• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    • عبارت :
      تعداد درصفحه :
کد سوال : 54578
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : آداب تلاوت قرآن چيست؟
پاسخ : 1- طهارت. مستحب است هنگام قرائت قرآن کريم وضو داشته باشد و بدون وضو جايز نيست به حروف قرآن دست خود را برساند. خداوند مي فرمايد: « لا يمسه الا المطهرون» ، که جز پاک شدگان بر آن دست نرسانند.2- پاکيزه نمودن و تميز کردن دهان قبل از تلاوت قرآن. رسول خدا (صلّي الله عليه و آله) فرمودند: « نظّفوا طريق القرآن»، راه عبور قرآن را پاکيزه نگاه داريد. از ايشان پرسيدند « راه قرآن» چيست؟ آن حضرت پاسخ دادند: «افواهکم» يعني دهانهايتان.3- استعاذه. قرائت را با پناه بردن به خداي متعال شروع کند: « فاذا قرات القرآن فاستعذ بالله من الشيطان الرجيم»، پس چون قرآن مي خواني از شيطان مطرود به خدا پناه ببر.4- قرائت همراه با مکث و تانّي. چرا که اين کار براي فهم مقصود آيات و مفاهيم آن و افزايش ايمان، براي انسان کارسازتر است. 5- صوت زيبا. اجتناب از به کارگيري صداهاي زشت و سبک.6- خودداري از بازي، کارها و سخنان بيهوده، و خنده و شوخي در هنگام تلاوت.7- استقبال. حتي المقدور روبه قبله باشد.
کد سوال : 54579
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : رسالت قرآن کريم چيست؟
پاسخ : رسالت قرآن گسترش توحيد و يگانه پرستي مي باشد همان رسالتي که از رهگذر پرستش خداي واحد، تربيت، راهنمايي و هدايت انسان به سوي درک سعادت دو جهان را هدف گرفته است و اين تنها به حضرت محمد - صلي الله عليه و آله - اختصاص ندارد بلکه همواره در راس برنامه تمام پيامبران قرار داشته است. خداي تعالي مي فرمايد: « ان هذا القرآن يهدي للتي هي اقوم و يبشر المومنين الذين يعملون الصالحات ان لهم اجرا کبيرا و ان الذين لا يومنون بالاخره اعتدنا لهم عذابا اليما»، قطعا اين قرآن به آييني که خود پايدارتر است راه مي نمايد، و به آن مومناني که کارهاي شايسته مي کنند، مژده مي دهد که پاداشي بزرگ برايشان خواهد بود و هشدار مي دهد براي کساني که به آخرت ايمان نمي آورند عذابي پردرد آماده کرده ايم.
کد سوال : 54580
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : فضيلت تلاوت قرآن کريم چيست؟
پاسخ : رسول اکرم (صلّي الله عليه و آله) فرمودند: « خانه هايتان را با تلاوت قرآن نوراني کنيد چرا که هرگاه در خانه اي قرآن فراوان تلاوت شود، خير و برکت آن خانه افزايش مي يابد و اهل ثروتمندتر مي شوند و آن خانه براي ساکنان و اهالي آسمان مي درخشد. همچنان که ستارگان آسمان براي اهل دنيا مي درخشند»همچنين در روايت ديگري آن حضرت فرمودند: « کسي که هر شب ده آيه قرآن بخواند، نام او در زمره غافلان نوشته نمي شود و هرکس پنجاه آيه بخواند، در جمله ذاکرين خدا نامش نوشته مي شود و هرکس يکصد آيه بخواند نامش در جمع پرهيزکاران نوشته مي شود و هرکس دويست آيه بخواند نامش را جزو فروتنان مي نويسند و هرکس سيصد آيه بخواند، نام او را در شمار رستگاران مي نويسند. و هرکس پانصد آيه بخواند در ميان مجتهدين نام او نگاشته مي شود و اگر کسي هزار آيه بخواند، براي او به ميزان فراواني طلا تقدير مي گردد»
کد سوال : 54581
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : کلمه « يوم» چند بار در قرآن کريم آمده است؟
پاسخ : کلمه « يوم» به معناي روز در قرآن کريم «365» بار يعني به اندازه روزهاي سال شمسي تکرار شده است. همچنين اين کلمه به صورت جمع يا مثني «30» مرتبه يعني دقيقا مساوي تعداد روزهاي يک ماه آمده است.
کد سوال : 54582
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : دليل قرآني درباره کروي بودن زمين چيست؟
پاسخ : در قرآن کريم آمده است: « والارض بعد ذلک دحاها» و پس از آن ، زمين را با غلتانيدن گسترد. يعني زمين را گسترده ساخت و آن را براي سکونت و گردش و سفر انسان آماده گردانيد. « دحاها يعني آن را مانند دحيه (تخم مرغ) قرار داد. و اين نظر با جديدترين آراي کيهان شناسي درباره شکل زمين موافقت و همخواني دارد. کلمه «دحا» تنها لفظ عربي ميباشد که در آن زمان مفهوم « گسترش و پيچش» را شامل مي شد.»و خداي سبحان فرمود: « والارض مددناها» و زمين را گسترانيدم.کلمه « مددناها» بزرگترين دليل بر کرويت زمين مي باشد و معناي آن اين است که هرچه در زمين راه مي رويم باز هم آن را در مقابل خود پهن و کشيده و گسترده مي يابيم. و اين امر امکان ندارد، مگر آن که زمين کروي باشد و اگر غير از اين بود وقتي روي آن راه مي رفتيم، بالاخره به نهايتي مي رسيديم که در آن جا وسعت آن پايان مي يافت.
کد سوال : 54583
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : کدام دليل قرآني بر مساله « کمبود اکسيژن در فضا» دلالت مي کند؟
پاسخ : آيه « فمن يرد الله ان يهديه يشرح صدره للاسلام و من يرد ان يضله يجعله صدره ضيقا حرجا کانما يصعد في السماء»، پس کسي را که خدا بخواهد هدايت نمايد، دلش را به پذيرش اسلام مي گشايد، و هر که را بخواهد گمراه کند دلش را سخت تنگ مي گرداند؛ چنانکه گويي به زحمت در آسمان بالا مي رود. بنابراين آيه کافر در دنيا همواره در تنگنا و اضطراب به سر مي برد دقيقا مانند انساني که به آسمان بالا رفته و احساس خفگي مي کند . در اين حالت، در نتيجه پايين آمدن ميزان اکسيژن در لايه هاي بالايي جو نوعي احساس خفگي به انسان دست مي دهد. همچنان که دانش روز نيز اين واقعيت را آشکار ساخته است. پس اين آيه شريفه دليل روشني بر کمبود اکسيپن در فضا ميباشد.
کد سوال : 54584
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : دليل قرآني بر وجود قانون زوجيت چيست؟
پاسخ : آيات ذيل بيانگر اين است که هيچ چيز در اين عالم يافت نمي شود که از نظام زوجيت تهي باشد:« و من کل شيء خلقنا زوجين لعلکم تذکرون»، و از هر چيزي دو گونه ( يعني نر و ماده ) آفريديم، اميد که شما عبرت گيريد.در گياه و حيوان، در اتم و کهکشان، در متحرک و ساکن ... بر همه اينها زوجيت حاکم است. در هر چيزي اتمي وجود دارد که داراي الکترون با بار منفي و در مقابل آن پروتون با بار مثبت است . در مغناطيس نيز قطب منفي و مثبت وجود دارد. در انواع گوناگون روييدني ها و تيره هاي آن نيز اين دوگانگي ديده مي شود:« و من کل الثمران جعل فيها زوجين اثنين»، و از هرگونه ميوه اي در آن (زمين) جفت جفت قرار داد.همچنين تمام جانداران در رسته هاي مختلف آن از يک موجود تک سلولي گرفته تا پرسلولي و پستانداران و انسان، همگي زوجيت را پذيرا شده اند و داراي نشانه هاي نري و مادگي هستند. خواه با هم باشند يا جدا از هم.
کد سوال : 54585
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : چه دليلي در قرآن وجود دارد که خورشيد، منبع و سرچشمه اصلي حرارت و نور و ماه تابع آن است؟
پاسخ : با نگاهي به آيات « و جعل القمر فيهن نورا و جعل الشمس سراجا ...» مي فرمايد: و ماه را در ميان آسمانها روشن و خورشيد را چون چراغي قرار داد.« هو الذي جعل الشمس ضياء والقمر نورا»، اوست کسي که خورشيد را درخشان و ماه را روشن قرار داد. و دقّت در اينکه صفت « ضياء» براي خورشيد و «نور» براي ماه آمده و با توجه به اينکه «ضوء» قوي تر از «نور» است. به خاطر اين که خورشيد خود به امر پروردگار تعالي حرارت و نور را توليد مي نمايد در حاليکه ماه، نور خورشيد را منعکس کرده و مي درخشد. همچنين خداي سبحان از خورشيد به عنوان « سراج» (چراغ) تعبير فرموده است. مي دانيم که چراغ نيز منشا نوري مي باشد که اجسام اطرافش را روشن مي کند. بنابراين از آنجا که خورشيد سرچشمه «نور» و « حرارت» است مي توان گفت « ضوء» اصل و اساس «نور» ميباشد.
کد سوال : 54586
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : مراحل مختلف آفرينش انسان در قرآن کدام است؟
پاسخ : « يا ايها الناس ان کنتم في ريب من البعث فانا خلقنا کم من تراب ثم من نطفه ثم من علقه ثم من مضغه مخلقه و غير مخلقه لنبيين لکم»، اي مردم اگر درباره برانگيخته شدن درشکيد، پس بدانيد که ما شما را از خاک آفريده ايم سپس از نطفه، سپس از علقه، آنگاه از مضغه، داراي خلقت کامل و احيانا خلقت ناقص تا قدرت خود را بر شما روشن گردانيم.
کد سوال : 54587
موضوع : گنجینه قرآنی
پرسش : مراد از سلام و درود خدا و فرشتگاه يا بندگان خدا بر رسول اکرم (صلّي الله عليه و آله) در آيه « ان الله و ملائکته يصلون علي النبي يا ايها الذين آمنوا صلوا عليه و سلموا تسليما»چيست ؟
پاسخ : درود خداوند بر رسول اکرم - صل الله عليه و آله- به معناي رضايت و خشنودي و رحمت و ستايش او از همه خوبي هاست. درود ملائکه به معناي تزکيه نموده پيامبر (صلّي الله عليه و آله) و درود از جانب مومنان به معناي درخواست علو منزلت و جايگاه رفيع براي آن حضرت از خداوند متعال است.