• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 55
تعداد نظرات : 15
زمان آخرین مطلب : 6013روز قبل
دعا و زیارت
 

 

ثواب یكبار صلوات فرستادن بر پیامبر(ص)

امام صادق(ص)فرمودند:هنگامی كه پیامبر (ص)را یاد كردند زیاد بر اوصلوات بفرستید .زیرا همانا كسی كه یكبار بر او صلوات فرستد خداوند در هزار  صف از فرشتگان هزار بار بر او صلوات میفرستدو افریده ای از افریدگان خدا باقی نماند مگر اینكه بخاطر صلوات خدا و صلوات فرشتگانش بر او صلوات میفرستندو جز نادان مغرور كه خدا و رسول از او بیزارند كسی از این ثواب رو نمیگرداند.

 

دوشنبه 12/9/1386 - 9:24
دعا و زیارت
 

به نام پروردگار حضرت محمد..

شفا و درمان با صلوات

امیرالمومنین (ع)فرمودند:صلوات فرستادن بر پیامبر (ص)گناهان را از بین میبرد.بهتر از نابود كردن اب اتش را.سلام كردن بر پیامبر (ص)برتر از ازاد كردن چند برده است.دوست داشتن رسول خدا (ص)برتر از فدا كردن جانهاست.یا فرمودند برتر از شمشیر زدن در راه خداست

دوشنبه 12/9/1386 - 9:12
دعا و زیارت

تفکّر در دین
پیامبر اكرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله):
أفٍّ لِكُلِّ مُسْلِمٍ لا یَجْعَلُ فی كُلِّ جُمُعَةٍ یَوْماً یَتَفَقَّهُ فیهِ أمْرَ دینِهِ وَیَسْألُ عَنْ دینِهِ.
وای بر مسلمانی که در هر جمعه، زمانی را برای یادگیری و پرسش از امور دینی خویش اختصاص ندهد.

Woe unto the Muslim who does not allocate part of each Friday to the study of the details of his religion and to inquiries about religious matters.
بحار الأنوار، ج 1، ص 176

دوشنبه 12/9/1386 - 9:1
آموزش و تحقيقات

 

 

 

روزی در آخر ساعت درس یك دانشجوی دوره دكترای نروژی ، سوالی مطرح كرد: استاد ،شما كه از جهان سوم می آیید،جهان سوم كجاست ؟؟ فقط چند دقیقه به آخر كلاس مانده بود.من در جواب مطلبی را فی البداهه گفتم كه روز به روز بیشتر به آن اعتقاد پیدا می كنم.به آن دانشجو گفتم: جهان سوم جایی است كه هر كس بخواهد مملكتش را آباد كند،خانه اش خراب می شود و هر كس كه بخواهد خانه اش آباد باشد باید در تخریب مملكتش بكوشد.

يکشنبه 11/9/1386 - 15:35
اخبار

ایا می دانستید جمعیت دختران در ایران 3 برابر پسران است

شنبه 10/9/1386 - 19:24
ادبی هنری

ای می دانستید یا می دانید كه خواهید دانست.

ایا میفهمید كه فهمیدن یك فهم فهمیده میفهمد.

ایا دوست دارید دوست خود را دوست دارید.

ایا شما با شما چه فرقی دارد.

شمال بهترین جا برای جنوب خودشه.

تهران مهد مهد كودك است.

اصفهان پایتخت ایران نیست.

امریكا هیچ غلطی نمیتواند بكند.

ایا فهمیدید كه همه این نوشته پوچ و بی اساس نیستند 

.اندكی تامل سزد تو را تا بفهمی رمز انرا

شنبه 10/9/1386 - 19:21
بیماری ها

هنگامیكه از اینترنت استفاده می كنید حتما پشت سر هم و تند تند پلك بزنید.

شنبه 10/9/1386 - 19:7
شعر و قطعات ادبی

سلام ایا تا بحال وقتی انلاین هستید و دارید مطلب مینویسید شعر گفتید ....اگه نمیدونستید به این میگن شاعر انلاین.پس حالا بخون و ببین كیفیتش چگونه است.

            شاعر انست كه داند ز علم                    او را همی بس كه خواند ز حلم

كوشش بایدش تا شود ازموده                        گر خواهد شود بس اسوده

برو كا كن مگو من شاعرم                       خدا گوید همیشه بالا سرت حاضرم

ای كه میخوانی با مسخره شعر مرا        بدان در قیامت باید جواب دهی مرا

دانی چرا من شاعر انلاینم        چون ا مروز بیكارمخ دم به دم

اگر خوشت امد زاین شعر ها          نظر بنما در این قسمت واسه پیشنهاد ها

ما كه رفتیم ..خودمو كشتم تا اینا رو بنویسم ..

اما باور كنید حافظ هم كه شعر میگفت انلاین نبودخارق العاده ست

ضمنا خواهش میكنم برای مراعات حال من دیگه پیغام نفرستید.چون سرم خیلی شلوغه

 

شنبه 10/9/1386 - 18:52
کامپیوتر و اینترنت

نانوبیوفناوری/بیونانوفناوری(nanobio/bionanotechnology)

چیست؟

 

نانوبیوفناوری

این علم در واقع کاربرد علم نانوفناوری در علوم مربوط به زیست بوده و شامل دو دستاورد مهم می‌باشد، یکی از آن‌ها کاربرد ابزار در مقیاس نانو است که می‌تواند در سیستم‌های زیستی به کار رود و دیگری به کارگیری سیستم‌های زیستی به عنوان الگوی گسترش محصولات در مقیاس نانو می باشد.

چرا از نانوبیوفناوری استفاده می‌کنیم؟

1. طبیعت اولین مخترع آن بوده و میلیون‌ها سال است که به تولید نانوماشین‌ها و ... می‌پردازد. همانطور که حیوانات، گیاهان و دیگر موجودات زنده را از یک تک سلول بیلوژیکی به وجود می‌آورد.

2. علم زیست فناوری (بیوتکنولوژی) می تواند دنیای فیزیکی علومی چون الکترونیک، کامپیوتر، مواد و طریقه ساخت آن ها را تحت تاثیر قرار دهد در نتیجه می‌تواند با فناوری نانو مشترکاتی داشته باشد.

محصولات و زمینه های فعالیت بیونانوتكنولوژی

برخی از محصولات و زمینه های فعالیت بیونانوتكنولوژی عبارتند از:

 

1. بیونانوماشین ها: مهم ترین زمینه كاربرد بیونانوتكنولوژی، ساخت بیونانوماشین ها ماشین های مولكولی با ابعادی در حد نانومتر است. در یك باكتری هزاران بیونانوماشین مختلف وجود دارد. نمونه آنها، ریبوزوم دستگاه بسته بندی پروتئین است كه محصولات نانومتری پروتئین ها را تولید می كند. از خصوصیات خوب بیونانوماشین ها به عنوان مثال حسگرهای نوری یا آنتی بادی ها، امكان هیبریدكردن آنها با وسایل سیلیكونی با استفاده از فرآیند میكرولیتوگرافی است. به این ترتیب با ایجاد پیوند بین دنیای نانویی بیونانوماشین و دنیای ماكروی كامپیوتر، امكان حسگری مستقیم و بررسی وقایع نانویی را می توان به وجود آورد. نمونه كاربردی این سیستم، ساخت شبكیه مصنوعی با استفاده از پروتئین باكتریورودوپسین است.

nanobio machine

2. مواد زیستی: كاربرد دیگر بیونانوتكنولوژی، ساخت مواد زیستی مستحكم و زیست تخریب پذیر است. از جمله این مواد می توان به DNA و پروتئین ها اشاره كرد. موارد كاربرد این مواد و به خصوص در زمینه پزشكی متعدد است. از جمله موارد كاربرد این مواد، استفاده از آنها به عنوان بلوك های سازنده نانومدارها و در نهایت ساخت وسایل نانویی Nano-Device است.

dna

3. موتورهای بیومولكولی: موتورهای بیومولكولی، موتورهای محركه سلول هستند كه معمولا از دو یا چند پروتئین تشكیل شده اند و انرژی شیمیایی عموما به شكل ATP را به حركت مكانیكی تبدیل می كنند. از جمله این موتورها، می توان به پروتئین میوزین اشاره کرد که باعث حركت فیلامنت ها می شود،( پروتئین های درگیر در تعمیر DNA یا ویرایش RNA به عنوان مثال، آنزیم های برشی و ATPase). از این موتورها در ساخت نانوروبات ها و شبكه هادی ها و ترانزیستورهای مولكولی قابل استفاده در مدارهای الكترونیكی استفاده می شود.

ماشین مولکولی

4. پزشکی: بحث مربوط به کاربرد این علم در پزشکی  بسیار مهم است همچنانکه بسیاری از کشورهای پیشرفته بودجه‌های کلانی را به این بخش اختصاص داده¬اند، همچنین این زمینه به زیر موضوعاتی که در زیر شرح داده شده تقسیم می‌گردد:

• چگونگی کاربرد نانوبیوفناوری را در پزشکی:

نانوبیوفناوری می تواند کلیدی برای روشهای تشخیصی سریع ترو آسان تر بیماری ها در آزمایشات گوناگونی باشد که برای تشخیص پارامترها، ساخت بیو چیپ ها و... انجام می شوند.

این علم همچنین می تواند تولید محصولات بافتی مهندسی شده و مصنوعی را گسترش دهد. جالب آنست بافت های مصنوعی ذکر شده می توانند از بافت خود شخص بدست آیند.

• دیگر کاربردهای روش های نانوبیوفناوری در پزشکی:

این علم علاوه بر بدست دادن روش های مختلف، مطابقت ارگان های حیوانات و انسان را برای کشف راه هایی برای ساخت موادی که بتوانند جایگزین دندان و استخوان شوند تست می کند.

نانوبیوفناوری  همچنین راه هایی برای تولید اندام هایی همچون شبکیه، حلزونی گوش و زیر لایه هایی که الگوی نانویی دارند و برای سرعت بخشیدن به رشد این اندام موثرند ارائه داده و بازسازی بافت ها را احیا می کند. کاربردهایی که پیشرفت آنها مهم تر می نماید عبارتند از: پیوند بافت های خارجی، جایگزینی استخوان و دندان، آنالیز پروتئین و ژن، پیوندهای بافتی داخلی و کاربردهای نانوفناوری در آزمودن دستگاه ها و دیگر انواع دستگاه های پزشکی.

pezeshki

نانوبیوتكنولوژی و رابطه آن با بیونانوتكنولوژی

اما نانوبیوتكنولوژی نیز واژه دیگری است كه در سال های اخیر، محققان و صاحب نظران در كتب، مقالات و كنفرانس ها به كار می برند. طبق تعریف برخی از این محققان، نانوبیوتكنولوژی، زیرمجموعه ای از نانوتكنولوژی است كه در آن از ابزارها و فرآیندهای نانویی و میكرونی برای ساخت و تهیه محصولاتی استفاده می شود كه در مطالعه سیستم های زنده استفاده می شوند. برخی دیگر از محققان، نانوبیوتكنولوژی را زمینه ای از نانوتكنولوژی می دانند كه در آن از سیستم های بیولوژیكی موجود، همچون سلول، اجزای سلولی، اسیدهای نوكلئیك و پروتئین ها برای ایجاد ساختارهای نانویی تلفیقی مركب از مواد آلی و معدنی استفاده می شود.

بیونانو یا نانوبیو؟

اگر به مفهوم و هدف دو زیرشاخه نانوفناوری یعنی بیونانوفناوری و نانوبیوفناوری نگاه شود، می‌‌‌‌توان فهمید كه اهداف هر دو شاخه یعنی تولید محصولاتی كه جهت مطالعه سیستم های زنده به كار می روند و همچنین فرآیندها و مقیاس فعالیت هر دو شاخه یعنی مقیاس های در سطح نانو، تقریبا یكسان است. بنابراین می توان این دو شاخه را به صورت كلی با نام نانوبیوفناوری نامید. منتها زمانی كه به طور صرف، از الگوها و مواد زیستی جهت ساخت وسایل در ابعاد نانو استفاده می شود، بهتر است پیشوند «بیو» مقدم بر پیشوند «نانو» بیاید. در این حالت، كاربرد واژه بیونانوفناوری تخصصی تر از واژه نانوبیوفناوری خواهد بود.

درواقع می‌‌‌‌توان بیونانوفناوری را شكلی خاص از نانوبیوفناوری دانست كه مبنای آن، استفاده از موادزیستی برای مثال پروتئین ها یا DNA جهت ساخت وسایل نانویی است.

اما در هنگام استعمال واژه نانوبیوفناوری، استفاده از ابزارهای نانویی در كاربردهای بیولوژیك نیز مورد نظر خواهد بود.

نتیجه‌گیری و چشم‌انداز

از مجموع مباحث فوق نتیجه گرفته شد که " بیونانوفناوری " یک حوزه نوین ناشی از تلفیق علوم زیستی و مهندسی در حوزه نانو است که افق‌های جدیدی را در زمینة ساخت و توسعه سیستم‌های تلفیقی به‌وجود آورده و محققان را امیدوار کرده‌است که بتوانند از این تلفیق، در ساخت نانوساختارهایی استفاده کنند که در آنها از مولکول‌های بیولوژیکی به‌عنوان اجزای سیستم مورد نظر استفاده شود؛ به‌عنوان مثال، از استراتژی‌ طراحی بیولوژیک بتوانند در ساخت چارچوب‌های جداشدنی و الگویی برای چینش ( Assembly ) پایین به بالای (فرآیندی که طی آن، سازماندهی مولکولی، بدون دخالت نیروی خارجی صورت می‌گیرد) مواد معمول‌تر، استفاده کنند. این توانمندی نه‌تنها در حل مسائل مهمی در علوم زیستی چون کاوش و شناسایی دقیق ساختار موجودات زنده کابرد خواهد داشت، بلکه می‌تواند محققان را در رفع چالش‌های عمده مهندسی همچون نیاز به تکنیک‌های نوین جهت سنتز مواد و دستکاری آنها یاری دهد و به این ترتیب دنیای نانو را به دنیای ماکرو وصل کند. به‌عبارت دیگر این شاخه مهم علمی (یعنی بیونانوفناوری)، به زودی قابلیت کاربرد در حوزه‌های مختلف غیرزیستی و حوزه‌های کاربردی ماکرو را خواهد داشت؛ کاربردهایی که هرچند در حوزه زیستی نیستند ولی الهام گرفته از فرآیندهای زیستی ( Bio-inspired ) هستند.

شنبه 10/9/1386 - 18:33
اخبار

نمایشگاه و همایشهای تبیان كی و كجا برگزار میشه؟

شنبه 10/9/1386 - 17:57
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته