• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1267روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

 داروهای گیاهی برای سرطان پوست

 

سرطان پوست یکی از سرطان های رایج است. بنابراین لازم است آگاهی همه از این نوع بیماری بالا رفته و از آن پیشگیری شود. برای پیشگیری از این نوع سرطان در گام اول باید از قرار گرفتن زیاد در معرض نور خورشید بخصوص در ساعات بین 10 تا 16 اجتناب کرد. اما برخی افراد به دلیل شغل و فعالیت های روزانه شان مجبور هستند تا به طور مرتب در نور آفتاب باشند. در این صورت باید حتماً از کرم ضدآفتاب مناسب، لباس های آستین بلند و مناسب و همچنین کلاه و عینک آفتابی استفاده کنند. علاوه بر این برخی گیاهان نیز برای پیشگیری از سرطان پوست مؤثر هستند. در این مطلب به معرفی این گیاهان مفید می پردازیم. لطفاً با ما همراه باشید.


زردچوبه
رنگدانه مفیدی در زردچوبه و کاری وجود دارد که عامل رنگ زرد آن‌ها بوده و خواص زیادی دارد. این ترکیب خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی قوی دارد. محققان تحقیقات گسترده ای در خصوص زردچوبه انجام داده و به این نتیجه رسیده اند که این ماده از سلول‌های سالم در برابر سرطان پوست محافظت و همچنین از بروز و رشد سلول های سرطانی پیشگیری می کند. شما می توانید به غذاها و سالادهایتان زردچوبه بزنید. حتی می توانید از آن چای یا دیگر نوشیدنی ها تهیه کرده و میل کنید. یکی دیگر از خواص بی نظیر زردچوبه این است که به کبد کمک می کند تا سموم و توکسین ها را از بدن دفع کند. علاوه بر این، این ادویه رشد رگ‌های خونی که سلول‌های سرطانی را تغذیه می کنند مسدود کرده و التهاب که بافت ها را تحریک می کنند کاهش می دهد. البته توجه داشته باشید که مصرف زیاد و افراطی زردچوبه یا کاری می تواند باعث ایجاد حالت تهوع و اسهال شود. 

داروهای گیاهی برای سرطان پوست

زردچوبه، از بروز و رشد سلول های سرطانی پیشگیری می کند

 

  چای سبز
نتایج بررسی هایی که روی موش های آزمایشگاهی انجام شده است نشان می دهد چای سبز در از بین بردن سلول هایی که در مراحل ابتدایی سرطان پوست، مثانه، مری، تخمدان ها و پانکراس قرار دارند نقش مؤثری دارد. نتایج پژوهش های دیگر نیز نشان می دهند که استفاده موضعی از چای سبز روی پوست برای مقابله با اثرات اشعه های ماورای بنفش مفید است. شما می توانید به سادگی از این چای مفید استفاده کنید. اگر از طعم آن چندان خوشتان نمی آید کمی عسل به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که برخی افراد با مصرف چای سبز دچار گاز، حالت تهوع، ترش کردن معده، معده درد، سردرد و دل درد می شوند. در این صورت لازم است که در ابتدا میزان کمی از این چای را مصرف کنید و بدنتان را به تدریج به مصرف آن عادت دهید. بعد از مصرف چای سبز می توانید مقداری از آن را خنک کرده و با پنبه به پوستتان بزنید.

 گیاهان مفید برای پوست،سرطان پوست

چای سبز در از بین بردن سلول هایی که در مراحل ابتدایی سرطان پوست قرار دارند نقش مؤثری دارد

  
گیاه خار مریم
گیاه خار مریم خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی بالایی دارد و به تقویت دستگاه ایمنی بدن کمک می کند. این گیاه حاوی ترکیباتی مانند سیلیمارین، تیرامین، هیستامین، عصاره های روغنی، روغنی پروتئینیک، فلاوونوئیدها، موسیلاژ و غیره است. نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهند که این گیاه باعث پیشگیری از رشد انواع تومورها شده و مانع از عواملی می شود که در رشد سرطان پوست و پروستات نقش دارند. می توانید از ساقه، برگ‌ها، ریشه و گل های این گیاه استفاده کنید. همچنین می توانید آن را به صورت ماسک روی پوست قرار دهید. این کار در پیشگیری از سرطان پوست نقش دارد. توجه داشته باشید که برخی افراد پوست حساسی دارند که در تماس با این گیاه دچار قرمزی می شود.  

گیاهان مفید برای پوست،سرطان پوست

خار مریم باعث پیشگیری از رشد انواع تومورها شده و مانع رشد سرطان پوست و پروستات میشود

 
دیگر گیاهان ضدسرطان پوست
گیاهان دیگری نیز وجود دارند که در پیشگیری از بروز سرطان پوست نقش دارند. برگ‌های گل بنفشه ضدتومور هستند. گیاهانی مانند رزماری، آویشن، مریم گلی، گیاه جینکو، گزنه، زنجبیل و جعفری نیز خواص آنتی اکسیدانی دارند و از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد که باعث بروز سرطان پوست می شود پیشگیری می کنند.


چند توصیه کلی برای پیشگیری از سرطان پوست
با وجود اینکه طبیعت، بسیار سخاوتمند است و داروهای گیاهی فراوانی در اختیار بشر قرار داده است اما زمانی که پای بیماری های جدی و سرطان در میان است باید به پزشکتان اعتماد کنید. در کنار آن می توانید از این گیاهان به صورت درمان مکمل و همچنین برای پیشگیری از ابتلا به این نوع سرطان استفاده کنید. حواستان باشد که به هیچ عنوان اقدام به خوددرمانی نکنید. اگر بیماری یا مشکل خاصی دارید حتی قبل از مصرف داروهای گیاهی نیز با پزشک مشورت کنید.

 

یادتان باشد عامل مهمی که در سلامت پوستتان نقش دارد سبک زندگی شما است. اگر تغذیه سالمی داشته باشید، ورزش کنید، به فکر سلامت روح و روانتان باشید، استرس تان را کاهش دهید قدم بزرگی در ارتقای سلامت خود و پیشگیری از ابتلا به سرطان برداشته اید. در خصوص پیشگیری از سرطان پوست یادتان باشد که همواره نیم ساعت قبل از خروج از منزل از کرم ضدآفتاب استفاده کنید و رژیم غذایی تان را سرشار از میوه ها و سبزیجات تازه کنید.

 

يکشنبه 15/12/1395 - 12:5
سلامت و بهداشت جامعه

 

گیاه دارویی بسفایج

گیاه دارویی بسفایج  در نواحی معتدل و مرطوب زمین و در روی دیوارها و تخته سنگ ها میروید

 

گیاه دارویی بسفایج در نواحی معتدل و مرطوب زمین مثلاً در شمال ایران و در روی دیوارها و تخته سنگ ها میروید.

گیاه دارویی بسفایج (Polypodium vulgare) در نواحی معتدل و مرطوب زمین مثلاً در شمال ایران و در روی دیوارها و تخته سنگ ها میروید. ساقه آن در زیر خاک و بصورت ریزوم است و برگهای آن دارای بریدگی های زیادی است و فقط برگهای گیاه از خاک بیرون می باشند.

 نام‌های دیگر بسفایج: بسپایک، ثاقب الحجر، اضراس‌الکلب، بسفایج، دارحماز، تشتیوان، کثیرالارجل، قمی، بنکارعلا، بولوخوریو، اشتران، سکی رغلا، پولیپود، پولوپودیون، اشتیوان و دارچماز می‌باشد.

 

 خواص داروئی گیاه بسفایج:

جهت درمان بواسیر هر روز گیاه بسفایج را با عناب دم کنید و آب صاف‏ کرده آن را بنوشید. براى افتادن دانه یا تکمه بواسیر بسیار مؤثر است.

گیاه بسفایج را با هل قراب از هرکدام یک مثقال بجوشانید و آبش را صبح ناشتا بنوشید رطوبت منجمده در معده را برطرف مى ‏سازد.

نوشیدن آب جوشانده گیاه بسفایج مخلوط با ماءالشعیر و یا آب و عسل براى تحلیل قولنج و نفخ شدید و دفع اخلاط بسیار نافع مى ‏باشد.

گیاه بسفایج را با ریشه شیرین‏ بیان پوست گرفته و انیسون دم کنید و آب صاف‏کرده آن را بنوشید. براى رفع سرفه و تنگى ‏نفس نافع است.

 اگر مغز فلوس سائیده شده یا ترنجبین را در آب دم‏کرده گیاه بسفایج مخلوط نموده و بنوشید. براى تحلیل باد و گاز بواسیر و تسکین درد معده مزمن و درمان صرع بسیار مجرب است. 

خاصیت گیاه بسفایج,خواص درمانی گیاه بسفایج

برگهای بسفایج،  دارای بریدگی های زیادی است و فقط برگهای گیاه از خاک بیرون می باشند

  

دیگر خواص گیاه بسفایج:

 ۱- طبع آن گرم و خشک است.

۲- برای درمان بیماری لقوه مفید می‌باشد.

۳- برای درمان ورم کلیه مفید می‌باشد.

۴- برای رماتیسم به صورت ضماد استفاده شود.

۵- برای تصفیه خون مفید می‌باشد.

۶- برای نفخ می‌توان از بسفایج استفاده کرد. 

۷- برای سرماخوردگی مفید می‌باشد.

۸- برای کبد مفید می‌باشد.

۹- برای طحال مفید می‌باشد.

۱۰- برای درمان نقرس می‌توان استفاده کرد.

۱۱- ضد بلغم و سودا است.

۱۲- برای سوءهاضمه مفید می‌باشد.

يکشنبه 15/12/1395 - 12:4
سلامت و بهداشت جامعه

 

راههای کاهش قند خون,علائم بیماری قند خون

دارچین خواصی دارد که به کنترل میزان قند خون کمک می کند

   

دارچین نیز مانند استویا خواصی دارد که به کنترل میزان قند خون کمک می کند. مصرف این دو ماده در کنار هم باعث تحریک و افزایش خواص آن ها می شود. 

دارچین و استویا
اگر تصور می کنید در مصرف مواد غذایی شیرین زیاده روی کرده اید و می خواهید قند خونتان را تحت کنترل داشته باشید، ترکیب دارچین و استویا به دردتان می خورد. البته این ماده غذایی برای افرادی که خود را مستعد دیابت می دانند و می خواهد از ابتلا به آن دور باشند نیز مفید است. در این مطلب شما را با این دو ترکیب مفید آشنا کرده و نوشیدنی حاصل از آنها را نیز معرفی می کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.


دارچین
دارچین یک ادویه معطر است که از عصاره پوست درخت دارچین گرفته می شود. این ادویه به داشتن خواص گوارشی، آنتی بیوتیکی، خلط آوری و ضدالتهابی شهرت زیادی دارد. علاوه بر این دارچین یک محرک طبیعی و انرژی زا است که گرمای بدن را بالا برده و بدون اینکه به دستگاه عصبی آسیب بزند و باعث عصبی شدن بشود میل جنسی را افزایش می دهد. در واقع این ادویه محرک جنسی است. دارچین همچنین درمانی مؤثر برای کنترل قند خون است و برای پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 و همچنین کنترل آن مؤثر عمل می‌کند. پودر دارچین بسیار در دسترس است و به نوعی در هر خانه ای یافت می شود. بنابراین بهانه ای برای عدم استفاده آن وجود ندارد.


گیاه استویا
گیاه استویا متعلق به پاراگوئه است و امروزه شهرت زیادی در سرتاسر جهان پیدا کرده است. چون این گیاه یک شیرین کننده کاملاً سالم و طبیعی است. خوشبختانه کشت این گیاه در ایران نیز شروع شده است و حتی می توان آن را در منزل نیز پرورش داد. معمولاً برگ‌های گیاه را خشک می کنند و یا از عصاره آن استفاده می کنند. خاصیت اصلی استویا تنظیم و کنترل قند خون است و در عین حال حاوی خواص زیر نیز هست:

* استویا برای افرادی که از فشارخون بالا رنج می برند و یا گاهی دچار افزایش فشارخون می شوند مفید است.

* استویا به میزان 7 برابر آنتی اکسیدان بیشتری در مقایسه با چای سبز دارد.

* استویا خواص دیورتیک (ادرارآوری) دارد.

* استویا ضداسید است و باعث بهبود گوارش می شود.

* استویا التیام بخش و ضدباکتری است و برای برطرف کردن جراحات و سوختگی های سطحی مؤثر است.

* استویا باعث تقویت مینای دندان شده و از پوسیدگی آن ها پیشگیری می کند. امروزه در ترکیب خمیردندان‌ها نیز از این ماده استفاده می شود.

راههای کاهش قند خون,علائم بیماری قند خون

رکیب دارچین و استویا برای افرادی که خود را مستعد دیابت می دانند مفید است

  
درمانی طبیعی برای کنترل قند خون

برای بهره مندی از خواص این مواد طبیعی بهتر است یک نوشیدنی مفید از آن ها تهیه و میل کنید.

مواد لازم
پودر دارچین: 2 قاشق چایخوری معادل 6 گرم
برگ خشک استویا: 10 گرم
آب: 3 لیوان معادل 600 میلی لیتر

روش تهیه
کافی است آب را بجوشانید و به محض به جوش آمدن زیر شعله را خاموش کنید. برگ‌های خشک استویا و پودر دارچین را به آن اضافه کرده و اجازه دهید 10 دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و میل کنید.


توصیه های تکمیلی
برای اینکه این درمان طبیعی تأثیر بیشتری داشته باشد باید چند قانون اصلی را به طور روزانه مراعات کنید:

* توصیه می شود به غذاهایتان مانند کیک ها، غذاهای گوشتی و غیره دارچین بزنید. 

* همچنین می‌توانید دسرهایتان را به جای شکر با استویا شیرین کنید.

* می توانید برگ‌های خشک این گیاه یا عصاره آن را از انجمن های دیابت و یا عطاری ها تهیه کنید. 

* یادتان باشد که برای کنترل قند خونتان و پیشگیری از ابتلا به دیابت نیاز به فیبر دارید. بنابراین باید مصرف مواد غذایی حاوی این ترکیبات مانند میوه ها، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل را افزایش دهید. فیبرها سرعت جذب کربوهیدرات ها را کند می کنند و این مسئله باعث کاهش واکنش انسولین و میزان قند خون بعد از مصرف غذا می شود.

* توصیه می کنیم به رژیم غذایی تان مواد غذایی خاصی مانند نخود، شاهی، جوانه گندم و یا مخمر آب جو را اضافه کنید. این مواد به کنترل میزان قند خون کمک می کنند. 

* در مواقع خارج از غذاهای اصلی به میزان کافی آب بنوشید. یادتان باشد که روزانه باید حداقل یک و نیم لیتر آب بنوشید.

* بهتر است روزانه چند وعده غذایی سبک داشته باشید تا میزان قند خونتان ثابت بماند. توصیه می شود از مصرف غذاهای سنگین و پرحجم بپرهیزید و با کوچکترین احساس گرسنگی سراغ خوردن نروید.

يکشنبه 15/12/1395 - 12:3
سلامت و بهداشت جامعه


خواص عرق آویشن,خواص آویشن شیرازی

آویشن منبع آهن و ویتامین K است

 

از زمان های قدیم آویشن برای مقابله با عفونت ها و درمان زخم‌ها نیز استفاده می شده است. هم اکنون نیز در طب سنتی فرهنگ های مختلف از این گیاه معطر برای تسکین فیبرومیالژی (درد پراکنده)، آرتریت روماتوئید، ام اس و غیره استفاده می شود.

آویشن سرشار از اسانس های روغنی است که از سالیان پیش برای درمان بیماری های مختلفی مانند آنفلوانزا، صرع و غیره استفاده شده است. در قرون وسطی، مردم عادت زیادی به مصرف آویشن داشتند و آن را با اسطوخودوس مخلوط کرده و کف کلیسا را می پوشاندند تا بوی بد از بین برود. در ادامه مروری کوتاه داریم بر خواص این گیاه دارویی فوق العاده.


خواص آویشن
اسانس های روغنی موجود در آویشن به ‌ویژه تیمول خواص درمانی دارند و ضدویروس، ضدانگل و ضدعفونی کننده هستند. 

استفاده منظم از این گیاه در پیشگیری از برخی بیماری ها مانند آنژین مؤثر است. علاوه بر این به نظر می رسد که آویشن به بهبود وضعیت سلامتی در برخی بیماری ها مانند لوپوس، ام اس و همچنین بیماری هاشیموتو (نوعی التهاب مزمن تیروئید) کمک می کند. بنابراین به نظر می رسد که نوشیدن روزانه یک فنجان چای آویشن مفید است.

آویشن همچنین منبع آهن و ویتامین K است. آهن برای حمل اکسیژن به بافت ها و ساخت گلبول های قرمز خون ضروری است و ویتامین K نقش مهمی در انعقاد خون و ساخت استخوان دارد.  

خواص عرق آویشن,خواص آویشن شیرازی

مصرف منظم آویشن، برای عملکرد خوب مغز، کلیه ها و قلب مفید است

 
برخی مولکول های موجود در آویشن نیز اثراتی در مقابله با برخی سرطان ها دارند. آویشن حاوی اسیدهای چرب امگا 3 و دیگر ترکیبات مفید است و مصرف منظم آن برای عملکرد خوب مغز، کلیه ها و قلب مفید است. 

اسانس های گیاهی آویشن خواص خلط آوری دارند و به همین دلیل به تمیزی و باز کردن برونش ها کمک می کنند. 

در نهایت اینکه آویشن برای مقابله و پیشگیری از مشکلاتی مانند التهاب لثه، لارنژیت، آسم، عفونت ها و زخم های گلو و التهاب دهان نیز مفید است.

البته این مورد را هم در نظر داشته باید کسانی که فشار خون بالا دارند و دچار پرکاری و یا کم کاری تیروئید هستند و همچنین زنان باردار باید در مصرف آویشن احتیاط کنند.


روش تهیه و استفاده از چای آویشن
به یک مشت آویشن، آب و قوری برای دم کردن نیاز دارید. به این ترتیب که برای هر لیوان آب، 2 قاشق چای‌خوری گیاه آویشن خشک بریزید. اگر گیاه تازه در اختیار دارید از میزان بیشتری استفاده کنید. کمی بعد از جوش آمدن آب، آن را روی آویشن بریزید. در قوری را ببندید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه دم بکشد. چایتان را صاف کرده و میل کنید. بهتر است این کار را صبح انجام دهید.

 

يکشنبه 15/12/1395 - 12:3
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 سرطان سینه,سینه زن,کوچک کردن سینه

پستان ها بخشی از بدن خانم ها هستند که باید توجه روزانه به آنها شود و نادیده گرفته نشوند

 

پستان ها هر اندازه ای که داشته باشند و به هر رنگ و شکلی که باشند، بخشی از بدن خانم ها هستند که باید توجه روزانه به آنها معطوف شود و نادیده گرفته نشوند. از آنجائیکه وضعیت کلی آنها نشان دهنده سلامت بدن است، همیشه باید به نکات زیر توجه داشت.
 
1. افزایش سایز
اگر پستان هایتان درشت تر شده اند، احتمالاً دلیلش افزایش وزن (زیرا سینه ها عمدتاً از سلول های چربی و بافت غده دار تشکیل شده اند)، بارداری (مجاری شیر برای شیردهی بیشتر می شوند)، قرص های ضدبارداری، و/یا تغییرات هورمونی مربوط به قاعدگی (سینه ها به تغییر سطح استروژن و پروژسترون بسیار حساس هستند). بنابراین چندان جای نگرانی نیست.

2. کاهش سایز
اگر فکر می کنید سینه ها دارند آب می روند، شاید وزن کم کرده باشید، یا سطح استروژن بدنتان پایین آمده باشد، یا مصرف قرص ضدبارداری را متوقف کرده باشید یا یائسگی تان نزدیک شده باشد. اگر شاهد آب رفتن پستان هایتان هستید و هیچیک از این موارد برایتان صادق نیست (به خصوص اگر ریزش مو، آکنه و موی صورت دارید) بهتر است برای سندروم تخمدان پلی کیستیک آزمایش بدهید که شاخصه آن سطوح بالای هورمون های تستوسترون و DHEA است یا اینکه به کلی از قهوه و نسکافه دوری کنید. مطالعه ای که در مجله سرطان بریتانیا منتشر شده نشان داده که نوشیدن سه فنجان قهوه در روز باعث می شود پستان های بعضی خانم ها آب برود و هر چند فنجان قهوه بیشتر موجب افزایش این اثر می شود. دلیل آن هم ژنی است که ثابت شده سایز پستان را به مصرف قهوه ربط می دهد.

3. پستان های بزرگ
اگر پستان هایتان مادرزادی درشت هستند، شاید باید از دی ان ای خود تشکر کنید (یا به آن لعنت بفرستید!) با آنکه در بعضی مطالعات نشان داده شده که سینه های بزرگتر ریسک بالاتری در ابتدا به سرطان سینه دارند، ولی هنوز شواهد کافی برای اثبات این نگرانی وجود ندارد. دنیل ممان، جراح سینه و استادیار بالینی جراحی در دانشکده پزشکی مونت سینای در منهتن می گوید: «حداقلش این است که باید مطالعات بیشتری قبل از هرگونه نتیجه گیری انجام شوند.»
 
4. تغییر شکل
این دی ان ای شماست که شکل بدنتان را می سازد، ولی با گذشت زمان بدن تغییر شکل می دهد. ممان در این مورد می گوید: «شکل و ظاهر سینه به میزان زیادی به سن و سابقه فرزندآوری و شیردهی ربط دارد.» پس از دوران شیردهی و با بالا رفتن سن، رباط ها کش می آیند، بافت های همبند از بین می روند و پوست خاصیت کشسانی اش را از دست می دهد و همینها باعث می شوند که پستان ها بیشتر به اشک دربیایند و آویزان شوند. دکتر ممان اظهار می دارد: «استفاده مادام العمر از سینه بند یکی از چیزهایی است که خانم ها می توانند برای مبارزه با عوارض نیروی جاذبه انجام دهند.» از رژیم گرفتن های نامنظم نیز باید اجتناب شود، زیرا نوسانات وزنی منجر به کش آمدن پوست می شوند. در عوض بهتر است ورزش هایی مانند شنا سوئدی و کار با دمبل باعث می شوند که عضلات صدری تان و در نتیجه عضلات سینه ها قوی شوند و پستان ها زیباتر خود را نشان دهند.

 سرطان سینه,سینه زن,کوچک کردن سینه

درد پستان ممکن است به خاطر فقر آهن باشد که هورمون های تیروئید را تنظیم می کند


5. توده ها و برآمدگی ها
در طول مدت قاعدگی تان، ممکن است حس کنید پستان هایتان توده یا برآمدگی هایی دارند، زیرا تغییرات هورمونی باعث می شوند که کیست های خوشخیمی پر از مایع تشکیل شوند. لورن استایکر، متخصص زنان و دانشیار بالینی بیماری های زنان و زایمان در دانشکده پزشکی دانشگاه نورث‌وسترن می گوید: «در دوران قاعدگی خانم ها، این تغییرات فیبروکسیتیک، بخشی از ساز و کار روتین پستان ها محسوب می شوند.»


توده ها – که عمدتاً در کناره های سینه ها و در قسمت پائینی زیر بغل و/یا جلوی بالاتنه و بالاتر از نوک سینه ها شکل می گیرند – ممکن است دردناک باشند یا نباشند، به خصوص در چند روز قبل از شروع پریود، ولی عموماً دلیلی برای نگرانی وجود ندارد، به خصوص اگر توده ها متقارن باشند. اگر نگران هستید با پزشکتان مشورت کنید.

6. تراکم
اگر شما هم جزو پنجاه درصد زنانی هستید که پستان های متراکمی دارند – یعنی بافت های فیبردار و غده دار بیشتری دارند – شاید تشخیص توده ها یا تومورها در ماموگرافی در مورد شما دشوار باشد. دلیلش این است که بافت های متراکم پستان و همچنین بافت های سرطانی در عکسبرداری با اشعه ایکس، سفید دیده می شوند.

از آنجائیکه داشتن پستان های متراکم می تواند به معنای ریسک بالای ابتلا به سرطان باشد، حداقل 22 ایالت در آمریکا قانونی تصویب کرده اند مبنی بر اینکه پزشکان باید به خانم هایی که پستان های متراکم دارند این مسئله را اطلاع دهند. خانم هایی که پستان های بسیار متراکم دارند باید از پزشک خود بخواهند که تست های بیشتری از جمله ام آر آی و سونوگرافی برایشان انجام دهد. در این میان خانم ها باید خودشان نیز مواظب باشند. دکتر ممان در این مورد می گوید: «در مورد تست کردن بدنتان دقت داشته باشید. باید پستان هایتان مرتباً لمس کنید و بدانید که در چه حالتی باید به پزشک خود مراجعه کنید.»

7. دردها
فهرست چیزهایی که ممکن است به درد در ناحیه پستان منجر شوند بسیار طولانی است که اغلب آنها هم خوش‌خیم هستند. استرایکر می گوید: «درد دو طرفه پستان یعنی درد در هر دو پستان اغلب اوقات هورمونی و به خاطر مصرف زیاد کافئین است.» زیرا کافئین تغییرات فیبروکیستیک را تشدید می کند. عوامل موثر دیگر شامل تغییرات پیش از قاعدگی، سینه بند نامناسب، ضربه ملایم به قفسه سینه و حتی حمل کردن کیف دستی های سنگین و فشار هر روزه بر روی یک شانه می شوند.

درد پستان ممکن است به خاطر فقر آهن نیز باشد که هورمون های تیروئید را تنظیم می کند. در مطالعه ای که در سال 2004، انجام شد مشخص شد که با اضافه کردن 6 میلی گرم مکمل ید، درد پستان کاهش می یابد، زیرا عملکرد تیروئید را بهبود می بخشد. درد فقط یک پستان ممکن است نشانه سرطان سینه باشد. استرایکر در این مورد می گوید: «اکثر مردم بر این باورند که سرطان پستان درد ندارد ولی این باور صحیح نیست؛ سرطان می تواند درد داشته باشد. البته هزار و یک چیز غیر سرطانی دیگر هم هست که ممکن است منجر به درد در پستان ها شود و همه آنها تقریباً عادی و بی خطر هستند.»
 
8. تو رفتگی نوک سینه
تو رفتگی نوک سینه امری کاملاً عادی و طبیعی است، اگر همیشه به همین شکل بوده باشد. استرایکر می گوید: «مشکل زمانی بزرگ می شود که نوک سینه همیشه بیرون بوده و یک روز بیدار شوید و متوجه شوید که نوک سینه تان تو رفته است. در این صورت باید فوراً به پزشکتان مراجعه کنید.»

9. ترشح پستان
ترشح پستان غیرطبیعی نیست – ممکن است در اثر تحریک جنسی رخ دهد – ولی ممکن است که نشانه وجود مشکل در پستان باشد. استرایکر می گوید: «بیشتر خانم ها فوراً به فکر سرطان سینه می افتند و در بعضی موارد شک آنها درست است، ولی ترشح پستان می تواند دلایل متعددی داشته باشد.» به خصوص وقتی ترشح از هر دو پستان باشد، احتمالاً مشکل هورمونی است. مشکل متعارف بیشتر خانم ها سطوح بالای پرولاکتین است که به خاطر داروهایی که مصرف می کنند (مانند قرص ضدبارداری یا بعضی از داروهای ضد افسردگی) پیش می آید یا به علت داشتن تیروئید کم کار، اتساع مجاری شیر در پستان، یا در بدترین حالت تومور مخاطی، چنین حالتی رخ می دهد.

تومور خوش‌خیمی که پاپیلوما نام دارد گاهی اوقات ممکن است منجر به ترشح خونی از نوک پستان شود. گاهی نیز ترشح ممکن است به معنای بارداری باشد به این معنا که پستان ها در حال شروع فرآیند تولید شیر هستند. حتی ترشح شیر می تواند تا بیش از دو سال و پس از توقف شیردهی، ادامه داشته باشد.
 
ممان در این مورد اظهار می دارد: «اغلب اوقات ترشح از نوک پستان طبیعی است ولی هنوز هم باید آن را نشانه ای بر انجام تست دانست. به خصوص وقتی این ترشح خونی است، یا فقط از یک پستان ترشح می شود یا زمانی که با تغییراتی در پوست همراه می شود و به وجود توده پستانی مشکوک هستید.»

10. تغییرات در رنگ
با آنکه سرطان پستان پیشرفته می تواند به تغییر در رنگ پوست و تو رفتگی در آن منجر شود، تغییر رنگ معمولاً نشانه بارداری است و نوک سینه و هاله ها ممکن است بزرگ شوند و تیره تر گردند. با بالا رفتن سن نیز ممکن است نوک سینه هایتان تیره تر شوند و این کاملاً طبیعی است، حتی اگر آن را دوست نداشته باشد.

يکشنبه 15/12/1395 - 12:2
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

جراحی پروتز سینه,عوارض بعد از پروتز سینه

عوارض پروتز سینه

 

تغییر اندازه پستان یکی از رایج‌ترین جراحی های زیبایی در جهان محسوب می شود. در سال ۲۰۱۵، تنها در آمریکا نزدیک به ۲۸۰ هزار زن اقدام به بزرگ کردن پستان از طریق ایمپلنت های سیلیکونی یا سالین (آب نمک) کرده و حدود ۱۰۶ هزار بیمار مبتلا به سرطان پستان نیز پس از پستان‌برداری (ماستکتومی)، اغلب با استفاده از ایمپلنت اقدام به ترمیم این بخش کرده اند.

 

بیش از ۴۳ هزار جراحی برداشت ایمپلنت نیز در سال ۲۰۱۵ گزارش شده است. با توجه به این آمار و ارقام رو به افزایش، بحث درباره ایمنی جراحی زیبایی پستان و استفاده از ایمپلنت داغ است. در این مطلب با برخی از خطرات ایمپلنت های پستان بیشتر آشنا می شویم.

 

خطرات شناخته شده ایمپلنت پستان

زنانی که قصد انجام جراحی زیبایی جایگذاری ایمپلنت پستان، برداشت آن یا تعویض ایمپلنت های قدیمی با جدید را دارند باید درباره خطرات کوتاه مدت و بلند مدت این کار آگاه باشند. عوارض موضعی به مشکلاتی که در ناحیه پستان رخ می دهند، ارجاع می شوند که آشکارا با ایمپلنت ها یا عمل جراحی در ارتباط هستند. عوارض شایع شامل عفونت و دیگر خطرات جراحی، درد مزمن پستان، بی حسی پستان یا نوک آن، انقباض کپسولی، شکستگی و نشت، نکروز (مرگ پوست)، نیاز به جراحی اضافی، و مشکلات زیبایی از قبیل نارضایتی درباره ظاهر جدید اندام می شوند.

 

مطالعات صورت گرفته درباره ایمپلنت های سالین و ژل سیلیکون توسط شرکت های تولیدکننده ایمپلنت نشان داده اند که طی سه سال نخست، تقریبا سه نفر از هر چهار بیمار ترمیمی (سرطان پستان) و تقریبا نیمی از افرادی که برای نخستین بار جراحی ایمپلنت پستان را انجام داده اند، حداقل یک عارضه موضعی از قبیل درد، عفونت، سخت شدن، یا نیاز به جراحی اضافی را تجربه می کنند.

 

افزون بر خطرات ناشی از بیهوشی، خطرات جراحی شامل عفونت و هماتوم (جمع شدن خون اطراف ایمپلنت) می شوند که دامنه هر یک از آنها می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. فردی که جراحی زیبایی پستان را انجام می دهد، اگر نیاز به جراحی اضافی برای اصلاح مشکلات ایمپلنت یا تعویض نمونه های قدیمی یا آسیب دیده باشد، ممکن است چندین بار در معرض خطرات جراحی قرار بگیرد.

 

از عوارض موضعی شایع می توان به بی حسی یا دردناکی نوک پستان اشاره کرد. برخی زنان از نتیجه جراحی رضایت ندارند زیرا پستان ها ظاهر یا احساسی غیر طبیعی یا نامتقارن را منتقل می کنند و یا می توانند صدایی از ایمپلنت های سالین بشنوند. مشکلات این چنینی حتی می توانند در رابطه جنسی نیز تداخل ایجاد کنند.

همچنین، بافت ناشی از زخم که اطراف ایمپلنت یا قسمت خارجی بدن شکل می گیرد می تواند سخت و تنگ شود. این مشکل شایع به نام انقباض کپسولی شناخته می شود. بافت زخمی داخل بدن است، اما می تواند موجب سفت شدن و تغییر شکل پستان شود و شدت ناراحتی ناشی از آن از خفیف تا بسیار دردناک متغیر است.

 

افزون بر این، پژوهش ها نشان داده اند که باکتری ها یا قارچ ها می توانند در ایمپلنت سالین رشد کنند و بر همین اساس پژوهشگران نگرانی خود درباره انتشار آنها در بدن در صورت شکستن ایمپلنت را ابراز کرده اند.

 

جراحی پروتز سینه,عوارض بعد از پروتز سینه

تغییر اندازه پستان یکی از رایج‌ترین جراحی های زیبایی در جهان محسوب می شود

 

در زمان شکستن ایمپلنت چه اتفاقی رخ می دهد؟

تمامی ایمپلنت های پستان در نهایت فرسوده شده و می شکنند، اما مدت زمانی که ایمپلنت های فعلی موجود در بازار دوام می آورند، مشخص نیست. مطالعات صورت گرفته روی ایمپلنت های سیلیکونی نشان می دهند که بیشتر آنها هفت تا ۱۲ سال دوام می آورند، اما برخی طی چند ماه یا چند سال نخست می شکنند، در شرایطی که برخی دیگر حتی ممکن است ۱۵ سال دوام بیاورند.

 

پژوهش ها نشان داده اند که ژل سیلیکونی در ایمپلنت ها می تواند در دمای عادی بدن به سیلیکون مایع تبدیل شود و گزارش هایی درباره نشت سیلیکون و حرکت آن از ایمپلنت به غدد لنفاوی و اندام های دیگر موجود است.

 

آیا ایمپلنت های پستان موجب بیمار شدن زنان می شوند؟

این پرسشی جدی محسوب می شود و مشکلی است که تنها محدود به ناحیه سینه نمی شود.

 

بیماری های خودایمنی

چندین مطالعه به این نکته اشاره داشته اند هیچ مدرکی دال بر این که ایمپلنت ها موجب بیماری سیستمیک می شوند، وجود ندارد. البته این گزارش ها پژوهش هایی که بر بیماری های خودایمنی یا بافت همبند در زنانی که مدت زمان کوتاهی از ایمپلنت استفاده کرده بودند را مد نظر داشتند. از آنجایی که توسعه و تشخیص بیماری های بافت همبند یا خود ایمنی ممکن است به چندین سال زمان نیاز داشته باشد، این قبیل مطالعات با تمرکز بر زنانی که مدت زمان کوتاهی از جراحی ایمپلنت پستان آنها می گذشت نمی توانست برای تعیین این که آیا ایمپلنت ها خطرات بلند مدت چنین بیماری هایی را افزایش می دهند، استفاده شوند.

 

مطالعاتی که پس از این گزارش ها منتشر شدند به این نکته اشاره داشته اند که ایمپلنت ها ممکن است با بیماری های خودایمنی مرتبط باشند. به عنوان مثال، دانشمندان سازمان غذا و داروی آمریکا مطالعه ای را با حضور زنانی دارای ایمپلنت های ژل سیلیکون در یک بازه زمانی حداقل هفت ساله انجام دادند و دریافتند که احتمال ابتلا به فیبرومیالژیا، یک بیماری خودایمنی دردناک، در افرادی که دارای ایمپلنت های نشت کننده بوده اند، بیشتر بوده است.

 

آیا بیمارانی که نشانه های بیماری خودایمنی در آنها مشاهده می شود پس از خارج کردن ایمپلنت ها احساس بهتری دارند؟ نتایج مطالعه ای که با حضور ۵۲ زن که دارای ایمپلنت ژل سیلیکون بودند و نشانه هایی مانند خستگی و درد مفاصل و عضلات را گزارش کرده بودند، کاهش قابل توجه نشانه ها در ۳۶ نفر پس از خروج ایمپلنت ها را نشان داد.

 

نتایج مطالعه ای دیگر با حضور زنان دانمارکی که به طور میانگین ۱۹ سال از ایمپلنت پستان استفاده کرده بودند، نشان داد که احتمال مشاهده خستگی، نشانه های رینود مانند (انگشتان سفید دست و پا در مواجهه با سرما)، از دست دادن حافظه و دیگر نشانه های شناختی در این زنان نسبت به زنان هم سن و سال فاقد ایمپلنت بسیار بیشتر است.

 

سرطان ها و مرگ و میر

هیچ مدرک پژوهشی دال بر این که ایمپلنت ها موجب سرطان پستان می شوند، وجود ندارد. با این وجود، ایمپلنت ها می توانند در تشخیص سرطان پستان اختلال ایجاد کنند.

 

تشخیص زودهنگام سرطان پستان از طریق ماموگرافی، به طور بالقوه می تواند جان بیمار را نجات دهد و حتی نیازی به برداشتن پستان نباشد. اما ایمپلنت های پستان به روش های مختلف می توانند در تشخیص سرطان پستان تاخیر ایجاد کنند:

 

اگرچه ماموگرافی می تواند به روش هایی انجام شود که تداخل ایمپلنت ها را به حداقل برساند، تقریبا ۵۵ درصد از تومورهای پستان به واسطه ایمپلنت پنهان باقی می مانند.

بنابر گزارش دانشمندان سازمان غذا و داروی آمریکا، ایمپلنت های سیلیکونی یا سالین می توانند هنگام انجام ماموگرافی دچار آسیب شوند و به همین دلیل زنانی که از این مساله هراس دارند ممکن است ماموگرافی را انجام ندهند.

با افزایش اندازه ایمپلنت به نسبت اندازه طبیعی پستان، دقت ماموگرام ها کاهش می یابد.

 

تاخیر در تشخیص سرطان پستان می تواند نیاز به جراحی گسترده‌تر را به همراه داشته باشد و یا در بدترین حالت، این تاخیر می تواند مرگبار باشد. خطر افزایش یافته مرگ ناشی از سرطان پستان احتمالا به واسطه دقت پایین‌تر ماموگرافی برای زنان دارای ایمپلنت است.

 

جراحی پروتز سینه,عوارض بعد از پروتز سینه

ایمپلنت ها می توانند در تشخیص سرطان پستان اختلال ایجاد کنند

 

نگرانی های دیگر شامل چه چیزهای می شوند؟

شیر دادن به نوزاد

بنابر گزارش موسسه پزشکی آمریکا (IOM)، زنانی که هر گونه جراحی پستان، از جمله جراحی ایمپلنت، انجام داده اند، حداقل سه برابر احتمال بیشتری دارد با کمبود شیر برای تغذیه نوزاد مواجه شوند. نگرانی ها درباره ایمنی شیر مادر نیز افزایش یافته است، اما پژوهش های کافی برای ارائه پاسخی دقیق در این زمینه انجام نشده اند.

 

حافظه و تمرکز

زنان دارای ایمپلنت پستان نگرانی هایی درباره از دست دادن حافظه، دشواری در تمرکز، و دیگر مشکلات شناختی را افزایش داده اند. تجزیه و تحلیل صورت گرفته توسط سازمان غذا و داروی آمریکا افزایش چشمگیر در نشانه های عصبی مانند تمرکز ضعیف، برای زنانی که به مدت دو سال از ایمپلنت سیلیکونی استفاده کرده بودند در مقایسه با شرایط پیش از استفاده از ایمپلنت را نشان داده است.

 

برخی کارشناسان معتقدند این نشانه ها می تواند با مقدار اندک پلاتین مورد استفاده برای تولید ایمپلنت ژل سیلیکون پستان در ارتباط باشد، زیرا سطوح سمی پلاتین در خون و ادرار زنان دارای ایمپلنت مشاهده شده است.

 

چه می شود اگر به خارج کردن ایمپلنت نیاز باشد؟

زنانی که دارای ایمپلنت پستان هستند، به دلیل عوارض جانبی، ناامیدی از ظاهر و احساسی که دارند، یا نگرانی درباره خطرات سلامت بلند مدت، گاهی اوقات تصمیم می گیرند آنها را خارج کنند.

زنانی که با ایمپلنت سیلیکونی پاره شده مواجه هستند، اغلب بافت پستان را به عنوان بخشی از روند جراحی از دست می دهند. اگر سیلیکون به بافت پستان نشت کرده باشد، نتیجه جراحی خارج کردن ایمپلنت ممکن است مشابه با برداشتن پستان در بیماران مبتلا به سرطان باشد.

 

توجه داشته باشید، جراحی که ایمپلنت را کار گذاشته است لزوما بهترین انتخاب برای خارج کردن آن نیز محسوب نمی شود. خارج کردن ایمپلنت می تواند بسیار پیچیده‌تر و پر هزینه‌تر از جراحی اصلی باشد، به ویژه اگر ایمپلنت آسیب دیده باشد.

 

آیا ایمپلنت های جدیدتر، ایمن‌تر هستند؟

جراحان پلاستیک گاهی اوقات ایمپلنت های پستان «آدامس خرسی» را پیشنهاد می دهند که نام خود را از آب نبات آدامسی خرسی گرفته اند، زیرا این ایمپلنت ها ژل سیلیکون ضخیم‌تر و منسجم‌تری دارند. از آنجایی که پوسته و ژل در این مدل های جدید ضخیم‌تر از نمونه های دیگر است، احتمال شکستن یا نشت آنها در بدن ممکن است کمتر باشد.

 

با این وجود، ایمپلنت های جدید اغلب دارای خطراتی هستند که بلافاصله آشکار نمی شوند. متاسفانه، مطالعاتی درباره اثبات ایمن‌تر بودن این ایمپلنت های جدید نسبت به نمونه های دیگر در نشریه های پزشکی منتشر نشده اند. در حال حاضر، هیچ راهی برای آگاهی از این که پوسته ضخیم‌تر نسبت به ایمپلنت های دیگر بیشتر دوام می آورد، وجود ندارد.

 

تنها زمانی که ایمپلنت های ژل منسجم برای ۱۰ سال یا بیشتر در بدن یک زن قرار داشته باشند می توان درباره شرایط آنها و این که چگونه در بدن انسان تغییر می کنند، اظهار نظر کرد.

 

چرا مطالعات ایمنی بلند مدت اهمیت دارند؟

افزون بر ایمپلنت های سیلیکونی و سالین، سه نوع دیگر ایمپلنت توسعه یافته و مورد استفاده قرار می گرفتند. ایمپلنت های تریلوسنت که با روغن سویا پر شده بودند و ایمپلنت های نوواگلد و پیپ هیدروژل که با یک ژل پلاستیکی پر شده بودند.

 

اگر چه این ایمپلنت ها به عنوان جایگزین هایی طبیعی و ایمن‌تر برای ایمپلنت های سیلیکونی یا سالین تبلیغ می شدند، اما به نظر می رسد آزمایش های بالینی هرگز روی افرادی که از این نوع ایمپلنت ها استفاده می کنند، انجام نشده بود. در سال ۲۰۰۰، نگرانی های ایمنی جدی به جمع آوری هر سه نمونه از بازار منجر شد. در شرایطی که ابتدا این ایمپلنت ها مورد توجه جراحان و بیماران قرار گرفته بود، جمع آوری آنها این نکته را به ما یادآوری می کند که خطرات بلند مدت ایمپلنت ها همواره طی چند سال نخست استفاده آشکار نمی شوند.

بر همین اساس است که انجام مطالعات درباره خطرات استفاده بلند مدت برای اطمینان از ایمنی انواع مختلف ایمپلنت ها ضروری هستند.

يکشنبه 15/12/1395 - 12:2
سلامت و بهداشت جامعه

 

فاصله بارداری تا فریز رحم

فریز رحم، یک روش مناسب برای مقابله با مشکلات ناشی از زخم دهانه رحم است

 

اینکه فریز زخم رحم در دوره پریود نباید انجام گیرد بنابراین باید طوری برنامه‌ریزی کنند که فریز زخم رحم، یک یا دو هفته پیش از عادت ماهیانه انجام شود.

فریز رحم، یک روش مناسب برای مقابله با مشکلات ناشی از زخم دهانه رحم است. با این حال در صورت بارداری، نباید فریز زخم رحم انجام شود و اگر خانمی احتمال می‌دهد که باردار باشد، باید حتما پزشک را در جریان این مساله قرار دهد.

توصیه های قبل از انجام فریز زخم رحم :
- اینکه فریز زخم رحم در دوره پریود نباید انجام گیرد بنابراین باید طوری برنامه‌ریزی کنند که فریز زخم رحم، یک یا دو هفته پیش از عادت ماهیانه انجام شود.


- شب قبل از فریز زخم رحم، استراحت کافی داشته باشند.


- حتما قبل از اقدام به این کار، میان‌وعده سالم (ماست میوه یا آبمیوه و آجیل) بخورند.


- با توجه به اینکه هنگام فریز زخم رحم، احساس گرفتگی عضلات ایجاد می‌شود، با مصرف قرص ایبوپروفن یک ساعت قبل از فریز این حالت قابل کنترل است.


 - فریز دهانه زخم رحم 20 دقیقه طول می‌کشد اما برخی بیماران مدتی بعد از پایان فریز به استراحت کوتاهی نیاز دارند به همین دلیل برای انجام فریز زخم رحم باید یک ساعت را در نظر گرفت.

يکشنبه 15/12/1395 - 12:1
سلامت و بهداشت جامعه


 

ریزش مو در زنان باردار

دلیل اصلی ریزش مو در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی در بدن مادر است‎

 

دلیل اصلی ریزش مو در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی در بدن مادر است.

 

دلیل اصلی ریزش مو در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی در بدن مادر است.در طول زمان بارداری ، مادران باید ویتامین هایی مصرف کنند که ریزش مو را در آنها کاهش داده و به رشد آنها نیز کمک کند. چرا که موها در این دوران نازک تر و شکننده تر می شوند. به هر حال ، هورمون هایی که این مشکلات بوجود می آوردند پس از زایمان ، حدودا 2 تا 3 ماه بعد از متولد شدن نوزاد به وضعیت اولیه خود و قبل از بارداری باز می گردند.

به غیر از مشکلات هورمونی ، طبیعی است که زنان به دلیل فقدان ویتامین در بدن شان دچار ریزش مو بشوند. دلیل دیگر اینست که در این دوران بدن مقدار زیادی مواد معدنی و ویتامین مورد نیاز دارد که شما باید بوسیله خوردن میوه و سبزیجات آن ها را تامین کنید.

در دوران بارداری، ریزش مو عامل شایعی نمی باشد، حتی در بعضی موارد تغییرات هورمونی در دوره بارداری ممکن است که منجر به پرمویی در خانم‌های باردار شود و این حالت را در آنها بوجود آورد. اما در عین حال ممکن است برخی مادران باردار در طول دوره بارداری آن را تجربه کنند. در هر صورت با برخی اقدامات ساده می‌توان از بروز این امر جلوگیری ‌کرد.

پس از دوران بارداری نیز ریزش مو وجود دارد و دیده می شود ، پس از دوره زایمان و شیردهی، موها مجدد به فرم طبیعی خود بازمی‌گردد. زمانی که مادر دارای بیماری زمینه‌ای از جمله سوءتغذیه و اختلالات تغذیه‌ای باشد این پرمویی و ریزش شدید موها ممکن است، ماندگار شود.

 

بانوانی که قبل از بارداری رژیم غذایی مناسب داشته باشند، مشکلات و بیماری‌های پوست و مو نداشته و در طی بارداری هم همه چیز خوب و طبق روال طبیعی پیش می‌رود.

 

درمان ریزش مو در زنان باردار

پس از دوران بارداری نیز ریزش مو وجود دارد‎

 

بانوانی که برنامه‌ریزی برای آینده جهت باردار شدن دارند از یک یا دو ماه قبل و به خصوص در 3 یا 4 ماه اول بارداری که هر لحظه سلول‌های جنینی در حال تکامل، اضافه شدن و شکل گرفتن است از هر گونه مواد شیمیایی دوری کنند.

مهم‌ترین علت ریزش‌ مو در دوران نقاهت بعد از زایمان، شروع شیردهی و بازگشت هورمون‌های بدن به حالت قبل از بارداری است.

روی، کلسیم و منیزیم برای گذر از دوران شیردهی و ریزش موی دوره‌ای بعد از زایمان بسیار مفید است،مصرف شیر و لبنیات، گوشت، حبوبات مختلف، میوه‌های تازه و مکمل‌های غذایی در دوران بارداری توصیه می‌شود.

با مصرف غذای کافی و مکمل‌های مورد نیاز تحت نظر پزشک این مواد را برای بدن‌تان تامین کنید.


يکشنبه 15/12/1395 - 12:1
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

دوران قاعدگی چیست,طبیعی بودن دوران قاعدگی

دوره طبیعی قاعدگی دو تا 8 روز است و گاهی تا 10 روز ادامه دارد

 

دوره طبیعی قاعدگی چند روز است؟
دکتر علوی متخصص زنان و زایمان، گفت: بیماری به نام کیست رحم وجود ندارد، ولی عده‌ای کیست تخمدان را کیست رحم می‌دانند. ایشان با اشاره به برخی از بیماری های زنان عنوان کرد: یکی از موضوعات مهم زنان، دوره قاعدگی است که سیکل آن از 22 تا 38 روز می باشد و اگر بیش از این زمان طول کشید باید به متخصص جهت تشخیص علت و درمان مراجعه کرد.

دوران قاعدگی از سن 12 سالگی تا 45 سالگی روی می دهد و قاعده گذاری به همراه تخمک گذاری، زمان مشخص دارد، البته هر خونریزی خارج از این زمان بندی، رویدادی غیر عادی است. استرس و حرکات سنگین ورزشی و کاهش وزن و برخی از بیماری ها و بارداری و مصرف برخی از داروها می تواند دوره قاعدگی طبیعی را بر هم بزند.

از میان بانوان یک درصد قاعدگی طبیعی ندارند که آن هم قابل تشخیص است. دوره طبیعی قاعدگی دو تا 8 روز است و گاهی تا 10 روز ادامه دارد اگر این مدت طولانی شود قطعا علت خاصی دارد. قاعدگی های منظم از 25 تا 35 سالگی روی می دهد. تنها 15 درصد از بانوان سیکل 28 روزه دارند البته میزان خونریزی در بانوان متفاوت است.

هر لکه بینی به معنای قاعدگی نیست و حتی می تواند بنا بر دلایلی در کودکان اتفاق بیفتد، البته اختلال های تخمک گذاری هم موجب خونریزی می شود.در کودکان ضربه خوردن و وجود جسم خارجی و یا تعرض موجب خون ریزی می شود که آن هم زیر نظر پزشک قابل تشخیص است.

یکی از اشتباهات مهم بانوان به تاخیر انداختن عادت ماهیانه می باشد که این امر جداره رحم را ضخیم کرده و موجب امراض بدخیم می شود. برخی از بانوان برای سفرها و یا کار تاخیر در قاعدگی ایجاد می کنند که تکرار آن تا چند ماه جایز نیست. خوددرمانی و برخی از شیوه های سنتی در درمان بیماری زنان و استفاده از روش های غیر اصولی در زمان بارداری زمینه ساز ایجاد امراض خواهد شد، در این باره بهداشت بانوان اهمیت زیادی دارد.پدیده ای به نام کیست رحم نداریم و کیست در تخمدان اتفاق می افتد که در این باره با تجهیزات پزشکی می توان کیست را تشخیص داد.

در حوالی سن بلوغ که قاعدگی آغاز می شود اگر میزان خونریزی بالا باشد ممکن است تعداد پلاکت ها کم باشد و نیاز به دوره درمان باشد و یا اختلال انعقادی داشته باشند. وی در مورد مصرف قرص آهن در زمان قاعدگی هم بیان کرد:خون ریزی که منتهی به کم خونی شود نیاز به آهن دارد، اما در سنین نوجوانی و جوانی قاعدتا خون ریزی موجب کم خونی نمی شود، اما برای جلوگیری از کم خونی گاهی برای زنان و دختران آهن تجویز می شود.

این متخصص زنان و زایمان در مورد برخی از مراقبت های زنان عنوان کرد: زنان و دختران باید از لباس های نخی استفاده کنند و لباس های شسته شده خود را در معرض آفتاب بگذارند و همواره لباس های خود را خشک نگاه دارند تا به بیماری های زنان و عفونت ها مبتلا نشوند.

یکی از مباحث مهم کیست‌ها است که باید حتما درمان شود در این باره پدیده‌ای به نام کیست رحم وجود ندارد ولی عده‌ای کیست تخمدان را کیست رحم می دانند. باید بدانیم که کیست تخمدان قابل تشخیص و درمان است.

يکشنبه 15/12/1395 - 12:0
سلامت و بهداشت جامعه

 

تغذیه زنان,اضافه وزن زنان

 کمبودهایی مانند کمبود آهن در زنان شایع هستند و زنان باید بیشتر توجه نمایند

 

زنان باید در دوران‌های مختلف زندگی به تغذیه و انتخاب‌های غذایی خود توجه نمایند. کمبودهایی مانند کمبود آهن و تراکم پایین استخوانی در زنان شایع هستند و زنان باید بیشتر توجه نمایند.

نوسانات وزن زنان
غالبا شرایطی چون بارداری، شیردهی و یائسگی باعث تغییر وزن و وضعیت ظاهری بدن می‌شوند.

تغذیه مناسب و برخورد عاقلانه با تغییرات پیش آمده در هر یک از شرایط نقش بسیار مهمی در حفظ وزن بدن خواهند داشت.

واكنش‌های مربوط به سوخت‌وساز انسان بعد از سن 30 سالگی بتدریج كاهش می‌یابند.

اما با انجام فعالیت‌های منظم ورزشی جهت حفظ توده عضلانی و استفاده از رژیم غذایی غنی از میوه و سبزی، مصرف كربوهیدرات‌هایی كه به آهستگی هضم می‌شوند مانند ماكارونی، غذاهای پروتئینی بدون چربی مانند مرغ و ماهی و محصولات لبنی كم چربی می‌توان عواملی را که باعث چاقی می‌شوند محدود کرد و وزن را  حتی با افزایش سن در حد ثابتی حفظ نمود.
 
كمبود آهن در زنان
كمبود آهن یك مشكل همه گیر در دنیا است. زنان باید 500 میلیگرم  ذخیره آهن در بدن داشته باشند، در حالیكه اكثر آنان فقط 150 میلی‌گرم ذخیره دارند و یا به کلی فاقد ذخایر آهن هستند.

در انگلیس میانگین دریافت آهن 11 میلی‌گرم در روز است در حالیكه مقدار توصیه شده دریافتی 15 میلی‌گرم است.

آهن برای انتقال اكسیژن در خون ضروری است و كمبود آن به آنمی یا کمخونی می‌انجامد.

كاهش تمركز، خستگی، تحریك‌پذیری و از دست دادن مو از عوارض کم خونی هستند.

خونریزی شدید و بارداری‌های مكرر و در فواصل کوتاه‌مدت باعث كاهش بیشتر ذخایر آهن می‌شوند.

تراکم پایین استخوانی در زنان
تراکم پایین استخوانی یكی از مشكلات شایع بعد از یائسگی است.

در این دوران، با كاهش سطح هورمون استروژن سطح كلسیم استخوان‌ها نیز كاهش می‌یابد.

كاهش استحكام استخوانی، زنان را در معرض خطر پوکی‌استخوان و شكستگی استخوان در دوران یائسگی قرار می‌دهد.

بنابراین دریافت مقادیر مناسب كلسیم و ویتامین D در تمام دوران‌های  زندگی بسیار ضروری است.

رژیم‌های غنی از فرآورده‌های لبنی، سویای غنی شده با كلسیم، كنسرو ماهی با استخوان، حبوبات، كنجد و توفو از غنی‌ترین منابع کلسیم هستند.

ویتامین D در تخم‌مرغ، ماهی روغنی مانند شاه ماهی، ماهی خال مخالی و غلات صبحانه غنی شده با ویتامین D وجود دارد و ضمنا مقدار زیادی نیز در زیر پوست توسط نور خورشید ساخته می‌شود.

گوشت، ماهی و منابع غنی ویتامین C به جذب آهن كمك می‌كنند. چنانچه چای و قهوه و  مقدار زیاد فرآورده‌های لبنی همزمان با غذاهای غنی از آهن مصرف شوند، جذب آهن كاهش می‌یابد. 

تغذیه زنان,اضافه وزن زنان

 شرایطی چون بارداری، شیردهی و یائسگی باعث تغییر وزن و وضعیت ظاهری بدن می‌شوند

 
حفظ ظاهر در زنان
با مصرف انواع میوه، سبزی و غلات صبحانه سبوسدار، می‌توان بسیاری از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیتونوترینت‌های ضروری برای حفظ سلامت و شادابی پوست، چشم‌ها، لثه‌ها، ناخن‌ها و مو را برای بدن تامین نمود.

همچنین مصرف منظم این مواد غذایی از بروز زود هنگام علائم پیری پیشگیری می‌كند.

استروژن‌های گیاهی مانند ایزوفلاون‌ها در بدن مانند استروژن انسانی عمل می‌كنند.

مشاهده شده است که سطح ایزوفلاون‌ها در بدن 6 تا 8 ساعت بعد از خوردن غذاهای غنی از ایزوفلاون، قبل از آنکه از طریق ادرار دفع شوند، به بیشترین حد خود می‌رسد.

بنابراین برای بالا نگه داشتن سطح ایزوفلاون‌ها در بدن باید منابع غذایی آن را بطور منظم مصرف نمود.

ایزوفلاون‌ها شبیه استروژن انسانی، استرادیول، عمل می‌كنند.

این ترکیبات با اتصال به گیرنده‌های استروژن موجود در سینه، مانع از تکثیر سلول‌ها شده و باعث كاهش خطر سرطان سینه می‌شوند.

از طرف دیگر نتایج مطالعات نشان می‌دهند كه ایزوفلاون‌ها سطح كلسترول خون را تا 10درصد كاهش می‌دهند، همچنین باعث كاهش خشكی واژن و گر گرفتگی مرتبط با یائسگی می‌شوند.

به تاخیر انداختن سالمندی در زنان
به نظر می‌آید که مواد مغذی آنتی‌اکسیدان مانند ویتامین‌های C، E و بتاكاروتن مانند فیتونوترینت‌های موجود در بسیاری از میوه‌ها، سبزی‌ها و نوشیدنی‌ها مانند چای در به تاخیر انداختن سالمندی موثرند.

شواهد بدست آمده نشان می‌دهند كه این مواد غذایی به كاهش صدمات بینایی ناشی از بالا رفتن سن، بهبود استحكام كلاژن زیر پوست و كاهش خطر بیماری قلبی كمك می‌كنند، بعضی از این مواد غذایی نیز در كاهش بعضی علائم دوران قاعدگی موثرند.

رژیم غذایی غنی از استروژن‌های گیاهی كه در سویا و دانه‌های كتان یافت می‌شود نیز به كاهش گر گرفتگی و خشكی واژن كمك می‌كند.


پیشگیری از بیماری در زنان
مشاهده شده است که با ایجاد تغییرات صحیح در رژیم غذایی، به راحتی می‌توان مشكلات مربوط به سلامتی زنان را كاهش داد.

برای مثال مصرف منظم آب زغال‌اخته می‌تواند در پیشگیری و بهبود عفونت ادراری موثر باشد.

حذف شكر و  مخمر از رژیم غذایی عامل مهمی در پیشگیری از عفونت‌های قارچی است، از طرف دیگر حذف  فرآورده‌های لبنی و غذاهایی که از گندم تهیه می‌شوند به مبارزه با سندرم روده تحریك‌پذیر كمك می‌كند.

افزودن اسیدهای چرب ضروری به رژیم غذایی از طریق مصرف ماهی روغنی، مغز دانه‌ها، دانه‌ها و مكمل روغن گل مغربی به تسكین بسیاری از مشكلات شایع در زنان كمك می‌كند.

درد سینه‌ها در دوران قاعدگی، و علائم پیش از قاعدگی از جمله بی‌حوصلگی و تحریك‌پذیری شدید از جمله این موارد هستند.

 در طولانی‌مدت مصرف رژیم غذایی كم چربی و غنی از استروژن‌های گیاهی، كه در دانه‌های سویا و غلات كامل یافت می‌شود، به كاهش خطر ابتلا به سرطان سینه كمك می‌كند.

متخصصین تغذیه استفاده از رژیم غذایی كه سطح چربی‌های اشباع در آنها پایین و در مقابل غنی از میوه‌ها و سبزی‌های سرشار از آنتی‌اكسیدان‌هاباشد و همچنین دریافت بالای  فولات را به کلیه زنان توصیه می‌كنند.

داشتن برنامه ورزشی منظم نیز برای ثبات وزن و پیشگیری از پوکی استخوان مفید است.

  تغذیه زنان باردار،تغذیه زنان شیرده

با مصرف انواع میوه و سبزی می‌توان بسیاری از ویتامین‌های بدن را تامین کرد

 
مواد غذایی که نباید مصرف شوند
مصرف غذاهای سرخ شده، فرآورده‌های گوشتی، بیسكویت‌ها، كیك‌ها، شكلات‌ها و میان‌وعده‌های اشتها برانگیزی كه دارای مقادیر زیادی چربی هستند، باید به کمترین حد ممكن كاهش یابند.

همانطور كه در فصلهای قبل اشاره شده از آنجا که مقدار انرژی حاصله از یك گرم چربی 2 برابر انرژی حاصله از 1 گرم پروتئین یا كربوهیدرات است این قبیل مواد غذایی و خوراكی‌ها احتمال چاقی و اضافه وزن را افزایش می‌دهند.

غذاهای فرآوری شده و قندی كه سطح قند خون را به سرعت بالا می‌برند معمولاً باعث پرخوری فرد در مدت زمان كوتاهی می‌شوند.

از طرف دیگر غذاهای شیرین اغلب چربی زیادی نیز دارند كه می‌توانند اثرات مخربی بر كنترل اشتها داشته باشند.

ضمنا زنانی که از الکل استفاده می‌کنند باید بدانند که مصرف منظم الكل باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه می‌شود.

منابع استروژن گیاهی که برای زنان مفید هستند می توان به موارد زیراشاره نمود


منابع ایزوفلاون: دانه سویا، توفو، شیر سویا، توت‌ها، نخودچی
منابع لیگنان: گندم، جودوسر، چاودار
منابع کومستران: نخود سبز، كلم اسپرو، یونجه، سویا، لپه
منابع لاکتون: جو دوسر، كنجد، گندم سیاه

يکشنبه 15/12/1395 - 12:0
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته