• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 160
تعداد نظرات : 35
زمان آخرین مطلب : 6205روز قبل
خانواده
 

خسته از تكرار و اينهمه تكرار خسته ام

از هاي و هوي كوچه و بازار خسته ام

بيزارم از ستاره و آزرده ام ز ماه

امشب دگر ز هرچه و هركار خسته ام

بيزارم از خموشي تقويم روي ميز

از دنگ دنگ ساعت ديوار خسته ام

از او كه مي گفت يار تو هستم ولي نبود

از او كه بي شكيبم و بيمار خسته ام
يکشنبه 27/3/1386 - 17:58
خانواده
 

كنار آشيانه ات من هم آشيانه مي كنم

فضاي آشيانه را پر از ترانه مي كنم

كسي سؤال مي كند براي چه تو زنده اي

و من براي زندگي تو را بهانه مي كنم
يکشنبه 27/3/1386 - 17:56
خانواده
 

اگر خواهم غم دل با تو بگويم ؛ جا نمي يابم

اگر جايي شود پيدا ؛ تو را تنها نمي يابم

اگر جايي شود پيدا و هم تنها تو را يابم

ز شادي دست و پا گم مي كنم ؛ خود را نمي يابم
يکشنبه 27/3/1386 - 17:54
محبت و عاطفه
 

شمعم و خوانده ام خط سرنوشت خويش

مرا براي سوز و گداز آفريده اند .
يکشنبه 27/3/1386 - 17:52
محبت و عاطفه
 

مي گويند شيشه دل ندارد ؛ وقتي روي پنجرة بخار گرفتة اتاقم نوشتم دوستت دارم ؛ آنهم به آرامي با من گريست .

يکشنبه 27/3/1386 - 17:51
محبت و عاطفه
 

يكي را دوست مي دارم ؛ ولي افسوس او هرگز نمي داند .

نگاهش ميكنم شايد بخواند از نگاه من ؛ كه او را دوست مي دارم ؛ ولي افسوس او هرگز نمي خواند.

به برگ گل نوشتم من ؛ كه او ا دوست ميدارم ؛ ولي افسوس ...

او گل را به زلف كودكي آويخت تا او را بخنداند.
يکشنبه 27/3/1386 - 17:50
محبت و عاطفه
 

شايد زندگي آن جشني نباشد كه آرزويش را داشتي...

 

اما حالا كه به آن دعوت شدي؛ تا ميتواني زيبا " برقص"
يکشنبه 27/3/1386 - 17:46
محبت و عاطفه
 

اگر در شب براي از دست دادن خورشيد گريه كني ...

 

ستاره ها را هم از دست خواهي داد !

يکشنبه 27/3/1386 - 17:44
دانستنی های علمی
 

مخالفت شاه عباس با قليان :


برخی از قلیانی های قدیمی تر می گویند که شنیده اند  شاه عباس با قلیان مخالف بود و سعی می کرد که این عادت را از ایرانیان براندازد. چرا که در آن زمان، قلیان به حدی رواج پیدا کرده بود که سران دولت در سفر و گردش قلیان همراه می برندند و سواره هم پکی به آن می زدند. یک روز شاه عباس، در جمعی از سران کشور، دستور می دهد تا به جای تنباکو، از پهن اسب استفاده شود.  سپس رو به میهمانان کرد و از کیفیت آن تعریف کرد و این که آن را از همدان سفارش داده است. همه کشیدند و به به و چه چه راه افتاد. سپس شاه عباس می گوید :«مرده شوى چیزى را ببرد كه نمى‏توان آن را از پِهن تشخیص داد!»  و از همین روی است که  این روز ها کلاسیک ترین قلیان ها، آن هایی هستند که عکس شاه عباس روی آن نقش بسته و نگاهش به سوی فردی است که قلیان می کشد.


تعداد زیادی از مردم ایران و دیگر کشور های خاورمیانه کشیدن قلیان را برخلاف دیگر دخانیات یک تابو نمی دانند. آن ها در سفر، در جنگل ، کنار دریا و حتا پیست دوچرخه سواری هم می توان افرادی را یافت که از قلیان کشیدن غافل نشده اند.


اگرچه شاه عباس صفوی، از روی عدم علاقه ی شخصی نسبت به دخانیات با آن مخالف بود، اینک دلایل بی شماری برای ممنوعیت آن فهرست می شود.

خدیجه محصلی، كارشناس مسئول دخانیات وزارت بهداشت به خبرگزاری فارس می گوید که : (( حدود12درصد جمعیت بالای 15 سال كشور محصولات دخانی را مصرف می‌كنند و 15درصد نوجوانان بین 13 تا 15 سال نیز كشیدن قلیان را تجربه كرده‌اند البته میزان مصرف سیگار در این گروه سنی حدود 3 درصد است اما با توجه به این‌كه مضرات قلیان بسیار بیش از سیگار است و نیز با توجه به این‌كه قلیان دروازه ورود نوجوان به مصرف سایر مواد دخانی است این آمار هشدار دهنده است.))


این آمار اغراق شده به نظر نمی رسد، کافی است به یکی از مراکز تجمع جوانان سری زده و میانگین سنی را محاسبه کنید. برای خیلی از رستوران دار ها، عرضه ی قلیان بخش عمده ای از سود روزانه را تشکیل می دهد. چرا که این مساله خرج چندانی بر نمی دارد و البته به قیمت خوبی هم به فروش می رسد.


سپیده ، دختر جوانی ست که ترجیح می دهد در طبیعت قلیان بکشد، او می گوید که از حالت قلیان کشیدن خوشش می آید. ماهی یک بار با دوستانش دور هم جمع می شوند و قلیان با طعم هلو می کشند.

 

به باور حمید، جوان دیگری که روی تخت یک رستوران دربند به پشتی ها تکیه داده و پک های عمیقی می زند، ممنوعیت کشیدن قلیان، ممکن است برای دختر ها محدودیت ایجاد کند. اما پسر ها از این بابت مشکلی نخواهند داشت. چرا که آن ها می توانند به خارج از شهر رفته و در آن جا با خیال راحت قلیان بکشند.


کمی دور تر از حمید، رضا نشسته و رویش را آن طرف کرده . می گوید که بهادود قلیان  مشکل دارد و نمی تواند آن را تحمل کند. اما به خاطر رفقا مجبور شده به این جا بیاید.

مزدک، دانشجوی کامپیوتر است. او می گوید که  قلیان نمی کشد، مشکل او هم فقط ضرر آن به سلامتی نیست. او می گوید که از وابستگی گریزان است.  می خندد و می گوید همین یک اعتیادی که به اینترنت و بازی های کامپیوتری دارد برای هفت پشتش کافی ست. برای همین می ترسم به چیز جدیدی معتاد بشم.


آرزو، لیانسش را در رشته مدیریت گرفته. می گوید که من از دوران دانشجویی قلیان کشیدن را شروع کردم. با سه نفر دیگر در یکی از شهرستان ها هم خانه بوده و در آن جا تصمیم می گیرند قلیان بکشند. او درباره ی ممنوعیت قلیان می گوید که چه فرقی می کند ؟ دو سه سال است که در بیشتر رستوران های سنتی شهر، تابلویی با این عبارت به چشم می خورد : ((کشیدن قلیان برای خانم ها و افراد زیر 18 سال ممنوع است.)) اما آیا آماری درباره ی کاهش مصرف قلیان ارائه شده ؟ هنوز که هنوز است دور هم جمع می شویم و قلیان می کشیم. او در پاسخ به این که به ضرر آن هم فکر می کند یا نه می گوید که به نظرش قلیان بهتر از سیگار است. چون بسیاری از ضرر های تنباکو از طریق آب قلیان گرفته می شود. باوری که تحقیقات پزشکی به جرات رد می کند. سازمان جهانی بهداشت در این باره اعلام کرد که مقدار نیکوتین موجود در یک وعده ی کشیدن قلیان، با یک بسته ی کامل سیگار برابر ی می کند. است.

سایت سلامت نیوز، از حسین جزایری، مدیر منطقه ای سازمان بهداشت جهانی نقل می کند که این باور غلط از ده ها سال قبل رواج پیدا کرده و مردم فکر می کنند زیان و اعتیاد قلیان کمتر از سیگار است، حال آن که سخت در اشتباه هستند. آن ها باید بدانند که  تمامی زیان های ناشی از استعمال سیگار در استعمال قلیان نیز وجو دارد.

دکتر محمد  رضا مسجدی، دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات در گفتگو با هم میهن رضایت خود را از اجرای این طرح به طور قاطع اعلام می کند. او طرح جمع آوری قلیان ها را کاملا عملی می داند و می گوید پیش از این هم جواب داده است. او می گوید که اگر تنها ما اقداماتی را انجام دهیم و صدا و سیما،  روزنامه ها و دیگر رسانه ها همراهی نکنند فایده ای نخواهد داشت و چه بسا بدتر شود.

 

 او درباره ی نوع کمکی که رسانه ها می توانند بکنند می گوید که آن ها باید تببین کنند که چرا مصرف مواد دخانی، و در این جا قلیان بد است، خانواده ها بفهمند. طرح هم باید ادامه داشته باشد. نمی توانیم رهایش کنیم، بدتر می شود. اگر ما بچه ها را توجیه نکنیم عکس العمل بدتری نشان می دهند باید با این بلای خانواده مقابله کرد.

 دکتر مسجدی، در ارتباط با این که در صورت چنین برخوردی، احتمال تغییر مصرف به مواد دخانی و یا مخدر دیگر چقدر وجود دارد این نظریه را رد کرد و گفت اکثر مصرف های خطرناک تر از سیگار و قلیان شروع می شود. وقتی این ها را نکشند، احساس نیاز به آن ها هم پیدا نمی کنند.

 علی عبداللهی نیا، مسوول واحد پژوهش جمعیت مبارزه بااستعمال دخانیات ایران نیز به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران گفته است : ((مصرف قلیان موجب بروز سرطان‌های مختلف به ویژه ریه و بیماری‌های قلبی و تنفسی می‌شود و باعث اعتیاد به نیكوتین و در مقایسه با دیگر مواد دخانی ، مصرف بیشتر آن باعث اعتیاد بیشتر می‌شود.‌استفاده مشترك ازقسمت دهانی قلیان هم موجب انتقال بیماری‌های واگیرداری چون سل و هپاتیت است . گفت : باوجود این همه خطرات، تهدیدكنندگان سلامت ، با طعم‌دار كردن توتون قلیان اغلب آن را بسیار مطبوع جلوه می‌دهند و موجب روآوردن برخی مردم به‌ویژه‌جوانان به‌مصرف قلیان می‌شوند.

عبدالهی نیا به مغازه های تازه تاسیس  تاكید كرد كه افزایش مغازه‌های مجللی كه تنها به عرضه ابزار مصرف دخانیات از جمله قلیان، چپق ، پیپ و غیره مبادرت می‌كنند، اتفاق نامباركی‌است كه تنها و تنها موجب انتشار بیماری‌ها وافزایش سرطان ها در سطح جامعه می‌شود.

 بسیاری از جوان های ایرانی، از طبقات اقتصادی و اجتماعی مختلف، به شب نشینی هایی در رستوران های مختلف عادت کرده اند که قلیان ها هم پای ثابت آن بوده اند. باید دید چنین طرحی، چقدر می تواند آن ها را از این عادت بیاندازد.


سه چهار جوان سوار بر ماشین، از دربان یک رستوران که نام باغچه ی خیابانی به خود گرفته می پرسند قلیان دارین؟  به محض تکان دادن سر دربان، غرولند کنان، گاز داده و می روند. کسی نمی داند که آن ها جلوی نزدیک ترین دکه ی روزنامه فروشی، برای خریدن بسته ی سیگار ترمز می زنند یا نه؟

يکشنبه 27/3/1386 - 17:39
دانستنی های علمی
 

رييس ‌مرکز تحقيقات‌ ريه هشدارداد:

نتايج حاصل از مطالعات نشان مي‌دهد: استفاده از قليان ضمن کاهش حجم تنفسي در افراد، خطر ابتلا به نوعي بيماري خطرناک ريوي به نام بيماري مزمن انسداد ريه Copd را در افراد افزايش مي دهد.

دکترامين احتشامي افشار رييس مرکز تحقيقات ريه دانشگاه علوم پزشکي ايران با بيان اين مطلب  گفت: گسترش مصرف قليان و اشتياق افراد جوان به استعمال آن يکي از مشکلات چند سال اخير است که متاسفانه اين افراد بدون توجه به سلامت خود، در محل هايي همچون سالن غذاخوري، پارک ها و فضاهاي باز، اقدام به استعمال آن مي کنند.

وي با اشاره به اين که اين تفکر که حالت سمي دود قليان پس از عبور از درون آب از بين مي رود، تفکر غلطي است، افزود: مطالعات نشان داده است، دود قليان به دليل نوع توتون و تنباکو داراي فلزات سنگيني همچون کروم و آرسنيک است که بيشتر از دود سيگار سمي تر بوده و اثرات سوئي بر سلامت فرد به جا مي گذارد.

دکتر احتشامي افشار استفاده‌ي نابجا از اسانس‌ها و عسل را در ترکيب توتون و قليان بسيار خطرناک دانسته و تصريح کرد: هنگامي که اين مواد به همراه توتون حرارت داده شده و تنفس مي‌شوند، صدمات شديدي را به ريه وارد مي سازند.

رييس مرکز تحقيقات ريه دانشگاه علوم پزشکي ايران در پايان خاطرنشان کرد: بيماري مزمن ريوي يا Copd يکي از خطرناک ترين بيماري هاي ريوي است که مطالعات نشان داده، شيوع آن در افرادي که قليان مصرف مي کنند بسيار بالاست
يکشنبه 27/3/1386 - 17:37
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته