• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1624
تعداد نظرات : 692
زمان آخرین مطلب : 4351روز قبل
آلبوم تصاویر
کاریکاتور روز
پنج شنبه 20/3/1389 - 13:21
بیماری ها

گیاهی موثر در کاهش عرق و از بین رفتن بوی بد بدن

برای استفاده بهتر از خوشبو کننده ها و ضد تعریق ها، این مواد را در این ساعت از روز مصرف کنید...
یک متخصص پوست با اشاره به آغاز فصل گرما و افزایش تعرق بدن گفت: صبح‌ها بهترین زمان برای استفاده از مواد خوشبو کننده و ضد تعریق است.
دکتر زهرا حلاجی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا - منطقه علوم پزشکی تهران در خصوص بکارگیری مواد خوشبوکننده و دئودرانت‌ها در فصل تابستان اظهار داشت: بهترین زمان برای استفاده از مواد خوشبو کننده برای بدن صبح بعد از استحمام هست زیرا این مواد مجاری غدد را می بنند و موجب کاهش تعریق بدن در طور روز می شوند.استفاده از این مواد برای افرادی که بوی عرق آنها زیاد است مشکلی ایجاد نمی کند.
این متخصص پوست ادامه داد: اسپری و یا مام‌های خوشبو کننده باید روی پوست سالم استفاده شوند و اگر در نقطه ای از بدن زخم یا خراشیدگی هست نباید از این در این نقاط بکار برده شود.
عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی تهران گفت: استفاده از مواد خوشبو کننده برای بچه ها اصلا توصیه نمی شود چرا که در کودکان غدد تعریق بسته است و کودکان اصلاً عرق نمی کنند به همین دلیل استفاده از مام و اسپری خوشبو کننده برای کودکان لزومی ندارد.
وی با اشاره به خواص دارویی گیاهان گفت: «حنا» به خاطر ویژگی قابض بودن به دلیل اینکه غدد عرق را کم می کند و چربی پوست را کاهش می دهد خاصیت ضد تعریق دارد و افراد می توانند برای کاهش بوی بد بدن از آن استفاده کنند.
حلاجی در پایان خاطر نشان کرد: تعریق فرآیندی برای تنظیم دمای بدن است. زمانی که این عرق، محیطی برای تکثیر باکتری ها شود، ایجاد بوی بد و ناخوشایند می کند. بهترین روش برای مبارزه با بوی بدن پیشگیری از وقوع آن است و برای بسیاری از افراد رعایت صحیح بهداشت، یعنی شست وشوی مرتب بدن و استفاده از مواد ضد تعریق، کفایت می کند.
يکشنبه 2/3/1389 - 17:45
طنز و سرگرمی
کارتون روز:  دادگاه،یک مرد را محکوم کرد 500هزار شاخه گل ارکیده را تا 8333 سال به زنش بدهد!
يکشنبه 2/3/1389 - 17:43
بیماری ها
لذت نوشیدن چای وقتی بیشتر می‌شود كه بهترین روش تهیه آن را بدانیم. به طور كلی اغلب خانواده‌ها چای را دم كرده و از آن نوشیدنی معطر با طعم دلنشینی تهیه‌ می‌كنند كه بسیار در رفع خستگی موثر است. اما در مقابل برخی افراد هم هستند كه از چای‌های كیسه‌ای كه در بازار موجود است استفاده می‌كنند.
در این رابطه باید گفت: ابداع چای كیسه‌ای بهترین و بدترین اتفاق در صنعت چای است. بهترین چون سبب افزایش توجه مردم به چای می‌شود و بدترین به دلیل آن كه اكثر چای‌های كیسه‌ای در بازار دارای مواد مصنوعی و شیمیایی هستند و از ویژگی‌های مطلوب یك چای اعلا برخوردار نیستند.

در ابتدای ابداع چای كیسه‌ای تولیدكنندگان از برگ كامل چای استفاده می‌كردند كه رنگ و بوی طبیعی و ارزش تغذیه‌ای بالا داشت اما بتدریج كیفیت اغلب این نوع چای‌ها كاهش یافت و برخی تولیدكنندگان جهت كسب سود بیشتر چای پودر شده یا اصطلاحا خاك چای را جایگزین برگ كامل چای كرده و برای ایجاد طعم فوری و رنگ سریع‌تر از مواد رنگ دهنده و طعم دهنده مصنوعی استفاده می‌كنند.
به طور مثال وقتی یك چای كیسه‌ای نامرغوب را در آب‌جوش می‌اندازید كمتر از 30 ثانیه رنگ می‌دهد بویژه اغلب چای‌های كیسه‌ای خارجی كه خیلی سریع‌تر رنگ می‌دهند. این در حالی است كه به طور طبیعی یك چای معمولی ایرانی را اگر در كیسه بریزید و در یك لیوان قرار دهید 10 دقیقه طول می‌كشد تا رنگ زرد مایل به نارنجی ایجاد كند.
از این رو، چای‌های كیسه‌ای كه طعم قوی و رنگ فوری دارند نه‌تنها ارزش تغذیه‌ای مطلوبی ندارند بلكه مواد افزودنی شیمیایی آنها می‌تواند اثرات مخربی بر سلامت مصرف‌كننده بگذارد.
در مورد چای‌های كیسه‌ای كه امروزه با اسانس و رنگ انوع میوه‌ها در بازار عرضه می‌شوند نیز متذكر می‌شویم كه اغلب این نوع چای‌ها دارای طعم و رنگ مصنوعی هستند.
این نوع محصولات نیز به دلیل آن كه در طی روز بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند مصرف طولانی‌مدت آنها به دلیل تجمع تدریجی مواد شیمیایی‌شان در بدن می‌تواند بسیار مخاطره‌آمیز باشد.
توصیه‌ها
برای تهیه چای روزانه خود حتما از چای دم‌كردنی استفاده كنید و برای انتخاب بهترین چای، خوب است بدانید كه چای درشت از نظر كیفیت و خواص تغذیه‌ای بهتر از چای ریز و پودری است. همچنین چای بدون عطر مصرف كنید، چرا كه چایی كه دارای بوی تند و رنگ قرمز پررنگ باشد بسیار مضر است.
چای در 3 فصل بهار، تابستان و پاییز چیده می‌شود، ولی هر چه از بهار به فصل پاییز نزدیك‌تر می‌شویم قسمت‌های چوبی برگ زیادتر و از مرغوبیت و كیفیت چای كاسته می‌شود.
بهترین، مرغوب‌ترین و خوش‌طعم‌ترین چای مربوط به چای بهاره است و بعد چای تابستان و پاییز. اگر چای را زیاد بجوشانید مواد قابض و تاننی ‌آن به مقدار زیاد رها شده و ظاهر و باطن چای را تغییر می‌دهد.
رنگ این نوع چای سیاه، بو و مزه آن نامطبوع و خاصیتی یبوست‌آور پیدا می‌كند. چای به دلیل آن كه در بدن تولید اسیداوریك و اگزالات می‌كند مصرف زیاده از حد آن را به افراد مبتلا به نقرس و سنگ كلیه توصیه نمی‌كنیم.
از هل، دارچین یا چند قطره لیموترش در چای استفاده كنید، چرا كه خواص ضدباكتریایی و آنتی‌اكسیدانی چای را چندین برابر كرده و از عدم جذب آهن در بدن می‌كاهند.
نكته
در برخی از چای‌های خشك نیز كه دارای كیفیت بالا نیستند از مواد افزودنی رنگ و طعم‌دهنده استفاده می‌شود. لذا برای خرید یك چای بهداشتی و كنترل شده لزوما به وجود پروانه بهداشت روی بسته‌بندی آن توجه كنید و حتی‌المقدور از چای‌های ارگانیك كه كاملا طبیعی و به دور از مواد و كودهای شیمیایی تهیه می‌شوند استفاده نمایید.
يکشنبه 2/3/1389 - 17:39
اخبار

سیدکاظم موسوی بجنوردی با بیان اینکه این پیشنهاد یک مستندساز است که بر روی بناها باستانی ایران کار می کند ، به واحد مرکزی خبر گفت : پیشنهاد جایزه حقوق بشر کوروش همانند جایزه صلح نوبل قابل توجه است.

وی با اشاره به اینکه منشور حقوق بشر کوروش به عنوان نخستین سند حقوق بشر درسازمان ملل ثبت شده است ، اضافه کرد: این پیشنهاد پس از بررسی کارشناسی تقدیم هیات دولت می شود.

رئیس دایره المعارف بزرگ اسلامی ادامه داد : این دایره المعارف به سه زبان فارسی ، انگلیسی و عربی تدوین می شود.

موسوی بجنوردی افزود : 12جلد فارسی ،7 جلد عربی و 2 جلد انگلیسی دایره المعارف بزرگ اسلامی تاکنون منتشر شده است.

يکشنبه 2/3/1389 - 17:36
کامپیوتر و اینترنت
 با وجود چرخ مک بوک با کیبورد های فعلی خداحافظی می کنید و به استقبال نسل جدید نوت بوک های بدون کیبورد می روید.شرکت اپل، کیبورد نوت بوک را با یک صفحه صاف و چرخان لمسی و بسیار حساس جایگزین کرده است. که با استفاده از چرخ به جای کیبورد شما می توانید کلیه کارهای کیبوردی  را انجام دهید. یکی از کارمندان شرکت اپل در مصاحبه ای نحوه کار این چرخ مک بوک را نمایش می دهد که با دیدن این مصاحبه به نظر می رسد که کار کردن با این چرخ به جای کیبورد کار آسانی نیست!به قول کارمند اپل که در این مصاحبه می گوید: با چرخ مک بوک شما با انجام هر دستوری فقط چند  کلیک فاصله دارید!!
يکشنبه 2/3/1389 - 17:34
ایرانگردی

به گزارش خبرنگار «تابناک» و به نقل از سایت «ام.اس.ان.بی.سی»، در این اکتشاف، در کنار بقایای اجساد سربازان تنومند، حجم بزرگی از تجهیزات نظامی از جمله سلاح‌های برنزی، دستبند‌های نقره‌ای، گوشواره‌ها به همراه صدها استخوان در یک منطقه عظیم بیابانی در منطقه صحرایی دور افتاده غرب مصر کشف شده که بر پایه استنادات تاریخی، بقایای سربازان ایرانی کامبیز دوم، پادشاه هخامنشی ایران باستان ـ که اعراب نام او را به کمبوجیه تغییر داده‌اند ـ است. این سربازان در 525 سال پیش از میلاد مسیح بر اثر گرفتار شدن در یک توفان شن، زنده در زیر لایه‌های شن صحرا مدفون شده بودند.

در این باره، «داریو دل بوفالو»، عضو تحقیقات دانشگاه «لچه» ایتالیا به کانل دیسکاوری آمریکا گفته است: نخستین نشانه برای این موضوع را می‌توان در یادداشت‌های تاریخدان یونانی آقای هرودت دید.این کشف، یکی از معماهای تاریخی را که توسط هرودوت مورخ یونانی گزارش شده حل کرده است. هرودوت ـ 484-425 پیش از میلاد ـ در کتاب تاریخ خود آورده است، کامبیز، فرزند کوروش، پنجاه هزار سرباز را از منطقه «تبس» به «سیوا» فرستاد تا با طرفداران ـ بت‌پرست ـ معبد آمون در مصر که یکی از ساتراپ‌ها یا استان‌های ایران به شمار می‌رفت ـ که سر به شورش برداشته بودند ـ مقابله کند.

این سربازان پس از هفت روز راهپیمایی در بیابان به منطقه‌ای می‌رسند که هم‌اکنون با نام «الخرقه» شناخته می‌شود و پس از آن بود که سربازان ایرانی ناپدید شدند و هیچ کس اثری از آنها نیافت.هرودوت در تاریخ خود به باد‌های شدیدی اشاره می‌کند که همزمان با حضور ایرانیان از سمت جنوب وزیدن گرفت و گردباد‌ها و توفان‌های شن عظیم حاصل از آن سربازان ایرانی را در بر گرفت.

**

این گزارش می‌افزاید: داستان گم شدن ارتش کامبیز ـ کمبوجیه ـ در یادها ناپدید شد و هیچ ردپایی از سربازن ایرانی به دست نیامد تا اغلب دانشگاهیان آن را داستانی خیالی بپندارند.اما اکنون دو دانشمند باستان‌شناس ایتالیایی ادعا می‌کنند که شواهد برجسته‌ای یافته‌اند که ارتش ایران در توفان شن‌ها دفن شده است. دو برادر ایتالیایی به نام‌‌ها «آنجلو» و «الفردو» کستیگلیونی که به خاطر کشف مشهور خود در بیست سال پیش در شهر تاریخی مصر، «شهر طلا»، معروفیت جهانی پیدا کرده بودند، ادعای جدیدی را مطرح کرده‌اند.فیلم باستان‌شناسی که در فستیوال «روورتو» نشان داده شده، بیانگر تحقیق سه ساله و همچنین پنج سال اعزام هیأت باستان‌شناسی به این منطقه است. آنها در سال 1996 شروع به این فعالیت کردند که البته آنها آهن‌آلاتی را در نزدیکی «سیوا» پیدا کردند و در حالی که آنها روی منطقه کار می‌کردند، اجساد و استخوان‌های انسان‌های را در یک گودال یافتند که آنها این گودال را یک پناهگاه طبیعی در نظر گرفتند؛ آن یک صخره به طول 114.8 فوت و 5.9 فوت عرض و 9.8 فوت عمق یافتند. از این پناهگاه‌های طبیعی زیاد در صحرا یافت می‌شود، اما این یکی در آن منطقه تنها پناهگاه بوده است و اندازه آن برای پناه بردن و در امان ماندن از توفان شن مناسب است؛ اما فلزیاب‌های یک باستان شناس مصری، تعدادی خنجر برنزی و چندین کمان پیدا کرد.

**************

هرچند آنها ابزارآلات کمی پیدا کردند، این ابزارآلات بسیار مهم بودند، چراکه آنها ابزار آلات ابتدای هخامنشیان بوده و عصر آنها به زمان کامبیز ـ کمبوجیه ـ برمی‌گردد که در یک منطقه نزدیک سیوا در زیر ماسه‌ها به دست آمده‌اند.

**********

همچنین حدود یک‌چهارم مایل دورتر از پناهگاه تیم باستان‌شناسی نیز یک بازوبند نقره‌ای پیدا شده و همچنین گوش‌آویز و چندین حلقه که شبیه تکه‌های گردنبند بودند. تجزیه و تحلیل گوشوارها ـ البته بنا بر عکس‌های به دست آمده ـ نشان می‌دهد که آنها مطمئنا به دوران هخامنشیان تعلق داشته‌اند. حلقه‌های کروی که از نقره ساخته شده‌اند و یک آویز کوچک از نقره که در پنج قرن پیش از میلاد مسیح در ترکیه به دست آمده است، مشابه همین آویز است. آنها همچنین گورهای دست جمعی با هزاران استخوان سفید پیدا کرده‌اند و می‌گویند که بقایای لشکر کامبیز ـ کمبوجیه ـ نیز باید در این منطقه باشد.

********

با این اوصاف جا دارد که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به همراه باستان شناسان ایرانی با تحقیقات و همکاری تنگاتنگ با دانشگاه «لچه» بتوانند به نحو احسن از این کشفیات جدید برای بها گذاشتن به فرهنگ و تاریخ کشور، کارهای لازم را برای همکاری دانشگاهی و فرستادن باستان شناسان ایرانی به کشور مصر انجام دهند.

«« نقشه قلمرو ایران در دوره هخامنشیان ـ 500 سال پیش از میلاد »»

اما در پایان، لازم به یادآوری است که چند پیامد بی‌اطلاعی عمدی و سهوی عامه مردم ایران و بسیاری از دست‌اندر کاران فرهنگی کشور نسبت به فرهنگ، تاریخ و تمدن کهن ایران زمین را که سبب شده حتی مسئولان متولی حفظ میراث فرهنگی از پاسداشت میراث گرانبار نیاکانمان غافل بمانند، برشماریم:

۱- از وجود خانه و زادگاه نظامی گنجوی در روستای «تا» در تفرش، حتی بسیاری از مسئولان میراث فرهنگی و مردم منطقه آگاهی ندارند. این گونه است که مسئولانی که در هفته گذشته، قول بازسازی آثار تاریخی دولت باکو در گنجه و دیگر نقاط آن سامان را «که مدعی هستند نظامی گنجوی شاعر ملی آنها و نه ایرانیان است!» به آنان داده‌اند، خانه نظامی در ایران را به عنوان یک اثر ارزشمند تاریخی که به ویرانه‌ای تبدیل شده، به حال خود رها کرده‌اند...

2- فراموش نکرده‌ایم که کوتاه زمانی پس از کشف لوح سنگی حکاکی شده در جزیره خارک که به عنوان سندی تاریخی از نام خلیج فارس و حاکمیت تاریخی ایرانیان بر این منطقه به شمار می‌رفت، دست‌های ناپاک ضد ایرانی شبانه با پتک و تیشه به جان این میراث ارزشمند و سند تاریخی افتادند و آن را نابود کردند...

3- ایرانیان میهن دوست فراموش نکرده‌اند که مسئولان میراث فرهنگی با تأکید بر این که چون اشیای تاریخی ارزشمندی در غارهای تاریخی تنگه بلاغی نزدیک پاسارگاد پیدا نکرده‌اند(!) پس این غارهای هخامنشی (به زعم آنان) ارزشی نداشته و این گونه بود که مجوز ایجاد سد سیوند صادر شد که علاوه بر زیر آب بردن و نابود کردن غارهای تاریخی تنگه بلاغی با آبگیری کامل سد ، در دراز مدت سبب آسیب تدریجی به پاسارگاد، مقبره کوروش، هم خواهد شد.

4- بنا بر گزارش‌ها و عکس‌های ارسالی در هنگام بازسازی (!) مقبره کوروش در سال گذشته که با صدمه به این بنای ارزشمند همراه بود، استخوان‌های کشف شده در سقف بنا ـ که به احتمال قوی بخش‌هایی از جسد کوروش بوده است ـ گفته می‌شود به وسیله مسئولان و کارگران مرمت کار در سطل زباله دور ریخته شده است!

يکشنبه 2/3/1389 - 17:32
شخصیت ها و بزرگان

اولین زن جراح ایرانی:"سکینه پری" متولد 1281-1307 در روسیه دیپلم دکتری گرفت و 1314 با اجازه نامه ی پزشکی خود را دریافت کرد.

اولین زن جراح پلاستیک:"دکتر هاسمیک هاراطونیان" در سال 1339 در این رشته فارغ التحصیل شد.

اولین زن داروساز:"اقدس غربی" و "اختر فردوس" اولین زنان دکتر داروساز ایرانی هستند که در سال 1316 وارد دانشگاه تهران شدند و در سال 1320 در این رشته فارغ التحصیل شدند.

اولین زن وکیل دادگستری:"یکاترینا سعیدخوانیان" متولد1278 اولین زن ایرانی که پس از تحصیل در رشته قضایی در روسیه به سال 1327 در تهران پروانه وکالت گرفت و به کار پرداخت.

اولین زن تاجر ایرانی: "مهین افشار" در سال 1336 موفق به دریافت کارت بازرگانی شد.

اولین زن سرتیب ایرانی:"مرضیه ارفعی" در سال 1312 با درجه هم ردیف سروانی در ارتش مشغول خدمت شد و در سال 1338 به عنوان اولین زن به درجه سرتیپی رسید.

اولین زن روزنامه نگار:"صدیقه دولت" در اصفهان به سال 1297 مجله" جمعیت نسوان وطن خواه" و مجله " زبان زنان" را منتشر کرد.

اولین زن خلبان:"عفت تجارتی" در سال 1318 در 22 سالگی برای اولین بار و به عنوان اولین زن در رشته خلبانی نام نویسی کرد و در همان سال اولین پرواز خود را با هواپیمای تایگرموس انجام داد.

اولین زن پرستار:"فاطمه توانایی" که در سال 1310 در آموزشگاه کوچک در شهر رشت نام نویسی کرد. او در سال 1314 در این رشته فارغ التحصیل شد.

اولین هنرمندان زن تاتر:اولین زنان که روی صحنه رفتند دو تن از زنان ارمنی به نام های " وارتوتریان"و"سراکالندریان" بودند.اولین زن آوازه خوان:"قمرالملوک وزیری" که صفحه پر کرد و پس از او "ملوک ضرابی" بود

يکشنبه 2/3/1389 - 17:29
خواص خوراکی ها

ماست پروماس یا پروبیوتیك خریداری کرده اید؟ خواص آنرا بخوانید

در میان ماست‌های كم‌چرب ، پرچرب و میوه‌ای با انواعی از ماست‌ها روبه‌رو می‌شویم كه یكی از الفاظ پروماس یا ماست‌بیو یا ماست پروبیوتیك روی بسته‌بندی آنها خودنمایی می‌كند.

 

اما آیا ماست‌های پروبیوتیك خواص ویژه‌تری نسبت به ماست‌های سنتی یا معمولی دارند؟ در واقع واژه پروبیوتیك به معنی زندگی‌بخش است. پروبیوتیك‌ها، میكروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند كه با افزودن مقادیر كافی آنها به ماست موجب بروز اثرات مفید در بدن میزبان خواهند شد.

این میكروارگانیسم‌ها نه ‌تنها بیماری‌زا نیستند بلكه در طول عبور از مجرای گوارشی،‌ زنده و فعال بوده و با ایجاد لایه‌های حفاظتی مخاطی در روده‌ها با باكتری‌های مضر مبارزه كرده و منجر به افزایش سطح ایمنی بدن می‌شوند.

از دیگر خواص این باكتری‌ها پیشگیری و كاهش ریسك ابتلا به سرطان، جلوگیری از رشد باكتری‌های عفونی در بدن، كاهش عوارض عدم تحمل لاكتوز، كاهش كلسترول خون و افزایش ارزش غذایی محصول است.

البته خوب است بدانید این میكروارگانیسم‌ها به طور طبیعی به مقدار اندكی در انواع ماست‌ها وجود دارد. لذا یكی از عمده‌ترین دلایل انتخاب ماست برای افزودن میكروارگانیسم‌های پروبیوتیك نیز همین امر است.

این محصول بر پایه شیر استوار است و دارای محیط داخلی مناسب جهت تخمیر مخمرهاست،‌ لذا بهترین بستر برای پرورش این باكتری به حساب می‌آید. این محصول چندین سال است كه در كارخانجات ژاپنی تولید و عرضه می‌شود و اگر مصرف آن به صورت روزانه و منظم باشد می‌تواند اثری دوچندان بر سلامت افراد داشته باشد.

مصرف زیاد این نوع ماست‌ها ضرری برای سلامتی ندارد اما مصرف كمتر از 200 میلی لیتر در روز آن خیلی مثمرثمر نیست البته نكته مهم در مورد مصرف این محصول آن است كه چون قدمت زیادی از تولیدش در كشور نگذشته بهتر است در برنامه غذایی نوزادان و كودكان زیر یكسال نباشد و اگر هم اصرار به گنجاندن این محصول در وعده‌های غذایی خردسالان دارید پیش از این كار حتما با پزشك فرزندتان مشورت كنید.
توصیه‌ها
باكتری‌های پروبیوتیك بیشتر از یك هفته یا حداكثر 10 روز زنده نمی‌مانند. لذا شما باید هنگام خرید به تاریخ تولید محصول توجه زیادی داشته باشید.
امروزه در بازارهای جهانی علاوه بر محصولات لبنی اغلب ترشی‌ها، شورها و آب میوه‌ها نیز به صورت پروبیوتیكی عرضه می‌شوند، اما نكته قابل توجه آن كه اگر پس از افزودن پروبیوتیك به این محصولات عمل پاستوریزاسیون انجام شود ، حرارت اعمال شده موجب مرگ یا غیرفعال شدن باكتری‌های زنده پروبیوتیكی خواهد شد بنابراین هیچ باكتری زنده‌ای در قالب این محصولات وارد بدن نخواهد شد و این محصولات خاصیت درمانی نخواهند داشت. همچنین این باكتری‌ها در برخی كنسروهای حاوی مواد نگهدارنده سدیم بنزوات باقی نمی‌ماند. بنابراین باید مطمئن شد كه این محصولات حاوی میكروب‌های مفید زنده باشند.
سه شنبه 28/2/1389 - 15:30
دعا و زیارت

خاصیت دارویی میوه‌های قرآنی

امروز خاصیت ضد سرطانی و درمانی بسیاری از میوه های نام برده شده در قرآن مورد تأکید دانشمندان قرار گرفته است.

حجت الاسلام حسین علوی مهر مدیر دانشنامه قرآن پژوهی با اشاره به اینکه ذکر برخی میوه‌ها در قرآن کریم با هدفی حکیمانه و دقیق صورت گرفته گفت: امروز خاصیت ضد سرطانی و درمانی بسیاری از میوه های نام برده شده در قرآن مورد تأکید دانشمندان قرار گرفته است.
مدیر دانشنامه قرآن پژوهی در گفتگو با مهر در رابطه با میوه های که در قرآن نام برده شده گفت: در قرآن کریم از میوه های متعددی مانند انگور ، انار ، انجیر ، زیتون و خرما نام برده شده است در این رابطه ممکن است دو نگرش مطرح شود.
وی افزود: یکی از این دونگرش این است که قرآن مطابق آن چیزی که در میان عرب آن زمان رایج بوده، این میوه ها را مثل انگور و انار و یا انجیر و خرما مطرح کرده است. این دیدگاه باعث می شود که فضیلتی برای این میوه ها در نظر گرفته نشود.
مدیر دانشنامه قرآن پژوهی در رابطه با دیدگاه دوم گفت: اگر با نگاه خاص، حکیمانه و دقیق تر به قرآن کریم نگاه کنیم در می یابیم که طرح تک تک مسائل از جمله مطرح کردن نام میوه ها دارای حکمت ، هدف و غرض خاصی از جانب خداوند متعال بوده است و می توان آن را براساس معجزه بودن قرآن در نظر گرفت.
وی تأکید کرد: این میوه ها  دارای شاخصهایی هستند که می توان گفت سایر میوه ها از این شاخصها برخوردار نیستند. برای مثال خرما دارای 9 نوع ویتامین مختلف است که قرآن کریم بیش از سایر میوه ها از آن نام برده و آن را هم از میوه های دنیوی و هم میوه های بهشتی معرفی کرده است. خرما می تواند جایگزین یک وعده غذایی شود.
حجت الاسلام علوی مهر اظهار داشت: این ویژگی ها را هم می توان برای انگور، انجیر و انار هم ذکر کرد؛ و علت اشاره خداوند به این میوه ها تداول مصرف آنها میان اعراب آن زمان نبوده است.
مدیر دانشنامه قرآن پژوهی با اشاره به اینکه امروزه کشف شده که بسیاری از میوه های نام برده شده در قرآن خاصیت ضد سرطانی دارند و ترکیب زیتون و انجیر خاصیت دارویی دارد ، اظهار داشت: همچنین قرآن عسل را هم دارای ویژگی درمانی توصیف کرده است.
به همین دلیل می توان استدلال کرد که قرآن متأثر از فرهنگ دورانی که نازل شده به این میوه ها اشاره نکرده بلکه خداوند براساس حکمت خود و با هدف خاصی از این میوه ها یاد کرده است تا مردم از آن استفاده کنند.
سه شنبه 28/2/1389 - 15:27
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته