• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1378
تعداد نظرات : 171
زمان آخرین مطلب : 3964روز قبل
آموزش و تحقيقات

دانشمندان روسی از غدد بزاقی مار افعی ˈ سم مارˈ اکسیر جوانی ساختند که قادر است سرعت و روند چین و چروک صورت را به طور قابل توجهی کاهش دهد.

به گزارش ایرنا از منابع خبری ، دانشمندان روسی راهی برای کُند کردن روند پیری، یافته اند. این دانشمندان سرم منحصر به فردِ جوانی را از سمّ مار، ساختند. این مواد قادرهستند تا به عضلات آرامش داده و سرعت پدیداری چین و چروک را به طور قابل توجهی کاهش دهند.

محققان از موسسه شیمی بیو ارگانیک روسیه، توانستند از غدد بزاقی مارِ افعیِ برمه ای که تنها در ویتنام یافت می شود، سموم منحصر به فردی را بدست آورند. 

یوری اوتکین، رئیس آزمایشگاه موسسه شیمی بیوارگانیک آکادمی علوم روسیه می گوید: ˈدر طول مطالعه بر روی زهر افعی برمه ای که یک مار بسیار نادر است، توانستیم ترکیب یک پپتید و یا یک سم را شناسایی کنیم. این ماده به صورت انتخابی، انتقال تکانه ها و یا همان پالس های عصبی را، از اعصاب به عضلات، بلوکه می کندˈ.

برای اینکه اثربخشی تحقیقات دانشمندان روسی اثبات شود، از قورباغه های آفریقایی استفاده شد. آنها این ماده را بر روی رسپتور تخم نابالغ این حیوانِ دوزیست، کاشته و سپس واکنش آن را نسبت به اجزای سازنده زهر، مشاهده کردند. در یکی از این آزمایشات متوجه شدند که پپتید کاملا عضلات را شل و آرام کرده است. یک آزمایش دیگر نیز بر روی موش آزمایشگاهی، این فرضیه را تقویت کرده است.

به عقیده دانشمندان، این پپتید می تواند به عنوان یک ماده ضد پیری مفید باشد. عامل ظهور چین و چروک، عضلات صورت است. اگر بتوان آنها را شل کرد، پدیداری چین و چروک به تعویق می افتد. 

ایگور کاشِواروف، مدیر آزمایشگاه موسسه شیمی بیو ارگانیک آکادمی علوم روسیه می گوید که آنها توانسته اند روش مناسبی را برای استعمال آنها در بدن انسان، بیابند:ˈما این ماده را به صورت پودر و در غلظت مورد نظر به کِرِم، اضافه می کنیم. سپس این کرم فعال شده و چین و چروک صورت را کاهش می دهدˈ.

براساس این گزارش اکنون تحقیقات پوستی بر روی داوطلبان آغاز شده است. در صورت موفقیت، این نه تنها یک ابزار عالی برای متخصصان زیبایی است بلکه بر اساس ترکیبات این سم می توان یک داروی قوی مسکن ایجاد کرد.

سه شنبه 19/9/1392 - 15:12
پوست و مو

این روزها انواع شامپوهای ضدشوره فروشگاه‌ها را پر کرده ولی خیلی از افراد از این شامپوها نتیجه‌ای نمی‌گیرند چرا که به گفته یک متخصص پوست و مو منشأ شوره نوعی قارچ در سطح پوست است که باید زیر نظر پزشک و با تجویز دارو حل شود.

خبرگزاری فارس: علت شوره سر چیست؟

امیرهوشنگ احسانی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد علت شوره سر خاطر نشان کرد: در برخی موارد استفاده نامناسب از شامپوها و شست‌وشوی نامناسب سبب ایجاد شوره سر می‌شود.

وی ادامه داد: اما در برخی افراد سال‌های سال بدون هیچ علت مشخصی شوره و پوسته سر وجود دارد و استفاده از شامپوهای مخصوص شوره درمانی موقت محسوب می‌شود.

این متخصص پوست و مو بر این نکته تأکید کرد که معمولاً علت شوره سر به دلیل رشد یک گونه قارچ روی پوست سر است که در همه افراد وجود دارد اما در برخی رشد بیشتری دارد.

احسانی افزود: در افرادی که شوره‌های ریز به مقدار زیاد بروز کرده تا حدی که پس از استحمام نیز این عارضه به شدت وجود دارد باید گفت به بیماری پوستی درماتیت سبورئیک مبتلا هستند و آنهایی که پوسته‌های تخته‌ای و درشت روی سرشان به طور متناوب بروز می‌کند مبتلا به بیماری صدف(پسوزیاریس) هستند که تنها با معاینه پزشک متخصص این عارضه باید تشخیص داده شود و تحت درمان دارویی قرار گیرد چرا که شامپوی ضد شوره به تنهایی به درمان جواب نمی‌دهد.

وی در پاسخ به اینکه برخی استفاده از سرکه را برای درمان شوره توصیه می‌کنند گفت: سرکه درمانی بسیار موقت است و پس از مدت کوتاهی شوره دوباره باز می‌گردد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین در پاسخ به اینکه ایجاد شوره سر چقدر منبع ارثی دارد گفت: تنها یک نوع شوره و بیماری صدف که پوسته ایجاد می‌کند منبع ارثی دارد.

این متخصص پوست و مو در مورد ارتباط پرپشتی مو و ایجاد شوره هم گفت: برخی فکر می‌کنند که به دلیل پرپشتی مو هوا به سطح پوست نمی‌رسد در نتیجه شوره ایجاد می‌شود یا شوره  سر سبب ریختن مو می‌شود در حالی که همه اینها باور غلطی است و منشأ علمی ندارد.

دوشنبه 18/9/1392 - 16:32
بهداشت روانی

یک روانپزشک گفت: والدین دستان کودکان مبتلا به وسواس کندن مو،‌ را به ویژه موقع خواب و فعالیت های هنری ماساژ دهند.

خبرگزاری فارس: دستان کودک مبتلا به وسواس کندن مو را ماساژ دهید

علی باغبانیان در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، گفت: علت اصلی وسواس کندن مو در کودکان،‌استرس است که بیشتر به محیط زندگی کودک مربوط می شود.

وی افزود: والدین برای کاهس این استرس و جلوگیری از تکرار این رفتار بهتر است دستان کودک را برای چند دقیقه در دستانشان نگاه دارند و خیلی آرام آنها را ماساژ دهند.

باغبانیان گفت: این رفتار استرس کودک را کاهش می‌دهد و موجب می‌شود تا کودک آرام بخوابد.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: وسواس کندن مو پیش از سن بلوغ در پسران و بعد از آن در دختران شایع است.

وی افزود: از نظر شیوع،‌ تفاوتی در جنست دیده نمی‌شود و هر 2 جنس برای ابتلا به این بیماری شانس برابری دارند.

این متخصص بهداشت روانی تصریح کرد: بسیاری از مبتلایان به وسواس کندن مو دیگر اختلالات عادتی مانند ناخن جویدن را نیز دارا هستند.

وی درباره دیگر اقدامات درمانی گفت: بهتر است مبتلایان به این اختلال به فعالیت های هنری نظیر بافتنی بپردازند. ورزش نیز راه کار بسیار مناسبی برای درمان این اختلال است.

باغبانیان اظهار داشت: بهترین شیوه برای پیشگیری و درمان اختلال وسواس کندن مو،‌ مراعات والدین و حفظ محیط خانوادگی بدون تنش برای فرزندان است چرا که این اختلال با افزایش استرس به وجود می‌آید.

وی افزود: دیدن تصاویر و بازی های رایانه‌ای خشن این اختلال را تشدید می‌کند.

باغبانیان گفت: این اختلال نیاز به درمان دارویی دارد و این نکته را باید مد نظر قرار داد که به شکل دوره‌ای عود می کند. ممکن است مدت کوتاهی درمان جواب دهد، اما با رسیدن به دوره بلوغ دوباره عود می کند.

وی افزود: خوشبختانه این اختلال بدخیم نیست و در صورت اقدامات به موقع درمانی پیش آگهی خوبی دارد.

وی خاطر نشان ساخت: اطرافیان فرد مبتلا باید متوجه این مهم باشند که رفتار کندن مو عمدی نیست و فرد مبتلا به دلیل مشکلات هیجانی و استرس های محیطی این رفتار را انجام می دهد. بر این اساس باید از تمسخر و سرزنش مبتلایان به وسواس کندن مو پرهیز کرد چرا که این رفتار موجب افزایش تنش و تکرار آن می شود.

دوشنبه 18/9/1392 - 16:31
بهداشت روانی

جام جم آنلاین: سرانجام موفق شد. بعد از گذشت این همه مدت بالاخره توانست تصمیمش را بگیرد و یکی را انتخاب کند. این قدر معطل کرد و برای انتخاب بهترین مورد فکر کرد که دیگر خودش هم خسته شد.

معلوم نیست به چه دلیلی یکی را تائید و همان را هم انتخاب کرد. البته فکر نکنید موضوع انتخاب همسر بوده که با این وسواس و دقت در موردش پرس وجو کرده و به این راحتی ها هم نتوانسته تصمیم بگیرد. شغل و رشته دانشگاهی هم نمی خواسته انتخاب کند. این همه تردید و تفکر فقط برای انتخاب یک دست لباس رسمی بوده است. بله؛ به همین سادگی، کاری که شاید برای خیلی ها در عرض چند دقیقه انجام شود و از نتیجه اش هم لذت ببرند، برای او و اشخاصی مانند او همین کار ساده هم می تواند به وظیفه ای سخت و طاقت فرسا تبدیل شود.

البته وقتی با خودش صحبت کنید و دلیل این همه تردید و نگرانی را بپرسید، جواب جالبی از او خواهید شنید. او می گوید دوست ندارد مرتکب خطا شود و نمی خواهد انتخابش اشتباه باشد. حتی درباره موضوع ساده ای مانند خریدن لباس هم مهم است که به اندازه کافی دقت داشته باشد و بهترین را انتخاب کند. رنگ مناسب، جنس خوب، طرح زیبا و مناسب حال او، قیمت منطقی و ده ها مورد دیگر در فهرستی قرار می گیرد که از نظر او پیش از انتخاب حتما باید بررسی و تائید شود.

مسلماً در پیش گرفتن چنین شیوه ای برای انتخاب های متعددی که در زندگی با آن روبه رو می شویم، کار منطقی و عاقلانه ای نیست، اما بی فکر انتخاب کردن هم راه حل خوبی نخواهد بود. به جای این کارها، باید روشی متعادل و مناسب برای انتخاب بهترین ها داشته باشیم تا به کمک آن همیشه در زمان مناسب، گزینه برتر را انتخاب کنیم.

اطلاعات درست برای یک انتخاب درست

نه می دانیم چه چیزی خوب است و نه از دلایل بد بودن موردی دیگر خبر داریم. در این مواقع همه چیز را می سپاریم به قدرت احساس و شهود و براساس آن پیش می رویم، به این امید که راه صحیح را انتخاب کرده باشیم و بدرستی هم آن را طی کنیم. از طرفی هم این انتخاب ها تمامی ندارد. از دوران خردسالی شروع می شود و تا سالمندی هم همراه مان خواهد بود. فقط نوعش تغییر می کند و موضوعی که قرار است در مورد آن انتخابی صورت گیرد. با این حال، تمام این انتخاب ها در یک مورد مشترک است و آن لزوم کسب اطلاعات و آگاهی درباره موضوع مورد نظر است. آن طور که دکتر مینا مجتبایی به «جام جم» می گوید: وقتی ما می خواهیم در زندگی انتخابی کنیم و قرار است یکی از گزینه های موجود را برگزینیم، در حقیقت باید چند موقعیت متفاوت را بررسی و آنها را با یکدیگر مقایسه کنیم تا بتوانیم از میان آنها بهترین مورد را انتخاب کنیم.

این روان شناس ادامه می دهد: مسلما برای انتخاب بهترین گزینه لازم است دانش، آگاهی، اطلاعات و تجربه کافی در مورد موضوع داشته باشیم.

حالا خیلی ها ممکن است بگویند تجربه نداشتن یا بی اطلاعی، مجوزی است برای اشتباه انتخاب کردن. در صورتی که دکتر مجتبایی این طرز تفکر را تائید نمی کند و می گوید: وقتی فرد در مورد موضوعی خاص، تجربه کمی دارد یا اطلاعاتش کافی نیست نباید این عوامل را بهانه ای برای انتخاب های اشتباه قرار دهد. در چنین مواقعی بهترین کار این است که از اطلاعات، دانش و تجربه های دیگران استفاده و به کمک آن بهترین ها را انتخاب کنیم.

آقای حسینی، اما می گوید باوجود کسب دانش و آگاهی و همین طور تجربه کافی در مورد انتخاب شغلش مرتکب اشتباه شده و حالا پس از گذشت 45 سال از زندگی نمی تواند به عقب بازگردد. او که از شغل و حرفه اش انتظار داشته او را به آرامش برساند و از او موجودی کامل و باتجربه تر بسازد، حالا در موقعیتی قرار گرفته که براساس گفته های خودش زمین تا آسمان با اهدافش تفاوت دارد. امروز آقای حسینی، مدیر یک شرکت تجاری است که از نظر مالی نیز در وضع خوبی قرار دارد، اما احساس خوشایندی به او نمی بخشد.

به همین دلیل هم دکتر مجتبایی تاکید می کند قبل از انتخاب بهترین گزینه، هدف خود را از انتخاب تان بررسی و آن را به طور دقیق مشخص کنید. به طوری که هدفتان به روشنی تعریف شده باشد و بدانید چرا می خواهید گزینه ای را انتخاب کنید و قرار است در آینده با این انتخاب به چه اهدافی دست پیدا کنید. پس از این، با دقت و توجه به موارد مختلف می توانید راحت تر گزینه ای را پیدا کنید که شما را به هدف تان می رساند.

سعی و خطا نداریم

در مورد همه انتخاب ها هم نمی توانیم گزینه های مختلف را اجرا کنیم و اگر نتیجه نداد، آن را تغییر دهیم. مسلما در مواردی مانند انتخاب همسر و ازدواج چنین کاری به این راحتی ها ممکن نیست و اگر فردی نتواند مورد مناسب را انتخاب کند، هزینه گزافی برای اشتباهش خواهد پرداخت. دکتر مجتبایی نیز با بیان این که منظور از بررسی کردن در مرحله اجرا چنین حالتی نیست، خاطرنشان می کند: قبل از انتخاب باید دقت کافی داشته باشید تا دچار چنین مشکلاتی نشوید. بنابراین چون هر انتخابی قابل جبران و بازگشت نیست و می تواند موجب آسیب دیدن فرد شود، بهتر است قبل از هر چیز با دقت و بررسی های مناسب دست به انتخاب صحیح بزنید.

کودکی، دورانی برای تمرین و انتخاب

مسلما انتخاب درست هم مهارتی است که باید آن را آموخت و مورد استفاده قرار داد، اما چه زمانی بهترین دوره برای آموزش این مهارت است و چه وقت دیگر برای این کار دیر شده؟ دکتر مجتبایی در این باره می گوید: اگر در دوران کودکی قدرت انتخاب کردن را به کودکان بیاموزیم و در عمل هم این موضوع را به آنها آموزش دهیم، بسیار کمک کننده خواهد بود. به این معنی که گاهی باید کودکان را آزاد بگذاریم تا خودشان انتخاب کنند و البته باید عواقب و نتایج انتخاب شان را هم ببینند و بپذیرند.

مسلما چنین روشی موجب می شود بچه ها تجربه بیشتری کسب کنند و نکات مختلفی را بیاموزند، اما به گفته این روان شناس، آزاد گذاشتن کودکان هم حد و مرزی دارد و آزادی نامحدود مد نظر نیست. به عبارت دیگر، بزرگ ترها باید گزینه های مناسب سن و شرایط کودکان را در اختیارشان گذاشته و سپس آنها را برای انتخاب کردن آزاد بگذارند. به عنوان نمونه زمانی که کودک می خواهد لباسش را انتخاب کند، شما می توانید لباس های مناسب را برای او تعیین کنید و از او بخواهید خودش یکی را از میان آنها انتخاب کند، نه این که او را به فروشگاه بزرگی ببرید و بخواهید لباس مورد علاقه اش را انتخاب کند. بنابراین در دوران کودکی، انتخاب ها هم باید براساس قواعد و قوانینی باشد که شما به عنوان بزرگ تر برای بچه ها تعیین می کنید و پس از آن، آنها هم بتدریج می آموزند چطور بهترین ها را انتخاب کنند.

به عبارت دیگر، بچه ها نه باید خیلی وابسته به پدر و مادر بوده و خودشان قدرت انتخاب نداشته باشند و نه بیش از حد آزاد گذاشته شوند.

چه کسانی نمی توانند انتخاب کنند؟

«خوب و بدش خیلی مهم نیست؛ انتخاب کردن خودش به اندازه کافی سخت است و دیگر به خوب یا بد بودن نتیجه آن فکر نمی کنم.» خانم رضوانی این جمله ها را می گوید و باور دارد انتخاب کردن یکی از سخت ترین کارهای دنیاست. شاید عجیب باشد، اما کم نیستند کسانی که نمی توانند براحتی انتخاب کنند و چنین قدرتی را ندارند که به گفته دکتر مجتبایی، این افراد معمولا کسانی هستند که اعتماد به نفس و عزت نفس پایینی دارند یا با وسواس انتخاب می کنند.

این روان شناس می افزاید: کسانی که وسواس دارند، ممکن است انتخاب های درستی هم داشته باشند، اما دائم نگران هستند و برای انتخاب با مشکل مواجه می شوند. این افراد معمولا می خواهند نظر دیگران را هم بدانند تا با تائید گرفتن از آنها مطمئن شوند انتخابشان درست بوده است. از طرفی، اعتماد به نفس پایین هم موجب می شود افراد خودشان را باور نداشته باشند و نتوانند با تکیه بر توانایی هایشان دست به انتخاب بزنند. این گروه هم برای انتخاب کردن به دیگران وابسته می شوند ولی کسانی که وسواس دارند، حتی شاید به کمک دیگران هم نتوانند انتخابی داشته باشند و چون با شک و تردید انتخاب می کنند، هیچ وقت به نتیجه دلخواه شان نمی رسند.

دکتر مجتبایی می افزاید: در چنین شرایطی که شخص قادر نیست به تنهایی انتخابی داشته باشد، ابتدا باید علت را پیدا کنیم. شاید چنین فردی از دوران کودکی طوری تربیت شده که همیشه برای انتخاب کردن به دیگران وابسته بوده یا شاید عدم شناخت و آگاهی کافی باعث ایجاد چنین وضعی شده است. در هر حال به کمک مشاوره و آموزش راهکارهای لازم به این افراد می توان کمک کرد بتدریج بتوانند مستقل از دیگران انتخاب کنند و انتخاب های درستی هم داشته باشند.

انتخاب کنید، اما بدون عجله

گاهی می خواهیم زودتر به نتیجه برسیم و برای همین با عجله موردی را انتخاب می کنیم. متاسفانه اغلب در چنین شرایطی به عواقب عجله کردن هم توجهی نداریم. دکتر مجتبایی با تاکید براین که نباید با عجله انتخاب کرد، یادآور می شود: باید گزینه ای انتخاب کنیم که بهتر و سریع تر ما را به هدف مان می رساند، اما برای شناخت تمام گزینه های موجود و انتخاب یکی از آنها به هیچ عنوان نباید با عجله اقدام کنیم. پس از شناسایی گزینه های مناسب هم کار تمام نمی شود و به گفته این روان شناس، حالا نوبت تعیین اولویت هاست. به این معنی که گاهی ممکن است چند گزینه خوب پیدا کنیم، اما مسلما نمی توان همه آنها را با هم انتخاب کرد. پس در چنین شرایطی باید گزینه ها را اولویت بندی و بهترین را از میان آنها انتخاب کنیم. وقتی انتخاب می کنید و کارتان در این بخش تمام می شود هم نباید همه چیز را رها کنید و با تصور این که دیگر وظیفه ای ندارید، مشغول کارهای دیگر شوید. پس از انتخاب و در مرحله اجرا هم باید درست بودن انتخاب تان را بررسی کنید. دکتر مجتبایی ضمن بیان این موضوع می افزاید: گاهی پس از این که گزینه منتخب را اجرا می کنیم، متوجه می شویم کار آن طور که باید پیش نمی رود و ما را به هدف مان نمی رساند. در این مواقع باید دوباره از اول همه چیز را کنترل کنیم تا ایراد کار پیدا شود. در این مواقع شاید هدف را بدرستی تعیین نکرده باشیم یا شاید هم گزینه های بهتری وجود داشته که آنها را نادیده گرفته ایم.

دوشنبه 18/9/1392 - 16:30
آموزش و تحقيقات

شرکت اروهد ریسرچ اطلاعات جدیدی را درباره نانو داروی ضد ویروس هپاتیت بی ARC-520 منتشر کرده است که نشان می‌دهد این دارو به شدت از سطح آنتی‌ژن ویروس در خون کاسته و موجب تحریک سیستم ایمنی بدن می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، شرکت اروهد ریسرچ یکی از شرکت‌های دارو سازی بوده که روی تولید داروهای مبتنی بر RNAi نانو داروی ضد ویروس هپاتیت B فعالیت دارد. این شرکت به تازگی اطلاعات جدیدی را درباره داروی ARC-520 خود منتشر کرده است.

این اطلاعات درباره تست‌های انجام شده روی این دارو برای مبارزه با ویروس هپاتیت B است که در نشست سالانه AASLD 2013 ارائه خواهد شد.

این اطلاعات جدید نشان می‌دهد که دو دوز 2 و 3 میکروگرم بر کیلوگرم از ARC-520 در شامپانزه‌های مبتلا به هپاتیت B موجب شد تا مقدار HBeAg و HBsAg (آنتی‌ژن‌های اصلی ویروس هپاتیت B) در بدن این حیوانات کاهش یافته و تا 43 و 73 روز ( به ترتیب برای دوز 2 و 3 میکروگرم بر کیلوگرم) به مقدار اولیه باز نگردد. همچنین مشخص شد که بعد از گذشت 4 هفته از تزریق این دوز، افزایش غلظت ترانزآمیناز آلانین سرم (ATL) در بدن دیده می‌شود (این ماده آنزیمی است که در بخش‌های مختلف بدن دیده می‌شود اما خاستگاه اصلی آن کبد است).

این امر به این معنا است که سیستم ایمنی در بدن برای مبارزه با این بیماری فعال شده‌است.

این تحقیق اهمیت زیادی دارد؛ چرا که در صورت اثبات ایمن و موثر بودن ARC-520 و تاثیر آن در کاهش آنتی‌ژن ویروس، گام مهمی را در مسیر اثبات خواص درمانی این دارو برداشته شده ‌است. تغییر سطح آنزیم ALT بعد از تزریق دارو نشان می‌دهد که سیستم ایمنی بدن نیز در اثر وارد شدن دارو تحریک شده‌است.

شرکت آروهد پیش از این نتایج تست‌های بالینی این دارو را نیز منتشر کرده بود. این اطلاعات مربوط به یک دوره تست بالینی اولیه در مدت زمان 29 روز بود. در این پژوهش جدید، این شرکت حیوانات را تا 85 روز در معرض این دارو قرار داد تا اثرات آن و عوارض جانبی این دارو را ارزیابی کند. نتایج نشان داد که با دوز 3 میکروگرم بر کیلوگرم، این دارو توانسته است 32 برابر از سطح ویروس‌ها را در بدن بکاهد.

دوشنبه 18/9/1392 - 16:28
آموزش و تحقيقات

دانشمندان انگلیسی آزمایش چشم پیشگامانه‌ای را با استفاده از یک دوربین طراحی کرده‌اند که می‌تواند طیفی از بیماری‌های جدی روانی را با بررسی حرکات چشم بیماران تشخیص دهد.

2.jpg-79.jpeg

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این فناوری انقلابی با استفاده از نظریه‌ای کار می‌کند که بیش از 100 سال قدمت داشته و بر اساس آن، شیوه نگاه کردن به اجسام با بیماری‌های روانی مرتبط هستند.

 

محققان دانشگاه آبردین بر این باورند که این آزمایش می‌تواند به متمایز سازی بیماری اسکیزوفرنی از اختلال دو قطبی و افسردگی حاد کمک کند.

 

آنها از دوربین‌های خاص برای پیگیری حرکات چشم بیماران در زمانی که به تصاویری بر روی یک نمایشگر رایانه نگاه می‌کردند، استفاده کردند.

 

بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی نسبت به افراد غیر مبتلا، کمتر تصاویر را به شکل کامل تماشا می‌کردند.

 

آنها نگاه خود را برای مدت طولانی بر نقاط خاص نگه داشته اما در کل تصویر به نقاط کمتری نگاه می‌کنند.

 

بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی یا افسردگی حاد، از تفاوت‌های ظریف‌تری برخوردارند.

 

این سه بیماری از علائم مشابهی برخوردار بوده که تشخیص آنها را با استفاده از شیوه‌های سنتی سخت‌تر کرده است.

 

به گفته محققان، این آزمایش می‌تواند نتایجی با صحت 95 درصدی را در 30 دقیقه برای بیماری‌هایی تولید کنند که در غیر این صورت تشخیص آنها چندین سال طول می‌کشید.

 

اگرچه پژوهش‌های بیشتر پیش از تایید این روش برای استفاده گسترده آن مورد نیاز است اما محققان امیدوارند بیماران بتوانند طی چند سال آینده از این آزمایشات بهره‌مند شوند.

دوشنبه 18/9/1392 - 16:27
آموزش و تحقيقات

محققان آمریکایی دست مصنوعی جدیدی طراحی کرده‌اند که علاوه بر توانایی لمس اجسام، حس لامسه را نیز به دستان فرد معلول باز می‌گرداند.

111-37.JPG

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، طی سال‌های اخیر تحولات چشمگیری در حوزه پروتزهای مصنوعی صورت گرفته است؛ محققان روش‌های مختلفی را طراحی کرده‌اند که به بیمار امکان می‌دهد از طریق اعصاب بدن خود، اندام مصنوعی را کنترل کند.

 

اما این ارتباط یک سویه بوده و پروتز مصنوعی قادر به بازپس فرستادن پیام به مغز نیست.

 

محققان دانشگاه «کیس‌وسترن رزرو» با همکاری مرکز خدمات پزشکی برای سربازان بازنشسته کلیولند موفق به طراحی سیستم جدیدی به نام «الکترود کاف» (cuff electrode) شده‌اند که قادر به انتقال حس لامسه از اندام مصنوعی است.

 

طول الکترودها در این دستگاه تنها هفت میلیمتر است که در بازو کاشته شده و شبکه‌های عصبی را تحریک می‌کند؛‌ با فشردن و منقبض کردن اعصاب، امکان ارسال سیگنال از طریق غلاف میلین فراهم می‌شود.

 

این سیستم در حال توسعه و آزمایش، قادر به ارسال داده‌های فشار از 20 نقطه دست مصنوعی به اعصاب محیطی در بخش سالم بدن است که حس لامسه را برای فرد معلول ایجاد می‌کند.

 

در فناوری‌های موجود، الکترودها برای افزایش حساسیت بطور مستقیم در تماس با سلول های عصبی قرار می‌گیرند که برای استفاده در دراز‌مدت مناسب نیستند، اما دستگاه الکترود کاف بسیار بادوام است؛ یک اتصال الکتریکی با بافت عصبی، امکان استفاده از این فناوری جدید را برای یکپارچه سازی با پروتزهای واقعی فراهم می‌کند.

 

در حال حاضر سیستم الکترود کاف بر روی دو بیمار به مدت 18 ماه با موفقیت آزمایش شده است.

 

با کمک آشکارسازهای نیروی بسیار پیشرفته، تنظیم ورودی حسی برای تکرار احساس از سطوح خاص در آینده امکانپذیر خواهد شد.

 

محققان امیدوارند با توسعه دست مصنوعی با قابلیت ایجاد حس لامسه، بتوانند توانایی انجام کارهای پیچیده‌ای که با کمک اندام‌های مصنوعی موجود، غیر‌ممکن یا غیر‌عملی هستند را برای فرد معلول فراهم کنند.

دوشنبه 18/9/1392 - 16:25
آموزش و تحقيقات

ترکیب رنگ‌ سبز درخشان، دانش رباتیک و دوربین سه‌بعدی، جراحان را قادر به حذف دقیق تومورهای کلیه کرده است.

5-1450.jpg

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در این فرآیند که اکنون در امریکا در حال انجام بوده، بیماران مبتلا به سرطان کلیه، دیگر تمامی این عضو را از دست نخواهند داد.

 

تشخیص و مکانیابی چنین تومورهایی بی‌نهایت دشوار است، اما در مبارزه فناوری پیشرفته علیه سرطان، این رنگ به شفاف سازی بافت سالم پرداخته، در حالیکه بازوهای رباتیک مجهز به دوربین با تفکیک‌پذیری بالا، نواحی سرطانی را حذف می‌کنند.

 

این رویکرد که برای نخستین بار در بیمارستان سنت‌جورج انگلستان عملی شد، مقرون‌به‌صرفه‌ بوده و به جراحان امکان حفظ حداکثری کارکردهای کلیه و همچنین حذف تمام بافتهای بدخیم را می‌دهد.

 

نرخ سرطان کلیه طی دو دهه گذشته 68 درصد افزایش یافته و هر سال تقریبا 7400 بریتانیایی به این بیماری مبتلا می‌شوند.

 

این در حالی است که شکار بسیاری از تومورها با چشم غیرمسلح ممکن نیست و جراحان در حال حاضر به اسکن‌ها و آزمایشات خون و بافت برای تشخیص آنها متکی هستند. با این حال، این شیوه برای رصد کل سرطان کارآمد نبوده، از این رو، روش رنگ جدید بعنوان شیوه‌ای حیاتی مطرح شده است.

 

پیش‌تر از رنگ برای تشخیص سرطان‌های چشم و کبد استفاده شده بود.

 

پروفسور کریس آندروسن از بیمارستان سنت‌جورج که شیوه جدید موسوم به «Firefly» را در انگلستان اجرا کرد، حین استفاده از این فناوری از ربات «داوینچی» برای انجام جراحی بهره برد.

 

این ربات شامل ابزار مینیاتوری است که در درون برش‌های کوچک قرار داده می‌شوند و فرآیند عمل از راه دور، توسط جراح و با استفاده از تصویر بزرگنمایی‌شده اجرایی می‌شود.

 

بک پزشک متخصص درست پیش از جراحی، رنگ موسوم به «سبز ایندوسیانین» را به کلیه تزریق می‌کند و حدود یک دقیقه طول می‌کشد تا این رنگ وارد عضو شود.

 

زمانی که بیمار تحت بیهوشی عمومی است، برش‌های کوچکی در کلیه با استفاده از بازوهای رباتیک ایجاد می‌شوند.

 

دوربین موجود بر روی این بازوها مجهز به نور فلورسنت است، به طوری که رنگ به وضوح در بافت و شریان‌های خونی می‌درخشد.

 

جراح، رگ خونی تغذیه‌کننده تومور سرطانی را پیدا کرده و رگ و همچنین تومور را حذف می‌کند.

 

تعدادی از جراحان هنگام مواجهه با تومورهای کلیه، تمامی این اندام را حذف می‌کنند تا شانس گسترش این بیماری را کاهش دهند، اما فرآیند جدید آنها را از این امر بازمی‌دارد.

دوشنبه 18/9/1392 - 16:24
آموزش و تحقيقات

در خبری مهیج برای دوستداران شیرینی، محققان آلمانی موفق به تولید نوعی شیرینی بدون قند شده‌اند که میزان باکتری‌های حفره‌زا را در دندان کاهش می‌دهد.

2.jpg-80.jpeg

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این شیرینی که توسط کریستین لانگ از شرکت زیست‌فناوری برلین ابداع شده، حاوی باکتریهای مرده‌ای است که به باکتریهای عامل ایجاد حفره در دندانها می‌چسبند.

 

طبق نتایج پژوهشها، افرادی که از این شیرینی استفاده کردند از سطوح کاهش یافته باکتری بد در دهان خود برخوردار بودند. پس از خوردن شیرینی، باکتریهایی که به سطح دندان می‌چسبند از خود اسیدی آزاد می‌کنند که مینای دندان را حل کرده و منجر به پوسیدگی دندان می‌شوند.

 

گونه باکتریایی که بیشتر احتمال ایجاد حفره دندانی را دارد، «استرپتوکوک موتانس» است. گونه دیگر باکتری موسوم به «لاکتوباسیل پاراکاسی» که در کفیر وجود داشته، سطوح باکتری استرپتوکوک موتانس را کاهش داده و تعداد حفره‌های دندانی را کم می‌کند.

 

قند موجود در سطح باکتری لاکتوباسیل پاراکاسی به باکتری استرپتوکوک موتانس می‌چسبد. لانگ و همکارانش بر این باورند که لاکتوباسیل پاراکاسی با چسبیدن به استرپتوکوک موتانس از اتصال مجدد آن به دندان جلوگیری خواهد کرد.

 

این محققان سپس یک شیرینی بدون قند حاوی نمونه‌های باکتری که با گرما کشته شده‌اند، تولید کردند تا تاثیر باکتری لاکتوباسیل پاراکاسی را در کاهش حفره‌های دندانی مشاهده کنند.

 

از میان 60 داوطلب حاضر در این پژوهش، یک سوم از شیرینی حاوی یک میلی‌گرم از لاکتوباسیل پاراکاسی، ‌دو سوم از شیرینی حاوی دو میلی‌گرم از این باکتری و یک سوم نهایی از شیرینی‌های با طعم مشابه اما بدون باکتری خوردند.

 

هر کدام از داوطلبان پنج شیرینی را در طول دوره یک روز و نیم خوردند. در پایان آزمایشات، حدود سه چهارم داوطلبانی که از شیرینی‌های حاوی باکتری استفاده کرده بودند، از سطوح بسیار پائینتری از باکتری استرپتوکوک موتانس در بزاق خود نسبت به روز قبل برخوردار بودند.

 

داوطلبانی که از شیرینی‌های حاوی دو میلی‌گرم از باکتری لاکتوباسیل پاراکاسی خورده بودند، پس از خوردن اولین شیرینی کاهش چشمگیر میزان باکتری عامل حفره دندانی را تجربه کردند.

دوشنبه 18/9/1392 - 16:23
آموزش و تحقيقات

دانشمندان دانشگاه آدلاید نخستین مدرک دال بر فعالیت عصب‌های معده به عنوان ساعت شبانه‌روزی را کشف کردند.

4-1755.jpg

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این ساعت، مصرف غذا را به اوقات خاصی از روز محدود می‌کند.

 

مطالعه انجام‌شده، اطلاعات جدیدی را در خصوص چگونگی ارسال سیگنال‌هایی توسط روده به مغز در هنگام سیری یا برای ادامه غذاخوردن، ارائه می‌دهد.

 

دکتر استفان کنتیش از «آزمایشگاه تحقیقاتی عصب-روده» دانشگاه آدلاید، چگونگی پاسخگویی عصب‌های معده به منبسط‌ شدن را بررسی کرد. این واکنش در نتیجه مصرف غذا در سه وعده روزانه رخ می‌دهد.

 

عصب‌های معده، مغز را از میزان غذایی که فرد مصرف کرده و زمان توقف غذاخوردن آگاه می‌کنند.

 

کنتیش در این باره گفت: ما دریافتیم عصب‌های روده در اوقات روز و هنگام بیداری در پایین‌ترین سطح حساسیت‌پذیری‌ خود هستند و این بدین معناست که پیش از احساس سیری در اوقاتی که فعالیت بالا بوده یا هنگام نیاز به انرژی، می‌توان غذای بیشتری خورد.

 

این دانشمند اضافه کرد: با این حال، در زمانهای مرتبط با خواب، عصب‌های معده به منبسط شدن حساس‌تر هستند و سیگنال سیری را سریعتر به مغز ارسال کرده، بنابراین مصرف غذا را محدود می‌کنند.

 

این تغییرپذیری هر 24 ساعت یک بار و به صورت شبانه‌روزی تکرار می‌شود و طی این مدت، عصب‌ها مانند ساعت، زمان مصرف غذا و نیاز به انرژی را هماهنگ می‌کنند.

 

تاکنون این کشف تنها در آزمایشگاه‌ها و نه بر روی انسان تایید شده است.

 

دانشمندان بر این باورند که نوسانات مشابه در پاسخهای عصبی در معده انسان نیز وجود داشته و عصب‌های روده طی روز کمتر و در طول شب بیشتر به سیری حساس هستند.

 

پروفسور آماندا پیج، رهبر ارشد این مطالعه، معتقد است این موفقیت به کشفیات بیشتری در خصوص چگونگی اثرگذاری تغییرات ساعت شبانه‌روزی، بر عادات غذایی منجر می‌شود.

 

وی در این باره اظهار کرد: ما می‌دانیم که به طور مثال، کارمندان شیفتی اختلال بیشتری در خواب و رفتار غذایی دارند و این امر به چاقی و دیگر مشکلات سلامتی می‌انجامد. ما در حال حاضر در حال انجام تحقیقات بیشتر در مورد انواع تاثیرات ریتم شبانه‌روزی بر غذاخوردن و چگونگی واکنش عصب‌های معده به این تغییرات هستیم.

 

جزئیات این کشف در مجله Neuroscience منتشر شد.

دوشنبه 18/9/1392 - 16:22
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته