• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1436
تعداد نظرات : 368
زمان آخرین مطلب : 5109روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
مانند یک حرفه‌ای دریافت کنید
تاكنون در صفحه لینوکس هفته‌نامه كلیك، در مورد بسیاری از موضوعات مرتبط صحبت کرده‌ایم و نقاط قدرت و ضعف این سیستم‌عامل را بررسی کرده‌ایم. یکی از بخش‌هایی که بیشتر کاربران تازه‌وارد لینوکسی در آن سردرگم می‌شوند، استفاده از یک مدیر دانلود قوی و به‌دردبخور است.

 

جستجوهای زیادی برای به‌دست آوردن یک دانلودر رویایی همانند Internet Download Manager در ویندوز انجام شده و نتایج مختلفی نیز بدست آمده است.

عده‌ای نصب IDM را با کمک Wine بهترین راه‌حل می‌دانند و عده‌ای دیگر، سعی می‌کنند از ترکیب چند ابزار و نرم‌افزار خود لینوکس، کار را راه بیندازند. یکی از ویژگی‌های لینوکس نیز منعطف بودن آن است. در ادامه سعی می‌کنیم انواع و اقسام روش‌های دانلود در لینوکس را بررسی کنیم و نقاط قوت و ضعف آن را نیز بیان کنیم.

برای مدیریت یک سرور، میزکار شخصی یا یک سیستم از طریق شبکه، کافی است از ssh برای اتصال به آن شبکه استفاده کنید. با داشتن دسترسی به سیستم خط‌فرمان این سیستم‌ها، می‌توان نرم‌افزار یا دیگر فایل‌های لازم را به‌سادگی دانلود کرد.

از این رو بهتر است قابلیت‌های یک دانلودر فوق‌العاده تحت خط فرمان را با همدیگر بررسی کنیم و قابلیت‌های آن را بهتر بشناسیم. زیرا زمانی که تنها ابزار ما خط‌فرمان است، قدرت این نرم‌افزار بیشتر به‌چشم می‌آید.

مرحله اول: دریافت یک فایل

برای دریافت یک فایل کافی است آدرس آن را به دستور wget بدهیم. مانند مثال زیر:

$ wget http://www.jamejamonline.ir/click/download.tgz

مشکل این دستور این است که تنها یک فایل دانلودی را در آن واحد دریافت می‌کند و برای دریافت یک فایل دیگر باید Session جدیدی ایجاد کرد که در مورد سرورهای دور (Remote) این مساله زمانبر است. از این‌رو می‌توان از طریق زیر چندین فایل را همزمان دانلود کرد:‌

$ wget http://www.jamejamonline.ir/click/download1.tgz http://www.jamejamonline.ir/click/download2.tgz

تنها یک فاصله کافی است که صف را برای wget ایجاد کنیم.

همچنین می‌توان با ایجاد یک متغیر که تمام آدرس‌ها را به آن داده‌ایم و ایجاد یک حلقه برای دستور wget، تمام این کارها را انجام دهیم. به مثال زیر دقت کنید:‌

$ URLS=”http://www.jamejamonline.ir/click/download.tar.gz ftp://ftp.jamejamonline.ir/click/archive.tar.gz

حالا این متغیر را در یک حلقه به صورت زیر اجرا خواهیم کرد:‌

همچنین می‌توان به‌جای این همه دردسر، تمام آدرس‌ها را داخل یک فایل .txt قرار داد و این فایل را به wget داد تا فایل‌ها را به‌نوبت دانلود کند. فرض کنید یک فایل به‌نام download.txt در فولدر /home/click قرار داده‌ایم. حالا کافی است wget را با پارامتر زیر صدا بزنیم:‌

$ wget -i /home/click/download.txt

همچنین می‌توانید از گزینه -c برای wget استفاده کنید. این گزینه بسیار مفید است زیرا می‌تواند فایل‌هایی که قبلا به‌صورت ناقص دریافت شده‌اند را دوباره بگیرد. طریق استفاده از گزینه -c به‌صورت زیر است:

$ wget -c http://www.jamejamonline.ir/click

/download.tar.gz

$ wget -c -i /home/click/download.txt

فقط به‌خاطر داشته باشید که همه وب‌سایت‌ها از قابلیت‌ Resume پشتیبانی نمی‌کنند و ممکن است مجبور شوید یک فایل را دوباره از نو بگیرید.

دانلود مخفیانه

می‌توان wget را وادار کرد عملیات دانلود را در پس‌زمینه (Background) انجام دهد و فایل log را نشان دهد. برای مثال دستور زیر را بررسی کنید:

$ wget -cb -o /home/click/downloads/1.log -i /click/download/1.txt

محدودکردن سرعت دانلود

وقتی فایل‌های بزرگ را دانلود می‌کنید، معمولا چندین ساعت طول می‌کشد و در این مواقع آدم دوست دارد کارهای دیگرش را انجام دهد و یا از اینترنت استفاده کند. بنابراین محدودکردن سرعت دانلود امر عاقلانه‌ای است که می‌توان به‌سادگی آن را انجام داد:‌

$ wget -c -o /tmp/susedvd.log --limit-rate=20k

ftp://ftp.novell.com/pub/suse/dvd1.iso

اگر سرعت هیولایی دارید، از m برای محدود کردن به فرمت مگابایت استفاده کنید‌: (--limit-rate=1m). دستور بالا سرعت دریافت را تا ??کیلوبایت برثانیه محدود نگه می‌دارد. همچنین می‌توان برای جلوگیری از حملات DOS و پر شدن دیسک، دریافت را به حد خاصی محدود کرد. به‌عنوان مثال دستور زیر وقتی از ???مگابایت بیشتر دانلود کند، خودبه‌خود کنسل می‌شود.

$ wget -cb -o /tmp/download.log -i /tmp/download.txt –quota=100mF)

اتصال به‌سرور

همچنین برای وب‌سایت‌هایی که به شناسه کاربری و رمز عبور نیاز دارند، می‌توان از طریق خط فرمان به دانلود پرداخت. کافی است اطلاعات ورود را به‌عنوان گزینه به دستور بدهیم. به‌عنوان مثال:

$ wget –http-user=foo –http-password=bar

http://cyberciti.biz/vivek/csits.tar.gzG

دانلود فایل‌های خاص

گاهی اوقات هست که آدم یک وب‌سایت کامل و تر و تمیز از یک مجموعه مناسب پیدا می‌کند. وب‌سایت ویدئو، پی‌دی‌اف و یا موسیقی و دوست دارد تمام این فایل‌ها را به‌صورت خودکار از سرور دریافت کند.

Wget می‌تواند با دریافت داده‌های جستجو مثل * و ? و []، انواع فایل‌های سرور را بیابد. کافی است با دستوری مشابه دستور زیر با سایت مقصد کار کنید:‌

$ wget ftp://somedom.com/pub/downloads/*.pdf

$ wget -g on ftp://somedom.com/pub/downloads/*.pdf

استفاده از aget برای دانلود چندنخی

aget نیز همانند wget داده‌ها را از آدرس دریافت می‌کند، اما با ایجاد segment و بخش‌های مختلف از یک فایل، این عمل را تسریع می‌بخشد. گاهی اوقات می‌تواند تا چند برابر wget سرعت عمل داشته باشد و تقریبا شبیه به یک Download Manager کامل عمل می‌کند. استفاده از آن نیز ساده است:

$ aget -n=5 http://download.soft.com/soft1.tar.gz

دستور بالا، فایل soft1.tar.gz را دریافت می‌کند و برای اتصال آن ?تکه مجزا در نظر می‌گیرد. برای اطلاعات بیشتر در مورد wget و aget لطفا به صفحه راهنمای هر دستور مراجعه کنید.

Wget وقتی بسیار کاربرد پیدا می‌کند که بخواهید در یک سیستم غیر از سیستم خودتان به دانلود بپردازید یا روی سرور فایلی را دریافت کنید. اما برای همه راحت نیست که روی لینوکس خانگی خودشان، یک صفحه ترمینال باز داشته باشند و به دانلود بپردازند.

دانلودرهای گرافیکی

این روزها دانلودرهای زیادی برای ظاهر گرافیکی وجود دارند که از میان آن‌ها می‌توان به دانلودرهای زیر اشاره کرد:

d4x

یکی از پروژه‌های ناتمام لینوکسی، که البته به‌دلیل نبود برنامه‌های مناسب، هنوز برای دریافت و استفاده در مخازن مختلف سیستم‌های عامل وجود دارد. این نرم‌افزار از پروتکل‌های FTP و HTTP پشتیبانی می‌کند. البته این نرم‌افزار در عصر مودم نوشته شده است و مطابق با آن، قابلیت‌های یک دانلود امروزی را ندارد. متأسفانه کد آن دیگر توسعه داده نمی‌شود و باگ‌های آن رفع نمی‌شود. اگر تمایل به استفاده از این نرم‌افزار دارید، در صورت مشاهده باگ باید خودتان آستین را بالا زده و کد آن را ویرایش کنید. برای دانلود آن به سایت زیر بروید:‌

http://www.d4x.net

kget

دانلودر میزکار KDE که چندین و چندسال است به‌صورت پیش‌فرض در این محیط قرار دارد. متأسفانه استفاده از آن در میزکارهای گنوم نیاز به تعداد زیادی پکیج KDE دارد که توصیه نمی‌شود.

این دانلودر می‌تواند علاوه بر HTTP و FTP از BitTorrent نیز به دریافت داده بپردازد. این دانلودر به وضعیت ثابتی رسیده است و باگ چندانی ندارد و برای شروع دانلودر مناسبی است.در صورتی که این دانلودر در توزیع شما وجود ندارد، از مسیر زیر آن را نصب کنید:‌

http://sourceforge.net/projects/kget/

gwget

این نرم‌افزار یک رابط کاربری برای خط فرمان wget است. همانطور که ذکر کردیم، استفاده ساده از نرم‌افزار wget نیازمند به‌خاطر سپردن گزینه‌های بسیاری است. در حالی که gwget که در محیط گنوم کار می‌کند، تمامی این موارد را در پشت پرده انجام می‌دهد و یک رابط گرافیکی ساده نشان می‌دهد. دریافت gwget در مخازن توزیع‌ها به‌سادگی انجام می‌شود. برای مشاهده اطلاعات بیشتر به لینک زیر بروید:‌

http://projects.gnome.org/gwget/

wxDfast

این نرم‌افزار نیز از سال ???? تاکنون به‌روز نشده است، اما قابلیت‌های جالبی از جمله قابلیت لاگین کردن در وب‌سایت‌های آپلود فایل (رپیدشیر و …) را دارا است و همچنین سرعت مناسبی دارد. تنها مشکلی که این نرم‌افزار دارد این است که ممکن است در برخی از سیستم‌ها کار نکند و هر ?دقیقه یک‌بار کرش کند. امتحان آن مجانی است و احتمالا با مشکلی روبه‌رو نشوید. دانلود این نرم‌افزار از مسیر زیر خواهد بود:

http://dfast.sourceforge.net/download.html

دوشنبه 27/2/1389 - 19:36
کامپیوتر و اینترنت
تصاویری از گوشی Blind Embossed منتشر شده که برای نابینایان و افراد سالمند طراحی شده است.
 به‌گزارش موبنا به نقل از موبایل‌واک، این گوشی دارای کلیدهای برجسته و بزرگی است که به کاربران نابینا کمک می‌کند به‌راحتی شماره‌گیری کنند.

این گوشی بیشتر شبیه ماشین‌حساب‌های قدیمی است تا تلفن‌های همراه. صفحه کلید این گوشی بسیار بزرگ و شامل کلیدهایی بزرگ است که افراد سالمند یا نابینا به‌راحتی از آن استفاده کنند. از دیگر ویژگی‌های این گوشی می‌توان به چراغ‌قوه، رادیو FM ، بلندگو و امکان ارسال پیامک اشاره کرد.

این گوشی هم اکنون با قیمت 70دلار در دسترس کاربران قرار دارد.منبع:كلیك

دوشنبه 27/2/1389 - 19:35
موبایل
طالبان به اپراتورهای موبایل در شمال افغانستان دستور داده‌اند که شب‌ها باید شبکه‌های تلفن همراه را از کار بیندازند.

به‌گزارش ‌ موبنا به‌نقل از رویترز، اقدام طالبان در زمینه خاموش کردن شبکه‌های تلفن همراه در شمال افغانستان به‌منظور افزایش نفوذ در بخش‌های مختلف این کشور صورت گرفته است.

گروه دیگری هم در منطقه کندوز قانون مشابهی را در سال های اخیر در جنوب و شرق این کشور که طالبان نفوذ زیادی دارند اعمال کرد.

سخنگوی طالبان اعلام کرده که آنها این دستورات را اجرایی می کنند زیرا ارتش ناتو و آمریکا از شبکه‌های تلفن همراه برای متمرکز کردن نیروها و جنگنده‌هایشان استفاده می‌کنند.

اپراتورهای تلفن همراه اعلام کرده‌اند که مجبور به موافقت و همکاری با طالبان شده‌اند زیرا جنگ‌طلبان طالبان، آنها را تهدید به ویرانی خانه‌ها و برج‌های تلفن همراه در کندوز کرده‌اند.

دوشنبه 27/2/1389 - 19:34
کامپیوتر و اینترنت
متاسفانه عدم پشتیبانی از خط فارسی روی برخی از گوشی‌های موبایل و سیستم‌عامل‌های مختلف آن‌ها باعث شده که عده‌ای از نعمت نوشتن و خواندن کلمات فارسی در گوشی‌های خود محروم باشند.

 

از طرفی چون پیامک‌های فارسی ارزان‌تر از پیامک‌های انگلیسی است، بسیاری تمایل دارند که برای گوشی‌های خود امکانات فارسی‌نویسی و فارسی‌سازی تهیه کنند، اما فارسی‌سازی روی گوشی‌های دارای سیستم‌عامل ویندوز موبایل همیشه از معضلاتی برخوردار بوده که کاربران این سیستم با آن درگیر بوده‌اند. معمولا این نوع فارسی‌سازها یا حجمی بالا دارند که باعث افت قابل ملاحظه‌ سرعت گوشی می‌شود یا به‌درستی عمل نمی‌کند.

یکی از افراد باذوق و علاقه‌مند به سیستم‌عامل‌های گوشی، نسخه‌ای از آن‌را اصلاح و ارائه كرده که علاوه بر حجم پایین قادر است هم امکان فارسی‌نویسی را در گوشی شما فراهم کند و هم امکان دیدن محتویات فارسی دیگر گزینه‌ها را. در ادامه به توضیحات و معرفی این نرم‌افزار توجه کنید.

فارسی‌ساز Hirad Multilingual  نگارش 1.1.5

نرم‌افزار چندزبانه هیراد حاوی برنامه فارسی‌ساز شرکت MOBIDiV و صفحه‌كلید انگشتی
(Finger Keyboard) است. هدف از ساخت این بسته، ارائه نسخه‌ای سبک و کم‌حجم از دو برنامه محبوب برای فارسی‌سازی گوشی موبایل است.

کاهش حجم دو برنامه به‌منظور ایجاد فضای بیشتر در حافظه داخلی و کم‌کردن اضافاتی که به‌صورت عادی در پس ضمینه دستگاه اجرا شده، باعث کاهش میزان استفاده از حافظه دستگاه و در نتیجه افزایش سرعت این برنامه به نسبت بسته‌های مشابه شده است.

هردو برنامه کاملا به‌روز بوده و تقریبا 80 درصد کاهش حجم داشته‌اند؛ بدون آن‌که اختلالی در کارایی آن‌ها صورت گرفته باشد.

همچنین قابل ذکر است که MOBIDiV استفاده شده در این بسته نگارش0/3 بیلد454 بوده که آخرین نگارش عرضه شده از این نرم‌افزار است.

نصب فارسی‌ساز تنها به حجمی معادل 2مگابایت نیاز دارد، این درحالی است که نسخه اصلی حدود 4 الی 5مگابایت فضا نیاز داشت و از آنجا که الزاما باید در حافظه داخلی نصب شود، باعث کندی دستگاه می‌شد که این مشکل در بسته فوق رفع شده است.

همچنین برنامه Finger Keyboard نسبت به رزولوشن یا اندازه صفحه‌های مختلف دارای حجم‌های متفاوت بود که در این نسخه این مشکل هم رفع شده و طبق آمار زیر حجم برنامه تغییر کرده است:

ـ برای نصب روی دستگاه‌های با كیفیت تصویر VGA حدود 6مگابایت لازم بود که این حجم به 1/1مگابایت کاهش یافت.

ـ برای نصب روی دستگاه‌های با كیفیت تصویر QVGA حدود 5/3مگابایت لازم بود که این حجم به 6/0مگابایت کاهش یافت.

ـ برای نصب روی دستگاه‌های با كیفیت تصویر WVGA حدود 5/4مگابایت لازم بود که این حجم به 8/0مگابایت کاهش یافت.

برای كاهش حجم این برنامه و راحت‌تر اجرا شدن روی سیستم‌عامل فوق، 2نسخه از این نرم‌افزار با نام‌های «فارسی‌ساز کامل» و «فارسی‌ساز سبک» تولید شده است.

تفاوت‌های فارسی‌ساز کامل و نسخه سبک

فارسی‌ساز کامل بر پایه MOBIDiV است. تغییرات در رجیستری اعمال شده‌ و اکثر اضافات آن (قسمت‌های عربی و فایل بی‌نیاز) حذف و فایل‌های موجود فشرده شده‌‌اند. این فارسی‌ساز دارای بخش تنظیمات بوده که توسط آن می‌توان تمامی امتیازات بهره‌مندی از زبان فارسی را کنترل کرد. امکانات این برنامه در زیر نوشته شده است:

ـ پشتیبانی از زبان فارسی در دستگاه

ـ پشتیبانی از دستگاه‌های جدید مجهز به ویندوز موبایل5/6 همچون HTC HD2

ـ بدون ایجاد اختلال در سیستم دستگاه

ـ پشتیبانی از تمامی دستگاه‌های جدید و قدیم

ـ سازگار با تمامی ورژن‌های ویندوز موبایل

ـ قابلیت تغییر تاریخ و زمان دستگاه به زبان‌ها و تاریخ‌های گوناگون

ـ قابلیت فعال و غیرفعال کردن پشتیبانی چند زبانه

ـ انتخاب کشور و زبان برای پشتیبانی بهتر

ـ تعیین اعداد و واحدها به زبان مورد علاقه

ـ قابلیت تعیین نوع و زبان تاریخ دستگاه

ـ سازگار با دیکشنری‌های معروف LingvoSoft

ـ آیکون زیبا در ویندوز موبایل5/6

ـ پشتیبانی از چینش متن به سه صورت راست به چپ, چپ به راست و خودكار.

فارسی‌ساز سبک بر پایه یکی از سبک‌ترین فارسی‌سازها منتشر شده است. از نظر حجمی 200کیلوبایت بیشتر از فارسی‌ساز کامل حجم دارد.

پشتیبانی از زبان فارسی به‌طور کامل صورت گرفته و در همه برنامه‌ها می‌توانید حروف فارسی را مشاهده کنید. با این‌که حجم برنامه بیشتر است، اما در پشت‌زمینه دستگاه هیچ فایلی اجرا نشده و حافظه دستگاه اشغال نمی‌شود. این نسخه نسبت به نسخه کامل دارای کمبودهایی نیز هست كه از جمله می‌توان به بخش تنظیمات اشاره کرد. امکانات این نسخه در زیر شرح داده شده است:

ـ پشتیبانی از زبان فارسی در همه برنامه‌های موجود

ـ بدون ایجاد اختلال در سیستم دستگاه

ـ کاهش مصرف RAM نسبت به سایر فارسی‌سازها

ـ پشتیبانی از تمامی دستگاه‌های جدید و قدیم

ـ سازگار با تمامی ورژن‌های ویندوز موبایل

ـ نبود هیچ آیکونی در استارت منو.

بر اساس توضیحات داده شده امیدواریم که انتخاب خود را بر پایه نیازها و به‌درستی انجام بدهید.

قابل توجه استفاده‌کنندگان این نرم‌افزار، نصب هر دو فارسی‌ساز با هم به‌هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. این عمل موجب اختلال در سیستم‌عامل گوشی شما خواهد شد.

همچنین نسخه استفاده شده صفحه کلید در این نسخه، آخرین، کامل‌ترین و بهترین نسخه موجود است که برخی از امکانات در زیر شرح داده شده اند:

ـ پشتیبانی از رایج‌ترین اندازه‌های صفحه نمایش

ـ قابل اجرا و استفاده در همه برنامه‌ها

ـ سریع، سبک و کاربردی

ـ رابط کاربری مناسب

ـ پشتیبانی از پوسته‌های متفاوت و فراوان

ـ پشتیبانی از زبان‌های گوناگون به‌ویژه فارسی

ـ دارای متن‌های آماده شده که قابل ویرایش توسط کاربر است

ـ تغییر زبان به‌راحتی و با یک کلیک (به‌طوری که در هر محیطی می‌توانید بدون تغییر کیبورد، زبان مورد نظر را انتخاب کنید.)

ـ تعیین یا حذف صدا و ویبره به‌هنگام فشردن دکمه‌ها

ـ تعیین مدت زمان نشان دادن و پنهان کردن کی‌برد

ـ پشتیبانی از حالت‌های مختلف صفحه نمایش طولی و عرضی

ـ پشتیبانی از
HTC T9 برای استفاده در زبان انگلیسی

ـ دارای شکلک‌های گوناگون و قابل تنظیم

ـ قابلیت نشان دادن یا پنهان کردن نوار منو در زیر صفحه به‌هنگام استفاده از صفحه کلید.

 

دقت داشته باشید که برای پشتیبانی از زبان فارسی در این کیبرد حتما یکی از دو فارسی‌ساز بالا باید نصب شده باشند.

درصورتی‌که خواستار نسخه‌ای از این برنامه هستید، می‌توانید از آدرس اینترنتی زیر آن‌را دریافت کنید:

نسخه کامل‌:

http://tinyurl.com/click281-full

نسخه سبک‌:

http://tinyurl.com/click281-lite

دوشنبه 27/2/1389 - 19:33
کامپیوتر و اینترنت
اگر برای ساخت سی‌دی آموزشی یا حتی تکمیل پایان‌نامه خود به‌دنبال نرم‌افزاری برای تهیه عکس از صفحه‌نمایش هستید پیشنهاد می‌کنیم از نرم‌افزار NTWind WinSnap کمک بگیرید.

به‌کمک این نرم‌افزار می‌توانید به‌سادگی و در‌کمترین زمان تصاویر مورد نظرتان را از صفحه‌نمایش تهیه کرده و پس از اعمال افکت‌های مختلف آن‌ها را برای استفاده در پروژه خود آماده کنید.

استفاده از این نرم‌افزار بسیار ساده است و امکانات بی‌شماری را در اختیار شما قرار می‌دهد که برای آشنایی با تمام آن‌ها پیشنهاد می‌کنیم خودتان نسخه‌ای از نرم‌افزار را دانلود کرده و با امکانات آن آشنا شوید.

http://www.ntwind.com

دوشنبه 27/2/1389 - 19:32
کامپیوتر و اینترنت
با افزایش روزافزون خدمات الکترونیکی، هر کاربر ناگزیر است كه گذر‌‌واژه‌های گوناگونی را به‌یاد بسپارد. ورود به سیستم‌عامل، دسترسی به ایمیل، استفاده از کارت‌های خرید، حساب‌های آنلاین بانکی و ورود به بخش مدیریت سایت یا وبلاگ شخصی از جمله مواردی هستند که هر کدام یک یا چند‌کلمه عبور را به‌خود اختصاص می‌دهند و به‌خاطر داشتن تمام آن‌ها نیز کاری دشوار است.

این روزها بسیاری از کاربران برای به‌خاطر سپردن این رمزهای عبور تمام آن‌ها را یکسان انتخاب می‌کنند و مشکل از همین‌جا آغاز می‌شود! چراکه اگر هنگام دسترسی به یکی از این سرویس‌ها رمز عبور مورد نظر فاش شود دسترسی به دیگر حساب‌ها و برنامه‌های کاربر نیز ممکن خواهد شد چرا که یک رمز عبور برابر است با رمز تمام ابزارهای مورد استفاده کاربر. پس اگر دقیق‌تر به این مساله نگاه کنید متوجه خواهید شد که انتخاب یک رمز برای تمام سرویس‌ها راه حل معقولی نیست و همین‌طور اگر بخواهید طبق توصیه‌ها و هشدارهای امنیتی برای استفاده از هر سرویس آنلاین نیز یک رمز منحصربه‌فرد در نظر بگیرید به‌خاطر سپردن ده‌ها یا حتی صدها رمز مطمئنا کار بسیار دشوار و پیچیده‌ای است! این هفته قصد داریم بهترین و موثرترین راه‌حل برای رفع این مشکل را به شما پیشنهاد کنیم.

مدیریت محرمانه‌ها

نرم‌افزار KeePass ابزاری رایگان، قدرتمند و متن باز است که برای مدیریت و حفاظت از رمزهای عبور کاربران طراحی شده است. به‌کمک این نرم‌افزار می‌توانید تمام رمزهای مورد نظر خود را در بانک اطلاعاتی نرم‌افزار ذخیره کرده و مطمئن باشید که از اطلاعات شما در محلی امن و دور از دسترس افراد متفرقه به‌طور کامل محافظت می‌شود. این بانک اطلاعاتی با استفاد از پیچیده‌ترین و مطمئن‌ترین الگوریتم‌های رمزنگاری محافظت می‌شود و دسترسی به محتوای آن فقط توسط رمز اصلی یا فایل کلید امکان‌پذیر است پس فقط شما قابلیت دسترسی به بانک اطلاعاتی را خواهید داشت.

امنیت فوق‌العاده

برخی قابلیت‌های امنیتی در این نرم‌افزار عبارتند از:

پشتیبانی از پیشرفته‌ترین الگوریتم‌های رمزنگاری اطلاعات، جهت محافظت از رمزهای ذخیره شده در بانک اطلاعاتی. این الگوریتم‌ها از ایمن‌ترین الگوریتم‌های شناخته شده توسط انجمن رمزنگاری هستند که بانک‌های معتبر دنیا نیز همگی از آن‌ها برای رمزنگاری اطلاعات خود استفاده می‌کنند. در توصیف ایمن بودن این بانک اطلاعاتی جالب است بدانید که چنانچه تمام رایانه‌های دنیا برای بازگشایی یک بانک اطلاعاتی این نرم‌افزار دست‌به‌دست هم دهند نیز مدت زمانی بیش از سن جهان برای این کار لازم است! همچنین در جای دیگر توسط سازندگان این نرم‌افزار ذکر شده است که حتی اگر از رایانه‌های کوانتوم نیز برای بازکردن قفل بانک اطلاعاتی این برنامه استفاده کنید، آن قدر زمان نیاز است که قبل از رسیدن به نتیجه، خورشید تاریک و زمین نابود شده است!

رمزنگاری کل قسمت‌های بانک اطلاعاتی اعم از نام‌های کاربری، توضیحات و... بنابراین فقط رمزهای عبور شما کدگذاری نمی‌شوند بلکه تمام اطلاعاتی که در برنامه وارد می‌کنید تحت محافظت این نرم‌افزار قرار می‌گیرند.

رمزنگاری فایل کلید و رمز اصلی ورود به برنامه توسط الگوریتم‌های 256بیتی که تاکنون روشی برای هک آن کشف نشده است.

محافظت در برابر حملات کشف رمز از نوع حدس و دیکشنری رمز.

محافظت از رمزها در حافظه: حتی زمانی که نرم‌افزار توسط سیستم‌عامل اجرا می‌شود نیز رمزها به‌صورت کد شده در حافظه قرار می‌گیرند و در این حالت نیز دسترسی به رمزها برای افراد بیگانه غیرممکن است.

کلیدهای منحصر‌به‌فرد

دسترسی به بانک اطلاعاتی این برنامه از روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است.

رمز اصلی: در این روش دسترسی، کاربر پس از وارد کردن رمز اصلی برنامه قادر است از اطلاعات ذخیره شده در آن استفاده کند.

کلید رمز: این کلید به‌صورت یک فایل است که می‌توانید آن را در دیسک فلاپی، سی‌دی یا حافظه فلش خود کپی کنید و هنگام ورود به نرم‌افزار از آن استفاده کنید. (در استفاده از این روش نگهداری از فایل کلید بسیار مهم است.)

ترکیب رمز و کلید: اگر قصد دارید باز هم دسترسی به نرم‌افزار برای افراد بیگانه را پیچیده‌تر کنید و از فاش شدن رمز اصلی یا به سرقت رفتن فایل کلید اضطراب دارید پیشنهاد می‌کنیم از سومین روش استفاده کنید. در این روش ترکیبی از روش اول و دوم در اختیار شما قرار می‌گیرد به این ترتیب برای ورود به نرم‌افزار علاوه بر وارد کردن رمز اصلی می‌باید فایل کلید را نیز در اختیار داشته باشید. پس چنانچه رمز اصلی شما فاش شود یا حتی فایل کلید به‌سرقت رود، باز هم هیچ کاربری قادر به باز کردن بانک اطلاعاتی نرم‌افزار نخواهد بود چرا که هر دوی این اطلاعات برای ورود به نرم‌افزار ضروری است.

مستقل از زمان و مکان

قابل حمل: انسان همیشه حافظه خود را به‌همراه دارد و نیازی به نصب آن روی سیستم‌عامل ندارد؛ پس مهم‌ترین قابلیتی که می‌باید این نرم‌افزار از آن پشتیبانی کند نیز امکان استفاده در هر زمان و مکان بدون نیاز به نصب است. خوشبختانه این نرم‌افزار به‌طور کامل از این قابلیت پشتیبانی می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد تا به‌راحتی نسخه‌ای از برنامه را با کپی کردن روی حافظه فلش یا... همراه با خود داشته باشید تا در هر کجا با دوبار کلیک روی آن به اطلاعات خود دسترسی بیابید.

ناشناس: این نرم‌افزار هنگام اجرا هیچ ردپای اضافه‌ای در رجیستری یا ویندوز شما به‌جای نمی‌گذارد و با پاک کردن فایل‌های اصلی نرم‌افزار یا حذف نرم‌افزار نصب شده روی سیستم‌عامل، می‌توانید اطمینان کامل داشته باشید که هیچ ردی از نرم‌افزار و اطلاعات آن روی سیستم‌عامل رایانه شما برجای نمانده است.

سازگار: این نرم‌افزار روی تمام نسخه‌های سیستم‌عامل ویندوز قابل اجرا است و نسخه‌های مختلف آن برای استفاده در سیستم‌عامل‌های لینوکس، مکینتاش، BSD و... نیز قابل دریافت است. همچنین نسخه‌های دیگری نیز برای استفاده از این برنامه در تلفن‌های همراه با سیستم‌عامل لینوکس، مکینتاش، PocketPC و Smartphone نیز در سایت این برنامه قابل دریافت است.

سخن آخر

نرم‌افزار KeePass امکانات بسیار زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد که تمام آن‌ها را نمی‌توان در یک مقاله به‌طور کامل شرح داد به‌همین دلیل به معرفی برخی از دیگر قابلیت‌های مهم و کلیدی این نرم‌افزار اکتفا می‌کنیم. این قابلیت‌ها عبارتند از:

پشتیبانی از قابلیت استخراج رمزها در فورمت‌های مختلف TXT ، HTML ،XML و CSV

پشتیبانی از قابلیت ورود اطلاعات و رمزها از دیگر برنامه‌ها همچون Password Keeper و Password Agent

نقل و انتقال آسان بانک اطلاعاتی از یک رایانه به رایانه دیگر ایجاد، تغییر و حذف گروه‌های مختلف برای دسته‌بندی رمزهای ذخیره شده

پشتیبانی از قابلیت الصاق فایل به رمزها (به‌کمک این قابلیت می‌توانید فایل‌های کلید مربوط به رمزهای خود را نیز همراه با رمز مربوطه در برنامه ذخیره کنید.)

پشتیبانی از قابلیت تایپ خودکار برای ورود خودکار رمز و دیگر اطلاعات در فیلدهای مورد نظر

پشتیبانی از قابلیت پاک‌سازی خودکار حافظه موقت ویندوز در بازه‌های زمانی از پیش تعیین شده (به این ترتیب چنانچه کلمه عبوری را در حافظه موقت ویندوز کپی کنید پس از مدت زمان معین کلمه عبور مورد نظر از حافظه ویندوز پاک شده و احتمال دسترسی هکرها به آن کاهش می‌یابد.)

پشتیبانی از قابلیت جستجو در بانک اطلاعاتی

محیط کاربری ساده با پشتیبانی از 30 زبان مختلف از جمله زبان فارسی

پشتیبانی از قابلیت ایجاد رمز تصادفی

پشتیبانی از پلاگین‌های مختلف که روزبه‌روز توسط کاربران سراسر دنیا ایجاد شده و امکانات متعددی را به این نرم‌افزار قدرتمند اضافه می‌کند.

نرم‌افزار فوق در دو نسخه کلاسیک و حرفه‌ای به دو صورت قابل‌نصب (Installer) و قابل‌حمل (Portable) قابل دانلود است که استفاده از هر یک از نسخه‌ها نیز کاملا رایگان است. برای دانلود این نرم‌افزار می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید:

http://keepass.info/download.html

فایل‌های زبان و پلاگین‌های نرم‌افزار نیز از لینک‌های زیر قابل دریافت است:

http://keepass.info/translations.html

http://keepass.info/plugins.html

دوشنبه 27/2/1389 - 19:32
موبایل
وب‌سایت Mashpedia دایره‌المعارف چندرسانه‌ای و اجتماعی است که بی‌درنگ شما را به‌سمت میلیون‌ها مقاله مرتبط و چندرسانه‌ای راهنمایی می‌کند.

 

حتی می‌توانید بر سر موضوعات مختلف با دیگر کاربران به‌بحث بپردازید. این وب‌سایت برای همگان آزاد است و همانند ویکی‌پدیا ویرایش مطالب در آن آزاد است. دیگر صبر کافی است، به آدرس زیر بروید:

http://www.mashpedia.com/

 

عاشقان کتاب از این‌طرف

در این وب‌سایت کافی است نام کتاب مورد علاقه خود را وارد کنید و بعد در مورد آن با دیگران به‌بحث بپردازید یا کتاب‌های مشابه را بیابید و از ‌راهنمایی‌های دیگر علاقه‌مندان کتاب بهره‌مند شوید. حالا که به برکت وجود نمایشگاه کتاب، جو کتابخوانی به‌پا شده است، این وب‌سایت می‌تواند شما را تا مدت‌های زیادی سرگرم نگه دارد:

http://www.bukluv.com/

دوشنبه 27/2/1389 - 19:31
موبایل
مقایسه دو سیستم رایگان وب‌سایت‌سازی
سیستم‌های مدیریت محتوای منبع‌باز (CMS)، خانواده‌ بزرگی از نرم‌افزارهای تحت وب هستند. ولی اگر به‌دنبال دوام، کارایی و نیازهای تکنیکی متوسط هستید، گزینه‌های محدودی در مقابلتان قرار خواهد گرفت. در گذشته، انتخاب CMS مناسب، یکی از نیازهای اصلی یک پروژه محسوب می‌شد، و در ادامه وب‌سایت را به همان نیازمندی‌ها محدود می‌کرد و گسترش آن دشوار بود. ولی این موضوع در حال حاضر، درست نیست و این امر به‌خاطر قابلیت توسعه‌پذیری است که در هسته اصلی CMS قرار داده شده و با هر افزونه‌ای قابل توسعه است و هر نیازی را به‌صورت مجازی برطرف می‌کند. بسته به دیدگاه ما از کارکرد نرم‌افزارهای تحت وب و شیوه برطرف‌کردن نیاز کاربران و مدیران، انتخاب CMS مناسب می‌تواند متفاوت باشد.

تفکرات پشت پرده

وردپرس و جوملا، از محبوب‌ترین CMSهای منبع‌باز هستند. این CMSها، جامعه پشتیبان بزرگ و فعالی دارند و راهنماهای آن‌ها به‌وفور در اینترنت یافت می‌شود. وردپرس، به‌خاطر طراحی زیبای محیط و رنج وسیع قالب‌های فوق‌العاده و در دسترس، معمولا اولین گزینه اجتماع توسعه‌دهندگان برای انتخاب است. اما جوملا، به‌خاطر بدنامی‌ای که برای کارایی پایین و خروجی‌هایی که که گاهی اوقات اشتباه هستند(که البته این را از مامبو به‌ارث برده‌است)، رنج‌آور است. البته در نسخه 5/1، هسته جوملا، به‌وسیله توسعه‌پذیری‌های پیشرفته و خروجی HTML بهتر، بازنویسی شد.

یکی از تفاوت‌های وردپرس و جوملا، در مدل تم‌های آنهاست. یک برنامه‌نویس که از جوملا به‌سمت وردپرس می‌رود ممکن است این احساس را داشته باشد که وردپرس نیازهای بیشتری از او را برطرف می‌کند و در حالت عکس، کسی که به‌سمت جوملا می‌رود، ممکن است احساس کند جوملا، انعطاف‌پذیری و تغییرپذیری کمتری دارد. دلیل این امر، مدل‌های مختلفی است که در تم‌های این CMSها قرار داده شده‌است.

مدل قالب وردپرس

مدل قالب وردپرس، برپایه ساختار دید مرحله‌ای است. به‌این معنی که در هر تم، می‌توانید برای فایل‌های لیست پست‌شده‌ها، یا یک پست خاص و یا صفحه‌های آرشیو، دید خاصی داشته‌باشید. این فایل‌ها، مستقل از یکدیگر هستند و این قابلیت وردپرس، به برنامه‌نویس اجازه می‌دهد هر شیوه دیدن را به‌طور خاص طراحی کند. ولی این‌کار، بخش‌های زیادی از کد را تکراری می‌کند. تنها بخش معمول در قالب، سرنوشته و پانوشته است که می‌توانند به‌طور مستقیم، در یک دید مستقل و در کد نوشته شوند. مهم‌ترین اشکال این مدل این است که در دیدهای مختلف، معمولا از نمایش‌های مختلفی استفاده نمی‌شود. برای غلبه بر این مشکل، یک تم در ساختار ترتیبی و با دیدهای نوعی بیشتر ساخته شد که در موارد خاص مانند یک سیستم پشتیبان عمل می‌کند.

مدل قالب جوملا

جوملا (Joomla)، از شیوه متفاوتی برای قالب‌های خود استفاده می‌کند. قالب‌های جوملا، روی یک ساختار معمول که در فایل index.php تعریف شده‌است، ساخته شده‌اند. این فایل، هم شامل محتوای ایستا و هم شامل تگ‌های قالب است که مانند نگهدارنده محتوا عمل می‌کند و در فاز رندر شدن صفحه، با خروجی HTML جایگزین می‌شود. تگ‌های قالب، در نوع محتوایی که فراهم می‌کنند تفاوت دارند. مثل اجزا، پیغام، ماژول، سرصفحه و غیره.

اصل این ساختار، این مساله را نشان می‌دهد که هر دید در خروجی CMS، یک صفحه کامل نیست ولی چیزهایی که باید را نشان می‌دهد. در اولین نگاه، برنامه‌نویسی که از مدل تم‌گذاری وردپرس استفاده می‌کند، شاید فکر کند که هیچ راهی برای تغییر دادن یک محتوا وجود نداشته باشد. درواقع جوملا، بر الگوی معماری MVC تکیه کرده است. به ‌این ‌معنی که در آن بیرون‌کشیدن و نمایش داده جدا شده ‌است.

تغییرات قالب‌ها

جوملا برای تغییر دید پیش‌فرض، الگویی به‌نام ابطال قالب دارد که سیستم، پوشه قالب را برای پیدا کردن یک فایل دید تغییر داده‌شده، و برای جایگزینی به‌جای دید پیش‌فرض، جستجو می‌کند. ابطال قالب که در جوملا وجود دارد، روش خوبی برای سفارشی کردن قالب یک وب‌سایت، بدون شکستن قفل آن است.

آن سوی هسته

در چند سال گذشته، افزونه‌ها، تحول عظیمی در صنعت نرم‌افزار به‌وجود آوردند. همانطور که اشاره شد، CMS‌های مدرن، برپایه گسترش‌پذیری توسعه یافتند و به‌همین دلیل است که می‌توانیم از هسته آن به‌راحتی استفاده کنیم و قسمت‌های ویژه‌ای را در بالاترین سطح آن بسازیم. این طراحی قسمت‌بندی‌شده، به چند دلیل یک مدل توسعه موثر است:

- نگهداری بهتر. توسعه‌دهندگان نیازی به اصلاح هسته برای اضافه کردن یا تغییر قابلیت ندارد.

- سبک‌تر و امن‌تر. قابلیت‌هایی که مورد نیاز هستند، در آن قرار داده‌شده ‌است. این‌عمل، مصرف کمتر حافظه، حجم کمتر و آسیب‌پذیری کمتر را نتیجه می‌دهد.

- چرخه‌های توسعه جداگانه برای هسته و قابلیت‌ها. توسعه‌دهندگان می‌توانند قابلیت‌های جدیدی اضافه کنند درحالی که تیمی که روی هسته کار می‌کنند، روی کارایی سیستم تمرکز کرده‌اند. با استفاده از پروژه‌های منبع‌باز، آخرین نکته، هم خوب است و هم بد! هم برای توسعه‌های مشترک مفید است و هم این‌که ما را به سمت روند کاری شلوغ‌تر سوق می‌دهد. جوملا و وردپرس، سعی بر این داشته‌اند که این ضعف را به‌وسیله تهیه راهنماهای کدنویسی برطرف کنند.

گذشته از تفاوت‌های جوملا و وردپرس در نام‌گذاری‌ها، مدل‌های بسط یافته جوملا و وردپرس در چگونگی تعامل کد و هسته اختلاف‌هایی دارند. کلید درک این مساله این است که درحالی که جوملا، برپایه الگوی MVC است، وردپرس به سیستم رخداد مانند تکیه کرده است.منبع:كلیك

دوشنبه 27/2/1389 - 19:30
کامپیوتر و اینترنت
کتابفروشی زنجیره‌ای بوردرز کتابخوان ???دلاری عرضه کرده است و از این هفته سفارش پیش خرید آن را دریافت می‌کند. این دستگاه ??ژوئن عرضه خواهد شد.
به‌گزارش afterdawn، از ویژگی‌های دستگاه کتابخوان کوبو، نداشتن وای‌فای یا 3G است. این دستگاه همانند کیندل یا نوک صفحه نمایش ?اینچی با فناوری e-ink دارد اما به‌جای ??لایه خاکستری تنها از ?لایه خاکستری پشتیبانی می‌کند. 

هر چند که کوبو بلوتوث دارد و ?گیگابایت حافظه داخلی و اسلات SD دارد اما از آنجا که این دستگاه تنها نیازهای اولیه را برآورده می‌کند، از این‌رو تعجبی ندارد که قیمت آن ???دلار پایین‌تر از کیندل و نوک باشد.
دوشنبه 27/2/1389 - 19:29
موبایل
سازمان ارقام و نام‌های بین‌المللی (ICANN) بالاخره فعال‌سازی دامنه‌های سطح یک غیرلاتین را آغاز کرد. و سه‌کشور که با زبان عربی به‌ثبت دامنه می‌پردازند، می‌توانند از این سرویس استفاده کنند. عربستان، امارات و مصر 3کشوری هستند که می‌توانند با حروف غیرلاتین به ثبت دامنه بپردازند.

آیکن از پاییز سال ???? به آزمایش این‌گونه دامنه‌ها پرداخته است و ?? زبان از جمله عربی، فارسی، چینی، روسی، هندی، یونانی، کره‌ای و ژاپنی را به‌صورت آزمایشی راه‌اندازی کرده است. به‌گزارش بتانیوز، به‌نقل از آیکن، تیم فنی این سازمان در حال به‌پایان رساندن پروسه آزادسازی این دامنه‌ها هستند. تائید نهایی فنی و به‌روزرسانی پایگاه داده IANA و انتشار گزارش آزادسازی از عملیات باقی‌مانده در این سازمان هستند. منبع: كلیك

دوشنبه 27/2/1389 - 19:28
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته