• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3273
تعداد نظرات : 339
زمان آخرین مطلب : 4332روز قبل
ایرانگردی
شهرستان خلخال به دلیل موقعیت جغرافیایی ویژه خود نقطه اتصال و پیوند گردشگری و تاریخ کهن گیلان و آذربایجان محسوب می شود.

خلخال سرزمین چشمه و آبشار+ عکس

یکی از مهمترین آثار گردشگری خلخال روستای گردشگری "کزج" است.
به علت نزدیکی این روستا به ماسوله و شباهت زیاد بافت این 2 روستا و بر اساس نظر کارشناسان معماری تاریخی، اهالی روستای گردشگری ماسوله از سکنه این روستا هستند که در گذشته های دور به علت کوچ مردم این روستا و استفاده از منطقه ماسوله به عنوان ییلاق، ‌بخشی از جمعیت روستای کزج در آن منطقه ساکن شده و روستای ماسوله را به روش روستای کزج بوجود آورده اند.

خلخال سرزمین چشمه و آبشار+ عکس

حمام نصر خلخال، با قدمتی بیش از150 سال ، "شهر حامامی" با 800 سال قدمت و حمام بازار متعلق به دوره صفویه ازجمله آثار تاریخی خلخال است که همه ساله مورد بازدید هزاران گردشگر است.
آبگرم خلخال در 22 کیلومتری شمال باختری هروآباد و به فاصله 96 کیلومتری میانه از دل زمین خارج می شود. اطراف چشمه را سنگ آهکی و آذرین از نوع آندزیت پورفیزیک پوشانده است.

خلخال سرزمین چشمه و آبشار+ عکس

آبگرم خلخال از دسته آبهای بیکربناته سدیک گرم و گازدار است که در درمان بیماریهای مفصلی، روماتیسم و عصبی موثر است.
آبگرم گرمخانه در روستای گرمخانه و حدود 18 کیلومتری جنوب غربی خلخال، چندین چشمه آبگرم معدنی وجود دارد که درجه حرارت آنها از 30 تا 50 درجه سانتیگراد متغیر است.
آبشار "نره گر" در روستای "اسبو" از توابع بخش شاهرود شهرستان خلخال و آبشار و چشمه آق بلاغ در محدوده منطقه حفاظت شده آق داغ که مهمترین زیستگاه حیات وحش در استان اردبیل است، چشمه فنارود در جنوب شرقی روستای خوجین در دامنه کوه چهل خانی و مالان خوجین، تفرجگاه اندبیل که بیشتر به چشمه میر عدیل معروف است در پنج کیلومتری شرق مرکز شهرستان خلخال، جنگلهای بلوط و بوته‌های تمشک که به صورت متراکم در شمال روستای اندبیل گسترده شده‌اند از جلوه‌های بسیار زیبای طبیعی منطقه خلخال به شمارمی روند.

خلخال سرزمین چشمه و آبشار+ عکس

چشمه ازناو در جنوب شهر خلخال و در فاصله پنج کیلومتری از آن و در نزدیکی جاده اسالم قرار دارد و شامل کوه ازناو، چشمه ازناو و باغهای مفرح بوده و همه ساله پذیرای خیل عظیمی از گردشگران است.
بلندترین نقطه این منطقه قله ازناو است که ارتفاعی حدود 2350 متر از سطح دریا دارد که از پای این قله و در شمال شرقی آن چشمه آب خارج می شود که به چشمه ازناو شهرت دارد.

خلخال سرزمین چشمه و آبشار+ عکس

وجود این چشمه و ظرفیت آبدهی بالا و دائمی آن در طول سال باعث پدید آمدن باغهای مفرح در امتداد آن شده است.
به سبب وجود پنج غار طبیعی بزرگ و کوچک در سازه های آهکی، شرایط زیستگاهی بسیار مناسبی در این منطقه برای زندگی انواع حیوانات و پرندگان وحشی از جمله کل و بز وحشی و کبک و ... بوجود آمده که منطقه را به مکان گردشگری تبدیل می کند.
زبان مردم بخش مرکزی و عمده روستاهای این شهرستان ترکی آذربایجانی بوده در برخی از روستاها و بخشها، زبانهای تاتی، تالشی و کردی نیز رواج دارد.
منبع:باشگاه خبرنگاران
دوشنبه 4/2/1391 - 16:5
کامپیوتر و اینترنت
کم‌کم با تسلط به فتوشاپ و ابزارهای مختلف آن، نیاز به افزایش سرعت کار با ابزارها نیز احساس می‌شود. لازمه این سرعت علاوه بر تسلط به این ابزارها، توانایی در فراخوانی سریع آنهاست. به این منظور فردی که می‌خواهد به عنوان یک طراح حرفه‌ای در زمینه فتوشاپ مطرح شود و در کمترین زمان ممکن بهترین طرح ها را ارائه كند، باید تسلط کاملی به کلیدهای میانبر فتوشاپ داشته باشد.

کلید های میانبر در فتوشاپ

کلید های میانبر در فتوشاپ

در این شماره و شماره آینده قصد داریم تا حد امکان کلیدهای میانبر فتوشاپ را با هم بررسی كنیم و با آنها آشنا شویم. به این نکته باید دقت كنید که تسلط در استفاده از این ابزارها باعث افزایش بازده کار یک طراح خواهد شد. با توجه به این‌که کلیدهای میانبر بسیار زیادی برای فرامین و ابزارهای مختلف فتوشاپ تعریف شده و قابل استفاده است، برای سهولت یادگیری، آنها را در گروه‌هایی طبقه‌بندی و با هم بررسی می‌كنیم.
دقت كنید که برای استفاده از این کلیدها Alt و Ctrl سمت چپ صفحه کلید را مورد استفاده قرار دهید و توجه داشته باشید که برای اعمال بعضی از این فرامین باید لایه‌بندی وجود نداشته باشد.
دقت كنید که در این کلیدهای میانبر بهتر است کلیدهای Ctrl,Alt,Shift سمت چپ صفحه کلید را مورد استفاده قرار دهید.
منبع:جام جم آنلاین
دوشنبه 4/2/1391 - 16:4
کامپیوتر و اینترنت
نویسنده:نوید حاتمی




 
یکی از اهداف اصلی در طراحی، چاپ طرح کار شده در محیط فتوشاپ است. البته در برخی موارد هم ممکن است هدف از طراحی یک پروژه، نمایش و استفاده آن در یک صفحه اینترنتی یا مونتاژ یک فیلم سینمایی باشد.
بنابراین می‌توان گفت اولین و مهم‌ترین کار یک طراح در شروع کار، پرسش درباره نتیجه طراحی و کاربری آن است؛ زیرا پروسه‌ای که یک اثر برای چاپ طی می‌کند، بسیار متفاوت‌تر از آن است که برای نمایش اثر در صفحه اینترنتی در نظر گرفته می‌شود. درباره پیش‌نیاز طراحی و مواردی که طراح باید حین كار و حتی قبل از شروع طراحی به آن دقت كند در شماره‌های گذشته مطالبی ارائه كرده‌ایم. در این شماره در نظر داریم به مواردی درباره چاپ پروژه در فتوشاپ اشاره داشته باشیم، اما پیش از آن به اختصار نكاتی را كه طراح باید پیش از شروع به كار به آنها دقت كند، برایتان بازگو می‌كنیم.

چاپ در فتوشاپ

اندازه کار
 

با توجه به این‌که فتوشاپ یک نرم افزار پیکسلی است تنظیم اندازه اولیه پروژه اهمیت و ضرورت فراوانی دارد؛ زیرا بی‌توجهی به اندازه نهایی پروژه و بزرگ یا کوچک کردن آن پس از اتمام طراحی، ممکن است باعث افت کیفیت پروژه بویژه در تبدیل اندازه کوچک به بزرگ شود.

رزولوشن تصویر
 

دومین نكته رزولوشن یا تعداد پیکسل‌های موجود در واحد طول پروژه است؛ زیرا تناسب اندازه، حجم و كیفیت پروژه پیكسل‌های آن خیلی مهم است. یعنی هرچه رزولوشن تصویر بالاتر باشد، کیفیت تصویر و به دنبال آن حجم پروژه بالاتر خواهد بود. با توجه به نوع خروجی مورد نظر ممکن است میزان رزولوشن بالا هیچ اثری در کیفیت تصویر ما حین نمایش نداشته باشد؛ زیرا همان‌گونه که قبلا اشاره كردیم برای محیط مانیتور رزولوشن 72 پیکسل و برای چاپ در حد 300 پیکسل مطلوب بوده و بیشتر از آن بجز افزایش بیهوده حجم پروژه، اثر محسوسی در کیفیت آن نخواهد داشت.

مد رنگی پروژه
 

هدف نهایی پروژه مشخص‌کننده مد رنگی است که باید پروژه با آن نهایی شود. برای نمونه به منظور چاپ صنعتی مد CMYK و برای نمایش در محیط مانیتور و تلویزیون مد RGB کاربرد دارد. فقط باید دقت كرد که برخی فرامین فتوشاپ در مد CMYK فعال نیست و به این منظور لازم است طراحی خود را در مد RGB انجام دهیم و هنگام چاپ آن را به مد CMYK‌ تبدیل كرده و با بازنگری در رنگ‌های پروژه آن را برای چاپ بفرستیم. بهتر است درصورتی که پروژه ما حاوی نوشته‌های فراوانی است، برای سهولت مطالعه و ممانعت از کاهش وضوح نوشته‌ها هنگام چاپ، آنها را در مد رنگی CMYK در کانال رنگی K به صورت مجزا ایجاد كنیم.

رنگ‌های خارج از محدوده چاپ
 

با توجه به این‌که محدوده رنگی محیط چاپ متفاوت کوچک‌تر از محدوده رنگ‌های مانیتور است امكان دارد برخی رنگ‌هایی که در مانیتور می‌بینیم با همان حالت هنگام چاپ ظاهر نشوند. به این محدوده از رنگ‌ها که هنگام چاپ تغییر می‌کنند اصطلاحا Out Of Gamut گفته می‌شود که بهتر است قبل از چاپ پروژه از قسمتView گزینه Gamut Warning را فعال كرده و با مشاهده و اصلاح رنگ‌های خارج از محدوده چاپی، پروژه خود را تا حد امکان با حالت مورد نظر چاپ كنیم.

فرمت ذخیره‌سازی
 

یکی دیگر از نکات مهمی ‌که طراح باید به آن دقت كند، فرمت ذخیره‌سازی پروژه، متناسب با کاربرد آن است. اگر می‌خواهیم پروژه با بهترین کیفیت ذخیره شود، بهتر است آن را در همان فرمت استاندارد فتوشاپ ذخیره كنیم تا علاوه بر حفظ کیفیت تصویر، لایه‌بندی پروژه نیز حفظ شود و در صورت نیاز قابل تغییر باشد. در صورتی که می‌خواهیم پروژه را در یک صفحه اینترنتی نمایش دهیم، این فرمت به هیچ عنوان مناسب نیست؛ زیرا به دلیل حجم بسیار بالا، توسط همه کاربران نیز قابل مشاهده نبوده و برای دیدن آن به برنامه فتوشاپ نیاز است. در این‌گونه موارد (نمایش در صفحات وب) فرمت JPG یا PNG بهترین گزینه برای ذخیره‌سازی خواهد بود.
در نهایت پس از اتمام کار طراحی با ذخیره‌کردن پروژه می‌توانیم آن را برای چاپ آماده كنیم.
فرمان چاپ در محیط فتوشاپ از منوی File با نام Print قابل دسترسی است. در نسخه‌‌های گذشته فتوشاپ این بخش با دو نام Print‌و Print with Preview مشاهده می‌شد که یکی فایل را مستقیما برای چاپ می‌فرستاد و دیگری ابتدا پیش‌نمایشی از فایل ارائه می‌كرد سپس آن را برای چاپ می‌فرستاد. در آخرین نگارش فتوشاپ، گزینه چاپ مستقیم حذف شده و گزینه چاپ همراه پیش‌نمایش نیز با نام Print‌قابل دسترسی است.
با کلیک روی این گزینه پنجره‌ای مطابق شکل ظاهر می‌شود که بخش‌هایی به شرح زیر دارد:
1 ـ پیش‌نمایش تصویر مشابه حالت چاپ
2 ـ انتخاب چاپگر
3ـ تعداد کپی
4 ـ تنظیمات چاپگر
5 ـ حالت قرارگیری کاغذ
6 ـ موقعیت قرارگیری تصویر روی کاغذ هنگام چاپ
7 ـ تنظیم اندازه تصویر روی کاغذ هنگام چاپ
8 ـ مشاهده کادر اندازه در اطراف تصویر
9 ـ واحد اندازه‌گیری
10 ـ مدیریت پروفایل رنگی چاپ و علائم چاپ
در گزینه 6 با غیرفعال کردن Center Image می‌توانیم تصویر را در هر قسمت دلخواه از کاغذ برای چاپ بفرستیم که به دو روش (کلیک روی تصویر و جابه‌جایی آن و تایپ عدد دلخواه در این بخش) قابل انجام است.
با كمك گزینه 7 می‌توانیم تصویر را با ابعاد کاغذ برابر كنیم. با فعال کردن کادر اندازه در اطراف تصویر نیز می‌توانیم با کلیک روی این کادر، اندازه مورد نظر را روی کاغذ اعمال كنیم.
منبع:جام جم آنلاین
دوشنبه 4/2/1391 - 16:4
کامپیوتر و اینترنت
نویسنده:نوید حاتمی




 
همواره با شنیدن نام فتوشاپ، ابتدا نرم‌افزارهایی که برای ویرایش و کار روی تصاویر به کار می‌رود در ذهن تداعی می‌شود؛ امکاناتی که به کمک آنها می‌توانیم ریزترین عملیات را روی تصاویر موردنظر اعمال کنیم.
اما در چند سال اخیر و با ارائه نگارش‌های جدید فتوشاپ، دیگر این نرم‌افزار محدود به تصاویر و عکس نبوده و به کمک آن می‌توان در زمینه باز کردن و ویرایش فایل‌های فیلم و فایل‌های سه‌بعدی نیز اقدام کرد البته این قابلیت‌ها در ابتدای راه بوده و در حال تکمیل شدن است و نمی‌توان از آن انتظاری در حد نرم‌افزارهای ویژه کار روی فیلم یا تصاویر سه‌بعدی را داشت.
در این شماره قصد داریم ضمن آشنایی با برخی از ویژگی‌های سه‌بعدی نرم‌افزار فتوشاپ، نحوه عملکرد آنها را با هم بررسی کنیم.

بعد سوم در فتوشاپ

البته باید دقت کنید که ویژگی‌ها و ابزارهای سه‌بعدی تنها در نسخه Extended فتوشاپ فعال بوده و قابل استفاده است.
قبل از آشنایی با این مجموعه ابزارها بهتر است اندکی در مورد فضای سه‌بعدی صحبت کنیم و با این فضا بیشتر آشنا شویم.
یک فایل سه‌بعدی شامل بخش‌های زیر است:
1ـ Meshes : پایه و اساس یک حجم سه‌بعدی از ترکیب شبکه‌های توری به هم پیوسته‌ای به نام Mesh به وجود می‌آید که ممکن است با توجه به پیچیدگی جسم سه‌بعدی، فقط حاوی یک شبکه توری یا ترکیبی از چند شبکه مختلف باشد. این شبکه‌های توری در واقع اسکلت یک جسم سه‌بعدی به حساب می‌آید. توجه داشته باشید که ویرایش اسکلت اشیای سه‌بعدی فقط در نرم‌افزارهای ویژه کار روی تصاویر سه‌بعدی همچون «تری دی مکس» امکان‌پذیر بوده و در فتوشاپ امکان ویرایش آنها وجود ندارد.
2ـ Materials : هر شبکه توری جهت به نمایش گذاشتن یک شکل به صورت کاملا واقعی حاوی روکش‌هایی است که در واقع پوسته اشکال سه‌بعدی را به وجود می‌آورد و بیانگر جنس و خاصیت جسم سه‌بعدی است و با توجه به جنس جسم مورد نظر رنگ، بافت، انعکاس و... متفاوتی را نمایش می‌دهد که به آن «ماتریال» گفته می‌شود. هر ماتریال حاوی زیرشاخه‌ای به نام Texture Map بوده که بیانگر حالت ظاهری ماتریال مورد نظر است و از کنار هم قرار دادن و تکثیر یک تصویر کوچک ایجاد می‌شود.
3ـ نور: سومین جزء یک فایل سه‌بعدی، نورهای موجود در آن فایل است که امکان نمایش واقعی‌تر یک جسم سه‌بعدی را فراهم می‌آورد. نورهای قابل تعریف در فتوشاپ عبارتند از نور گسترده، نور نقطه‌ای و نور موضعی. در فتوشاپ می‌توان براحتی نسبت به جابه‌جایی، تغییر رنگ و تغییر مقدار نورهای موجود در فایل‌های سه‌بعدی و حتی ایجاد نور جدید در آن اقدام کرد.
باز کردن فایل‌های سه‌بعدی در فتوشاپ
فتوشاپ می‌تواند فایل‌هایی با پسوندهایU3D ،3DS ،OBJ DAE و KMZ (فایل‌های گوگل ارث) را باز کند. برای این منظور کافی است از قسمت File گزینه Open را انتخاب کرده و از مسیر مورد نظر روی فایل دلخواه کلیک کنیم.
برای اضافه کردن یک فایل سه‌بعدی به عنوان یک لایه سه‌بعدی در پروژه‌های فتوشاپ باید از مسیر Menu »»3d گزینه New Layer from 3d file را انتخاب کنیم سپس فایل سه‌بعدی خود را برگزینیم.
تنظیمات افزایش کارایی
در فتوشاپ برای فراهم آوردن امکان نمایش فایل‌های سه‌بعدی و ویرایش و ایجاد خروجی نهایی(رندر) باید تنظیمات مربوط به بهینه‌سازی سه‌بعدی را انجام داد.
برای این کار باید به مسیر Edit »» Preferences »» 3d رفته و تنظیمات مورد نظر را انجام داد البته برای استفاده از این ویژگی‌ها باید درایور کارت گرافیک نصب باشد و در قسمت Edit »» Preferences »» Performance قسمت OpenGL انتخاب شده باشد.
در فتوشاپ3 بخش برای کار با فایل‌های سه‌بعدی وجود دارد ؛ قسمت اول ابزارهای موجود در نوار ابزار فتوشاپ است که دو مجموعه ابزار با نام‌های 3D Objects و 3D Camera را شامل می‌شود و به کمک آنها می‌توانیم تغییرات دلخواهی روی مکان و اندازه و نحوه نمایش فایل‌های سه‌بعدی اعمال کنیم.
قسمت دوم پانلی با نام 3D است که با آن می‌توانیم نسبت به ایجاد و تنظیم فایل‌های سه‌بعدی خود اقدام کنیم. و
در نهایت سومین بخش، منوی 3D از نوار منو است که به کمک آن می‌توانیم با دسترسی به فرامین سه‌بعدی، از آنها استفاده کنیم.
کار روی فایل‌های سه‌بعدی ابتدا با ایجاد اشیای سه‌بعدی یا باز کردن یک فایل سه‌بعدی آغاز می‌شود و پس از آن نسبت به اعمال ماتریال و جنس ماده و پس از آن با تعریف دوربین و دیدگاه مناسب از فایل ایجاد شده رندر (خروجی واقعی) ایجاد می‌کنیم.
مرحله اول در فتوشاپ کار روی فایل‌های سه‌بعدی یعنی ایجاد فایل است که امکانات زیادی نداشته و تنها می‌توانیم نسبت به ایجاد شکل‌های ساده یا اعمال حجم به نوشته‌ها و لایه‌ها اقدام کنیم.
برای طرح‌های پیچیده یا تغییرات گسترده روی فایل‌های سه‌بعدی باید از نرم‌افزارهای ویژه سه‌بعدی استفاده کنیم اما مراحل بعدی یعنی اعمال ماتریال‌های دلخواه، تنظیم و اعمال نوردهی و ایجاد خروجی (رندر) فایل امکان‌پذیر است حتی در فتوشاپ می‌توانیم نسبت به ایجاد تصاویر متحرک و فیلم نیز اقدام کنیم.
منبع:جام جم آنلاین
دوشنبه 4/2/1391 - 16:4
کامپیوتر و اینترنت
نویسنده:نوید حاتمی




 
یكی دیگر از فرامینی كه در فتوشاپ كاربرد زیادی داشته و در طراحی یك پروژه بسیار زیاد از آن استفاده خواهیم كرد، فرمان Free Transform است.
این فرمان در واقع به صورت همزمان امكان سه عمل جا به جایی، تغییر ابعاد و دوران لایه یا قسمت انتخاب شده را فراهم می‌آورد. برای استفاده از این فرمان نیز مانند فرمان ابزار Move باید قسمت مورد نظر را انتخاب كنیم و در صورت وجود لایه‌بندی با كلیك روی لایه مورد نظر، آن را فعال كرده سپس با زدن كلید تركیبی Ctrl+T آن را اجرا كنیم یا این كه از مسیر Menu\Edit این روند را به انجام برسانیم. پس از فراخوانی فرمان، در اطراف لایه یا محدوده انتخاب شده كادری مستطیل شكل با 8 مربع در گوشه‌ها و وسط اضلاع كادر ظاهر می‌شود كه با كلیك و درگ ماوس روی این مربع‌ها می‌توانیم نسبت به تغییر ابعاد بخش انتخابی اقدام كنیم. در صورتی كه ماوس را داخل محدوده كادر ظاهر شده آورده و درگ كنیم، می‌توانیم همانند فرمان Move به جابه‌جایی قسمت مورد نظر بپردازیم. در صورتی كه ماوس خارج از كادر ظاهر شده برده شود، شكل كرسر ماوس به حالت فلش خمیده درآمده و در این حالت با درگ ماوس، محدوده مورد نظر حول مركز كادر ظاهر شده دَوَران خواهد یافت. البته با كلیك و درگ روی این مركز دوران می‌توانیم محل آن را تغییر دهیم و به محل دلخواه خود ببریم و دَوَران را حول آن نقطه اعمال كنیم. گفتیم با درگ ماوس روی لبه‌ها و مربع‌های كناری كادر ظاهر شده، امكان تغییر ابعاد شكل فراهم می‌آید ؛ اما این تغییر ابعاد با به هم ریختن ابعاد طبیعی تصویر همراه خواهد بود. برای جلوگیری از این رخداد باید فقط از 4 مربع موجود در گوشه‌های كادر استفاده كرده و همراه درگ ماوس دكمه Shift از صفحه كلید را فشار دهیم تا نسبت ابعاد حفظ شده و به هم نریزد.
فرمان Free Transform حالت‌های خاصی نیز دارد كه به ما در انجام دقیق فرامین تغییر ابعاد كمك می‌كند. برای مشاهده این گزینه‌ها باید بعد از فراخوانی فرمان Free Transform راست كلیك كرده و از منوی ظاهر شده نسبت به انتخاب گزینه مورد نظر خود اقدام كنیم. این منو حاوی بخش‌های زیر است:

جابه‌جایی در فتوشاپ(2)

1ـ Scale: با فعال كردن این گزینه فقط امكان تغییر ابعاد فراهم خواهد آمد.
2ـ Rotate: با انتخاب این گزینه نیز فقط امكان چرخش فعال شده و بقیه حالت‌ها غیر فعال می‌شود.
3ـ Distort & Skew: با انتخاب این دو گزینه امكان ایجاد اعوجاج در تصویر با كلیك روی مربع‌های كوچك فراهم می‌آید كه در حالت اول فقط یك ضلع مربع امكان تغییر مكان دارد و در حالت دوم هر دو ضلع منتهی به مربع كوچك،
جا به جا می‌شود.
4ـ Perspective: با انتخااب این گزینه می‌توان تصویر را به صورت پرسپكتیو درآورد كه در این حالت با جا‌به‌جایی یك مربع، مربع مقابل آن نیز به همان اندازه جا به جا می‌شود.
5ـ Warp: در حالت‌های بالا اعوجاج تصویر به صورت محدود بوده و فقط با جابه‌جایی مربع‌ها امكان‌پذیر می‌شود. در این حالت با تشكیل شبكه‌ای از مربع‌ها امكان ایجاد اعوجاج در جهت‌های مختلف فراهم می‌آید.
6 ـ Content-Aware Scale: این حالت كه در واقع حالت هوشمندی از فرمان Free Transform است، به صورت هوشمندانه با بررسی محتوای قسمت مورد نظر هنگام اعمال فرمان از به هم ریختگی در تصویر جلوگیری می‌كند.
7ـ Rotate: در این مجموعه در 3 حالت 180 درجه، 90 درجه ساعت گرد و 90 درجه پاد ساعت گرد امكان دَوَران تصویر فراهم می‌آید.
8 ـ Flip: در این قسمت نیز آینه‌ای كردن تصویر در جهت افقی‌(Horizontal) و عمودی (Vertical) امكان‌پذیر می‌شود.
به مرور با تسلط و استفاده از بخش‌های مختلف فتوشاپ، به كاربرد و استفاده از این فرمان سودمند نیز مسلط خواهید شد. نكته‌ای كه در استفاده از فرامین نامبرده شده در این شماره باید به آن دقت كنید، انتخاب و فعال كردن صحیح لایه مورد نظر است‌؛ زیرا بسیار پیش می‌آید كه بدون توجه به انتخاب لایه درست، در نظر داریم كه از این فرامین استفاده كنیم كه نتیجه مورد نظر به دست نمی‌آید.
منبع:جام جم آنلاین
دوشنبه 4/2/1391 - 16:3
کامپیوتر و اینترنت
یكی دیگر از ابزارهای پركاربرد در فتوشاپ ابزار حركت یا Move‌ است به كمك این ابزار می‌توانیم قسمت انتخاب شده از یك تصویر یا یك لایه را جابه‌جا كنیم. روش استفاده از این ابزار بسیار ساده بوده و كافی است پس از انتخاب، ابزار قسمت مورد نظر خود را به كمك ابزارهای انتخاب برگزینید و بعد از انتخاب ابزار حركت با كلیك در داخل محوطه انتخابی و درگ‌كردن، آن را جابه‌جا كنیم.
در صورتی كه پروژه ما حاوی لایه‌بندی باشد، باید قبل از اقدام به جابه‌جایی حتما لایه‌ای را كه تصویر مورد نظر در آن قرار گرفته به عنوان لایه فعال انتخاب شود، به این منظور كافی است در پانل Layers‌ روی آن لایه كلیك كنیم تا رنگ آن تغییر یابد و به لایه فعال تبدیل شود و بعد نسبت به جابه‌جایی آن اقدام كنیم. در این صورت اگر بخواهیم كل لایه مورد نظر جابه‌جا شود دیگر نیازی به انتخاب نبوده و با فعال‌كردن لایه و درگ ماوس می‌توانیم به این كار اقدام كنیم. در پروژه‌هایی كه تعداد لایه‌ها زیاد باشد مشكلی كه به وجود می‌آید شناسایی و انتخاب لایه مورد نظر از بین تعداد زیاد لایه‌ها، جهت اعمال فرمان‌هاست. برای حل این مشكل می‌توانیم حالت انتخاب خودكار لایه‌ها را در Option bar ابزار Move‌ فعال كنیم تا با كلیك روی لایه مورد نظر، آن لایه به صورت خودكار به لایه فعال تبدیل شود. چنانچه در یك محدوده چند لایه روی هم قرار گرفته باشند طوری كه امكان انتخاب آنها در حالت خودكار مشكل باشد، می‌توانیم بعد از انتخاب ابزار Move‌ در قسمت مورد نظر راست كلیك كنیم و از منوی باز شده كه حاوی نام لایه‌های موجود در آن محدوده است، لایه مورد نظر خودمان را انتخاب كنیم. در نگارش‌های اخیر فتوشاپ جهت سهولت انتخاب صحیح در قسمت Option bar‌ ابزار Move گزینه دیگری جهت تغییر وضعیت انتخاب خودكار لایه‌ها از حالت انتخاب تك لایه به انتخاب گروه لایه (در صورت موجود بودن) اضافه شده كه به كمك آن بعد از تبدیل مجموعه‌ای از لایه‌ها به یك گروه، با فعال‌كردن حالت Group همه لایه‌های موجود در این گروه جابه‌جا خواهند شد.

جابه‌جایی در فتوشاپ(1)

از دیگر گزینه‌های بسیار كاربردی ابزار Move گزینه‌های ترازبندی این ابزار است كه باز در قسمت Option bar آن و در صورت وجود لایه‌بندی و انتخاب همزمان چند لایه فعال خواهد شد. به كمك این ویژگی می‌توانیم نسبت به ترازبندی و تنظیم فواصل لایه‌های مورد نظر خود اقدام كنیم. برای استفاده از این ویژگی ‌باید لایه‌های مورد نظر خود را در پانل Layers به صورت همزمان با فشار دكمه Ctrl انتخاب كرده سپس حالت مورد نظر خود برای ترازبندی را برگزینیم. در صورتی كه حالت اعمال شده حالت مد نظر ما نباشد، می‌توانیم با فشار دادن همزمان كلیدهای Alt+Ctrl+Z به عقب بازگشته و از فرمان اعمال شده صرف نظر كنیم. این بازگشت به صورت پیشفرض تا 20 مرحله قابل اجراست كه البته می‌توانیم از قسمت Edit\Preferences\Performance‌ نسبت به تغییر آن اقدام كنیم.
كلید میانبر فراخوانی ابزار حركت (V) است كه با فشار دادن آن از صفحه كلید ابزار Move انتخاب می‌شود. در حین استفاده از سایر ابزارها می‌توانیم دكمه Ctrl را از صفحه كلید فشار دهیم تا ابزار Move به صورت موقت جهت استفاده فراخوانی شود. در این حالت پس از رها كردن دكمه Ctrl دوباره ابزار قبلی فعال می‌شود.
با فشار دادن دكمه Alt از صفحه كلید همراه استفاده از ابزار Move كنار فلش سیاه‌رنگ ابزار حركت فلش سفیدی ظاهر می‌شود كه در این حالت می‌توانیم یك كپی از قسمت انتخاب شده یا لایه فعال، در یك لایه جدید ایجاد كنیم.
با انتخاب آخرین گزینه از ابزار Move پنجره Auto Align layers ظاهر می‌شود كه به كمك آن فتوشاپ با شناسایی هوشمند لبه‌های مشابه لایه‌ها، آنها را روی هم قرار داده و با تركیب چند تصویر كه در لایه‌های جدا قرار گرفته‌اند، یك تصویر پانوراما به وجود می‌آورد (برای اطلاعات بیشتر در زمینه تصاویر پانوراما به شماره 316كلیك مراجعه كنید).
منبع:جام جم آنلاین
دوشنبه 4/2/1391 - 16:3
کامپیوتر و اینترنت
نویسنده:نوید حاتمی




 
با تمام امکاناتی که در فتوشاپ وجود دارد، باز مواردی پیش می‌آید که با این امکانات نمی‌‌توانیم به هدف مورد نظر برسیم یا این که باید زمان زیادی صرف شود تا به مقصودمان برسیم. در این شرایط است که فیلتر به یاری ما می‌آید.
فیلترها فرامینی هستند که امکان اعمال افکت‌های خاص برای رسیدن به جلوه‌هایی از پیش تعیین‌شده را فراهم می‌کند. برای دسترسی به این فرامین، منویی با همین نام در نوار منوی فتوشاپ تعبیه‌شده که با مراجعه به آن می‌توانیم به جلوه‌های مورد نظرمان دسترسی داشته باشیم. فیلترها در فتوشاپ به 2 گروه فیلترهای بومی ‌و خارجی تقسیم‌بندی می‌شوند. فیلترهای بومی ‌فتوشاپ آن دسته از فیلترهایی هستند که می‌توانیم با مراجعه به منوی فیلتر از آنها استفاده کنیم. دسته دوم یعنی فیلترهای خارجی که اصطلاحا پلاگین نیز نامیده می‌شوند، همراه فتوشاپ نصب نشده و باید آنها را جداگانه نصب و استفاده کنیم. این فیلترها که توسط شرکت‌های مختلفی تولید می‌شوند و ممکن است به صورت رایگان قابل استفاده شوند، در 2 حالت نصبی و بدون نصب ارائه می‌شوند. در حالت نصبی همانند یک نرم‌افزار، پلاگین مورد نظر روی رایانه نصب شده و خود را به انتهای فهرست منوی فیلتر اضافه می‌کند. در حالت غیرنصبی ، فیلتر مورد نظر ـ که معمولا با پسوند 8bf و8bi مشخص می‌شود ـ باید در مسیر پلاگین‌های فتوشاپ کپی شود. این مسیر با توجه به مسیر نصب فتوشاپ به صورت زیر خواهد بود:

فیلترها در فتوشاپ

\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS5\Plug-ins
در هر دو حالت فیلترهای خارجی باید دقت شود که حتما فیلتر مورد نظر به مسیر پلاگین فتوشاپ اضافه شود و پس از نصب یا کپی فیلتر درصورتی که فتوشاپ در حال اجرا بوده باشد، بسته و دوباره اجرا شود تا فیلتر نصب شده در منوی مربوط ظاهر شود. در ادامه قصد داریم با فیلترهای بومی‌ فتوشاپ آشنا شویم و مهم‌ترین آنها را با هم بررسی کنیم.
در نگارش‌های جدید فتوشاپ در قسمت فیلتر تغییرات مفیدی اعمال شده که یکی از این تغییرات، اضافه شدن گزینه‌ای به نام گالری فیلتر (Filter gallery) است که به کمک این بخش می‌توانیم براحتی قبل از اعمال فیلتر پیش‌نمایش آن را روی تصویر خود بررسی و در صورت تایید، آن را روی تصویر خود اعمال كنیم. این بخش بیشتر دارای فیلترهای زیر است:

Artistic: هنری
 

فیلترها در فتوشاپ

Brush Strokes : اثر قلم مو
 

فیلترها در فتوشاپ

Distort : اعوجاج
 

فیلترها در فتوشاپ

Sketch: سیاه قلم
 

فیلترها در فتوشاپ

Stylize: اعمال سبک
 

فیلترها در فتوشاپ

Texture: اعمال بافت
 

فیلترها در فتوشاپ

ویژگی مفید این بخش همان‌گونه که اشاره شد در امکان مشاهده نتیجه اعمل فیلتر قبل و بعد از اعمال تغییرات دلخواه برای بهترین نتیجه است.
فیلترهای بومی ‌فتوشاپ را می‌توان در مجموعه‌های زیر بررسی كرد:
1ـ Lens Correction: از این فیلتر به منظور تصحیح اعوجاج تصویر بر اثر لنز دوربین استفاده می‌شود.

فیلترها در فتوشاپ

2ـ Liquify: این فیلتر که از جمله قابلیت‌های جالب فتوشاپ است، برای اعمال تغییرات دلخواه روی پیکسل‌های تصویر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع این فیلتر، اتاق جراحی پلاستیک فتوشاپ است كه به کمک آن می‌توانیم هر نوع تغییر در حجم، اندازه و مکان جزئیات تصویر اعمال كنیم.
3ـ Vanishing Point: در ترمیم تصاویری که پرسپکتیو دارند این فیلتر یکی از مفیدترین ابزار فتوشاپ خواهد بود و به کمک آن می‌توانیم ویرایش تصویر را با مشخص‌كردن عمق پرسپکتیو تصویر به صورت کاملا طبیعی اجرا كنیم.
4 ـ Artistic : به کمک مجموعه فیلترهای این بخش می‌توانیم جلوه‌های هنری زیبایی را در تصاویر پیاده كنیم.
5 ـBlur: به کمک فیلترهای موجود در این مجموعه در حالت‌های مختلف تصویر را می‌توان محو كرد.
6 ـ Brush Strokes : این مجموعه فیلترها اثر قلم‌مو روی بوم را در تصویر شبیه‌سازی می‌كند.
7‌ـDistort : فیلترهایی بر پایه اعمال انحراف و کجی روی تصویر.
8 ـ Noise : این مجموعه فیلترها جهت ایجاد یا حذف نویز موجود روی تصاویر به کار می‌روند.
9‌ـ Pixelate: اعمال جلوه‌ها روی پیکسل‌های تصویر و تغییر آن.
10ـ Render: این مجموعه حاوی فیلترهایی با پایه نورپردازی و اعمال نور روی تصاویر است.
11 ـ Sharpen : این مجموعه فیلترها برعکس مجموعه Blur برای افزایش وضوح تصاویر در حالات مختلف به کار می‌روند.
12ـStylize : اعمال سبک‌هایی چون باد، حجم و ...
13ـTexture : جلوه‌هایی بافتی روی تصویر ایجاد می‌كند.
از جذاب‌ترین فیلترهایی که در بین گروه فیلترهای اشاره شده قرار دارد، می‌توان به موارد زیر اشاره كرد:
Gaussian Blur: جهت اعمال جلوه محوشدگی با مشخص کردن مقدار آن

فیلترها در فتوشاپ

Motion Blur : اعمال جلوه محو حرکتی
 

فیلترها در فتوشاپ

Radial Blur: اعمال جلوه محو چرخشی

فیلترها در فتوشاپ

Dust & Scratches : یکی از پرکاربردترین فیلترهای فتوشاپ که در ترمیم تصاویر قدیمی ‌و آسیب‌دیده با حجم آسیب کم استفاده فراوان دارد و به صورت خودکار تمامی‌ قسمت‌های آسیب‌دیده تصویر را ترمیم می‌كند.
Lens Flare: شبیه‌سازی جلوه تابش نور روی لنز دوربین با امکان تنظیم مکان، نوع و شدت نور محسوب می‌شود.

فیلترها در فتوشاپ

Unsharp Mask : یک از مفیدترین فیلترهای بومی‌در زمینه افزایش وضوح تصاویر محو به‌حساب می‌آید.
در این صفحه امکان معرفی همه فیلترهای فتوشاپ فراهم نبود و فعلاً به همین مقادیر بسنده می‌کنیم. یکی از جالب‌ترین ابزارهایی که در فتوشاپ 12 با حداکثر قدرت خودنمایی می‌کند، امکان اعمال فیلتر به صورت غیرمخرب و در پانل لایه‌هاست که در این حالت در هر لحظه می‌توانیم مقدار فیلتر را تغییر دهیم یا آن‌را حذف كنیم. برای فعال کردن این حالت، ابتدا گزینه Convert To Smart Filter را اعمال می‌كنیم، سپس با انتخاب هر یک از فیلترهای مورد نظر، همراه با یک لایه ماسک‌شده روی تصویر اعمال و همراه پروژه ذخیره می‌شود که می‌توانیم در صورت نیاز با 2 بار کلیک روی لایه فیلتر، آن را باز كنیم و تغییر دهیم.
منبع:جام جم آنلاین
دوشنبه 4/2/1391 - 16:3
کامپیوتر و اینترنت
نویسنده:نوید حاتمی




 
هنگام كار با فتوشاپ به علت جذابیت فراوانی كه این نرم افزار دارد، در شرایط معمولی هیچ‌گاه احساس خستگی نخواهیم كرد؛ اما وقتی كار با فتوشاپ به یك نیاز تكراری روزانه تبدیل شود و مجبور باشیم هر روز یك سری امور تكراری را بارها و پشت سر هم انجام دهیم، تكراری بودن كارها باعث می‌شود زود خسته شویم علاوه بر آن، كارهایی وجود دارد كه باید به ترتیب و پشت سر هم روی تصاویر انجام دهیم تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
این كار زمانبر بوده و وقت زیادی از ما خواهد گرفت. یكی از ویژگی‌های بسیار جالب فتوشاپ، غلبه بر این موضوعات از طریق ضبط كارهای تكراری و اجرای آن روی تصاویر جدید است كه این شماره در نظر داریم درباره این ویژگی فتوشاپ با هم صحبت كنیم.
برای مدیریت عملیات به صورت خودكار در فتوشاپ از پانلی با نام Action استفاده می‌كنیم كه از منوی Window قابل فراخوانی است. به كمك این پنجره می‌توانیم هر عملی را كه در فتوشاپ انجام می‌دهیم ذخیره و روی پروژه‌های دیگر دوباره اجرا كنیم. ابتدا اجازه دهید با این پانل آشنا شده و قسمت‌های مختلف آن را مورد بررسی قراردهیم.
برای فراخوانی و مشاهده پانل Action علاوه بر منوی Window با فشار دادن همزمان كلیدهای Alt+F9 نیز می‌توانیم آن را باز كرده و مشاهده كنیم. با انتخاب دومین دكمه از سمت راست دكمه‌های پایین این پنجره(Create new action) پنجره‌ای ظاهر می‌شود كه در این پنجره باید نام اكشن، مجموعه، كلید میانبر و رنگ فرامین زیر مجموعه این اكشن را انتخاب كنیم سپس دكمه ركورد را فشار دهیم. با زدن دكمه ركورد، هر عملی را كه در فتوشاپ انجام دهیم با همان تنظیمات ذخیره خواهد شد. در انتها با انتخاب دكمه Stop می‌توانیم عمل ضبط فرامین را متوقف كنیم. توجه داشته باشید فرامینی وجود دارند كه دارای كادر محاوره ای بوده و باید مقادیری را در آن وارد كرده و با تایید آن، شاهد اجرای فرامین باشیم. مثلا هنگامی‌كه می‌خواهیم از قسمت New یك پروژه جدید ایجاد كنیم كادر File New ظاهر شده و با تنظیم ابعاد، رزولوشن، پس زمینه و سایر پارامترهای New آن پروژه را ایجاد می‌كنیم. در ضبط این نوع فرامین می‌توان نمایش یا نبود نمایش این نوع كادرهای محاوره ای را فعال یا غیرفعال كنیم. برای فعال كردن كادر محاوره‌ای كافی است در پنجره اكشن روی مربع خالی سمت چپ فرمان، مورد نظر كلیك كنیم تا آیكون كادر محاوره‌ای در آن پنجره ظاهر شود. با این كار هنگام اجرای اكشن و موقع رسیدن به این فرمان اكشن متوقف شده و كادر محاوره ای را نمایش داده و كاربر می‌تواند در صورت نیاز تغییرات دلخواهی را در آن اعمال و تایید كند. در صورتی كه بخواهیم یك فرمان هنگام اجرای اكشن اجرا نشود، می‌توانیم تیك سمت چپ آن فرمان را در پنجره اكشن برداریم تا آن فرمان هنگام اجرا بی‌تاثیر شود. برای ویرایش یك اكشن ذخیره شده، پس از باز كردن آن اكشن می‌توانیم روی فرامین زیر مجموعه آن اكشن دوبار كلیك كرده و آن فرمان را ویرایش كنیم. برای حذف یك اكشن ایجاد شده كافی است بعد از انتخاب آن اكشن دكمه Delete (سطل آشغال) را از قسمت پایین پانل اكشن انتخاب كنیم. علاوه بر امكان ذخیره اكشن‌های دلخواه می‌توانیم از اكشن‌های آماده پانل اكشن نیز استفاده كنیم و در صورت نیاز با كلیك در قسمت سمت راست و بالای پنجره اكشن، مجموعه اكشن‌های جدیدی را فراخوانی كرده و مورد استفاده قرار دهیم.
در صورتی كه چند اكشن هم خانواده باشند و كار مشابهی انجام بدهند، می‌توانیم آنها را در یك مجموعه گروه‌بندی كنیم. برای این كار با كلیك روی دكمه New Set مجموعه جدیدی را با نام دلخواه ایجاد كرده سپس با درگ اكشن‌های مورد نظر روی آن، آنها را به داخل آن مجموعه هدایت می‌كنیم.
فرض كنید با دوربین عكاسی دیجیتال تعداد زیادی عكس از سفرتان گرفته اید ولی بعد از انتقال آنها به رایانه متوجه شدید كه نور دوربین تنظیم نبوده و عكس‌هایتان تیره شده اند و نیازمند اعمال و تنظیم Level هستند. یعنی باید برای هر یك از عكس‌ها Level مورد نظر را اعمال سپس آنها را ذخیره كنیم. در این حالت حتی اگر برای اعمال Level نیز اكشنی تعریف كنیم مرحله باز كردن و ذخیره كردن تصاویر را باید به صورت دستی انجام دهیم. در این‌گونه موارد كه نیاز داریم یك اكشن را روی تعداد زیادی از تصاویر اجرا كنیم می‌توان از قسمت File گزینه Automate سپس گزینه Batch را انتخاب كرده و در پنجره باز شده در بخش Play از قسمت Action،اكشن دلخواه خود را انتخاب كنیم و از بخش Source پوشه حاوی تصاویر اولیه و از قسمت Destination مقصد مورد نظر جهت ذخیره سازی فایل‌ها پس از اجرای اكشن را تنظیم كنیم.در صورتی كه در این بخش گزینه Save and Close را برگزینیم به صورت خودكار پس از گشوده شدن فایل و اجرای اكشن انتخاب شده فایل روی فایل قبلی ذخیره شده و بسته می‌شود. در صورت انتخاب گزینه Folder می‌توانیم مسیر،نام و شماره دلخواهی را به عنوان اسم فایل تعریف و آن را ذخیره كنیم.

مدیریت عملیات خودكار در فتوشاپ

استفاده از Batch به مهارت و آشنایی به بخش‌های مختلف فتوشاپ نیاز دارد ؛ اما فتوشاپ برای راحت‌تر كردن عملیات خودكارسازی، گزینه دیگری نیز به نام Droplet دارد كه به كمك آن می‌توان از اكشن مورد نظر فایل اجرایی با پسوند exe ایجاد كرد و با درگ كردن فایل عكس‌های خود روی این فایل اجرایی، اكشن تعریف شده برای آن را روی تصویر یا تصاویر دلخواه خود اعمال كنیم. به این شكل حتی نیاز به مهارت استفاده از فتوشاپ نیز وجود ندارد و فقط با درگ فایل همه كارها انجام می‌شود و طبق تنظیمی‌كه هنگام تعریف Droplet برای ذخیره سازی نتیجه اجرای فرمان انجام داده ایم، تصاویر مورد نظرمان در پوشه یا مسیر دلخواه ذخیره می‌شود. تنظیمات Droplet هم دقیقا همانند Batch بوده و فقط از قسمت Save Droplet in باید مسیری برای ایجاد فایل اجرایی تعریف كنیم.

مدیریت عملیات خودكار در فتوشاپ

از جمله كارهایی كه می‌توانیم برای خودكار سازی در نظر بگیریم، عملیاتی چون تغییر سایز و اندازه تصاویر جهت نمایش در صفحات وب، تنظیم سایز و كنار هم چیدن تصاویر پرسنلی در عكاسی برای چاپ سری عكس‌ها، دوران تصاویر، اعمال مجموعه ای از جلوه‌ها و فیلترها، تنظیم نور و رنگ تصاویر و اموری از این قبیل است.
منبع:جام جم آنلاین
دوشنبه 4/2/1391 - 16:2
کامپیوتر و اینترنت
نویسنده:نوید حاتمی




 
فرض كنید بعد از كلی فكر كردن برای طراحی یك اثر و صرف مدت‌زمان طولانی، طرح نهایی خود را جهت ارائه آماده كرده‌اید و در مرحله ارائه طرح، كارفرما نظر اولیه خود را عوض كرده و خواهان اعمال تغییرات در طرح است.
اگر با این مسأله مواجه شده‌اید حتما می‌دانید كه در روند طراحی یك اثر، پردردسرترین بخش اعمال تغییرات بعد از ایجاد طرح نهایی، بنا به نظر كارفرماست. اینجاست كه وجود امكانی برای اعمال تغییرات بدون بر هم ریختن طرح جهت تامین نظر كارفرما ضروری به نظر می‌رسد.

بازگشت به عقب در فتوشاپ

می‌توان گفت اولین نرم‌افزاری كه بحث ایجاد لایه و لایه‌بندی را جهت سهولت ویرایش و اعمال تغییرات بعدی فراهم آورد، نرم‌افزار فتوشاپ بوده و به همین منظور پانلی را با نام Layers به مجموعه پانل‌های خود اضافه كرده است. اما قبل از این كه سراغ معرفی آن برویم، می‌خواهیم بیشتر درباره مفهوم لایه و لایه‌بندی صحبت كنیم.
منظور از لایه‌بندی، تجزیه یك طرح به اجزای سازنده آن و قرار دادن هر جز در یك لایه جدا به منظور سهولت ویرایش و اعمال تغییرات بعدی است. اجازه دهید با یك مثال ملموس مفهوم لایه را در طراحی به صورت ساده بیان كنیم. فرض كنید می‌خواهید یك صورت طراحی كنید و به جای كشیدن كل آن در یك صفحه، هر جز آن را روی یك شیشه كشیده و با روی هم قرار دادن این شیشه‌ها، تصویر نهایی را به وجود آورید. در این حالت در هر لحظه قادر خواهید بود با جابه‌جایی یا حذف شیشه بخش مورد نظر از طرح، آن را تغییر دهید. همین شیشه‌ها در فتوشاپ به صورت مجازی با نام لایه (Layer) قابل تعریف و ایجاد است و به وسیله پانلی به نام Layers می‌توانید آن را مدیریت كنید.
پانل Layers بافشار دكمه F7 ازصفحه كلید یا با كلیك روی عبارت Layers در مسیر Menu‌/‌Window‌/‌Layers قابل اجراست. در این پانل می‌توانید نسبت به ایجاد لایه جدید، حذف لایه موجود، تنظیم شفافیت لایه، تنظیم حالت لایه های تركیبی، اعمال جلوه‌های ویژه روی لایه‌ها، ایجاد ماسك لایه، روشن و خاموش كردن لایه، تغییر تقدم و تاخر لایه‌ها و... اقدام كنید كه در مباحث آینده برحسب نیاز با آنها آشنا خواهید شد. با ایجاد لایه و لایه‌بندی طرح، دیگر در هر بار تغییر نیاز به انتخاب قسمت مورد نظر وجود نداشته و تنها با انتخاب آن لایه می‌توانید نسبت به تغییر موقعیت، رنگ، ابعاد و... آن قسمت بپردازید.
در نرم‌افزار فتوشاپ به 2 روش می‌توانید یك لایه جدید ایجاد كنید، در روش اول با انتخاب قسمتی از تصویر موجود به كمك ابزارهای انتخاب سپس راست كلیك كردن و انتخاب گزینه Layer via copy بخش انتخاب شده در یك لایه جدید قرار می‌گیرد و در روش دوم از قسمت New Layer در پانل Layers ابتدا باید با ایجاد یك لایه جدید خالی، نسبت به كشیدن طرح مورد نظر در آن اقدام كنید.
منبع:جام جم آنلاین
دوشنبه 4/2/1391 - 16:2
ایرانگردی
نویسنده: فاطمه یزدی




 

در سفر به قم راهی امامزاده ای شوید که به بهشت شهره شده است
 

«جنت»، «بهشت» شد وقتی عطاملک حسنی عزم جزم کرد که بقعه ای با شکوه بر مزار علی بن جعفر(ع) بسازد. «جنت» که به حروف ابجد 453 می شود، سال ساخت بنای اولیه امامزاده بود و «بهشت» که به ابجد 707 می شود، ماده تاریخ بنایی که عطاملک بر مزار امامزاده بر پا کرد. امامزاده یک محراب از کاشی های زرین فام کم نظیر هم داشت با ماده تاریخ «باب بهشت.» جنت و بهشت و باب بهشت، بقعه سراسر تزئینات بیرون دروازه کاشان قم را چنان محبوب کردند که پیرامون امامزاده را مقابر خانوادگی و سنگ قبرهای سیاه و سفید پر کردند. بعدها شهر آن قدر بزرگ شد که امامزاده و اهل قبور همسایه اش وارد شهر شدند. اهالی کتاب و سند هم، اثبات کردند این علی بن جعفر آن علی بن جعفری نیست که خدمت چهار امام معصوم را کرده است بلکه از نوادگان آن حضرت است؛ برای همین بارگاه امامزاده علی بن جعفر (ع) یکی از محبوب ترین و زیباترین زیارتگاه های شهر پر امامزاده قم است؛ زیارتگاهی سراسر تزئینات با قدمتی بیش از 700 سال و مدفن دو امامزاده جلیل القدر.

در گلزار شهدا
 

بنای زیبای امامزاده علی بن جعفر (ع) در گلزار شهدای قم واقع شده. بنایی که کاشی های زیبای آن را سال ها پیش دزدیدند و آنچه باقی ماند هم لاجرم به موزه ملی سپرده شد. یادتان باشد این تنها امامزاده خفته در این حوالی نیست. بقعه سید ابراهیم (ع) فرزند شاه چراغ و سید احمد (ع) از نسل امام سجاد (ع)، کمی آن طرف تر هستند

نکته
 

از نسل بزرگان
 

علی بن جعفر(ع) مدفون در قم نواده حسن بن عیسی است که به همراه موسی مبرقع، فرزند امام جواد(ع) در اواخر قرن سه هجری به قم آمدند. با این حساب نسب علی بن جعفر (ع) با چهار واسطه به امام جعفر صادق (ع) می رسد. علی بن جعفری هم که روی سنگ قبر امامزاده حک شده، کوتاه شده همین نسب است و نشان مردی شریف از نسل امام جعفر صادق (ع) است.

چطور برسیم؟
 

از حرم تا حرم
 

برای رسیدن به بارگاه امامزاده علی بن جعفر (ع) در شهر قم می توانید با وسیله شخصی و وسایل نقلیه عمومی این مسیرها را در شهر قم انتخاب کنید.

خودروی شخصی:
 

سرراست ترین مسیر برای رسیدن به امامزاده برای کسی که در میدان ورودی شهر- هفتاد و دو تن- است، از بلوار امام علی (ع) شروع می شود. وقتی تابلوی حرم مطهر را دیدید، از بلوار خارج شوید و مستقیم در بلوار عمار یاسر برانید. در تقاطع این بلوار و خیابان چهار مردان وارد خیابان چهار مردان شوید. در این خیابان کمی برانید تا به گلزار شهدا برسید. اما اگر می خواهید اول به زیارت حضرت معصومه (ع) بروید و بعد قصد امامزاده کنید، از پارکینگ شرقی حرم که در انتهای خیابان عمار یاسر قرار دارد، به سمت خیابان معلم بروید. بعد از گذشتن از میدان معلم در میدان بسیج به سمت گلزار شهدا بروید.

وسایل نقلیه عمومی:
 

اگر در قلب شهر و در آستانه حضرت معصومه هستید، در ابتدای خیابان چهار مردان سوار تاکسی هایی که یکراست شما را به گلزار شهدا می برند، شوید. اما اگر در ورودی شهر هستید، خودتان را به حرم حضرت معصومه (ع) برسانید و از آنجا راهی گلزار شهدا شوید.

چطور بگردیم؟
 

آستان دوستان
 

پس از زیارت فرصت دارید تا زیبایی های به جا مانده از بنای امامزاده را ببینید. چون بعضی از کاشی ها و محراب آن به موزه ملی رفته است. کمی آن طرف تر هم می توانید به دیدار دو امامزاده دیگر و مقابر باغ گنبد سبز بروید

باب بهشت:
 

آخرین اثر خاندان با اسم و رسم ابی طاهر کاشانی تا قبل از انتقال به موزه ملی روی ضلع جنوبی امامزاده بود؛ محرابی از 45 کاشی زرین فام، با خط و نقش های برجسته و پر از فنون شگفت انگیز که به حروف ابجد سال ساختش «باب بهشت» نام گرفت. امامزاده گچبری های ارزشمندی هم دارد که بعد از هفت سده همچنان به دیوارها و سقف بقعه چسبیده اند.

یک صحن یک ضریح:
 

داستان باب بهشت باعث شد تا چهار صحن امامزاده آن قدر شلوغ شود که تولیت امامزاده مجبور شود صحن ها را یکی کند و مقابر را تسطیح. حالا امامزاده یک صحن وسیع دارد و یک ضریح نقره ای و یک ایوان زیبا و البته مسجد و حسینیه ای که به بنا اضافه شده اند. ایوان دو کفش کن دارد و مقرنس های گچی که یادگاری های فتحعلی شاه قاجارند.

امامزاده ابراهیم و احمد:
 

سید ابراهیم (ع) فرزند حضرت شاهچراغ و سید احمد (ع) از نسل امام سجاد (ع)، یک بقعه کوچک و جمع و جور دارند که فقط 150 متر با امامزاده علی بن جعفر (ع) فاصله دارد. پس دیدن این بقعه قرن هشتمی را درست در روبه روی امامزاده از دست ندهید.

مقابر باغ گنبد سبز:
 

قم در قرن هشتم هجری مقر حکومت فرمانروایان مستقلی بود که برای خودشان همه کار کردند. از ضرب سکه تا ساخت برج های باشکوه آرامگاهی. برج های سه گانه خاندان صفی با تزئینات غنی گچبری 700 سالی هست که در همسایگی امامزاده قد علم کرده اند. مقابر باغ گنبد سبز از شاخص ترین مجموعه های آرامگاهی ایرانند.
منبع: نشریه ایرانشناسی سرزمین من شماره 5
دوشنبه 4/2/1391 - 16:1
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته