• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 651
تعداد نظرات : 1515
زمان آخرین مطلب : 5941روز قبل
آموزش و تحقيقات
                           زندگی خوابی است که مرگ بیداری ان است

زندگی دنیا موقت و محدود است و زندگی اخرت دایم و نامحدود.نعمتهای دنیا به هیچ وجه قابل مقایسه با نعمتهای اخرت نیستند.نعمتی که نتیجه اش زوال باشد و حیاتی که منجر به مرگ و نابودی گردد چه لطفی دارد؟زندگی دنیا مانند خوابی است که مرگ بیداری ان است.انسان گاهی در عالم خواب و رویا صاحب سرمایه های هنگفت می شود ولی پس از اینکه بیدار می شود میبیند از انهمه سرمایه خبری نیست.عیننا ادمی پس از مرگ به همین صورت متوجه خواهد شد که انچه در دنیا در اختیار داشته و ظاهرا مالک ان بوده در واقع خواب و سرابی بیش نبوده است.

 فَخَرَجَ عَلَى قَوْمِهِ فِی زِینَتِهِ قَالَ الَّذِینَ یُرِیدُونَ الْحَیَاةَ الدُّنیَا یَا لَیْتَ لَنَا مِثْلَ مَا أُوتِیَ قَارُونُ إِنَّهُ لَذُو حَظٍّ عَظِیمٍ وَقَالَ الَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ وَیْلَكُمْ ثَوَابُ اللَّهِ خَیْرٌ لِّمَنْ آمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا ... ﴿قصص/80﴾﴿قصص/79﴾

(روزی)قارون در میان قومش با زیور و تجمل بسیار اشکار شد.انها که خواهان زندگی دنیا بودند گفتند:ای کاش انچه قارون دارد ما نیز می داشتیم.زیرا او صاحب بهره ی بزرگی است.اما صاحبان علم(به ان دنیاپرستان)گفتند:وای بر شما پاداش خدا برای کسی که به او ایمان اورد و عمل نیک انجام دهد بسی بهتر(از ثروت قارون)است.

مَّن كَانَ یُرِیدُ الْعَاجِلَةَ عَجَّلْنَا لَهُ فِیهَا مَا نَشَاء لِمَن نُّرِیدُ ثُمَّ جَعَلْنَا لَهُ جَهَنَّمَ یَصْلاهَا مَذْمُومًا مَّدْحُورًا ﴿اسراء/18﴾

هر کس متاع فانی دنیا را طلب کند به او می دهیم لیکن به هر که خواهیم و مشیت ازلی باشد.سپس در اخرت دوزخ را نصیب او می کنیم که با نکوهش و مردودی به جهنم دراید.

حدیث 1:ابن عباس روایت میکند که ان حضرت فرمود:ااگر فرزند ادم یک دره(انباری) پر از طلا داشته باشد ارزو میکند که ای کاش دو دره ی دیگر می داشت.و دهانش را پر نمی کند مگر خاک گور.و خداوند توبه ی کسی را که باز گردد می پذیرد.     (متفق علیه)

حدیث 2:انس روایت میکند که رسول خدا(ص)فرمود:روز قیامت مرفه ترین و اسوده ترین انسان دنیا را که مستحق جهنم شده می اورند و در دوزخ چند غوطه میدهند سپس از او می پرسند:ایا هرگز خوشی ای دیده ای و نعمتی به تو رسیده است؟میگوید به خدا سوگند خیر.پس از ان رنج دیده ترین انسان دنیا را که اکنون مستحق بهشت شده می اورند و چند لحظه او را وارد بهشت میکنند سپس از او می پرسند ایا هرگز رنج و مشقتی به تو رسیده است؟میگوید:به خدا سوگند خیر هیچگونه رنج و مشقتی ندیده ام.

سه شنبه 11/10/1386 - 15:8
خواستگاری و نامزدی
خداى تعالى تو را به حق مبعوث كرد به سوى مردان و زنان (عالم) و ما به تو ایمان ‏آوردیم و به معبود تو كه تو را فرستاده نیز ایمان آوردیم و ما طایفه زنان محصور در چهار دیوارى ‏خانه ‏ها و تحت ‏سیطره مردان هستیم و در عین حال پایه و اساس خانه و زندگى شما مردانیم ، ‏این مائیم ‏كه شهوات شما را بر مى ‏آوریم و به فرزندان شما حامله مى ‏شویم و اما شما مردان در دین اسلام برترى ‏هایى بر ما یافته ‏اید ، شما به نمازهاى جمعه و جماعت و به عیادت‏ بیماران و به تشییع جنازه مى ‏روید ، همه‏ ساله مى ‏توانید پشت ‏سر هم به‏ حج بروید و از همه ‏اینها ارزنده ‏تر این كه شما مردان مى ‏توانید در راه خدا جهاد كنید و چون شما به سوى حج و یا عمره ‏و یا به سوى جهاد مى ‏روید اموال شما را حفظ مى ‏كنیم و براى شما پارچه مى ‏بافیم تا لباس برایتان بدوزیم و اموال شما را تر و خشك مى ‏كنیم ، (در نسخه ‏اى دیگر آمده اولادتان ‏را تربیت مى ‏كنیم) پس آیا در اجر و ثواب با شما شریك نیستیم ؟
حضرت با همه رخسارش ‏روى به اصحاب خود كرد و سپس فرمود :
آیا سخن هیچ زنى بهتر از سؤال این زن ‏درباره امر دینی اش شنیده ‏اید ؟
عرضه داشتند : یا رسول الله ، هیچ احتمال نمى ‏دادیم زنى به ‏چنین مطالبى راه‏ پیدا كند ، آنگاه رسول خدا (ص) متوجه آن زن شد و سپس به وى فرمود :
اى زن برگرد و به همه زنانى كه این سؤال را دارند ، اعلام كن كه همین‏ كه شما به خوبى شوهردارى كنید ، خشنودى او را به دست آورید و تابع موافقت او باشد ، اجر همه ‏اینها معادل است با اجر همه آنهایى كه براى مردان شمردى ، زن برگشت در حالى ‏كه از شدت خوشحالى مكرر مى‏ گفت : لا اله الا الله، الله اكبر.
سه شنبه 11/10/1386 - 15:2
انتقادات و پيشنهادات

رسول الله (ص) فرمودند : كسى كه بیشترین همتش اطفاى شهوات است ، حلاوت ایمان از دلش كنده مى ‏شود.

امام صادق (ع) فرمودند : به درستی كه از حقیقت ایمان آن است كه مقدم بدارى حق را بر باطل اگر حق تو را ضرر رساند و باطل تو را نفع رساند.

دوشنبه 10/10/1386 - 17:43
بیماری ها

درمان علمی اجمالی غیبت :

همان طور كه در مباحث پیشین ذكر شد، عیب و نقصی كه در غیاب برادر مؤمن گفته می شود، دو جنبه دارد:

1. مادی (جسمی)
2. معنوی (روحی)

1. درباره «نقص جسمی»‌ باید گفت: چون بیان كردن عیب و نقص برادر مؤمن و نكوهش او، مربوط به پدیده و آفرینش آفریدگار است، این رفتار به ناقص پنداشتن فعل آفریدگار برمی گردد؛ یعنی اگر از انسان مؤمنی به لحاظ جسمانی غیبت كند، در واقع آفرینش (و قضا و قدراو را) خداوند را مورد سؤال قرار داده است.

آگاهی از این نكته و تأمل و درنگ در آن، انسان را در كنار گذاشتن این رفتار ناپسند یاری می كند. غیبت كننده باید توجه كند كه حقیقت رفتار ناشایست او، ایراد گرفتن بر خدا است.

2. درباره «نقص روحی» می توان گفت: مبتلا بودن به نقایص روحی و رذایل اخلاقی برای مؤمن عیب است؛ ولی غیبت كننده باید توجه داشته باشد كه آیا خود از آن عیب مبرا است؟! اگر او معتقد باشد كه خود دارای هیچ عیبی نیست، با این رفتار، به عیبی بزرگ دچار شده كه همان غیبت كردن است.

به بد گفتن خلق چون دم زدی اگر راست گویی سخن هم، بدی (1)

كسی كه بر درمان بیماری غیبت تصمیم گرفته است، باید بداند كه به جای برشمردن عیب دیگران، بهتر است به عیب های خود بپردازد.

پیامبر گرامی (ص) می فرماید: طوُبی لِمَن مَنَعهُ عَیبُهُ عَن عُیُوبِ المُومِنینَ. (2)
خوشا به حال كسی كه عیب خودش، او را از پرداختن به عیب مردم باز می دارد.

حضرت علی (ع) نیز می فرماید: طُوبی لِمَن شَغَلَهُ عَیبُهُ عَن عُیُوبِ الناسِ. (3)
خوشا به حال كسی كه عیب و نقص خودش او را سرگرم كرده است تا به عیوب دیگران نپردازد.

يکشنبه 9/10/1386 - 18:14
خواستگاری و نامزدی
انسان دارای و غضبی است که با غریزه افزون طلبی به هیچ حدی محدود نیست , اگر شهوت مال بر او غلبه کند گنجینه های زمین او را قانع نمی کند و اگر شهوت مقام بر او چیره شود حکومت زمین او را کفایت نمی کند. می خواهد پرچم قدرت خود را در کرات دیگر برافرازد. مثال قرآنی: ( سوره غافر ایه 36 و 37 : ( و گفت فرعون ؛ یا هامان ! بنیاد کن برای من برجی شاید برسم به اسباب , اسباب آسمان ها)) هوای سرکش انسان با شهوت شکم و دامن و مال و مقام و استخدام قوه غضب برای اقناع هوس ِ پایان ناپذیر خود هیچ مرزی نمی شناسد , و از پایمال کردن هیچ حقی صرف نظر نمی کند؛ و نتیجه حیات انسان با چنین شهوتی جز فساد و با چنان غضبی جز خونریزی و خانمان سوزی نخواهد بود. زیرا قدرت فکر آدمی با شکستن طلسم اسرار طبیعت و استخدام قوای آن برای رسیدن به آمال نفسانی نامحدود خود , زندگی انسان بلکه کره زمین را که مهد حیات بشر است به نابودی می کشاند. نظر اسلام در قرآن : ( سوره روم آیه 41 : ( ظاهر شد فساد در بیابان و دریا بدانچه دستهای مردم فراهم کرد.)) قدرتی که نفس سرکش را مهار و شهوت و غضب انسان را تعدیل و حقوق فرد و جامعه را تضمین و تامین می کند , ایمان به مبدا و معاد و ثواب و عقاب است , که با اعتقاد به خداوندی که همیشه همراه انسان است و مجازاتی که  حتی از اعمال کم انسان هم غافل نشده , آدمی به هر خیری وادار و از هر شری برکنار خواهد بود. و جامعه بر مبنای تصالح در بقا و برکنار از تنازع در بقا به وجود خواهد آمد.
يکشنبه 9/10/1386 - 18:8
خواستگاری و نامزدی
زندگی انسان متن و حاشیه و اصل و فرعی دارد , اصل و متن خود اوست و حواشی و فروع آن , آنچه به او تعلق دارد ؛ مانند مال , مقام فرزند حب ّ ذات و علایق ذات , زندگی آدمی را با دو آفت غم و اندوه , و نگرانی و ترس به هم آمیخته , غم و غصه برای آنچه ندارد تا به او برسد , و ترس و نگرانی که مبادا حوادث روزگار آنچه را دارد از او بگیرد . ایمان به خدا هر دو آفت را ریشه کن می کند ,چون ایمان به خداوند عالم و قادر و حکیم و رحیم  او را وادار به انجام وظایفی می کند که برای او مقرر شده است , و با انجام وظایف بندگی می داند خداوند به عنایت حکمت و رحمت , او را به آنچه خیر و سعادت اوست وصل , و از آنچه مایه شر و شقاوت اوست باز می دارد . بلکه با یافتن حقیقتی که هر حقیقتی در برابر او مجاز است , و هر چه غیر اوست سرابی است که نمایش آب است , گمشده ایی ندارد , و با ایمان به خدا  آنچه فانی و ناپایدار است برای او جاذبه ایی ندارد. ( نظر اسلام در قرآن : ( سوره نحل آیه 96: آنچه نزد شماست پایان یابد و آنچه نزد خداست پاینده است.)) بنابراین از نداشتن آن ها غم و غصه ایی ندارد. ( نظر اسلام در قرآن : سوره یونس آیه 62 , 63 , 64: ( همانا اولیا الله نه ترسی بر آنان است و نه محزون می شوند , آنها کسانی هستند که ایمان آوردند و پرهیزکارند برای آنهاست بشارت در زندگی دنیا و آخرت , تبدیلی برای کلمات خدا نیست , آن همان رستگاری عظیم است.)) هایی هست که از شادمانی ظفر به علایق مادی و افسردگی از نرسیدن به آنها حاصل می شود , و لنگر , ایمان است که در طوفان این امواج به مومن ایمان و آرامش می دهد .( نظر اسلام در قرآن : ( سوره حدید , ایه 23 : ( تا ذریغ نخورید " اندوهگین نشوید " بر آنچه از شما فوت شده و نه شاد شوید بدانچه به شما آمده است .))( نظر اسلام در قرآن : ( سوره رعد , آیه 28 : ( آنان که ایمان آوردند و مطمئن می شود دل های آن ها به ذکر خدا , آگاه باشید  که به یاد خدا , آرام می شود دل ها.))
يکشنبه 9/10/1386 - 18:7
خانواده
انسان موجودی است مرکب از تن (جسم) و روان (روح) و عقل و هوی (خواسته) و در اثر این ترکیب , فطرت او در جستجوی سعادت مادی و معنوی و رسیدن به کمال مقصود از هستی خویش است. و از طرفی حیات هر فردی از افراد انسان دو بعد دارد ؛ فردی و اجتماعی ؛ مانند هر عضوی از اعضای بدن که گذشته از زندگانی خاص خود , تاثیر و تاّثر متقابل با بقیه اعضا دارد. از این رو انسان نیازمند برنامه ای است که تضمین کننده سعادت مادی و معنوی و چحیات فردی و اجتماعی او باشد و چنین برنامه ای دین حق است که احتیاج به آن ضرورت فطرت انسان است. ( نظر اسلام در قرآن: (سوره روم آیه 30: پس به پا دار روی خود را برای دین در حالی که مستقیم در آن باشی به توحید , این فطرت خداست که مردم را بر آن آفریده است.)) و برای هر موجودی کمالی است که رسیدن به آن کمال به جز تبعیّت از سنّت و آیینی که برای تکامل و تربیت او معیّن شده میّسر نیست, و انسان هم از این قاعده مستثنی نیست. ( نظر اسلام در قرآن: (سوره طه, آیه 50: گفت: پروردگار ما آن کسی است که به هر چیزی آفرینش آن را داد و سپس آن را هدایت کرد.)
يکشنبه 9/10/1386 - 18:6
خواستگاری و نامزدی

 

احتمال وجود مبدا و معاد مستلزم لزوم جستجو و تحصیل معرفت دینی است , زیرا اگر جهان خالقی علیم و حکیم داشته باشد , و مرگ پایان زندگی انسان نباشد و خالق انسان از خلقت او هدفی داشته و برای او برنامه ای مقرر کرده , و تخلف از آن موجب شقاوت ابدی باشد , فطرت و سرشت آدمی ایجاب می کند که به این احتمال هر چند ضعیف باشد , به حساب عظمت و اهمیت محتمل ترتیب اثر بدهد , تا کار را به وسله تحقیق به نفی یا اثبات یکسره کند, چنان که اگر احتمال بدهد سیم برق اتصالی پیدا کرده , که بر فرض اتصال , زندگی او طعمه حریق می شود آرام نمی گیرد تا یقین کند خطری او را تهدید نمی کند.

يکشنبه 9/10/1386 - 18:5
دعا و زیارت
با شهادت امام حسن عسكرى (ع) درباره جانشین آن حضرت بین شیعیان اختلاف فراوانى بروز كرد به گونه اى كه برخى نوشته اند :
شیعیان به چهارده گروه تقسیم شدند (6) و بنابه قول مسعودى تعداد فرقه ها به بیست گروه رسید. (7) این اختلاف ناشى از غیبت حضرت و داعیه امامت توسط جعفر كذّاب بود. با درگذشت جعفر در سال 271 و تلاش شیعیان و كسانى كه حضرت را در دوران حیات امام حسن (ع) دیده بودند كم كم اختلافات فروكش كرد و به تدریج این گروها از بین رفتند
يکشنبه 9/10/1386 - 18:2
دعا و زیارت

یكی از بهترین منابع شناخت قرآن سخنان و گفته ‏های حضرت علی (ع) درباره قرآن‏ شناسی است. این سخنان به ما می‏ آموزد كه ایشان چه تعریفی از قرآن داشته ‏اند و در نظر ایشان قرآن چه جایگاهی داشته است. برای رعایت اختصار تنها به جملات نهج ‏البلاغه مولا مراجعه كرده ‏ایم و توصیف‏ های ایشان را از قرآن به نگارش درآورده ‏ایم.
نكته مهم در سخنان حضرت علی (ع) این است كه ایشان از منظری بسیار جالب توجه به قرآن می ‏نگرد و قرآن را به ‏گونه‏ ای می ‏شناسد و معرفی می‏ كند كه انسان باور می ‏كند كه آنچه حضرت علی (ع) توصیف می‏ كند ، "سخن خدا"ست.

يکشنبه 9/10/1386 - 17:59
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته