• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5528
تعداد نظرات : 628
زمان آخرین مطلب : 4184روز قبل
دانستنی های علمی
ستاره شناسان آمریکایی با کمک تلسکوپ فضایی پرتوهای گامای انریکو فرمی ناسا فوتونهایی را شناسایی کردند که نظریه فضا- زمان انیشتین را بار دیگر تائید می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسگرهای تلسکوپ فضایی پرتوهای گامایی انریکو فرمی توانستند دو فوتون را که پس از 3/7 میلیارد سال به این تلسکوپ رسیده بودند دریافت کنند. هر دو فوتون در مدت 9/0 ثانیه به این حسگرها رسیدند. انرژی یکی از این دو فوتون یک میلیون برابر بیشتر از دیگری است.

این فوتونها از یک انفجار کوتاه پرتوهای گاما که GRB 090510 نام دارد در فضا رها شده اند. GRB 090510 یک انتشار ناگهانی نورانی پرتوهایی گامایی است که از برخورد دو ستاره نوترونی ایجاد شده است. مدت این انفجار 1/2 ثانیه بود.

انیشتین معتقد بود در فضا- زمان تمام اشکال پرتوها در خلاء با یک سرعت حرکت می کنند اما نظریه های دیگر گرانش فرض می کنند که در مقیاس میلیاردها برابر کمتر از ابعاد یک الکترون، فضا- زمان یک ساختار اسفنجی خواهد داشت که در آن فوتونهای پرتوهای گاما برپایه انرژی که دارند با سرعت و اندازه های مختلفی حرکت می کنند. اکنون کشف جدید این دانشمندان نشان می دهد که تئوری فضا- زمان انیشتین هنوز نسبت به تئوریهای جدید اعتبار بیشتری دارد.

در این خصوص محققان دانشگاه استنفورد اظهار داشتند: "این اندازه گیری نظریه های جدید را درباره گرانش رد می کند. این نظریه های جدید تغییر در سرعت نور را برپایه میزان انرژی پیش بینی می کنند. این درحالی است که این دو فوتون با رد اختلاف فاصله یک بخش روی 100 میلیون میلیارد با یک سرعت یکسان به تلسکوپ فرمی رسیدند. به این ترتیب تئوری انیشتین هنوز اعتبار دارد."

دهها سال است که فیزیکدانان به دنبال نظریه جدیدی هستند که بتواند تمام چهار نیروی حاضر در جهان را باهم متحد کند. مدل استاندارد فیزیک ذرات تاکنون توانسته است سه قانون را باهم متحد کند که عبارتند از: نیروی قوی، نیروی ضعیف و نیروی الکترومغناطیس.

این درحالی است که نیروی گرانش به دلیل ویژگیهای خاصی که دارد تاکنون نتوانسته است در این مدل ادغام شود. به همین دلیل نظریه های متعددی درباره آن مطرح شده است.

براساس گزارش نیویورک تایمز، این دانشمندان توضیح دادند: "این دو فوتون می توانند یکی از نادرترین اطلاعات تجربی را برای تائید نظریه انیشتین درباره ساختار فضا- زمان ارائه کند."

دوشنبه 25/8/1388 - 23:21
موبایل
پست الكترونیك یكی از بزرگ‌ترین دستاوردهای رایانه است. در واقع پست الكترونیك و پروتكل‌هایی كه برای پیاده‌سازی آن استفاده می‌شوند، راه‌هایی برای ورود و خروج اطلاعات هستند. بدافزارنویسان نیز از تمام این راه‌ها استفاده می‌كنند و با توجه به كاربرد عمومی پست الكترونیك، ایمیل به یكی از مرسوم‌ترین روش‌های انتقال بدافزار تبدیل شده است.

پست الكترونیك برای ما خدمتی برای تسریع ارتباطات و برای بسیاری از سرویس‌دهندگان، این خدمت یك تجارت پردرآمد است. AIM Mail، Hotmail، Yahoo Mail!، Gmail و ده‌ها سرویس‌دهنده دیگر وجود دارد كه خدمات پست الكترونیك را به طور مجانی ارائه می‌كنند.
این روزها خدمت پست الكترونیك پولی یا مجانی از نظر امنیت و كیفیت تفاوت زیادی با یكدیگر ندارد. ممكن است این تفاوت در دامنه یا نام كاربری پست الكترونیك ظاهر شود اما از نظر كاربری و برنامه یا محیط واسط، هر دو خدمات تقریبا یكسان به نظر می‌رسد.
Yahoo Mail، Gmail و Hotmail به عنوان سه سرویس‌دهنده بزرگ پست الكترونیك در جهان، خدمات امنیتی بسیار خوبی به كاربران خود ارائه می‌كنند. هر یك از این سه سرویس‌دهنده، روش‌های منحصر به فردی دارند تا امنیت موارد پستی خود را تا حد زیادی تامین كنند اما این همه آن چیزی نیست كه كاربر برای در امان ماندن از خطرات استفاده از ایمیل به آن نیاز دارد.
سرویس‌دهنده‌هایی كه تا به این جا ذكر كردیم، در رده سرویس‌دهنده‌های HTML قرار می‌گیرند. یعنی كاربر از طریق مرورگر به پست الكترونیك خود متصل می‌شود و در یك وب سایت و تنها به صورت آن‌لاین، صندوق پستی خود را مشاهده می‌كند. POP3 و IAMP دو پروتكلی هستند كه شما می‌توانید علاوه بر پروتكل HTML برای مشاهده پست الكترونیك خود از آن‌ها استفاده كنید.
هر یك از سرویس‌دهنده‌های بزرگ ایمیل به استثنای یاهو به كاربران خود اجازه می‌دهند كه از طریق یكی از این دو پروتكل هم پست الكترونیك خود را مشاهده كنند. این كار از طریق یك نرم‌افزار مانند Thunderbird، Outlook یا Pegasus انجام می‌شود.
در روش POP3 تمام ایمیل‌های شما بدون هیچ كم و كاستی دانلود می‌شود و در یك پوشه به نام Inbox قرار می‌گیرد. منظور از تمام ایمیل‌ها، ایمیل‌هایی هستند كه در Inbox ایمیل اصلی شما وجود داشته باشند.
فرض كنید كه شما Gmail خود را از طریق پروتكل POP3 به نرم‌افزار Outlook متصل كرده باشید. در این صورت تنها اطلاعات موجود در Inbox پست الكترونیك شما به Outlook منتقل می‌شود و نرم‌افزار Outlook از دانلود ایمیل‌های موجود در Spam و دیگر پوشه‌ها خودداری می‌كند.
Gmail اسپم‌ها را جداسازی می‌كند و به طور مستقیم در Inbox قرار نمی‌دهد. این قابلیت، امنیت شما را تا دو برابر افزایش می‌دهد چرا كه هر ایمیل برای این كه مسیر رسیدن به شما را پشت سر بگذارد، از دو فیلتر عبور خواهد كرد.
در روش IMAP، تمام پوشه‌های موجود در پست الكترونیك شما هماهنگ‌سازی یا در اصطلاح سنكرون می‌شود.
این یعنی حتی نامه‌هایی كه در Spam به عنوان اسپم شناخته شده‌اند نیز به پست الكترونیك شما منتقل و در پوشه‌ای با همین نام ذخیره می‌شوند.
در روش IMAP، تنها عنوان و نام فرستنده و متن ایمیل "Header " نمایش داده می‌شود و فایل‌های ضمیمه شده در صورتی دانلود می‌شود كه كاربر به طور اختیاری روی آن‌ها كلیك كند.
این روش، امنیت را به گونه دیگری برای كاربر تامین می‌كند اما احتمال از دست دادن ایمیل‌های مهمی را كه به اشتباه اسپم شناخته شده‌اند از بین می‌برد. البته در این روش نیز شما می‌توانید پی ببرید كه سرویس‌دهنده شما چه ایمیل‌هایی را اسپم یا خطر دانسته است.
روش POP3 برای كاربرانی مناسب است كه پست الكترونیك خود را همیشه از طریق یك رایانه شخصی مشاهده می‌كنند، در این صورت می‌توانند از امكانات آف‌لاین پست الكترونیك نیز بهره‌مند شوند اما این گونه كاربران ملزم هستند كه رایانه خود را به یك آنتی‌ویروس مناسب مجهز كنند.
برخی از آنتی‌ویروس‌ها با نرم‌افزارهایی مانند Outlook و یا Thunderbird همگام می‌شوند و به محض ورود هر ایمیل، محتویات آن را بررسی می‌كنند. این‌گونه آنتی‌ویروس‌ها، فیلتر سوم برای كاهش خطرات احتمالی ایمیل‌ها خواهند بود.
یكی از مشكلاتی كه در طی چند سال گذشته گریبان‌گیر خدمات پست الكترونیك بوده، فیشینگ است.
فیشرها یك سایت تقلبی هستند كه خود را به جای یك سایت دیگر جا می‌زنند و اطلاعات شخصی كاربران را دریافت می‌كنند.
استفاده از پروتكل‌های IMAP و POP3 شما را از دامی كه فیشرها برای كاربران پهن كرده‌اند در امان می‌دارد.
سرویس‌دهندگان بزرگ پست الكترونیك، از روش‌های امنیتی پیشرفته‌ای برای حفظ امنیت ایمیل كاربران خود استفاده می‌كنند.
SSL و TSL دو لایه امنیتی هستند كه توان دستیابی به محتوای ایمیل‌ها را از واسطه‌های میان فرستنده و گیرنده سلب می‌كنند.
این دو لایه امنیتی در حالتی كه شما با استفاده از مرورگر از پست الكترونیك خود استفاده می‌كنید "HTML " خواه یا ناخواه اعمال می‌شود اما اگر از یكی از دو پروتكل POP3 یا IMAP استفاده می‌كنید باید این لایه امنیتی را به طور دستی وارد كنید.
در صورتی سرویس‌دهنده پست الكترونیك شما این دو لایه را در میان خدمات خود در اختیار شما قرار داده باشد، در هنگام تنظیم اطلاعات ایمیل خود می‌توانید به قسمت Advanced نرم‌افزار Outlook یا Thunderbird مراجعه كرده و لایه‌های امنیتی دیگر را نیز تنظیم كنید.
كسری پاك‌نیت

منبع: هفته‌نامه فناوری اطلاعات
دوشنبه 25/8/1388 - 5:48
موبایل
در شروع هزاره سوم می توان فن آوری اطلاعات و ارتباطات را به عنوان اصلی ترین محور تحول و توسعه بیان كرد كه دستاوردهای ناشی از آن نیز در زندگی مردم تأثیر فراوانی داشته است.

رشد فن آوری اطلاعات و ارتباطات و افزایش كاربرد آن در جهان، بشر را به سمت نهایت موج سوم در تحولات جوامع بشری و آغاز موج چهارم یا عصر مجازی حركت داده است.
عصر مجازی كه می توان گفت تا حدودی وارد آن شده ایم، عصریست كه كلیه امور در آن به صورت مجازی یا الكترونیكی به انجام می رسد. كشورهای پیشرفته در چند دهه گذشته در خصوص گسترش كاربرد فن آوری اطلاعات و ارتباطات و به كارگیری آن جهت پیوستن به عصر مجازی فعالیتهای گوناگونی را انجام داده و تا حدود 60 درصد امور داخلی خود را به كمك فن آوری اطلاعات به صورت مجازی به انجام می رسانند. برخی معتقدند كشور ما به فن آوری اطلاعات و ارتباطات نیازی نداشته و ندارد و ورود این قبیل فن آوری ها را به كشور تحمیل توسط كشورهای پیشرفته می دانند.
در واقع فن آوری اطلاعات با نظم بخشیدن به حوزه اجرا آن دسته از فعالیتهای اجرایی كه تكراری و فاقد خلاقیت هستند را به سمت خودكارسازی و ماشینی شدن پیش می برد و فكر انسان را آزاد می كند تا به آن چیزی كه خاص انسان است یعنی اندیشه بپردازد و در نتیجه، بهره وری و تغذیه اطلاعاتی جوامع را به كمك فن آوری اطلاعات خواهیم داشت.
در كشور ما مسئولین ذیربط جهت نزدیك شدن به استانداردهای جهانی و رشد و تعالی فن آوری اطلاعات در كشور طرح هایی را از قبیل طرح تكفا تهیه و تصویب كردند كه توانست گامی مهم جهت جهش از موج سوم به موج چهارم باشد. كه البته بازتاب جدی از اجرایی شدن و یا نتایج مثبت آن نمی شنویم. در كشورهای پیشرفت الكترونیكی شدن به دلیل استاندارد بودن چرخه امور به سادگی پیاده سازی و به سرعت پیشرفته كرده است ولی متأسفانه در مقابل، دلیل عدم پیشرفت سرویسهای الكترونیكی در كشور ما غیر استاندارد بودن نحوه پیاده سازی و اجرا می باشد و تغییرات كوچكی كه در راستای الكترونیكی شدن امور در كشورمان انجام شده، تا حدی كشور را دچار شك فن آوری كرده است. طبق آمار جهانی در سال 2007 بیشترین رشد فن آوری در منطقه خاورمیانه بوده است و این نشان می دهد كه كشورهای همسایه در حال برنامه ریزی گسترده جهت پیشبرد اهداف خود در راستای فن آوری اطلاعات و ارتباطات هستند.
در سال گذشته 46.9 درصد از كل درآمدهای IT منطقه به كشور ابوظبی اختصاص داشته است.
علل عدم رشد فن آوری اطلاعات در كشور را مسائل گوناگونی می توان نام برد كه در ادامه به نمونه هایی از آنها اشاره شده است:
- فردگرایی، یكی از مشكلات كشور ماست كه تأثیر خود را در عدم رشد فن آوری اطلاعات نیز نمایان كرده است.
- شناخت ناكافی از فن آوری ها از جمله اینترنت یكی دیگر از مشكلات در سطوح مختلف جامعه است، برای مثال 82 درصد از اینترنت را سایتهای تجاری تشكیل داده اند ولی همچنان بسیاری از مسئولین و مردم دیدگاهشان نسبت به اینترنت همان چند درصد اندكی است كه از نظر فرهنگی با آنها مشكل داریم.
- یكی دیگر از مشكلات را می توان عدم وجود مرجع مستقل و مناسب در این حوزه نام برد برای مثال در مواردی اصلاً منبعی وجود ندارد و یا وجود دارد و هر روز در حال تغییر است و این باعث شده است كه فن آوری اطلاعات از این دست به آن دست شده و افراد مختلفی روی آن اظهار نظر كنند و موضوعات به گونه ای طرح و بررسی شود كه ما به نتیجه مطلوب نرسیم.
- بزرگترین مانع رشد فن آوری اطلاعات در كشور عدم شناخت از كاربرد و نحوه به كارگیری آنها می باشد كه به آن مانع ذهنی نیز می گویند. در صورتی كه افراد جامعه از كاربرد و تأثیرات فن آوری اطلاعات در كلیه امور مانند: صنعت، صادرات، اشتغال، بهره گیری از منابع و . . . مطلع شوند و فن آوری را پذیرا باشند، به راحتی می توان چند مورد قبلی را در اسرع وقت جبران نمود.
پیشرفت جهان در30 سال گذشته نشان دهنده این مهم است كه سرمایه های غیر ملموس 90 درصد از سرمایه های مردم جهان را تشكیل می دهند و چیزی با عنوان سرمایه ملموس ارزش گذشته خود را ندارد.
هزینه مربوط به فعالیتهای فیزیكی مانند: ساخت و ساز، صنعت، كاغذ، حمل و نقل و . . . در حال افزایش می باشد ولی در مقابل هزینه مربوط به كامپیوتر، اطلاعات و ارتباطات به سرعت رو به كاهش است و این خود نشان دهنده رشد فن آوری اطلاعات و میل به سمت جامعه اطلاعاتی است.
رشد فن آوری اطلاعات و ایجاد جامعه اطلاعاتی باعث ایجاد جوامعی دانش بنیاد می شود كه گردش اطلاعات شریان اصلی حیات جامعه خواهد شد، در نتیجه فاصله ها كوتاه می شود و عملاً اطلاعات به كالا تبدیل خواهد شد.
جامعه اطلاعاتی كه متشكل از شهر الكترونیكی و شهروند الكترونیكی خواهد بود، سرویسهایی مانند بانكداری الكترونیك، تجارت الكترونیك، پول الكترونیك و . . . را در برخواهد داشت و لازمه بسترسازی جهت پیاده سازی شهر الكترونیك و یا جامعه اطلاعاتی پیاده سازی سرویسهای مناسب و از همه مهمتر ایجاد شهروند الكترونیكی خواهد بود.
جهت تربیت شهروند الكترونیكی باید مردم را با كاربرد فن آوری اطلاعات و یا سرویسهای الكترونیكی آشنا كرد كه اعتمادسازی گام اول در آموزش شهروند الكترونیكی است. در حالی كه ساده ترین سرویسهای بانكداری الكترونیك دچار ضعف و مشكلات فراوان است نمی توان اعتماد مردم را نسبت به شهر الكترونیكی یا شهروند الكترونیكی جلب كرد كه می توان بزرگترین دلیل ضعف این گونه سرویسها را عدم زیرساخت ارتباطی مناسب در كشور نام برد كه ان شاءا. . . با خصوصی سازی مخابرات در كشور مشكل زیرساخت نیز مرتفع خواهد شد.
ماهنامه پردازشگر به عنوان اولین نشریه فعال در خصوص سرویسهای الكترونیكی و برگزاركننده اولین همایش بین المللی تجارت الكترونیك در كشور میزگردهای متعدد تخصصی پیرامون بانكداری الكترونیكی، جامعه اطلاعاتی و . . . تلاش دارد تا با اطلاع رسانی و انعكاس مقالات علمی و تحلیلی در خصوص سرویسهای الكترونیكی، جهت پیشرفت كشور و الكترونیكی شدن امور خدمت كوچكی انجام دهد.

منبع:ماهنامه پردازشگر
دوشنبه 25/8/1388 - 5:47
موبایل
همه ما طعم تحقیق‌های دوره مدرسه و دانشگاه را چشیده‌ایم و بارها برای انجام آنها ساعت‌های طولانی را در كتابخانه‌ها به دنبال سرنخی از اطلاعات مرتبط به آن موضوع زیر و رو كرده‌ایم یا به ده‌ها نفر نامه نوشته و در عصر جدید ایمیل زده تا اطلاعات قابل وثوقی به دست آوریم؛ اما امروز كارها ساده شده است.

بچه‌های مدرسه، دانشجویان و حتی روزنامه‌نگارانی كه قصد نگارش مقاله‌های تحقیقی دارند، برای تحقیقاتشان مرجعی دم‌دست و فوری در اختیار دارند: ویكی‌پدیا.

تفاوت كار برای آنها با نسل گذشته خود، مانند كار روزنامه‌نگاران است. اگر یك روز اینترنت و سایت‌های اطلاع‌رسانی قطع شوند، نسل جدید روزنامه‌نگاران آخر شب بی‌خبر از همه جا باقی می‌مانند و صفحه‌آراهای حرفه‌ای امروز، شاید تصوری از مصیبت‌های صفحه‌آرایی غیررایانه‌ای كه تا چند سال پیش پدیده‌ای عمومی بود، ندارند. بسیاری از كسانی هم كه به دنبال تحقیقات سریع هستند دركی از دوران پیش از ویكی‌پدیا ندارند، دورانی كه سال 2001 میلادی آغاز شد.

ویكی‌پدیا را در این سال جیمی والس و لری سنگر ابداع و راه‌اندازی كردند. ویكی‌پدیا خود را این گونه تعریف می‌كند: دانش‌نامه‌ای رایگان، بر پایه فناوری شبكه، چند زبانه و ساخته‌شده براساس همكاری داوطلبان.

شاید خود این دو بنیانگذار نیز فكر نمی‌كردند در 8 سال فعالیت این دایره‌المعارف دارای 13 میلیون مدخل شود كه تنها 3 میلیون مدخل آن به زبان انگلیسی نگارش یافته است. اینك ویكی مرجعی منحصر به فرد در جهان اینترنت است و بسیاری از سایت‌ها توضیحات كلمات و اصطلاحات خود را با پیوندهای اینترنتی به مقالات این سایت ارجاع می‌دهند و گوگل لینك صفحات مربوط به این دانشنامه را در بالاترین سطح نتایج خود هنگام جستجوی واژه‌ها نشان می‌دهد.ویژگی مهم این دایره`‌المعارف‌ نسبت به دایره`‌المعارف‌‌های دیگر تیم نویسندگان آن است. برخلاف دایره‌المعارف‌های رایج همه مردم می‌توانند این دایره`‌المعارف را بنویسند یا آن را ویرایش كنند.

ویكی بر مبنای مشاركت عمومی بنا شده است و توسعه خود را مدیون همین امر می‌داند. این ایده در ابتدا با شك و شبهه فراوانی همراه بود اگر همه مردم بتوانند در نگارش یا ویرایش یك دایره‌المعارف مرجع همكاری كنند چطور می‌توان به آن اعتماد كرد.

بنیانگذاران معتقد بودند فشار اجتماعی مردم و بویژه طبقه فرهنگی در طول زمان این مشكل را حل خواهد كرد و از سوی دیگر، بی‌نام بودن نویسندگان، نپرداختن حق الزحمه به آنها و نداشتن هیچ نوع حقی بر نوشته از سوی نویسندگان آن باعث خواهد شد تعداد مزاحم كمتری به عمد اطلاعات غلط را وارد مجموعه كنند و اطلاعات غلط از سوی افراد با صلاحیت صحیح می‌شود. طی زمان در كمال تعجب، این ایده موفق از آب در آمد. بسیاری از سازمان‌ها و افراد به كمك ویكی آمدند و آن را به مرجعی به روز، دقیق و قابل اعتماد و توسعه یابنده تبدیل كردند.

این موفقیت كه در كنار ارائه روش‌های ویرایشی، طراحی لایه‌هایی برای جلوگیری از نفوذ اسپم‌ها و خرابكاری‌های هدفمند و منع نویسندگان از نگارش درباره برخی موضوعات یا حذف برخی مقالات پس از بحث‌های داخلی باعث شد اعتبار ویكی به حدی افزایش یابد كه به كتاب مقدس اطلاعات دوران معاصر تبدیل شود، اما ایمان بیش از اندازه به این پدیده جدید می‌تواند مصیبت‌بار باشد.

روزنامه‌نگاران یكی از مشتری‌های اصلی ویكی به‌شمار می‌روند. این پدیده بویژه در كشورهایی مانند ایران كه روزنامه‌نگاران دسترسی به منابع دست اول به دلیل ضرورت پرداخت حق اشتراك سنگین از سوی رسانه را ندارند به یك معجزه شبیه بود، اینك اطلاعات رایگان در اختیار روزنامه‌نگاران قرار داشت و آنها می‌توانستند با كمك این داده‌ها مطالب خود را مستند كنند.

با گسترش ویكی فارسی ارجاعات به صفحات فارسی نیز افزایش یافت و اینك برخی نویسندگان ویكی را فصل الخطاب بحث‌ها می دانند، اما این اعتماد تا كجا باید ادامه یابد؟

ویكی‌پدیا با تمام رشدش هنوز آسیب‌پذیر است. هزاران اشتباه كوچك و ده‌ها اشتباه بزرگ تاكنون در این دایره‌المعارف‌ كشف شده‌اند كه برخلاف انتظار، مدت طولانی دوام آورده‌اند. تایمز آنلاین، فهرستی از خنده‌دارترین اشتباهات ویكی را فهرست كرده است‌.

در یكی از آنها وقتی به سراغ جستجوی نام دیوید بكام می‌رفتید او دروازه‌بانی چینی متعلق به قرن 18 میلادی معرفی شده بود. البته یك روزنامه‌نگار ورزشی احتمالا می‌تواند غلط بودن این مطلب را بسرعت تشخیص دهد، اما اگر چنین اشتباهی در توضیح یك تركیب شیمیایی وجود داشته باشد آیا یك روزنامه نگار علمی یا شخصی عادی كه به دنبال اطلاعاتی درباره تركیبات شیمیایی است و می‌خواهد اطلاعاتی از آن تركیب را در سابقه مطلبی كه می‌نویسد بیاورد، می‌تواند متوجه شود؟

بسیاری از اوقات، پاسخ منفی است. در ویكی فارسی این مساله به شكل حادتری خود را نشان می‌دهد. تعداد كم نویسندگان كه عمدتا به جای نگارش مقاله، آن را بر مبنای ترجمه‌ای كوتاه از نسخه انگلیسی به روز می‌كنند با غلط‌های فاحشی همراه است.

بسیاری از مطالب ویكی فارسی هنوز مورد شبهه است و گاه مترجمانی كه برای افزایش تعداد مقالات فارسی ترجمه‌های سریعی از ویكی انگلیسی برای این صفحه آماده می‌كنند در دام اشتباهات ترجمه‌ای می‌افتند و مشكل وقتی بروز می‌كند كه ما به عنوان مرجع خبری، به سراغ این منابع می‌رویم و اشتباهات سهوی نویسندگان یكباره خود را در متن‌های دقیقی كه باید اطلاعاتی قابل اعتماد برای خوانندگان فراهم آورد، بروز می‌كند.

ویكی كمك بزرگی به روزنامه‌نگاران در كنار بقیه مردم كرده است؛ اما اگر كسی ویكی را پایان كار تحقیق و تحقیق را به معنی جستجو در ویكی بداند به یقین خود را در خطر جدی اشتباهات گاه مهلك قرار داده است.

خواندن مقاله ویكی پدیا درباره یك موضوع به معنی تحقیق نیست، اما می‌تواند شروعی برای یك بررسی باشد. بیشتر اوقات لینك‌های بخش منابع ویكی از كل مطالب آن با اهمیت‌تر هستند، چون جستجوگر را به سمت مطالب دست اول‌تر راهنمایی می‌كنند و از طریق آن می‌توان داده‌های خود را توسعه داد.

همه ما ویكی را به عنوان ابزاری از دنیای مدرن پذیرفته‌ایم. این موجود دوست داشتنی رشدی بسیار سریع‌تر از آنچه تصورش را می‌رفت بروز داده است و شاید وقتی در همین روزنامه جام‌جم چند سال پیش به معرفی آن پرداختیم كمتر كسی فكر می‌كرد لازم باشد درباره آن جدی بیندیشد. در آن زمان نوشتیم كه ویكی یكی از پدیده‌های انقلاب اطلاعات خواهد بود و امروز چنین شده است. بی‌احتیاطی در استفاده از ویكی پدیا بویژه نسخه كمتر قابل اطمینان‌تر فارسی آن می‌تواند این دایره‌المعارف‌ را به دشمنی علیه ما و خودش تبدیل كند. به همین دلیل باید مواظب ویكی بود. ویكی از یك سو دروازه‌های منابع گسترده‌ای را پیش‌روی ما گشوده و از سوی دیگر ما را در مقابل تهدید اطلاعات نادرست قرار می‌دهد.

نویسنده:پوریا ناظمی

دوشنبه 25/8/1388 - 5:46
هوا و فضا
فیلمی از یک حلقه اسرارآمیز درخشان در آسمان مسکو توانسته است توجه کارشناسان و علاقه مندان پدیده "یوفو" را در تمام دنیا به خود جلب کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، این فیلم که یک توده ابر سفید عجیب را نشان می دهد در هفته گذشته به سرعت در اینترنت گسترش یافت. به گفته "نیک پاپ" یوفوشناس انگلیسی، این توده حلقه ای شکل یک واقعیت اسرارآمیز است.

وی در این خصوص توضیح داد: "این تصویر واقعا شگفت انگیز است. به راستی چه چیزی می تواند باشد. به هر حال روی وب تئوریهای زیادی در این باره مطرح شده است."

در حقیقت کسانی که به تئوریهای مربوط به بیگانگان فضایی و بشقاب پرنده ها اعتقاد دارند در این مورد نمی توانند با پاسخ کارشناسان هواشناسی قانع شوند.

به طوری که توضیح درباره یک پدیده طبیعی آن چیزی نیست که وبگردان در شبکه به دنبال آن می گردند. در حقیقت این پدیده یادآور فیلم "روز استقلال" است که در آن بیگانگان فضایی به زمین حمله می کنند و به همین علت به سرعت به سوژه ای مهم برای شکارچیان موجودات فرازمینی تبدیل شده است.

باوجود این، یک کارشناس سرویس هواشناسی روسیه بلافاصله پس از انتشار این فیلم روی اینترنت هر نوع فرضیه فراطبیعی را در این مورد غیرممکن خواند و گفت: "حتی اگر بسیار وهم انگیز باشد اما باید پذیرفت که تنها یک اثر نور است. اگر به دقت به فیلم نگاه شود می توان پرتوهای آفتاب را که از میان توده ابر عبور می کنند دید."

این کارشناس هواشناسی در مورد این پدیده شگفت انگیز توضیح دادند: "این توده های ابر مربوط به برخی از جبهه های هوای سرد هستند که به تازگی از اقیانوس منجمد شمالی به روسیه رسیده اند. این جریانها با عبور نوری که در زمان غروب آفتاب از خورشید ایجاد می شود این اثر ویژه را ایجاد می کنند."

 

این درحالی است که برخی دیگر از کارشناسان، پدیده آلودگی اتمسفر را علت ایجاد این توده درخشان حلقه ای دانسته اند. هرچند به اعتقاد هواشناسان این فرضیه ها ارتباطی با این پدیده ندارند.

این کارشناس در این خصوص افزود: "اثری مانند این تنها اگر شرایط آب و هوایی در یک دوره نسبتا طولانی مناسب باشند ایجاد می شوند و مسکو در روزهای اخیر شاهد بادهای شدیدی بوده است که این بادها تمام مه دودها و آلودگیهای هوا را از آسمان پایتخت روسیه پاک کرده اند."

این درحالی است که در اینترنت تلاشها برای کشف حقیقت این نور حلقه ای همچنان ادامه داد. آیا این توده هجوم بیگانگان فضایی را نشان می دهد یا همان یا پدیده های جوی است؟!

دوشنبه 25/8/1388 - 5:45
موبایل
سر تیم برنرز لی مخترع پهنای جهانی وب (WWW) ضمن ابراز تاسف برای استفاده از دو خط ممیز در آدرسهای اینترنتی اظهار داشت که این خطوط هیچ استفاده ای ندارند و ایجاد آنها یک اشتباه بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، سر تیم برنرز لی پدر وب در این خصوص اظهار داشت: "در آن عصر به نظرم رسید که استفاده از دو خط ممیز ایده خوبی باشد اما امروز که دوباره به آن فکر می کنم می بینم که می توانستم از این دو خط استفاده نکنم."

دو خط ممیز (//) نمادی است که در ترکیب یک آدرس اینترنتی پیش از www قرار می گیرد.

براساس گزارش تایمز، این فیزیکدان انگلیسی که در زمان اختراع وب در مرکز شورای تحقیقات هسته ای اروپا (سرن) واقع در ژنو سوئیس کار می کرد اظهار داشت: "زمانی که من 20 سال قبل کدی را اختراع کردم که اینترنت را از یک شبکه خصوصی به یک سیستم عمومی تبدیل کرد هرگز فکر نمی کردم که این دو خط ممیز تا این حد دردسرساز باشد."

در حقیقت امروزه، مرورگرهایی چون اینترنت اکسپلورر به طور خودکار دو خط ممیز را وارد آدرس اینترنتی می کند اما تا مدتی قبل از قلم افتادن یکی از دو خط ممیز از اتصال به صفحات وب جلوگیری می کرد.

این مشکل مهمی است که از سالها برای کاربران اینترنت ایجاد دردسر کرده است و به همین دلیل خط ممیز به نفرت انگیز ترین نماد روی صفحه کلید تبدیل شده است و در عمق این خطای رایج امروزی مردی ایستاده است که شبکه را به ابزاری جهانی تبدیل کرد که امروز همه دنیا با آن آشنا هستند.

دوشنبه 25/8/1388 - 5:43
کامپیوتر و اینترنت
برخورد دهنده بزرگ هادرون این آزمایشگاه عظیم فیزیکی بار دیگر به یکی از سردترین نقاط در جهان هستی تبدیل شده و اکنون تمامی هشت بخش مغناطیسی این آزمایشگاه تا درجه عملیاتی مورد نظر منفی 271 درجه سرد شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، آهن رباهای عظیمی که مسئولیت هدایت تابشها را در تونل به عهده دارند با کمک هلیوم مایع تا این درجه سرد نگاه داشته می شوند، این مغناطیسها به صورت حلقوی در تونل 27 کیلومتری این برخورد دهنده در زیر مرز فرانسه و سوئیس قرار گرفته اند. سرد کردن این آهن رباها از مهمترین و خطیرترین برنامه هایی بود که باید قبل از برنامه فعالسازی مجدد هادرون انجام می گرفت.

به گفته جیمز گیلیز سخنگوی سرن آزمایشی که قرار است در هادرون انجام گیرد به اندازه ای ظریف و حساس است که می توان آن را با شلیک سوزنهای خیاطی از اطراف اقیانوس اطلس مقایسه کرد که باید در میانه راه به گونه ای آنها را با یکدیگر برخورد دهیم.

برخورد دهنده بزرگ هادرون از 19 سپتامبر 2009 به دلیل اختلال در یکی از آهن رباها و نشت هلیوم مایع به درون تونل بزرگ خاموش شده و تعمیرات آن تا کنون ادامه یافته است. پس از این اختلال برای انجام تعمیرات باید حرارت تونل افزایش پیدا می کرد تا مهندسان بتوانند به آن وارد شده و نقصها را برطرف سازند.

بزرگترین آزمایشگاه فیزیکی جهان قادر خواهد بود شرایطی را که دقیقا پس از انفجار بزرگ در جهان هستی به وجود آمده است را بازسازی کند. این آزمایشگاه تحت نظر سازمان تحقیقات اتمی اروپا (سرن) قرار دارد.

حرارت عملیاتی این دستگاه کمی بالاتر از صفر مطلق یعنی منفی 273 درجه سلسیوس است که این حرارت نسبت به درجه حرارت دورترین نقاط فضا منفی 270 درجه سلسیوس بسیار قابل توجه است.

به گفته مقامات سرن اولین تابشهای پروتونی در تونل هادرون در نیمه دوم نوامبر آغاز شده و مهندسان تلاش خواهند کرد با برخورد دادن این دو تابش اولین بسته اطلاعاتی را به دانشمندان ارائه کنند. 

بر اساس گزارش بی بی سی، مهندسان سرن معتقدند سیستم اخطار و محافظتی پیش رفته ای که بر روی این دستگاه نصب شده است می تواند از وقوع حوادث و نواقصی که می تواند منجر به آسیب دیدگی و خاموشی مجدد برخورد دهنده بزرگ شود، جلوگیری کند.

سرن تا کنون هزینه ای برابر 24 میلیون دلار را صرف تعمیرات اختلالات ناشی از حادثه سال گذشته و نصب تجهیزات جدید از جمله سیستم محافظتی کرده است.

شنبه 23/8/1388 - 23:47
سياست
قاضی ریچارد گلدستون 71 ساله و اهل آفریقای جنوبی است. وی پس از وقوع جنایات وحشیانه در غزه توسط رژیم صهیونیستی و افزایش روزافزون فشارهای افكار عمومی در میان سكوت خفت بار مدعیان دموكراسی، در تاریخ سوم آوریل سال 2009 به عنوان رئیس كمیته حقیقت یاب سازمان ملل متحد، مأمور بررسی جنگی شد كه در آن رژیم صهیونیستی طی 22 روز 1400 فلسطینی از جمله 300 كودك، 115 زن و 85 مرد بالای 50 سال را به شهادت رساند.
گلدستون و تیم كارشناسی همراه پس از انجام یكسری بررسی های كارشناسانه و حضور در محل حادثه، با تهیه گزارشی 574 صفحه ای، گوشه ای از جنایات اسرائیل را ثابت كرد. وی در این گزارش به صراحت تأكید كرد كه اسرائیل در غزه مرتكب جنایات جنگی گسترده شده و غیرنظامیان بسیاری را به عمد كشته است. این گزارش به مذاق مدعیان همیشگی دموكراسی از جمله آمریكا و انگلیس و فرانسه خوش نیامد. پس از مدتی به رغم تلاش های گسترده این كشورها و فشار لابی صهیونیست، این گزارش در شورای حقوق بشر سازمان ملل به تصویب رسید، تا راه برای ورود آن به شورای امنیت سازمان ملل نیز فراهم شده باشد. در این میان هر چند سه قدرت دارای حق وتو یعنی آمریكا، انگلیس و فرانسه صریحاً از وتوی این گزارش خبر داده اند اما به اعتقاد بسیاری از كارشناسان سیاسی، تصویب این گزارش در شورای حقوق بشر نیز شكست سنگینی برای این رژیم نامشروع به شمار می آید.
مصاحبه مجله یهودی- آمریكایی «تیكن» با قاضی «ریچارد گلدستون»، رئیس كمیسیون تحقیق سازمان ملل متحد درباره جنگ غزه یكم اكتبر 2009 صورت گرفته است.
در سال های آخر دوران آپارتاید آفریقای جنوبی، گلدستون به عنوان رئیس كمیسیون دائم آفریقای جنوبی و بنابه درخواست های عمومی، برای رسیدگی به جنایات صورت گرفته در این كشور انتخاب شد. این كمیسیون كه بعدها به كمیسیون گلدستون شهرت یافت، نقش حیاتی در كشف و علنی كردن جنایات حكومت آپارتاید آفریقای جنوبی ایفا كرد.
پس از این واقعه، گلدستون در نخستین انتخابات دمكراتیك كه در آوریل سال 1994 انجام شد، به عنوان قاضی «دادگاه قانون اساسی آفریقای جنوبی» انجام وظیفه كرد. «تفسیر قانون اساسی جدید آفریقای جنوبی و نظارت بر انتقال دموكراسی بر كشور» از مهمترین وظایف گلدستون بود.
آخرین ماموریت گلدستون، بررسی جنایات رژیم صهیونیستی در جنگ 22 روزه غزه بود كه طی آن، سازمان ملل وی را به عنوان رئیس گروه حقیقت یاب این سازمان مسئول بررسی موضوع كرد. وی چندی پیش پس از انتشار نتایج تحقیقات كارشناسان خود، وقوع جنایات گسترده توسط نظامیان رژیم صهیونیستی را به اثبات رساند. پس از انتشار این گزارش، بسیاری از صهیونیست ها و رهبران یهود، وی را متهم به سیاسی كاری كرده و او را «ضدیهود» خواندند. در آخرین تهدیدات صورت گرفته «گلدستون» و دخترش از سوی صهیونیست ها تهدید به مرگ شدند. سردبیر مجله یهودی- آمریكایی «تیكن» پس از انتشار نخستین گزارش گلدستون درباره جنگ غزه و چند روز قبل از تصویب این گزارش در شورای حقوق بشر سازمان ملل، به سراغ وی رفته و با او در همین رابطه گفت وگو كرد كه برگردان آن پیش روی شماست. یادآوری این نكته ضروری است كه سردبیر این مجله خاخام «مایكل لرنر» نام دارد.
- آقای گلدستون، به نظر شما محاصره غزه هم یك جنایت جنگی محسوب می شود؟
- این اقدام نقض آشكار قوانین بین المللی است. نقض كنوانسیون چهارم ژنو؛ نمی توان گفت جنایت جنگی فقط زمانی جنایت است كه یك درگیری فیزیكی روی داده باشد. این اقدام اسرائیل بسیاری از قوانین بین المللی حقوق بشر را نیز نقض می كند.
- اسرائیل برای متوقف شدن حملات موشكی غزه، چه اقداماتی می توانست صورت دهد؟
- خب، اسرائیل می توانست از ابزار دیپلماتیك استفاده كند. می توانست به جای حملات همه جانبه از ابزار شورای امنیت استفاده كند. حداقل می توانست به این سازمان بین المللی بگوید كه اگر حملات فلسطینیان را متوقف نكنید خودمان دست بكار می شویم. آیا اسرائیل چنین روشی را امتحان كرد؟
- پس به نظر شما، حمله به غزه، یك جنایت جنگی و یا نقض قوانین بین المللی نبود. درست است؟
- فكر نمی كنم این را گفته باشم. كار ما بررسی وقوع جرایم جنگی است كه در طول یك جنگ صورت می گیرد. ما صرفاً درباره استفاده از نیروی نظامی قضاوت نمی كنیم. كار ما قضاوت بر روی نحوه یك جنگ است.
- آیا شما فكر می كنید اسرائیل با مراجعه به شورای امنیت می توانست موفق به متوقف ساختن حملات به شهر «سدیروت» شود؟
- این سؤال را من نمی توانم پاسخ دهم. اگر اسرائیل این كار را می كرد، سپس نتیجه نمی گرفت، آن وقت پاسخ این سؤال را بهتر می شد داد. ولی بدون شك هر كشوری باید از مردم خود دفاع كند. ولی استفاده از گزینه نظامی، باید آخرین گزینه باشد. من فكر می كنم در این مورد، راه های دیپلماتیك نتیجه می داد اگر اسرائیل راه های دیپلماتیك را امتحان می كرد و جواب نمی گرفت، آنوقت می شد حق استفاده از گزینه نظامی را به آن داد. آیا اسرائیل پیش از استفاده از تمام توان نظامی خود، سعی در امتحان راه دیپلماتیك كرد؟
- حماس و طرفداران فلسطینی ها خود بارها گفته اند كه اسرائیل برای پایان بخشیدن به محاصره غزه گام هایی برداشته است. آیا همین حركت نباید منجر به پایان بخشیدن حملات حماس می شد؟
- این اظهارات، صرفاً سیاسی است، كه من عقیده ای به آن ندارم. آنچه كه من از گفته های شما شنیده ام این است كه وجود صلح در خاورمیانه حیاتی است. در این میان نوعی موانع پیچیده وجود دارد كه اصلا تمایلی به استقلال فلسطینی ها ندارد. به استقلال فلسطینیان احترام نمی گذارد.
- پس این پرسش دوباره مطرح می شود كه آیا راهی برای مبارزه با تروریسم وجود دارد كه منجر به كشته یا زخمی شدن افراد بیگناه نشود ؟
- عملیات كماندوئی همیشه می تواند انجام شود. اما اگر اسرائیل اجازه هم داشته باشد این گونه عملیات نظامی را انجام دهد، این اقدامات باید یك تناسبی داشته باشد. شما به هزاران خانه، كارخانه، زمین های كشاورزی كه در غزه نابود شده اند نگاه كنید. این گونه خرابی به هیچ عنوان نمی تواند توجیه نظامی داشته باشد.
- در گزارشتان هم عنوان كرده اید كه این خرابی ها به عمد صورت گرفته است؟
- من تصور نمی كنم در این مورد اختلاف نظری وجود داشته باشد. ارتش اسرائیل دارای تسلیحات پیچیده ای است، بنابراین تصور نمی كنم با وجود چنین تسلیحات پیشرفته ای در مشخص كردن اهداف، اشتباهی آن هم با این وسعت صورت بگیرد. بله- كاملا به عمد بوده است.
- اما من فكر می كنم در گزارش شما بخشی وجود دارد كه منتقدانتان را بسیار ناراحت كرده است. عمده سؤالات در مورد عمدی بودن حملات است. آنها انكار می كنند كه عمدی در این كار بوده باشد.
- فكر می كنم ما در حال گفت وگو در دو سطح مختلف هستیم. وقتی صحبت از تخریب زیرساخت هاست، آنها واقعا نتوانسته اند پاسخ دهند. و این مسئله یكی از بخش های گزارش ما را تشكیل داده است. هیچ یك از مسئولین اسراییلی حتی یك كلمه از تخریب اموال، نابودی زمین های كشاورزی با بولدوزر، بمب گذاری در چاه های آب، بمب گذاری در چاه های فاضلاب كه نشت آن بخش عظیمی از یك منطقه را فرا گرفت، به زبان نیاورده اند. برای این اقدامات چه توجیهی می توان آورد. وقتی آنها با ورود به شهر، اقدام به كشتار مستقیم غیرنظامیان می كنند، همانجا هم اختلاف بزرگ را مطرح می كنند. من تصورم این است، تمام آنچه می توانستم انجام دهم، رجوع به 36 حادثه ای است كه در گزارشم آورده ام. وقتی خبرها را بررسی كردیم متوجه شدیم كه اسرائیل تقریبا در تمام این 36 مورد، واكنشی نامناسب داشته است.
- بازگردیم به موضوع كارخانه ها و چاه های آب. چرا استدلال منطقی نكنیم. به نظر شما اسرائیل چرا این كارها را كرد؟
- یك دلیل سیاسی در این كارها وجود داشت. مجازات دسته جمعی و تلاش برای تضعیف حمایت ها از حماس.
- آیا تخریب زیرساخت ها هم، به منزله نقض قوانین بین المللی است؟
- این كار، جنایت جنگی است. حمله به اماكن غیرنظامی است، هرگز نباید از این اماكن به عنوان اهداف نظامی استفاده كرد.
- آیا این گونه حملات، آنقدر مهم هست كه از طریق دادگاه بین المللی جنایی) مورد پیگرد قرار گیرد؟
- این دقیقا از جمله مواردی است كه باید در دادگاه ICC مورد رسیدگی قرار گیرد.
- بازگردیم به موضوع غیرنظامیان. آیا شما از این منطق در موضوع حمله به نظامیان هم پیروی می كنید، در مورد حمله به تأسیسات آب، برق، مواد غذایی چطور؟ در مورد غیرنظامیان كه گفتید نقض كامل حقوق بشر است، آیا آن را قتل عمد هم می دانید؟
- بدیهی است، بسیاری از این اقدامات عمدی صورت گرفته است. آنچه كه ما انجام ندادیم- چون وظیفه مان نبود- این بود كه بررسی كنیم، چه كسی باید پاسخگوی این اعمال باشد. اینكه تصمیم گیری برای انجام چنین اقداماتی در سطح سیاست های كلان اسرائیل، جای داشته و یا در سطح پائین تری چنین تصمیم هایی اتخاذ گردیده و یا شاید خود سربازان اقدام به چنین جنایاتی كرده اند بدون اینكه دستوری داشته باشند. بررسی این موارد وظیفه ما نیست. این ها مواردی هستند كه به اعتماد ما خود اسرائیل باید به آن پاسخ دهد. وظیفه ما این بود كه بفهمیم صرفا چنین جنایاتی صورت گرفته یا نه كه می گوئیم صورت گرفته است.
- من هم مثل شما در جامعه ای یهودی آفریقای جنوبی بزرگ شده ام. من دقیقا جامعه ای را كه از آن آمده اید می شناسم چون در همانجا بزرگ شده ام، ارزش های مشابهی در اطراف اسرائیل وجود دارد. با این حال نظرتان راجع به آن زن یهودی كه روز گذشته به شما حمله كرد و شما را به خیانت به مردم خود محكوم كرد، چیست؟
- من قرار نیست با پاسخ دادن به این سؤال، به واكنش های آن زن ارج بنهم، اما این حركت برای من كه یك سفیدپوست اهل آفریقای جنوبی هستم، تداعی گر حركت هایی بود كه در دوران آپارتاید آفریقای جنوبی نیز علیه من از سوی سفیدپوستان صورت می گرفت.
- من یك خاخام یهودی هستم و به همراه این همكارم كه در كنارم نشسته عضو سازمان Taanit Tzedeck هستیم كه خواستار لغو محاصره غزه است. چرا كه این كار باعث محرومیت های شدیدی برای مردم فلسطین شده است. ما حتی از مردم خواسته ایم برای رفع محاصره پنجشنبه هر ماه را روزه بگیرند. اما برای من پاسخ یك سؤال باقی مانده و آن این است كه شما به عنوان یك یهودی اهل آفریقای جنوبی كه به اسرائیل احترام می گذارد، هنگام انجام وظیفه، چطور با موانع بزرگی كه اسرائیل در پیش پایتان گذاشت كنار آمدید. ظاهرا بی احترامی هایی هم شده، مثلا آنها واقعا علاقه ای به یافته های شما نشان نداده اند.
- وقتی كارم را شروع كردم. جزئیات لازم برای كشف حقایق را در اختیار نداشتم. برای كشف این جزئیات، كافی بود به برنامه های تلویزیونی نگاه كرد. ویرانی ها، بسیار گسترده بود. اما آن چه از نزدیك دیدم، قابل مقایسه با صحنه های تلویزیونی نبود.
- از نزدیك چه دیدید؟ چه اتفاقی افتاد وقتی به محل حادثه رفتید؟
- وقتی تعداد ساختمان هایی را كه تخریب شده بود دیدم، كاملا شوكه شدم. به خصوص خانه های مردم. من آمادگی شنیدن داستان هایی كه شاهدان می گفتند را نداشتم. اما بررسی ها نشان داد، بسیاری از این داستان ها حقیقت دارد. وقتی از نوع رفتارهای ارتش اسرائیل شنیدم، بسیار بسیار شرمگین و خجل شدم. خجل از این كه من هم یك یهودی ام، از اینكه یك انسانم.
- یكی از این داستان ها را برایمان تعریف كنید لطفا.
- بسیار خوب. یكی از این داستان ها كه واقعا ناراحت كننده بود، به گلوله بسته شدن یك مسجد هنگام نماز عصر بود. ما به دیگر مساجد سر نزدیم. ما با قبول این فرض كه فلسطینیان از برخی مساجد به عنوان سنگر استفاده می كنند، سنگرهایی كه برای جنگجویان سلاح و مهمات تدارك می بینند. یا حتی از آن به عنوان انبار سلاح و مهمات استفاده می كنند (كه بررسی های ما نشان داد لااقل در این یك مسجد كه از نزدیك بررسی كردیم چنین چیزی صحت نداشته است) آیا باید به این شكل مسجد را با تمام نمازگزاران زن و مرد و كودك و جوان، به گلوله بست؟ صدها غیرنظامی در آن مسجد پناه گرفته بودند. دستكم 15 غیرنظامی در این مسجد قتل عام شدند و ده ها نفر زخمی. این همان رفتاری است كه به هیچ وجه قابل توجیه نیست. من از خود پرسیدم، اگر یهودیان در چنین موقعیتی بودند، یعنی در كنیسه پناه گرفته بودند و مورد چنین حمله ای واقع می شدند، من یهودی چه احساسی پیدا می كردم. این تنها یكی از داستان هایی است كه مرا عمیقا ناراحت كرد.
شما هم مثل من خودتان را در این موقعیت تصور كنید.
- نخست وزیر اسرائیل گفته است «مردم اسرائیل تمایلی به پذیرفتن ریسك های صلح نخواهند داشت، اگر از حق دفاع از خود محروم باشند.» غیر این است؟
- كاملا اشتباه است. گزارش ما به هیچ عنوان حق دفاع از خود را زیر سؤال نبرده است. شما حتی یك كلمه در گزارش ما نمی توانید پیدا كنید كه چنین حقی را از كسی دریغ كرده باشد.
- نتانیاهو، با این حال می گوید، عملا نمی توان در جنگ بدون درگیری با غیرنظامیان از خود دفاع كرد. اما اظهارات شما می گوید، می توان. درست می گویم؟
- بله. این سؤال شما، سؤال مناسب و خوبی است. سؤالی است در مورد اینكه روش درست در این مواقع چیست.
- گزارش شما پیشنهاد كرده است كه اسرائیل باید تحقیقات بیشتری انجام دهد.
- بستگی به این دارد كه چه كسی را مدنظر دارند و می خواهند از او تحقیق كنند. اگر وضعیت آن شخص كاملا شفاف است، خوب دیگر نیازی به تحقیق در مورد او نیست. اما اگر وضعیت این فرد چنین نبود، آیا نباید ابتدا در مورد او تحقیق شود سپس اقدامات صورت گیرد!
- از نحوه تحقیق پیشنهادی تان بیشتر بگوئید.
- من فكر می كنم، این تحقیقات باید توسط اشخاصی مستقل و بی طرف صورت بگیرد. مثلا توسط «آهوران باراك» رئیس سابق دادگستری اسرائیل و اینكه این تحقیقات باید كاملا باز و شفاف باشد و هیچ نكته ای از آن مخفی نماند و قطعاً باید شواهدی در تحقیقات آورده شود. یكی از مشكلات خود بنده در انجام تحقیقات نظامی- تا آنجا كه اطلاع دارم- این است كه تنها یك مورد از این تحقیقات را خوانده ام كه در آن با اكثر قربانیان صحبت شده، با همه مردم آن صحبت شده. این مورد تحقیقات از مردم غزه است. مردم شاهدان خوبی برای انجام یك تحقیقات هستند.
- به عبارت دیگر شما می گوئید كه معیار نخست شما مردم است. معیار بعدی تان كدام است؟
- معیار دوم یك تحقیق قابل اعتماد، شفافیت و صراحت آن است.
- معیار دومتان شفافیت شد و معیار سوم صحبت با قربانی!؟
- درست است.
- قربانیانی كه مورد حمله و تجاوز قرار گرفته اند.
- بله.
- آیا معیارهای دیگری نیز هست؟
- فكر می كنم، معیارهای اصلی را گفتم.
- شما گفتید، افراد باید مستقل باشند اما هستند افرادی در جنبش صلح اسرائیل كه معتقدند «آهوران باراك» كه یك دادگاه عالی را اداره می كند هرگز اقدامات ارتش اسرائیل در نقض حقوق انسانی فلسطینیان را به چالش نكشانده است.
- من «آهوران باراك» را سال هاست كه می شناسم. شخصاً به شخصیت مستقل وی احترام می گذارم به نظرم او شخص مناسبی است.
- بسیار خوب، حال به من اجازه بدهید به انتقاداتی بپردازم كه شاید افراد زیادی به گزارش شما داشته باشند. در اینجا نمی خواهم از درستی یا نادرستی گزارش گلدستون بگویم. سؤال من در مورد تبعیض است. سازمان ملل وظیفه رسیدگی به تخلفاتی را دارد كه در كشورهای مختلف صورت می گیرد. آیا نحوه برخورد این سازمان با نحوه عملكرد آمریكا در عراق و یا چین در تبت یا روسیه در چچن یكی است؟ آیا در این موارد، حقوق بشر نقض نمی شود. چرا هیچ یك از اینها به دادگاه لاهه نمی روند؟ یا علیه شان قطعنامه ای صادر نمی شود. یا سازمان ملل برای انجام تحقیقات خود از دو استاندارد خاص استفاده می كند؟!
- به طور كلی من موافق انتقاد هستم. به اعتقاد من، افراد قدرتمند به دلیل قدرتشان محافظت می شوند. اما این پیش داوری آن سیاست نیست. این یك دنیای سیاسی است. هیچگاه گفته نشده كه اقدامات یك كشور به خاطر داشتن فرهنگ یا مذهب خاص و یا داشتن قدرت در دفاع از خود ثمربخش باشد، اما دلیلی نمی شود كه آن كشور نباید مورد تحقیق قرار بگیرد. قدرتمند بودن یك كشور شاید اگر جنایتی مرتكب شد، مورد تحقیق و بازرسی قرار نگیرد. در این میان كشور صربستان نمونه خوبی است. پس از محاكمه جنایتكاران این كشور، برخی می گفتند، «دادگاه بین المللی چرا برای ما؟» اگر به جنایات «میلوسویچ» رسیدگی نشود، و یا جنایات صدام حسین آنگاه من با شما موافق بودم. اگر محكومیت شما، نخستین محكومیت از این دست بود، آنگاه شما می توانستید این ایرادها را بگیرید. من هم با شما موافق بودم كه رفتار تبعیض آمیزی با شما شده است.
- اما در خصوص عربستان سعودی، مصر و... تحقیقات قابل مقایسه ای صورت نگرفته است به خصوص اینكه این كشورها علیه مردم خود اقدام می كنند.
- تصور من این است كه، شما هنوز به تفاوت جنایات جنگی با آنچه در این كشورها می گذرد دقت نكرده اید. اسرائیل جنایات جنگی مرتكب شده و ما هم از این موضوع حرف می زنیم.
- و آیا شما فكر نمی كنید تعارضی در این میان باشد یا مثلا تبعیض در تحقیق از جرائم. بین جرائم داخلی و...
- من فكر می كنم این استانداردهای تعیین شده است، نه تبعیض. دو نوع روش تحقیق استاندارد از دو نوع جرم متفاوت.
- پس شما موافقید كه استاندارد دوگانه ای وجود دارد؟
- بله، كاملا.
- و اینكه باید تغییراتی در این استاندارد بوجود آید البته بدون اینكه به اعتبار كاری كه در دست دارید لطمه ای بخورد؟
- برای همین است كه می گوئیم بهترین روش برای تغییر آن، ملحق شدن تمام كشورها به دادگاه بین المللی جنایی لاهه است.
- فكر می كنید چرا دولت اوباما هیچ استقبالی از گزارش شما نكرد؟
- من واقعاً نمی دانم. دلیلی هم برای این كار ارائه نشده است. اما از اینكه دولت آمریكا توصیه كرده تحقیقات داخلی در این زمینه صورت بگیرد، خوشحالم.
- آقای گلدستون، تشكر می كنم از وقتی كه در اختیار ما قرار دادید، ما نیز همچون بسیاری از یهودی ها معتقدیم اگر اسرائیل با ارزش های واقعی یهود حركت كند، بسیار قوی تر خواهد شد.
- من هم از شما خیلی متشكرم. من هم به پایبندی به ارزش ها و حركت در راستای آن معتقد هستم. چیزی كه تاكنون زیاد شاهد آن نبوده ایم.

منبع:مجله تیكن
شنبه 23/8/1388 - 23:45
دنیای گیاهان و حیوانات
محققان در دانشگاه آدیس آبابا با استفاده از اطلاعات قدیمی شکاف بزرگی که در صحرای اتیوپی به وجود آمده است اعلام کردند این شکاف می تواند طی میلیونها سال آینده به بستری جدید برای اقیانوسی بزرگ در میان صحرا تبدیل شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان اعلام کردند مطالعات جدید بر روی شکاف مرموز و بزرگی که در صحرای اتیوپی به وجود آمده است نشان می دهد فرایندی که منجر به شکل گیری این پدیده شده مشابه فرایندهایی است که در کف اقیانوسها رخ می دهد و می تواند نشانه ای از شکل گیری اقیانوسی بزرگ در این منطقه در آینده به شمار رود.

این شکاف با عرض 6 متر در صحرای اتیوپی از سال 2005 به وجود آمده است اما در آن زمان مطالعات دقیقی بر روی آن انجام نگرفته بود. همچنین شکافی مشابه در بستر دریای سرخ در حال دو نیم کردن این دریا است.

محققان با استفاده اطلاعات لرزه ای جمع آوری شده از سال 2005 فرایند شکل گیری این شکاف 35 مایلی را در طی یک روز شبیه سازی کرده و اعلام کردند این شکاف در اثر انفجار آتشفشان داباهو در انتهای شمالی شکاف به وجود آمده و خروج ماگماها از دل زمین باعث شکافته شدن لایه زمین از دو جهت شده است.

این فرایند در بستر دریاها نیز به صورت مکرر اتفاق می افتد. نتیجه مطالعات جدید همچنین نشان می دهد مرزهای فعال آتشفشانی در مسیر صفحه های اقیانوسی تکتونیکی می تواند به صورت ناگهانی صفحه ای بزرگ را از میان به دو نیم تقسیم کند. پدیده ای که می تواند برای ساکنان منطقه بسیار خطرساز به شمار رود.

محققان می گویند با انجام این مطالعه در تلاش بوده اند تا ارتباط میان آنچه در صحرای اتیوپی رخ داده است را با آنچه در بستر اقیانوسها رخ می دهد دریابند و بر روی آن تحقیقات دقیقتری انجام دهند زیرا بررسی لایه های اقیانوسی در بستر دریاها تقریبا غیر ممکن است. در واقع دانشمندان این بخش از صحرای اتیوپی را به عنوان لابراتواری ویژه و منحصر به فرد برای مطالعه بر روی لایه صفحه های اقیانوسی می دانند.

صفحه های آفریقایی و عربی در بخشی از صحرای آفار در اتیوپی شمالی به یکدیگر رسیده و طی فرایند ایجاد شکافی با سرعت 2.54 سانتیمتر در سال طی 30 میلیون سال پیش از یکدیگر جدا شده اند. این شکاف خوردگی فرونشستگی 300 کیلومتری آفار و دریای سرخ را به وجود آورده است.

بر اساس گزارش فاکس نیوز، محققان بر این باورند دریای سرخ به تدریج و طی میلیونها سال یا بیشتر به این نشستگی وارد خواهد شد و این بستر جدید برای آب دریای سرخ می تواند دریای سرخ را به خلیج عدن اتصال دهد.

شنبه 23/8/1388 - 23:44
موبایل
تازه ترین بررسیها نشان می دهد که در اینترنت در حدود شش میلیون صفحه وب وجود دارند که می توانند برنامه های مخرب را روی رایانه های کاربران نصب کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، موسسه Dasient در تحقیقات جدید خود نشان داد که در ماههای اخیر تعداد سایتهای آلوده تا حد نگران کننده ای افزایش یافته اند به طوری که بیش از 640 هزار سایت محتوی کدهای خطرناکی هستند که این کدها می توانند بازدیدکنندگان این سایتها را با یک خطر جدی مواجه کنند.

در مجموع 8/5 میلیون صفحه وب به طور بالقوه برای رایانه ها و به خصوص برای اطلاعات شخصی کاربران خطر دارند.

براساس گزارش زئوس نیوز، در این خصوص بنیانگذار Dasient اظهار داشت: "تنوع این آلودگیها به حدی زیاد است که حتی برای سازندگان حرفه ای سایتهای اینترنتی نیز بسیار سخت است که متوجه شوند قسمتی از سایت آنها نا امن شده است."

این اطلاعات نشان می دهد که بسیاری از بخشهای این حملات از طریق کدهای آلوده Javascript به این سایتها اضافه می شوند به طوری که 8/54 درصد از موارد از این راه آلوده می شوند.

همچنین در 1/37 درصد از سایتها میزبان یک برنامه iFrame خطرناک هستند. iFrame نوعی استاندارد برای ویرایش و فرمت ویدئو است.

شنبه 23/8/1388 - 23:42
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته