• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1420
تعداد نظرات : 5
زمان آخرین مطلب : 2117روز قبل
اخبار

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی بررسی گزارش کمیسیون آیین نامه داخلی در مورد رفع ایرادات شورای نگهبان به طرح اصلاح موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس در دستور کار صحن علنی قرار گرفت.

نمایندگان با اصلاح تبصره ۱ ماده ۳۰ قانون شعب را موظف کردند عدم رسیدگی شورای نگهبان به موضوع اعتراض یا حادث شدن آن بعد از اعلام نهایی صحت انتخابات را احراز نماید.

علاوه بر این، با اصلاح ماده دیگری مقرر شد اعتبارنامه هایی که مورد اعتراض قرار گرفته است حداکثر ظرف مدت ۵ روز کاری توسط شعبه رسیدگی می شود. در صورتی که نظر شعبه تایید اعتبارنامه باشد، گزارش تایید آن به مجلس ارائه می گردد و چنانچه نظر شعبه رد اعتبارنامه باشد، گزارش آن از طریق هیات رئیسه به کمیسیون تحقیق ارجاع می شود تا گزارش رسیدگی به اعتبارنامه را جهت تصمیم گیری به مجلس ارائه کند.

همچنین با اصلاح ماده دیگری مقرر شد چنانکه کمیسیون تحقیق اعتبارنامه رد شده از سوی شعبه را رسیدگی کند و نظر به تایید اعتبارنامه داشته باشد، گزارش آن در مجلس قرائت می شود و رئیس مجلس تصویب آن را اعلام می کند و در صورتی که نظر کمیسیون مبنی بر رد اعتبارنامه باشد، گزارش آن حداکثر به مدت ۱۵ دقیقه در مجلس مطرح و ادله رد اعتبارنامه ارائه می شود. نماینده ای که اعتبارنامه اش توسط کمیسیون رد شده است حداکثر به مدت ۳۰ دقیقه فرصت دارد تا از خود دفاع کند، ضمن اینکه می تواند بخشی از وقت خود را حداکثر به دو نفر از نمایندگان واگذار کند، سپس گزارش کمیسیون تحقیق به رای گذاشته می شود، چنانچه رد اعتبارنامه به تصویب نرسد، رئیس جلسه تصویب آن را اعلام می کند.

وکلای ملت با اصلاح بند دیگری مقرر کردند در هر مرحله رای گیری برای اعتبارنامه مورد اعتراض، مخفی و با ورقه مخصوص انجام می شود.

نمایندگان در اصلاح قانون آیین نامه داخلی خواستار تشکیل دیوان اصل ۹۰ قانون اساسی شده بودند. شورای نگهبان تشکیل دیوان اصل ۹۰ را مغایر اصل ۹۰ قانون اساسی شناخته و معتقد بود این امر موجب افزایش هزینه های عمومی شده و مغایر اصل ۷۵ قانون اساسی است، بنابراین ماده ۴۸ طرح اصلاح آیین نامه داخلی مبنی بر تشکیل دیوان اصل ۹۰ قانون اساسی از این طرح حذف شد.

 

سه شنبه 22/3/1397 - 14:24
اخبار

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز ملی فضای مجازی کشور، امیر خوراکیان گفت: بررسی ترافیک دامنه‌های پیام‌رسان تلگرام بر اساس آمار رتبه‌بندی ترافیک وب‌سایت الکسا در سه ماه گذشته نشان می‌دهد که دامنه Telegram.org (مربوط به تلگرام وب) با ۳۳ رتبه کاهش در رتبه ۳۰۰، t.me با ۱۱۴ رتبه کاهش در رتبه ۶۰۰ و telegtram.me با ۷۶۵ رتبه کاهش در رتبه ۲۳۲۸ در ترافیک جهانی قرار گرفته اند.

وی تصریح کرد: دامنه telegram.me که به نرم‌افزار موبایلی تلگرام اختصاص داشته و از زمان رصد آن، رتبه ۱۷۳ هزارمی جهان در سال ۲۰۱۵ را داشته است، در مدت سه سال به رتبه ۱۵۲۰ ارتقا پیدا کرده بود اما با مسدودسازی تلگرام در ایران در تاریخ ۱۱ اردیبهشت، میزان بازدید و ارجاع به این دامنه‌ها با شیب بیشتری کاهش پیدا کرده و به رتبه پایین‌تر از ۲۳۲۸ در تاریخ ۱۹ خردادماه رسیده است.

معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی تاکیدکرد: در مقایسه آمار رتبه جهانی الکسا، پیام‌رسان‌های داخلی روند رشد بسیار پرشتاب‌تری نسبت به تلگرام در آغاز فعالیت داشته‌اند که بسیار امیدبخش و نشان از اقبال کاربران به این خدمت بومی است.

خوراکیان با اشاره به روند توسعه خدمات پیام‌رسان‌های داخلی اظهار امیدواری کرد: با توجه به ساختار رشد و شکوفایی خدمات فضای مجازی و نمونه‌های موفق مطرح در دنیا، حضور کاربران در این خدمات به توسعه و بلوغ آن‌ها کمک کرده و بی‌شک با فرصتی که کاربران ایرانی به ارائه‌کنندگان خدمات داخلی خواهند داد، زمینه ایجاد زیرساخت‌های ملی و بومی برای کشور فراهم خواهد شد.

 

سه شنبه 22/3/1397 - 14:22
اخبار

به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی نادر قاضی پور نماینده ارومیه در تذکری به هجمه های اخیر علیه کمیته امداد اعتراض کرد.

قاضی‌پور گفت: اخیرا توهین‌های فراوانی به کمیته امداد شده است، این در حالی است که کمیته امداد مستقل است و هیچ پولی از این نهاد انقلابی به سوریه و لبنان نمی‌رود. این کشورها نیز سازوکار مخصوص خود را برای کمک به محرومان‌شان دارند.

وی با بیان اینکه ضدانقلاب و صهیونیست‌ها این هجمه ها را فرماندهی می‌کنند، گفت: باید از کمیته امداد صیانت کنیم زیرا کمیته امداد تمام درآمد خود را در ایران خرج می کند.

در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این هجمه ها به کمیته امداد به ناحق انجام می‌شود.

رئیس مجلس ادامه داد: کمک های مردمی به کمیته امداد برای مردم ایران خرج می‌شود و به نظر می رسد. این هجمه ها خطی برای تخریب کمیته امداد و ایجاد خلل در اراده ملت ایران است.

 

سه شنبه 22/3/1397 - 14:21
اخبار

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، سید باقر پیش نمازی با اشاره به اینکه نماز عید سعید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامی در مصلای امام خمینی اقامه خواهد شد، اظهارداشت: پس از تایید و اعلام روز عید از سوی دفتر رهبر معظم انقلاب، درب‌های مصلای امام خمینی(ره) از ساعت ۵ صبح به روی نمازگزاران باز می‌شود. 

وی با اشاره به اینکه ویژه برنامه‌های متنوعی در مصلای امام خمینی برای پذیرایی و استقبال از نمازگزاران تدارک دیده شده است، گفت: مراسم نماز روز عید سعید فطر (احتمالا صبح جمعه) از ساعت ۷ صبح و با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز خواهد شد. 

رئیس ستاد برگزاری نماز عید سعید فطر تصریح کرد: نماز عید سعید فطر نیز حدود ساعت ۸:۳۰ به امامت حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی اقامه می‌شود.

پیش نمازی افزود: برای پرداخت زکات فطره نمازگزاران نیز صندوق‌های کمیته امداد امام خمینی در اطراف محل برگزاری نماز در نظر گرفته شده است.

وی گفت: سامانه پیامکی ۶۸۶۸ این ستاد آماده دریافت انتقادات و پیشنهادات قبل و بعد از برگزاری نماز عید سعید فطر است.

پیش نمازی ادامه داد: برای نمازگزارانی که با خودروی شخصی به مصلای امام خمینی(ره) می‌آیند پارکینگ‌هایی در اطراف این مصلا در نظر گرفته شده است. 

رئیس ستاد برگزاری نماز عید سعید فطر خاطرنشان کرد: برای برگزاری هر چه باشکوهتر مراسم نماز عید سعید فطر نهادها و دستگاه‌های مختلف خدمات رسان در این روز ارائه خدمات ویژه خواهند داشت.

 

سه شنبه 22/3/1397 - 14:20
تاریخ

 

 

رویدادهای مهم 22 خرداد در تقویم خورشیدی:

• انجمن ولایتی فارس طی تلگرافی که به ایالات مخابره نمود خلع محمدعلی شاه را از سلطنت درخواست نمود و حق تعیین پادشاه را به مجلس شورای ملی داد. (1287 ش)

• تاجگذاری‌ احمد شاه‌ قاجار در 18 سالگی (1293 ش)

• انتشار روزنامه‌ فرمان‌ (1322 ش)

• توقیف‌ روزنامه‌‌های‌ صدای‌ طن‌ و وظیفه‌ به‌ دستوئر شهربانی (1327 ش)

• عده زیادی از دانشجویان ایران در امریکا علیه رژیم و شاه دست به تظاهرات زدند. (1350 ش)

• ساختمان پالایشگاه نفت در تبریز با ظرفیت 80 هزار بشکه در روز، آغاز شد. (1354 ش)

• شهادت شهید رسول جاهدالوار (1366 ش)

• رحلت عالم بزرگوار آیت‎اللَّه شیخ "علی مشكات" (1369 ش)

• شهادت برادر "رسول منتظری" دیپلمات ایرانی در بوسنی و هرزگوین (1372 ش)

• درگذشت عالم مبارز آیت‌‏اللَّه "میرزا كاظم دینوری" (1374 ش)

• ارتحال عالم مجاهد و فقیه جلیل آیت‌‏اللَّه "مجدالدین محلاّتی" (1378 ش)

رویدادهای مهم این روز در تقویم قمری:

• درگذشت "موسی بن یونس" فقیه و ریاضی دان مسلمان (639 ق)

• درگذشت "ابن مرزوق حفید" فقیه و ادیب مسلمان (842 ق)

• تولد "میرزا مرتضی خان فرهنگ" شاعر و نویسنده‏‌ی ایرانی (1301 ق)

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی (12 ژوئن):

• روزی كه ژاندارك فرماندهی فرانسویان را به دست گرفت. (1429 ق)

• تصرف سرزمین "شیلی" توسط استعمارگران اسپانیایی (1540 م)

• نبرد نرماشیر و فراری شدن محمد خان یاغی (1805 م)

• اولین آزمایش برای مهار و به كارگیری انرژی حرارتی خورشید (1914 م)

• درگذشت‌ " توماس‌ باتاچک‌ " پیشگام‌ صنعت‌ کفش‌ سازی‌ (1932 م)

• روز ملی "فیلیپین"

• روز ملی فدراسیون روسیه

سه شنبه 22/3/1397 - 11:35
تاریخ

 

در 12 ژوئن 1991، اولین انتخابات آزاد ریاست جمهوری در فدراسیون روسیه برگزار شد و به دلیل اهمیت این انتخابات، این روز به عنوان روز ملی روسیه نامیده شد. در این انتخابات بوریس یلتسین به ریاست جمهوری انتخاب گردید. فدراسیون روسیه، بزرگ‏ترین جمهوری شوروی سابق، در آوریل 1990، قبل از فروپاشی شوروی اعلام كرده بود كه از آن پس، قوانین داخلی روسیه بر قوانین شوروی ارجحیت دارد و به این ترتیب، جز در روابط خارجی، مستقل از شوروی عمل می‏‎كند. روسیه با 17/075/400 كیلومتر مربع در شمال آسیا و شرق اروپا واقع شده است. این كشور وسیع‎‏ترین كشور جهان است. جمعیت آن قریب به 147 میلیون نفر بوده كه كمتر از 20% آنها مسیحی بوده كه عمدتاً ارتدوكس می‏‎باشند و حدود 10% مسلمان و بیش از 10% سایر ادیان. در واقع بیش از 60% مردم روسیه معتقد به دینی رسمی نیستند. مردم روسیه به زبان روسی صحبت كرده و خط رایج در آنجا سیریلی است. كشور روسیه از ملیت‏‎های مختلف از جمله روس كه اكثریت دارد و نیز تاتار، اوكراینی و چچنی و... تشكیل شده است. واحد پول روسیه روبل و پایتخت آن مسكو می‏باشد. از شهرهای مهم آن سن پترزبورگ و نیژنی‏نووگورود می‏‎باشند. با توجه به رشد منفی جمعیت در این كشور، پیش‎‏بینی جمعیت آن تا سال 2025 بیش از 137 میلیون نفر خواهد بود. فدراسیون روسیه با نظام سیاسی جمهوری چند حزبی فدرال با دو مجلس قانون‏‌گزاری اداره می‏‎شود.

سه شنبه 22/3/1397 - 11:29
تاریخ

 

فیلیپین، كشوری است به صورت مجمع‏‎الجزایر در شرق آسیا، كه از جمعیت 76 میلیون نفری آن، اكثریت آنان را، مسیحیان تشكیل می‏‌دهند. مسلمانان نیز دارای جمعیت زیادی در این كشور بویژه در منطقه جنوب می‏‎باشند. پیش‎‏بینی شده است جمعیت این كشور تا سال 2025 بیش از 108 میلیون نفر خواهد شد. پایتخت كشور فیلیپین مانیل و شهرهای مهم آن كالوكان، كوئزون سیتی و داوائو می‎‏باشد. سكنه فیلیپین به زبان فیلیپینو، انگلیسی و اسپانیایى صحبت كرده و ملیت فیلیپینی نوین دارند. واحد پول این كشور آسیایى، پزو فیلیپین می‎‏باشد. روز 12 ژوئن روز اعلان استقلال از اسپانیا در سال 1898 روز ملی فیلیپین نام‏گذاری شده است. دولت فیلیپین با جنبش‏‎های اسلامی میانه خوبی نداشته و اسلام را یك تهدید بزرگ برای امنیت ملی قلمداد می‎‏نماید. در سال 1973میلادی جنگ خونینی در شهر "میندانائو" رخ داد كه منجر به قتل عام تعدادی از مسلمانان شد كه سازماندهی آن را گروه ضداسلامی "ایلوكو" و "كلیسای كاتولیك" عهده‏‎دار بوده است. در میان مسلمانان نیز، بیگانگان در صدد ایجاد اختلاف و تفرقه می‏‎باشند. رژیم عربستان سعودی با تبلیغ از وهابیت و پشتیبانی از گروه‌‏های وهابی در حال مبارزه با شیعه و طرفداران انقلاب اسلامی است. شیعیان در فیلیپین معدود و محدود بوده و فعالیت‏‌های فرهنگی چشم‏گیری نمی‏‎توانند داشته‏ باشند و حتی اهل سنت نیز به آنان اجازه فعالیت نمی‏‎دهند.

سه شنبه 22/3/1397 - 11:8
تاریخ

 

در دوازدهم ژوئن 1914میلادی اولین آزمایش برای مهار و به كارگیری انرژی حرارتی خورشید در ناحیه‏‌ای در حومه قاهره در مصر انجام شد. مبتكر و مجری این طرح یك فیزیك دان آلمانی به نام شومان بود كه توانست با تمركز اشعه خورشید یك ماشین بخار را كه 50 اسب بخار نیرو داشت به كار بیاندازد. این آزمایش، اساس موتورها و محركه‏‌های آفتابی شد كه امروزه در صنعت، كاربرد زیادی یافته‎‏اند.

سه شنبه 22/3/1397 - 11:4
تاریخ

 

12 ژوئن سال 1805 (دوران پادشاهی فتحعلی شاه) در نبرد نرماشیر، نیروهای دولتی به فرماندهی نوروزخان قاجار بر واحدهای محمدخان حاكم یاغی بم پیروزشدند و او را به بلوچستان فراری دادند كه از آنجا به منطقه هلمند (افغانستان امروز) رفت و مخفی شد. محمدخان پسر اعظم خان پس از این كه متوجه سرگرمی ارتش در قفقاز شد كه روس‌ها داشتند وجب به وجب آن را تصرف می‌كردند و پیش می‌آمدند، با تكیه بر استحكامات ارگ بم دست به تمرد زده، بر دولت یاغی شده و از دادن مالیات خودداری كرده بود. با وجود این، محمد خان پس از نزدیك نیروی اعزامی دولت ترجیح داد كه جنگ در «نرماشیر» صورت گیرد و ساختمان ارگ بم براثر شلیك توپهای دولت ویران نشود. در نبرد نرماشیر، چون محمدخان فاقد توپخانه موثر بود شكست خورد و با این كه دولت آماده دادن امان به او بود فرار كرد.

سه شنبه 22/3/1397 - 11:2
تاریخ

تا اوایل قرن شانزدهم، شیلی محل سكونت اقوام گوناگونی بود كه شغل اصلی آنها ماهیگیری بود. در سال 1536میلادی كشورگشایان استعمار اسپانیا به همراه 500 سرباز اسپانیایى و 15 هزار سرباز بومی اجیر شده با هدف تصرف شیلی راهی این منطقه شدند. اما پس از حدود 2500 كیلومتر پیشروی در خاك شیلی، از شورش در لیما پایتخت پرو، دیگر مستعمره خود مطلع گردیدند. اسپانیا در این تهاجم از یك سو تلفات بسیاری داد و از سوی دیگر فرمانده مهاجمان اسپانیایى نیز در راه بازگشت كشته شد. اما در مرحله‏‌ای دیگر در 12 ژوئن 1540 اسپانیا موفق به تصرف شیلی گردیدید.حضور اسپانیا در شیلی تا 18 سپتامبر 1810میلادی به طول انجامید. گرچه در این میان طرفداران ادامه سلطه اسپانیا تا سال 1818 مقاومت كردند. شكست نهایی اسپانیا در این كشور مرهون حركت "خوزه سن مارتین" سردار آرژانیتی است كه به كمك آزادی‏‎خواهان و استقلال‏‎طلبان شیلی توانست این كشور را رهایی بخشد.

سه شنبه 22/3/1397 - 11:1
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته