كنیم.

7.به جایگاه اخروی ترك حسادت توجه كنیم.

8.به خدا پناه ببریم.

درمان حسادت
برای درمان عملی حسادت دو مرحله وجود دارد.

مرحله اول:توجه به آثار حسادت

1.از یاد بردن ناپایداری دنیا:قرآن كریم می‌فرماید:«آنچه نزد شماست فانی می‌شود و آنچه نزد خداوند متعال است باقی می‌ماند…».(سوره نحل،آیه 96)

2.موجب فراموشی مرگ می‌شود:خداوند می‌فرماید:«هر كجا باشید…مرگ شما فرا می‌رسد».(سوره نساء،آیه 78)

3.ضرر دینی و دنیوی.

4.ضایع شدن اعمال خوب انسان.

5.خشم به قضای الهی،یعنی انكار فضل خدا و كوری دل.

6.ترك دوستی و به وجود آمدن كینه و دشمنی.

7.شریك شیطان و به سرنوشت او دچار شدن.

8.بیماری روح:حسادت چون خوره روح انسان را از درون می‌پوساند.

9.ضرر جسمی:وقتی روح‌مان همبشه ناراحت باشد جسم هم دچار بیماری می‌شود.

9.گناهی است كه از آن هیچ لذتی برده نمی‌شود.

10.عذاب الهی:به پرتگاه شرك و كفر سقوط كردن.

11.به تو نیز حسادت می‌شود.

12.از دست دادن دوستان و برانگیختن دشمنی دیگران.

13.آرامش خیال نداشتن و بهره مناسب نبردن از نعمت‌ها.

مرحله دوم درمان:
توجه به علل و عوامل حسادت
در این مرحله باید بكوشیم تا ریشه‌ها و انگیزه‌های پیدایش حسادت را قطع كنیم.

1.تواضع كنیم،تا تكبر و حسادت از ما دور شود.

2.خوب‌گویی به جای غیبت از روی حسادت.

3.حلالیت خواهی؛چرا كه حسادت نوعی پایمال كردن حق دیگران است.(در دل و عمل)

4.احسان و نیكی،بخشندگی و خیرخواه دیگران بودن؛زیرایكی از مقام‌های والای انبیاء الهی است.

قرآن كریم درباره خیر خواه بودن انبیاء می‌فرماید:«ابلّغكم رسالات ربّی و انا لكم ناصح امین؛ پیام‌های پروردگارم را به شما می‌رسانم،برای شما خیرخواهی امینم».(سوره اعراف،آیه 68)

5.احترام به دیگران.

6.افشای سلام(بلند سلام كردن).پیامبر(ص) ضمن بیان نكات جالبی،افشای سلام را درمان‌گر كینه‌ها و حسادت‌ها معرفی فرمودند.2

7.سرزنش نفس و خودسازی.

نوجوان و جوان عزیز،با توجه به آشنایی اجمالی با آثار حسادت و عواقب دنیوی و اخروی آن،لازم است كه در صدد رهایی و دوری از این خصیصه شیطانی برآییم.

پس باید:نسبت به دیگران خیرخواه باشیم و آنان را از خود بدانیم.

سعی كنیم با تلاش خود، به مرتبه‌های فضل و كمال دست یابیم.آنچه خداوند به دیگران داده ـ اگر طالب آنیم ـ فقط از او طلب كنیم.و نسبت به آنچه خداوند در اختیار ما قرار داده و می‌دهد،قانع و راضی باشیم.

چرا كه:«و ما عندكم ینفد و ما عنداللّه باق.و ما عنداللّه خیر و ابقی؛ آنچه نزد شماست از بین می‌رود،و آنچه نزد خداوند است بهتر است و باقی می‌ماند».

پدیدآورنده:حسن خانی

پی نوشت:
1.دعای كمیل.

2.نهج الفصاحه/1555.

چهارشنبه 6/6/1387 - 11:39
هوا و فضا

ستاره‌شناسان،‌ یک ماشین کیهانی تولید ستاره کشف کردند. کهکشانی در جهان بسیار دور که با آهنگی شگفت‌انگیز ستاره تولید می‌کند: 4000 ستاره در سال. در مقایسه، کهکشان خود ما هر سال 10 ستاره تولید می‌کند. این آهنگ باور نکردنی نشان می‌دهد که برای اولین بار شاهد شکل‌گیری یکی از بزرگترین کهکشان‌های بیضوی هستیم.


این کشف حاصل رصد چندین تلسکوپ در طول موج‌های مختلف است. در نور مریی این کهکشان به خاطر فاصله‌ی زیادش به صورت لکه‌های محوی دیده می‌شود. اما مشاهده این لکه‌های محو در طول موج‌های فروسرخ و طول موج‌های زیرمیلیمتری، آن را به صورت یکی از درخشان‌ترین کهکشان‌های دوردست نشان می‌دهد. درخشندگی قیاسی از آهنگ تولید ستاره در کهکشان است. شناخت این کهکشان با چنین خواص غیر عادی تنها با بررسی آن در تمام طیف الکترومغناطیسی امکان‌پذیر بود.

این کهکشان در دسته کهکشان‌های «ستاره‌زا» (starburst) قرار دارد و درخشنده‌ترین آن‌ها در جهان بسیار دور به حساب می‌آید. دلیل این درخشندگی، شمار عظیم ستاره‌های جوان در آن است. هنگامی که ستاره‌ها زاده می‌شوند، در سطح بالایی نور فرابنفش می‌تابانند و مقدار زیادی غبار تولید می‌کنند. غبار نور فرابنفش را جذب می‌کند و گرم می‌شود،‌ سپس با تابش در طول موج‌های فروسرخ و زیرمیلیمتری، گرما را به محیط پس می‌دهد. فرآیندی که باعث می‌شود این کهکشان در نور فروسرخ به طور غیر عادی بدرخشد.

ستاره شناسان در طول موج مریی فاصله دقیق این کهکشان را اندازه گرفتند:‌ 3/12 (دوازده و سه دهم) میلیارد سال نوری. دیدن این کهکشان به معنی تماشای جهان در سن 3/1 (یک و سه دهم) میلیارد سال نوری است (سن جهان 7/13 (سیزده و هفت دهم) میلیارد سال برآورد شده است). اگر سن جهان را با سن یک انسان مقایسه کنیم، این کهکشان را در 6 سالگی جهان می‌بینیم. آهنگ ستاره‌سازی این کهکشان با استفاده از طول موج‌های رادویی اندازه گرفته شده است: 1000 تا 4000 ستاره در سال. با این آهنگ، کهکشان تنها 50 میلیون سال زمان نیاز دارد تا به کهکشانی هم‌اندازه بزرگترین کهکشان‌هایی که امروزه می‌بینیم تبدیل شود. زمانی نه چندان طولانی در مقیاس کیهانی. پیش از این کشف، دورترین کهکشانی که چنین آهنگی را نشان می‌داد، کهکشانی در فاصله 7/11(یازده و هفت دهم) میلیارد سال نوری در سن 9/1 ( یک و نه دهم) میلیارد سال جهان بود.

 تولید ستاره در این کهکشان با «مدل سلسله مراتبی»(Hierarchical model)، متعارف‌ترین تئوری شکل‌گیری کهکشان‌ها، ناسازگار است. بنابر این تئوری، کهکشان‌ها ستاره‌هایشان را به آهستگی و با گذر زمان، با مصرف قسمت کوچکی از مواد کهکشانی می‌سازند و نه در فرآیند بزرگی از ستاره‌سازی آنچنان که در این کهکشان دیده می‌شود. پرسش این است که این کهکشان یک استثنا است یا این‌که بیشتر کهکشان‌هایی که در ابتدای جهان شکل گرفته‌اند چنین آهنگ بالایی از تولید ستاره داشته‌اند. پاسخ این سوال می‌تواند سطح سازگاری تئوری سلسله مراتبی را با واقعیت تعیین کند.

چهارشنبه 6/6/1387 - 11:35
هوا و فضا

ممکن است این سوال برایتان پیش آمده باشد که چرا عکس‌های سیاه و سفید مریخ‌نشین ققنوس بسیار بیش‌تر از عکس‌های رنگی آن هستند؟

این سوالی است که اگر به درستی به آن پاسخ داده نشود برای برخی از «شبه علم» دوستان! ابهاماتی در مورد صحت ماموریت به وجود خواهد آورد! اگر واقعا فونیکس در مریخ است و این عکس‌ها در استدیوی فیلم‌برداری گرفته نشده، پس چرا اکثر آن‌ها سیاه و سفید است؟‌ آیا این یک حقه‌ی سینمایی برای گول زدن بینندگان و لو نرفتن استدیو است؟


تند نروید! پاسخ این نیست.

می‌دانیم که عکس‌های رنگی در دوربین‌های دیجیتال در اثر ترکیب 3 نور قرمز، سبز و آبی به وجود می‌‌آیند. در دوربین‌های دیجیتال خانگی، خود دوربین این ترکیب را انجام می‌دهد اما در دوربین فضاپیماها این‌طور نیست. تصاویر هر فیلتر جداگانه گرفته می‌شود و سپس دانشمندان با توجه به شرایط تصویر برداری آن‌ها را ترکیب و کالیبره می‌کنند تا عکس رنگی به دست آید.

این فرآیند اندکی وقت‌گیر است و در روز‌های شلوغ و پرکار اولیه،‌ دانشمندان ممکن است وقت کم‌تری روی این کار بگذارند و ما را از دیدن تصاویر رنگی بیش‌تر محروم کنند !

استودیویی در کار نیست!

چهارشنبه 6/6/1387 - 11:29
موسيقي
بهره گیری از موسیقی در درمان و كاهش اضطراب پس از عمل جراحی قلب سودمند است. به تازگی پنج تن از پژوهشگران ایرانی به نامهای دكتر مجتبی نیازی ، دكتر ناصر همتی ، رضا پور میرزا ، فریبا یاوری و صادق شیرازی تاثیر گوش دادن به موسیقی را بر میزان فشار خون و تعداد ضربان قلب چهل فرد بستری در بیمارستان قلب و عروق امام علی كرمانشاه كه تحت عمل جراحی پیوند عروق قرار گرفته بودند و در اولین كنگره بین المللی مراقبتهای ویژه پزشكی ارائه شده است را نشان می دهد : موسیقی درمانی در این بیماران سبب كاهش میانگین فشار خون و تعداد ضربان قلب شده است همچنین استفاده از روش موسیقی درمانی فشار اكسیژن و درصد اشباع اكسیژن خون را نیز بهبود می بخشد لذا این پژوهشگران بهره گیری از موسیقی درمانی را برای كاهش اضطراب پس از عمل جراحی قلب توصیه می كنند .
چهارشنبه 6/6/1387 - 11:26
شعر و قطعات ادبی

از صدای سخن عشق ندیدم خوش تر
جانا حدیث شوقم در آستان نگنجد                  
رمزی ز راز عشق هست            در صد بیان نگنجد
در  دل چو عشقت آید                  سودای جان نماند  
در جان چو مهرت افتد                آن در روان نگنجد
دل كز تو رنگ بیند                    اندر جهان  نماند
جان داد ه  دل كه روزی              در كوی تو جا یابد

جمعه 16/9/1386 - 0:55
خانواده

سینه خواهم شرحه شرحه از فراق    تا بگویم شرح درد اششتیاق

سه شنبه 13/9/1386 - 20:57
رمضان

سلام

ما رو هم از دعاتون بي نسيب نذارين

دوشنبه 12/6/1386 - 18:14
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته