• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1253روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه


  اخبار اقتصادی,خبرهای  اقتصادی , بازار کار

 روزنامه شرق در گفت و گو با حجت‌الله میرزایی، معاون وزیر کار نسبت به مردانه‌ترشدن بازار کار هشدار داد.

 

متن این گفت و گو در ادامه آمده است:

 

‌در صورت تأیید نهایی این بند از لایحه برنامه ششم برای بازنشستگی پیش‌ از موعد زنان، وضعیت اشتغال زنان با چه تغییری روبه‌رو خواهد شد؟

حدود سه میلیون زن در بازار كار ایران شاغل هستند. در واقع چیزی در حدود ١٤ درصد از جمعیت شاغل بازار كار ایران را زنان تشكیل می‌دهند. یك‌سوم از این تعداد مشمول مصوبه‌ای می‌شوند كه در برنامه ششم تصویب شده است؛ یعنی چیزی در حدود یك میلیون نفر از زنان شاغل كشور. تجربه نشان می‌دهد زنان به دلایل متعددی، از جمله اینكه درآمد آنها مكمل اشتغال خانوار به شمار می‌رود و همین‌طور براساس تجربه‌ای كه در گذشته روی داده، به ‌طور غالب از چنین فرصت‌هایی برای بازنشستگی استقبال می‌كنند.

 

‌انگیزه زنان برای خروج از بازار كار در قالب بازنشستگی چه می‌تواند باشد؟

با توجه به نرخ‌های كنونی سود بانكی، كاملا از نظر اقتصادی توجیه دارد كه كاركنان زن بازنشستگی خود را حتی اگر بر مبنای ٢٠ روز محاسبه شده باشد، بپذیرند؛ زیرا با دریافت سنوات و پاداش پایان خدمت و سپرده‌گذاری آن در بانك‌ها، درآمدی بالاتر از وضعیت فعلی، یعنی اشتغال كامل كنونی خواهند داشت؛ یعنی می‌توانند با فراغت به درآمد بالاتری از اشتغال فعلی دست پیدا كنند. گروه معدودی از آنها كه از تخصص‌های خاصی برخوردارند و توانمندی‌های ویژه‌ای دارند، اگر تمایل داشته باشند، می‌توانند در بازار كار جذب شوند و درآمد مضاعفی پیدا كنند. می‌توانیم پیش‌بینی كنیم در پنج‌ سال، نزدیك به یك‌سوم از زنانی كه در بازار كار ایران شاغل هستند، از بازار خارج شوند و بازار كار ایران از آنچه‌ هست، بسیار بسیار مردانه‌تر شود و سهم زنان در بازار كار از ١٤ درصد كنونی به حدود ٩ تا هشت درصد كاهش یابد.

 

‌برخی از مدافعان این مصوبه معتقدند این كار سبب می‌شود، نیروی كار جوان وارد بازار كار شود. آیا چنین خواهد شد؟

به نظر نمی‌رسد نیت خیرخواهانه‌ای كه به دنبال جذب نیروی كار جوان بود هم اتفاق بیفتد؛ زیرا درحال‌حاضر بنگاه‌ها از ركود به ‌طور كامل خارج نشده‌اند. همین اكنون هم میزان به‌كارگیری نیروی كار به‌شدت پایین است و بنگاه‌ها ترجیح می‌دهند؛ اگر نیروی كاری از گردونه خارج شد، نیروی كار جدیدی استخدام نكنند. حال اگر این بنگاه‌ها در این شرایط حاد، دست به استخدام نیروی كار هم بزنند، ترجیح می‌دهند نیروی كار مرد استخدام كنند؛ زیرا مصوباتی در ١٠ سال گذشته، به‌ویژه در دولت‌های نهم و دهم تصویب شده كه نیروی كار زن را برای بنگاه‌ها به‌شدت گران‌قیمت و پرهزینه كرده است؛ از جمله افزایش دوره مرخصی زایمان به ٩ ماه، مرخصی شیردهی تا شش‌ساله‌شدن فرزندان، مرخصی روزی دو‌ ساعت كه به زنان شاغل داده می‌شود برای نگهداری از كودكان خود و حفط كانون خانواده و بسیاری از مصوبات دیگر، نیروی كار زن را برای بنگاه‌ها گران كرده است؛ بنابراین تمایلی در بنگاه‌ها برای جذب نیروی كار زن، وجود ندارد؛ پس كاملا قابل پیش‌بینی است كه هدف مورد درخواست نمایندگان مجلس برای ورود نیروی كار جوان به ‌عنوان جایگزین بازنشستگان زن، رخ ندهد. این مصوبه اگرچه با هدف كمك به گروهی از زنان بوده و اگرچه ممكن است گروهی از زنان از قِبل آن، منتفع شوند، اما جامعه زنان در حالت كلی، متضرر خواهد شد.

 

‌این مصوبه تا چه اندازه می‌تواند روی اقتصاد خانوار تأثیرگذار باشد؟

تناقض این مصوبه آن است که در سطح خرد ممکن است برای زنانی که از این مصوبه بهره‌ می‌گیرند، مفید باشد؛ اما در سطح کلان به جامعه زنان آسیب می‌زند. زنان شاغل براساس مبانی عقلانی تصمیم می‌گیرند از این مصوبه استفاده کرده و با کار کمتر، درآمد بیشتری داشته باشند؛ اما در سطح کلان لزوما این اتفاق، اثر مثبتی ندارد و حتی به کاهش سهم زنان از بازار کار منجر خواهد شد.

 

‌این مصوبه بار مالی بالایی بر صندوق‌های بازنشستگی خواهد گذاشت كه حالا هم با اوضاع نامناسبی روبه‌رو هستند و گمان بر  ورشكستگی آنها در سال‌های آتی می‌رود. این اقدام مجلس، شباهت به اقدامات دولت احمدی‌نژاد ندارد؟

حدود ٤٠٠ هزار نفر از این یك ‌میلیون نفر، در صندوق بازنشستگی كشوری و باقی در صندوق‌های دیگر بازنشستگی، مانند تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی بانك‌ها شاغل هستند. این بار مالی كه در قالب سنوات، پاداش پایان خدمت محسوب می‌شود، به دولت، بانك‌ها و سایر كارفرمایان بخش خصوصی بازمی‌گردد.

 

اگر این سنوات در گذشته تسویه نشده باشد، قطعا این كارفرمایان بار مالی سنگینی در پنج ‌سالی كه این زنان بازنشسته می‌شوند، خواهند داشت. از سویی این اقدام، دوره ١٠‌ساله بیمه‌پردازی صندوق‌های بازنشستگی را كوتاه می‌كند و دوره مستمری‌بگیری را به همین نسبت افزایش می‌دهد و بار مالی بزرگ‌تری خواهد داشت. تأمین اجتماعی برآورد كرده از محل این مصوبه و مصوبه دیگری كه در برنامه ششم تصویب شده، چیزی حدود ٣٠ هزار میلیارد تومان به این صندوق، تحمیل می‌شود و صندوق بازنشستگی كشوری هم برآورد دارد چیزی نزدیك به ١٠ هزار میلیارد تومان برای این مصوبه متحمل خواهد شد.

 

‌هم شورای نگهبان و هم مجمع تشخیص مصلحت نظام با این مصوبه مخالفت کردند؛ بااین‌‌حال گویا هنوز این مصوبه تعیین‌تکلیف نهایی نشده. این مصوبه اکنون در چه مرحله‌ای است؟

مجمع تشخیص مصلحت نظام به اعتبار مغایرت این مصوبه با سیاست‌های کلی نظام از‌جمله سیاست‌های کلی برنامه ششم، با آن مخالفت کرده و این مخالفت را به مجلس اعلام کرده است. شورای نگهبان هم در یک نوبت، به اعتبار بار مالی این مصوبه و اینکه هنوز محل تأمین آن مشخص نیست، آن را رد کرده و به مجلس ارجاع داده و مجددا مجلس هم بدون تغییری در آن، آن را تأیید کرده و به شورای نگهبان فرستاده است.

 

حالا این مصوبه با اصرار مجلس، در مرحله‌ای است که شورای نگهبان باید تصمیم نهایی را بگیرد. اگر شورای نگهبان باز هم مخالفت خود را با آن اعلام کند، این مصوبه به‌ صورت کل رد می‌شود؛ زیرا پیش‌تر مجمع تشخیص مصلحت نظام هم مخالفت خود را درباره آن اعلام کرده است و در واقع ارسال آن به مجمع تشخیص مصلحت نظام هم معنایی ندارد. امیدواریم و انتظار داریم شورای نگهبان هم به استناد همین بار مالی که محل تأمین آن مشخص نیست، این مصوبه را رد کند و این فرایند خاتمه پیدا کند.

 

‌وزارت کار نتوانسته نمایندگان مجلس را با این دلایل قانع کند؟

مذاکرات و مکاتباتی در‌این‌باره با نمایندگان مجلس انجام گرفته است. پیشنهاد اولیه این مصوبه از سوی فراکسیون زنان مجلس با نیت خیرخواهانه ارائه شده و نمایندگان مجلس هم برای کمک به زنان شاغل این مصوبه را تصویب کرده‌اند. هنوز هم نمایندگان مجلس بر منطق خود اصرار دارند و معتقدند این مصوبه به جامعه زنان کمک خواهد کرد و دستاورد خوبی برای زنان شاغل خواهد بود؛ به‌هرحال مجلس هم حق دارد بر خواسته خود اصرار کرده و از آن دفاع کند.

دوشنبه 9/12/1395 - 10:51
سلامت و بهداشت جامعه



  اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی, بیماران سرطانی

محققان دریافتند پیاده‌روی 30 دقیقه‌ای روزانه در بهبود زندگی بیماران سرطانی موثر است.

به گزارش ایسنا و به نقل از زی‌نیوز، نتایج مطالعات جدید نشان داده است، بیماران مبتلا به سرطان می‌توانند روزانه تنها با 30 دقیقه راه رفتن، کیفیت زندگی خود را افزایش دهند.

 

نتایج بررسی‌ها نشان داده است پیاده‌روی منجر به ایجاد نگرش مثبت در بهبود بیماری می‌شود و همچنین مزایای اجتماعی بسیاری برای فرد خواهد داشت.

 

محققان دانشگاه Surrey و کالج لندن تاثیر راه رفتن بر کیفیت زندگی و شدت علائم در بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته را بررسی کردند و به نتایجی دست یافتند.

 

این مطالعه بر روی 42 بیمار مبتلا به سرطان انجام شد و این شرکت‌کنندگان به دو گروه تقسیم شدند.

 

بیماران با انجام پیاده‌روی 30 دقیقه‌ای با بهبود قدرت قلبی و افزایش سطح انرژی مواجه شدند و همچنین در سلامت جسمی، عاطفی و روانی آنها هم تاثیر مثبت مشاهده شد.

دوشنبه 9/12/1395 - 10:51
سلامت و بهداشت جامعه



  اخبارپزشکی ,خبرهای   پزشکی , سرطان

دانشمندان معتقدند می توان با خواب زمستانی سرطان را درمان کرد.

 به گزارش  مهر به نقل از  دیلی میل،  دکتر مارکو دورانت یکی از کارشناسان برتر اشعه درمانی دنیا در موسسه Fundamental Physics ایتالیا،  معتقد است می توان به وسیله خواب زمستانی سرطان را درمان کرد. او در این باره می گوید: خواب مصنوعی آینده درمان سرطان را به خود اختصاص خواهد داد.

 

در این روش با کاهش دمای بدن از ۳۷ درجه به ۱۳ تا ۱۵ درجه سانتیگراد عملکرد بدن آهسته تر شده و به بیان دیگر در آن وقفه ای ایجاد می شود.

 

 این امر به پزشکان زمان بیشتری می دهد تا تومورها را درمان کنند. به خصوص هنگامیکه سرطان در بدن گسترده شده باشد. همچنین در این وضعیت درمان تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت زیرا بافت های بدون حرکت نسبت به اشعه درمانی عکس العمل بهتری نشان می دهند.

 

قابلیت ایجاد خواب زمستانی در حیوانات مانند خرس و سنجاب وجود دارد اما انسان آن را از دست داده است.

 

با این وجود در چند نمونه مختلف افراد توانستند از سرمای شدید جان سالم به در ببرند. به همین دلیل این ایده در ذهن دانشمندان به وجود آمد تا با تزریق دارو خواب زمستانی را در بیماران ایجاد کنند.

 

دورانت در این باره می گوید: نمی توان برای از بین بردن سرطان در تمام نقاط بدن از جراحی یا اشعه درمانی استفاه کرد زیرا احتمال دارد بیمار فوت کند. اما اگر بیمار در وضعیت مرگ مصنوعی قرار گیرد، می توان از رشد سرطان جلوگیری کرد. به عبارت دیگر پزشکان زمان بیشتری برای درمان در اختیار دارند.

 

در این حالت می توان مقاومت اشعه درمانی را افزایش داد و به این ترتیب بخش های سرطانی بدن بیمار را بدون آسیبی به او از بین برد.

 

در پایان درمان بیمار را از خواب زمستانی بیدار می کنید و او درمان شده است!

 

این شیوه هنوز در انسان مورد آزمایش قرار نگرفته اما در ۲۰۱۳ میلادی در موش ها (که به طور طبیعی به خواب زمستانی نمی روند) آزمایش شد. موش ها به طور موفقیت آمیزی در وضعیت مرگ مصنوعی قرار گرفتند.

 

 به گفته دورانت تا چهار یا پنج سال آینده می توان این روش را برای انسان به کار برد.  

 

دوشنبه 9/12/1395 - 10:50
سلامت و بهداشت جامعه


  اخبار پزشکی ,خبرهای پزشکی, سازمان نظام پرستاری

رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور از مرگ ناگهانی ۱۰ پرستار طی سال گذشته بر اساس کار زیاد خبر داد.

به گزارش مهر، علی‌محمد آدابی در جشنواره فرهنگی ورزشی پرستاران در اهواز گفت: ورزش برای پرستاری یک امر ضروری و واجب است.

 

وی با اعلام اینکه در سال گذشته قریب به ۱۰ نفر از همکاران پرستار در اثر سندرم «کاروشی» یا همان مرگ به علت کار زیاد، جان خود را از دست دادند، افزود: بنده به دفعات این موضوع را هشدار داده‌ام و به پرستاران گفته‌اند که باید مراقب سلامت خودشان باشند.

 

آدابی با اشاره به سختی کار حرفه پرستاری تأکید کرد: به معاونت فرهنگی سازمان نظام پرستاری مأموریت داده‌ام تا بسته‌ای را برای فعالیت‌های تفریحی ـ رفاهی پرستاران تعریف کنند.

 

رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور ضمن ابراز امیدواری از اینکه این بسته رفاهی و تفریحی برای پرستاران تا پایان امسال رونمایی شود، تصریح کرد: برگزاری تورهای گردشگری، انجام فعالیت‌های ورزشی و همچنین برگزاری مسابقات فرهنگی از جمله موضوعاتی است که در این بسته به آن توجه شده است.

 

وی همچنین بر ضرورت تغذیه سالم، تحرک، پرهیز از غذاهای ناسالم، انجام آزمایش سلامت و همچنین حفظ تعادل در زندگی روزمره به عنوان یک پکیج برای سالم‌ ماندن جامعه پرستاری، از خطرات حرفه پرستاری نام برد.

 

دوشنبه 9/12/1395 - 10:49
سلامت و بهداشت جامعه


  اخبارپزشکی,خبرهای پزشکی, قرص

بسیاری از افراد مبتلا به بیماری های صعب العلاج مجبورند به طور مداوم قرص هایی را مصرف کنند و برای تزریق دارو به مراکز درمانی مراجعه کنند.

به گزارش مهر به نقل از دیجیتال ترندز، به تازگی اختراع یک قطعه کوچک قابل کاشت در بدن انسان امید به حل این مشکل را افزایش داده است.

 

محققان می گویند می توان این قطعه بسیار کوچک را که حاوی نیازهای دارویی افراد است در درون بدن آنها کاشت تا مواد دارویی به تدریج به بدن انسان ها منتقل شوند و آنها دیگر نیازی به خوردن قرص و تزریق کردن نداشته باشند.

 

پژوهشگران دانشگاه بریتیش کلمبیا معتقدند این ابزار که تنها شش میلیمتر قطر دارد و از اسفنج سیلیکونی و ذرات آهن کربونیل مغناطیسی پوشیده شده در یک بدنه پلیمری دایره ای ساخته شده و به راحتی می توان زیر پوست بدن بیمار قرار بگیرد.

 

برای فعال کردن این ابزار کوچک تنها کافیست یک آهن ربا از برابر آن عبور داده شود. با این کار اسفنج سیلیکونی تغییر شکل می دهد و داروی ذخیره شده در ابزار یادشده از قاب پلیمری خارج شده و در بدن پخش می شود.

 

مهم ترین مزیت این ابزار نسبت به نمونه های مشابه عدم نیاز آن به یک منبع برقی تامین انرژی است. زیرا این دستگاه تنها با استفاده از میدان مغناطیسی آهن ربا فعال می شود و شدت و ضعف این میدان مغناطیسی مقدار داروی منتقل شده به بدن را مشخص خواهد کرد.

 

محققان می گویند برای تجاری سازی این اختراع تازه هنوز به ۵ تا ۱۰ سال زمان نیاز است و چنین ابزاری به خصوص در درمان بیماری هایی مانند سرطان کاربرد دارد.

دوشنبه 9/12/1395 - 10:48
سلامت و بهداشت جامعه


اخبار,اخبارپزشکی,نخاع عامل راست‌دستی یا چپ‌دستی است، نه مغز

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد، فعالیت نامتقارن ژن در نخاع که از دوره جنینی آغاز می‌شود تعیین می‌کند که یک فرد راست دست یا چپ دست است و مغز مسئول تعیین این موضوع نیست.

به گزارش ایسنا ، تا به امروز فرض بر این بود که تفاوت‌های بین فعالیت ژن‌ها در نیمکره راست و چپ مغز احتمالا عامل راست دست یا چپ دست بودن فرد است.

 

اسکن های سونوگرافی نشان می‌دهد که تمایل به چپ‌دستی یا راست‌دستی فرد در هفته هشتم بارداری مادر تعیین می‌شود و با استفاده از سونوگرافی در هفته دهم قابل شناسایی است.

 

از هفته سیزدهم بارداری، جنین در رحم مادر تمایل به مکیدن انگشت شست دارد که نشان‌دهنده چپ‌دستی یا راست‌دست بودن اوست.

 

اخبار,اخبارپزشکی,نخاع عامل راست‌دستی یا چپ‌دستی است، نه مغز

 

محققان دانشگاه رور در بوخوم آلمان می‌گویند: این نتایج اساسا درک ما از علت عدم تقارن نیمکره مغزی را تغییر می‌دهد.

 

حرکات بازو و دست از ناحیه موتور کورتکس مغز آغاز می‌شود. این ناحیه سیگنالهایی را به نخاع می‌فرستد که فرمان صادره را به حرکت تبدیل می‌کند.

 

اما "موتور کورتکس" از همان ابتدا به نخاع وصل نیست. حتی قبل از اینکه این اتصال تشکیل شود، علائم چپ دست یا راست دست بودن جنین آشکار می‌شود.

 

به همین دلیل است که محققان این فرضیه را مطرح کرده اند که عامل راست داست یا چپ دست بودن ریشه در نخاع دارد نه مغز.

 

آنها بیان ژن نخاع جنین انسان را بین هفته‌های هشتم تا 12 بارداری مورد بررسی قرار دادند و بین جنین‌های چپ‌دست و راست‌دست در هفته هشتم بارداری تفاوت‌هایی مشاهده شد و این تفاوت در بخش‌هایی از طناب نخاعی که عامل حرکت دست و پا است، مشهود بود.

 

این یافته‌ها در مجله eLife منتشر شده است.

 

دوشنبه 9/12/1395 - 10:48
سلامت و بهداشت جامعه

  اخبار پزشکی,خبرهای  پزشکی, آلزایمر

طبق یافته های محققان دانشگاه لوند سوئد، باکتری های روده موجب تسریع روند بیماری آلزایمر می شوند.

 به گزارش   مهر، طبق نتایج مطالعه محققان سوئدی، موش های مبتلا به آلزایمر که بعد از پرورش یافتن هیچ باکتری روده ای نداشتند، به شکل قابل توجهی دارای مقادیر کمتر پلاک بتاآمیلوئید در مغزشان بودند. وجود این پلاک ها نشانه بیماری آلزایمر است.

 

در ادامه دانشمندان باکتری های روده را از موش های مبتلا به آلزایمر به موش های بدون باکتری منتقل کردند و دریافتند این موش ها در مغزشان دارای پلاک های بیشتر بتاآمیلوئید بودند.

 

این نتایج به اثبات این موضوع کمک می کند که باکتری های روده نقش مهمی در تسریع بیماری آلزایمر دارند.

 

فریدا فک هالنیوس، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این نتایج بدین معناست که ما می توانیم به دنبال راه های جدید پیشگیری از این بیماری و به تاخیر انداختن آن باشیم.»

 

بیماری آلزایمر تنها بیماری مرتبط با باکتری های روده نیست. طبق نتایج تحقیقاتی، باکتری ها، ویروس ها و قارچ های ساکن در روده ما، که به آنها میکروبیوم روده اطلاق می شود، به ما در هضم غذا و تولید ویتامین ها کمک می کنند.

 

بعلاوه این میکروب ها سیگنال های را به سیستم ایمنی بدن فرستاده و مولکول های کوچکی را تولید می کنند که به عملکرد بهتر مغز ما کمک می نماید.

دوشنبه 9/12/1395 - 10:47
سلامت و بهداشت جامعه


  اخبارپزشکی,خبرهای  پزشکی,مردان

این بیماری "بحران خاموش در مردان" نام گرفته و این درحالیست که اغلب مردان نسبت به آن بی‌توجه‌اند و اکثرا هم تا زمانی که ازدواج نکنند، متوجه آن نمی‌شوند.

 به گزارش ایسنا، هفته اول اسفند ماه در حوزه سلامت به نام "سلامت مردان" نامگذاری شده‌ شاید بتوان به این بهانه، آنها را برای مراجعه به پزشک و بررسی همه ابعاد سلامت خود ترغیب کرد.

 

موضوع ناباروری در مردان امسال محور اصلی برنامه‌های این هفته قرار گرفته‌است؛ چراکه از نگاه انجمن اورولوژی ایران، در این موضوع سهم زنان و مردان برابر است. دکتر عباس بصیری، رئیس این انجمن، به بی‌توجهی مردان به موضوع ناباروری خود انتقاد دارد  و آن را بحران خاموش سلامت مردان می‌داند.

 

دکتر عباس بصیری در  گفت‌وگو با ایسنا، ضمن تاکید بر ضرورت توجه مردان به موضوع ناباروری خود، در این خصوص اظهار می‌کند: امسال هفته سلامت مردان با تمرکز بر ناباروری مردان نامگذاری شده‌ است. طبق فرهنگی که در دنیا و به خصوص در ایران رایج است، زمانی که زوجی بچه‌دار نمی‌شوند، ابتدا انگشت اتهام به سمت زن می‌رود؛ درحالی که نیمی از مشکلات ناباروری مربوط به مردان است.

 

وی ادامه می‌دهد: ما این موضوع را به عنوان یک بحران خاموش در نظر گرفتیم؛ چون مردان تا زمانی که ازدواج نکرده‌اند متوجه آن نمی‌شوند، در صورتی که این مشکل قبل از ازدواج قابل تشخیص و پیش‌بینی است.

 

رئیس انجمن اورولوژی همچنین بیان می‌کند: قسمتی از تشخیص‌های پیش از ازدواج با معاینه پزشک بررسی می‌شود. برخی از این مشکلات مربوط به سابقه بیماری‌های فرد است؛ برای مثال ممکن است مردی در کودکی دچار بیماری اریون شده‌ باشد، در این صورت احتمال اینکه  ویروس در نواحی اندام‌های جنسی فرد باعث اختلال در نطفه‌سازی  شود، وجود دارد. همچنین ممکن است در کودکی به طبیعی بودن اندام‌های تناسلی فرد توجهی نشده باشد. ما بیماران زیادی داریم که در سنین بالا  متوجه می‌شوند که چه اشکالی در اندام‌های جنسی آنها وجود دارد.

 

بصیری با تاکید بر اینکه مردان نباید به ظاهر سالم  اندام خود اکتفا کنند و تصور کنند هیچ مشکلی وجود ندارد، می‌گوید: اگر جامعه متوجه چنین اتفاقاتی برای مردان باشد و به ضرورت معاینه آنها واقف شود، بخشی از این مشکلات حل خواهد شد. کسانی که می‌خواهند از وضعیت باروری خود مطلع شوند، باید  آزمایش‌هایی را انجام دهند. برخی  از مردان به اندازه کافی رویش مو در صورت ندارند و ریش آنها  پرپشتی لازم را ندارد؛ در این صورت باید مشکوک شویم که دچار  مشکل هستند، به همین دلیل اندام‌های تناسلی آنها باید معاینه شود و آزمایش‌هایی را  انجام دهند. البته گروه کمی هم با وجود اینکه تمام اندام‌های آنها سالم است قدرت بارور کردن را ندارند.

 

رئیس انجمن اورولوژی ایران مهم‌ترین مشکل در مردان در زمینه ناباروری را عدم توانایی باروری نطفه عنوان می‌کند و می‌افزاید: امکان باروری در مورد برخی از مشکلات مردان با جراحی، درمان دارویی یا لقاح مصنوعی فراهم می‌شود.

 

چرا مردان کمتر به پزشک مراجعه می‌کنند؟

وی، عدم آگاهی کافی، تمایل نداشتن برای پذیرش مشکل و همچنین بی‌علامت بودن برخی از این مشکلات را از دلایل مراجعه کمتر مردان به پزشک می‌داند و می‌گوید: احتمال بچه‌دار نشدن مردی که یک بار صاحب فرزند شده است نیز وجود دارد، ولی ما بیشتر در باروری‌های اولیه مشکل داریم. اگر کسی اندام‌های تناسلی طبیعی دارد، برای اطمینان از قدرت باروری آزمایش نطفه انجام دهد تا شرایط لازم برای باروری او بررسی شود.

 

بصیری ادامه می‌دهد: تمام بیماری‌های مشترک زنان و مردان مثل سنگ کلیه و مثانه، سرطان کلیه و ... حتی سرطان ریه و روده، بیماری‌های قلبی - عروقی و ریوی، در مردان شایع‌تر است. اما اگر مردی در خانواده خود سابقه سرطان پروستات دارد باید از سن 45 سال به بالا چکاپ انجام دهد؛ چراکه عامل ارثی در 50 درصد موارد ابتلا به این بیماری دخالت دارد. همچنین اگر علائمی مانند سوزش ادرار و خون در آن مشاهده کردند، باید به پزشک مراجعه کنند.

 

به گزارش ایسنا، انجمن اورولوژی ایران نشانی و تلفن تماس مراکز و مطب‌های ارائه مشاوره رایگان روز سلامت مردان را که در بسیاری از استان‌های کشور انجام می‌شود، در سایت این انجمن به نشانیwww.iuanet.org  قرار داده‌ است.

دوشنبه 9/12/1395 - 10:47
سلامت و بهداشت جامعه


  اخبارپزشکی,خبرهای پزشکی, حرکت اندام ها

محققان در حال توسعه الکترودهای "کربن شیشه ای" هستند که سیگنال های قویتری را ارسال می کند و نویدبخش بازیابی سریع تر توان حرکت اندام در افراد آسیب دیده و یا در اندام های مصنوعی است.

 به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، کربن شیشه‌ای، به خانواده ای از دگر شکل‌های کربن گفته می شود که بی نظم و شبیه شیشه هستند.

 

اکنون محققان چند دانشگاه در آمریکا با استفاده از کربن شیشه ای یک نوع بهبود یافته الکترود ابداع کرده اند که در قیاس با الکترودهایی که از مواد پیشرفته فعلی ساخته می شوند، بادوام تر است، مدت طولانی تری در بدن باقی می ماند و سیگنال واضح تر و قویتری ارسال می کند؛ بر این اساس، این الکترود می تواند بازیابی توان حرکت در افراد را بعد از حوادث منجر به آسیب نخاعی، تسریع کند.

 

این الکترود "کربن شیشه ای" داخل تراشه قابل کاشت در مغز منقوش می شود و در قیاس با الکترودهای فعلی، مدت طولانی تری در بدن باقی می ماند و سیگنال های واضح تر و قویتری ارسال می کند.

 

زمانی که افراد به جراحت های نخاعی مبتلا می شوند، به واسطه بروز مشکل در پردازش سیگنال های عصبی، حرکت اعضایشان را از دست می دهند. در حوادثی که منجر به آسیب نخاعی می شود، مغز هنوز می تواند پالس های الکتریکی واضحی ارسال کند و اعضا نیز می توانند آنها را دریافت کنند اما این سیگنال در نخاع آسیب دیده اصطلاحا گم می شود.

 

بر اساس این مطالعه که در مجله Nature Scientific Reports منتشر شد، این تراشه جدید می تواند سیگنال های عصبی الکتریکی را ثبت و به گیرنده ها در اندام ارسال کند و به این صورت آسیب را دور بزند و توان حرکت را مجددا ایجاد کند.

 

به گفته محققان، استفاده از کربن شیشه ای برای خواندن مستقیم سیگنال ها از انتقال دهنده های عصبی بسیار نویدبخش است. با استفاده از این الکترود، سیگنال واضح تر و تعبیر آن نیز آسان تر است.


دوشنبه 9/12/1395 - 10:46
سلامت و بهداشت جامعه


  اخبار پزشکی ,خبرهای  پزشکی , ویروس‌ها

اگر داروها در جنگ با سرطان مثل ویروس‌ها عمل کرده و مداوم تغییر قیافه دهند می‌توانند با صحت و کارایی بیشتری عمل کنند و نسبت به شیمی درمانی اثرات جانبی کمتری داشته باشند.

 به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، محققان موسسه مهندسی زیستی و نانوتکنولوژی دانشگاه کوینزلند استرالیا (AIBN) نانوذرات ویروس مانندی (NVP)طراحی کرده‌اند که دارو را مستقیما به سلول‌های مورد نظر می‌رسانند.

 

دکتر فرانک سنتزبوری، سرپرست این تیم تحقیقاتی می‌گوید: VNP از همان پروتئین‌های ساختاری تشکیل شده که پوسته محافظتی ویروس‌ها را تشکیل می‌دهد.

 

او ادامه می‌دهد: ویروس‌ها حاوی مولکول‌های زیست-فعال هستند و در طول تکامل راه‌های بسیار هوشمندانه‌ای برای ورود به سلول و انتقال این مولکول‌های زیست-فعال به داخل سلول پیدا کرده‌اند.

 

وی می‌افزاید: VNP شبیه یک ویروس است، اما عفونت‌زا نیست. به همین دلیل می‌تواند به عنوان سیستمی برای انتقال دارو به داخل سلول‌ها عمل کند بدون این که اثرات جانبی خاصی در پی داشته باشد.

 

وقتی عوامل عفونت‌زای ویروس از آن خارج می‌شود، ویروس می‌تواند با مولکول‌های کوچک یا پروتئین‌های کوچک پر شده و به یک بسته درمانی محافظت شده تبدیل شود. سطح خارجی این بسته تعیین می‌کند که بسته درمانی باید به کدام بخش از بدن برود.

 

قابلیت ارسال مستقیم مواد دارویی به سلول‌های بیمار، یکی از اصلی‌ترین اهداف درمانی است و اثربخشی و ایمنی درمان‌ها را افزایش می‌دهد.

 

در حال حاضر در بسیاری از روش‌های درمانی از جمله روش‌های شیمی‌درمانی برای مبارزه با سرطان، از دوز بسیار بالای مواد دارویی استفاده می‌شود تا درمان‌ها اثربخش باشد. این کار منجر به تشدید اثرات جانبی داروها می‌شود زیرا داروها به سلول‌های سالم نیز آسیب می‌رسانند.

 

این گروه تحقیقاتی با استفاده از ویروس زبان آبی که معمولا گاوها، گوسفندان و نشخوارکنندگان دیگر را مبتلا می‌کند این VNP را ساخته‌اند. این ویروس پوسته باثباتی دارد، از صدها پروتئین تشکیل شده که نسبت به مولکول‌هایی که به تعداد زیاد در اطراف سلول‌های سرطانی یافت می‌شوند، نابینا هستند و بر روی آن‌ها اثر نمی‌کنند.

 

هرچند که ساخت VNPs بسیار سخت ودشوار است اما محققان بر این باورند که می‌توانند به سادگی این ویروس‌ها را بر روی برگ‌های Nicotiana benthamiana که یکی از خویشاوندان وحشی تنباکوست، پرورش داده و در مقادیر زیاد تولید کنند.  به این ترتیب می‌توان امیدوار بود که در آینده گلخانه‌ها بتوانند روزانه مقادیر زیادی از این نانوذرات تولید کنند.

دوشنبه 9/12/1395 - 10:46
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته