• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 127
تعداد نظرات : 177
زمان آخرین مطلب : 5346روز قبل
آموزش و تحقيقات
آلودگی محیط زیست:آدمی امروز صرف نظر از آنكه به طور بی رویه و با بی فكری تمام به استفاده و تهی كردن منابع زمین می پردازد با فعالیت های خود در امور صنعتی موجب آلوده شدن محیط می گردد.  آلودگی عبارت است از وارد كردن مواد یا انرژی به وسیله ی آدمی به محیط زیست به طوری كه منابع حیاتی یا سلامتی انسان در معرض خطر قرار گیرد.

انسان ها بر آلودگی هوا، آب، افزایش زباله ها و نابودی گیاهان و جانوران و تخریب لایه اوزون موجب آسیب به طبیعت می شود.

ادامه دارد
چهارشنبه 2/5/1387 - 9:28
آموزش و تحقيقات

منابع تجدید شدنی: منابعی هستند كه به طور عمده از جانداران بدست می آیند، سرعت تولید این منابع زیاد است و متناسب با مصرف تولید می شوند. مثل پشم، پنبه...     

منابع تجدید نشدنی: منابعی هستند كه چرخه تولید آنها بسیار طولانی است اما سرعت مصرف آنها بسیار بسیار زیادتر از سرعت تولید آنهاست مانند نفت و زغال سنگ.

چهارشنبه 2/5/1387 - 9:26
آموزش و تحقيقات
آدمی و محیط زیست: انسان از گذشته های دور تمام نیازهای خود را از طبیعت تامین كرده است و از جهات گوناگون بر محیط طبیعی خود اثر گذاشته است، با افزایش جمعیت كره زمین آدمی محیط های طبیعی را از بین می برد و محیط های مصنوعی مانند شهرها را جایگزین می كند.با افزایش جمعیت میزان تقاضا برای مصرف منابع طبیعی زیادتر می شود این منابع به دو دسته تقسیم می شود

ادامه دارد

چهارشنبه 2/5/1387 - 9:25
آموزش و تحقيقات

آدمی و محیط زیست: 

انسان از گذشته های دور تمام نیازهای خود را از طبیعت تامین كرده است و از جهات گوناگون بر محیط طبیعی خود اثر گذاشته است، با افزایش جمعیت كره زمین آدمی محیط های طبیعی را از بین می برد و محیط های مصنوعی مانند شهرها را جایگزین می كند.با افزایش جمعیت میزان تقاضا برای مصرف منابع طبیعی زیادتر می شود این منابع به دو دسته تقسیم می شود.   

 منابع تجدید شدنی: منابعی هستند كه به طور عمده از جانداران بدست می آیند، سرعت تولید این منابع زیاد است و متناسب با مصرف تولید می شوند. مثل پشم، پنبه...     

منابع تجدید نشدنی: منابعی هستند كه چرخه تولید آنها بسیار طولانی است اما سرعت مصرف آنها بسیار بسیار زیادتر از سرعت تولید آنهاست مانند نفت و زغال سنگ. 

پیشرفت و شهرنشینی عملا سبب شده است از منابع كره زمین به طور فزاینده ای مصرف گردد. و بشر در آینده نزدیك با كمبود منابع تجدید نشدنی مانند سوخت های فسیلی مواجه خواهد شد

ادامه دارد

چهارشنبه 2/5/1387 - 9:25
آموزش و تحقيقات
لامسه
حس لامسه شامل حواسی چون درد، فشار، ارتعاش و دماست. این حواس به وسیله دو نوع گیرنده واقع در زیر سطح پوست، تشخیص داده می شوند: انتهاهای عصبی آزاد (بدون پوشش) و انتهاهای عصبی پوشیده به صورت اجسام حسی، انواع مختلف انتهاهای عصبی یا اجسام حسی، حواس ویژه را می گیرند. تعداد گیرنده ها در بدن فرق می کند: برای مثال، نوک انگشتان دست به شدت حساس هستند و گیرنده های زیادی دارند در حالی که ناحیه میانی پشت گیرنده های کمتری دارد.


گیرنده های لامسه
لمس به وسیله گیرنده های مختلفی در سطوح مختلف پوست انجـام مـی شـود. گیرنده های عصبی آزاد در نزدیک سطح پوست، به لمس، درد، فشــار و دمــا پـاسـخ مــی دهند.
چهارشنبه 2/5/1387 - 9:23
آموزش و تحقيقات
ساختار جوانه چشایی
مواد داخل دهان در تماس با موهای ظریفی قرارمی گیرند که روی جوانه های چشایی زبان واقع هستند. این موها، تکانه هایی عصبی تولید می کنند که از طریق رشته های عصبی به یک ناحیه تخصص یافته در مغز می روند.


گیرندگان چشائی

در روی زبان برآمدگی هائی دیده می شود که مشهود ترین آنها در عقب زبان است (شکل اول) ، این برآمدگی ها یا پرز ها سلولهای چشائی را در بر دارند. پرزهای قارچی بیشتر در اطراف و نوک زبان دیده می شوند. در نوک زبان بخوصوص نسبت به شیرینی حساسند و در اطراف زبان نسبت به ترشی. پرزهای همه زبان (جز وسط آن) نسبت به شوری حساسیت دارند قسمت میانی زبان متمایل به جلو نسبت به هیج محرک مزه ای حساسیت ندارند بعضی از برآمدیها نیز هیچ سلول چشائی ندارند.گیرندگان چشائی که جوانه های چشائی خوانده می شوند در کنار این برآمدگیها قرار دارند، چنانکه در شکل پنجم نشان داده است.هر برآمدیها یا پررزی دارای چند جوانه چشائی است از این شرح دیده می شود برای اینکه مزه چیزی درک شود لازمست در آب دهان شود و به این جوانه های چشائی برسد.
عصب هائی که در پایه سلولهای چشائی قرار دارند جریان عصبی را به مغز منتقل می کنند. 
چهارشنبه 2/5/1387 - 9:22
آموزش و تحقيقات
چشایی  
مزه ها به وسیله جوانه های چشایی تشخیص داده می شوند این ساختارها در دهان و گلو قرار دارند و اکثر آنها (حدود 10000 عدد) در سطح فوقانی زبان واقع شده اند. آنها تنها می توانند4 ‌مزه اصلی را تشخیص دهند. شیرینی، ترشی، شوری و تلخی. هر مزه به وسیله جوانه های چشایی واقع در یک ناحیه خاص از زبان تشخیص داده می شود: تلخی در پشت، ترشی در کناره ها، شوری در جلو و شیرینی در نوک. حس بویایی ما به همراه این4 ‌مزه اصلی، ما را قادر به افتراق طیف وسیعی از مزه های جزئی تر می کند.


چهارشنبه 2/5/1387 - 9:19
آموزش و تحقيقات
گیرندگان بویائی
گیرندگان بویائی ساختمانهای دوک شکلی هستند که از پیاز بویائی وارد حفره بالائی بینی می شوند. در آخر آنها که مژکهای کوچکی قرار دارد سلولهای بویائی در غشاء مخاطی بویائی قرار دارند. شکل سوم محل این ساختمانها را نشان می دهد این شکل نیز نشان می دهد که غشاء مخاطی بویائی در فوق جریان هوایی قرار دارد که از بینی به ریه ها می رود اینست که برای بوییدن چیزی باید هوا را بطرف بالا بکشیم از قسمت بالای پیاز بویائی بافته های عصبی به مرکز پیچیده عصبها وصل می شود و از این مرکز خبر به مغز می رسد
گیرنده های بویایی


مولکول‌های بودار با ورود به بینی،‌ مژه های (موهای ظریف)متصل به سلول های گیرنده سقف حفره بینی را تحریک می کنند. این گیرنده ها پیام ها را از طریق عصب بویایی به پیاز بویایی متصل می کند که پیام ها را به مغز می برد.


چهارشنبه 2/5/1387 - 9:18
آموزش و تحقيقات
بویایی
در جهان حیوان، بویائی یکی از مهمترین حواس لیکن در آدمیان اهمیت آن کمتر از حس بینائی و شنوائی است. با این حال این حس در زندگی آدمی اهمیت بخوصوص دارد. اغلب آنچه مزه می خوانیم در حقیقت بو است بدی بوی غذا ما را از خوردن آن بر حذر می دارد و بوی خوش برعکس ما را به خوردن غذا ترغیب می کند. بوی خوش در مطبوع ساختن چیزها سهم مهمی بر عهده دارد.

درآزمایشی که با فروش جوراب زنانه کردند دیده شد که وقتی جوراب اندکی معطر بود عده زنانی که آن را بر جوراب غیر وعطر (اما همجنس) ترجیح دادند شش برابر عده زنانی بود که جوراب بی عطر را انتخاب کردند و با وجود این فقط دو نفر از 250 نفر مورد آزمایش متوجه شده بودند که به جوراب ها عطر زده شده است. یعنی بدون توجه به بوی عطر جورابی را که اندکی بوی عطر می داد ترجیج داده بودند.

برای اینکه چیزی بو داشته باشد باید به صورت گاز یا بخار دراید وقتی سوراخهای بینی با مایع معطری پر شده باشد هیچ حس بو نمی کنیم اما وقتی مایع از سوراخ بینی خارج شود و بوییده شود ادراک بو صورت می گیرد.


چهارشنبه 2/5/1387 - 9:16
آموزش و تحقيقات

جنگ بدر

بدر» روستای کوچکی میان مکه و مدینه بود که چند غزوه از غزوات پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم را به نام آن روستا خوانده‌اند و مهم‌ترین آنها جنگ بدر کبری بوده است.
جنگ بدر کبری در ماه رمضان سال دوم هجری بین مسلمانان و مشرکان مکه در سرزمین بدر رخ داد. دلیل اصلی این جنگ آن بود که مشرکان مکه اموال مسلمانان مهاجر را مصادره کرده بودند و مسلمین مهاجر در شهر مدینه در تنگدستی و فقر به سر می‌بردند. از این رو وقتی رسول خدا خبر یافت کاروان تجاری قریش به سرپرستی ابوسفیان بن حرب از شام به مکه باز می‌گردد، تصمیم گرفت با سپاه مسلمین به کاروان حمله ببرد و به تلافی اموال مصادره‌شده‌ی مسلمانان مهاجر، اموال و کالاهای بازرگانان قریش را مصادره کند تا بنیه مالی مسلمانان تقویت شود

. رسول خدا در دوازدهم ماه مبارک رمضان به همراه 313 تن از یاران خویش از مدینه بیرون رفت. سپاه اندک مسلمانان با 20 شمشیر و هفتاد شتر و اسب در هفدهم ماه رمضان در بدر فرود آمدند. پرچم سپاه مسلمین را نیز علی ابن ابیطالب علیه السلام بر دوش داشت.
از سوی دیگر ابوسفیان وقتی از حرکت مسلمانان آگاه شد، پیکی را به مکه فرستاد و کمک خواست. سران قریش هم بی‌درنگ با سپاهی نهصد و پنجاه نفری عازم بدر شدند. ابوسفیان با کشاندن کاروان به بیراهه، آنان را از خطر رهانید و به قریش پیام داد که به مکه بازگردند اما ابوجهل با آگاهی از تعداد اندک مسلمانان و عدم آمادگی آنان برای این رویایی بزرگ، قریشیان را به نبرد تشویق کرد.
سرانجام جنگ درگرفت و مسلمانان با وجود تعداد اندک‌شان، با امداد الهی بر قریش پیروز شدند، هفتاد تن از آنان را کشتند و هفتاد تن را به اسارت گرفتند. ابوجهل و حنظله پسر ابوسفیان نیز در میان کشتگان بودند.
در جنگ بدر، حضرت علی علیه السلام پایمردی‌های بسیار کرد و در پیروزی مسلمانان سهم زیادی داشت، به طوری که گفته می‌شود 36 تن از مشرکان در آن نبرد به دست او کشته شدند.
در این جنگ، 14 تن از مسلمانان به شهادت رسید.

علت وقوع جنگ بدر

در نیمه جمادی الاول سال دوم هجری به پیامبر گزارش رسید کاروان قریش به سرپرستی ابوسفیان از مکه به شام می‌رود. پیامبر برای تعقیب کاروان تا ذات العشیره رفت ولی به کاروان نرسید.
چون ثروت مسلمانان مهاجر مقیم مدینه از طرف قریش مصادره شده بود، پیامبر به اصحاب خود فرمود:« ای مردم! این کاروان قریش است. می‌توانید برای تصرف اموال قریش از مدینه بیرون بروید؛ شاید گشایشی در کار شما رخ دهد
در ماه رمضان سال دوم هجرت پیامبر با 313 نفر برای مصادره اموال قریش از مدینه بیرون آمد و کنار چاه بدر توقف کرد. ابوسفیان که از حضور پیامبر و یارانش مطلع شده بود با یک نقشه تبلیغاتی، مردم قریش را برای رویارویی با پیامبر و یارانش تحریک کرد. و از سوی دیگر، با خبریابی از راه‌های مختلف توانست کاروان تجارتی قریش را از دست پیامبر و یارانش نجات دهد. اما ابوجهل با سخنان فریبنده خویش، قریش را بر انگیخت که برای قدرت‌نمایی به منطقه بدر بروند، و به این ترتیب، زمینه تحقق جنگ بدر را فراهم شد.

شورای جنگی پیامبر برای جنگ بدر

پیامبر خدا در گذرگاه شمالی بدر در دامنه‌ی کوه العدوة الدنیا در انتظار کاروان قریش بود تا کالاهای تجارتی آنان را مصادره کند که ناگهان باخبر شد سپاه قریش برای حفاظت این کاروان از مکه بیرون آمده.
پیامبر خود را بر سر دو راهی دید. از یک طرف می‌دید برای مقابله با ارتش بزرگ مکه آمادگی ندارد چون با سپاه کوچکی از مدینه بیرون آمده بود و از طرفی اگر به مدینه برمی‌گشتند پیروزی‌های گذشته مسلمین از دست می‌رفت و چه بسا دشمن به پیشروی خود ادامه می‌داد و به مرکز اسلام مدینه حمله می‌کرد.
به همین دلیل، پیامبر شورایی تشکیل داد و نظر اصحابش را جویا شد. ابتدا ابوبکر برخاست و گفت:« ما از مدینه با آمادگی کامل بیرون نیامده‌ایم
پیامبر فرمود: بنشین.
سپس عمر نیز همان سخن را تکرار کرد و رسول خدا دستور داد که بنشیند.
آن‌گاه مقداد برخاست و گفت:« ای پیامبر خدا! قلوب ما با شماست. ما مثل بنی اسرائیل نیستیم که به موسی گفتند: " تو و پروردگارت به جهاد بروید و ما در همین جا نشسته‌ایم. " ما می‌گوییم در سایه عنایات خدایت جهاد کن و ما نیز در رکابت نبرد می‌کنیم
پیامبر از شنیدن سخنان مقداد خوشحال شد و در حق او دعا کرد. پس از او سعد بن معاذ نیز سخنان حماسی و شورانگیزی ایراد کرد و در پایان گفت:« به فرمان خداوند، ما را به هر جا که صلاح است روانه کن
پس از سخنان سعد، پیامبر بلافاصله دستور حرکت را صادر فرمود و مژده شکست قریش را به یارانش داد.

حمله عمومی درجنگ بدر

پس از کشته شدن سران قریش حمله عمومی آغاز شد. پیامبر دستور داد که یارانش با تیراندازی از پیشروی دشمن جلوگیری کنند و آنگاه پیامبر با چوب دستی صفوف سربازان خود را منظم کرد و چنین دعا کرد: خدایا اگر این گروه امروز هلاک شوند دیگر کسی تو را عبادت نخواهد کرد. پیامبر مشتی خاک برداشت و به سوی قریش ریخت و فرمود: رو هایتان دگرگون باد. . .
آنگاه پیامبر دستور عمومی داد با حمله عمومی آثار پیروزی در ناحیه جبهه مسلمانان نمایان شد و دشمن که کاملا ترسیده بود پا به فرار گذاشت. پیامبر دستور داد از ریختن خون دو گروه جلوگیری به عمل آید.
1-
کسانی که در مکه به مسلمانان نیکی کرده و از آنها حمایت نموده بودند
2-
کسانی به اجبار از مکه بیرون آمده بودند و از صمیم دل خواهان اسلام و رسول خدا بودند مانند بیشتر بنی هاشم مانند عباس عموی پیامبر
در این نبرد چهارده نفر از مسلمین شهید شدند و هفتاد نفر از قریش کشته شدند و هفتاد نفر نیز اسیر گشتند.
شهدای بدر در گوشه میدان به خاک سپرده شدند و کشته های قریش به دستور پیامبر در میان چاهی ریخته شدند و پیامبر بر سر چاه رفت و نام یکایک سران کفر را بر زبان راند فرمود: آیا آنچه خدای شما به شما وعده کرده بود یافتید؟ من آنچه را خدایم وعده کرده بود درست یافت                                                                                                                                                                                           

حضور امام علی علیه السلام در جنگ بدر

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در ماه رمضان سال دوم هجرت با 313 نفر برای مصادره اموال کاروان تجاری قریش از مدینه خارج شد و در کنار چاه‌های بدرتوقف کرد. از سوی دیگر، قریش با 900 نظامی کارآزموده و مجهز به کمک کاروان شتافت و اگرچه کاروان مسیر خود را عوض کرده و از تیررس مسلمانان گریخته بود، ولی قریشیان برای رویارویی با مسلمانان بامداد روز 17 ماه رمضان از پشت تپه‌ای به دشت بدر سرازیر شدند. علی علیه السلام در طول ماجرای نبرد بدر حضوری درخشان و تاثیرگذار داشت.

در شب پیش از جنگ که مسلمانان نیازمند آب بودند، او داوطلب تهیه آب شد و در تاریکی بیابان به تنهایی به طرف چاه بدر حرکت کرد. چنین روایت شده که در مسیر بازگشت، فرشتگان مقرب الهی، جبرئیل و میکائیل و اسرافیل، همراه تعدادی دیگر از فرشتگان نزد علی علیه السلام آمدند و درود و سلام نثارش کردند.
در روز جنگ نیز وقتی سه نفر از قریش به نام‌های عتبه پدر هند (پدر همسر ابوسفیان) و شیبه ،برادر بزرگش، و فرزندش ولید، غرش‌کنان به میدان نبرد آمدند و مبارز طلبیدند،سه نفر از انصار به نام های عوف ،معوذ و عبدالله بن رواحه به مقابله انان شتافتند،لیکن مبارزین قزیش فریاد بر اوردند :ای محمد، کسانی از اقوام ما که هم شان ما هستند به جنگ ما بفرست.
پیامبر نیز به عبیده بن حارث بن عبدالمطلب و حمزه بن عبدالمطلب و علی علیهم السلام فرمان داد که برای نبرد با آنان آماده شوند. هر سه نفر روانه میدان نبرد شدند. علی علیه السلام که حدود 25 سال داشت و جوان‌ترین آنها بود، به جنگ ولید ،دایی معاویه، رفت، و حمزه که میانسال بود با عتبه و عبیده بن حارث که از همه مسن‌تر بود با شیبه به جنگ پرداختند.
علی علیه السلام و حمزه حریفان خود را در همان لحظه نخست به خاک افکندند ولی میان عبیده و ولید ضربات زیادی رد و بدل می‌شد و هر یک، دیگری را مجروح می‌کرد. در این هنگام علی علیه السلام و حمزه به کمک عبیده شتافتند و حریف او را از پا درآوردند.
علی علیه السلام در نامه‌ای به معاویه می‌نویسد:« شمشیری که من آن را در یک روز بر جد تو (عتبه پدر هند، مادر معاویه) و دائی‌ات (ولید فرزند عتبه) و برادرت (حنظله) فرود آوردم، هنوز نزد من است
حضور شجاعانه حضرت علی علیه السلام در نبرد بدر باعث شد اسلام در اولین درگیری رسمی و خونین خود با مخالفان جدی و سرسختش سر بلند و سرافراز بماند و نام بدریون برای همیشه به عنوان مدافعان حقیقی اسلام و آیین توحیدی در تاریخ اسلامی بدرخشد

چهارشنبه 2/5/1387 - 7:17
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته