• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5528
تعداد نظرات : 628
زمان آخرین مطلب : 4196روز قبل
هوا و فضا
دانشمندان شیوه ای متفاوت را برای نابود کردن سیارکهای خطرناک مورد بررسی قرار داده اند تا با کمک آن بتوانند سیارکهای پرخطر را با استفاده از بمب اتمی نابود کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در صورتی که سیارکی در مسیر برخورد با زمین قرار بگیرد، این طرح جدید می تواند از پیامدهای نجات بخشی برای زمین برخوردار باشد. بر خلاف تصاویری که در فیلم مشهور "آرماگدون" مصور شده اند، قرار نیست که فضانوردانی به سوی سیارک حرکت کرده و پس از حفاری بمبی را درون آن کار بگذارند، بلکه بمب اتم به همراه یک راکت به سمت سیارک خواهد رفت.

فیزیکدانان با استفاده از یکی از قدرتمندترین ابررایانه های جهان در لابراتوار ملی لس آلموس، به محاسبه تاثیرات یک انفجار اتمی بر روی یک سنگ عظیم کیهانی پرداختند. با وجود اینکه ناسا و دیگر آژانسهای فضایی نزدیکترین سیارکها به زمین را ردیابی کرده و مسیر آنها را محاسبه کرده اند، در صورتی که یکی از آنها به صورت غیر منتظره به سمت زمین حرکت کند فاجعه به بار خواهد آمد، از این رو دانشمندان بر این باورند جلوگیری از این فاجعه ارزش آن را دارد که زمین برای وقوع چنین رویدادی در حالت آماده باش قرار داشته باشد.

در این مطالعه از ابررایانه "سیلو" برای شبیه سازی تاثیر انفجار اتمی یک سیارک استفاده شده است. دانشمندان بر این باورند که سیارکها مجموعه ای متراکم از قطعات سنگی هستند که توسط نیروی گرانش در کنار یکدیگر باقی مانده اند، از این رو یک انفجار اتمی می تواند برای نابود کردن و بی خطر ساختن این سیارکها کافی باشد.

برای انجام این شبیه سازی، از ابعاد و شکل سیارک "ایتوکاوا" با وسعتی به اندازه 250 و طولی برابر 500 متر استفاده شده است، این سیارک گرانیتی است. همانطور که در شبیه سازی دیده می شود، با کار گذاشتن یک مگاتن بمب در این سیارک محققان مشاهده کردند که چگونه امواج ناشی از انفجار از نقطه آغاز در سرتاسر سیارک پراکنده شده و آن را به ذراتی بی خطر تجزیه کرد.

بر اساس گزارش میل آنلاین، ابررایانه سیلو که این شبیه سازی بزرگ را انجام داده به 32 هزار پردازشگر مجهز بوده و از گنجایش محاسباتی 1.35 پتافلاب برخوردار است.

سه شنبه 25/11/1390 - 17:11
آموزش و تحقيقات
دانشمندان بریتانیایی می گویند موفق به ارائه تکنیکی برای خلق نسوج مغز از پوست انسان شده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، این محققان برای اولین بار موفق به ایجاد نمونه هایی حیاتی از سلولهای مغز انسان با برنامه ریزی دوباره سلولهای پوست بدن شده اند. دانشمندان امیدوارند با استفاده از این تکنیک بتوانند ارائه درمان بیماری هایی از قبیل آلزایمر را سرعت بیشتری ببخشند.

تا به حال با استفاده از سلولهای بنیادین جنینی تنها امکان تولید بافتهای مغزی از قشر مغزی وجود داشت، منطقه ای از مغز که بیشترین میزان بیماری های نورولوژیکی در آن رخ می دهد و این شیوه محدودیتهایی را در پی داشت.

اکنون دانشمندان دانشگاه کمبریج برای اولین بار توانسته اند با برنامه ریزی دوباره سلولهای پوستی انسان بالغ، نورونهایی را به وجود بیاورند که در قشر مغزی وجود دارند. سلولهای مغزی که با استفاده از این شیوه به وجود می آیند می توانند به دانشمندان در درک بهتر چگونگی رشد مغز، اختلالات مغزی ناشی از بیماری ها و کنترل تاثیر داروها بر روی مغز کمک کنند. در مراحل پیشرفته تر دانشمندان امید دارند با استفاده از این تکنیک بتوانند نسوج مغزی سالمی را به وجود آورند تا با جایگزین کردن نسوج آسیب دیده مغز بیماران به آنها در رهایی از انواع بیماری های مغزی کمک کنند.

به گفته دانشمندان کمبریج قشر مغزی 75 درصد از مغز انسان را تشکیل می دهد و تمامی فرایندهای حیاتی که به انسان هویتی انسانی می بخشد در این بخش از مغز رخ می دهد، اما در عین حال مکان اصلی ابتلا به انواع بیماری های مغزی نیز قشر مغز است. محققان با برنامه ریزی دوباره سلولهای پوستی توانستند دو نوع اصلی از نورونها که قشر مغزی را تشکیل می دهند، به وجود آورند و نشان دادند این نورونها با نورونهایی که به شیوه ای متفاوت و با استفاده از سلولهای بنیادین جنینی ساخته می شوند، تفاوتی ندارند.

بر اساس گزارش تلگراف، دانشمندان می گویند این شیوه جدید به تدریج منجر به ایجاد درمانهای جدیدی برای بیمارانی خواهد شد که دچار آسیبهای مغزی هستند و پزشکان می توانند بافتهای جدید را جایگزین باقتهای آسیب دیده ساخته و جان بیماران را نجات دهند.

سه شنبه 25/11/1390 - 17:9
نجوم
تلسکوپ پرتوهای ایکس چاندرا در مرکز کهکشان راه شیری سیاه چاله عظیمی را رصد کرد که به طور ثابت سیارکهایی را که در اطرافش می چرخند، می بلعد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در مرکز کهکشان راه شیری در فاصله 26 هزار سال نوری از زمین، سیاه چاله عظیمی به نام "کماندار آ" (Sagittarius A) وجود دارد که توسط یک حلقه رشد محتوی گاز بسیار داغ و گرد و غبار ستاره ای احاطه شده است و به تدریج که این ماده را می بلعد پرتو ساطع می کند.

از آغاز ماموریت رصدخانه فضایی پرتوهای ایکس چاندرا این تلسکوپ مدارگرد ناسا شروع به رصد فضا در طیف پرتو ایکس کرد به این ترتیب دانشمندان توانستند تقریبا هر روز در اطراف "کماندار آ" لامپهای رادیواکتیوی را رصد کنند.

این لامپها که در حدود یکساعت به طول می انجامند حداکثر 100 برابر نورانی تر از انتشارهای عادی سیاه چاله هستند.

این پدیده را تلسکوپ VLT رصدخانه جنوبی اروپا در شیلی نیز در طیف مادون قرمز رصد کرده است.

اکنون گروهی از ستاره شناسان دانشگاه لچستر در انگلیس توضیحی برای این لامپهای رادیواکتیوی پیدا کردند که برپایه آن، در اثر سقوط سیارکها به داخل حلقه رشد، این لامپها ایجاد می شوند.

برپایه مدلهای رایانه ای که برپایه اطلاعات جمع آوری شده توسط تلسکوپ چاندرا انجام شد در اطراف "کماندار آ" ابری می چرخد که محتوی هزاران میلیارد سیارک است و در فاصله حدود 160 میلیون کیلومتری لبه حلقه رشد قرار دارد.

این سیارکها جذب نیروی گرانش سیاه چاله شده و از مدار خود خارج می شوند و به این ترتیب به داخل حلقه سقوط می کنند.

براساس گزارش نشنال جغرافی، سپس این تکه های سنگی با گاز داغ برخورد می کنند و متلاشی می شوند. این پدیده، انتشار لامپهای تشعشاتی را بر می انگیزد که از زمین رصد می شوند.

به گفته این ستاره شناسان، تنها سیارکهای با قطر 10 کیلومتر می توانند انتشار پرتوهای قابل رویت برای زمین را ایجاد کنند و سیارکهای کوچکتری به داخل حلقه رشد سیاه چاله سقوط می کنند انتشارهای ضعیف تری را به وجود می آورند.

سه شنبه 25/11/1390 - 17:9
بیماری ها
پژوهشگران آمریکایی در بررسیهای خود دریافتند که میزان اثربخشی داروهای شیمی درمانی زمانی که با دوره های کوتاه مدت روزه داری ترکیب می شوند افزایش می یابد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی با آزمایش روی مدلهای حیوانی آزمایشگاهی دریافتند که استفاده همزمان از شیمی درمانی و گرسنگی های سخت اما با دوره های کوتاه می تواند سرطان را ضعیفتر و امکان زنده ماندن موشها را افزایش می دهد.

به گفته این دانشمندان، این آزمایشات که درحال حاضر فاز اول بالینی انسانی را پشت سر گذاشته اند نشان می دهند که روزه داری می تواند به روشی مثبت روی سلولهای سالم اثر بگذارد. به طوریکه در مدت روزه، سلولهای سالم در یک حالت زمستان خوابی استراحت می کنند و در انتظار مواد غذایی جدید می مانند درحالی که سلولهای بیمار در اثر عدم دستیابی به منابع غذایی ناپایدار و ضعیف شده و به دنبال راههای دیگری برای بازسازی خود می گردند.

درحقیقت این بررسیها نشان می دهد که سرطان وابستگی بسیاری به مصرف کالری دارد و به نظر می رسد که در فقدان مواد غذایی مقاومت کمتری پیدا می کند.

در این تحقیق، از 8 موش مبتلا به سرطان برای 5 موش تنها گرسنگی تجویز شد. نتایج این آزمایش نشان داد که روند رشد و مقاومت تومور بسیار آهسته شد.

در مرحله بعد، این دانشمندان دوره های گرسنگی را با شیمی درمانی ترکیب کردند و نشان دادند که میزان اثربخشی این داروها افزایش یافت و 20 درصد از موشهایی که از مرحله پیشرفته نوعی از سرطان کودکی رنج می بردند را درمان کرد.

همچنین در 40 درصد از این موشها سرطان پیشرفته تا حد قابل توجهی ضعیف شد. درحالی که هیچ یک از موشهایی که تنها تحت معالجه شیمی درمانی قرار داشتند زنده نماندند.

براساس گزارش مدیکال نیوز تودی، فاز اول آزمایش روی انسان با شرکت بیمارانی که از سرطانهای تخمدان و سینه رنج می بردند در کنگره سالانه انجمن سرطان شناسی آمریکا ارائه شده است. اما به گفته این دانشمندان، تنها یک آزمایش بالینی گسترده که ظرف چند سال آینده انجام خواهد شد می تواند نشان دهد که آیا انسان نیز می تواند از این فواید درمانی بهره مند شود یا خیر.

در مطالعه دیگری که در سال 2010 انجام شد 10 بیمار مبتلا به سرطان که دوره های کوتاه روزه داری در مورد آنها تجویز شده بود عوارض جانبی کمتری را نسبت به شیمی درمانی نشان دادند.

اما به گفته این محققان، آزمایشات بالینی نباید روی بیمارانی که بیش از 10 درصد از وزن خود را از دست داده اند و سایر فاکتورهای خطر برای مثال دیابت را نشان می دهند آزمایش شود.

سه شنبه 25/11/1390 - 17:8
کامپیوتر و اینترنت
گروهی از دانشمندان آمریکایی برای اولین بار موادی کریستالی را توسعه دادند که اجازه می دهد اینترنت سریعتر و فیبرهای نوری هوشمندتر از گذشته شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، قطر یک فیبر نوری 10 برابر کمتر از یک تار موی انسان است و یک ریزتراشه از اجزایی تشکیل شده است که می توانند 100 برابر کوچکتر از فیبر نوری باشند.

برقرار کردن ارتباط میان این دو ابزار بسیار پیچیده است. به همین دلیل تا به امروز تلاش برای ترکیب کردن الکترونیک با اپتیک در مخابرات به سختی امکانپذیر بود و در صورت امکان نیز نتایج دلخواه به دست نمی آید.

درحقیقت، ادغام فیبر نوری و تراشه از بسیاری جهات دشوار است. برای مثال، فیبرهای نوری شکلی استوانه ای دارند درحالی که تراشه ها مسطح هستند.

اکنون برای اولین بار گروهی متشکل از شیمیدانان، فیزیکدانان و مهندسان دانشگاه ایالتی پن به سرپرستی "جان بدینگ" موادی کریستالی را توسعه دادند که اجازه می دهند عملکردهای الکترونیکی پرسرعت در فیبرهای نوری که با آنها ساخته شده اند ادغام شوند.

این راهکار می تواند در توسعه فناوریهای ویژه مخابرات، اپتوالکترونیک، فناوری لیزر و دستگاههای آشکارساز از راه دور با حساسیت بالا کاربرد داشته باشد.

"بدینگ" در این خصوص توضیح داد: "فیبر نوری عادی یک ابزار انفعالی است که به راحتی نور را منتقل می کند درحالی که تراشه به بخشی از الکتریسیته زندگی می بخشد. ما میان لندن و نیویورک یک تماس ویدیویی برقرار می کنیم. در اینجا تنها نور است که روی فیبر نوری سفر می کند اما فرایندی که این سیگنال را می گیرد و آن را به تصویر تبدیل می کند یک فرایند الکتریکی است که در داخل دو رایانه رخ می دهد. ما در اصطلاح فنی این فرایند را مکالمه OEO (نور- الکترونیک- نور) می نامیم که همانند نوعی کنسرت دو صدایی متشکل از نور و الکتریسیته است."

براساس گزارش "پی. سی وورد"، این درحالی است که یک فیبر هوشمند می تواند تمام عملکردهای الکترونیکی را یکپارچه کند. این محققان به منظور دستیابی به این فیبر نوری جدید از تکنیکهای شیمیایی پر فشار استفاده کردند.

به این ترتیب، لایه های مختلف مواد نیمه هادی کریستالی مستقیماً درون منافذ ریز فیبرهای نوری رسوب کردند و این مواد هیبریدی پهنای باند به طول حداکثر 3 گیگاهرتز را نشان دادند.

سه شنبه 25/11/1390 - 17:8
آموزش و تحقيقات
محققان دانشگاه کالیفرنیا قصد دارند در ماه آینده با اجرای آزمایشی در ایستگاه فضایی بین المللی چگونگی احتراق مواد و فرونشاندن آتش در شرایط خلاء را مورد بررسی قرار دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در فضا شعله ها به جای اینکه شکلی اشک مانند داشته باشند، حباب مانند هستند و یافتن منبع شعله ها در فضا کاری دشوار است. آتش در فضا و خلاء رفتاری کاملا متفاوت از خود نشان می دهد، بر روی زمین، هوای داغ به بالا می رود و مواد آتشزا را از طریق شعله به بالا کشیده و اکسیژن را به سمت آنها می کشاند، به همین دلیل است که شعله شمعها به شکل اشک دیده می شوند.

به گفته "دنیل دیتریش" مهندس هوافضای ناسا در مرکز مطالعات "گلن" ناسا، در فضا شعله ها مانند یک حباب در تمامی زوایا می سوزند و یافتن منبع آتش برای فضانوردان در فضا کاری دشوار خواهد بود. به گفته وی بر روی زمین معمولا حسگرهای آتش بر روی سقف قرار می گیرند زیرا دود حاصل از آتش به سمت بالا حرکت می کند، اما در خلاء همه چیز متفاوت است.

دیتریش به همراه "فورمن ویلیامز" از دانشگاه کالیفرنیا سن دیه گو قصد دارند در ماه جاری آزمایش FLEX2 را در ایستگاه فضایی بین المللی آغاز کنند تا چگونگی سوختن مواد در فضا و ایمن تر ساختن سفرهای فضایی را بهتر درک کنند. اگر زمانی فضانوردان بخواهند مدار زمین را ترک کنند، باید بدانند که چگونه می توانند برای خود آتش روشن کنند یا آن را مهار کنند، مانند حادثه ای که در سال 1997 در ایستگاه فضایی میر رخ داد و مخزن اکسیژنی در این ایستگاه مشتعل شده و منجر به تخلیه تقریبی ایستگاه شد. این آتش برای 14 دقیقه به سوختن ادامه داد  پس از آن فرونشست.

شعله ها در فضا با حرارت کمتر، سرعت پایین تر و اکسیژن کمتری نسبت به زمین می سوزند. این به آن معنی است که موادی که برای برافروختن آتش به آنها نیاز است، در فضا باید از تراکم بیشتری برخوردار باشند. طی FLEX2 محققان در اتاقک علمی Destiny و به صورت کنترل از راه دور آزمایشهایی را انجام خواهند داد. در این آزمایشها قطراتی کوچک از شعله های آتش را روشن کرده و نحوه سوختن آنها را در تمرکزهای مختلفی از گازهای موجود در محیط بررسی می کنند.

بر اساس گزارش دیسکاوری، دانستن نقطه دقیقی که در آن آتش خاموش می شود می تواند به مهندسان در ساخت ابزارهای کارآمدتر آتشنشانی کمک کند و فضانوردان می توانند در شرایط بحرانی بهتر تصمیم گیری کنند. به این شکل فضانوردان می توانند با تغییر تراکم گازهای موجود در یک اتاقک آتش را فرو بنشانند.

سه شنبه 25/11/1390 - 17:7
سياست
بیست و هفتمین جشنواره میراث فرهنگی عربستان سعودی موسوم به «الجنادریه» امسال بیش از آن که حال و هوای فرهنگی داشته باشد ، صبغه ای سیاسی داشت به گونه ای که تعداد زیادی از چهره های سیاسی وابسته به گفتمان غربگرا ی مرتجع در آن حضور داشتند و مقامات سعودی نیز بیش از آن که به مباحث فرهنگی توجه داشته باشند ، این جشنواره را به محلی برای توافقات سیاسی و امنیتی به منظور پیشبرد اهداف این رژیم دیکتاتور و مرتجع در منطقه تبدیل کرده بودند. عبدالله بن عبدالعزیز ، دیکتاتور سالخورده سعودی نیز در این جشنواره برای مهمانان ویزه سنگ تمام گذاشت و آن ها را در کاخ خود به حضور پذیرفت و برای آناتن سخنرانی کرد.

 

بنا بر این گزارش ، از جمله مهمانان ویژه این جشنواره ، برخی ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی بودند که مشهورترین آنها علیرضا نوری زاده بود که حضور وی در این نشست مورد توجه و البته انتقاد رسانه های ایرانی (داخل و خارج کشور) قرار گرفت. البته نوری زاده چهره ناآشنایی برای سعودی ها نیست. وی که به زبان عربی مسلط است علاوه بر ارتباط با سیستم جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) ارتباط دیرینه ای با رژیم سعودی و سازمان امنیتی آن دارد. نوری زاده این ارتباط را پنهان نمی کند و در سال های گذشته نیز به بهانه های مختلف یه کشور سعودی سفر کرده و مبالغ کلانی از  این رژیم بابت نوشته هایش در «الشرق الاوسط »دریافت می کند.

اما حضور  آشکار نوری زاده در محفل «الجنادره» چندان مهم نبود. آنچه در این خصوص، امسال اهمیت داشت ،؛ حضور یک چهره ایرانی دیگر ، البته با اسم مستعار و به صورت کاملا" مخفی بود.  این فرد که از اعضای به اصطلاح مخفی «شورای هماهنگی راه سبز امید» است و  مسئولیت خود را گشایش کانال های سیاسی و مالی  برای حمایت از موسوی و کروبی در خارج از کشور  عنوان می کند ، در جشنواره سعودی ها مقابل هیچ دوربینی قرار نگرفت تا ردی از او  باقی بماند.

کار عمده عضو مخفی شورای سبز  در حاشیه «الجنادره» ، ملاقات های متعدد با  مقامات  سرویس امنیتی سعودی و برخی دیگر از کشورهای حاشیه خلیج فارس بود.

گزارش خبرنگار فارس حاکی است  ماحصل  دیدارهای این عضو  گروه موسوم به شورای هاهنگی سبز  با مقامات سعودی ، دریافت مبلغ 18 میلیون دلار بوده که البته در قبال این مبلغ ، وی وعده داده که طی روزهای آینده ، حرکتی جدی از سوی جریان متبوعش در داخل ایران انجام شود که قابل بهره برداری جدی سعودی ها در تحولات منطقه ای باشد.

علاوه بر این کمک سنگین مالی ، وعده دیگری که این فرد مدعی نمایندگی میرحسین موسوی از سعودی ها گرفته ، گسترده شدن فعالیت بخش فارسی شبکه «العربیه» است تا گروهی از عناصر رسانه ای ابسته به جریان موسوم به سبز که از ایران خارج شده و یا در حال خارج شدن هستند ، بتوانند تحت پوشش این شبکه فعالیت نموده و به لحاظ مالی تامین باشند.

دوشنبه 24/11/1390 - 14:44
نجوم
کاوشگر کاسینی ناسا تصاویری زیبا را از هلال قمر "انسلادوس" در برابر سیاره زحل به ثبت رسانده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، این کاوشگر در تصاویر جدید خود از آبفشانهای مشهور قمر انسلادوس نیز در نور مرئی عکسبرداری کرده است، این فوران آب-یخ به شکل هاله ای کم رنگ در بخش قطبی جنوب قمر دیده می شود.

کاسینی از سال 2004 تا به امروز در حال حرکت در مدار زحل بوده و به مطالعه بر روی اسرار این سیاره، حلقه های تشکیل شده از ذرات یخ و قمرهای مرموزش پرداخته است.

فواره های انسلادوس از یخ آب تشکیل شده است و نشان از آن دارد که انسلادوس می تواند در زیر لایه سطحی خود اقیانوسهایی داشته باشد. این فورانها ابرهایی از ذرات یخی به دور انسلادوس تشکیل می دهند که این ذرات حلقه های زحل را تغذیه می کنند.

این تصاویر در نور مرئی و با کمک یکی از دوربینهای خارجی کاوشگر کاسینی در تاریخ چهارم فوریه 2012 به ثبت رسیده اند و ناسا آنها را به تازگی منتشر کرده است، عکسها در فاصله 291 هزار و 291 کیلومتری از انسلادوس به ثبت رسیده اند:

 

 

"انسلادوس" در برابر زحل، این تصویر از فاصله 291 هزار کیلومتری از قمر زحل به ثبت رسیده است

 

هلال ماه زحل، در بخش پایینی قمر انسلادوس هاله ای کم رنگ از آبفشانهای مشهور این قمر به چشم می خورد

دوشنبه 24/11/1390 - 14:41
آموزش و تحقيقات
باکتری به شکل یک دانه سویا به نام Caulobacter Crescentus که در آبهای شیرین زندگی می کند، دارای قدرتمند ترین ماده چسبنده در جهان است.

به گزارش خبرگزاری مهر، اکنون دانشمندان با استفاده از ریزبینی ویدیویی با وضوح تصویری بالا چگونگی کاربرد این چسب توسط این باکتری را آشکار کرده است، ماده ای که به جاندار امکان می دهد در مناطق مرطوب خود را به سطوح مختلف بچسباند.

این باکتری به دلیل داشتن ویژگی های تفکیک سلولی جالب توجهی که دارد مورد توجه دانشمندان قرار دارد، این جاندار از دو مرحله رشد برخوردار است، ابتدا می تواند به کمک تاژکی در آب شنا کند و سپس با تولید یک قلاب خود را به سطوح مرطوب می چسباند. این تفکیک پذیری از تاژک به قلاب این ارگانیزم را به موضوعی جالب توجه برای مطالعه تبدیل کرده است، اما هنوز مشخص نشده است که این قلاب چگونه می تواند با چنین دقتی کار کند.

محققان دانشگاه های ایندیانا و براون برای مشاهده عملکرد این ماده از ریزبینی ویدیویی استفاده کرده و دریافتند باکتری ابتدا از تاژک خود به عنوان ابزاری محرکه استفاده می کند تا در میان آب به حرکت بپردازد. سپس این سیستم رشته ای را از بدن خود جدا کرده و اندامی قلاب مانند و ضخیمتر را بر روی بدنش ایجاد کرده و خود را برای چسبیدن به سطوح آماده می کند.

 

 

این زائده قلاب مانند علاوه بر اتصال باکتری به سطوح مختلف با استفاده از ساختاری به نام "پیلی" از جنبیدن باکتری در میان سطوح مختلف نیز جلوگیری می کند. زمانی که باکتری در جای خود ثابت شد، سیگنالهایی را برای تولید چسبی ابرقدرتمند ارسال می شوند و باکتری به سطح می چسبد.

بر اساس گزارش پاپ ساینس، این مطالعه از آن جهت اهمیت دارد که می تواند سرعت بالای چسبیدن این باکتری ها به سطوح مختلف را به خوبی آشکار کند، یافته ای که می تواند در ساخت سطوح و مواد ضد باکتری به دانشمندان کمک کند.

دوشنبه 24/11/1390 - 14:40
موبایل
بازی رایانه ای "Donkey" نسبت به بسیاری از ساخته های "بیل گیتس" کمتر شناخته شده اما به عنوان اولین بازی رایانه ای جهان از شهرت بسیار بالایی برخوردار است و اکنون به شکل برنامه جانبی آی-فن دوباره ارائه شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، این بازی ساده رانندگی در سال 1981 توسط گیتس و دوستانش در نمونه اولیه یک رایانه و درباره عبور و مرور تعدادی الاغ در مسیر مسابقه اتومبیل رانی نوشته شده بود.

این بازی به صورت رایگان و به همراه نسخه اولیه سیستم عامل DOS برای رایانه های IBM ارائه شده بود. اکنون نسخه جدید همین بازی ساده و قدیمی با قیمت 0.99 دلار برای گوشی های آی-فن ارائه شده است.

 

 

بر اساس گزارش میل آنلاین، این بازی نسبت به فضاهای سه بعدی عظیمی که توسط رایانه های امروزی ساخته می شوند، بسیار ساده و ابتدایی است، از وضوح تصویری بسیار پایینی برخوردار است و فضای آن کاملا دوبعدی است و کاربر باید در این بازی در جاده ای رانده و از برخورد با خرهای در حال عبور و مرور جلوگیری کند.

دوشنبه 24/11/1390 - 14:38
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته