• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5528
تعداد نظرات : 628
زمان آخرین مطلب : 4195روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
ویندوز اولین بار در سال 1983 عرضه شد، البته ویندوز آن زمان تفاوت بسیار زیادی با نسخه های پیشرفته و امروزی ویندوز داشت. ویندوز اولیه تنها یك رابط كاربری گرافیكی برای سیستم عامل MS-Dos بود كه برای رایانه های اولیه ساخت آی بی ام طراحی شده بود كه از سال 1981 روانه بازار شده بودند.
طی 26 سال اخیر، مایكروسافت نسخه های متعددی از ویندوز را عرضه كرده و در واقع یك رابط گرافیكی ساده رایانه ای را به یك سیستم عامل پیشرفته مبدل نموده است. ویندوز در سال های 1985 تا 1992 دوران اولیه تكامل و پیدایش خود را گذراند.
اولین نسخه مستقل از ویندوز مایكروسافت موسوم به version 1.0 در تاریخ 20 نوامبر سال 1985 عرضه شد و محبوبیت فراوانی كسب كرد. نام اولیه ویندوز در آن زمان "مدیر رابط كاربری " بود، اما رونالد هانسون، رییس واحد بازاریابی مایكروسافت، شركت را متقاعد كرد كه نام ویندوز برای مشتریان جذاب تر است. ویندوز 1.0 یك سیستم عامل كامل نبود، اما محیط كاربری در مقایسه با MS-DOS پیشرفته تر و جذاب تر بود. همچنین اشكالات و نقص های آن نیز محدودتر بود.
اولین نسخه از ویندوز مایكروسافت دارای یك برنامه ساده برای ترسیم تصاویر گرافیكی بود كه Windows Paint نام داشت. Windows Write هم برنامه ای ساده برای نگارش در رایانه بود كه پدربزرگ برنامه Word فعلی محسوب می شد.
یك تقویم، notepad، یك ساعت، control panel ، یك ترمینال رایانه ای، Clipboard و درایور RAM از جمله دیگر امكانات ویندوز 1.0 بود. اجرای زبان داس در ویندوز 1.0 ممكن بود. از سوی دیگر یك بازی ساده به نام Reversi هم در این سیستم عامل گنجانده شده بود.
در اواسط دهه 80 مایكروسافت با همكاری شركت نوپای اپل برای توسعه استفاده از رایانه های رومیزی و دیگر وسایل الكترونیك و نرم افزارها در تلاش بود. اپل در آن زمان رایانه های مكینتاش را طراحی كرده بود و به دنبال عرضه نرم افزارهای پیشرفته برای آن بود. دو طرف در این زمینه مذاكرات مفصلی كردند و مایكروسافت مجوز استفاده از برخی امكانات رابط كاربری رایانه های مكینتاش را به دست آورد.
بعدها مایكروسافت برای جلوگیری از وقوع مشكلات حقوقی و قانونی سعی كرد استفاده از امكانات و فناوری های مرتبط با اپل و مكینتاش را به حداقل برساند. با این حال ویندوز همیشه از مكینتاش الهام گرفته و به عنوان مثال امكان روی هم انداختن پنجره ها در ویندوز از رایانه های مكینتاش تقلید شد.
نسخه 2 ویندوز در تاریخ 9 دسامبر سال 1987 روانه بازار شد و از جایگزین خودش اندكی محبوب تر بود. بخش عمده محبوبیت ویندوز 2 حاصل ارتقای رابط كاربری گرافیكی آن و همین طور افزوده شدن نسخه های اولیه نرم افزارهای اكسل و ورد به این سیستم عامل بود. اجرای ویندوز از محیط داس كماكان ممكن بود و به غیر از این موارد دو نسخه تفاوت چندانی با یكدیگر نداشتند.
یكی دیگر از مسائلی كه بر محبوبیت ویندوز 2 تاثیر گذاشت، طراحی نسخه ای از نرم افزار پركاربرد Page Maker بود كه با این نسخه از ویندوز سازگاری داشت. تا آن زمان این نرم افزار تنها برروی رایانه های مكینتاش قابل اجرا بود.
تاریخ نگاران دنیای رایانه معتقدند این اولین نرم افزاری بود كه توسط شركتی غیر از مایكروسافت برای ویندوز طراحی شده بود و به یكی از عوامل كلیدی موفقیت ویندوز مبدل شد.
شنبه 9/8/1388 - 23:23
هوا و فضا
محققان انگلیسی نقشه های جغرافیایی را از زمین تهیه کردند که چهره واقعی این سیاره را بر اساس گستردگی جمعیت، کار، ثروت، نفت و … نشان می دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در حال حاضر در حدود هفت میلیارد نفر در روی زمین زندگی می کنند. در حدود دو سال و نیم قبل تیم "وورد مپر" با کمک رایانه نقشه های جغرافیایی را ایجاد کردند که برای مثال گسترش رقم مبتلایان به HIV، قربانیان مواد مخدر، تعداد کودکان، زنان مدیر، تولدها، امید به زندگی، بیماریها، اتصال به شبکه و ... را در کشورهای مختلف نشان می داد.

براساس گزارش تلگراف، اکنون محققان دانشگاه شفیلد 200 نقشه جدید و شگفت انگیز را ایجاد کرده اند. این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: "ما دنیا را به 37 میلیون شبکه تقسیم کردیم. این نقشه های جدید گستردگی جغرافیایی جمعیت را حتی براساس تمرکز زندگی شهر نشینی نشان می دهد. این نقشه ها به گونه ای طراحی شده اند که مناطق با گستردگی بالا در هر مقوله به شکل بالنی و مناطق با گستردگی پایین به صورت باریک نشان داده می شوند."

 

 

گستردگی آب در دنیا

 

 

گستردگی جمعیت در دنیا

 

 

گستردگی تحقیقات علمی

 

 

گستردگی افرادی که با درآمد بیش از 200 دلار در روز زندگی می کنند

 

 

گستردگی کار کودکان

 

 

گستردگی مصرف گوشت در دنیا

 

 

گستردگی استفاده از نفت

جمعه 8/8/1388 - 10:48
هوا و فضا
تلسکوپ پرتو ایکس چاندار ناسا با کمک تلسکوپ هابل موفق شده است تصویری از دو ابر سیاهچاله در حال برخورد را به ثبت برساند که تا چند صد میلیون سال دیگر با یکدیگر برخورد خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، رصدخانه پرتو ایکس چاندرا موفق به کشف دو سیاهچاله شده است که در حال ترکیب بوده و در فاصله سه هزار سال نوری از یکدیگر قرار دارند.

سیاهچاله های در حال برخورد نسبت به اجرام ثابت کیهانی بیشتر مورد توجه دانشمندان قرار دارند. اطلاعات جدید تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا با ترکیب با تصاویر تلسکوپ هابل موفق شده است تصویری درخشان را از دو سیاهچاله در حال برخورد ارائه کند.

این دو سیاهچاله در فاصله 3 هزار سال نوری از یکدیگر در منظومه NGC 6240 قرار داشته و پس از 30 سال رقص کیهانی به صورت مدور به یکدیگر نزدیک تر شده و در حدود ده ها یا صدها میلیون سال دیگر با یکدیگر ترکیب خواهند شد.

 

بر اساس گزارش پاپ ساینس، دانشمندان معتقدند این جفت از سیاهچاله های عظیم می توانند به توضیح رفتارهای غریب ابر سیاهچاله ها که طی شکل گیری یا ترکیب کهکشانها و برخوردهای کیهانی شکل می گیرند، کمک کند. در مرکز بسیاری از کهکشانها از جمله کهکشان راه شیری دارای ابر سیاهچاله ای قرار گرفته است که دانشمندان اشتیاق زیادی در بررسی خصوصیات و ساختار این پدیده های ناشناخته از خود نشان می دهند.

جمعه 8/8/1388 - 10:36
بیماری ها
پژوهشگران آمریکایی موفق شدند اولین تصویر سه بعدی را از زنجیره دوتایی DNA بازسازی کنند که می تواند فعالیتهای ژنها را نشان دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه هاروارد و موسسه تکنولوژی ماساچوست موفق شدند این تصویر سه بعدی را ایجاد کنند. یک زنجیره دوتایی DNA تنها یک صدم میلیمتر از قطر یک هسته سلولی را اشغال می کند. این DNA سه بعدی به شکل یک فراکتال کروی است. فراکتال یک شیئ هندسی است که ساختار آن در حقیقت تکرار یک شکل خاص در مقیاسهای مختلف است.

نیمی از این کره از ژنهایی ساخته شده است که در لحظه عملکرد در سلول قرار دارند و نیمی دیگر از ژنها که در همان لحظه خاموش هستند. زنجیره های DNA در این تصویر زمانی که ژنهای دیگر باید فعال شوند از یک طرف فراکتال به سوی دیگر می روند.

 

 

براساس گزارش ساینس، به گفته این محققان برای درک عملکرد دقیق DNA تنها شناخت ساختار یک بعد از ژنوم یا توالی کدهای آن کافی نیست. به همین منظور در این ساختار سه بعدی تنظیم فعالیت ژنها و روشن و خاموش کردن آنها توسط DNA نیز در نظر گرفته شده است.

DNA محتوی میزان بسیار زیادی از اطلاعات و میلیاردها برابر بیشتر از آن چیزی است که در تراشه یک رایانه قرار دارد. این درحالی است که تاکنون واضح نبود این اطلاعات چگونه می توانند در این فضای بسیار کوچک هسته و به صورت همزمان عمل کنند.

این دانشمندان برای کشف این مسئله از تکنیکی به نام Hi-C استفاده کردند. این تکنیک می تواند تکه های DNA نزدیک هسته و بعد میلیونها تکه دور از هسته را به هم بچسباند. سپس این تکه ها را همانند یک پازل در رایانه بازسازی می کند و ساختار فراکتال را نشان می دهد.

جمعه 8/8/1388 - 10:33
هوا و فضا
کاوشگر LCROSS ناسا به همراه دوربین حرارتی MIRICLE موفق شده است اولین تصویر حرارتی را از بخش تاریک و غیر قابل مشاهده کره ماه به ثبت برساند.

به گزارش خبرگزاری مهر، اولین تصویر حرارتی جهان از بخش تاریک ماه ارائه شد. این تصویر توسط متخصصان دوربینهای حرارتی و در بخشی از ماموریت تحقیقاتی ناسا برای یافتن آب در سطح ماه به ثبت رسیده است.

دوربین شرکت ترمو تکنیکز از زمین و ماه در فواصلی به بزرگی 560 هزار کیلومتری و 850 هزار کیلومتری تصاویر مختلفی به ثبت رسانده است. با این حال این اولین باری است که یک فضاپیمای مجهز به دوربین حرارتی به دورترین قسمتهای ماه سفر کرده است.

این دوربین که بر روی مدارگرد LCROSS ناسا که تا ساعاتی دیگر با سطح ماه برخورد خواهد کرد، قرار دارد به مدت 100 روز بدون نقص کار کرده و تصاویر متعددی به ثبت رسانده است.  دوربین MIRICLE دوربین حرارتی است توسط شرکت ترمو تکنیکز تولید شده و موفق به ثبت اولین تصویر حرارتی جهان از بخش ناشناخته ماه شده است.

 

اولین تصویر حرارتی جهان از نیمه تاریک ماه

بر اساس گزارش تلگراف، مدارگرد LCROSS که این دوربین را به همراه دارد به زودی با سطح ماه برخورد خواهد کرد تا ناسا بتواند با بررسی توده خاک و غبار برخواسته از این برخورد شواهد قوی تری از وجود آب در سطح این کره بیابد.

جمعه 8/8/1388 - 10:30
دانستنی های علمی
رقابت سالانه عکاسی "جهان کوچک" به پشتیبانی مالی شرکت نیکون سالانه تصاویر شگفت انگیزی از پیچیدگی و زیبایی حیات از دریچه دید میکروسکوپها ارائه می کند که تصاویر گزارش این هفته قاب دانش در مهر نیز به این تصاویر اختصاص یافته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، برندگان نهایی رقابت سالانه جهان کوچک شرکت نیکون اعلام شدند. عکسهای ارائه شده در این رقابت عکسهای میکروسکوپی از ذرات یا اجسامی هستند که زیبایی درونی آنها را نمی توان با چشم غیر مسلح مشاهده کرد. ضرایب بکار برده شده در توضیح عکس به معنی چند برابر شدن تصاویر با میکروسکوپ نسبت به دید انسان است.

رتبه اول: تصویری از قسمت پرچم گیاه خردل با بزرگنمایی 20 برابر

 

 

رتبه دوم: بخشی از ساقه شکوفه گل وحشی Sonchus Asper

رتبه سوم: ماده ای حساس به نور که برای مصارف صنعتی استفاده می شود

 

حرکت سلولهای نابارور ماهی شکارچی آنجل

ستاره دریایی جوان و گرسنه با بزرگنمایی 40 برابر

 

 

ساختار و رنگهای پوسته ماهی با بزرگنمایی 20 برابر

 

رشته های رنگ آمیزی شده پنبه با بزرگنمایی 200 برابر

سنگ تزئینی و ماگمایی گابرو به همراه ذراتی از الیوین با بزرگنمایی 5 برابر

زندگی مسالمت آمیز خزه دریایی تک سلولی و علف دریایی


 

جمعه 8/8/1388 - 10:26
سياست
حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای رهبر حکیم و فرزانه انقلاب، صبح امروز در دیدار صمیمانه صدها نفر از نخبگان علمی، فرهنگی كشور، دیدار با جوانان فرزانه را مثل همیشه بسیار شیرین و امیدبخش خواندند و تأكید كردند: جوانان نخبه و تحصیلكرده‌ای كه فرزانگی را با تعهد و احساس مسئولیت همراه كرده اند حقیقتاً امید اصلی كشور و عامل اساسی تحقق آینده درخشان ایران محسوب می شوند. ایشان همچنین زیر سئوال بردن اصل انتخابات را بزرگترین جرم خواندند و با انتقاد از بی توجهی برخی به این جرم افزودند : همان فردای انتخابات عده ای بدون دلیل و استدلال، آن انتخابات عظیم را دروغ خواندند، آیا این جرم کمی است.

به گزارش ثانیه‏نیوز، متن کامل بیانات ایشان به شرح زیر است:

بسم‌اللَّه‌الرّحمن‌الرّحیم‌
 
جلسه‌ى امروز ما با شما عزیزان، مثل همیشه، براى من یك جلسه‌ى بسیار شیرین و امیدبخش بود. حقیقتاً نقطه‌ى امید اصلى كشور جوانان تحصیلكرده و فرزانه، بخصوص آنوقتى كه این فرزانگى با تعهد و احساس مسئولیت همراه باشد، هستند. و دیدار شما برادران و خواهران عزیز، فرزندان عزیز من - كه بحمداللَّه دیدار بسیار شیرین و خوبى بود - این امید را نه تنها در دل من، در دل مسئولین، بلكه در سطح كشور تقویت میكند.

اول یك نكته را خطاب به مسئولین محترم - وزراى محترمى كه تشریف دارند و رئیس محترم بنیاد نخبگان؛ خانم معاون رئیس جمهور و دیگر مسئولین - عرض بكنم؛ برنامه را، نگاه را، با توجه به این واقعیتها باید تنظیم كنید. امسال آنچه كه انسان میشنود از جوانِ نخبه‌ى علمى، به طور محسوسى برتر، پخته‌تر و عمیق‌تر است از آنچه كه ما سال قبل شنفتیم و از آنچه كه یك سال قبل شنفتیم و به طریق اولى‌ از آنچه كه من ده سال قبل، از جوانان دانشجویمان یا فارغ‌التحصیل‌مان میشنفتم. من با مجموعه‌ى دانشگاهى همیشه ارتباط داشته‌ام. میدانید من هر سالى چند بار به مناسبتهاى مختلف با جوانها مى‌نشینم و از این جور جلسات داریم؛ صحبت میكنند، حرف میزنند، نظرات را بیان میكنند. من در نفس خودم ارزیابى‌اى فارغ از برنامه‌ریزى‌هاى كلان یا غیر كلان كه در كشور هست، دارم. در این ارزیابى من فاصله‌ى محسوسى مشاهده میكنم بین آنچه كه امروز ما داریم و آنچه كه ده سال قبل داشتیم؛ یعنى پیشرفت به طور واضح خودش را نشان میدهد. مسئولین محترم با توجه به این واقعیت براى آینده برنامه‌ریزى كنند. این نكاتى كه این جوانان عزیز اینجا گفتند، دقیقاً همان نكاتى است كه در ذهن انسانى كه فكر میكند روى مسئله‌ى حركت علمى كشور و آینده‌ى كشور و پیشرفت كشور، وجود دارد. پیداست جوانها عمیقاً به مسائل اساسى توجه دارند.

اینى كه یكى از جوانهاى عزیز گفتند: «فعالیتها باید بر اساس نیازهاى آینده باشد، این آینده را ترسیم كنید، این نیازها را تصویر كنید»؛ یا در همین زمینه جوان عزیز دیگرى گفتند: «جهت حركتمان را خودمان معین كنیم؛ نه اینكه جهت حركتى را كه دیگران - غربى‌ها - ترسیم كرده‌اند، ما تكمیل كننده‌ى پازلهاى زندگى آینده‌ى آنها باشیم؛ ببینیم چه نیاز داریم، آن را تأمین بكنیم»، این حرفها حرفهاى بسیار بزرگى است؛ حرفهاى بسیار مهمى است. اینها همان چیزهائى است كه هر انسان آگاهِ متفكرِ دلسوزِ متعهدى وقتى به نگاه كلان به حركت علمى كشور نگاه میكند، این چیزها را درك میكند؛ منتها درك او كافى نیست؛ اگرچه لازم است؛ بر اساس آن برنامه‌ریزى كردن، مهم است. و اینى كه از جهت فرهنگسازىِ براى نخبگان، چند نفر از این جوانهاى عزیز اینجا گفتند فرهنگسازى كنیم، فرهنگ متعهد بودن نخبه را به جامعه گسترش بدهیم، نه توقع داشتن صرف. البته توقع، منطقى است، بجاست؛ توقعِ بیجا نیست؛ لكن در كنار این توقع، احساس تعهد، وامدار بودن؛ من به عنوان یك فردِ از این مجموعه‌ى عظیم كشور چه وظیفه‌اى بر دوش دارم؟ من چه كار باید بكنم؟ اینها خیلى مهم است. اینكه گفته شد: «عنصر معنویت دینى را، نه معنویت فارغ از دین و جداى از دین - كه اساساً معنویت نیست، توهم است - را یك عنصر اصلى در حركت علمى و پژوهش علمى قرار بدهیم» - كه یكى از خانمها اینجا بیان كردند - كاملاً درست است. این یكى از آن نقاط اساسى است كه باید به آن توجه كرد. اگر این شد، آن اخلاقى شدن جامعه هم - كه این جوان عزیزِ اخیر طرح توقع كردند كه این توقع ماست و بارها این توقع را تكرار میكنیم - تحقق پیدا خواهد كرد؛ چون با شعار كه نمیشود پیش رفت؛ باید حركت كرد؛ باید رفت در جهت آن هدفى كه ترسیم شده.

من وقتى این اظهارات را از شماها میشنوم، احساس امید بیشترى میكنم و احساس یقین میكنم به اینكه این جامعه، این نظام، این مجموعه، با این حركت محسوس مادى و معنوى، علمى و اخلاقى كه دارد، به اهداف خودش بدون تردید خواهد رسید و همین است كه نظام جمهورى اسلامى مصونیت پیدا كرده.

حالا اشاره كردند به حوادث و مسائل اخیر. خوب، در این زمینه‌ها خیلى حرف هست؛ خیال نكنید آن حرفهائى كه صدا و سیما میزند، این، همه‌ى حرفهاست؛ نه، خیلى مطلب هست. گفت: «یك سینه حرف موج زند در دهان ما». اینجور نیست كه هر چه كه انسان احساس میكند، این را گفته باشد یا بتواند بگوید. خیلى حرفهاى زیادى هست. شما جوانها الحمدللَّه باهوشید، بااستعدادید، بتدریج خیلى از حقائق براى شماها روشن خواهد شد. من مى‌بینم در همین حوادث سیاسى اخیر و در مجموع حوادث این سى سال، كشور بتدریج به مجموعه‌ى مصونیت‌دار، ضد ضربه، ضد بمب تبدیل شده؛ یعنى نظام جمهورى اسلامى. شوخى نیست. شما قدرت امنیتى و جاسوسى و تبلیغاتى این سرویسهاى گوناگون امنیتى و تبلیغاتى دنیا را دست‌كم نگیرید. همه این را احساس میكنند - حالا شاید كسانى كه كمتر توى مقوله‌هاى گوناگون تبحر داشتند، كمتر ببینند - هالیوود را شما دست كم نگیرید. قدرتِ اثرگذارى هنرى - همین طور كه یكى از خانمها هم گفتند - در غرب و چینش بسیار دقیق حروف تبلیغات در دنیاى غرب را دست كم نگیرید. همه‌ى این نیروى عظیم، به اضافه‌ى ثروت بى‌پایان، به اضافه‌ى دستگاه‌هاى عظیم سیاسى و تبلیغاتى، افتادند به جان جمهورى اسلامى. امروز هیچ كشور دیگرى در دنیا پیدا نمیكنید كه اینجور آماج حملات باشد. و جمهورى اسلامى دارد مقاومت میكند. این شوخى است؟ این موجودِ هفت‌جوشِ مستحكمِ مصونیت‌یافته دارد مقاومت میكند. این، كم چیزى نیست. توطئه‌ى توهم نیست؛ این را جوانها، این جوانهاى عزیز ما، بدانند. خیال نكنید من از شنیدن اینجور حرفها ناراحت میشوم؛ نه، من از اینكه این حرفها زده نشود، ناراحت میشوم.

بنده توى جلساتِ دانشجوئى، دانشگاهى كه اینجا هستند، گاهى كه ببینم حالا بعضى‌ها روى ملاحظه، روى احترام، روى هرچه، بعضى از این حرفها را كه خیال میكنند من خوشم نمى‌آید، نمیزنند؛ از نگفتنش ناراحت میشوم؛ از گفتنش مطلقاً ناراحت نمیشوم. اى كاش مجال بود تا گفته میشد، تا آنوقت انسان میتوانست آن برگهاى بر روى هم گذاشته‌ى كتاب حرف را، باز كند تا خیلى از حقائق روشن بشود. آینده، البته این كارها خواهد شد. اینجور نیست كه شما خیال كنید توطئه نسبت به این كشور، یك توهم است؛ نه، یك واقعیت است؛ از همه طرف دارد توطئه میشود. ممكن است آن كسى كه در جهت آن توطئه‌ها در داخل كشور محور حركت قرار میگیرد، خودش اصلاً نفهمد.

فهمیدنِ این هم ذكاوت میخواهد. بعضى‌ها این ذكاوت را ندارند. ما آدمها را تجربه كردیم؛ نمیفهمند دارند به ساز كى میرقصند. ولى، این واقعیت را عوض نمیكند كه آنها بفهمند یا نفهمند؛ بدانند یا ندانند. این توطئه‌ها وجود دارد. در عین حال این كشور، این نظام نه فقط سست نمیشود، ضعیف نمیشود؛ جامعه‌ى علمى‌اش، جامعه‌ى پیشرفته‌اش - كه همین شما جوانها باشید - امروزش از ده سال قبلش به صورت آشكارى جلوتر میرود. این معنایش چیست؟ این معنایش حقانیت است. این معنایش اصالت است. این معنایش ریشه‌دار بودن است. «الم تر كیف ضرب اللَّه مثلا كلمة طیّبة كشجرة طیّبة»؛(1) اعتقاد ما این است. ما با اعتقاد، با دل كار میكنیم. من كمبودها را نفى نمیكنم؛ بیشتر از خیلى از منتقدین، بنده كمبودها را میدانم؛ منتها راه رفع كمبودها، این چیزهائى كه تصور میشود، نیست كه حالا بیا اعلام كن كه مثلاً فلان جا فلان‌جور چه جورى است؛ نه، خیلى چیزها با اعلام درست نمیشود، با كار درست میشود. با حرف درست نمیشود؛ حرف، جنجال‌سازىِ تبلیغاتى و لفاظى هیچ كمكى به حل مشكلات نمیكند؛ همچنانى كه شما دیدید. تو همین قضایاى انتخابات، خوب، تبلیغات انتخاباتى مثلاً باید یك ماه یا بیست روز قبل از شروع انتخابات انجام بگیرد؛ اما از پیش از عید نوروز تبلیغات انتخاباتى شروع شد! همین تلویزیونى هم كه مورد انتقاد بعضى از دوستان است، متأسفانه منعكس میكرد. بنده موافق هم نبودم. این را هم شما خیال نكنید كه حالا بنده چون رئیس صدا و سیما را انتخاب میكنم، همه‌ى برنامه‌هاى صدا و سیما را مى‌آورند، دانه دانه بنده نگاه كنم، امضاء كنم. نخیر، از خیلى از برنامه‌هاى صدا و سیما بنده راضى هم نیستم؛ از جمله، از همین من راضى نبودم كه از سه ماه قبل از انتخابات - انتخابات بیست و دوم خرداد بود - از ماه اسفند، بلكه زودتر از اسفند، بعضى از سفرهاى تبلیغاتى و حرفهائى كه زده شد و تظاهراتى كه میشد و مجادلاتى كه انجام میگرفت، از تلویزیون پخش شود، كه متأسفانه تو تلویزیون پخش شد؛ به خاطر همین، كه یعنى ما آزاداندیشیم! اینها توهم است؛ این جنجال‌آفرینى در داخل كشور است. جنجال فكرى غیر از مباحثات صحیح است. بنده گفتم كرسى آزادفكرى را در دانشگاه‌ها به وجود بیاورید. خوب، شما جوانها چرا به وجود نیاوردید؟ شما كرسى آزادفكرى سیاسى را، كرسى آزاد فكرى معرفتى را تو همین دانشگاه تهران، تو همین دانشگاه شریف، تو همین دانشگاه امیركبیر به وجود بیاورید. چند نفر دانشجو بروند، آنجا حرفشان را بزنند، حرف همدیگر را نقد كنند، با همدیگر مجادله كنند. حق، آنجا خودش را نمایان خواهد كرد. حق اینجورى نمایان نمیشود كه كسى یك انتقادى را پرتاب بكند. اینجورى كه حق درست فهمیده نمیشود. ایجاد فضاى آشفته‌ى ذهنى با لفاظى‌ها هیچ كمكى به پیشرفت كشور نمیكند. شما تجربه‌ى این پدر پیرتان را در این زمینه داشته باشید. آنى كه كمك میكند به پیشرفت كشور، آزادى واقعىِ فكرهاست؛ یعنى آزادانه فكر كردن، آزادانه مطرح كردن، از هو و جنجال نترسیدن، به تشویق و تحریض این و آن هم نگاه نكردن. یك وقت شما یك حرفى میزنید، ناگهان مى‌بینید همه‌ى ناظران سیاسى جهان كه وجودشان انباشته‌ى از پلیدى و خباثت است، براى شما كف میزنند. به این تشویق نشوید. به قول رائج بین جوانها، جوگیر نشوید. بحث درست بكنید، بحث منطقى بكنید. سخنى را بشنوید، سخنى را بگوئید؛ بعد بنشینید فكر كنید. این همان دستور قرآن است. «فبشّر عباد. الّذین یستمعون القول فیتّبعون احسنه».(2) سخن را باید شنفت، بهترین را انتخاب كرد. والّا فضاى جنجال درست كردن، همین میشود كه دیدید. جنجالِ قبل از انتخابات، بعد از انتخابات، انعكاسش میشود این؛ بخصوص وقتى دست بیگانه هم دخالت دارد. به چه دلیل، با چه توجیهى شما فكر میكنید دستگاه‌هاى تبلیغاتى دنیا حوادثى را كه فكر میكنند به ضرر نظام جمهورى اسلامى است، لحظه به لحظه منتشر میكنند؟ با چه محاسبه‌اى این كار انجام میگیرد؟ این را نباید فكر كرد؟! نباید رویش مطالعه كرد؟! اینهاست آن چیزهائى كه باید به آنها توجه كرد.

به هر حال كشور دارد پیش میرود. این را بدون تردید بدانید؛ كشور دارد پیش میرود. برنامه‌ریزى‌هاى گذشته هم البته بلاشك عیوبى داشته، اما برآیند همه‌ى نقاط مثبت و منفى، همینى است كه امروز شما دارید مشاهده میكنید. جوانهاى ما از لحاظ علمى پیش رفتند، از لحاظ بینش سیاسى پیش رفتند، از لحاظ رسوخ و نفوذ تفكر دینى در عمق اندیشه‌ها پیش رفتند. این حرفهائى كه امروز جوانهاى ما اینجا راجع به معنویت و راجع به دین و راجع به دل نبستن به پیش‌بینى‌ها و برنامه‌ریزى‌هاى غربى و استقلال گفتند - این حرفهائى كه امروز جزو حرفهاى رائج شما شده - اندكى پیش از دوران شماها، جزو حرفهاى برجسته‌ى روشنفكرانى بود كه فكر میكردند این حرفها را باید بزنند یا بفهمند! اما امروز جزو فرهنگ رائج جامعه‌ى ماست. این پیشرفت نیست؟ ما داریم پیش میرویم. البته دشمن هم زیاد داریم، مانع هم خیلى داریم. اگر مانع نبود، ما اینجور ورزیده نمیشدیم؛ جامعه‌ى اسلامى و جمهورى اسلامى اینجور ورزیده نمیشد. مانع وجود دارد؛ والّا تو زمین صاف راه رفتن كه تقویت عضلانى نمى‌آورد. باید كوهنوردى كرد، باید از موانع بالا رفت. جامعه‌ى ما این كار را كرده، این راه را پیش رفته، باز هم خواهد رفت، بعد از این هم خواهد رفت. شما بدانید! نسل جوان امروز، نسلى كه بتوان متوقفش كرد، نیست.

و من اینجا به شما توصیه كنم: رمز پیشرفت یك كشور، یعنى آن محور اصلى براى اقتدار یك كشور، پیشرفتِ همراه با اقتدار، علم است. آماج بسیارى از توطئه‌هاى امروزى كه علیه جمهورى اسلامى هست، علم و اهل علم و دانشجویان علم و محیط علمى است؛ این را توجه داشته باشید. نگذارید این تیر طبق آن هدفگیرى دشمن، به هدفى كه آنها گرفته‌اند، اصابت كند. كار عملى را نگذارید متوقف بشود. از همه‌ى این حرفهائى كه گفته شد، مهمتر، مسئله‌ى علم و تحقیق و پژوهش است. دنیاى غرب ثروتش از ناحیه‌ى علم است، اقتدارش از ناحیه‌ى علم است، زورگوئى‌اى كه امروز میكند، به خاطر علمى است كه دارد. پول فى نفسه اقتدار نمى‌آورد. آنى كه اقتدار مى‌آورد، دانش است. امروز اگر آمریكا پیشرفتگىِ علمىِ خودش را نمیداشت، نمیتوانست در دنیا اینجور زورگوئى بكند و در همه‌ى مسائل عالم دخالت بكند. ثروت هم اگر به دست مى‌آید، از ناحیه‌ى علم به دست مى‌آید. علم را اهمیت بدهید. اینى كه من سالهاست روى مسئله‌ى علم، تحقیق، پژوهش، پیشرفت، نوآورى، شكستن مرزهاى علمىِ موجود تكیه میكنم، به خاطر این است. بدون انواع دانش، اقتدار كشور امكانپذیر نیست. دانش اقتدار مى‌آورد.

گفتند بیائید مراكز هسته‌اى ایران را بمباران كنید. یكى از مسئولینِ رؤساى دنیا - حالا نمیخواهم حالا اسم بیاورم. البته همه میدانند، شاید هم میدانید؛ پخش شد در دنیا. بنده دوست ندارم اسم بعضى‌ها را بیاورم - گفت علم را كه نمیشود بمباران كرد. راست میگوید؛ حق با اوست. با همه‌ى خلافهائى كه میگویند، این حرفشان درست بود. گیرم نطنز را بمباران كردند، كارخانه‌ى اصفهان را بمباران كردند، علم را چه جورى بمباران میكنند؟ ببینید، علم مصونیت مى‌آورد، اقتدار مى‌آورد. مراقب باشید تو دانشگاه شما، تو كلاس شما، تو مركز تحقیقات شما، تو كار پژوهشى شما، اختلال ایجاد نكنند. اگر دیدید دستى دارد اختلال ایجاد میكند، به آن دست بدبین بشوید. اقتدار شما را، آینده‌ى شما را هدف گرفته‌اند.

حالا من با شما جوانها بخصوص، خیلى حرف دارم. این نكته‌اى كه این خانم هنرمند گفتند، به نظر من خیلى مهم است. یكى از كارها همین است؛ كسانى بیایند طعم نیاز بازارهاى غربى را، مثلاً فرض كنید به تابلو نقاشى، به دست بیاورند، بعد بیایند اینجا، پشتیبانى مالى كنند و نقاش ما را به سمت تأمین آن نیاز سوق بدهند. عین همین قضیه در فیلمسازى هست. فیلمهائى را براى جشنواره نامزد كنند كه در جهت خواست آنهاست. عین همین قضیه در كار علمى ماست؛ در مقاله‌اى است كه در آى.اس.آى منتشر میشود؛ در موضوع تحقیقى است كه شما در پژوهشگاه خودتان دنبال میكنید. به تعبیر متأسفانه رائج فرنگىِ امروز، اسپانسرها مى‌آیند در بخشهاى مختلف، كمكهاى مالى، كمكهاى مادى، اعانه‌ها را میگذارند براى اینكه در آن جهت كار انجام بگیرد. به این توجه كنید. استقلال علمىِ كشور یكى از لوازمش همین است: استقلالِ حركت علمى، حركت هنرى و به طریق اولى‌، حركت سیاسى. بعضى از حركات سیاسى هم از این قبیل است.

یك توصیه این است كه نعمت استعداد خوب كه شماها دارید، یك نعمت بزرگ است، مثل نعمت سلامتى، مثل خودِ نعمت حیات، كه شكر لازم دارد. نعمتها از خداست؛ باید این نعمت را شكر كنید. این توصیه را از من در ذهنتان داشته باشید. خیلى از نعمتها را ما نمیشناسیم، وقتى به خلافش، به ضدش مبتلا شدیم، آنوقت آن را میشناسیم. جوانى، نعمت است؛ در پیرى آدم بیشتر میفهمد چقدر نعمت بزرگى است. استعدادِ خوب، هوش خوب، نعمت بزرگى است، باید این نعمت را شكر كرد. شكر چیست؟ شكر سه جزء دارد: اول، شناختن نعمت، غفلت نكردن از نعمت. دوم، دانستن اینكه این نعمت از خداست، این عطیه‌ى الهى است، هدیه‌ى الهى است. سوم اینكه این نعمت را باید در جهت درست به كار برد و مصرف كرد - نعمت استعداد خوب را باید در جهت درست به كار برد - این همان چیزى است كه روح تعهد را، مسئولیت را در انسان بیدار میكند؛ تعهد نسبت به جامعه‌ى خود، تعهد نسبت به آینده‌ى كشور، تعهد نسبت به این مجموعه‌ى عظیم امكاناتى كه این نخبه و این استعداد، بالاخره محصولِ این امكانات است. شكر این نعمت به این است. اینجور نباشد كه انسان خودش را جزیره‌اى بداند جداى از مجموعه‌ى جامعه، فكر كند حالا به یك امكانى، به یك ثروت معنوى‌اى دست پیدا كرده، این را باید تبدیل كند به ثروت مادى و شخصى؛ این نیست. این را باید صرف آینده‌ى كشور بكند.

یك توصیه هم به مسئولین بكنم. توصیه‌ى به مسئولین هم در درجه‌ى اول، باز شكر است؛ شكرِ نعمت وجود نخبگان. اینجا هم شكر همان سه جزء را دارد. شناخت؛ اول بشناسیم نخبه‌ها را. بعد بدانیم كه وجود این نخبه‌ها یك نعمت الهى است؛ این را خدا به ما داده، به مسئولین نظام داده. و بعد، از این وجود مغتنم و محترم و عزیز - یعنى مجموعه‌ى نخبه‌ى كشور و استعدادهاى برتر - در جهت‌هاى درست استفاده كنیم.

حالا راجع به این چند جمله‌اى كه این جوان عزیزمان گفتند. خوب، همین طور كه گفتیم، حرف زیاد است. در انتقاد از بى‌انصافىِ یك دستگاه یا یك كس، خود ما باید دچار بى‌انصافى نشویم؛ به این توجه كنیم. صدا و سیما آیا وضعیت واقعى كشور را نشان میدهد؟ نه، ناقص نشان میدهد. خیلى پیشرفتهاى برجسته و بزرگ هست كه صدا و سیما نشان نمیدهد. دلیلش هم این است كه شما مجموعه‌ى مرتبط با حوادث گوناگون، از خیلى از حقائق كشور و پیشرفتهاى كشور مطلع نیستید؛ نقص صدا و سیماى ماست. والّا اگر صدا و سیما میتوانست همان جور كه تلویزیون فلان كشور غربى با یك سابقه و تجربه‌ى فراوان و با استفاده‌هاى هنرى دروغهاى خودش را راست جلوه میدهد، واقعیات موجود كشور را درست منعكس كند، شما بدانید امروز امید نسل جوان، دلبستگى نسل جوان به كشورش، به دینش، به نظام جمهورى اسلامى‌اش، بمراتب بیشتر از حالا بود. این ایراد ماست به صدا و سیما. اگر میتوانست درست وضع كشور را منعكس كند، خیلى شعف و بهجتِ بینندگان بمراتب بیشتر از آنى میشد كه امروز هست. خیلى از كارها دارد انجام میگیرد كه مایه‌ى خوشوقتى است، مایه‌ى خشنودى است؛ نه فقط در زمینه‌هاى علمى، در زمینه‌هاى اجتماعى، در زمینه‌هاى سیاسى؛ مایه‌ى سرافرازى است. این را خیلى‌ها - اغلب یعنى - خبر ندارند. بنده غالباً به مسئولین دولتى‌اعتراضم این است كه چرا نمیتوانید بیان كنید. بیان كردن هم یك هنرى است؛ بیان هنرى بخصوص، هنر بزرگى است؛ این را ندارند.

حالا یكى از ایرادهائى كه ما معمولاً داریم به بعضى‌ها این است كه آنچه را كه بیگانه بگوید، این را تلقى به قبول میكنند؛ آنچه را كه خودى بگوید، تلقى با تردید میكنند! چرا؟ خوب، این تلقى، تلقى ناسالمى است؛ این تلقى درستى نیست، تلقى ناسالمى است. این را باید اصلاح كرد. البته شما جوانهاى خوب ان‌شاءاللَّه بیائید وارد عرصه‌هاى گوناگون بشوید، عرصه‌هاى تبلیغاتى كشور را بگیرید. مطبوعات ما هم همینجور است. بنده روزها معمولاً حدود شانزده هفده تا روزنامه را نگاه میكنم؛ نه اینكه حالا همه‌ى صفحات لائى و اینها را نگاه كنم؛ لكن تیترها، اگر سرمقاله‌ى قابل توجهى داشته باشند، معمولاً نگاه میكنم. خیلى از روزنامه‌هاى ما متأسفانه در انعكاس حقائق ضعیفند و در اصلى فرعى كردن مسائل، غیرمنصفانه عمل میكنند. در همین مسائل اخیر، مسائل را باید اصلى فرعى كرد؛ مسئله‌ى اصلى چیست؛ یك سلسله مسائل فرعى هم پیرامون اوست؛ نه اینكه آن مسائل فرعى كم‌اهمیت است، اما مسئله‌ى اصلى اهمیتش بیشترش از آنهاست. مسئله‌ى اصلى در این قضایاى اخیر، اصل انتخابات بود؛ زیر سؤال بردن اصل انتخابات بزرگترین جرمى بود كه انجام گرفت. چرا شما نسبت به این جرم چشمتان را میبندید؟! این همه زحمت كشیده بشود، مردم بیایند، یك شركتِ به این عظمت، یك نصاب‌شكنى، یك ركودشكنى در دنیا در مردمسالارى، در دمكراسى‌اى كه اینقدر ادعایش را میكنند، انجام بگیرد، بعد یك عده مفت و مسلّم بیایند بدون استدلال، بدون دلیل، همان فرداى انتخابات بگویند: انتخابات دروغ است! این كار كوچكى است؟! این جرم كمى است؟! یك قدرى باید منصف بود توى این قضایا. دشمن هم حداكثر استفاده را از این كرد. یك عده هم هستند در داخل كشور، از اول با نظام جمهورى اسلامى موافق نبودند - مال امروز و دیروز نیست، سى سال است كه موافق نیستند - از این فرصت استفاده كردند، دیدند عناصرى وابسته‌ى به خودِ نظام، از خودِ نظام، دارند این جور میداندارى میكنند، اینها هم وقت را مغتنم شمردند، آمدند داخل میدان؛ و دیدید. من روز اول این را پیغام دادم به همین حضراتى كه صحنه‌گردان این قضایا هستند؛ آن ساعات اول من به آنها پیغام خصوصى دادم. من اگر یك وقتى توى نماز جمعه یك حرفى میزنم، این ابتدا به ساكن نیست؛ حرف خصوصى، پیغام خصوصى، نصیحتِ لازم انجام میگیرد، وقتى انسان ناچار میشود، یك حرفى را مى‌آورد در علن بیان میكند. من پیغام دادم، گفتم این را شما دارید شروع میكنید، اما نمیتوانید تا آخر كنترل كنید؛ مى‌آیند دیگران سوءاستفاده میكنند. حالا دیدید آمدند سوءاستفاده كردند. مرگ بر اسرائیل را خط زدند! مرگ بر آمریكا را خط زدند! معناى این كار چیست؟ آنى كه وارد عرصه‌ى سیاست میشود، باید مثل یك شطرنج‌باز ماهر هر حركتى را كه میكند، تا سه تا چهار تا حركت بعد از او را هم پیش‌بینى كند. شما این حركت را میكنى، رقیبت در مقابل او آن حركت دیگر را خواهد كرد؛ باید فكرش باشى كه تو چه حركتى خواهى كرد. اگر دیدى در آن حركت دوم، تو درمیمانى، امروز این حركت را نكن؛ اگر كردى، ناشى هستى - حالا تعبیر بهترش این است - توى این كار، توى این بازى، توى این حركت، ناشى هستى، ناواردى. اینها نمیفهمند چه كار میكنند؛ یك حركتى را شروع میكنند، ملتفت نیستند كه در حركات بعد و بعد و بعد، چطور در خواهند ماند؛ مات خواهند شد. اینها را باید محاسبه میكردند. مطلب اصلى این بود. زیر سؤال رفتن انتخابات، مواجه كردنِ مجموعه‌اى از مردم - آنها هیچ نیت سوئى هم ندارند؛ وارد میدان انتخابات شدند، طبق عقیده‌شان عمل كردند؛ خیلى هم خوب - با نظام، با كشور، با حركت عمومى كشور، اینها كارهاى كوچكى نیست. اگر شما منصفید، آن حركتهاى جانبى را، آن قضایاى جانبى را ببینید، اهمیتش را هم در نظر داشته باشید؛ اما مهمتر بودنِ این را هم در نظر داشته باشید.

من البته توى این جلساتى كه با شماها داریم، حیفم مى‌آید كه جز حرف علمى و جز حرف معنوى و جز نصیحت، حرف دیگرى بزنیم و وارد مقولات سیاسى و این چیزها بشویم؛ اما دیگر حالا در این مقدارش ناگزیر و ناچار بودم. اینى هم كه گفتند از رهبرى انتقاد نمیكنند، شما بروید بگوئید انتقاد كنند. ما كه نگفتیم از ما كسى انتقاد نكند؛ ما كه حرفى نداریم. من از انتقاد استقبال میكنم؛ از انتقاد استقبال میكنم. البته انتقاد هم میكنند. دیگر حالا جاى توضیحش نیست؛ انتقاد هم هست، فراوان هست، كم هم نیست؛ بنده هم میگیرم، دریافت میكنم و انتقادها را میفهمم.

ان‌شاءاللَّه امیدواریم خداى متعال همه‌ى ما را در آن جهتى كه مورد رضاى اوست و تأمین‌كننده‌ى رضاى اوست، هدایت كند و ان‌شاءاللَّه آینده‌ى همه شما را از گذشته‌تان بهتر قرار بدهد و شما را مایه‌ى سرافرازى كشورتان قرار بدهد؛ و شما كه جوانید، آن روز را خواهید دید - از ما هم ان‌شاءاللَّه یاد نیك خواهید كرد - كه كشورتان ان‌شاءاللَّه به اوج اقتدار خواهد رسید.

والسّلام علیكم و رحمةاللَّه و بركاته‌

1) ابراهیم: 24
2) زمر: 17 و 18
پنج شنبه 7/8/1388 - 12:24
کامپیوتر و اینترنت
محقق موسسه ام آی تی در تلاش است با الهام گرفتن از جاندارانی مانند مارمولکها، یوزپلنگ و یا سوسک روباتهایی را با توانایی های مشابه این جانداران خلق کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، یوزپلنگهای وحشی یکی از سریعترین حیوانات در جهان به شمار می روند، مارمولکها می توانند بدون نیاز به هر نوع مایع یا کشش به هر نوع سطحی چسبیده و بر روی آن راه بروند و نوعی از سوسکها می توانند 50 برابر طول بدن خود در ثانیه راه بروند که در مقیاس بدن انسان این سرعت برابر 321 کیلومتر بر ساعت خواهد بود.

شگفتی های دنیای حیوانات تنها برای طرفداران محیط زیست و مشترکان نشریه نشنال جئوگرافیک نیست. سنگبی کیم طراح روباتیک موسسه ام آی تی است که سعی دارد خصوصیات شگفت انگیز در برخی از جانوران را در قالب روباتهایی خلق کند. به گفته وی دنیای حیوانات می تواند بهترین ایده ها را برای خلق روباتهای متحرک ارائه کند.

کیم برای سالها است که بر روی طرحهای روباتیکی که از مدلهای زیستی الهام گرفته شده اند در دانشگاه های استنفورد و اکنون موسسه ام آی تی مشغول به تحقیق است و از نمونه های قابل توجهی که وی به همراه تیمش تا کنون ابداع کرده اند، روبات Stickybot نام دارد که پاهای آن بر اساس ساختار پاهای مارمولک طراحی و ساخته شده است.

روبات iSprawl نیز ابداع دیگری است که حرکات آن از روی حرکات سوسکها برگرفته شده است. آخرین پروژه این طراح روباتی است که با الهام از فیزیک و ظاهر یوزپلنگها ساخته خواهد شد. وی قصد دارد این روبات را از فیبر-فومهای کربنی سبک وزن بسازد تا روبات بتواند در سرعتی برابر سرعت یوزپلنگها، 56 کیلومتر بر ساعت بدود.

به اعتقاد بسیاری این روبات بسیار دور ازذهن و غیر واقعی به نظر می رسد زیرا روباتهای چرخ دار و عملیاتی موجود که در ارتش آمریکا مورد استفاده قرار می گیرد تنها 9 کیلومتر بر ساعت سرعت دارند.

کیم به همراه تیم تحقیقاتی خود در ابتدا مدل رایانه ای را به منظور محاسبه بهترین ابعاد ماهیچه ها، وزن، ساختار و حرکت، میزان نیروی مورد نیاز و اتصالات زانو ایجاد خواهند کرد. به گفته وی بزرگترین مشکل در این پروژه ساختار روبات نخواهد بود بلکه دستیابی به انرژی لازم برای رسیدن به سرعت مورد نظر در دویدن خواهد بود.

روبات Stickybot بر اساس راز منحصر به فرد ساختار پاهای مارمولکها که به آنها توانایی حرکت با سرعتی برابر یک متر بر ثانیه بر دیوارها را می دهد ساخته شده است. این راز "چسبندگی مستقیم" نام داشته و به واسطه رشته موهای باریکی که در پای مارمولکها قرار دارد به وجود می آید. کیم به منظور شبیه سازی کردن این خصوصیت از رشته های کوچک لاستیک سیلیکونی استفاده کرده است.

به دلیل بالا بودن چسبندگی این رشته های لاستیکی حرکت مارمولک روباتی با محدودیتهایی مواجه شده است اما کیم در تلاش است این محدودیتها را رفع کرده و امکان حرکت Stickybot را علاوه بر روی سطوح صیقلی بر روی سطوحی مانند دیوارهای ناهموار نیز به وجود آورد.

بر اساس گزارش پاپ ساینس، در صورتی که روبات Stickybot تکمیل شده و کمبودهای آن برطرف شود می توان از آن در زمینه های مختلف از جمله تعمیر خطوط لوله نفت در زیر دریاها و یا شستشوی شیشه های آسمانخراشها استفاده کرد.

پنج شنبه 7/8/1388 - 5:51
دنیای گیاهان و حیوانات
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به معرفی پنج فناوری پرداخته است که اگر استفاده از آنها رایج شود می توانند آیند بشر را تغییر داده و زمین را از تغییرات آب و هوایی نجات دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه وال استریت ژورنال پیش از معرفی این فناوریها نوشته است: این نوآوریها قادرند میزان آلودگی جهانی را کاهش  دهند. همچنین می توانند به موتور چرخه توسعه اقتصادی انرژی تجدیدپذیر تبدیل شوند و در فعالیتهای مرتبط با انرژیهای سبز میلیونها شغل ایجاد کنند.

هرچند امروزه هیچ یک از این فناوریها با قیمت اقتصادی و قابل رقابت با اشکال قدیمی مصرف انرژی در دسترس نیستند اما با گذر زمان و حمایت دولتها و بخش خصوصی می توانند به طور کامل جایگزین منابع انرژی فعلی شوند.

در این خصوص وال استریت ژورنال نوشت: "پایان وابستگی ما به سوختهای فسیلی می تواند ظرف چند دهه آینده اتفاق افتد. این پنج فناوری اگر موفق شوند می توانند سناریوی انرژی جهانی را تغییر دهند."

تولید انرژی خورشیدی در فضا

در رتبه اول این راه حلهای تکنولوژیکی، رویایی قرار گرفته است که دانشمندان از 30 سال قبل در تلاش برای تحقق آن هستند. این رویا استفاده از انرژی خورشیدی به روشی موثر و ارزان است.

راه حل دستیابی به این انرژی قرار دادن ماهواره ای در مدار اطراف زمین و در ارتفاع 30 هزار کیلومتر و تبدیل این ماهواره ها به مراکز خورشیدی است. پانلهای فتوولتائیک این ماهواره ها قادر خواهند بود نور را به برق تبدیل کنند. سپس این برق را به شکل امواج انرژی به زمین انتقال دهند. اگر این انرژی به شکل بسته های میکرو امواج به زمین برسند خطری برای سلامت بشر نخواهند داشت. بیشترین هزینه ای که صرف ایجاد این نیروگاههای خورشیدی می شود مربوط به در مدار قرار دادن این مراکز خورشیدی است که این هزینه ها نیز به سرعت رو به کاهش هستند. در حال حاضر در 6 کشور، دولتها و شرکتهای خصوصی در تلاش برای فتح فضا برای راه اندازی اولین مراکز خورشیدی در مدار هستند. این نیروگاهها می توانند ظرف 10 سال آینده کاربردی شوند.

باتریهای فوق قوی برای خودروهای الکتریکی

در رتبه دوم این رده بندی، مشکل حمل و نقل شخصی قرار گرفته است که در کنار نیروگاههای تولید کننده برق به عنوان یکی از مهمترین منابع تولید دی اکسید کربن در زمین به شمار می رود. خودروهای الکتریکی به سرعت در حال گسترش هستند، اما همچنان قیمت تولید و استفاده از آنها بسیار بالا است. یکی دیگر از مشکلات این خودروها تمام شدن سریع شارژ باتریها است.
راه حل این مشکل، تولید نسل جدیدی از باتریهایی است که به "باتریهای لیتیومی- هوا" گفته می شود. بازده این باتریها 10 برابر بیشتر از باتریهای لیتیومی فعلی است و می تواند انرژی خورشید را تا 600 کیلومتر تامین کند.

سوخت زیستی از جلبک

سومین فناوری انتخابی از سوی وال استریت ژورنال نیز برای انرژی خودروها است. امروزه برای تولید سوختهای زیستی خودروها زمینهای کشاورزی که باید زیر کشت محصولات خوراکی روند صرف تولید گیاهانی می شوند که قادر به تولید اتانول زیستی هستند. این مسئله موجب کاهش محصولات کشاورزی و افزایش قیمت این مواد در بازار تولیدات غذایی می شود.
پاسخ برای حل این مشکل استفاده از جلبکها است به طوری که بررسیها نشان می دهد میزان بهره وری جلبکها برای تولید سوختهای زیستی 15 برابر بیشتر از تولید بنزین سبز از غلات است. آمریکا می تواند به اندازه کافی جلبکهای دریایی تولید کند و برای تامین سوخت خودروهای خود کارخانجات تولید جلبک را راه اندازی کند.

باتریهای خورشیدی- بادی

برای انرژیهای تجدیدپذیری چون انرژی باد و خورشیدی در حال حاضر محدودیتهایی وجود دارد و دستگاههایی که از باتریهای فتوولتائیک برخوردارند بازده بالایی ندارند به طوری که مصرف انرژی باتری این دستگاهها خیلی زود به اتمام می رسد. راه حل این مسئله می تواند تولید باتریهای لیتیومی باشد که علاوه بر خورشید از باد نیز می توانند انرژی را جمع آوری و ذخیره کنند.

تهیه زغال پاک از دی اکسید کربن

یکی از افقهای چشم اندازی که برای سال 2020 پیش بینی شده است تولید "زغال پاک" است. در حال حاضر نیروگاههای در ابعاد کوچکی آزمایش شده اند که قادرند دی اکسید کربن را جمع آوری کرده و آن را به زغال پاک تبدیل کند.

پنج شنبه 7/8/1388 - 5:48
هوا و فضا
سازمان ناسا پس از اتمام ماموریت برخورد فضاپیمای LCROSS با سطح ماه این ماموریت را در حالی موفقیت آمیز خواند که عدم مشاهده توده غباری که قرار بود تا 6 کیلومتر از سطح ماه فاصله بگیرد زمزمه هایی را مبنی بر شکست این ماموریت دامن زده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان ناسا اعلام کرده است برخورد فضاپیمای این سازمان و سکوی راکتی که به همراه داشته است با حفره ای در قطب جنوب ماه کاملا موفقیت آمیز بوده و به اندازه ای غبار و خاک را به فضا پرتاب کرده است تا بتوان از وجود آب در ماه آگاه شد.

آنتونی کولاپریت محقق و مسئول پروژه LCROSS می گوید: "ما اکنون اطلاعاتی که برای یافتن پاسخ سئوالهای متعدد خود درباره ماه نیاز داشتیم را در اختیار داریم."

به گفته وی تحلیل و بررسی کل اطلاعات به دست آمده از این ماموریت برای اثبات وجود آب در ماه به زمان نیاز دارد.

سازمان ناسا طی یک ماموریت 79 میلیون دلاری روز جمعه فضاپیمای LCROSS را به همراه سکوی راکت Centaur به سمت حفره کابیوس ماه پرتاب کرد و تصاویر آن را در هنگام برخورد به ثبت رسانده و به صورت مستقیم پخش کرد.

فضاپیمای LCROSS تجهیزاتی مانند دوربینهای مادون قرمز، دوربینهای نور مرئی، رادیومتر و طیف نگارهایی را با خود حمل می کرد تا به این شکل دانشمندان ناسا بتوانند توده خاک برخاسته از برخورد راکت با ماه را برای یافتن آب مورد بررسی دقیق قرار دهند.

با این همه تصاویری که ناسا بلافاصله پس از برخوردها منتشر کرد هیچ اثری از توده غبار را که انتظار می رفت تا 6 کیلومتری از سطح ماه به بالا پرتاب شود را در خود نداشت. به گفته جان مارمی معاون پروژه LCROSS با وجود اینکه تصاویر اولیه چندان نتوانستند انتظارات را برآورده کنند اما این به آن معنی نیست که این ماموریت اطلاعات ارزشمندی را در اختیار ناسا قرار نداده است.

به گفته وی رصدخانه های زمینی نیز تایید کرده اند که پس از برخورد، توده های خاک را که از سطح ماه به فضا برخاسته است را مشاهده کرده اند. بر اساس گزارش سی ان ان، همچنین تلسکوپ فضایی هابل و مدارگرد اکتشافی ماه نیز به همراه هزاران تلسکوپ زمینی که در آن ساعت لنزهای خود را به سوی ماه نشانه گرفته بودند تصاویر این برخورد تاریخی را به ثبت رسانده اند.

با وجود توضیحات متعدد مقامات ناسا، نگاهی گذرا به خبرهای منتشر شده پس از برخورد مدارگرد ناسا با ماه در نشریات جهان نشان می دهد این برخورد در واقع نتوانسته است انتظارات مردمی را که بخشی بزرگ از آنها با شکل گیری این ماموریت مخالف بودند و همچنین بخشی از دانشمندان را برآورده کند تا جایی که در برخی از گزارشها ناسا متهم به هدر دادن سرمایه برای ماموریتی بی هدف و بی نتیجه شده است.

با این حال باید در انتظار بود تا تصاویری که توسط تلسکوپهای قدرتمندی مانند هابل به ثبت رسیده اند در دسترس عموم قرار گیرند تا نتیجه واقعی این ماموریت پر هزینه آشکار شود.

پنج شنبه 7/8/1388 - 5:47
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته