• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 302
تعداد نظرات : 88
زمان آخرین مطلب : 3123روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

 

او یکی از مشهور ترین کلید های ترکیبی جهان را نوشته است. ترکیب سه کید Ctrl+Alt+Del که از قدیم به سلام سه انگشتی معروف است. در پارک تحقیقی مثلث در کالوریای شمالی امریکا به ملاقات مردی می رویم به نام دیوید برادلی که تنها 5 دقیقه وقت خود را صرف نوشتن برنامه ی کرد که سال هاس سال است که تمام کاربران کامپیوتر را در سراسر جهان به خود مشغول کرده است. ما حصل کار یکی از مشهور ترین کلید های ترکیبی شناخته شده است. یعنی ترکیب سه کلید Ctrl+Alt+Del . فشار دادن توام این یه کلید. کامپیوتر ها را مجبور می سازد بر خلاف میل خود خاموش و روشن شده و به اصطلاح دوباره بوت شوند و به این ترتیب مزد تمرد و سرکشی خود را بچشند. خود برادلی می گوید: نمی دانستیم این کار قرار است به نشانه ی از فرهنگ تبدیل شود.من کار های خیلی زیادتری نسبت به Ctrl+Alt+Del انجام داده ام ولی متآشفانه و از بخت بد برای این یکی معروف شده ام!
يکشنبه 3/5/1389 - 2:19
کامپیوتر و اینترنت
 
 پیش‌بینی می‌شود كه تا سال آینده عمر باتری‌های تلفن همراه 3 برابر شود .سلول سوختی وسیله جدید شارژ باتری تلفن‌های همراه با ورود خود به بازار جهانی، این راحتی را برای شما در هر جا و هر زمان فراهم خواهد كرد كه به راحتی بر عمر باتری‌های تلفن همراه خود بیافزایید.
كنار دوستت نشسته‌ای در حالی كه با او صحبت می‌كنی با موبایل ور می‌روی ناگهان چشمت به خط‌چین‌های نشان‌دهنده میزان شارژ موبایل می‌افتد. به دوستت می‌گویی كه تازه دیشب این موبایل را شارژ كرده‌ای و هیچ‌ استفاده‌ای هم از آن نكردی. اما چرا خط‌چین‌ها چیز دیگری نشان می‌دهند.
راستی، دوست داشتید عمر باتری موبایل شما به سه برابر افزایش می‌یافت؟
مشكل احتمالا مختص به یكسری از موبایل‌ها نیست و شاید به همه موبایل‌ها قابل تعمیم باشد.

بع
ضی‌ها پیش خود فكر می‌كنند كه چون فلان مارك موبایل را دارند قاعدتا با این مشكل روبه‌رو نخواهند شد. اما تمام شدن زودهنگام شارژ موبایل یكی دیگر از مشكلات موبایل‌داران است كه در كنار سایر مشكلات موبایل‌داری مثل: عدم آنتن‌دهی و... در بین مردم مشاهده می‌شود. بدون شك تمام شدن زود به زود شارژ موبایل‌ها را تا حدودی می‌توان به مدل موبایل‌ها ربط داد البته نه به خاطر اینكه از ماركی معروف یا گران قیمت هستند بلكه بیشتر از این نظر كه موبایل‌ها از لحاظ نوع امكانات، خدمات و قابلیت‌های گوناگونی كه دارا هستند در تمام شدن سریع شارژ موبایل و نیز پایین آمدن طول عمر باتری آنها بی‌تاثیر نخواهند بود.
با توجه به انواع خدمات و امكاناتی مثل: SMS، عكس، فیلمبرداری و خیلی چیز‌های دیگر كه هر روزه بر انواع مدل موبایل‌ها افزوده می‌شود و گوشی‌ها با قابلیت بیشتری وارد بازار می‌شوند. با این حال برای طول عمر باتری و ماندگاری بیشتر شارژ موبایل‌ها تدابیری صورت نگرفته و برای تقویت بیشتر آن برنامه‌ای از سوی سازندگان تلفن‌های همراه در نظر گرفته نشده است. حال با استفاده زیاد و متنوعی كه از یك گوشی در طول شبانه‌روز می‌شود چگونه می‌توان انتظار داشت به مرور زمان عمر باتری موبایل به نصف یا كمتر از نصف كاهش پیدا نكند.
اخیرا دو شركت بزرگ عرضه‌كننده خدمات تلفن همراه در ژاپن اعلام كردند، احتمالا تا سال 2007 فناوری سلول سوختی در گوشی‌های تلفن همراه به كار گرفته خواهد شد كه این فناوری باعث شارژ شدن باتری‌های تلفن همراه و ترمیم سریع باتری‌های از كار افتاده خواهد شد.
این سلول‌ها بسیار مفید هستند چون بلافاصله پس از اتمام باتری می‌توان، یك فشنگ سوختی را داخل باتری قرارداد كه این فشنگ، باتری را شارژ می‌كند.
با آن‌ كه بسیاری از شركت‌های بزرگ تولیدكننده لوازم برقی در ژاپن اقدام به تولید سوخت متانول (DmFc) كرده‌اند اما تجربه نشان داده كه بزرگ بودن این نوع باتری‌ها و ناتوانی این محصول در تولید برق كافی باعث شده تا تولید انبوه آن به صرفه نباشد اما پیش‌بینی می‌شود كه این روند تغییر كند. شركت‌های ژاپنی از سال‌ها قبل در تلاش بودند تا این كه عمر باتری گوشی‌های نسل سوم تلفن همراه را به عمر باتری گوشی‌های تلفن دیجیتال سوم برسانند.

قرار است سال آینده دستگاه‌های گیرنده امواج تلویزیونی روی گوشی‌های تلفن همراه نصب شود تا این كه صاحبان گوشی بتوانند تصاویر شبكه‌های تلویزیونی را روی گوشی‌های خود تماشا كنند به همین دلیل پیش‌بینی می‌شود كه عمر باتری گوشی‌ها كاهش یابد. حال با این وجود می‌بینیم كه هر روز امكانات جدیدتر و مدرن‌تری می‌آیند كه از طریق تلفن همراه در اختیار كاربر قرار می‌گیرند كه رضایت و لذت بیشتری برای مصرف‌كننده تلفن همراه در پی خواهند داشت. آیا بهتر نیست در كنار رشد یك بعدی افزایش امكانات تلفن‌های همراه به بعد دیگر آن یعنی تقویت طول عمر باتری موبایل‌ها نیز توجهی شود.
شركت‌های عرضه‌كننده خدمات تلفن همراه معتقدند كه استفاده از سلول‌های سوخت، این مشكل را بر طرف خواهد كرد. در حال حاضر یك شركت ژاپنی، نمونه‌ای از شارژ سلول سوخت خود را در معرض نمایش قرار داده است. ابعاد این سلول 75/14 در 5/5 در 5/2 سانتی‌متر و وزن آن 190 گرم است. اما این شارژر قادر است به سرعت باتری مرده را شارژ كند.

به گفته مسوولان این شركت در حال حاضر امكان كوچك كردن حجم باتری وجود ندارد اما استفاده از این شارژر عمر باتری‌های تلفن را به میزان سه برابر افزایش می‌دهد.
تاكنون قیمت این شارژرها اعلام نشده اما در عین حال چند شركت ژاپنی دیگر كه تولیدكننده لوازم الكترونیكی هستند، مشغول ساخت شارژرهای كوچك‌تر و قوی‌تر هستند، شاید یك حالت دلهره و عجولانه برای بعضی از افراد حین صحبت با تلفن همراه به وجود آمده باشد زمانی كه شارژ موبایل در حال تمام شدن است و امكان دارد وسط مكالمه ضروری یكدفعه مكالمه قطع شود و امكان شارژ هم وجود نداشته باشد.
سلول سوختی وسیله جدید شارژ باتری تلفن‌های همراه با ورود خود به بازار جهانی تا حدود زیادی باعث كم شدن احساس دلهره خواهد شد و این راحتی را برای شما در هر جا و هر زمان فراهم خواهد كرد كه به راحتی بر عمر باتری‌های تلفن همراه خود بیافزایید. با توجه به تلاش‌ها، پیش‌بینی می‌شود كه تا سال آینده عمر باتری‌های تلفن همراه 3 برابر شود.


يکشنبه 3/5/1389 - 2:5
کامپیوتر و اینترنت

 

 مشترکان همراه اول می توانند با ارسال پیامکی به شماره 30009 که در آن ابتدا حرف R نوشته و سپس نام کشور یا کد کشور درج شده باشد از هزینه رومینگ و دیگر تعرفه های اپراتورهای طرف قرارداد با این شرکت در دیگر کشورها آگاهی یابند.   مشترکان برای دریافت اطلاعات دقیق تر در این متن می توانند پس از کد کشور “نام اپراتور” را نیز درج و ارسال کنند.
همچنین مشترکان می توانند در متن ارسالی بین عبارات از”نقطه “یا” ویرگول استفاده کنند.

»‌ با ارسال حروف RH به شماره 30009 ، مشترکان اطلاعات بیشتری دریافت می کنند.

جمعه 1/5/1389 - 3:47
کامپیوتر و اینترنت

 این خدمات که برای نخستین بار در ایران توسط ایرانسل ارائه می شود، به مشترکین ایرانسل امکان می دهد تا به دلخواه خود، صدای بوقی را که تماس گیرندگان با شماره آنها (پس از شماره گیری و پیش از برداشته شدن گوشی) می شنوند به آهنگ های خاصی تغییر دهند!

 

 

 سرویس آهنگ پیشواز به شما امکان می دهد تا بوق انتظار شبکه را که تماس گیرندگان با شما پیش از برقراری ارتباط می شنوند، به دلخواه با یک قطعه موسیقی یا آهنگ خاص جایگزین کنید.

یعنی اگر کسی با شماره ایرانسل شما تماس بگیرد تا قبل از اینکه شما تلفن همراه خود را جواب دهید فرد موردنظر به جای شنیدن بوق همیشگی (بیپ بیپ ) که نشان دهنده زنگ خوردن گوشی شما می باشد ، موزیک دلخواهیِ شما را خواهد شنید !
مشترکین ایرانسل، می توانند نمونه آهنگ های موجود در پورتال آهنگ پیشنواز را گوش کنند و سپس آهنگ موردنظرشان را سفارش دهند.همچنین برای سفارش آهنگ می توان از طریق پیام کوتاه (SMS) و یا کدهای دستوری (USSD) نیز اقدام کرد. از قابلیت های متعدد این سرویس، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

» تنظیم یک آهنگ دلخواه برای هر یک از تماس گیرندگان: با این ویژگی شما می توانید صدای بوق انتظار را برای تماس گیرندگان مختلف، به آهنگهایی تغییر دهید که مناسب آنها باشد.

» تنظیم زمان پخش هر آهنگ از قبل: با این ویژگی شما می توانید به نحوی زمان را تنظیم کنید تا درصورتیکه به طور مثال، دوست شما در روز تولد خود با شما تماس گرفت، بجای بوق انتظار معمولی، یک آهنگ مربوط به همین مناسبت را بشنود.

» تنظیم چند آهنگ برای یک تماس گیرنده در ساعات مختلف: با این ویژگی شما می توانید سیستم آهنگ پیشواز خود را به نحوی تنظیم نمایید که به نسبت زمان، آهنگ پیشواز خط شما تغییر کند.

شایان ذکر است که هزینه خریداری آهنگ پیشواز، کاملاً مقرون به صرفه در نظر گرفته شده است ( تنها 1 ریال برای 3 روز ) تا برخورداری از امکانات این سرویس، برای همگان امکان پذیر باشد. خدمات آهنگ پیشواز هنوز به صورت رسمی معرفی نشده و هنوز به صورت مخفی در ایرانسل قرار دارد که وب سایت موبایل ها آن را در اختیار همگان قرار داده است .

 

 نحوه ثبت نام برای استفاده از سرویس آهنگ پیشواز: 

• از طریق vitrin.irancell.ir به پورتال آهنگ پیشنواز وارد شوید 

• برای “ورود به سیستم” باید دو خانه مربوط به “شماره همراه” و “رمز ورود” را پر کنید: 

شماره تلفن ایرانسل خود را در قسمت نام کاربری وارد کنید. 

– “رمز ورود” همان رمز ورودی است که شما برای استفاده از سرویس کنترل حساب اینترنتی (e-Care) از آن استفاده می‌کنید. 

درصورتیکه هنوز برای دریافت این رمز درخواست نداده اید، کافیست روی دکمه “ثبت نام” کلیک کنید. به این ترتیب، سیستم از شما اطلاعات لازم را می پرسد و رمز ورودتان را از طریق پیام کوتاه ارسال می‌نماید. 

» برای دریافت رمز ورود همچنین می‌توانید در یک پیام کوتاه کلمه e-Care را از خط ایرانسل به شماره 130 ارسال نمایید تا رمز ورود شخصی شما برایتان ارسال شود.

جمعه 1/5/1389 - 3:42
بیماری ها
میزان کافی غذا 
محرومیت غذایی سبب سوء تغذیه و در نهایت فقر غذایی می گردد. این امر تاثیر مخرب و همه گیری بر سلامتی و مرگ و میر انسان می گذارد. در سال
2003م، تخمین زده اند که هر سال در سراسر جهان، 40 میلیون نفر به دلیل گرسنگی جان می سپارند. گاهی برای توزیع عادلانه غذا در زمان های کمبود مواد غذایی، مخصوصاً دوران جنگ، از جیره بندی استفاده می کنند.
جمعه 1/5/1389 - 3:21
دانستنی های علمی
عادات غذا خوردن در انسان 

تحولات غذا در طول تاریخ 
انسان ها، جانوران همه چیز خوری هستند که قادرند هم فراورده های گیاهی و هم جانوری را مصرف کنند. پس از دوران عصر یخ، انسان ها می خواستند تا پرورش گیاهان و حیوانات را تحت کنترل خود بگیرند تا بدین وسیله خود را ایمن سازند. این مسئله منجر به پیدایش کشاورزی شد و شیوه ای که غذا طی آن به دست می آمد را تغییر داد. 

وعده های غذایی 
غذاهای مکمل متفاوتی که همراه با هم مصرف می شوند، یک وعده غذایی را تشکیل می دهند. معمولاً افراد، وعده های غذایی را همراه با اعضای خانواده و یا دوستانشان میل می کنند که این مسئله، خود نوعی موقعیت اجتماعی محسوب می شود. وعده های غذایی کوچکی که بین وعده های اصلی غذا وجود دارد را اسنک می نامند. 

تعداد وعده های غذایی در هر روز، مقدار آن، مواد تشکیل دهنده و این که کی و چگونه تهیه می شوند در نقاط مختلف دنیا بسیار با هم متفاوت است. این امر، به آب و هوای محل، اکولوژی، اقتصاد آن منطقه، فرهنگ، سنت ها و میزان صنعتی شدن آن محل بستگی دارد. به علاوه، غذاها در جشنواره های فرهنگی و مذهبی نقش مهمی ایفا می کنند. 
در جوامع صنعتی، منشا تولید بخش عظیمی از وعده های غذایی، جانوران می باشند. 

به دست آوردن غذا 
در گذشته غذا از راه پرورش حیوانات، صید ماهی، شکار و دیگر روش های امرار معاش به دست می آمد. هر کدام از این روش ها، در یک ناحیه خاص با اهمیت بود و اهالی آن ناحیه از آن برای تهیه غذای خود استفاده می کردند. 

امروزه در جوامع توسعه یافته، تولید غذا عمدتاً بر پایه کشاورزی، پرورش ماهی و دامداری آن هم بر پایه صنعت می باشد؛ با این هدف که مقدار غذای تولیدی را به حداکثر رسانده و در عین حال، هزینه ها را تا حداقل کاهش دهند. این امر، تنها بر پایه ابزارهای مکانیکی همچون، تراکتور، کمباین، ماشین درو و غیره امکان پذیر است. همچنین استفاده از کودهای شیمیایی، تولید غلات را افزایش داده است. 

آماده سازی غذا 
بیشتر غذاها را قبل از مصرف باید آماده نمود. مراحل آماده سازی غذا شامل: شستن، خرد کردن، اضافه کردن مواد به آن از جمله ادویه جات می باشد. همچنین مراحل دیگری همچون مخلوط کردن، سرد یا گرم کردن، پختن و غیره هم جزو مراحل آماده سازی غذا به حساب می آید. بیشتر مراحل آماده سازی غذا در آشپزخانه صورت می گیرد. 

دستورالعمل تهیه غذا 
معمولاً روش های پخت و تهیه غذا را والدین به فرزندانشان می آموزند که آن هم بر اساس سنت و فرهنگ آنها صورت می پذیرد. از زمانی که صنعت چاپ توسعه گسترده ای یافت، دستورالعمل های نوشته شده برای تهیه غذا تحت عنوان کتاب آشپزی به بازار آمد.

جمعه 1/5/1389 - 3:20
بیماری ها
عادات رژیم غذایی 
عادات رژیم غذایی نقش مهمی در سلامتی و مرگ و میر بشر ایفا می کنند. از جمله: 
13 درصد از مردم دنیا از کمبود ید رنج می برند. 
در سال
2003 تخمین زدند که کمبود ویتامین آ، سالانه سبب کوری بیش از 500,000 کودک می شود. 
کمبود ویتامین ث سبب بیماری اسکوروی می گردد. 
کواشیورکور، نوعی بیماری در کودکان است که به دلیل فقدان پروتئین در رژیم غذایی کودک، به وجود می آید. 
مواد مغذی موجود در رژیم غذایی مردم کشورهای صنعتی، بیشتر شامل چربی حیوانی، شکر، انرژی، الکل می باشد؛ در حالی که بافت گیاهی، هیدرات کربن و آنتی اکسیدان در آن کمتر به چشم می خورد. تغییرات امروزی که در شیوه کار، زندگی و ورزش افراد به وجود آمده همراه با نگرانی هایی که در خصوص تاثیر تغذیه بر سلامتی و مرگ و میر انسان وجود دارد، همگی بر عادات قدیمی خوردن غذا تاثیر می گذارند. حتی بسیاری از بیماری ها با تغییر در رژیم غذایی درمان می شوند.
عادات رژیم غذایی 
عادات رژیم غذایی نقش مهمی در سلامتی و مرگ و میر بشر ایفا می کنند. از جمله: 
13 درصد از مردم دنیا از کمبود ید رنج می برند. 
در سال
2003 تخمین زدند که کمبود ویتامین آ، سالانه سبب کوری بیش از 500,000 کودک می شود. 
کمبود ویتامین ث سبب بیماری اسکوروی می گردد. 
کواشیورکور، نوعی بیماری در کودکان است که به دلیل فقدان پروتئین در رژیم غذایی کودک، به وجود می آید. 
مواد مغذی موجود در رژیم غذایی مردم کشورهای صنعتی، بیشتر شامل چربی حیوانی، شکر، انرژی، الکل می باشد؛ در حالی که بافت گیاهی، هیدرات کربن و آنتی اکسیدان در آن کمتر به چشم می خورد. تغییرات امروزی که در شیوه کار، زندگی و ورزش افراد به وجود آمده همراه با نگرانی هایی که در خصوص تاثیر تغذیه بر سلامتی و مرگ و میر انسان وجود دارد، همگی بر عادات قدیمی خوردن غذا تاثیر می گذارند. حتی بسیاری از بیماری ها با تغییر در رژیم غذایی درمان می شوند.
عادات رژیم غذایی 
عادات رژیم غذایی نقش مهمی در سلامتی و مرگ و میر بشر ایفا می کنند. از جمله: 
13 درصد از مردم دنیا از کمبود ید رنج می برند. 
در سال
2003 تخمین زدند که کمبود ویتامین آ، سالانه سبب کوری بیش از 500,000 کودک می شود. 
کمبود ویتامین ث سبب بیماری اسکوروی می گردد. 
کواشیورکور، نوعی بیماری در کودکان است که به دلیل فقدان پروتئین در رژیم غذایی کودک، به وجود می آید. 
مواد مغذی موجود در رژیم غذایی مردم کشورهای صنعتی، بیشتر شامل چربی حیوانی، شکر، انرژی، الکل می باشد؛ در حالی که بافت گیاهی، هیدرات کربن و آنتی اکسیدان در آن کمتر به چشم می خورد. تغییرات امروزی که در شیوه کار، زندگی و ورزش افراد به وجود آمده همراه با نگرانی هایی که در خصوص تاثیر تغذیه بر سلامتی و مرگ و میر انسان وجود دارد، همگی بر عادات قدیمی خوردن غذا تاثیر می گذارند. حتی بسیاری از بیماری ها با تغییر در رژیم غذایی درمان می شوند.

جمعه 1/5/1389 - 3:18
بیماری ها
سفره های سنتی با نان صنعتی استقبال عمومی از تغییر شیوه پخت نان چگونه است؟

شاید یك ركن انتخاب، بین یك كالای سنتی و صنعتی در پدیده ها را بتوان در عادت جستجو كرد، اما باید قدری هم روی فاكتورهای دیگر هریك از آنها تأمل داشت. فرضا یك پدیده كالسكه و یك پدیده اتومبیل، كالسكه در زمان خود یك سری محاسن داشت و ماشین امتیازات خود را دارد. لیكن هر دو هم چنانچه خوب مورد استفاده و بهره وری قرار نگیرند در این میان زیان برای فرد و جامعه خواهد داشت. یا مثلا تفاوت بین فرش دستبافت و ماشینی. ممكن است فرش صنعتی بافت به لحاظ نقش و طرح جالب تر باشد و سرعت عمل بافت آن هرگز با فرش دستبافت قابل مقایسه نباشد، اما كیفیت و ماندگاری آن كجا و این كجا؟ این مقوله در صنعتی شدن نان نیز مصداق می یابد. نان صدالبته به لحاظ معنویت و جایگاه حیاتی آن با پدیده های مصنوعی اصلا قابل قیاس نیست اما حال كه قرار است 60درصد نان مصرفی مردم در آینده با نان صنعتی تامین شود، اگر چه یك تقابل یا حداقل نوآوری از جنس محصولی صناعی است اما می باید كاستی های نان سنتی را نداشته باشد. تا به صورت عادت مطلوبیت عمومی در آید و...
«اگر بحث صنعتی شدن نان مثل وضعیت كیفی و كمی بعضی از نان های فعلی اعم از سنتی و ماشینی باشد، به نظرم هزینه ای بر دوش دولت و مردم می شود. هر نانی كه می گیریم قسمتی از آن غیرقابل مصرف است!»
«نجفی» كارمند با این تعریف، سویه دیگر صحبتش در ارتباط با صنعتی شدن نان، رویكردی به مواردی دیگر دارد و مثال هایی می زند؛« متأسفانه در جامعه ما هر پدیده نویی كه درباره آن تبلیغاتی هم صورت می گیرد چند صباحی درست عمل می شود بعد به نوعی مشكل ایجاد می كند. خودپردازهای بانكی یك مورد واضح است. مخصوصا حول و حوش آخر هر ماه كه مردم كارمند می خواهند حقوق شان را بگیرند. گاه بیش از نیم ساعت در صف ایستاده ایم، نوبت كه می رسد، دستگاه یا دچار نقص می شود یا اعلام می كند فعلا موجودی نیست. یا این كه در بانك اطلاعیه ای زده شده بود كه وجوه قبوض خدمات شهری مثل برق، تلفن و... فقط از طریق سیستم الكترونیكی پذیرفته می شود. تلفن همراه وسیله بسیار مطلوبی است اما چه بسا برخی استفاده ناصحیح از آن می كنند. می خواهم بگویم ما هم مثل سایر ملل باید كارهای مان راحت تر صورت بگیرد. وقت زیاد تلف نشود. نانوایی ها الان خیلی شلوغ هستند. دكان های نان ماشینی ها -غیر از فانتزی پزها- هم همینطور. باید راه حل ارائه شود. نان صنعتی اگر مثل همین نان های ماشینی به هر شكل است، به نظرم جالب نمی آید اما اگر از هر جهت: طعم و كیفیت و وزن ثابت با نرخ ثابت داشته باشد و ضایعاتی هم نداشته باشد، بله، مصرف می كنیم. منتهی فعلا معلوم نیست نوع و شكل آن چطور است. باید تولید شود، مصرف كنیم تا تفاوت آن را محك بزنیم.»

مشتری نان خوب می خواهد
شاطر مشغول گرم كردن تنور برای پخت عصرگاهی است. جوانی حدود 30ساله است. سه سال است كه به عنوان شاطر نانوایی كار می كند. قبلا در همان نانوایی حدود یك سالی كارهای متفرقه نانوایی و خمیرگیری را انجام می داده است. از او می پرسم، شنیده اید كه قرار است نان صنعتی به مرور وارد بازار مصرف شود؟ سری تكان می دهد: «بله شنیده ام تقریبا باید راست كار همین نان ماشینی پزها باشد.» می پرسم با این سابقه ای كه در كار پخت نان و كار نانوایی دارید نظرت درباره نان صنعتی كه غیرسنتی است، چیست؟ «مردم نان خوب می خواهند. كمی سوخته یا خمیر باشد، پس می دهند. اگر نان صنعتی چنانچه طعم همین نان های تافتون یا سنگك را بدهد، مردم استفاده می كنند. هنوز مشتریان كه سنی از عمرشان گذشته از عطر و خوراك نان های سنتی می گویند. البته كیفیت گندم و آرد شرط است.» می پرسم نوع خمیر و پخت چطور؟ آرد مرغوب را اگر نتوان خمیرش را خوب آماده كرد، اصل كیفیت از بین رفته است. بعد هم كارگر شاطر و خمیر ورز باید تجربه داشته باشند. هركس نباید به پخت نان مشغول شود.

محصول استراتژیك
یك دانش آموخته رشته تغذیه، پیش از آن كه نظر خود را در مورد نان صنعتی بگوید، از گندم و نان به عنوان محصولات استراتژیك نام می برد كه نقش بااهمیت در بافت سیاستگذاری های كلان هركشور و جامعه داشته و دارد.
«شاهرودی» می گوید: «نان به عنوان اصلی ترین و پرمصرف ترین ماده غذایی هر انسان مطرح بوده و قوت اولیه هر فرد است. بر این مبنا تأمین نان در وهله نخست از هر ماده غذایی دیگر حیاتی تر است. در جامعه ما نان در كنار هر نوع موادغذایی سرسفره ها گذارده می شود. پس مصرف عمومی دارد.»
وی ادامه می دهد: «از طرف دیگر كودك از دوران سال های نخستین ذائقه اش با همین نان های پخت سنتی پیوند می خورد و تا بزرگسالی تمایل به مصرف آنها دارد. شما صف های طویل اطراف نانوایی های سنتی را می بینید كه شخص حاضر است مدتی منتظر بماند تا فرضا یك قرص نان و یا چند تای آن را تهیه كند در حالی كه ممكن است در نزدیكترین محل كار و سكونتش نانوایی ماشینی پخت وجود داشته باشد و بدون اتلاف وقت نان مورد نیازش را بگیرد. این موقعیت ها نشان از همان ذائقه اولیه و كیفیت و طعم و میل مصرف نان سنتی دارد.» به باور این كارشناس در این چرخه اماهایی نیز وجود دارد، مثل بهداشت و نوع پخت، خلأ یا كمبود نظارت بر هر یك از این فاكتورها مسایل خود را به مصرف كننده چه از نظر اقتصادی، بهداشتی و خواسته یا ناخواسته تحمیل می كند. نان های ماشینی چه فانتزی و چه از نوع پخت غیرسنتی كه روی صفحه گردان تنور تولید و عرضه می شود با وصف سابقه آن سال ها هنوز نتوانسته اند به عنوان نان ملی نزد مردم تلقی شوند اگر چه مقابل چنین نانوایی ها جمعیت ایستاده باشد. وی تاكید می كند: «تعداد نانوایی ها در شهری مثل كلان شهر تهران با برآورد جمعیتی آن، خیلی كم است. پس، صف های نان یك دلیلش همین كمبود نانوایی است.»
این كارشناس می افزاید: «من اخباری درباره نان صنعتی را در جراید خواندم. وزیر بازرگانی گفته است استفاده مردم از مصرف نان صنعتی لازمه اش فرهنگ سازی است. به نظر من حصول استقبال و استفاده مردم از بهینه سازی مجموعه اجزا و تداركات پخت نان منوط به نوع گندم و آرد با كیفیت و یكدست، خمیرگر ماهر و شاطر حرفه ای است. از سوی دیگر ضمن اعمال بهداشت در تمام سلسله مراتب چرخش گندم تا مرحله پخت و عرضه، نكته مهم دیگر؛ یكی قابل مصرف بودن تمام قرص هر نوع نان و دیگر ساختاری با ذائقه است. نان باید با میل مصرف شود.» شاهرودی می گوید: «ورود نان صنعتی با همه مزایایی كه مقام ارشد وزارتی گفته است، با شیوه اجرایی در فرهنگ سازی مصرف نان صنعتی، چگونه است كه مصرف كننده نسبت به نان سنتی، آن را ترجیح می دهد؟.»

كاهش ضایعات، ماندگاری بهتر
وزیر بازرگانی، در جریان بازگشایی نمایشگاه صنعت نان در تهران، در بخشی از سخنان خود با بیان این كه «تولید نان های صنعتی به معنای حذف كامل نان های سنتی نیست.» این احساس مردم را كه عادت و ذائقه شان به مصرف نان های سنتی پیوندی ملی است بر می تاباند كه خود سبب آرامش خاطر در تداوم نان های سنتی- ملی است.
«مسعود میركاظمی» درباره تولید نان های صنعتی همچنین گفته است كه تولید نان های صنعتی آینده روشنی را در سه سال آینده پیش روی گندم، آرد و نان خواهد گذاشت. به گفته وی فراگیری نان صنعتی شامل 60درصد نان كشور به ویژه در شهرهای بزرگ می شود. با گسترش این روش، ضایعات كاهش می یابند و بهداشتی كردن آن، سبب ماندگاری بهتر نان خواهد شد.» مقام ارشد وزارت بازرگانی همچنین می گوید: «استفاده مردم از نان صنعتی در كشور باید فرهنگ سازی شود كه این كار شروع شده و البته این فعالیت ها در قالب اجرای طرح ساماندهی گندم، نان و آرد صورت می گیرد.»
بنا به گفته میركاظمی، اجرای موفق طرح نان صنعتی، می تواند راه را برای صادرات برخی از انواع نان فراهم كند. در نتیجه اعطای یارانه ها نیز هدفمند می شود.

مواد افزودنی در نان صنعتی
یك دبیر فرهنگی به نام «ریاضی» می گوید «نان صنعتی باید توزیعش مناسب باشد و ضایعات كمتر داشته باشد به نظرم مردم راضی می شوند.» وی در عین حال عمده نظراتش پیرامون ماهیت، كیفیت، نحوه عرضه، بهداشت بسته بندی و عدم استفاده از ماده افزودنی در نان صنعتی است. همچنین می گوید كه جنس صفحه پخت خمیر (تنور مكانیكی) نباید مولد عارضه های جانبی باشد.
ریاضی می گوید: «درباره نان صنعتی، نظرم این است كه نانی به صورت مانده شده به دست مصرف كننده داده نشود. در آن حال موجب ضایعات در سبد اقتصادی خانواده ها و سایر مصرف كنندگان خواهد شد. همچنین سیستم تولید با توجه به حجم توزیع، به آسانی جوابگوی نیاز مردم باشد. چنانچه نان به صورت بسته بندی عرضه شود، باید به این نكته توجه كرد كه همین نان های ماشینی فعلی در بسته بندی ها دارای مشكلات است. در برخی نانوایی ها و اغلب مغازه های خواربار فروش می بینیم نان های ماشینی و لواش درون كیسه های پلاستیكی در فضای بیرونی و در معرض آفتاب و ایاب و ذهاب و گردوغبار گذاشته می شود و ملاحظات بهداشتی رعایت نمی شود.»
این شهروند فرهنگی درخصوص تنورهای نان صنعتی تاكید دارد كه نوع جنس و مواد به كار رفته در ساخت آن، تولید كربن نكنند. در غیر این صورت عوارض جانبی در نان خواهد گذاشت. پیشترها -اوایل راه اندازی سیستم نان ماشینی- تعدادی از تنورهای گردان مربوطه كه جنس چدن داشتند به دلیل تولید عارضه مذكور، جمع آوری شدند. لذا چنانچه از جنس نوعی مثلا سفال مقاوم و بدون آثار سوء باشند، عوارض جانبی شان كمتر خواهد بود. در نان های صنعتی نیز باید به نكات تاریخ مصرف، نوع و پوشش بسته بندی و عدم استفاده از مواد نگهدارنده (ماندگاری) به عنوان جلوگیری از كپك دیدگی، رعایت شوند. اگر نان صنعتی دچار چنین عارضه هایی شوند، مشكل دار خواهند شد. معتقدم نظارت روی نان های صنعتی، بهتر از نان های سنتی باشد زیرا هم سود اقتصادی برای مصرف كننده دارد و هم رضایت بیشتر مردم جلب می شود.»

صف زیاد؛ ناچار نان فانتزی
از یك خانم خانه دار كه دو قرص نان فانتزی (ساندویچی) در یك كیسه پلاستیكی به دست دارد، می پرسم: شما همیشه از این نوع نان ها استفاده می كنید؟ می گوید: «نان لواشی نزدیك خانه مان شلوغ بود. ناچار به سراغ این گونه نان رفتم.»
«شكوهی» می افزاید: «ما به نان های سنتی عادت كرده ایم. مزه آن نان ها و طعم شان خوب و خوش خوراك است. الان بچه ها از این نان های -اشاره به كیسه نان دستش می كند- بیشتر استفاده می كنند. او این را هم می گوید كه تعداد نانوایی های سنتی در برابر افزایش جمعیت، كم است. وقت و پا می خواهد هر روز در صف نانوایی ها ایستاد.»
یك مرد میانسال رهگذر كه لحظاتی متوجه گفت وگوی ما است، می گوید، «بنویس روی نرخ های مختلف نان بازرسی كنند. هرچند گاه یك نرخ تازه گذاشته می شود.»
با شهروندانی از هر تیپ اجتماعی و شغلی درباره نان صنعتی پرسش می شود بدواً تصورشان این است كه نان صنعتی جدای از نان های ماشینی رایج شده است. برخی هم ابراز ناشناختی و بی اطلاعی می كنند. از طرفی، نانوایانی كه نان پخت غیرسنتی و به شیوه مكانیكی دارند، تولیدشان به نام «نان ماشینی» یا فانتزی معروف شده است. اما به واقع می دانیم در فرهنگ لغات هر یك از واژه های «صنعت» (صنعتی) و «ماشین» (ماشینی) معنای متفاوتی دارند.

آبگوشت ایرانی با نان غیرسنتی
عقربه های زمان سنج (ساعت) اندكی از چهار بعدازظهر گذشته است و ساعاتی از ناهار بازار. صاحب یك «دیزی سرا» به اتفاق كارگرش بیرون از محل كار، مشغول صرف ناهار آبگوشت هستند. از «غفوری» كه از یك پیاله فلزی ترید نان سنگك تناول می كند در مورد كم و كیف نان صنعتی می پرسم. او پیش از آن كه به این پرسش جواب دهد، از پایین بودن كیفیت و پخت نان های رایج می گوید:
«پخت نان ها خوب نیست. كیفیت ندارند.» اشاره می كند به نان سنگك روی سینی غذایش: -«نصف تولید نان ها غیرقابل مصرف است. باید مدیریت درست... نظارت كامل بر پخت درست، باشد. ضایعات نان زیاد است. حالا نان صنعتی اگر غیر از نان های ماشینی كه بعضی از نانوایان پخت می كنند، باشند، باید اول آن نان را خورد و امتحان كرد، بعد نظر داده شود.» صاحب دیزی سرا نیز می گوید: تمام لایه وسط نان های ماشینی -فانتزی خمیر است كه دور ریخته می شود. این هم برای مصرف كننده و هم برای سرمایه كشور، ضررآور است. اگر نان صنعتی از هر لحاظ خوب باشد، خمیر نباشد و تمامش برشته و خوش طعم و باب ذائقه مردم باشد، از آن استفاده می شود.» می گویم نان صنعتی را به جای همین نان سنگك ترید آبگوشت كنید فكر می كنید چه طعم و مزه خواهد داشت؟. می گوید: آبگوشت با سنگك مزه می دهد.» او حالا پس از صرف ترید آبگوشت، دیزی كلی با لعاب سبز كاهویی را توی پیاله خالی می كند. با گوشتكوب می كوبد. یك لقمه به دهان می گذارد. یك لقمه دیگر بر می دارد تعارف می كند... اصرار می كند. دستش را كوتاه نمی كنم... می پرسد نان سنگك با گوشت چطوره؟. -«خوشمزه است.»

جمعه 1/5/1389 - 3:15
بیماری ها
حساسیت به غذا 
برخی افراد نسبت به بعضی غذاها حساسیت دارند. مقدار ماده غذایی مورد نیاز برای تحریک فرد مبتلا به حساسیت، می تواند بسیار کم باشد. برای مثال، ذرات کوچک از یک ماده غذایی در هوا که حتی استشمام هم نمی شود، می توانند واکنش های کشنده ای را در فرد مبتلا به حساسیت ایجاد نمایند. هر ماده غذایی می تواند محرک باشد؛ اما مواد غذایی که معمولاً ایجاد حساسیت می کنند دارای گلوتن، ذرت، صدف، بادام زمینی و سویا می باشند. 

بیشتر افراد مبتلا به حساسیت پس از مصرف ماده غذایی خاصی، دچار اسهال، علائم پوستی جوش، ورم و استفراغ می شوند. البته این گونه ناهنجاری ها ریشه ارثی دارند و اساساً از اعضای خانواده به فرد منتقل می گردد.

جمعه 1/5/1389 - 3:13
سخنان ماندگار
امام صادق (علیه السلام ) :
به زنان خود در دوران زایمان ، خرماى برنى بدهید تا فرزندان خویش را زیبا سازید.(768)
 - امام صادق (علیه السلام ) :
به زنان خود در دوران زایمان ، خرماى برنى بدهید تا فرزندانتان بردبار شوند.(769)
ر. ك : ص 351 (جنین / غذاى تازه زا).
 - خوردن خرما با خربزه و خیار
1619 - امام صادق (علیه السلام ) :
پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم )، خرماى تازه همراه با خربزه (770) مى خورد.(771)
 - سنن ابن ماجة :
به نقل از سهل بن سعد -: پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم )، خرماى تازه با خربزه مى خورد.(772)
 - صحیح البخارى :
به نقل از عبدالله بن جعفر بن ابى طالب -: پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) را دیدم كه خرماى تازه را همراه با خیار چنبر مى خورد.(773 )
 - گشودن كام نوزاد با خرما
 - امام على (علیه السلام ) :
كام كودكان خویش را با خرما بگشایید. پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) با حسن و حسین ، چنین كرد.(774)
فصل سیزدهم : انجیر
 - مكارم الاخلاق :
به نقل از ابوذر -: سینى اى از انجیر به پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) هدیه شد. به اصحابش فرمود: ((بخورید؛ چرا كه اگر بنا بود بگویم میوه اى از بهشت است ، همین میوه را مى گفتم ؛ زیرا میوه اى است بدون هسته . آن را بخورید؛ زیرا بواسیر را ریشه كن مى سازد و براى نقرس (775) سودمند است )).(776)
 - پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) :
انجیر، تازه و خشك ، بخورید؛ چرا كه بر قدرت همبسترى مى افزاید، بواسیر را ریشه كن مى كند، و براى درمان نقرس و سردى مزاج ، سودمند است .(777)
 - امام على (علیه السلام ) :
خوردن انجیر، انسدادها را نرم مى كند و براى بادهاى قولنج ، سودمند است . در روز، از آن فراوان بخورید و آن را در شب هم بخورید؛ اما فراوان ، نه .(778)
 - امام رضا (علیه السلام ) :
انجیر، بوى بد دهان را مى برد، استخوان ها را استحكام مى بخشد، درد را مى برد و با وجود آن ، دیگر به دارویى نیاز نیست .(779)
 - الكافى :
به نقل از احمد بن محمد بن ابى نصر، از امام رضا (علیه السلام ) -: ((انجیر، بوى بد دهان را مى برد، دهان و استخوان ها را استحكام مى بخشد، موبرمى رویاند، درد را مى برد و با وجود آن ، دیگر به دارویى نیاز نیست )).
همچنین فرمود: ((انجیر، همانندترین چیز به گیاهان بهشت است )).(780)
 - طب الائمة (علیهم السلام ) :
به نقل از محمد بن عرفه -: در روزگار امام رضا (علیه السلام ) و ماءمون ، در خراسان بودم . (یك بار،) از امام رضا (علیه السلام ) پرسیدم : اى پسر پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم )! درباره انجیر، چه مى گویى ؟
فرمود: ((براى قولنج ، سودمند است . آن را بخورید)).(781)
 پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) :
هر كس دوست دارد دلش نازك باشد، بلس (782) بخورد(783).(784)
ر. ك : ص 239 (آنچه براى دردهاى كبد، سودمند است / شیر انجیر).
جمعه 1/5/1389 - 3:11
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته