• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 8163
تعداد نظرات : 2195
زمان آخرین مطلب : 3421روز قبل
ادبی هنری

 

اگر می توانید

به پسرم خود شناسی‌ و مردم شناسی‌ بیاموزید

ارزش های زندگی انسانی‌ را به پسرم آموزش دهید

به او نقش موثر کتاب در زندگی را آموزش دهید

به او نقش و تاثیر مهم خندیدن را یادآور شوید

به او بیاموزید از اشک ریختن خجالت نکشد

از باختن پند بگیرد و از پیروز شدن لذت ببرد

به پسرم یاد بدهید

که همه حرف ها را بشنود

و سخنی را که به نظرش درست می رسد انتخاب کند

به او بگویید که تسلیم هیاهو نشود

و اگر خود را بر حق می داند

به عقایدش اعتقاد داشته باشد

و با تمام قوا پای سخنش بایستد

حتی اگر همه برخلاف او حرف بزنند

به او بگویید

همه مردم صادق و خواهان برابری نیستند

ولی به ازای هر شیاد، صدیقی هم وجود دارد

و به ازای هر سیاستمدار خودخواه

انسان نیکی‌ هم یافت می شود

در ازای هر دشمن، دوستی هست

به او بیاموزید که به مردم اعتقاد داشته باشد

که در مدرسه بهتر این است که مردود شود

اما با تقلب به قبولی نرسد

اگر با کار و زحمت خویش، یک ریال کسب کند

بهتر از آن است که جایی روی زمین پنج ریال بیابد

به او بگویید تعمق کند

به پرندگان در حال پرواز در دل آسمان دقیق شود

به گلهای درون باغچه و به زنبورها

که در هوا پرواز می کنند،, دقیق شود

به پسرم یاد بدهید

با ملایم ها، ملایم و با گردن کشان، گردن کش باشد

در کار تدریس به پسرم ملایمت به خرج دهید

اما از او یک نازپرورده نسازید

بگذارید که او شجاع باشد

می دانم که وقت می گیرد، و توقع زیادی است

اما ببینید که چه می توانید بکنید

پسرم کودک کم سال بسیار خوبی است

يکشنبه 25/3/1393 - 8:41
اخبار
گروهی می گویند رنگ چشم بر میزان دردی که فرد احساس می کند تاثیر دارد، احتمال ابتلای فرد به دیابت را تعیین می کند و سرعت ذهن را نشان می دهد.

 

تاثیر رنگ چشم بر تحمل درد
در جدیدترین تحقیقات، دانشمندان دانشگاه پیتسبورگ دریافتند، زنان سفید پوست با رنگ چشم روشن – سبز یا آبی- در تحمل درد یا اضطراب عملکرد بهتری نسبت به زنانی دارند که رنگ چشم شان قهوه ای یا فندقی است.

"انا بلفر" استاد هوشبری در این دانشگاه گفت: مطالعه 58 زن باردار نشان داد آنهایی که رنگ چشم روشن دارند، در زمان زایمان درد کمتری تجربه می کنند.

 

همچنین زنانی که رنگ چشم روشن دارند، پس از زایمان اضطراب، افسردگی و افکار منفی کمتری را از خود بروز می‌دهند. نتایج این تحقیقات در نشست سالانه انجمن درد آمریکا عرضه شده است.

 

به نقل از سینانیوز، اگرچه تحقیقات بیشتری لازم است تا دلایل این تفاوت شناسایی شود اما محققان ارتباط ژنتیکی را عامل این امر می دانند. تا همین اواخر دانش پژوهان فکر می کردند یک شکل از یک ژن برای رنگ های آبی و یک ژن دیگر برای رنگ های تیره تر وجود دارد.

 

دکتر "جری لوهلانن" پژوهشگر ارشد علوم زیست مولکولی در دانشگاه جان مور لیورپول گفت: اکنون می دانیم که رنگ چشم بر اساس 12 تا 13 تغییر تکی در ژنهای مردم تعیین می شود.


به گفته وی این نشانگرهای ژنتیکی به ما شانس خوبی می دهد که رنگ چشم یک فرد را مشخص کنیم. این روزها می توانیم با دقت 70 تا 90 درصدی رنگ چشم را درست پیش بینی کنیم. این گروه از پژوهشگران در تلاشند رنگ چشم قربانیان قتل یا تصادف را از روی بقایای اسکلت آنها تشخیص دهند.

 

ژن‌های چند منظوره
محققان می گویند ژنهای دخیل در تعیین رنگ چشم، چند کاره و چند منظوره هستند. این ژنها کارهای دیگری نیز در بدن انجام می دهند. مثلا ژن یکی از این ژنها به نام NCX-4 که با بیان رنگ چشم تیره تر مرتبط است پروتئین های مختلفی را کنترل می کند که یکی از آنها با درد مرتبط است. همچنین ژنهای دیگری که با رنگدانه رنگ چشم تیره – ملانین- مرتبط شده اند، با درد مرتبطند.

 

بیماری ارثی کبدی سندورم دوبین جانسون نیز که موجب بروز رنگدانه های قهوه ای در سلول های کبدی می شود با ملانین مرتبط است.

 

تمایل چشم آبی‌ها به مصرف الکل
محققان بیمارستان دولتی جورجیا با بررسی 12 هزار زن دریافتند آنهایی که رنگ چشم روشن تر دارند بیش از آنهایی که رنگ چشمشان تیره است، الکل مصرف می کنند.

 

مغز فعال‌تر در چشم قهوه ای‌ها
ملانین نه تنها تیرگی رنگ چشم را تعیین می کند بلکه برای ارتباط الکتریکی بین سلول های مغزی خاصیت عایق و نارسایی نیز دارد. هر چه ملانین در مغز بیشتر باشد اثر بخشی و حساسیت سلول های مغزی بیشتر شده و مغز بهتر کار می کند. نتایج این تحقیقات در نشریه تفاوت های شخصیتی و فردی منتشر شده است.

 

این مطالعات که نتایج آن در نشریه Perceptual and Motor Skills منتشر شده می تواند توضیح دهد که چرا زمان واکنش در افراد دارای رنگ چشم قهوه ای سریع تر از چشم روشن هاست.

 

مطالعه بهتر با چشم آبی
دانش پژوهان دانشگاه ادینبورگ در سال 1991 نیز از این حکایت دارد که دانشجویان دارای رنگ چشم تیره، عملکرد بهتری در آزمایش هوش زمان محدود دارند. ظاهرا واکنش کندتر افراد دارای رنگ چشم آبی احتمالا به معنای آن است که آنها با ملاحظه تر و راهبردی تر فکر می کنند.

 

در آزمایش های دانشگاه لوئیزویل نشان داده شد، دانشجویان چشم آبی در فعالیت هایی که نیازمند طرح ریزی و ساختاربندی زمانی بود مانند گلف و مطالعه برای آزمون های پایان ترم، عملکرد بهتری دارند.

 

همه انسان‌ها چشم قهوه ای دارند
رنگ چشم آبی نتیجه یک تکامل انسانی جدید است. محققان دانشگاه کپنهاگ می گویند جهش ژنی نیازمند این رنگ، به طور تصادفی و شانسی در جایی در نزدیکی سواحل دریای سیاه در یک فرد و حدودا شش هزار تا 10 هزار سال پیش روی داده و منشا تمامی انسانهای چشم آبی امروزی بوده است.

 

تغییر ژنتیکی، رنگ آبی را در قرنیه نمی سازد بلکه بیشتر سازوکاری را که رنگدانه قهوه ای ملانین را می سازد، خاموش می کند.

دکتر هانس ایبرگ از دانشگاه کپنهاگ می گوید: در اصل چشم همه ما قهوه ای است. یک نظریه می گوید آب و هوای سرد و آسمانهای تیره به گسترش تغییر رنگ کمک می کند. نبود ملانین موجب می شود رنگ پوست افراد نیز روشن تر شود و پوست بور و روشن جذب ویتامین D را افزایش می دهد. این تغییرات امکان جذب ویتامین دی را برای اهالی اقلیم شمالی که نور آفتاب کمی دریافت می کنند ضروری است.

 

خطر بروز نابینایی برای چشم آبی‌ها
چشمان آبی همچنین نور را به طور تدریجی از خود از خود عبور می دهند از این رو می توانند در نور خورشید ضعیف تر، دید خوبی داشته باشند.

 

فرانچسکا مارچتی از مرکز چشم پزشکی دانشگاه کالج لندن گفت: افزایش حساسیت به نور موجب می شود افراد چشم آبی بیش از دیگران به بیماری تحلیل ماکولای مرتبط با سن ( AMD ) مبتلا شوند. در این بیماری سلول های حساس به نور در عقب چشم، شروع به از بین رفتن می کنند و دید کم می شود. این امر در مورد افراد چشم سبز نیز صدق می کند.

 

رنگ چشم روشن و دیابت
دیابت نوع یک بیماری دیگری است که با رنگ چشم مرتبط شده است. یک مطالعه توسط محققان ایتالیایی نشان می دهد افراد چشم آبی بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند.

محققان دریافتند در بین شهروندان لاتزیو و ساردینا که دیابت نوع یک دارند 21 درصد ، چشم آبی هستند و 9 درصد از مبتلایان رنگ چشم دیگری دارند.
سه تغییر ژنی مرتبط با رنگ چشم روشن با بروز بیماری دیابت مرتبط شده اند.

 

تاثیر رنگ چشم بر شنوایی
مطالعات مختلفی حاکی ازآن است که در کارخانه های دارای سر و صدای بلند، کارگرانی که رنگ چشم روشن دارند بیش از بقیه دچار مشکلات شنوایی می شوند. محققان در بیمارستان ملی عصب شناسی و جراحی اعصاب در لندن می گویند رنگدانه ملانین می تواند به حفاظت از اعصاب مغزی در برابر آسیب ناشی از سر و صدا کمک کند.

 

رنگ چشم و شخصیت
در سال 1977 محققان در نشریه روانشناسی اجتماعی اعلام کردند احتمال آنکه افراد چشم آبی در گفتگو با یک مشاور احساسات درونی خود را فاش کنند بسیار کم است. مطالعات بیشتر از این یافته حمایت کرده است.

 

در مطالعه دیگری در سال 2006 ، روانشناسان آلمانی دریافتند کودکان چشم آبی بیش از کودکان چشم قهوه ای احساسات خود را پنهان می کنند. مطالعه جداگانه نیز نشان داد کودکان چشم آبی نسبت به چیزهای جدید هوشیار تر عمل می کنند. محققان اهل چک در سال 2010 کشف کردند مردان دارای چشم قهوه ای از مردان چشم آبی مقتدرترند. آنها می گویند رنگ چشم آبی با کودک مرتبط است از این رو افراد چشم آبی بیشتر کودکانه به نظر می رسند.

 

رنگ چشم دائمی تا زمانی که نوزاد به سن 9 ماهگی نرسد مشخص نمی شود چرا که تولید ملانین که تعیین کننده رنگ چشم قهوه ای و تیره است زمان بر بوده و طول می کشد تا بدن نوزاد انسان ملانین تولید کند. در برخی از کودکان این تولید رنگ 18 ماه طول می کشد.

شنبه 24/3/1393 - 12:34
مهدویت
یكی از مهم‏ترین این امور پنهان، محل زندگی آن حضرت در طول غیبت ایشان است. از این رو بسیاری علاقه‏ مندند بدانند كه خورشید پنهان در كدامین بخش از این كره خاكی به گذران عمر می‏پردازد و به بیان دیگر كدامین قسمت از زمین این منزلت را دارد؟

 

 

میلیون‌ها انسان عاشق و شیفته صدها سال است كه در هر پگاه آدینه زبان به ندبه می‏ گشایند و این‏گونه می‏ سرایند:

 

ای كاش می‏دانستم در چه جایی منزل گرفته‏ ای و چه سرزمین و مكانی تو را دربر گرفته است! آیا در كوه رضوایی و یا جای دیگری و یا در ذی‏طوی هستی؟ دشوار است بر من كه مردمان را ببینم و تو دیده نشوی.1

 

حال برای روشن شدن این موضوع، پای به گلستان كلام معصومین(ع) می‏گشاییم و با سیری در كلام نورانی ایشان از آن انفاس قدسی برای حل این معما استمداد می‏طلبیم.

 

با یك نگاه كلی در این بوستان پر طراوت به چهار دسته روایت در این موضوع برمی‏خوریم كه هر یك، محل زندگی آن حضرت را در دوره‏ای از حیات پر بركت ایشان به تصویر كشیده است. اگر چه در مورد برخی دوره‏ها صراحت و روشنی بیشتری وجود دارد و برخی از دوره‏ها بنا بر عللی به اجمال و ابهام پاسخ داده شده است.

 

این دوره‏ها عبارتند از:

1. دوران زندگی با پدر بزرگوار خود امام حسن عسكری(ع) (255ـ260ق)

 

شكی نیست كه آن امام همام در شهر سامرا و در خانه پدرش امام حسن عسكری(ع) دیده به جهان گشود و تا پایان عمر شریف پدر خود در كنار آن حضرت می‏زیست.


این دوران بنا بر قول مشهور از نیمه شعبان سال 255ق آغاز و در هشتم ربیع‏ الاول سال 260ق پایان یافت.

 

علاوه بر نقل موثق تاریخی، افراد فراوانی از این حادثه بزرگ پرده برداشته‏ اند:


شیخ صدوق(ره) در كتاب شریف كمال الدین و تمام النعمه ـ كه یكی از مهم‏ترین كتابهای نگاشته شده در موضوع مهدویت است ـ داستان ولادت حضرت مهدی(ع) را این‏گونه نقل كرده است:

 

حكیمه، دختر امام جواد(ع) گوید: امام حسن عسكری(ع) مرا نزد خود فراخواند و فرمود: ای عمه! امشب افطار نزد ما باش كه شب نیمه شعبان است و خدای متعال امشب حجت خود را كه حجت او بر روی زمین است ظاهر سازد.

 

گفتم: مادر او كیست؟ فرمود: نرجس. گفتم: فدای شما شوم اثری در او نیست.

 

فرمود: همین است كه به تو می‏گویم.

 

آمدم و چون سلام كردم و نشستم نرجس آمد كفش مرا بردارد و گفت: ای بانوی من و بانوی خاندانم، حالتان چطور است؟

 

گفتم: تو بانوی من و بانوی خاندان من هستی. از كلام من ناخرسند شد و گفت: ای عمه جان! این چه فرمایشی است؟

 

بدو گفتم: ای دخترجان! خدای متعال امشب به تو فرزندی عطا فرمایدكه در دنیا و آخرت آقاست...2 .

 

آن‏گاه به صورت مفصل داستان را ذكر كرده است.

 

این روایت از مهم‏ترین روایات درباره ولادت حضرت مهدی(ع) است و دلالت بر ولادت حضرت مهدی(ع) در خانه امام عسكری(ع) در سامرا دارد.

 

«ضوء ابن علی» از مردی از اهل فارس كه نامش را برده نقل می‏كند كه: به سامرا آمدم و در خانه امام حسن عسكری(ع) ملازم شدم. حضرت مرا طلبید، من وارد شدم و سلام كردم. فرمود: برای چه آمده‏ای؟ عرض كردم: برای اشتیاقی كه به خدمت شما داشتم. فرمود: پس دربان ما باش. من همراه خادمان، در خانه حضرت بودم، گاهی می‏رفتم هر چه احتیاج داشتند از بازار می‏خریدم و زمانی كه در خانه، مردها بودند، بدون اجازه وارد می‏ شدم.

 

روزی [بدون اجازه] بر حضرت وارد شدم و او در اتاق مردها بود. ناگاه در اتاق حركت و صدایی شنیدم، پس فریاد زد: بایست. حركت مكن! من جرأت درآمدن و بیرون رفتن نداشتم، پس كنیزكی كه چیز سر پوشیده‏ای همراه داشت از نزد من گذشت. آنگاه مرا صدا زد كه درآی، من وارد شدم و كنیز را هم صدا زد. كنیز نزد حضرت بازگشت. حضرت به او فرمود: از آنچه همراه داری روپوش بردار. كنیز از روی كودكی سفید و نیكوروی پرده برداشت و خود حضرت روی شكم كودك را باز كرد، دیدم مویی سبز كه به سیاهی آمیخته بود از زیر گلو تا نافش روئیده است. پس فرمود: این است صاحب شما و به كنیز امر فرمود كه او را ببرد.

 

پس من آن كودك را ندیدم، تا امام حسن عسكری(ع) وفات كرد.3

 

نه تنها بستگان نزدیك و خدمتگزاران بیت امامت، آن حضرت را در شهر سامرا و در خانه امام عسكری(ع) دیده‏اند كه بسیاری از یاران و خواص اصحاب امامت به شرف دیدار آن جمال چون آفتاب نائل آمده‏اند و همگی حكایت از مدعای زندگی امام مهدی(ع) در كنار پدر در شهر سامرا دارد.

 

«یعقوب بن منقوش» گوید: بر امام حسن عسكری(ع) وارد شدم و او بر سكویی در سرا نشسته بود و سمت راست او اتاقی بود كه پرده‏های آن آویخته بود. گفتم: ای آقای من صاحب‏الامر كیست؟ فرمود: پرده را بردار. پرده را بالا زدم، پسر بچه‏ای به قامت پنج وجب بیرون آمد با پیشانی درخشان و رویی سپید و چشمانی دُرّافشان و دو كف ستبر و دو زانوی برگشته. خالی برگونه راستش و گیسوانی بر سرش بود. آمد و بر زانوی پدرش ابو محمد نشست. آن‏گاه به من فرمود: این صاحب شماست. سپس برخاست و امام بدو گفت: پسرم! تا وقت معلوم داخل شو و او داخل اتاق شد و من بدو نگریستم. پس به من فرمود: ای یعقوب! به داخل بیت برو و ببین آنجا كیست. من داخل شدم اما كسی را ندیدم.4

 

همچنین «احمد بن اسحاق» گوید: بر امام حسن عسكری(ع) وارد شدم و می‏خواستم از جانشین پس از وی پرسش كنم. او آغاز سخن كرد و فرمود: ای احمد بن اسحاق خدای متعال از زمان آدم(ع) زمین را خالی از حجت نگذاشته است و تا روز قیامت نیز خالی از حجت نخواهد گذاشت. به واسطه اوست كه بلا را از اهل زمین دفع می‏كند و به خاطر اوست كه باران می‏فرستد و بركت‌های زمین را بیرون می‏ آورد.

 

گفتم: ای فرزند رسول خدا، امام و جانشین پس از شما كیست؟ حضرت شتابان برخاست و داخل خانه شد و سپس برگشت در حالی كه بر شانه‏اش كودكی سه ساله بود كه صورتش مانند ماه شب چهارده می‏درخشید. فرمود: ای احمد بن اسحاق! اگر نزد خدای متعال و حجت‏های او گرامی نبودی این فرزند را به تو نمی‏نمودم. او هم‏نام و هم‏كنیه رسول خدا(ص) است. كسی است كه زمین را پر از عدل و داد می‏كند؛ همچنان كه پر از ظلم و جور شده باشد.ای احمد بن اسحاق! مثل او در این امت، مثل خضر و ذوالقرنین است. او غیبتی طولانی خواهد داشت كه هیچ‏كس در آن نجات نمی‏یابد، مگر كسی كه خدای متعال او را در اعتقاد به امامت ثابت بدارد و در دعا به تعجیل فرج موفق سازد.

 

احمد بن اسحاق گوید: گفتم: ای مولای من! آیا نشانه‏ای هست كه قلبم بدان اطمینان یابد؟ آن كودك به زبان عربی فصیح به سخن درآمد و فرمود: أنا بقیّةالله فی أرضه والمنتقم من أعدائه. ای احمد بن اسحاق! پس از مشاهده، جست‏وجوی نشان مكن. احمد بن اسحاق گوید: من شاد و خرم بیرون آمدم.5

 

بنا بر روایات فوق و ده‌ها روایت دیگر تردیدی نخواهد ماند بر اینكه حضرت مهدی(ع) در طول حیات امام عسكری(ع) همراه ایشان و در شهر سامرا مسكن و مأوای داشته‏اند و اگرچه در این دوران نیز مخفیانه زندگی می‏كرده‏اند ولی عده فراوانی از نزدیكان و شیعیان ایشان را دیده‏ اند.

 

2. دوران غیبت صغرا (260 تا 329ق.)

غیبت صغرا عبارت است از دوران پنهان زیستی كوتاه مدت حضرت مهدی(ع) كه طبق نظر مشهور با شهادت امام حسن عسكری(ع) (سال 260ق.) آغاز شده و با رحلت چهارمین نایب خاص آن بزرگوار (سال 329ق.) به پایان رسیده است كه مجموعاً 69 سال می‏شود.

 

اگر چه به‏روشنی محل زندگی آن حضرت در این دوران مشخص نیست ولی از روایات و قرائن به دست می‏آید كه این مدت را حضرت عمدتاً در دو منطقه سپری كرده‏اند: یكی منطقه عراق و دیگر مدینه منوره كه البته روایات متعددی بر این مطلب دلالت دارد.

 

از امام صادق(ع) در این زمینه نقل شده است كه فرمود:

برای [حضرت] قائم(ع) دو غیبت است. یكی كوتاه و دیگری طولانی. در غیبت اول جز شیعیان مخصوص از جای آن حضرت خبر ندارند و در غیبت دیگر جز دوستان مخصوصش از جای او خبر ندارند.6

 

در دوران غیبت صغرا، از سفیران چهارگانه (نواب خاص) كسی نزدیك‏تر به آن حضرت ذكر نشده است و ایشان هم تماماً در عراق و همواره با حضرت در ارتباط بوده‏اند و توقیعات فراوانی از طرف حضرت به دست آنها شرف صدور یافته است. بنابراین می‏توان گفت بخشی از عمر آن حضرت در این دوران در عراق سپری شده است.

 

دست ه‏ای دیگر از روایات به صورت مطلق (بدون در نظر گرفتن صغرا و كبرا بودن غیبت) زندگی حضرت را در دوران غیبت در مدینه منوره ذكر كرده‏اند كه با توجه به روایات دسته نخست می‏توان گفت بخشی از عمر آن حضرت نیز در مدینه سپری شده است.

 

امام باقر(ع) در این‏باره فرمود:

به ناگزیر برای صاحب این امر عزلت و گوشه‏گیری خواهد بود... و طیبه (مدینه) چه منزلگاه خوبی است. 7

همین روایت در كتاب شریف اصول كافی با اندك تفاوتی از امام صادق(ع) این گونه روایت شده است:

به ناچار صاحب‏الامر غیبت كند و به ناچار در زمان غیبتش گوشه‏گیری كند، چه خوب منزلی است طیبه (مدینه). 8

 

هم‏چنین ابوهاشم جعفری می‏گوید:

به امام عسكری(ع) عرض كردم: بزرگواری شما مانع می‏شود تا از شما پرسش نمایم، پس اجازه بفرمایید سؤالی بپرسم. حضرت فرمود: بپرس. عرض كردم: ای آقای من! آیا فرزندی دارید؟ فرمود: بله. گفتم: اگر اتفاقی رخ داد كجا او را پیدا كنیم؟ پس فرمود: در مدینه.9

 

بنابراین جمع بین دو دسته روایات به این صورت است كه آن حضرت در مدینه حضور داشته‏اند؛ ولی به خاطر ارتباطی كه آن حضرت با نواب خاص داشته‏اند بخشی از عمر خود را در عراق سپری نموده‏ اند.

 

3. دوران غیبت كبرا

اصطلاحاً غیبت كبرا به مدت زمان پنهان زیستی حضرت مهدی(ع) گفته می‏شود كه با وفات آخرین نایب خاص در سال 329ق آغاز و همچنان ادامه دارد و تنها خداوند متعال است كه پایان آن را می‏داند.

 

این دوران ویژگی‌هایی دارد كه آن را از دوران غیبت صغرا كاملاً متمایز می‏سازد كه از جمله آن ویژگی‌ها كامل شدن غیبت آن حضرت است.به همان اندازه كه پنهان زیستی حضرت مهدی(ع) در این دوران به كمال می‏رسد و نیابت و سفارت همانند دوران غیبت صغرا وجود ندارد، محل زندگی آن حضرت نیز نامشخص‏تر می‏شود و در این دوران است كه هرگز به‏طور قطع نمی‏توان مشخص نمود آن حضرت در كجا زندگی می‏كند.البته روایات در این باره به محل‌های مختلفی اشاره كرده‏اند كه برخی از آنها از این قرارند:

 

الف) مدینه طیبه

همان‏طور كه قبلاً نیز اشاره شد برخی از روایات به صورت عام و بدون قید زمان غیبت صغرا، مدینه را به عنوان جایگاه آن حضرت در دوران غیبت مورد اشاره قرار داده‏ اند.

 

ب) ناحیه ذی‏طوی

ناحیه ذی‏طوی در یك فرسخی مكه و داخل حرم قرار دارد و از آنجا خانه‏های مكه دیده می‏شود. برخی از روایات آن محل را به عنوان جایگاه حضرت مهدی(ع) در دوران غیبت معین كرده‏ اند.

 

امام باقر(ع) در این باره فرمود: صاحب این امر را در برخی از این درّه‏ها غیبتی است و با دست خود به ناحیه ذی‏طوی ـ كه نام كوهی است در اطراف مكه ـ اشاره نمود. 10

 

در برخی دیگر از روایات نیز ذكر شده كه حضرت مهدی(ع) قبل از ظهور در «ذی‏طوی» به سر می‏برد و آن‏گاه كه اراده الهی بر ظهور آن حضرت تعلق گیرد از آنجا وارد مسجدالحرام می‏شود.

 

امام باقر(ع) در این باره فرموده‏ اند: قائم(ع) در میان گروهی به شمار اهل بدر ـ سیصد و سیزده تن ـ از گردنه ذی‏طوی پایین می‏آیند تا آنكه پشت خود را به حجرالاسود تكیه می‏دهد و پرچم پیروز را به اهتزاز درمی‏آورد.11

 

ج) دشت‌ها و بیابان‌ها

از برخی روایات نیز استفاده می‏شود كه آن حضرت در طول غیبت كبرا محل خاصی ندارد و همواره در سفر به سر می‏ برد. از امام باقر(ع) نقل شده است كه وقتی شباهت‌های حضرت مهدی(ع) به انبیا را بیان نمودند چنین فرمودند: و اما شباهت حضرت مهدی(ع) به حضرت عیسی(ع) جهانگردی [و نداشتن مكانی خاص است].12

 

در توقیعی كه از حضرت مهدی(ع) به نام شیخ مفید صادر شده است، نیز به نامعلوم بودن مكان حضرت مهدی(ع) اشاره شده است.

 

در آن نوشته چنین آمده است: ... با اینكه ما براساس فرمان خداوند و صلاح واقعی ما و شیعیان مؤمن‏مان تا زمانی كه حكومت در دنیا در اختیار ستمگران است در نقطه‏ ای دور و پنهان از دیده‏ ها به‏ سر می‏ بریم... .13

 

همچنین در پاره‏ای از ملاقات‌های معتبر كه در دوران غیبت كبرا نقل شده است، حضرت به این نكته اشاره فرموده‏اند.

 

«علی بن ابراهیم بن مهزیار» پس از نقل ملاقات خود با حضرت مهدی(ع) به نقل از ایشان چنین می‏گوید: آن حضرت فرمود: همانا پدرم ابو محمد با من عهد فرمودند كه در مجاورت قومی كه خداوند بر آنان غضب كرده است قرار نگیرم... و به من فرمود كه در كوه‌ها ساكن نشوم مگر قسمت‌های سخت و پنهان آن و در شهرها ساكن نشوم مگر شهرهای متروكه و بی‏ آب و علف.14

 

این نامعلوم بودن محل زندگی آن حضرت در دوران غیبت كبرا سبب شده تا عده‏ ای به گمانه‏ زنی‏هایی بعضاً سست و واهی بپردازند و به طرح محل‌هایی كه اثبات آنها كاری بس مشكل است روی آورند.

 

افسانه جزیره خضرا یا مثلث برمودا و مانند آن حكایت‌هایی است كه در تاریخ پر فراز و فرود این اعتقاد رخ نموده است.

 

4. دوران ظهور و حكومت مهدی(ع)

دوران ظهور كه درخشان‏ ترین فراز تاریخ و بهترین دوران حیات انسانی است، ویژگی‌های فراوانی دارد كه از جمله مهم‏ترین آنها حاكمیت آخرین معصوم و حجت الهی است.

 

درباره محل زندگی حضرت مهدی(ع) و حكومت آن حضرت در عصر ظهور، روایات فراوانی وجود دارد. عمدتاً در این روایات، مسجد سهله را منزل آن حضرت و شهر كوفه را به عنوان پایگاه حكومتشان معرفی كرده‏ اند.

 

مسجد سهله شرافت بسیاری دارد؛ از جمله در روایات ذكر شده كه در این مسجد، هزاران پیامبر به نماز ایستاده‏ اند.

 

«صالح بن ابوالاسود» گوید: امام صادق(ع) سخن از مسجد سهله راند، آنگاه فرمود: به‏ درستی كه مسجد سهله منزل صاحب ماست آنگاه كه [پس از قیام] با اهل خود در آنجا فرود آید.15

 

هم‏چنین آن حضرت به ابابصیر فرمود: ای ابا محمد، گویا حضرت قائم را در مسجد سهله می‏بینم كه با زن و فرزندانش در آن نازل می‏ شوند.

 

ابوبصیر پرسید: آیا مسجد سهله خانه‏ اش خواهد بود؟ حضرت فرمود: آری، این مسجد، منزل ادریس است. خداوند هیچ پیامبری را برنینگیخت، مگر آنكه در این مسجد نماز گزارد. هر كس در این مسجد بماند مانند آن است كه در خیمه رسول خدا(ص) اقامت كرده است. هیچ مرد و زن مؤمنی نیست، مگر آنكه دلش به سوی آن مسجد پرمی‏ كشد. روز و شبی نیست مگر آنكه فرشتگان به این مسجد پناه می‏ برند و در آن به عبادت خدا می‏ پردازند.

 

همان‏طور كه اشاره شد، كوفه نیز مركز حكومت مهدی(ع) قلمداد شده است.چگونگی زندگی در عصر ظهور به روشنی مشخص نشده ولی به نظر می‏رسد تفاوت بسیاری با نحوه زندگی امروزی داشته باشد. تكامل علوم بشری، كمال عقلانی بشر، توسعه خارق‏العاده امكانات و رفاه عمومی، امنیت فراگیر بر كل كره زمین و... به‏طور قطع، ویژگی‌هایی را برای زندگی در آن زمان ایجاد خواهد نمود كه امروز درك دقیق آن برای ماكاری بس مشكل است.

 

از امام باقر(ع) نقل شده كه در بخشی از یك روایت طولانی فرمود: آن‏گاه [حضرت مهدی(ع)] به سوی كوفه می‏ رود پس آنجا را برای منزل برمی‏ گزیند و كوفه خانه او خواهد بود.17

 

 

 

 

پى‏ نوشت‏ها:
1 . سیدبن طاووس، الاقبال، ص298.
2 . شیخ صدوق، كمال‏الدین و تمام النعمه، ترجمه منصور پهلوان، ج2، ص143.
3 . محمدبن یعقوب كلینی، اصول كافی، ترجمه سید جواد مصطفوی، ج2، ص119.
4 . كمال‏الدین و تمام النعمه، ج2، ص164.
5 . همان، ج2، ص80.
6 . اصول كافی، ج2، ص141.
7 . شیخ طوسی، كتاب الغیبة، ص162.
8 . اصول كافی، ج2، ص140؛ ابن ابی زینب، غیبت نعمانی، ص188.
9 . اصول كافی، ج2، ص118؛ شیخ مفید، الارشاد، ج2، ص348؛ كتاب الغیبة، شیخ طوسی، ص232.
10. غیبت نعمانی، ص181.
11. همان، ص315.
12. طبری، دلائل إلامامه، ص291.
13. علامه محمدباقر مجلسی، بحارالانوار، ج53، ص174.
14. كتاب الغیبة، شیخ طوسی، ص263.
15. شیخ طوسی، التهذیب، ج2، ص252.
16. بحارالانوار، ج52، ص317.
17. كتاب الغیبة، شیخ طوسی، ص475

شنبه 24/3/1393 - 8:25
دانستنی های علمی

کد خبر: 360129
تاریخ مخابره : ۲۱/۰۳/۱۳۹۳ - ۰۹:۲۲
 
زندگی در زیر آب در کنار تمام شگفتی‌های دریایی، ایده‌ای جالب است اما شاید با مشکلاتی همراه باشد؛ یک شرکت چینی قصد ساخت آتلانتیس جدید را در زیر آب دارد که ساکنین چین و حتی توریست‌ها بتوانند در آن زندگی کنند.

 

معماری به نام «اسلاومیرسیسکا» طرحی برای ساخت یک شهر در زیر آب به وسعت 6.44 کیلومتر مربع ارائه داده است؛ این شهر نیز مانند همان تونل زیر آب به طول 50 کیلومتر است که چین را به هنگ‌کنگ، ماکائو و دیگر کشورها متصل می‌کند و به زودی تکمیل خواهد شد؛ اما امکان دارد این شهر با مشکلاتی مانند حمل و نقل، انرژی و امنیت شهروندان روبه‌رو شود.

 

 

شنبه 24/3/1393 - 8:18
طنز و سرگرمی

اشک غم و اندوه

 

اشک بازال اشکی که برای مرطوب ماندن چشم وجود دارد

اشک ایجاد شده هنگام برش پیاز

اشک ازجدایی طولانی

اشک فرصت و امید

اشک از خنده

 

سه شنبه 20/3/1393 - 11:24
دعا و زیارت
 

 

دعای ویژه ملائکه برای روزه داران پنج شنبه

رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: تَتَزَیَّنُ السَّمَاوَاتُ فِی كُلِّ خَمِیسٍ مِنْ شَعْبَانَ در هر پنج شنبه ماه شعبان آسمانها را تزیین می کنند. ملائکه عرضه می دارند: پروردگارا! روزه داران امروز را ببخش و بیامرز و دعای آنها را اجابت کن. (وسائل ‏الشیعة 8/104)
در ادامه فرمودند: هر کس تنها یک روز از این ماه را روزه بگیرد حَرَّمَ اللَّهُ جَسَدَهُ عَلَى النَّارِ؛ خداوند بدن او را بر آتش جهنم حرام می کند.(همان، 10/493)

 

 

پیامبر خدا صلی الله علیه و آله، شفیع روزه دار شعبان

امام رضا علیه السلام فرمودند: كَانَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله یُكْثِرُ الصِّیَامَ فِی شَعْبَانَ؛ رسول خدا صلی الله علیه و آله در ماه شعبان بسیار روزه می گرفت و اگر همسران آن حضرت روزه قضایی(1) از ماه رمضان گذشته داشتند آن را تا ماه شعبان به تاخیر می انداختند تا مبادا نیاز حضرت را رد کنند. رسول خدا صلی الله علیه و آله مرتب می فرمودند: شعبان ماه من است و برترین ماه های خدا بعد از ماه رمضان است؛ پس هر کس یک روز از آن را روزه بگیرد من در قیامت شفیع او خواهم بود. (فضائل‏ الأشهرالثلاثة، ص 55، ح33)


در روایت دیگری امام صادق علیه السلام فرمودند: مَنْ صَامَ ثَلَاثَةَ أَیَّامٍ مِنْ شَعْبَانَ وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ؛ هر کس سه روز از شعبان را روزه بگیرد بهشت بر او واجب شده و رسول خدا صلی الله علیه و آله در قیامت شفیع او خواهد بود. (فضائل‏ الأشهرالثلاثة ص 61 ح42)


باز در روایت دیگری رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: شَعْبَانُ شَهْرِی وَ شَهْرُ رَمَضَانَ شَهْرُ اللَّهِ؛ شعبان ماه من است و ماه رمضان ماه خداست. هر کس روزی از ماه مرا روزه بگیرد من در قیامت شفیع او خواهم بود و هر کس دو روز آن را روزه بگیرد گناهان گذشته او بخشیده می شود و اگر کسی سه روز آن را روزه گرفت به او گفته می شود اعمال خودت را از سر گیر. (الأمالی‏ للصدوق، ص 19، مجلس6، ح 1)

 

 

روزه شعبان، روزه پیامبران و پیروان آنها

امام باقر علیه السلام فرمودند: إِنَّ صَوْمَ شَعْبَانَ صَوْمُ النَّبِیِّینَ وَ صَوْمُ أَتْبَاعِ النَّبِیِّینَ؛ روزه شعبان، روزه پیامبران و پیروان آنهاست. پس هر کس در ماه شعبان روزه بگیرد پس به این ندای رسول خدا صلی الله علیه و آله لبیک گفته که فرمودند: خداوند رحمت کند کسی را که مرا در ماهم یاری کند. (المقنعة ص 37)

 


چهل حاجتی که از روزه دار دوشنبه و پنج شنبه برآورده می شود
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: مَنْ صَامَ یَوْمَ الْإِثْنَیْنِ وَ الْخَمِیسِ مِنْ شَعْبَانَ؛ هر کس روز دوشنبه و پنجشنبه شعبان را روزه بگیرد؛ بیست حاجت دنیایی و بیست نیاز آخرتی او برآوره می شود. (إقبال ‏الأعمال ص68)

 

 

رحمت، آمرزش و لطف ویژه الهی بر روزه داران شعبان
امام رضا علیه السلام فرمودند: مَنْ صَامَ أَوَّلَ یَوْمٍ مِنْ شَعْبَانَ وَجَبَتْ لَهُ الرَّحْمَةُ هر کس روز اول شعبان را روزه بگیرد رحمت الهی برایش حتمی می شود و هر کس دو روز از ماه شعبان را روزه بگیرد، به طور قطع در روز قیامت، رحمت، آمرزش و کرم الهی شامل حال او خواهد شد.(فضائل‏ الأشهرالثلاثة، ص 5، ح31)

 

رو به راه شدن وضع معیشتی و محفوظ ماندن از شر دشمنان به برکت روزه شعبان

امام صادق علیه السلام فرمودند: صِیَامُ شَعْبَانَ ذُخْرٌ لِلْعَبْدِ یَوْمَ الْقِیَامَةِ؛ روزه شعبان، اندوخته ایست برای روز قیامت. اگر بنده ای در ماه شعبان زیاد روزه بگیرد به طور قطع خداوند متعال وضع معیشتی او را رو به راه کرده و او را از شر دشمنانش حفظ می کند. آنگاه فرمودند: کمترین پاداشی که نصیب روزه دار یک روزه شعبان می شود این است که بهشت بر او واجب می شود. (الأمالی ‏للصدوق، ص16، مجلس5، ح1)

 

 

توصیه جدی امام صادق علیه السلام به شیعیان در مورد روزه شعبان

زید شَحّام می گوید: به امام صادق علیه السلام عرض کردم: آیا کسی از نیاکان شما در ماه شعبان روزه می گرفت؟ فرمودند: نَعَمْ كَانَ آبَائِی یَصُومُونَهُ وَ أَنَا أَصُومُهُ وَ آمُرُ شِیعَتِی بِصَوْمِهِ بله؛ در این ماه هم پدران من روزه می گرفتند هم من روزه می گیرم و هم به شیعیانم توصیه می کنم که از روزه این ماه غفلت نکنند. هر کس از شما شیعیان روزه های ماه شعبان خود را به ماه رمضان ختم کند قطعا خدا دو بهشت به او می دهد و هر شب به هنگام افطار فرشته ای از عرش او را ندا می دهد که تو پاک شدی؛ بهشت گوارای تو باد و تو را همین بس که رسول خدا صلی الله علیه و آله را بعد رحلتش شادمان کردی. (المقنعة، ص37)

 


روزه شعبان، داروی وسوسه های درونی و آشفتگی های روحی
امام صادق علیه السلام فرمود امیرالمومنین علیه السلام در جلسه ای با اروزه ماه شعبان وسوسه های درونی و پریشانی خاطر و آشفتگی های قلبی را از بین می برد.صحابش برای آبادی دین و دنیای مومن چهارصد نکته به آنها آموختند که یکی از آن نکات این است صَوْمُ شَعْبَانَ یَذْهَبُ بِوَسْوَاسِ الصَّدْرِ وَ بَلَابِلِ الْقَلْبِ؛ (الخصال 2/611)

 

 

پی نوشت ها :

1.کسی که روزه قضا بر عهده اوست نمی تواند روزه مستحبی بگیرد.
2.تعبیر «دو بهشت»، تعبیری است که در سوره الرحمن آیات 46 آمده است: «وَ لِمَنْ خافَ مَقامَ رَبِّهِ جَنَّتانِ» و براى كسى كه از مقام پروردگارش بترسد دو بهشت است. در اینکه این دو بهشت چه هستند مفسران قرآن کریم سخنها گفته اند اما نظری را که علامه طباطبایی ره آن را می پسندد این نظر است که: یك بهشت را به خاطر استحقاقى كه شخص بهشتی دارد به او مى‏ دهند، و یك بهشت دیگر را فقط به عنوان تفضل ارزانیش مى‏ دارند. (المیزان، 19/109)

سه شنبه 20/3/1393 - 11:17
خانواده
مردی که همسرش را تهدید کرده بود نباید نوشابه بخرد و یا بخورد، هنگامی که متوجه شد زنش نوشابه خریده است او را با وجود داشتن 4 فرزند طلاق داد.


" توفیق مرداد " کارشناس امور خانوادگی در دانشگاه ملک عبدالعزیز گفت: متأسفانه طلاق به علت خرید نوشابه یکی از علل بیهوده و بی ارزش افزایش میانگین طلاق در عربستان است.


توفیق مرداد افزود: شوهر این زن به علت خساست، از خرید نوشابه برای زنش امتناع می کرد و هنگامی که متوجه شد زنش نوشابه خریده است، او را طلاق داد و مساله دردآورتر اینست که 4 فرزند این زن و شوهر آواره شده اند.


از چند سال پیش دوره های آموزشی برای دختران و پسران عربستانی که قصد ازدواج دارند، برگزار می شود و مراکز خیریه نیز اعلام می کنند که برگزاری چنین دوره هایی مانند آزمایشات قبل از ازدواج ضروری است.


وزارت دادگستری عربستان به تازگی در گزارش سالانه خود اعلام کرد که میانگین طلاق در این کشور به 21 و نیم درصد افزیش یافته است که به اعتقاد کارشناسان امور خانواده، این آمار بسیار بالا و نگران کننده است.

 

سه شنبه 20/3/1393 - 11:10
داستان و حکایت
 

مى نویسند: روزى یكى از حیوانات دریائى سر از آب بیرون آورده عرض ‍ كرد اى سلیمان، امروز مرا ضیافت و مهمان كن، سلیمان امر كرد آذوقه یك ماه لشكرش را لب دریا جمع كردند تا آنكه مثل كوهى شد، پس تمام آنها را به آن حیوان دادند، تمام را بلعید و گفت:
بقیه قوت من چه شد، این مقدارى از غذاهاى هر روز من بود.
سلیمان تعجب كرد، فرمود:
آیا مثل تو دیگر جانورى در دریا هست، آن ماهى گفت:
هزار گروه مثل من هستند، پس هر كسى كه روى حقیقت توكل بر خدا پیدا كرد، خداوند از جایى كه گمان ندارد اسباب روزى او را فراهم مى كند.

شنبه 17/3/1393 - 12:7
شعر و قطعات ادبی
  

   
 پا به پای کودکی هایم بیا  کفش هایت را به پا کن تا به تا قاه قاه خنده ات را ساز کن باز هم با خنده ات اعجاز کن پا بکوب و لج کن و راضی نشو با کسی جز عشق همبازی نشو بچه های کوچه را هم کن خبر عاقلی را یک شب از یادت ببر 

 خاله بازی کن به رسم کودکی با همان چادر نماز پولکی طعم چای و قوری گلدارمان لحظه های ناب بی تکرارمان مادری از جنس باران داشتیم در کنارش خواب آسان داشتیم یا پدر اسطوره دنیای ما قهرمان باور زیبای ما قصه های هر شب مادربزرگ ماجرای بزبز قندی و گرگ 

 غصه هرگز فرصت جولان نداشت خنده های کودکی پایان نداشت هرکسی رنگ خودش, بی شیله بود ثروت هر بچه قدری تیله بود ای شریک نان و گردو و پنیر ! همکلاسی ! باز دستم را بگیر مثل تو دیگر کسی یکرنگ نیست آن دل نازت برایم تنگ نیست ؟ 

 حال ما را از کسی پرسیده ای؟ مثل ما بال و پرت را چیده ای ؟ حسرت پرواز داری در قفس؟ می کشی مشکل در این دنیا نفس؟ سادگی هایت برایت تنگ نیست ؟ رنگ بی رنگیت اسیر رنگ نیست ؟ رنگ دنیایت هنوزم آبی است ؟  آسمان باورت مهتابی است ؟  

 هرکجایی, شعر باران را بخوان ساده باش و باز هم کودک بمان باز باران با ترانه ، گریه کن ! کودکی تو ، کودکانه گریه کن! ای رفیق روز های گرم و سرد سادگی هایم به سویم باز گرد! 

   
ساعت ٩:۱٧ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٩/۱۳  

   
 پا به پای کودکی هایم بیا  کفش هایت را به پا کن تا به تا قاه قاه خنده ات را ساز کن باز هم با خنده ات اعجاز کن پا بکوب و لج کن و راضی نشو با کسی جز عشق همبازی نشو بچه های کوچه را هم کن خبر عاقلی را یک شب از یادت ببر 

 خاله بازی کن به رسم کودکی با همان چادر نماز پولکی طعم چای و قوری گلدارمان لحظه های ناب بی تکرارمان مادری از جنس باران داشتیم در کنارش خواب آسان داشتیم یا پدر اسطوره دنیای ما قهرمان باور زیبای ما قصه های هر شب مادربزرگ ماجرای بزبز قندی و گرگ 

 غصه هرگز فرصت جولان نداشت خنده های کودکی پایان نداشت هرکسی رنگ خودش, بی شیله بود ثروت هر بچه قدری تیله بود ای شریک نان و گردو و پنیر ! همکلاسی ! باز دستم را بگیر مثل تو دیگر کسی یکرنگ نیست آن دل نازت برایم تنگ نیست ؟ 

 حال ما را از کسی پرسیده ای؟ مثل ما بال و پرت را چیده ای ؟ حسرت پرواز داری در قفس؟ می کشی مشکل در این دنیا نفس؟ سادگی هایت برایت تنگ نیست ؟ رنگ بی رنگیت اسیر رنگ نیست ؟ رنگ دنیایت هنوزم آبی است ؟  آسمان باورت مهتابی است ؟  

 هرکجایی, شعر باران را بخوان ساده باش و باز هم کودک بمان باز باران با ترانه ، گریه کن ! کودکی تو ، کودکانه گریه کن! ای رفیق روز های گرم و سرد سادگی هایم به سویم باز گرد! 

   
ساعت ٩:۱٧ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٩/۱۳  

   
 پا به پای کودکی هایم بیا  کفش هایت را به پا کن تا به تا قاه قاه خنده ات را ساز کن باز هم با خنده ات اعجاز کن پا بکوب و لج کن و راضی نشو با کسی جز عشق همبازی نشو بچه های کوچه را هم کن خبر عاقلی را یک شب از یادت ببر 

 خاله بازی کن به رسم کودکی با همان چادر نماز پولکی طعم چای و قوری گلدارمان لحظه های ناب بی تکرارمان مادری از جنس باران داشتیم در کنارش خواب آسان داشتیم یا پدر اسطوره دنیای ما قهرمان باور زیبای ما قصه های هر شب مادربزرگ ماجرای بزبز قندی و گرگ 

 غصه هرگز فرصت جولان نداشت خنده های کودکی پایان نداشت هرکسی رنگ خودش, بی شیله بود ثروت هر بچه قدری تیله بود ای شریک نان و گردو و پنیر ! همکلاسی ! باز دستم را بگیر مثل تو دیگر کسی یکرنگ نیست آن دل نازت برایم تنگ نیست ؟ 

 حال ما را از کسی پرسیده ای؟ مثل ما بال و پرت را چیده ای ؟ حسرت پرواز داری در قفس؟ می کشی مشکل در این دنیا نفس؟ سادگی هایت برایت تنگ نیست ؟ رنگ بی رنگیت اسیر رنگ نیست ؟ رنگ دنیایت هنوزم آبی است ؟  آسمان باورت مهتابی است ؟  

 هرکجایی, شعر باران را بخوان ساده باش و باز هم کودک بمان باز باران با ترانه ، گریه کن ! کودکی تو ، کودکانه گریه کن! ای رفیق روز های گرم و سرد سادگی هایم به سویم باز گرد! 

   

ساعت ٩:۱٧ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٩/۱۳  

   
 پا به پای کودکی هایم بیا  کفش هایت را به پا کن تا به تا قاه قاه خنده ات را ساز کن باز هم با خنده ات اعجاز کن پا بکوب و لج کن و راضی نشو با کسی جز عشق همبازی نشو بچه های کوچه را هم کن خبر عاقلی را یک شب از یادت ببر 

 خاله بازی کن به رسم کودکی با همان چادر نماز پولکی طعم چای و قوری گلدارمان لحظه های ناب بی تکرارمان مادری از جنس باران داشتیم در کنارش خواب آسان داشتیم یا پدر اسطوره دنیای ما قهرمان باور زیبای ما قصه های هر شب مادربزرگ ماجرای بزبز قندی و گرگ 

 غصه هرگز فرصت جولان نداشت خنده های کودکی پایان نداشت هرکسی رنگ خودش, بی شیله بود ثروت هر بچه قدری تیله بود ای شریک نان و گردو و پنیر ! همکلاسی ! باز دستم را بگیر مثل تو دیگر کسی یکرنگ نیست آن دل نازت برایم تنگ نیست ؟ 

 حال ما را از کسی پرسیده ای؟ مثل ما بال و پرت را چیده ای ؟ حسرت پرواز داری در قفس؟ می کشی مشکل در این دنیا نفس؟ سادگی هایت برایت تنگ نیست ؟ رنگ بی رنگیت اسیر رنگ نیست ؟ رنگ دنیایت هنوزم آبی است ؟  آسمان باورت مهتابی است ؟  

 هرکجایی, شعر باران را بخوان ساده باش و باز هم کودک بمان باز باران با ترانه ، گریه کن ! کودکی تو ، کودکانه گریه کن! ای رفیق روز های گرم و سرد سادگی هایم به سویم باز گرد! 

   
شنبه 17/3/1393 - 11:19
طنز و سرگرمی
پیروزی شطرنج بازان نوجوانان افغانستان در مرحله دهم مسابقات امارات
 روایت کرده اند که پادشاه هند که به سختی تحت تأثیر اختراع بازی شطرنج قرار گرفته بود ، به مخترع آن وعده داد که هرپاداشی بخواهد به او بدهد . مخترع تقاضایی کرد که به ظاهرخیلی نا چیز به نظر می رسید : او مقداری دانه های گندم درخواست کرد ، به نحوی که اگر آنها را در خانه های صفحه شطرنج جادهند ، درهرخانه دو برا بر خانه قبل وجود داشته باشد.

 پادشاه هند که ثروتمند ترین مرد جهان بود ، نتوانست از عهده این درخواست برآید . درحقیقت این راجه ثروتمند شرقی با همه تصورات بی پایان خود نمی توانست این مقدار گندم را تهیه کند !
چون تعداد دانه ها گندم برابراست با مجموع توانهای متوالی 2از 5تا 63یعنی 615,551,759,573,744,446,18 عددگندم اگر درهر سانتیمتر مکعب 25 دانه گندم جا بگیرد ، روی هم این تعداد گندم به اندازه 685,253,337,922 مترمکعب گندم می شود ( 20میلیون گندم درهر مترمکعب ).

برای اینکه بتوان این مقدارگندم را بدست آورد ، باید هشت بار تمام زمین را کاشت وهشت بار محصول آنرا جمع کرد. به عبارت دیگر این محصول را از سیاره ای می توان بدست آورد که سطح آن هشت برابر زمین باشد .

ابوریحان بیرونی برای محسوس کردن این عدد می گوید در سطح کره زمین 2305 کره را در نظرمی گیریم ، واگر از هر کره 000/ 10رود جاری شود ، در طول رودخانه 1000 قطار قاطر حرکت کند و هر قطار شامل 1000 قاطر باشد و بر هر قاطر 8 کیسه گندم قرارداده باشیم ودرهر کیسه 000/10 دانه گندمئباشد .
آن وقت عدد همه این گندم ها را از تعدادگندم ها ی صفحه ی شطرنج کوچکتر می شود . به این ترتیب مخترع شطرنج درس خوبی به پادشاه هند داد و به او ثابت کرد که امکانات بی پایانی ندارد و نمی تواند ((هر ))خواهش مخترع را برآورد .
شنبه 17/3/1393 - 8:3
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته